Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Het overzicht met de beste cadeaus voor kinderen – aangegeven per leeftijd

Een cadeau voor een kind uitzoeken is niet altijd makkelijk. Soms weet je niet eens meer wat je het jaar ervoor hebt gegeven. Een andere keer heb je veel geld uitgegeven aan een cadeau en hoor je van de ouders terug dat het kind er maar voor korte duur mee gespeeld heeft. Natuurlijk wil je iets geven dat de nieuwe favoriet wordt. Daarom helpen we je met deze review een eindje op weg en hebben we een overzicht samengesteld van de leukste cadeaus voor kinderen.

Alvast een kort overzicht: Favorieten van de redactie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Favoriet voor onder de 3 jaarVTech Baby Swing speel aap: Deze vrolijke en muzikale aap had het leukste effect op de kinderen van onze redactie.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriet voor kinderen van ouder dan 6Clever Dobbelspel: In onze ervaring was dit een zeer leuk spelletje om te spelen met het hele gezin, inclusief jonge gezinsleden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste voor 13 jaar en ouderBresser Microscoopset: Wij van de redactie zijn van mening dat dit speelgoed ideaal is voor de jonge ontdekker.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Zoeken naar dat ene perfecte cadeau

Je hoeft tegenwoordig niet meer de deur uit voor een cadeau. Je kijkt op internet bij de speelgoedwinkel of bij een groot platform dat van alles – dus ook speelgoed – verzendt en je bent klaar. In de speelgoedwinkel kun je echter kijken naar de doos en de kwaliteit van wat erin zit. Dat is bij online bestellen altijd nog maar afwachten.

En is het kind dat jouw cadeautje gaat krijgen in december jarig? Dan is online bestellen nog iets lastiger, omdat er een run is op kerstcadeaus voor kinderen. Het kan dan best zijn dat er een langere levertijd is, of dat je bestelling ineens niet meer op voorraad is. Kun je alsnog naar de speelgoedwinkel of opnieuw online gaan zoeken naar iets dat wel beschikbaar is.

Waarom reviewen wij cadeaus voor kinderen?

Ons team is dol op kinderen en de kinderen van onze vrienden, broers en zussen. Juist daardoor is het handig dat we elkaar af en toe wat tips kunnen geven of kunnen doorgeven welk speelgoed te wensen overlaat na een paar keer ermee gespeeld te hebben. We houden ervan om dit soort informatie te verzamelen en te bundelen. Daar hebben we zelf iets aan, maar kunnen we ook onze lezer een plezier mee doen.

Waarom kritisch blijven bij kindercadeaus?

Voor een fabrikant draait alles op de verkoopcijfers. Zodra een product ontworpen en getest is, wordt het in productie genomen, verpakt en naar de vestigingen gedistribueerd. Daarna is het aan de klant of het goed of minder goed verkocht wordt. Soms zitten er bij nieuwe kindercadeaus pareltjes tussen, maar vaak ook vraag je je af waarom iemand er überhaupt voor zou willen betalen. De kwaliteit laat dan nogal te wensen over. Een spel is niet zo leuk als het lijkt of speelgoed gaat kapot.

Een cadeau voor een kind hoeft toch niet zo veel te kosten?

Daar kun je je aardig in vergissen. Toegegeven, wanneer het kindje dat jouw cadeau gaat ontvangen nog erg jong is, kan een lieve knuffel al voldoende zijn. Soms is het goedkoopste cadeau – stoepkrijt voor een paar euro – het meest favoriet en wordt er bij goed weer elke dag mee gespeeld, terwijl het dure drumstel onaangeroerd in de hoek van de kamer blijft staan. Je weet niet altijd of een cadeau in de smaak gaat vallen, dus hoe bepaal je dan wat je gaat kopen en hoeveel je eraan uit wilt geven?

Waar op letten bij cadeaus voor kinderen? Criteria bij deze beoordeling

De prijs is dus niet allesbepalend. Het kan nog steeds om een kwalitatief goed product gaan, maar het hoeft niet met een glimlach ontvangen te worden door het kind. Dat is natuurlijk wel het mooie, want bij een kind zie je het meteen aan het gezicht wat ervan gevonden wordt.

