Inhoud van deze pagina:

Nieuw speelgoed: overzicht top 10 – het nieuwste van het nieuwste

De speelgoedbranche is altijd in beweging. Elk jaar worden er hele hopen nieuw speelgoed uitgebracht. Sommige stuks speelgoed zijn van heel hoge kwaliteit, terwijl de kwaliteit bij ander speelgoed te wensen over laat. Het ene speelgoed is gebaseerd op een film of serie, het andere staat op zichzelf. Waar het ene speelgoed een rage wordt, is het andere juist een tijdloze klassieker. Kortom: er is genoeg speelgoed om te bespreken. Dat is precies wat we gaan doen.

Onze speurtocht naar het beste nieuwe speelgoed: stilzitten is geen optie

Onderzoek doen naar speelgoed is best een uitdaging: er is namelijk een heel groot aanbod speelgoed op de markt. Door de jaren heen hebben we behoorlijk wat voorbij zien komen. We hebben rages zien ontstaan en weer zien verdwijnen. In dit artikel richten we ons op het beste nieuwe speelgoed: speelgoed waarvan we denken dat het zeker de moeite waar is voor kinderen en in sommige gevallen ook voor volwassenen. Laat je inspireren door het aanbod.

Ken je zo’n kind dat alsmaar naar hunkert naar meer en nieuw? Raakt het snel verveeld en is het snel uitgekeken op wat je al aan speelgoed in huis hebt? Dan heb je als het om spellen en speelgoed gaat een flinke uitdaging te pakken, want dit kind vraagt om ander speelgoed dan een gemiddeld kind. Je doet extra je best om dat wat je koopt – of wat hij of zij voor de verjaardag krijgt – te laten passen bij het interesse- en kennisniveau, maar dat is niet altijd makkelijk.

Bij speelgoed dat dan al jaren op de markt is, heeft dit kind het al snel gezien. Het wordt bij vriendjes gespeeld, of het is er gewoon snel klaar mee doordat het niet inspirerend genoeg is. Met die insteek – maar ook voor hen die met elk speelgoed blij is – zijn wij gaan kijken naar wat er de afgelopen 12 maanden nieuw in de schappen van de speelgoedwinkels is verschenen. We hebben ons onderzoek samengevat in een top 10, maar eerst de absolute topper onder het nieuwe speelgoed.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 nieuw speelgoedParty & Co Original Jubileum: Dit spel kennen we natuurlijk al van kinds-af-aan. Deze Jubileum versie introduceert nieuwe vragen en opdrachten en is ideaal voor een spelletjesavond
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste LEGO setMinecraft het Laatste Gevecht: Deze Minecraft LEGO set vinden we geschikt voor de Minecraft fans die het avontuur mee willen nemen naar huis.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bestuurbare autoHuntex RC SixWheel: Deze futuristische bestuurbare auto beviel uitstekend bij onze testpanel. Deze auto is perfect voor trucs en stunten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Onze nummer één nieuw speelgoed: dit nieuwe speelgoed is zeker de moeite waard

Om maar gelijk met de speelgoeddeur in huis te vallen: volgens ons is het Jumbo Party & Co Original Jubileum bordspel het beste bordspel van het moment. Waarmee dat te maken heeft? Het is een leuk partijspel voor op feestjes, met liefst 400 verschillende kaarten en 2000 opdrachten en vragen. Je kunt het spel spelen van 3 tot maar liefst 20 personen. Het werkt onder meer met pionnen, een speelbord, score-platen, een zandloper en een tekenblok.

De beste nieuwe budgetoptie speelgoed

Op zoek naar betaalbaar nieuw speelgoed? Kies dan voor de Mokuru Hand Spinner. Deze is gemaakt van hout en vormt de nieuwe behendigheidsrage afkomstig uit Japan. Het ontwerp van de Mokuru is eenvoudig. Spelen gaat heel eenvoudig. Je ontwikkelt je behendigheid en creativiteit aan de hand van een houten fidget stick. De stick helpt tegen verveling, maar vormt ook een goede afleiding bij wie wil stoppen met roken, bij ADHD en wellicht zelfs PTSS.

