Nederlanders houden van water. We gaan vissen, bootje varen, in een meer zwemmen of een dag aan het strand doorbrengen. Water hoort bij ons en als we de kans krijgen om het dichtbij huis te hebben, dan doen we dat. Voor kinderen is dat – behalve een zwembad in de tuin met flink wat liters water vullen – makkelijker dan je denkt. Er is namelijk kleiner waterspeelgoed dat prima in een kleinere tuin past en ook niet vraagt of je uren de kraan open wilt zetten.

Inhoud van deze pagina:

Mooi weer in aantocht? Vind het ideale waterspeelgoed voor je kind

Spelen met water blijft op elke leeftijd leuk. We gaan ook graag bij een storm op het strand kijken hoe de wind en de wolken voorbij lijken te vliegen en hoe de zee met grote golven neerslaat op het zand. Bij minder goed weer gaan we ook graag het binnenzwembad in om lekker wat baantjes te trekken of te spetteren in het pierenbadje. Bij mooi weer trekt water echter nog veel meer de aandacht. Met het leukste waterspeelgoed hoef je je voordeur echter niet meer uit.

Onze topper: dit is het beste waterspeelgoed

Het merk Aquaplay – de naam zegt het al – heeft meerdere soorten waterspeelgoed, maar de Aqua Play ’n Go Amphieworld zorgt voor uren spetterplezier. De baan zit in een handig koffer en als je deze openklapt, wordt hij ongeveer 150 bij 150 centimeter groot. Er zijn twee open vlakken binnenin de baan. Verder zijn er sluizen en laadpunten om de boot leeg te maken. Je krijgt bij de set een boot en boothuis, vrachtwagen en poppetjes.

Snel overzicht: Dit waterspeelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 waterspeelgoed voor kleintjesAquaPlay Waterbaan: Deze koffer met waterbaan scoort het best bij onze kinderpanel. Uren aan spetterplezier was het resultaat.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller beste supersoakerNERF Super Soaker: Zoals je wellicht al in de afbeelding op de pagina hieronder kan zien, valt deze supersoaker ontzettend op. Daarnaast komt er ook een sterke straal uit.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Leukste speelgoed om beter te leren zwemmen SportX Gekleurde duikstaafjes: Met deze duikstaafjes leert je kind spelenderwijs beter te duiken. Wij raden deze staafjes zeker aan!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij speelgoed dat iets met water te maken heeft?

Er is niks leukers dan je kind met water te zien spelen. Als het nog klein is, zie je hoe de koude spetters water het gezicht raken en het schrikt. Er is natuurlijk niks aan de hand, maar het effect van water op het lichaam blijft altijd prachtig om te zien. Een kind dat al van kleins af aan leert om met water te spelen, is ook niet (of in ieder geval minder) bang om later zwemles te krijgen. Die angst zit er gewoonweg niet in. Water betekent lol, samen spelen, verkoeling zoeken. Water is leven.

Waterspeelgoed is van alle tijden: wij hebben er vroeger ook zat vaak mee gespeeld. Nog steeds vinden we het leuk om in de warme maanden zo af en toe de ‘trekker’ over te halen en waterpistolen op elkaar af te vuren. We volgen de ontwikkelingen in speelgoedland op de voet, dat geldt ook voor het aanbod waterspeelgoed. Als er iets nieuws uitkomt dat onze aandacht trekt, zullen we dat zo snel mogelijk verder uitpluizen en uitgebreid onderzoeken.

Waarom kritisch blijven bij waterspeelgoed?

Water heeft de neiging om weg te lopen als het niet goed afgebakend is en dat is dan ook waar het bij veel waterspeelgoed misgaat. Als een rand niet waterdicht is of je moet verschillende elementen aan elkaar koppelen die niet goed aansluiten, kun je het object blijven vullen, maar het blijft er niet lang inzitten. Dat levert alleen maar gedoe op, want met water mogen spelen en geen water hebben, is niet grappig. Het kan er in je tuin zelfs toe leiden dat je kind helemaal onder de modder zit.

