Goed speelgoed uitzoeken wordt steeds lastiger. Vroeger kwam er ook al wel veel speelgoed uit het buitenland, maar toen ging je nog naar de speelgoedwinkel om het te kopen. Online bestellen was toen nog helemaal niet normaal. Pas toen de computer en het internet in steeds meer huishoudens aanwezig waren, gingen de postorderbedrijven hun papieren gidsen omzetten in een digitaal aanbod. Sindsdien is het online shoppen niet meer weg te denken, zeker niet voor speelgoed.

Zoeken naar het perfecte speelgoed voor een kind van een bepaalde leeftijd

Wanneer je zelf geen kinderen hebt, kan het een enorme uitdaging zijn om een cadeautje uit te zoeken voor een kind. Maar zelfs ouders vinden het niet altijd makkelijk om het volgende speelgoed  te kiezen. Wanneer je kind constant met hetzelfde blijft spelen, wil je ook wel eens dat het met iets anders speelt. Of wanneer het alleen speelgoed heeft om vooral alleen mee te spelen, wil je dat het volgende speelgoed geschikt is om samen met andere kinderen mee te spelen.

Snel overzicht: Onze persoonlijke favorieten per leeftijdscategorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 speelgoed voor 0 tot 6 maandenHappy Horse Aap Mickey: Dit knuffeldoekje vinden we te lief voor woorden. Niet alleen vond de babypanel deze leuk, maar de ouders ook!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 6 tot 12 maandenVTech Vigo de Vuilniswagen: Uit onze test kwam dat alles op wieltjes het uitstekend doet in deze leeftijdscategorie.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 1 jaarVTech locomotief: Dit treintje wordt ondersteund door super leuke prikkels zoals lichtjes, melodietjes en activiteiten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 2 jaarVTech ijscokar: Deze super vrolijke ijscokar leert je kleintje spelenderwijs de fijne motoriek.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 3 jaarLittle Tikes auto transporter: Wij kunnen haast garanderen dat je kleintje dit speelgoed fantastisch gaat vinden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 4 jaarVTech barbecue: Bijna niks is zo leuk voor kinderen om te doen alsof ze eten bereiden en uitserveren.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 5 en 6 jaarKAPLA houten plankjes: Blokken zijn per definitie al uitstekend speelgoed. Kapla vinden we misschien wel de koning onder de blokkensets.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor 7 tot 12 jaarDays of Wonder Ticket to Ride Europe: Leer spelenderwijs met je kind de topografie van Europa. Wij zijn helemaal fan van dit spelletje.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 speelgoed voor ouder dan 12 jaar999 Games 30 Seconds: 12 jaar is eigenlijk de leeftijdsgrens waarbij veel kinderen op de hoogte beginnen te raken van algemene kennis en popcultuur. 30 Seconds vinden we misschien wel het spannendste spelletje voor iedereen boven 12 jaar.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij een top 10 per leeftijdscategorie?

Om je keuze voor speelgoed voor een bepaalde leeftijd bij kinderen iets makkelijker te maken, hebben we vandaag een top 10 per leeftijd voor je opgesteld. Er staat bij elke leeftijd voor zowel jongens als meisjes iets in en het betreft allerlei soorten speelgoed. Het kan om speelgoed gaan waar je kind ook echt iets van leert (educatief speelgoed), maar er staat ook gewoon speelgoed in de lijst dat niet zozeer het doel heeft iets bij te brengen, maar vooral dat het kind zich prima vermaakt.

Waarom altijd kritisch blijven bij speelgoed voor kinderen, ongeacht de leeftijd?

Online aanbieders van speelgoed hebben de mooiste foto’s en beschrijvingen, maar meestal zijn dezen wat mooier gemaakt dan het is. Je kunt lezen dat een knuffel bijvoorbeeld een bepaald formaat heeft, maar zodra deze geleverd wordt kan het toch tegenvallen, zelfs als je de meetlat erbij had gepakt om te kijken hoe groot het zou zijn. Heeft een website filmpjes met het speelgoed? Dan kun je vaak beter zien wat de kwaliteit is. Daarnaast komt steeds meer speelgoed uit het buitenland.

Het maakt toch niet uit waar speelgoed vandaan komt?

