De top 7 met beste sets met Pokémon kaarten

Wie had verwacht dat Pokémon zo lang populair zou blijven en dat er een heel kaartenspel uitgebracht zou worden? Als je al bevangen bent door Pokémon, dan moet je het spel natuurlijk ook hebben. De kaarten zijn echte verzamelitems geworden en sommige kaarten zijn veel geld waard. Het is grappig om te zien hoe de bedenker van Pokémon de zeldzaamheid van bepaalde kaarten kan inzetten om de vraag toe te laten nemen. Het spel is uitdagend en leuk voor alle leeftijden.

De populariteit blijft groeien

Toen Pokémon in 1996 begon, waren er ongeveer 150 verschillende Pokémon. Dat is inmiddels opgelopen tot ruim 500 stuks. Naast de vele computerspellen, televisieseries en films, is er een populair kaartruilspel sinds 1999 verkrijgbaar. In maart 2020 waren er ruim 30 miljard Pokémonkaarten geproduceerd in totaal 77 landen en in 13 verschillende talen. Er worden ook kaarten in het Nederlands gemaakt. Er zijn circa 13.000 verschillende Engelstalige kaarten uitgebracht. De zogeheten ruilkaarten of trading cards zijn er om te ruilen, te verzamelen en om tegen elkaar te spelen.

Sets met Pokémon kaarten verzamelen

Zodra je fan bent geworden van Pokémon, dan is het moeilijk om ermee te stoppen. De kaarten worden dan ook flink verzameld en er wordt ook aardig wat geruild tussen verzamelaars. Het kaartspel is een prima tijdbesteding op een druilerige dag of in het weekend. Vooral kinderen vanaf een jaar of 8 speler er graag mee. Het is namelijk wel handig dat je kunt lezen en de kaarten goed van elkaar kunt onderscheiden en begrijpen.

Onze beste sets met Pokémon kaarten

 • Beste set uit de Celebration Collection – Dragapult Prime
 • Beste set uit de Calyrex Collectie – Ice Rider V Box
 • Beste in de Pikachu serie – Pikachu V Box
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste set uit de Celebration CollectionDragapult Prime: deze vinden wij de #1 vanwege de nostalgie gecombineerd met nieuwere Pokémon.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriet van de redactiePokémon Sword & Shield trainer box: Deze box beviel het best bij onze redactie door de toevoeging van meerdere spelelementen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste in de Pikachu seriePikachu V Box: Deze plaatjes vonden we sprankelender dan uit de andere Boxen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom Pokémon kaartensets reviewen?

Als kaarten als die van Pokémon zo hip en favoriet zijn, dan moet je er wel een keer een review over schrijven. Het zijn ook nog eens best dure kaarten en dus kun je maar beter geen dubbele kopen. (Tenzij je natuurlijk graag ruilt.)

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

De maker wil zijn product zo mooi mogelijk verpakken door jou allerlei beloftes te doen – met uitnodigende woorden op een zo aantrekkelijk mogelijke verkooppagina. Het is onze taak als recensent om te testen of ze inderdaad eerlijk zijn geweest op hun verkooppagina – of dat ze duur klinkende termen hebben gebruikt om je te overtuigen. De sets met Pokémon kaarten in dit artikel kosten tussen de 25 en 80 euro en dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld.

Wat belooft de fabrikant van sets met Pokémon kaarten?

Je hebt hele compacte sets met kaarten waarin je bijvoorbeeld alleen een promokaart en enkele booster packs krijgt, maar er zijn ook uitgebreide sets met sleeves, dobbelstenen, markers en dividers. Bij elk spel zit wel een QR code om online te kunnen spelen, maar dat is natuurlijk in eerste instantie niet waar het je bij het fysieke kaartspel om gaat. De uitgebreidheid van een set bepaalt wel de prijs die je betaalt en dat is vrij logisch.

