Inhoud van deze pagina:

Nieuw speelgoed: overzicht top 10 – het nieuwste van het nieuwste

De speelgoedbranche is altijd in beweging. Elk jaar worden er hele hopen nieuw speelgoed uitgebracht. Sommige stuks speelgoed zijn van heel hoge kwaliteit, terwijl de kwaliteit bij ander speelgoed te wensen over laat. Het ene speelgoed is gebaseerd op een film of serie, het andere staat op zichzelf. Waar het ene speelgoed een rage wordt, is het andere juist een tijdloze klassieker. Kortom: er is genoeg speelgoed om te bespreken. Dat is precies wat we gaan doen.

Onze zoektocht naar het nieuwste speelgoed: stilzitten is geen optie

Onderzoek doen naar speelgoed is best een uitdaging: er is namelijk een heel groot aanbod speelgoed op de markt. Door de jaren heen hebben we behoorlijk wat voorbij zien komen. We hebben rages zien ontstaan en weer zien verdwijnen. In dit artikel richten we ons op het beste nieuwe speelgoed: speelgoed waarvan we denken dat het zeker de moeite waar is voor kinderen en in sommige gevallen ook voor volwassenen. Laat je inspireren door het aanbod.

Onze nummer één nieuw speelgoed: dit nieuwe speelgoed is zeker de moeite waard

Om maar gelijk met de speelgoeddeur in huis te vallen: volgens ons is het Jumbo Party & Co Original Jubileum bordspel het beste bordspel van het moment. Waarmee dat te maken heeft? Het is een leuk partijspel voor op feestjes, met liefst 400 verschillende kaarten en 2000 opdrachten en vragen. Je kunt het spel spelen van 3 tot maar liefst 20 personen. Het werkt onder meer met pionnen, een speelbord, score-platen, een zandloper en een tekenblok.

De beste nieuwe budgetoptie speelgoed

Op zoek naar betaalbaar nieuw speelgoed? Kies dan voor de Mokuru Hand Spinner. Deze is gemaakt van hout en vormt de nieuwe behendigheidsrage afkomstig uit Japan. Het ontwerp van de Mokuru is eenvoudig. Spelen gaat heel eenvoudig. Je ontwikkelt je behendigheid en creativiteit aan de hand van een houten fidget stick. De stick helpt tegen verveling, maar vormt ook een goede afleiding bij wie wil stoppen met roken, bij ADHD en wellicht zelfs PTSS.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 nieuw speelgoedParty & Co Original Jubileum: Dit spel kennen we natuurlijk al van kinds-af-aan. Deze Jubileum versie introduceert nieuwe vragen en opdrachten en is ideaal voor een spelletjesavond
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste LEGO setMinecraft het Laatste Gevecht: Deze Minecraft LEGO set vinden we geschikt voor de Minecraft fans die het avontuur mee willen nemen naar huis.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bestuurbare autoHuntex RC SixWheel: Deze futuristische bestuurbare auto beviel uitstekend bij onze testpanel. Deze auto is perfect voor trucs en stunten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom wij geschikte nieuw speelgoed reviewers zijn

Zoals het hoort, zijn wij met speelgoed opgevoed. De oude speelgoedklassiekers nemen nog altijd een belangrijk plekje in ons hart in. Nog altijd houden we de nieuwste speelgoedrages bij, puur uit interesse. Spelen doen we er niet meer mee, maar wel kunnen we vaak al in een enkele oogopslag zien wat het speelgoed te bieden heeft – of het kinderen uitdaagt, of niet. Het leukste speelgoed zal namelijk ook bij volwassenen nog tot de verbeelding spreken.