Het laatste dat je wilt is je kleintje in bad speelgoed geven dat schadelijk blijkt te zijn voor de gezondheid. Het bad is een plek waar je ze in doet om schoon te worden, gezond te blijven; niet om ziek te worden. Bij veiligheid moet je ook denken aan waterpistolen die geen te harde waterstralen afvuren. Als het water te hard aankomt, kan dit voor verwondingen zorgen.

Waterspeelgoed is gevaarlijk en je moet er niet aan willen beginnen

Je hoeft geen heel diep water te hebben om erin te kunnen verdrinken, dus in die zin moet je altijd oppassen als er ergens water is en een kind heeft nog niet leren zwemmen. Je mag een kind dan ook nooit alleen laten als er water in de buurt is, hoe groot, klein, diep of ondiep het ook is. Aan de andere kant is het juist goed om je kind regelmatig in aanraking te laten komen met water, want dan gaat het water niet associëren met iets engs. Het leert ermee omgaan in plaats van het te ontwijken.

Ook voor waterspeelgoed geldt dat er heel wat speelgoed op de markt is en dat lang niet al het waterspeelgoed van even hoge kwaliteit is. Zo kom je veel goedkope waterpistooltjes, goedkope schepnetjes en badspeeltjes voor de kleintjes tegen. Aan ons de taak het kaf van het koren te scheiden en jou het beste waterspeelgoed voor te schotelen in onze top tien.

Wat belooft de fabrikant van waterspeelgoed vaak?

Het spreekt voor zich dat makers van waterspeelgoed je heel veel waterpret beloven. Vaak is dit ook wel het geval: kinderen zijn creatief en vinden al snel manieren om zich te vermaken, ook in de zomerse hitte. Speelgoed kan flink bijdragen aan dit plezier, maar dan moet het wel van hoge kwaliteit zijn. Dat is het niet altijd, maar daarom gaan wij juist op onderzoek uit.

 • Speelgoedfabrieken proberen elke keer weer nieuw waterspeelgoed uit te brengen. Die meestal korte periode dat het in Nederland echt mooi weer is, moet er ook van geprofiteerd worden. Iets van speelgoed met water hoort er dan bij.
 • Fabrikanten van speelgoed geven aan dat hun producten getest zijn en dat het water in de artikelen blijft zitten, maar dit is lang niet altijd het geval.

Waar op letten bij speelgoed in of met water? Criteria in deze review

Om te kunnen kiezen welk waterspeelgoed het beste bij jouw kind past, hebben we onderstaande criteria vastgesteld:

 • Model – hoe meer water erin kan, hoe meer plezier.
 • Varianten – zijn er grotere en kleinere modellen, zodat er voor elke tuin (of balkon) waterspeelgoed is?
 • Aantal liters – ja, hoe voller, hoe leuker, maar het is ook weer niet de bedoeling dat je elke dag de tuinslang in het speelgoed moet leggen om het weer te vullen.
 • Soort waterspeelgoed – kan er water in vastgehouden worden of is het speelgoed voor bijvoorbeeld in het zwembad?

Let altijd op het volgende

Wie waterspeelgoed koopt, moet in ieder geval het volgende niet vergeten:

Toezicht in open water

Met wat voor waterspeelgoed ze ook spelen, als je ze “vrij loslaat” in de zee, een meertje of een rivier, moet je altijd goed toezicht houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje en de stroming kan sterk zijn. Zwembandjes verhinderen niet altijd dat kinderen kopje onder gaan.

Veilig waterspeelgoed

Kinderen zijn niet het meest verfijnd als het op motoriek aankomt. Ze zijn soms wat lomp en de stukken speelgoed vliegen soms door de lucht. Kies daarom voor speelgoed dat tegen een stootje kan, dat niet snel kapotgaat of versplintert. Kies bijvoorbeeld waterpistolen van hard plastic.

Wat is leuk voor baby’s en peuters?

Baby’s en peuters zijn dol op badspeelgoed en badeendjes. Wat ze ook kunnen waarderen, zijn strandballen of zwemzitjes voor aan het strand, net als luchtbedjes, watertafels en watersproeiers.

En voor de iets oudere kinderen?

Iets oudere kinderen zijn dol op waterfrisbees, op duikspeelgoed, op super soakers en op waterballonnen. Ook opblaasbaar speelgoed valt goed in de smaak. Voor kinderen is het vooral leuk waterspeelgoed aan te schaffen waarmee ze samen met en tegen elkaar kunnen spelen.