Waarom wij geschikte nieuw speelgoed reviewers zijn

Zoals het hoort, zijn wij met speelgoed opgevoed. De oude speelgoedklassiekers nemen nog altijd een belangrijk plekje in ons hart in. Nog altijd houden we de nieuwste speelgoedrages bij, puur uit interesse. Spelen doen we er niet meer mee, maar wel kunnen we vaak al in een enkele oogopslag zien wat het speelgoed te bieden heeft – of het kinderen uitdaagt, of niet. Het leukste speelgoed zal namelijk ook bij volwassenen nog tot de verbeelding spreken.

Wij houden niet alleen van grote mensen speelgoed (leuke gadgets of iets anders ter vermaak), maar worden er ook blij van als kinderen iets krijgen waarmee ze de tijd goed kunnen doorbrengen. Je ziet van een afstandje dat je kind meer doorzettingsvermogen krijgt (of niet), ziet vooruitgang in motorische vaardigheden of opgebouwde kennis en leert hoe je op de beste manier met winnen en verliezen kunt omgaan. Dat maakt het uittesten van het nieuwere speelgoed een bijzondere bezigheid.

Waarom je altijd kritisch blijft op het aanbod nieuw speelgoed

Dat er nieuwe spellen en speelgoed ontwikkeld wordt, wil niet automatisch zeggen dat het ook allemaal geweldig is. Je leest regelmatig op de website van Radar dat je op moet letten als je bepaald speelgoed in huis gehaald hebt. Er zitten dan giftige stoffen in het materiaal van het speelgoed verwerkt, of er breken onderdelen makkelijk af waar je kind in kan stikken.

Dat speelgoed in de winkels ligt en dat het goed verkoopt, wil dus niet zeggen dat het ook kwalitatief goed speelgoed is waarmee helemaal niets mis kan gaan. Wij testen dit graag zelf uit en vertrouwen niet vanzelfsprekend op anderen.

Kritisch blijven op speelgoed is een vereiste. Speelgoed is er in veel verschillende varianten en vormen. Er kan van alles mis zijn op speelgoed, daarom moet je goed naar het volgende kijken:

 • Als speelgoed een heel sterke geur heeft, er schepere randen aanzitten, of het lijkt alsof er onderdelen losraken, dan kun je dit het best laten liggen – hou er rekening mee dat speelgoed van bijvoorbeeld schuim schadelijke stoffen kan bevatten. Ook hout dat gelakt is, kan schadelijke stoffen bevatten. Kies daarom voor ongelakt hout
 • Het leeftijdsadvies geeft aan voor welke leeftijden speelgoed geschikt is: dit zegt iets over de mate van uitdaging die het speelgoed biedt, maar ook over de veiligheid – zo mag je kleine kinderen van onder de drie jaar niet in contact laten komen met kleine onderdelen. Baby’s en peuters zijn namelijk geneigd dingen in hun neus of mond te steken
 • Zitten er batterijen in het speelgoed? Controleer of deze veilig opgeborgen zitten en kleine kinderen en niet bij kunnen
 • Kies je voor knuffels, kies dan voor knuffels die volledig uitwasbaar zijn. Knuffels worden nogal snel vies. Ook mogen er bij het wassen geen schadelijke stoffen vrijkomen
 • Let ook op keurmerken: als speelgoed voldoet aan de wettelijke eisen voor speelgoed in de Europese Unie, zou het een CE-markering moeten hebben.

Wat beloven speelgoed makers je doorgaans? Is dit gebakken lucht?

Speelgoed makers zullen je urenlang speelplezier en tal van avonturen beloven. Ja, dat mag je met een korreltje lucht nemen. Lang niet elk soort speelgoed is een recept voor urenlang speelplezier. Bij speelgoed geldt dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zaken als knikkers, duurzame blokken en Lego gaan veel langer mee en zijn veel langer leuk dan de popjes die je in je Happy Meal krijgt. Probeer de “glitter & glamour” te vermijden en kijk naar het ontwerp zelf.

 • Ze willen dat het innovatief is en dat het niet lijkt op iets dat al op de markt is.
 • Ze willen op een leuke en spontane manier vaardigheden stimuleren.
 • Het mag een spel zijn om kennis uit te breiden, maar dit hoeft niet per se.
 • De prijs ligt bij nieuw speelgoed vaak iets hoger, maar ze willen niet een te groot verschil met speelgoed binnen dezelfde categorie om de verkopen te stuwen.
 • De verpakking en de handleiding geven aan voor hoeveel mensen van welke leeftijd het speelgoed geschikt is en hoe er met het speelgoed of spel gespeeld kan worden.