Ja, het maakt zeker wel iets uit waar speelgoed vandaan komt. In Europa heb je bepaalde richtlijnen waar speelgoed aan moet voldoen. Dat heeft met de veiligheid van het product te maken. Maar speelgoedfabrikanten die niet voldoen aan die richtlijnen, willen toch graag de markt betreden en nog meer speelgoed verkopen. Er wordt dan ook van alles aan gedaan om bepaalde regels te kunnen omzeilen. Als je alleen op prijs selecteert, kun je dan ook met namaakspeelgoed te maken krijgen.

Wat belooft de speelgoedfabrikant en kan dit wel?

 • Fabrikant zetten altijd hun beste beentje voor als het om marketing gaat. Marketingboodschappen die via soaps en series uitgedragen worden en social media influencers die op allerlei kanalen producten aanprijzen, zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Zij krijgen echter betaald voor deze promotionele activiteiten en dus betekent het niet altijd dat een product ook werkelijk goed is.
 • Ze beloven nieuw speelgoed te blijven ontwikkelen en hierbij rekening te houden met veiligheidsaspecten. Toch hapert het vaak bij de uitvoering, want er wordt nog steeds speelgoed ontdekt waar giftige of schadelijke stoffen in verwerkt zitten.

Waar op letten bij speelgoed voor kinderen? Richtlijnen bij deze recensie

Goed en veilig speelgoed moet aan diverse aspecten voldoen. We noemen de volgende, maar deze lijst is zeker niet compleet:

 • Materiaal – geen enkel onderdeel van het speelgoed mag gevaar opleveren voor de leeftijd waar het speelgoed voor bedoeld is, of het nu om te kleine onderdelen gaat waar een kind zich in kan verslikken of dat het grondstoffen betreft die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
 • Soort speelgoed – op een bepaalde leeftijd is educatief speelgoed zinvoller en waardevoller om te geven. Hoeveel variatie is er dan en wat leert je kind er van?
 • Kleur en formaat –  over het algemeen vinden kinderen hoe meer, hoe beter. Als het gaat om blokken, knuffels of ander speelgoed; hoe meer er in de doos zit, hoe blijer ze er van worden. Ook elementen als kleur en geur doen ertoe, want iets dat in de zon al snel bleekt of speelgoed dat je uit de verpakking haalt die stinkt, wordt snel vergeten.

Hoe is product x getest? Onze onderzoeksdata

Voor een grote actie bij een goed doel hebben we een hele stapel met speelgoed getest en alleen de beste items hebben het gered om in deze top 10 te komen. We hebben hierbij echter niet enkel gekeken naar de typische kenmerken van goed speelgoed zoals we die in de vorige paragraaf gedefinieerd hebben. We hebben bij de testgroep namelijk ook in de gaten gehouden hoe er met het speelgoed gespeeld werd en hoe lang het hen bezig hield.

De top 10 met het beste speelgoed per leeftijd of leeftijdscategorie

Top 10 voor de leeftijd 0 tot 6 maanden (volledige naam product/merk/model)

 1. Happy Horse Aap Mickey: dit is een heerlijk zacht knuffeldoekje met lekker veel stof tussen de armen en voetjes. Deze knuffel heeft is 28 centimeter groot en heeft nog geen losse benen. Het aapje kan gewassen worden in je eigen wasmachine.
 2. Happy Horse Konijn Richie: deze knuffel is 58 centimeter groot en dus veel groter dan de vorige. De knuffel heeft nu wel een los middenlijf met benen eronder hangen. Dit stimuleert het gericht vastpakken van de knuffel.
 3. Love by Lily speelkleed ‘Let’s Go on Adventure Raccoon’: dit speelkleed is heerlijk groot door de afmeting van 1,5 bij 2 meter. Zelfs als de kleine gaat rollen of probeert te kruipen, is het kleed vaak nog groot genoeg.
 4. Tiamo Collection Hello Little One knuffelbeer: de bruine beer is 70 centimeter groot en dat maakt hem een favoriet kraamcadeau. Een roze of blauwe strik eromheen en je bent klaar.
 5. Leopold Bobba de Gorgel (naar het boek De Gorgels van Jochem Myjer): de knuffel trekt de aandacht van jonge kindjes door het felgekleurde haar en de opvallende ogen die je recht aankijken. De ogen zijn in het stof gestikt en kunnen dus niet loslaten.
 6. Snuz Snuzcloud: het heeft de vorm van een wolk en kan in de buurt van het bedje, bij de box of kinderwagen vastgemaakt worden met klittenband. Er zit een lichtje in en er komt muziek uit. Je baby vindt dit heerlijk om bij in slaap te vallen.
 7. Skip Hop Treetop Friends Activiteiten Gym: het speelkleed zelf heeft allerlei attributen zoals een spiegeltje en verschillende stofjes, maar ook de mobile die erboven hangt trekt de aandacht. Er hangen vijf dieren aan in vrolijke kleuren.
 8. Bumba knuffeldoekje: Bumba is al snel favoriet bij de kleintjes en dit knuffeldoekje heeft lekker veel stof om ook al op jonge leeftijd vast te kunnen houden. Er zitten geen onderdelen aan de knuffel die los kunnen laten.
 9. VTech rammelaar: de rammelaar heeft de vorm van een puppy met grote oren. Er zitten lichtjes en geluidjes in de rammelaar en dit speelgoed stimuleert zeker de fijne motoriek van een jong kind.
 10. Fisher-Price stapelringen: dit speelgoed is fantastisch door zijn eenvoud en de vrolijke kleuren van de ringen zullen ervoor zorgen dat je baby zal proberen de ringen om de houder te krijgen.