Over smaak kunnen we niet altijd iets zinnigs zeggen, maar met onderstaande maatstaven kun je wel al richting aan je keuze geven:

 • Prijs – Hoeveel heb je te besteden en geef je liever een enkel groot cadeau of meerdere kleine cadeautjes?
 • Soort cadeau – Wat moet het cadeau kunnen? Is het iets om echt mee te spelen of gaat het kind er iets van leren?
 • Kwaliteit – Je wilt dat het cadeau heel uit de verpakking komt en lang goed blijft.

Hoe hebben we kindercadeaus getest? Onze resultaten

Voor deze review zijn we op zoek gegaan naar de leukste en meest originele cadeaus voor kinderen. We hebben gekeken wat we zelf vroeger als cadeau kregen en of dit nog steeds in de mode is. We hebben gezocht naar nieuwe cadeaus die in de loop der jaren op de markt zijn gekomen. En we hebben ook gekeken wat op dit moment hip is.

Deze cadeaus zijn besteld en eerst door onszelf aan een inspectie onderworpen. Elk item is gecontroleerd op fouten of beschadigingen. Er is gekeken of – indien het om speelgoed op batterijen gaat – het ook al werkte of dat er nog iets besteld moest worden. Verder hebben we een testteam bij elkaar geroepen en eigenlijk gewoon een gezellig middag ervan gemaakt.

Iedereen had een eigen plekje met de cadeaus die voor die leeftijd bestemd waren. Toen hebben we geobserveerd hoe goed bepaalde cadeaus het bij de doelgroep deden. Het grappige was dat sommige cadeaus voor jongere kinderen ook door oudere kinderen nog interessant gevonden werden en andersom gebeurde hetzelfde.

De beste cadeaus voor kinderen – per leeftijd

1 jaar – Dikkie Dik – voorleesboek + dvd

Wie kent Dikkie Dik nou niet? Deze rode kater hoort onderdeel te zijn van ieders leven.

Pluspunten:

 • Als ouder kun je ervoor kiezen om uit het boek voor te lezen of – als er even niet veel tijd is – de DVD op te zetten.
 • Op de voorkant zit een holografische afbeelding van Dikkie Dik en we hebben gezien dat de kleinste kindjes hier heel grappig op reageren. Het trekt echt de aandacht.

Minpunten:

 • Het ligt een beetje aan de andere boeken die je kindje al in de collectie heeft of het dit boek van Dikkie Dik ook leuk zal vinden.

1 jaar – VTech Zoef Zoef Dieren – Schommel & Speel Hondenhok

Dit cadeau moedigt aan tot spelen vanwege de bewegende delen.

Pluspunten:

 • Het deurtje van het hondenhok kan open. De schommel kan schommelen en als de sensor geactiveerd wordt, zijn er geluidjes.
 • Bij deze set kun je nog extra onderdelen bestellen.

Minpunten:

 • Bij de allerkleinsten kan het lastig zijn om de set compleet te houden vanwege de losse onderdelen. Als de kleine items weg zijn, is wat overblijft niet meer interessant.

2 jaar – LEGO DUPLO – Brandweerkazerne

De brandweerkazerne leent zich prima om urenlang plezier mee te hebben.

Pluspunten:

 • Zodra de kazerne in elkaar gezet is, kan er met de brandweermannen, brandweerauto en blusartikelen gespeeld worden.
 • Wij houden van de degelijke kwaliteit van Duplo.

Minpunten:

 • Je dient wel van te voren te kijken of de kleinere onderdelen niet te klein zijn voor je tweejarige.

2 jaar – Nijntje – houten blokken Boerderij

Een eenvoudig, maar altijd leuk cadeau is iets van Nijntje.

Pluspunten:

 • Er zitten 28 houten blokjes in dit pakket en er kan een boerderij mee gebouwd worden met dieren en mensen erbij. Het stimuleert de fantasie.
 • Je kunt de set uitbreiden met nog meer blokken van Nijntje, maar dan met andere thema’s.

Minpunten:

 • Wij zagen dat tweejarige kindjes soms moeite hadden met het vasthouden van de blokken en dat komt door de gladde afwerking. Het is niet per definitie een showstoppers, maar wel iets om rekening mee te houden.

3 jaar – Rupsje Nooitgenoeg – boek en knuffel

Wij vinden dit een prachtig boek en de knuffel die erbij zit maakt het helemaal compleet.

Pluspunten:

 • Je kunt het boek op diverse manieren interpreteren en er – naar gelang de behoefte van je kind – een eigen draai aangeven. Groeien en veranderen, goed eten; dit zijn bijvoorbeeld thema’s die je kunt benadrukken.