De aanschaf van nieuw speelgoed: waar let je op?

Als je nieuws speelgoed gaat aanschaffen, zijn er tal van zaken om op te letten:

 • Het speelgoed moet overeenstemmen met de vaardigheden van het kind. Op het speelgoed zelf staat meestal aangegeven voor welke leeftijdscategorie het geschikt is. Koop je speelgoed voor 3-6 jaar voor een 10-jarige, dan is de kans groot dat het kind er meteen op uitgekeken is. Koop voor een 10-jarige eerder 9+ of 12+ speelgoed.
 • Veiligheid is heel belangrijk. Ook hierbij kijk je in eerste instantie naar de leeftijd (een kind van onder de 3 kan zich in kleine onderdelen verslikken, koop geen 3+ speelgoed voor baby of peuter). Speelgoed dat veilig is voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie. Veilig speelgoed zal binnen de EU van CE-label zijn voorzien.
 • Veilig speelgoed is ook duurzaam. Het gaat lang mee en is gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Duurzaam speelgoed ziet er in de praktijk ook gewoon mooier uit.
 • Kwalitatief hoogwaardig speelgoed is multifunctioneel: je kunt er verschillende dingen mee. Hoe meer je met het speelgoed kunt, hoe groter de uitdaging voor het kind.
 • Speelgoed dient de creativiteit van het kind te bevorderen. Het gaat ook om het groeiproces. Speelgoed wat hier goed op inspeelt is Lego. Dankzij het unieke ontwerp van Legoblokjes en -stenen kun je eindeloos combineren. Je raakt er eigenlijk nooit op uitgekeken.
 • Hoe zit het met samenspelen? Het beste speelgoed wordt gedeeld: denk maar aan een tafelspelletje, maar ook aan blokken. Speelgoed dat je kindje alleen met zichzelf kan spelen, daagt niet erg uit. Twee hoofden zijn samen immers creatiever dan één.

Onze onderzoek criteria: dit is hoe wij nieuw speelgoed onderzoeken

Speelgoed beoordelen: wij doen het met regelmaat. Bij alles wat nieuw is – auto’s, voedsel en ook speelgoed – is het weer van belang om je oude criteria weer eens onder de loep te nemen. Is dat wat je eerder altijd gemeten hebt nog relevant, of moet er nog iets bij? Gedurende ons onderzoek naar speelgoed van de afgelopen 12 maanden hebben we gekeken naar:

 • Lijkt het op iets dat we al kennen? (Is het bijvoorbeeld een combinatie van twee eerdere spellen?)
 • Hoe is de afwerking van het speelgoed?
 • Wat is de prijs en vinden we dit niet te hoog voor nieuw speelgoed?
 • Kun je een bestaande set (bijvoorbeeld bij spellen of bouwpakketten) uitbreiden? (En wat krijg je dan voor een redelijk bedrag?)
 • Hoe wordt er met het speelgoed gespeeld, hoe lang blijft het boeien en wat leert men ervan?
 • De kwaliteit van het speelgoedontwerp (spreekt het tot de verbeelding?)
 • De kwaliteit van het materiaal (is het duurzaam? Is het veilig? Kan het tegen een stootje?)
 • De spelvariatie (kun je eindeloos combineren met het speelgoed? Of kan je kind er maar één ding mee?)
 • De prijs-kwaliteit (want voor wat, hoor wat)
 • Natuurlijk niet te vergeten: de klantreviews (klanten die het product hebben uitgetest, kunnen als geen ander bepalen wat er goed is aan het speelgoed en wat niet).

Hoe we het beste nieuwe speelgoed getest hebben: onze researchgegevens

Een zeer groot deel van het speelgoed dat vorig jaar is uitgekomen is door ons gekocht en verdeeld onder ons testteam. Spellen die ook voor volwassenen geschikt zijn, mogen ook door testleden zonder kinderen uitgeprobeerd worden. Bij speelgoed tot 18 jaar was de eis dat het gezin minimaal uit ouders met 2 kinderen moest bestaan. Zo konden we goed merken of er ook door verschillende leeftijden met bepaald speelgoed gespeeld werd.