Top 10 voor de leeftijd 6 tot 12 maanden (volledige naam product/merk/model)

 1. VTech Vigo de Vuilniswagen: achter de vuilniswagen hangen twee containers. Wanneer je kind op het gezichtje op de voorkant van de vuilniswagen duwt, gaan er lichtjes branden en komt er muziek uit de wagen.
 2. VTech activiteitenkubus: aan elke kant van de kubus zitten knoppen waaraan gedraaid of op geduwd kan worden. Er zitten lichtjes en geluiden in de kubus.
 3. Happy Horse Dikkie Dik: deze knuffel is 30 centimeter groot en van een lekkere zachte stof gemaakt. De feloranje kleur valt op tussen andere knuffels.
 4. VTech loopwagen: dit speelgoed heeft twee doelen, enerzijds kan je kind gaan staan, de beugel vastpakken en gaan lopen achter de wagen, anderzijds kan er aan de voorzijde van de loopwagen met allerlei knoppen gespeeld worden.
 5. VTech Hidde de Hond: deze hond is vooral leuk door de deuntjes en liedjes die eruit komen.
 6. VTech eerste stuurtje: aan het stuur kan gedraaid worden en verder komen er liedjes en deuntjes uit.
 7. Bumba knuffel: deze keer is het geen knuffeldoekje, maar een echte knuffel en deze Bumba is 20 centimeter groot.
 8. VTech Mathijs de ijscowagen: wanneer je kind op het gezichtje op de voorkant van de ijscowagen drukt, komen er liedjes, deuntjes en zinnetjes uit.
 9. Little Tikes tuinhuisje: dit huisje leent zich perfect voor allerlei activiteiten, want er is een glijbaan, verrekijker, brievenbus en nog veel meer.
 10. VTech Bart de Brandweer: in dezelfde serie van de Toet Toet Auto’s als de vuilniswagen en ijscowagen is er nu de brandweer.

Top 10 voor de leeftijd van 1 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. VTech locomotief: op het achterstel kan je kindje zitten en de locomotief zelf kan met het stuur voortgeduwd worden. Verder zitten er op de locomotief diverse elementen waar nog mee gespeeld kan worden.
 2. Fisher-Price maxi blokken: deze set met blokken is leuk om mee te spelen voor zowel jongens als meisjes en ze zijn dan ook in twee kleuren te krijgen. Deze set is met roze, witte, gele en paarse blokken.
 3. SmartMax magnetic discovery safari animals: de safaridieren bestaan uit twee delen met magneten, waardoor je kind bij het bij elkaar brengen van beide delen geholpen wordt door de magneten. Je kunt ook andere combinaties maken door de voorkant van het ene dier te verbinden met de achterkant van een ander dier.
 4. Scoot & Ride Highwaykick 1 step en loopfiets: je kunt met dit model starten als loopfietsje en wanneer je na verloop van tijd het zitgedeelte omhoog doet anders vastklemt, heb je een step.
 5. Fisher-Price theeservies: dit is een leuke set om een tea party te houden samen met je kind. Er zitten diverse taartjes bij in verschillende vormen, twee kopjes, suikerklontjes en een theepot.
 6. Fisher-Price handige helpers huis: de muren kunnen opengedraaid worden en hierdoor ontstaat een heel huis met kamers aan de binnenkant. Hier zitten diverse knoppen die als gevolg een muziekje, ander geluid of lichtjes hebben.
 7. BERG loopauto GO2: wie geen combinatie van loopfiets met step wil hebben, kan deze mintgroene loopauto waarschijnlijk beter waarderen.
 8. VTech garage: met deze garage kan je kind van alles doen, er auto’s overheen rijden, ze in de lift omhoog doen en parkeren, of via de glijbaan naar beneden en repareren.
 9. VTech picknickset: in het picknickmandje zitten bordjes, vorkjes, bekers en lekkernijen. Deze lekkernijen passen weer in de gaten in de klep van de mand.
 10. Nijntje verstoppertje spelen: Deze kleine Nijntje kun je in huis verstoppen en dan je kind ernaar op zoek laten gaan.