Minpunten:

 • Koop je het boek via internet? Dan lijkt het alsof de rups klein genoeg is om door de gaten in het boek te passen. Dit is echter niet het geval.

3 jaar – VTech Baby – Swing & Speel Aap

Deze aap zal je kindje motiveren om flink te gaan stappen en bewegingen te oefenen.

Pluspunten:

 • Er zit een sensor in dit aapje en als het kindje dichterbij komt, gaat het er van door.
 • Er komt geluid uit de aap in de vorm van liedjes en deze zijn leuk om mee te zingen.

Minpunten:

 • De spontane bewegingen van de aap vindt niet elk kindje leuk. Als er ook een jonger broertje of zusje in het gezin is, kan dit voor paniekreacties zorgen.

4 jaar – VTech Baby – Rock & Leer Drumstel

Dit cadeau is perfect voor kindjes die hun muzikale talent willen ontdekken.

Pluspunten:

 • Het kind zit op het krukje en heeft een pedaal en drumstokjes om allerlei geluiden uit de set te toveren.
 • Er zit ook een spelelement in en dat houdt in dat het kindje precies op de plekken moet slaan waar een lichtje gaat knipperen.

Minpunten:

 • Het is ons opgevallen dat dit drumstel door (te) veel kindjes tegelijkertijd leuk gevonden werd. Het leverde zelfs wat ruzie op tijdens de testfase.

4 jaar – Repos Production – Concept Kids – Dieren

Dit spel kan nog een flink aantal jaren gespeeld worden.

Pluspunten:

 • Je kunt dit spel samen met je kind spelen en dat vinden wij er leuk aan.
 • Je kind oefent met het koppelen van informatie om het juiste dier te kunnen raden.

Minpunten:

 • Trek genoeg tijd uit om het spel uit te leggen in verband met de verschillende symbolen.

5 en 6 jaar – PlayMaxx – 5 XL Foam Vliegtuigen

Bouw samen dit XL zweefvliegtuig en ga er bij goed weer op uit om te vliegen.

Pluspunten:

 • Door de verschillende kleuren is het leuk om bij een feestje een wedstrijdje te doen met vijf kindjes.
 • Ook de vaders waren gecharmeerd van dit cadeau. Men begon direct te bouwen en liet het andere speelgoed links liggen.

Minpunten:

 • Jongere kinderen gaan iets minder voorzichtig om met de zweefvliegtuigen en dan is het materiaal snel beschadigd.

5 en 6 jaar – Aeneid – Dinosaurus Graaf Kit met 12 Dino eieren

Deze set is compleet voor een ongeveer een half uur plezier met 12 kindjes of een hele dag plezier als je voor een enkel kind de dino eieren ook nog verstopt in huis of tuin.

Pluspunten:

 • Dit is leuk speelgoed voor als het slecht weer is en er zit al het nodige materiaal bij om de dino’s uit het ei te halen.
 • Dit cadeau helpt om de nieuwsgierigheid te prikkelen en motorieke vaardigheden te ontwikkelen. Het is echt een verrassing wat eruit komt.

Minpunten:

 • Je moet dit cadeau als ouder niet tevoorschijn halen als je net het hele huis gepoetst hebt. Er komt nogal wat stof bij kijken tijdens het graven.

7  en 8 jaar – Clown Games – Rara Wat Ben Ik? – Junior

Doe samen een spelletje met Rara, wat ben ik? voor kinderen.

Pluspunten:

 • De set maakt het makkelijk om de kaartjes uit het zicht te houden en alleen voor de ander te laten zien.
 • Het materiaal is goed en als het spel inmiddels te bekend is, kun je zelf extra kaartjes maken en de opdrachten moeilijker maken.

Minpunten:

 • Over dit spel hebben we geen op- of aanmerkingen die tijdens de testfase op zijn gevallen. Het was vooral leuk om te zien dat jong en oud samen speelden.

7 en 8 jaar – Ravensburger – Schilderen op nummer – poes

Paint by numbers is nog steeds favoriet bij velen.

Pluspunten:

 • Behalve met poezen, zijn de zelf in te schilderen tekeningen er ook met paarden en honden.
 • Je kind leert binnen de lijntjes te blijven en de juiste verf te koppelen aan het nummer. Zo ontstaat vanzelf het plaatje.

Minpunten:

 • Dit cadeau is ook digitaal te doen en dit levert natuurlijk minder geknoei op. Toch vinden wij deze versie veel leuker. Wij stimuleren een dag zonder het vierkante schermpje.