De top 10: deze raden we het sterkst aan

Laten we naar de resultaten van het onderzoek kijken:

Speelgoed 1: het Jumbo Party & Co Original Jubileum – Bordspel is de beste keuze (zeker voor de koude maanden en de lockdown)

Het eerste speelgoed in deze lijst, het Jumbo Party & Co bordspel, hebben we hierboven al genoemd. Het betreft een speciale feesteditie ter ere van een dertigjarig jubileum van Jumbo.+

Speelgoed 2: de Mokuru Hand Spinner hout behendigheidsspelrage is de beste budgetoptie

Op zoek naar een leuk hebbedingetje? Kies dan voor de Mokuru Hand spinner en train je behendigheid.

Speelgoed 3: de MoYu Speed Cube 3×3 verstelbare Magic cube houd je uren zoet

Op zoek naar een fijne puzzelkubus? Dan is de MoYu Speed Cube van 3 bij 3 hokjes per zijde iets voor jou.

 • Het design is anti-stick: binnenin de kubus zitten holten, waardoor de blokjes vrijuit kunnen draaien, zonder dat ze aan elkaar gaan plakken – er is minder wrijving tussen de blokjes

 • Het design is ook anti-pop: de blokjes blijven keurig op hun plek

 • Je kunt er ook “blind” (zonder te kijken) mee spelen

 • De kubus is geheel krasbestendig

 • Met beknopte handleiding en uitleg over alle aspecten van de puzzel

 • De stroefheid (bij het draaien) van de puzzel is verstelbaar.

Speelgoed 4: oud vindt nieuw in de LEGO Minecraft Het Laatste Gevecht set

Lego is al een tijdloze klassieker, terwijl Minecraft nog relatief nieuw is. In de Lego Minecraft serie komt het beste van beide werelden samen. Dit heeft blokkenset “Het Laatste Gevecht” te bieden:

 • Fraai ontwerp met drakendoder harnas en Enderparel – met minifiguur drakendoder

 • Ontwerp doet echt aan Minecraft denken

 • De Enderdraak heeft ledematen die in allerlei standen zijn af te stellen

 • Deze Lego set komt met code voor de online Minecraft Bedrock editie (krijg een “drakendoderskin”).

Speelgoed 5: met het nieuwste model Space Scooter roze vlieg je over straat

Scooters: waar kinderen van houden. Kiezen voor het nieuwste model Space Scooter doe je hierom:

 • Deze Space Scooter komt inclusief beschermset

 • Je kunt hierop zowel steppen, als de voetplank van voor naar achteren bewegen

 • Ideaal voor kortere en middellange afstanden

 • Belastbaar tot wel 80 kilogram

 • Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongvolwassenen geschikt

 • Het model is opvouwbaar

 • Inclusief luchtvering en handrem

 • Het aandrijfsysteem is fluisterstil.

Speelgoed 6: TN Services levert de ideale XL Kapper Speelset geheel in het roze (ook nog eens een bestseller)

Deze speelset is de ideale kappers set voor jonge kappers in spé. Hierin vind je de benodigde materialen om het kappersvak zelf uit te proberen én te perfectioneren. Dit vind je in de set terug:

 • Een spiegel, haarborstel, krultang, schaar, haarspelden en een spiegel

 • Een föhn die geluid maakt

 • Een handige opbergtas

 • De mogelijkheid alleen of samen te spelen.

Speelgoed 7: fan van Mario én Lego dan is de Super Mario Uitbreidingsset: Bowsers Luchtschip – 71391 echt iets voor jou

Over klassiekers gesproken: Mario en Lego zijn beide echte klassiekers die al jaren super populair zijn. Ken jij de mogelijkheden van Lego Mario al? Je kunt eindeloos uitbreiden:

 • Deze uitbreidingsset voor Lego Mario biedt weer nieuwe uitdagingen, obstakels en figuurtjes

 • Kinderen zijn urenlang creatief bezig en blijven zichzelf (en elkaar) uitdagen

 • Ga unieke 90 seconden levels aan

 • Bouw een replica van Bowsers bekende luchtschip

 • Deze uitbreidingsset bestaat uit maar liefst 1152 delen

 • Samenwerken met vriendjes of vriendinnetjes kan: maak via Bluetooth verbinding met vrienden die ook Lego Mario of Luigi figuurtjes hebben.