Top 10 voor de leeftijd van 2 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. VTech ijscokar: je kind kan alle mensen in huis voorzien van een lekker ijsje. Het kan leren rekenen met de kassa en er komen onder andere voorgelezen smaken en kleuren uit.
 2. VTech locomotief: dit speelgoed is voor kinderen van 2 jaar ook nog steeds erg leuk. Hoe ouder het wordt, hoe meer het leert van de cijfers en kleuren.
 3. Fisher-Price kassa: deze speelgoedkassa mag bij niemand ontbreken, want je kind leert er cijfers mee en de vormen bij de cijfers herkennen.
 4.  LEGO DUPLO stoomtrein: leg de rails en laat het treintje erover rijden.
 5. LEGO DUPLO vliegveld: de vliegtoren, het vliegtuig en de koffers en poppetjes maken de set compleet.
 6. LEGO DUPLO getallentrein: de blokjes met getallen zijn in de juiste volgorde op de trein te plaatsen.
 7. VTech magische eenhoorn: deze eenhoorn valt vooral bij meisjes in de smaak vanwege de geluidjes en lichtjes die eruit komen.
 8. Playmobil Ark van Noach: in de ark zitten van elk dier twee exemplaren en de ark heeft een hendel, waardoor je hem makkelijk meeneemt.
 9. Little Tikes zandbak en watertafel: het leuke van deze piratenboot is dat je hem op twee manieren kunt gebruiken. Bij warm weer kan er water in en daarbuiten kan er zand in.
 10. New Classic Toys houten legpuzzel met dieren: bij deze puzzel gaat het om safaridieren en het fijne is dat er onder elk puzzelstukje een afbeelding zit.

Top 10 voor de leeftijd van 3 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. Little Tikes auto transporter: in de transporter gaan twee kleinere auto’s en daarmee kan je kind rondrijden.
 2. VTech barbecue: er zitten allerlei attributen bij deze barbecue, zoals borden en bestek, maar ook eten om op de barbecue te leggen.
 3. Fisher-Price kassa: deze speelgoedkassa is ook bij driejarigen nog steeds favoriet. Vaak wordt er een winkeltje met producten omheen gemaakt.
 4. Schleich paardenmanege: zowel jongens als meisjes die van paarden houden vinden het leuk om met de manege, de paarden en de ruiters te spelen.
 5. LEGO DUPLO stoomtrein: klik het spoor goed aan elkaar zodat de trein rond kan rijden. Er wachten poppetjes met koffers bij het station.
 6. LEGO DUPLO luxe treinset: breidt het spoor en de treinen uit met deze set, waarin goederen vervoerd en overgeladen kunnen worden.
 7. UNO junior: dit kaartspel kan gespeeld worden door kinderen vanaf 3 jaar die cijfers of kleuren kennen.
 8. Little Tikes zandbak of watertafel: de watertafel blijft in de zomer populair bij kleine kinderen. Ze kunnen er ook met meerderen tegelijk aan spelen.
 9. New Classic Toys houten legpuzzel met voertuigen: het gaat om diverse soorten voertuigen en dat is leuk om te oefenen.
 10. New Classic Toys houten geometrische vormenpuzzel met dieren: elk puzzelstukje bestaat uit twee delen. Ze zijn wel van dezelfde kleur. Dus je kind zoekt de twee juiste delen van een dier bij elkaar en legt dan de vorm in de uitsparing.