9 tot 12 jaar – 999 Games – Clever

Heeft je kind Qwixx al, maar vindt het dit te simpel? Clever is veel uitdagender om te spelen.

Pluspunten:

 • Kinderen leren vooruit denken en nagaan wat de gevolgen van een bepaalde actie zijn.
 • Het is leuk om met volwassenen en kinderen samen te doen. Niet elke volwassene is tactisch even slim, waardoor het kind goed kan winnen.

Minpunten:

 • Wij adviseren voldoende tijd aan de uitleg te besteden, zodat het kind het spel snapt. Anders eindigt het door frustratie snel in de kast.

9 tot 12 jaar – Wereldbol met verlichting – 30 cm

Dit is een leuk en handig cadeau.

Pluspunten:

 • De lamp geeft licht en dat is ’s avonds voor het naar bed gaan erg sfeervol.
 • Wanneer je kind moeite heeft met aardrijkskunde of je familie in een ver land hebt wonen, helpt de wereldbol bij het verwerken van de materie.

Minpunten:

 • De taal op de wereldbol is Nederlands, maar je moet natuurlijk kleine letters gebruiken om er informatie op kwijt te kunnen. Dat is soms lastig te lezen.

13 jaar en ouder – Bresser – Junior Microscoopset – Incl. Koffer en Accessoires

Dit is een spannend cadeau voor de ontdekker.

Pluspunten:

 • De set is compleet waardoor je kind er meteen mee aan de slag kan.
 • Alles blijft goed opgeborgen in de koffer, waardoor het cadeau lang meegaat.

Minpunten:

 • Voor 13 jaar en ouder zouden wij eerder microscoop van Bresser kopen die wat minder ‘kind’ uitstraalt.

13 jaar en ouder – MJ Goods – Wandelende takken eitjes

Dit cadeau is niet zomaar voor elk kind.

Pluspunten:

 • De set wordt compleet geleverd, waardoor het kind een kweekbakje heeft waarin het de 12 eitjes van de wandelende takken kan laten uitkomen.
 • De handleiding is duidelijk voor elke fase van de wandelende tak: van het uit laten komen van de eitjes tot het verzorgen ervan.

Minpunten:

 • Valt dit cadeau in de smaak en blijven de beestjes leven? Dan moet er eigenlijk een klein terrarium bij om ze goed te kunnen verzorgen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Kortom

Vooral de cadeaus die een activiteit bevatten, vallen goed in de smaak. Alles wat de nieuwsgierigheid prikkelt – wandelende takken, microscoop, dinosauruseieren – trekt de aandacht. De spellen vinden we vooral ook leuk om samen met het kind te spelen.

Het grappige vinden wij eigenlijk dat er goedkopere en duurdere cadeaus in deze lijst staan (tussen de 10 en 65 euro) en bij de duurdere cadeaus hadden we hogere verwachtingen, terwijl de goedkopere cadeaus (boek, spellen, wandelende takken en toch ook de wereldbol) voor een veel langere periode interessant bleven voor de doelgroep.

De prijs zegt dus lang niet alles, al zouden wij bij levende dieren wel altijd adviseren om vooraf even bij de ouders te checken of dit wel een geschikt en gewenst cadeau is.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

De beste cadeaus voor verschillende leeftijden kinderen

Op zoek naar leuke cadeaus voor kinderen? Dan kom je al snel bij speelgoed uit. Speelgoed is er in veel verschillende soorten en maten. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er is speelgoed van gemaakt. In dit artikel kijken we minder naar wat in het algemeen de beste cadeaus voor kinderen zijn, maar ligt onze nadruk met name op wat het beste cadeau per leeftijdscategorie is. Er is een wereld voor je te ontdekken, dus lees vooral verder en doe inspiratie op.

Onze zoektocht verschillende leeftijden cadeaus

Zoeken naar geschikte cadeaus speelgoed voor (kleine) kinderen kan best een uitdaging zijn. Zeker als het niet je eigen kind is waarvoor je speelgoed koopt en je niet precies weet wat de voorkeuren zijn. Des te meer reden goed onderzoek te doen. Of je vertrouwt natuurlijk op onze inzichten. Helemaal geen gek idee, want wij hebben flink wat ervaring met speelgoed voor kinderen. Door de jaren heen hebben we tal van producten bekekenen en vele reviews doorspit.