Hoe we Pokémon kaartensets beoordeeld hebben

Wij zijn zelf geen Pokémon experts en hebben daarom zo objectief mogelijk gekeken naar de kaartensets die beschikbaar zijn. We hebben heel het internet en diverse tweedehands markten afgestruind naar de mogelijke kaartensets die te koop zijn, voor welk bedrag ze verkocht worden en wat ze werkelijk waard zijn. Met alle voors en tegens zijn we tot onderstaande top 7 gekomen.

De top 7 met beste Pokémon kaartensets

1. Pokémon – Celebrations Collection – Dragapult Prime

Pluspunten:

 • Er zitten echt unieke exemplaren in deze feestelijke collectie en de kenner zal de meteen herkennen zodra de folie van de kaarten gehaald wordt.

2. Pokémon- Calyrex – Ice Rider V Box

Pluspunten:

 • Bij deze set vinden we de display kaart grappig omdat hij van een groter formaat is dan de rest van de normale Pokémon kaarten.

3. Pokémon – Pikachu V Box

Pluspunten:

 • Als je het kaartenspel al helemaal het einde vindt, kun je met de meegeleverde code in de doos ook de online game gaan spelen.

4. Pokémon – Orbeetle V Box

Pluspunten:

 • Elke kaart weerspiegelt een karakter en zet je fantasie aan het werken.
 • In de handleiding vind je uitleg over de setting waarin elk verhaal zich afspeelt.

5. Pokémon – Fusion Strike Hoopa V Box

Pluspunten:

 • Dit is een van de goedkopere sets met kaarten als je binnen een bepaald budget wilt blijven.

6. Pokémon – Celebrations Collection – Dark Sylveon V Box

Pluspunten:

 • Dit is een uitgebreidere set dan de meeste Pokémon kaartensets in deze review.

7. Pokémon – Sword & Shield Fusion Strike – Elite Trainer Box

Pluspunten:

 • Dit is de meest uitgebreide set, terwijl het niet de duurste set met Pokémon kaarten in deze top 7 is.
 • Het is leuk om weer een nieuwe Pokémon strategie te leren kennen en ermee te spelen.
 • Dit is een compleet spel met kaarten en alle andere toebehoren.

Beste Pokémon kaartensets uit de test

Radar vergelijkt de kaarten met bitcoin, aangezien ze geen echte waarde representeren maar vooral een waarde vertegenwoordigen die de consument eraan geeft. Hierdoor kan het bedrag dat eraan gekoppeld is nogal schommelen. Het is puur een kwestie van vraag en aanbod en geen stabiele vorm van investeren. De Consumentenbond gaat niet in op de kaartensets, maar wel op de augmented reality techniek achter het digitale spel. Kassa verklaart waarom Pokémon kaarten nog steeds zo populair zijn en ze gaan bij iemand langs die een hele waardevolle kaart in zijn bezit heeft.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar Pokémon kaarten

Pokémon kaartensets kopen? Begin hier

Als de kaarten niet voor jezelf zijn, moet je goed uitzoeken welke kaarten of sets iemand al heeft. Het is namelijk niet leuk om kaarten die iemand al binnen een serie heeft nog een keer te krijgen. Het gaat er juist om dat je je verzameling met nieuwe (en het liefst zeldzame) kaarten uitbreidt. Met dezelfde kaarten kun je wel ruilen, maar waarschijnlijk zijn die er in overvloed en kom je ze niet makkelijk kwijt tegen een betere kaart.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Pokémon, Energy en Trainer

Er zijn drie soorten kaarten verkrijgbaar, te weten Pokémon, Trainer en Energy. Pokémon zijn schepselen van allerlei vormen en formaten die in het wild naast mensen leven. De eerste serie kaarten bevat afbeeldingen en gegevens van de diverse Pokémon. De Trainer kaarten zijn er om de Pokémon te helpen met winnen wanneer ze tegen andere Pokémon strijden. De Energy kaarten zijn nodig om een Pokémon terug te trekken of te laten aanvallen. In het Pokémon Trading Card Game gaat het erom wie de beste Pokémon trainer is. De spelers stellen een deck samen rond hun favoriete Pokémon om te kunnen strijden. Er zijn themadecks en boosterpacks verkrijgbaar. Omdat er duizenden verschillende kaarten beschikbaar zijn, is elk spel anders. Elk jaar worden er vier nieuwe uitbreidingsets op de markt gebracht.