Top 10 voor de leeftijd van 4 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. VTech barbecue: deze barbecueset is nog steeds favoriet bij vierjarigen. Laat ze lekker wat klaarmaken op de grill.
 2. Schleich set voor wedstrijd met paarden: de manege is al eerder genoemd, maar er zijn vele uitbreidingssets mogelijk zoals deze met een omheining waarbinnen wedstrijd gereden kan worden.
 3. Nijntje knuffel van corduroy stof: de knuffel is 23 centimeter groot en de stof is lekker zacht. Nijntje is in nog veel meer andere kleuren te krijgen, zoals geel, groen, blauw en wit, maar deze is knalroze.
 4. KAPLA houten plankjes: in deze set zitten 280 plankjes, maar ook een voorbeeldboek zodat je kind voorbeelden heeft van wat het na kan bouwen met de plankjes.
 5. Jumbo Kroko Loko: dit kaartspel is favoriet bij kleine kinderen. Er zitten dobbelstenen, memokaarten en een grote krokodil in diverse delen in de set.
 6. Playmobil kinderziekenhuis: het kinderziekenhuis heeft twee verdiepingen en er zitten allerlei attributen uit het ziekenhuis bij, zoals dokters, ziekenhuisbedden en materiaal om te opereren.
 7. Carcassonne junior: dit bordspel is de junior versie van de normale variant. Het is voorzien van bouwelementen (straten, huisjes, bomen) en poppetjes.
 8. New Classic Toys houten legpuzzel met boerderijdieren: leuk voor elk kind dat van dieren houdt en het voorbeeld onder het puzzelstukje helpt met de herkenning.
 9. PLAYMOBIL City Action Politiepatrouille: deze patrouilleauto komt met licht en geluid en dat is het leukste aan het spelen met deze auto.
 10. PLAYMOBIL City Action gevangenis met politiebureau: samen met de auto op nummer negen in deze lijst heb je een mooie set om boeven op te pakken en naar het politiebureau te brengen.

Top 10 voor de leeftijd van 5 en 6 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. KAPLA houten plankjes: als je de eerste set met bouwstenen en het boek met voorbeelden al hebt, wil je al snel meer plankjes bijbestellen.
 2. Rummikub: elk kind vind Rummikub leuk zodra het met cijfers en tafeltjes te maken krijgt. Het stimuleert het hoofdrekenen en het herkennen van series van getallen.
 3. 999 Games Beverbende: bij dit spel gaat het erom zo min mogelijk strafpunten over te houden door kaarten weg te spelen of te ruilen met je eigen set die je voor je hebt.
 4. Zygomatic Board Game Studio Dobble Classic: bij dit spel gaat het allemaal om herkenning en snelheid.
 5. LEGO City vrachttransporteerder: met de 344 onderdelen bouwt je kind een transportwagen voor zwaar vervoer.
 6. Faber-Castell 120 kleurpotloden: dit zijn prachtige kleurpotloden voor de serieuzere knutselaar en tekenaar.
 7. LEGO brandweerkazerne: heb je het politiebureau al? Dan kun je nu uitbreiden met deze gave brandweerkazerne.
 8. LEGO mobiele commandocentrale van de politie: behalve de politieauto en het bureau met de gevangenis, is er ook een mobiele eenheid van de politie.
 9. SmartGames IQ Puzzler Pro: voor het kind dat graag in zijn eentje speelt is dit spelletje ideaal. Los de 120 puzzels op door in 2D en 3D te puzzelen.
 10. Halli Galli Actiespel: dit spel  gaat ook om herkenning en snelheid. Wie als eerste op de bel drukt bij dezelfde afbeeldingen wint de kaarten en aan het einde heeft diegenen met de meeste kaarten het hele spel gewonnen.

Top 10 voor de leeftijd van 7 en 8 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. Days of Wonder Ticket to Ride Europe: dit is een leuk bordspel waarin je per spoor door Europa reist en opdrachten moet uitvoeren.
 2. Mattel Games Skip-Bo: bij dit spel gaat het om volgorde en je kaarten zo snel mogelijk kwijtraken.
 3. KAPLA houten plankjes: als je kind verslaafd raakt aan de eenvoud van het bouwen met de houten plankjes van KAPLA, is het goed dat er uitbreidingssets zijn.
 4. White Goblin Qwixx: dit is een soort Yahtzee voor kinderen met weinig geduld, want bij iedereen die dobbelt mogen de anderen ook mee scoren.
 5. LEGO Creator dinosaurus: met de LEGO blokjes van deze set kun je drie verschillende figuren bouwen.
 6. 999 Games Carcassonne Big Box: voor de liefhebbers van Carcassonne biedt dit spel de basisset, maar ook vele extra’s, zoals maar liefst elk uitbreidingsmogelijkheden.
 7. Mattel Games UNO: dit spel blijft leuk voor zowel jongere als iets oudere kinderen binnen het gezin en door de kleuren en cijfers is het goed samen te spelen.
 8. 999 Games Catan: dit is de juniorversie van het bekende spel Catan.
 9. Klask magnetisch bordspel: dit spelletje speel je met zijn tweeën en alles draait om het magnetische veld waarbinnen je speelt.
 10. Monopoly: in elk huishouden bevindt zich wel een Monopoly, maar dit is de Nederlandse editie.