 • Bij zaken als opblaasbandjes en luchtbedden moet je altijd goed op de maat letten
 • Schoonmaken

Waterspeelgoed komt onder de modder, het gras, het zand of wat dan ook. Let er bij aankoop op dat je speelgoed koopt dat goed schoon te maken is. Harder plastic kun je eenvoudig schoon krijgen in water met een sopje. Even weken verwijdert aangekoekt vuil.

Hoe is het waterspeelgoed getest? Onze onderzoeksdata

Alle waterattributen zijn door ons gekocht en getest. Dit hebben we niet alleen gedaan, hiervoor hebben we een testpanel met kinderen van verschillende leeftijden ingeschakeld. Door van te voren een lijst met vragen vast te leggen, kregen we bruikbare feedback van alle gebruikers.

Wij testen waterspeelgoed op min of meer vergelijkbare wijze en op dezelfde punten als ander speelgoed:

 • We kijken goed naar de stevigheid en duurzaamheid van het materiaal
 • We beoordelen wat je precies met het waterspeelgoed kan en bij welke leeftijden dit past
 • We kijken uiteraard ook naar de prijs-kwaliteitverhouding
 • We zoeken waterspeelgoed dat goed te onderhouden en schoon te maken is
 • Ook nemen we alleen waterspeelgoed op in onze top 10 dat positief beoordeeld is.

De top 10 met beste waterspeelgoed

1.     AquaPlay – Waterbaan

Er staan twee waterbanen van AquaPlay in deze top 10. Dit is de grootste en volgens ons de mooiste van de twee.

Pluspunten:

 • De koffer waarin de baan zit is erg handig. De waterbaan kan zelfs mee naar opa en oma tijdens het logeren of mee in de auto op vakantie.
 • Met een paar liter stroomt er al genoeg water door de kanalen om de boot te laten rondgaan. Alle poortjes en de sluis maken het een leuke baan om mee te spelen.

Minpunten:

 • Je moet alleen een handig plekje voor de waterbaan zien te vinden, want het water zal er zeker in het rond spetteren.

2.     Step2 – Watertafel in thema Eenhoorn

Deze tafel heeft zachte kleuren in paars en lichtblauw.

Pluspunten:

 • Vooral meisjes vinden deze baan leuk. Er kan op twee niveaus water in en dan loopt het water via een soort waterval naar beneden.
 • Wie van My Little Pony houdt, vindt deze watertafel schitterend.

Minpunten:

 • Het in elkaar zetten van de watertafel neemt enige tijd in beslag. Je zult hem dus elke zomer het liefst maar een keer op willen zetten en weer af willen breken.

3.      Feber – watertafel met twee vakken

Deze watertafel is niet zo uitbundig als de vorige twee op deze lijst, maar dat maakt het plezier er niet minder om.

Pluspunten:

 • Deze tafel heeft namelijk twee vakken, waardoor je kunt kiezen: doe aan beide kanten water (maar bijvoorbeeld koud en warm), of doe aan een kant water en aan de andere kant zand.
 • De hoogte van de tafel is 46 centimeter, waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf drie jaar.

Minpunten:

 • Als je met meerdere kinderen aan deze tafel met water wilt spelen, is de tafel wel snel te klein.

4.      Little Tikes – Watertafel

Deze tafel is vooral spannend, omdat er drie waterpistolen opzitten waarmee je de bootjes in het water vooruit kunt ‘schieten’.

Pluspunten:

 • Er zit voldoende slang aan het waterpistool om deze uit de houder te pakken en de andere aanwezigen nat te spuiten.

Minpunten:

 • Soms hapert de slang die aan de waterpistolen zit en dan is de watertafel al snel niet meer zo leuk.
 • Je zou de poten van deze watertafel eigenlijk moeten kunnen verlengen, want kinderen vinden de tafel langer leuk dan je denkt en dan wordt hij te laag.

5.     Little Tikes – watertafel of zandbak in thema Piraten

Deze tafel is op twee manieren te gebruiken: als watertafel of als verhoogde zandbak.