Waarom je altijd kritisch blijft op het aanbod nieuw speelgoed

Kritisch blijven op speelgoed is een vereiste. Speelgoed is er in veel verschillende varianten en vormen. Er kan van alles mis zijn op speelgoed, daarom moet je goed naar het volgende kijken:

 • Als speelgoed een heel sterke geur heeft, er schepere randen aanzitten, of het lijkt alsof er onderdelen losraken, dan kun je dit het best laten liggen – hou er rekening mee dat speelgoed van bijvoorbeeld schuim schadelijke stoffen kan bevatten. Ook hout dat gelakt is, kan schadelijke stoffen bevatten. Kies daarom voor ongelakt hout

 • Het leeftijdsadvies geeft aan voor welke leeftijden speelgoed geschikt is: dit zegt iets over de mate van uitdaging die het speelgoed biedt, maar ook over de veiligheid – zo mag je kleine kinderen van onder de drie jaar niet in contact laten komen met kleine onderdelen. Baby’s en peuters zijn namelijk geneigd dingen in hun neus of mond te steken

 • Zitten er batterijen in het speelgoed? Controleer of deze veilig opgeborgen zitten en kleine kinderen en niet bij kunnen

 • Kies je voor knuffels, kies dan voor knuffels die volledig uitwasbaar zijn. Knuffels worden nogal snel vies. Ook mogen er bij het wassen geen schadelijke stoffen vrijkomen

 • Let ook op keurmerken: als speelgoed voldoet aan de wettelijke eisen voor speelgoed in de Europese Unie, zou het een CE-markering moeten hebben.

Wat beloven speelgoed makers je doorgaans? Is dit gebakken lucht?

Speelgoed makers zullen je urenlang speelplezier en tal van avonturen beloven. Ja, dat mag je met een korreltje lucht nemen. Lang niet elk soort speelgoed is een recept voor urenlang speelplezier. Bij speelgoed geldt dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zaken als knikkers, duurzame blokken en Lego gaan veel langer mee en zijn veel langer leuk dan de popjes die je in je Happy Meal krijgt. Probeer de “glitter & glamour” te vermijden en kijk naar het ontwerp zelf.

De aanschaf van nieuw speelgoed: waar let je op?

Als je nieuws speelgoed gaat aanschaffen, zijn er tal van zaken om op te letten:

 • Het speelgoed moet overeenstemmen met de vaardigheden van het kind. Op het speelgoed zelf staat meestal aangegeven voor welke leeftijdscategorie het geschikt is. Koop je speelgoed voor 3-6 jaar voor een 10-jarige, dan is de kans groot dat het kind er meteen op uitgekeken is. Koop voor een 10-jarige eerder 9+ of 12+ speelgoed

 • Veiligheid is heel belangrijk. Ook hierbij kijk je in eerste instantie naar de leeftijd (een kind van onder de 3 kan zich in kleine onderdelen verslikken, koop geen 3+ speelgoed voor baby of peuter). Speelgoed dat veilig is voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie. Veilig speelgoed zal binnen de EU van CE-label zijn voorzien

 • Veilig speelgoed is ook duurzaam. Het gaat lang mee en is gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Duurzaam speelgoed ziet er in de praktijk ook gewoon mooier uit.

 • Kwalitatief hoogwaardig speelgoed is multifunctioneel: je kunt er verschillende dingen mee. Hoe meer je met het speelgoed kunt, hoe groter de uitdaging voor het kind.

 • Speelgoed dient de creativiteit van het kind te bevorderen. Het gaat ook om het groeiproces. Speelgoed wat hier goed op inspeelt is Lego. Dankzij het unieke ontwerp van Legoblokjes en -stenen kun je eindeloos combineren. Je raakt er eigenlijk nooit op uitgekeken.

 • Hoe zit het met samenspelen? Het beste speelgoed wordt gedeeld: denk maar aan een tafelspelletje, maar ook aan blokken. Speelgoed dat je kindje alleen met zichzelf kan spelen, daagt niet erg uit. Twee hoofden zijn samen immers creatiever dan één.

Onze onderzoek criteria: dit is hoe wij nieuw speelgoed onderzoeken

Speelgoed beoordelen: wij doen het met regelmaat. Als we speelgoed beoordelen, kijken we hiernaar:

 • De kwaliteit van het speelgoedontwerp (spreekt het tot de verbeelding?)

 • De kwaliteit van het materiaal (is het duurzaam? Is het veilig? Kan het tegen een stootje?)