Speelgoed 8: het Renalux Luxe slijm pakket 94 stuks is de ideale gift voor kunstzinnige kliederaars

Als kinderen ergens van houden, dan is het wel slijm. Deze Renalux set stelt kinderen in staathun eigen slijm te maken. Dat wordt urenlang kliederen. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt.

 • De set is voorzien van kralen, glitters en parels

 • Maak slijm en versier deze vervolgens met tal van decoratieve vormpjes

 • Maak gebruik van liefst 34 verschillende bakjes

 • Gebruiksaanwijzing is inbegrepen

 • Ook volwassenen zullen het maken van slijm stiekem best leuk vinden.

Speelgoed 9: het Marjolein Heine Babyliedjesboek met 16 nieuwe babyliedjes is ideaal voor de allerkleinsten

Wat is er nu leuker voor een baby dan een boek vol liedjes? Dit liedjesboek is ideaal voor de muzikale ontwikkeling van baby’tjes en helpt hen bovendien te ontspannen in stressvolle situaties.

 • Dit Babyliedjesboek kan maar liefst 16 verschillende liedjes af – lief, ontroerend, swingend, grappig en zelfs ondeugend
 • Zing mee voor of mét de kleine
 •  Niet alleen voor baby’s geschikt, maar ook peuters en kleuters
 •  Geef iedere dag een knus zangritueel
 • De liedjes zijn ook voorzien van bladmuziek en illustraties
 • Plus CD met instrumentale versie en zang.

Speelgoed 10: grote, stoere, op afstand bestuurbare auto? Kies voor de Huntex RC SixWheel Drift/Stunt Car 360

Als kinderen ergens van houden, dan is het wel een op afstand bestuurbare auto. Niet alleen jongetjes vinden dit fantastisch, ook meisjes gaan er graag mee overweg. Wat deze auto te bieden heeft?

 •  Het autootjes is ook voor offroad en kan transformeren
 •  Hij is voorzien van batterijen en gratis extra accu
 • Dankzij het “Jet Spray Systeem” kun je aan een reservoir achterop de auto water toevoegen en rook creëren – zo lijkt het net alsof het autootje een werkende uitlaat heeft
 • Dit autootje heeft niet vier, maar zelfs zes wielen, wat verschillende stunts mogelijk maakt
 • Je kunt met deze auto ook driften
 • Na opladen kun je liefst 60 minuten met de auto spelen.

De top 10 met het beste nieuwe speelgoed volgens ons lezerspanel

Naast onze redactie hebben we ook ons lezerspanel aan het werk gezet:

Snel overzicht: Deze nieuwe speelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor teamspelIdentity Games – Escape Your House: Een spel voor de liefhebbers van Escape Rooms, waarbij teamwork en strategie centraal staan. Dit spannende spel daagt je uit om samen met je gezin, familie of vrienden binnen de tijd te ontsnappen. Een actief en denkspel in één. We waarderen vooral het idee van samenspel in een thuisomgeving. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor verzamelaarsPlaymobil – Volkswagen T1 Camping Bus: Deze bus is niet alleen voor kinderen een hit, maar ook bij volwassen liefhebbers van de Volkswagen busjes. Met veel details die terugkomen uit het originele model en interactieve elementen zoals deuren die opengaan. Ondanks dat er in sommige gevallen productiefouten kunnen zijn, is het over het algemeen een solide keuze voor verzamelaars en kinderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kleintjesSmartMax – My First Tractor Set: Voor de allerkleinsten hebben we deze set als topkeuze. Het speelgoed spreekt tot de verbeelding met een tractor, wagen, boer en paard. Het magnetische aspect maakt het bevestigen van onderdelen eenvoudig en leert het kind welke elementen bij elkaar horen. We raden wel aan om goed op te letten bij jonge kinderen vanwege kleine onderdelen. >> Check laagste prijs

1. Identity Games – Escape Your House – 3 tot 6 spelers – vanaf 8 jaar

Iedereen die van Escape Rooms houdt, kan het spel nu in eigen huis spelen.