Top 10 voor de leeftijd van 9 tot 12 jaar (volledige naam product/merk/model)

 1. Days of Wonder Ticket to Ride Europe: doorkruis Europe per spoor en doe de bijbehorende opdrachten onderweg.
 2. 999 Games 30 Seconds: bij dit spel moet je binnen een bepaald tijdbestek raden welke vijf woorden je teamlid probeert te omschrijven.
 3. KAPLA 1000 stuks houten plankjes: voor de echte liefhebber zijn er ook uitgebreidere sets met houten plankjes te koop.
 4. 999 Games Keer op Keer: je dubbelt en krijgt cijfers en kleuren. Hiermee vul je je speelkaart in en de juiste combinatie levert het snelst de winst op.
 5. LEGO RC Rupsbandracer: op een bepaalde leeftijd is gewone LEGO niet meer uitdagend genoeg en dan komt technisch LEGO om de hoek kijken.
 6. Jan van Haasteren puzzel De Kunstmarkt: met 1000 stukjes is dit geen eenvoudige puzzel meer. Ook de drukte op de markt maakt deze puzzel een complexe opdracht.
 7. LEGO emmerwiel graafmachine: de graafmachine heeft nog meer blokjes dan de rupsbandracer.
 8. Sequence: dit is een leuk spel om met het hele gezin te doen en elkaar sneller af te zijn.
 9. Z-Man Games Pandemic: met dit bordspel moet je zo snel mogelijk proberen alle ziekten te elimineren, voordat er een pandemie uitbreekt.
 10. Bruynzeel blik met 60 kleurpotloden: er zit ook een slijper en gum in dit blik.

Top 10 voor de leeftijd van 13 jaar en ouder (volledige naam product/merk/model)

 1. 999 Games 30 Seconds: dit spel blijft leuk, ook al worden de kinderen wat ouder. Het is ook een grappig spel voor grotere groepen.
 2. LEGO Technic Bugatti Chiron: voor de LEGO liefhebber die met technisch LEGO speelt is deze exotische auto helemaal het einde.
 3. Ravensburger puzzel met Disney thema 101 Dalmatiërs: de puzzel heeft 1000 stukjes en door de hondjes die allemaal dezelfde stippen hebben, is dit best een moeilijke puzzel.
 4. LEGO Technic Liebherr Graafmachine: de graafmachine bestaat uit meer dan 4000 onderdelen en dat maakt hem zeer complex.
 5. 999 Games Take 5!: het gaat er bij dit spel om dat je aan het einde zo min mogelijk strafpunten overhoudt door telkens kaarten weg te spelen.
 6. Jan van Haasteren puzzel De Bibliotheek: wie graag puzzelt kan van de puzzels van Jan van Haasteren geen genoeg krijgen door de vele details.
 7. LEGO Technic Land Rover Defender: met ruim 2500 LEGO blokjes is dit een gave auto om in elkaar te zetten.
 8. STABILO vilstiften van 1 millimeter dik: klap de houder open en je krijgt twee maal tien viltstiften.
 9. 999 Games Qwirkle: Je hoeft niet te rekenen of cijfers te herkennen, maar vormen en kleuren bepalen of je je stenen kunt leggen.
 10.  King Oud Hollands Keezenspel: met dit spel moet je proberen zo snel mogelijk met je pion de eindstreep te halen, maar dit doe je niet door te dobbelen, maar door kaarten te spelen.

Kortom

Met al deze top 10 lijsten met speelgoed is er voor elke leeftijd wel iets interessants of leuks te vinden. Daarnaast merk je bij de spellen dat er ook wat bij zit dat volwassenen kunnen spelen of dat je het samen met je kind kunt doen.