 • De spelvariatie (kun je eindeloos combineren met het speelgoed? Of kan je kind er maar één ding mee?)

 • De prijs-kwaliteit (want voor wat, hoor wat)

 • Natuurlijk niet te vergeten: de klantreviews (klanten die het product hebben uitgetest, kunnen als geen ander bepalen wat er goed is aan het speelgoed en wat niet).

De top 10: deze raden we het sterkst aan

Laten we naar de resultaten van het onderzoek kijken:

Speelgoed 1: het Jumbo Party & Co Original Jubileum – Bordspel is de beste keuze (zeker voor de koude maanden en de lockdown)

Het eerste speelgoed in deze lijst, het Jumbo Party & Co bordspel, hebben we hierboven al genoemd. Het betreft een speciale feesteditie ter ere van een dertigjarig jubileum van Jumbo.+

Speelgoed 2: de Mokuru Hand Spinner hout behendigheidsspelrage is de beste budgetoptie

Op zoek naar een leuk hebbedingetje? Kies dan voor de Mokuru Hand spinner en train je behendigheid.

Speelgoed 3: de MoYu Speed Cube 3×3 verstelbare Magic cube houd je uren zoet

Op zoek naar een fijne puzzelkubus? Dan is de MoYu Speed Cube van 3 bij 3 hokjes per zijde iets voor jou.

 • Het design is anti-stick: binnenin de kubus zitten holten, waardoor de blokjes vrijuit kunnen draaien, zonder dat ze aan elkaar gaan plakken – er is minder wrijving tussen de blokjes

 • Het design is ook anti-pop: de blokjes blijven keurig op hun plek

 • Je kunt er ook “blind” (zonder te kijken) mee spelen

 • De kubus is geheel krasbestendig

 • Met beknopte handleiding en uitleg over alle aspecten van de puzzel

 • De stroefheid (bij het draaien) van de puzzel is verstelbaar.

Speelgoed 4: oud vindt nieuw in de LEGO Minecraft Het Laatste Gevecht set

Lego is al een tijdloze klassieker, terwijl Minecraft nog relatief nieuw is. In de Lego Minecraft serie komt het beste van beide werelden samen. Dit heeft blokkenset “Het Laatste Gevecht” te bieden:

 • Fraai ontwerp met drakendoder harnas en Enderparel – met minifiguur drakendoder

 • Ontwerp doet echt aan Minecraft denken

 • De Enderdraak heeft ledematen die in allerlei standen zijn af te stellen

 • Deze Lego set komt met code voor de online Minecraft Bedrock editie (krijg een “drakendoderskin”).

Speelgoed 5: met het nieuwste model Space Scooter roze vlieg je over straat

Scooters: waar kinderen van houden. Kiezen voor het nieuwste model Space Scooter doe je hierom:

 • Deze Space Scooter komt inclusief beschermset

 • Je kunt hierop zowel steppen, als de voetplank van voor naar achteren bewegen

 • Ideaal voor kortere en middellange afstanden

 • Belastbaar tot wel 80 kilogram

 • Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongvolwassenen geschikt

 • Het model is opvouwbaar

 • Inclusief luchtvering en handrem

 • Het aandrijfsysteem is fluisterstil.

Speelgoed 6: TN Services levert de ideale XL Kapper Speelset geheel in het roze (ook nog eens een bestseller)

Deze speelset is de ideale kappers set voor jonge kappers in spé. Hierin vind je de benodigde materialen om het kappersvak zelf uit te proberen én te perfectioneren. Dit vind je in de set terug:

 • Een spiegel, haarborstel, krultang, schaar, haarspelden en een spiegel

 • Een föhn die geluid maakt

 • Een handige opbergtas

 • De mogelijkheid alleen of samen te spelen.