Pluspunten:

 • Je moet én nadenken én actief bezig zijn met zijn allen.
 • De korte tijd maakt het allemaal erg spannend.

Minpunten:

 • Je leert de karakters binnen je gezin, familie of vrienden op deze manier soms iets te goed kennen. Het kan ook op ruzie uitlopen.

2. Magformers Inc. – Magformers Wow Set – 3 tot 12 jaar

Bouwpakketten blijven altijd goed scoren en bij dit nieuwe magnetische speelgoed kun je de figuren die op de kaarten staan nabouwen, of je maakt je eigen bouwsel.

Pluspunten:

 • Er zijn nog meerdere bouwpakketten binnen deze serie te krijgen.
 • Je kind leert snel door de magnetische bouwstenen.
 • Het leert je kind uitproberen en iets wat niet werkt herstellen of opnieuw proberen.

Minpunten:

 • Het is best een prijzige set.

3. Playmobil – Volkswagen T1 Camping Bus – vanaf 6 jaar

Dit busje is zelfs populair bij volwassenen die van de Volkswagen busjes houden.

Pluspunten:

 • Veel details van de echte T1 komen terug in dit speelgoed.
 • De deuren kunnen open en er kan dan echt met de poppetjes en de inhoud van de camper gespeeld worden.

Minpunten:

 • In sommige gevallen lijkt het bij de productie wel eens mis te gaan als er zwakkere delen snel van het busje afbreken.

4. SmartMax – My First Tractor Set – 1 tot 3 jaar

Alle artikelen van SmartMax zijn volgens ons de moeite waard, maar deze met tractor en wagen, boer en paard spreken erg tot de verbeelding van kleine kinderen.

Pluspunten:

 • Door de magneten kun je de wagen achter de tractor bevestigen en er dan mee rijden.
 • Je kind leert welk element onderdeel is van wat.

Minpunten:

 • Wij adviseren je kind in het begin goed in de gaten te houden als het nog klein is, want de kleine delen van dit speelgoed kunnen voor gevaar zorgen.

5. LEGO Friends – Magische kermisachtbaan – vanaf 8 jaar

Dit is wel echt hele andere LEGO dan toen wij zelf nog kind waren. Het is een magische kermistent met achtbaan waarmee je echt kunt spelen.

Pluspunten:

 • Het zijn hele andere kleuren dan we van LEGO gewend zijn. Het is daarom ook leuk(er) voor meisjes om mee te spelen.
 • Het stimuleert de fantasie en het bedenken van verhalen bij de kermistent.

Minpunten:

 • Deze LEGO-set is aardig aan de prijs.

6. Totum DIY Factory – Sieradenset / Armbandjes maken – vanaf 5 jaar

Voor de knutselaars onder de kinderen is deze set om zelf armbandjes te maken helemaal fantastisch.

Pluspunten:

 • In de set zit niet alleen garen, maar ook de schakelstukken en een handige houder om de garen te wikkelen zodat het armbandjes worden.
 • Wat wij bijzonder vinden is dat zowel jongens als meisjes dit leuk vinden om mee te spelen. Ze kiezen gewoon ieder hun eigen kleur.
 • Dit is prima speelgoed voor bij slecht weer, want ze zijn er een hele poos zoet mee.

Minpunten:

 • Met de eindjes moet je misschien helpen om het goed bevestigd te hebben. Anders laat het snel los.

7. 999 Games – Paleo – 2 tot 4 spelers – vanaf 10 jaar

Heb je je wel eens afgevraagd hoe men in het Stenen tijdperk leefde? Met dit bordspel krijg je wel een idee.

Pluspunten:

 • Het is een spel om samen te werken.
 • Door de diverse modules in de doos kun je het spel vaker spelen, want elke combo van modules levert weer nieuwe situaties op waar je als team mee moet dealen.
 • Alle onderdelen in de doos zien er kwalitatief goed uit.

Minpunten:

 • Je moet wel even tijd nemen voor de handleiding en niet iedereen zal hem snel snappen.