Snel overzicht: Deze cadeaus voor kinderen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor 2-jarigenStick-O Bumba set: Dit magnetische speelgoed is een absolute hit voor peuters van twee jaar. Met 14 afzonderlijke stukken en verschillende figuurtjes zoals een zon, bloem en boompje, vinden wij dit speelgoed perfect voor de jongste ontdekkers. Het is ook geheel veilig te gebruiken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor 4-jarigen4-in-1 Montessori visspel van MyFidget: Voor de vierjarige avonturiers is dit visspel zowel leuk als leerzaam. We waarderen hoe het de motorische vaardigheden van het kind stimuleert en dat het zowel binnenshuis als erbuiten te gebruiken is. Het feit dat je er ook samen met je kind mee kunt spelen, maakt het voor ons een topkeuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor 8-jarigenVillage speelkleed: Met een formaat van 200 bij 140 centimeter, vinden wij dit speelkleed perfect voor 8-jarigen. Het fungeert zowel als een prachtige vloerbedekking als een speelgebied waar kinderen hun autootjes en poppen kunnen voortbewegen. Bovendien is het antislip aan de achterzijde, wat wij een groot pluspunt vinden. >> Check laagste prijs

Onze eerste keuze beste cadeaus speelgoed per leeftijd: dit is het beste dat het internet te bieden heeft

Kinderen zijn rap in ontwikkeling: waar een éénjarige behoefte aan heeft is natuurlijk niet hetzelfde als waar een tienjarige behoefte aan heeft. Vandaar dat je niet zomaar blindelings een stuk speelgoed moet aanschaffen, maar altijd eerst dient te kijken naar de leeftijd van het kind. Speelgoed voor jonge kinderen is vaak voor jongens en meisjes gelijk, terwijl er op latere leeftijd voorkeuren ontstaan. Wat die voorkeuren precies zijn, moet je van tevoren wel weten.

Ook aandacht voor de beste budgetcadeaus voor kinderen

Natuurlijk raden we ook niet zomaar de duurste stuks speelgoed aan. Dat zou niet eerlijk zijn, want er moet wel een eerlijk prijskaartje aanzitten als je een cadeau geeft. De cadeaus in deze lijst zijn stuk voor stuk redelijk geprijsd. Het ligt er natuurlijk ook aan welk budget je beschikbaar hebt gesteld voor je cadeau. Laat je in ieder geval inspireren door het grote aanbod.

Wat maakt ons geschikt als beste cadeaus reviewers?

Cadeautjes geven? Ja, daar staan we wel om bekend. Cadeautjes geven is een vak apart. Je moet niet alleen weten welk cadeau van hoge kwaliteit is, maar ook waar een kind precies behoefte aan heeft. Veel hangt samen met smaak en over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

Blijf kritisch op speelgoedcadeaus voor verschillende leeftijden

Zoals gezegd, is een kritische houding een vereiste. Per leeftijd verschilt het waar kinderen behoefte aan hebben. Neem de “spelregels” in acht, maar overweeg ook eens op één van deze opties:

Overdaad is een slecht idee

Ten eerste wil je niet teveel geld kwijt zijn voor je cadeau. Daarnaast wil je natuurlijk niet een cadeau geven dat een kind al heeft. Pasgeboren baby’s krijgen eindeloze hoeveelheden blokken en kledingstukjes van kennissen en familieleden. Allemaal prima natuurlijk, maar hoe meer een kind van iets heeft, hoe minder jouw gift nog op zal vallen. Koop daarom iets dat een kind nog niet heeft (vraag een verlanglijstje), of geef een specifieke uitbreidingsset

Ouders zitten niet op zeeën van speelgoed te wachten

Kinderen hebben speelgoed nodig, maar het probleem vandaag de dag is dat kinderen er al snel veel te veel van hebben. Veel van hetzelfde ook. Voorkom dat je een kind zijn vijfde superheldenpop geeft (vier is er al meer dan genoeg). Geef iets genoeg, of geef iets dat ook met ander speelgoed te combineren is. Met een nieuw Legosetje bijvoorbeeld kan een kind eindeloos combineren met zijn huidige collectie. Een nieuw setje knikkers valt ook zeker in de smaak.

Geef eens een knutselpakket

“Knutselset” mag je best ruim opvatten. Hiermee bedoelen we eigenlijk een cadeau dat de creativiteit écht stimuleert, zoals een tekenblok, een blok klei, een schildersetje, of iets vergelijkbaars.