Pluspunten:

 • Vooral jongens vinden de tafel in de vorm van een piratenschip erg grappig. Er hangt zelfs een vlag aan en er staat een piraat boven in de mast op de uitkijk.
 • Er zitten diverse bakjes bij waarmee je het water door molentjes of van de glijbaan kunt laten lopen.

Minpunten:

 • Er zitten wel wat kleinere onderdelen aan de watertafel die makkelijk los kunnen komen, waardoor de minimumleeftijd van twee jaar misschien te jong is.

6.      SportX – Gekleurde duikstaafjes

Deze keer geen watertafel, maar duikstaafjes die je op moet duiken in het zwembad.

Pluspunten:

 • Dit is zo’n simpel, maar zo’n leuk speelgoed. Je werpt de staafjes in het water en je kind gaat ze eruit halen.
 • Je hebt zes sticks, dus als je de kleuren verdeelt kunnen er meerdere kinderen mee in het water spelen.

Minpunten:

 • Wel opletten voor de hond, want die duikt er ook achteraan om de stokken terug naar zijn baas te brengen.

7.      Smoby – Glijbaan

De glijbaan past ook weer goed bij het zwembad.

Pluspunten:

 • Zet de kant waar je vanaf glijdt net over de rand van het zwembadje, zodat je kind lekker in het water kan plonsen.
 • Heb je nog geen zwembad? Dan is het ook leuk om met kleine emmertjes water van de glijbaan te glijden.

Minpunten:

 • Blijf wel opletten met water op de glijbaan of natte voetjes op de trap van de glijbaan, want het is makkelijker om dan uit te glijden.

8.      Feber – Zand en Watertafel

De tweede tafel van het merk Feber heeft ook twee vakken, maar nu wat extra ruimte aan beide zijkanten van de tafel.

Pluspunten:

 • De tafel is nu groot genoeg om met vier kindjes aan te kunnen spelen.
 • Vul beide vakken met water of doe in de tweede iets anders.
 • De ‘kleppen’ aan de zijkant kunnen dichtgeklapt worden, waardoor de inhoud van de watertafel niet verloren gaat.

Minpunten:

 • De randen van de dicht te klappen kleppen sluiten niet goed, dus als je de tafel alleen als verhoogde zandbak gebruikt, gaat er na een flinke regenbui water instaan. Kinderen vinden dat meestal niet erg en spelen net zo graag met de fijne modder, maar ouders zijn er minder blij mee.

9.      NERF – Super Soaker

Ieder kind zou een super soaker moeten hebben.

Pluspunten:

 • In dit waterpistool kan 200 milliliter water en je schiet er flink ver mee vooruit.
 • Leuk om met meerdere super soakers een watergevecht te doen.
 • Dit speelgoed is geschikt bevonden vanaf de leeftijd van zes jaar, maar het voordeel is dat kinderen er nog graag heel lang mee blijven spelen.

Minpunten:

 • Wij zouden wensen dat er meer water tegelijkertijd in de opslagruimte kan, zodat je er langer mee kunt schieten. Nu moet je tussentijds telkens bijvullen. Bij een wedstrijdje is dat niet zo leuk.

10.   AquaPlay – Waterbaan

Dit is de tweede waterbaan van AquaPlay, maar nu zonder open vlakken in het midden.

Pluspunten:

 • Het is wel nog steeds een koffer en alle attributen om de waterbaan te kunnen maken, zitten in dit koffer opgeborgen.

Minpunten:

 • De waterbaan zet je op de grond neer en dat is voor kleine kindjes nog te doen, maar vanaf een jaar of drie willen ze toch liever aan een watertafel staan.

Onze onderzoeksdata volgens ons lezerspanel: waterspeelgoed in de praktijk getest

Naast onze redactie hebben we ook een beroep gedaan op ons lezerspanel:

Snel overzicht: Deze waterspeelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor ontwerpTOMY Octopus Familie – Badspeelgoed: De TOMY Octopus Familie is speciaal ontworpen voor kinderen om in bad mee te spelen. Met tien verschillende onderdelen waaronder mama Tala de Octopus en haar acht kleintjes in verschillende kleuren, is dit zeker een hit bij de kleintjes. Deze octopussen kunnen ook als schenkkop worden gebruikt en hebben zuignappen om ze aan het bad te bevestigen. Elke octopus heeft een unieke gezichtsuitdrukking die de kinderen zeker zal aanspreken. >> Check laagste prijs
Beste emmertjesLittle Dutch Bad emmertjes Gans Little Goose 4-delig: Dit waterspeelgoed is niet alleen leuk, maar ook educatief. Het helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden van jonge kinderen. De set bestaat uit vier bekers in leuke kleuren, elk met mooie illustraties van Little Goose en zijn vriendjes. De bekers hebben gaatjes in de bodem voor een sproei-effect, wat een extra laag plezier toevoegt tijdens het badderen. >> Check laagste prijs
Beste interactieve optiePlayMaxx Badspeelgoed – Badspeeltjes: Dit badspeelgoed is perfect voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Wanneer deze speeltjes in contact komen met water, beginnen hun bewegende onderdelen te draaien, wat voor leuke interactie zorgt. Met ontwerpen zoals een ster, een aapje en een watermolen, wordt baddertijd een avontuur. Bovendien kan je dankzij de zuignappen het speelgoed op gladde oppervlaktes vastzetten. >> Check laagste prijs

Waterspeelgoed 1: CJX Retail – Willy de Walvis – Baby Speelgoed vanaf 0 jaar is het beste waterspeelgoed voor (jonge) kinderen

Hoe maak je een baby of peuter blij? Met de Willy de Walvis natuurlijk.

 • Dit badspeelgoed sproeit automatisch water aan de hand van een sensor
 • De ingebouwde ledverlichting licht in verschillende kleuren op
 • Gemaakt van ABS duurzaam plastic
 • Dankzij de hoogwaardige siliconen blijft het batterijcompartiment geheel vrij van water
 • Als je Willy uit het water haalt, zal hij vanzelf uitschakelen
 • Iedereen wordt blij van Willy de Walvis – ook ouders.

Waterspeelgoed 2: de FIRST STEPS – kleuren in bad met badkrijtjes zijn de beste budgetoptie voor in bad

Ook leuk voor de kleintjes zijn de First Steps Badkrijtjes.

 • Makkelijk tekenen en kleuren op gladde oppervlakten zoals tegelwanden
 • Je krijgt de krijtstrepen ook weer makkelijk weggeveegd
 • Leuk speelplezier voor in bad
 • Voordelige koop
 • In vrolijke kleurtjes, die bij jonge kinderen van drie jaar of ouder zeker in de smaak zullen vallen.

Waterspeelgoed 3: de Opblaasbare hond Hot Dog Zilver van Fatboy is voor zowel kinderen als volwassenen

Waarom kiezen voor de Fatboy opblaasbare Hot Dog hond?

 • Heeft een mooie antracieten kleur
 • Honden afkomstig uit de “Sjef Balloon” collectie met iconische vormen
 • Kleine kunstwerkjes voor elke dierenvriend, jong en oud
 • Mooie en praktische opblaasfiguren voor in bad, maar vooral in open water
 • Gemaakt van stevig materiaal en gemakkelijk te gebruiken.

Waterspeelgoed 4: TOMY Octopus Familie – Badspeelgoed heeft een super leuk ontwerp

Ook leuk voor kinderen is de TOMY Octopus Familie. Dit is speelgoed voor kinderen speciaal voor in bad.

 • De Tomy Octupus speelset bestaat uit tien verschillende onderdelen: een drijvend eiland, mama Tala de Octopus en nog eens acht (octo) kleintjes in verschillende kleuren
 • Kan ook als schenkkop gebruikt worden
 • Elk vrolijk octopusje heeft een andere gezichtsuitdrukking
 • Met zuignappen, zodat je ze aan de het bad kunt vastmaken
 • Nadeel: de kleine octopusjes hebben een kleine opening aan de onderzijde waardoor ze van binnen moeilijk schoon te maken zijn.

Waterspeelgoed 5: de Little Dutch Bad emmertjes Gans Little Goose 4-delig komen overal tot hun recht

Ook leuk waterspeelgoed is het Little Dutch Bad emmertje.

 • Deze badbekerset bestaat uit vier delen in vier leuke kleuren
 • Inclusief mooie illustraties van Little Goose en vriendjes
 • Perfecte maat voor kleine handjes
 • Motorische vaardigheden van jonge kinderen worden ontwikkeld
 • Met gaatjes in de bodem, zodat ze een sproei-effect hebben
 • Kindvriendelijk en stevig materiaal bekers.