8. Megableu – Oma’s Woeste Waslijn – 2 tot 4 spelers – voor vierjarigen

In de beschrijving staat dat dit een spel voor kinderen van vier jaar is, maar wij hebben er ook hard om moeten lachen (soms met een borreltje op).

Pluspunten:

 • Door de dobbelsteen bepaal je het weer en welke actie je moet ondernemen om Oma’s was op te hangen en weer droog van de lijn te krijgen.
 • Vooral wanneer het gaat stormen slaat de hilariteit toe.

Minpunten:

 • Na een paar keer blijft het een grappig spel, maar het is niet meer zo ontzettend leuk als die eerste keer.

9. SmartGames – Apple Twist – vanaf 6 jaar

Je moet je even verdiepen in hoe het spel werkt, maar daarna is het een ideaal spelletje om in je eentje te spelen.

Pluspunten:

 • Dit is een leuk spel voor wie niet altijd met broertjes, zusjes of vriendjes wil spelen.
 • Door zowel de vorm van de appel als de rupsjes te kunnen veranderen, blijft het elke keer weer spannend hoe het spel verloopt.
 • Het is geen duur spel.

Minpunten:

 • Wij hebben geen minpunten bij dit spel ontvangen van ons testteam. Zelfs volwassenen vonden het uitdagend.

10. Libellud – Mysterium Park – 2 tot 6 spelers – vanaf 10 jaar

In het bordspel Mysterium Park probeer je samen met de andere spelers uit te vinden waarom de geest die in het circus verschijnt gestorven is.

Pluspunten:

 • Dit spel ziet er met het bord, verschillende kaarten en alle andere attributen geweldig uit.
 • Het kan ook met zijn tweetjes gespeeld worden.
 • Het is een leuke opstap voor het gewone Mysterium spel. (Mysterium Park is iets minder complex.)

Minpunten:

 • Het is met een startleeftijd van 10 jaar niet voor jongere kinderen geschikt.
 • Ook oudere kinderen kunnen de verhaallijn (een geest en communiceren met helderzienden) nog wat eng vinden. Je moet dus kunnen inschatten of je kind met het onderwerp om kan gaan zonder daarna nachtmerries te krijgen.

Throw Throw Burrito: het beste nieuwe familiespel speelgoed uit de test volgens Speelgoedvanhetjaar.nl

Volgens Speelgoedvanhetjaar.nl is Throw Throw Burrito een geweldig partyspel voor heel de familie. Het spel is een grappige combinatie van trefbal en een kaartspel, waarbij je kaarten moet verzamelen en vervolgens speelgoed burrito’s naar elkaar moet gooien (raar, maar waar).

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/winnaars/categorie/familiespel

Beste nieuwe speelgoed uit de test volgens Kieskeurig

Op Kieskeurig staat veel meer dan alleen speelgoed voor binnen, maar alles van Playmobil, VTech en LEGO zie je hier terug. Verder staat er vooral heel veel speelgoed voor buiten (zoals stepjes, (skippy)ballen, fietsjes en inline skates) en daar hebben we in deze test niet naar gekeken.

Jouw nieuwe speelgoed vervolgstap

Aan de hand van de informatie in dit artikel moet het mogelijk zijn zelf het leukste nieuwe speelgoed uit te zoeken. We hebben je laten zien waar nieuw speelgoed aan moet voorzien, plus we hebben onze eigen top 10 van leukste speelgoed met je gedeeld. Aan jou nu de taak te kiezen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Deze bronnen zijn gebruikt in ons onderzoek naar nieuwe speelgoed

Dit artikel over het fraaiste nieuwe speelgoed is mede opgesteld aan de hand van deze bronnen:

Doe nu het volgende

Twijfel niet te lang over welk nieuw speelgoed je gaat kopen. Het blijft vaak een lot uit de loterij of een spel of speelgoed wel of niet bevalt. Je kunt er als volwassene een bepaald idee bij hebben, terwijl je kind daar 180 graden anders over denkt. Bevalt iets echt niet? Dan verkoop je het gewoon weer door voordat het maar in huis blijft rondslingeren en beschadigd raakt.

Kortom

Bekijk de links die we bij onze top 10 geplaatst hebben, kijk nog even naar de feedback die anderen voor jou hebben gegeven en beslis welk speelgoed het beste bij jou of je gezin past.

Succes!