Soorten Pokémon kaarten

Er zijn standaard kaarten en zeer zeldzame exemplaren. Het meest verkrijgbaar zijn de ‘Common’ en ‘Uncommon’ (normale) kaarten. Daarna volgen de ‘Rares’ (zeldzame). Nog bijzonderder zijn de ‘Holo’ en ‘Reverse Holo’ kaarten (glimmende). Dan bestaan er nog kaarten die glimmend en zeldzaam zijn, de zogeheten ‘Holo Rare’ en ‘Reverse Holo Rare’. De meest bijzondere en kostbaarste Pokémon kaarten zijn de ‘Lvl ex’, ‘X’, ‘Mega ex’, ‘Break’ en ‘FullArt’ kaarten. Elke kaart bevat rechts onderin een symbool om aan te geven om welke soort kaart het gaat. Van een cirkel voor een normale kaart tot een sterretje en lettercode voor de exclusieve exemplaren.

Acht generaties Pokémon kaarten

Op 9 januari 1999 werd de allereerste reeks Pokémon kaarten uitgebracht en inmiddels zijn er in totaal acht generaties beschikbaar. Elke generatie heeft zijn eigen thema’s, gemiddeld komen er vijf tot tien nieuwe series/thema’s per jaar uit. Een thema kan soms uit meer dan tweehonderd verschillende kaarten bestaan, dus er zijn duizenden aparte kaarten gemaakt. Vooral kaarten uit de eerste en tweede generatie zijn veel geld waard. Voorbeelden van uitgebrachte reeksen zijn de Diamond & Pearl reeks (2007-2011), Black & White (2011-2013) en Sun & Moon (2017-2019).

Packs en booster boxen

Pokémon kaarten worden op verschillende wijzen te koop aangeboden. Je kunt boosterpakjes  kopen met daarin tien kaarten. Dit kunnen standaard kaarten zijn, maar er kunnen ook zeldzame tussen zitten. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat een pakje minstens één zeldzame kaart bevat en drie uncommon kaarten. Pokémon Booster boxen bevatten 36 boosterpakjes, dus een totaal van 360 kaarten. De boxen zijn voordeliger dan losse pakjes. Verder zijn er nog Elite Trainer boxen te koop, hierin zitten naast kaarten extra’s als sleeves om je kaarten in te bewaren, een promo kaart, een opbergdoos en een flipcoin. Om de 25e verjaardag van Pokemon te vieren, zijn er speciale Celebration Boxes op de markt gebracht.

Wil je echt spelen met je Pokemon kaarten, dan kun je een zogeheten deck aanschaffen. Hierin vind je naast kaarten veelal een handleiding, een speelmat of -deck en een speelmunt.

Hier koop je nieuwe Pokémon kaarten

Gloednieuwe Pokémon kaarten kun je zowel in fysieke winkels als online kopen. Grote speelgoedketens als Intertoys en gamestores als Game Mania bieden pakjes kaarten aan alsmede gespecialiseerde spellenwinkels. Online is het aantal aanbieders nog veel groter. Pas op met aanbieders als Aliexpress. Hoewel de prijzen misschien aantrekkelijk lijken, waarschuwt de officiële Pokémon site voor kaarten die voor onwaarschijnlijk lage bedragen te koop worden aangeboden. Het kan bijna niet dat het dan om originele kaarten gaat.

Bol.com

Bol.com is de meest betrouwbare plek om Pokemonkaarten voor de goede prijs te kopen. Op het online warenhuis Bol.com zijn diverse Pokémon kaartensets verkrijgbaar. Boosterpacks, Collection Boxes en zogeheten Colletor’s Chests. Ze worden zowel door Bol.com zelf aangeboden als door partners van Bol. Ook aanverwante items als verzamelmappen worden aangeboden.

Spellenrijk.nl

De spellenwebshop Spellenrijk.nl heeft een ruim en divers aanbod kaarten. Zo bieden ze boosterpacks aan, Trainer Toolkits en verzamelblikken die gevuld zijn met kaarten.