Waterspeelgoed 6: het PlayMaxx Badspeelgoed is superleuk Badspeeltjes speelgoed voor Baby, Peuter & Kleuter (0-5 jaar)

Ook leuk waterspeelgoed is het badspeelgoed van PlayMaxx. Deze speeltjes zijn voor 0-5 jaar.

 • Als de badspeeltjes in het water gaan, zullen de bewegende onderdelen beginnen te draaien
 • Leuke ontwerpen van onder meer een ster, een aapje en een watermolen
 • Dankzij het waterbakje kan badwater aan de speeltjes worden toegevoegd wat voor leuke effecten zorgt – zo komt er onder meer water uit de mond van het aapje
 • Vastzetten van het badspeelgoed kan dankzij de zuignappen op gladde oppervlaktes
 • Je krijgt 100% geld terug garantie: als het speelgoed niet bevalt, krijg je je geld terug.

Waterspeelgoed 7: de Soft Blocks van Playgro vormen klassiekers onder het badspeelgoed

Ander waterspeelgoed dat van heel hoge kwaliteit is, zijn de Playgro Soft Blocks.

 • Heerlijke zachte blokken
 • Leuke, felle kleurtjes
 • Fraaie dierontwerpen
 • Goed voor ontwikkeling motorische vaardigheden en cognitief denken
 • Leuk voor in bad, maar ook voor aan het zwembad, het strand of in een riviertje.

Waterspeelgoed 8: de Munchkin Learn™ Bad letters en Nummers doen denken aan letters en getallen vermicelli

Wie aan vermicelli denkt, denkt in eerste instantie aan soep. Maar wist je dat je nu ook vermicelli hebt voor kinderen voor in bad? Dat klinkt spannend of niet? Dit heeft Munchkin te bieden:

 • Maar liefst 36 verschillende drijvende cijfers en letters
 • Letters en cijfers in 6 verschillende kleurtjes
 • De vormpjes kunnen eenvoudig tegen wandtegels en de rand van het bad worden geplakt
 • Kinderen leren op speelse wijze cijfers en het alfabet en kunnen hun eigen woordjes vormen
 • Stevig materiaal en goede kwaliteit vermicelli.

Waterspeelgoed 9: leer je kleintje van alles over de wereld met de Janod – Badspeelgoed Wereldkaart

Je kleintje kennis van de wereld rondom meegeven? Dat kan, met behulp van de Janod Badspeelgoed kaart.

 • In het model van een wereldkaart
 • Puzzelvorm met 25 drijvende schuim puzzelstukjes
 • Ook vier voertuigen bijgeleverd om over de kaart te verplaatsen
 • Handig opbergen in het opbergnetje met zuignappen
 • Mooi, vrolijk ontwerp.

Waterspeelgoed 10: eindeloos waterspeelplezier heb je met de BIG – Waterplay Niagara waterval

Tot slot hebben we een prachtige miniatuur Niagara waterval voor je.

 • Ontwerp met hoogteverschil
 • Met de handmatige stroomversneller kun je zelf een stroomversnelling maken
 • Eindeloos uitbreiden met andere BIG Waterplay setjes
 • Leuk waterspeelgoed voor in de achtertuin waarmee ze zo uren zoet zijn
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Nadeel: wel moeilijk compact op te bergen als je hem niet gebruikt.

Beste uit de test

Wie niet meer dan honderd euro wil uitgeven aan een watertafel, koopt het beste die van Feber. Deze kost rond de vijftig euro, terwijl het plezier met water (en eventueel zand) net zo groot is. De attributen die erbij zitten – een molentje, schepjes, emmertjes – maken deze set even compleet als de rest. Hij ziet er alleen water minder fraai uit, omdat het geen piratenschip is of My Little Ponies heeft.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

Het waterspeelgoed in deze review kost tussen de 7 en 130 euro. Van de watertafels zijn veel goedkopere modellen te krijgen en als je al schepjes en emmertjes en dergelijke in huis hebt gehaald, hoef je naar onze mening helemaal niet zo’n uitgebreide watertafel te kopen.