De top 7 met beste sets met Pokémon kaarten

Wie had verwacht dat Pokémon zo lang populair zou blijven en dat er een heel kaartenspel uitgebracht zou worden? Als je al bevangen bent door Pokémon, dan moet je het spel natuurlijk ook hebben. De kaarten zijn echte verzamelitems geworden en sommige kaarten zijn veel geld waard. Het is grappig om te zien hoe de bedenker van Pokémon de zeldzaamheid van bepaalde kaarten kan inzetten om de vraag toe te laten nemen. Het spel is uitdagend en leuk voor alle leeftijden.

Sets met Pokémon kaarten verzamelen

Zodra je fan bent geworden van Pokémon, dan is het moeilijk om ermee te stoppen. De kaarten worden dan ook flink verzameld en er wordt ook aardig wat geruild tussen verzamelaars. Het kaartspel is een prima tijdbesteding op een druilerige dag of in het weekend. Vooral kinderen vanaf een jaar of 8 speler er graag mee. Het is namelijk wel handig dat je kunt lezen en de kaarten goed van elkaar kunt onderscheiden en begrijpen.

Onze beste sets met Pokémon kaarten

 • Beste set uit de Celebration Collection – Dragapult Prime
 • Beste set uit de Calyrex Collectie – Ice Rider V Box
 • Beste in de Pikachu serie – Pikachu V Box
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste set uit de Celebration CollectionDragapult Prime: deze vinden wij de #1 vanwege de nostalgie gecombineerd met nieuwere Pokémon.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriet van de redactiePokémon Sword & Shield trainer box: Deze box beviel het best bij onze redactie door de toevoeging van meerdere spelelementen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste in de Pikachu seriePikachu V Box: Deze plaatjes vonden we sprankelender dan uit de andere Boxen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom Pokémon kaartensets reviewen?

Als kaarten als die van Pokémon zo hip en favoriet zijn, dan moet je er wel een keer een review over schrijven. Het zijn ook nog eens best dure kaarten en dus kun je maar beter geen dubbele kopen. (Tenzij je natuurlijk graag ruilt.)

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

De maker wil zijn product zo mooi mogelijk verpakken door jou allerlei beloftes te doen – met uitnodigende woorden op een zo aantrekkelijk mogelijke verkooppagina. Het is onze taak als recensent om te testen of ze inderdaad eerlijk zijn geweest op hun verkooppagina – of dat ze duur klinkende termen hebben gebruikt om je te overtuigen. De sets met Pokémon kaarten in dit artikel kosten tussen de 25 en 80 euro en dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld.

Wat belooft de fabrikant van sets met Pokémon kaarten?

Je hebt hele compacte sets met kaarten waarin je bijvoorbeeld alleen een promokaart en enkele booster packs krijgt, maar er zijn ook uitgebreide sets met sleeves, dobbelstenen, markers en dividers. Bij elk spel zit wel een QR code om online te kunnen spelen, maar dat is natuurlijk in eerste instantie niet waar het je bij het fysieke kaartspel om gaat. De uitgebreidheid van een set bepaalt wel de prijs die je betaalt en dat is vrij logisch.

Hoe we Pokémon kaartensets beoordeeld hebben

Wij zijn zelf geen Pokémon experts en hebben daarom zo objectief mogelijk gekeken naar de kaartensets die beschikbaar zijn. We hebben heel het internet en diverse tweedehands markten afgestruind naar de mogelijke kaartensets die te koop zijn, voor welk bedrag ze verkocht worden en wat ze werkelijk waard zijn. Met alle voors en tegens zijn we tot onderstaande top 7 gekomen.

De top 7 met beste Pokémon kaartensets

1. Pokémon – Celebrations Collection – Dragapult Prime

Pluspunten:

 • Er zitten echt unieke exemplaren in deze feestelijke collectie en de kenner zal de meteen herkennen zodra de folie van de kaarten gehaald wordt.

2. Pokémon- Calyrex – Ice Rider V Box

Pluspunten:

 • Bij deze set vinden we de display kaart grappig omdat hij van een groter formaat is dan de rest van de normale Pokémon kaarten.

3. Pokémon – Pikachu V Box

Pluspunten:

 • Als je het kaartenspel al helemaal het einde vindt, kun je met de meegeleverde code in de doos ook de online game gaan spelen.

4. Pokémon – Orbeetle V Box

Pluspunten:

 • Elke kaart weerspiegelt een karakter en zet je fantasie aan het werken.
 • In de handleiding vind je uitleg over de setting waarin elk verhaal zich afspeelt.

5. Pokémon – Fusion Strike Hoopa V Box

Pluspunten:

 • Dit is een van de goedkopere sets met kaarten als je binnen een bepaald budget wilt blijven.

6. Pokémon – Celebrations Collection – Dark Sylveon V Box

Pluspunten:

 • Dit is een uitgebreidere set dan de meeste Pokémon kaartensets in deze review.

7. Pokémon – Sword & Shield Fusion Strike – Elite Trainer Box

Pluspunten:

 • Dit is de meest uitgebreide set, terwijl het niet de duurste set met Pokémon kaarten in deze top 7 is.
 • Het is leuk om weer een nieuwe Pokémon strategie te leren kennen en ermee te spelen.
 • Dit is een compleet spel met kaarten en alle andere toebehoren.

Beste Pokémon kaartensets uit de test

Radar vergelijkt de kaarten met bitcoin, aangezien ze geen echte waarde representeren maar vooral een waarde vertegenwoordigen die de consument eraan geeft. Hierdoor kan het bedrag dat eraan gekoppeld is nogal schommelen. Het is puur een kwestie van vraag en aanbod en geen stabiele vorm van investeren. De Consumentenbond gaat niet in op de kaartensets, maar wel op de augmented reality techniek achter het digitale spel. Kassa verklaart waarom Pokémon kaarten nog steeds zo populair zijn en ze gaan bij iemand langs die een hele waardevolle kaart in zijn bezit heeft.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar Pokémon kaarten

Pokémon kaartensets kopen? Begin hier

Als de kaarten niet voor jezelf zijn, moet je goed uitzoeken welke kaarten of sets iemand al heeft. Het is namelijk niet leuk om kaarten die iemand al binnen een serie heeft nog een keer te krijgen. Het gaat er juist om dat je je verzameling met nieuwe (en het liefst zeldzame) kaarten uitbreidt. Met dezelfde kaarten kun je wel ruilen, maar waarschijnlijk zijn die er in overvloed en kom je ze niet makkelijk kwijt tegen een betere kaart.

Conclusie

Als je helemaal niks met Pokémon kaarten hebt en je gaat je er voor het eerst in verdiepen, kun je misschien wel wat hulp van een kenner gebruiken. Bekijk wat filmpjes op internet en lees wat reviews om geen miskoop te begaan. Pokémon heeft echt de harten van zijn fans gestolen en daarmee voorspellen we dat er nog lang geen einde komt aan zijn populariteit. Wat we wel zien gebeuren, is dat Pokémon steeds meer digitaal zal gaan. Daarmee worden de kaarten nog zeldzamer.