Er zijn ook speciale jubileumuitgaven met de restrictie dat er maar één exemplaar per klant aangeschaft kan worden, zodat er meer mensen van kunnen genieten. Naast Pokémon kaarten verkopen ze ook verzamelmappen, multomappen en zelfs (3D)puzzels.

Pokemonkaarten.nl

De webshop Pokemonkaarten.nl heeft een enorm groot aanbod Pokémon kaarten. Bijzonder is dat je er naast de standaard boosterpacks en -boxen ook losse Pokémon kaarten per stuk kunt kopen. Zo kun je gericht je verzameling uitbreiden met ontbrekende kaarten. Ook hebben ze Pokémon Figure Collection boxen met miniatuurfiguurtje in elke box in het assortiment. Op de homepage vind je aanbiedingen en de webshop biedt de mogelijkheid om pre-orders te plaatsen bij nieuwe releases. Om je Pokémon kaarten in perfecte conditie te behouden, kun je ook bij deze webshop sleeves en portfoliomappen bestellen.

Hier koop je tweedehands Pokémon kaarten

Online vind je diverse webshops en verkoopsites waar tweedehands Pokémon kaarten verkocht worden. Webshops werken vaak met specifieke codes om de staat van de kaarten aan te geven, waarbij sommige exemplaren gewoon in nieuwstaat verkeren. Soms zijn er bundels die zelf door de webwinkel zijn samengesteld uit gloednieuwe pakken.

Depokemonshop.nl

Deze online winkel is opgericht door liefhebbers en verzamelaars van Pokémon kaarten. Je koopt er losse kaarten en bundels die ze zelf hebben samengesteld. Het voordeel van deze bundels is dat je er zeker van kunt zijn dat er geen dubbele kaarten in zitten.

Naast kaarten tref je hier ook een groot aanbod aan Pokémon merchandise, zoals pluche knuffels, sokken, tassen en feestartikelen.

Mojocards.nl

De webwinkel Mojocards biedt Boosterboxen met nieuwe Pokémon kaarten aan, maar staat vooral bekend om de zelf samengestelde bundels. Je kunt er kiezen voor bundels met standaard kaarten, maar ook bijvoorbeeld met alleen Trainer of Energy kaarten of Holo kaarten. Het aanbod Pokémon accessoires is klein.

Marktplaats

Ook via Marktplaats kun je Pokémon kaarten aanschaffen, de aanbieders zijn zowel bedrijven als particulieren. Je loopt bij de aanschaf via Marktplaats wel wat meer risico. Zo heb je vooral bij particuliere aanbieders geen garantie dat je originele kaarten krijgt en waar voor je geld. Aan de andere kant kun je er vaak grote partijen kopen waar zomaar enkele waardevolle schatten tussen kunnen zitten.

EBay

Ebay is een internationale marktplaats waar je nog veel meer aanbieders uit Nederland en het buitenland zult treffen. Items worden op twee verschillende manieren aangeboden, soms kun je kaarten voor een vaste prijs aanschaffen. En anders kan er geboden worden, hou er rekening mee dat een bod bindend is en verplicht tot koop.

Cardmarket

Cardmarket is een Engelstalig platform speciaal voor verzamelkaarten waaronder Pokémon kaarten. Je hebt een account nodig om kaarten te kunnen kopen. De zoekmachine maakt het erg makkelijk om een specifieke kaart op te zoeken en je krijgt vervolgens een overzicht van iedereen die de kaart aanbiedt.

Conclusie

Als je helemaal niks met Pokémon kaarten hebt en je gaat je er voor het eerst in verdiepen, kun je misschien wel wat hulp van een kenner gebruiken. Bekijk wat filmpjes op internet en lees wat reviews om geen miskoop te begaan. Pokémon heeft echt de harten van zijn fans gestolen en daarmee voorspellen we dat er nog lang geen einde komt aan zijn populariteit. Wat we wel zien gebeuren, is dat Pokémon steeds meer digitaal zal gaan. Daarmee worden de kaarten nog zeldzamer.