Speelgoed 7: fan van Mario én Lego dan is de Super Mario Uitbreidingsset: Bowsers Luchtschip – 71391 echt iets voor jou

Over klassiekers gesproken: Mario en Lego zijn beide echte klassiekers die al jaren super populair zijn. Ken jij de mogelijkheden van Lego Mario al? Je kunt eindeloos uitbreiden:

 • Deze uitbreidingsset voor Lego Mario biedt weer nieuwe uitdagingen, obstakels en figuurtjes

 • Kinderen zijn urenlang creatief bezig en blijven zichzelf (en elkaar) uitdagen

 • Ga unieke 90 seconden levels aan

 • Bouw een replica van Bowsers bekende luchtschip

 • Deze uitbreidingsset bestaat uit maar liefst 1152 delen

 • Samenwerken met vriendjes of vriendinnetjes kan: maak via Bluetooth verbinding met vrienden die ook Lego Mario of Luigi figuurtjes hebben.

Speelgoed 8: het Renalux Luxe slijm pakket 94 stuks is de ideale gift voor kunstzinnige kliederaars

Als kinderen ergens van houden, dan is het wel slijm. Deze Renalux set stelt kinderen in staathun eigen slijm te maken. Dat wordt urenlang kliederen. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt.

 • De set is voorzien van kralen, glitters en parels

 • Maak slijm en versier deze vervolgens met tal van decoratieve vormpjes

 • Maak gebruik van liefst 34 verschillende bakjes

 • Gebruiksaanwijzing is inbegrepen

 • Ook volwassenen zullen het maken van slijm stiekem best leuk vinden.

Speelgoed 9: het Marjolein Heine Babyliedjesboek met 16 nieuwe babyliedjes is ideaal voor de allerkleinsten

Wat is er nu leuker voor een baby dan een boek vol liedjes? Dit liedjesboek is ideaal voor de muzikale ontwikkeling van baby’tjes en helpt hen bovendien te ontspannen in stressvolle situaties.

 • Dit Babyliedjesboek kan maar liefst 16 verschillende liedjes af – lief, ontroerend, swingend, grappig en zelfs ondeugend
 • Zing mee voor of mét de kleine
 •  Niet alleen voor baby’s geschikt, maar ook peuters en kleuters
 •  Geef iedere dag een knus zangritueel
 • De liedjes zijn ook voorzien van bladmuziek en illustraties
 • Plus CD met instrumentale versie en zang.

Speelgoed 10: grote, stoere, op afstand bestuurbare auto? Kies voor de Huntex RC SixWheel Drift/Stunt Car 360

Als kinderen ergens van houden, dan is het wel een op afstand bestuurbare auto. Niet alleen jongetjes vinden dit fantastisch, ook meisjes gaan er graag mee overweg. Wat deze auto te bieden heeft?

 •  Het autootjes is ook voor offroad en kan transformeren
 •  Hij is voorzien van batterijen en gratis extra accu
 • Dankzij het “Jet Spray Systeem” kun je aan een reservoir achterop de auto water toevoegen en rook creëren – zo lijkt het net alsof het autootje een werkende uitlaat heeft
 • Dit autootje heeft niet vier, maar zelfs zes wielen, wat verschillende stunts mogelijk maakt
 • Je kunt met deze auto ook driften
 • Na opladen kun je liefst 60 minuten met de auto spelen.

Throw Throw Burrito: het beste nieuwe familiespel speelgoed uit de test volgens Speelgoedvanhetjaar.nl

Volgens Speelgoedvanhetjaar.nl is Throw Throw Burrito een geweldig partyspel voor heel de familie. Het spel is een grappige combinatie van trefbal en een kaartspel, waarbij je kaarten moet verzamelen en vervolgens speelgoed burrito’s naar elkaar moet gooien (raar, maar waar).

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/winnaars/categorie/familiespel

Jouw nieuwe speelgoed vervolgstap

Aan de hand van de informatie in dit artikel moet het mogelijk zijn zelf het leukste nieuwe speelgoed uit te zoeken. We hebben je laten zien waar nieuw speelgoed aan moet voorzien, plus we hebben onze eigen top 10 van leukste speelgoed met je gedeeld. Aan jou nu de taak te kiezen.

Deze bronnen zijn gebruikt in ons onderzoek naar nieuwe speelgoed

Dit artikel over het fraaiste nieuwe speelgoed is mede opgesteld aan de hand van deze bronnen:

Succes!