Spulletjes voor op de kamer

Kinderen houden wel van een poster of twee. Maar misschien hebben ze wel meer aan een lamp of klok. Een werkbureautje of nieuw stoeltje kan ook uitkomst bieden. Hier genieten kinderen langere tijd van. Het is net zo leuk – of misschien wel leuker – om te krijgen dan speelgoed.

Een gezelschapsspelletje

Gezelschapsspelletjes zijn niet alleen leuk voor het kind dat het krijgt, maar voor het hele gezin.

Scepsis in ons onderzoek naar de beste cadeaus voor verschillende leeftijden kinderen

Cadeaus voor kinderen zijn er in overvloed. Het is een welbekend probleem dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Vandaar dat we je aanraden eerst goed na te denken voor je besluit iets te kopen. Kijk ook goed naar de kwaliteit van het product. Zou je het zelf willen hebben toen je nog een kind was? Was dat niet het geval? Lekker laten liggen dan.

Wat beloven kindercadeau makers meestal? Hoezeer kun je dit vertrouwen?

Denk je aan kindercadeaus, dan denk je in eerste instantie meestal aan speelgoed. Toch hoef je niet altijd de speelgoed-richting op te gaan. Onthoud: makers van kinderproducten zullen allemaal beweren dat hun speelgoed of artikel het beste is en bij elk kind in de smaak valt. Of dat echt zo is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van het kind.

Waar let je op bij als je cadeaus voor kinderen aanschaft?

Wie cadeaus voor kinderen aanschaft, let in ieder geval op het volgende:

Hoe ‘vriendelijk’ is het materiaal?

Kies altijd voor materiaal dat gifvrij is. Kies bij voorkeur ook voor materiaal dat biologisch is, met de hand gemaakt en volledig eerlijk. Het fijne van handgemaakte artikelen is dat een kind waardering krijgt voor vak- en maatwerk en ook de waarde van goederen beter gaat inzien. Als alles wat een kind bezit uit de fabriek afkomstig is, wordt het “eenheidsworst”.

Kinderen kopiëren

Het is een bekende eigenschap van kinderen dat ze kopiëren wat ze tegenkomen. Zo leren ze over de wereld en ontwikkelen ze zich stap voor stap. Pas op latere leeftijd nemen kinderen een meer kritische houding aan en kunnen ze voor zichzelf bepalen wat ze wel of niet willen of denken. Zorg er dus voor dat je een cadeau uitkiest waarmee kinderen de goede dingen kopiëren.

Heeft het kind het nodig?

Kies alleen iets waarvan je weet dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en/of het speelplezier van een kind. Iets kopen om iets te geven te hebben, is leuk en aardig, maar heeft eigenlijk geen toegevoegde waarde. Kies bijvoorbeeld iets waarbij kinderen spelenderwijs kunnen groeien.

Onze onderzoeksdata: zo hebben wij de beste kindercadeaus onderzocht

Hoe het ook zij, als wij speelgoed cadeau doen, letten we sowieso op het volgende:

 • Wat is de kwaliteit van het materiaal? Is het stoot- en krasbestendig? (kinderen spelen soms ruw)
 • Is ook het ontwerp goed? Zitten er scherpe hoekjes af, of plekjes die onmogelijk schoon te maken zijn? Het oog wil natuurlijk ook wat
 • Prijs-kwaliteit: is de prijs eerlijk? Of kun je zelfs een koopje scoren?
 • Niet te vergeten: productreviews. Deze geven het eerlijkste beeld van de kwaliteit van het product.

Beste cadeau voor 1-jarige: leuk voor de 1-jarige is de Quutopia Foam badpuzzel “Treasure Island met Schildpad”

Kleintjes in bad doen is niet altijd het makkelijkste wat het is. Je moet het ze daarom leuk maken. Dat doe je bijvoorbeeld met de Quutopia Foam Badpuzzel “Treasure Island” met schildpadje

 • Deze badschuim set stimuleert de fijne motoriek
 • Het schuim is zacht (leidt niet tot verwondingen) en bovendien vrij van schadelijke stofjes
 • Liefst 12 stukken per set voor veel variatie
 • Ook twee vingerpopjes bijgeleverd
 • Water wordt niet opgenomen: de stukken blijven goed schoon
 • Je kunt het product 30 dagen gratis retoursturen.

Beste cadeau voor 2-jarige: de Stick-O Bumba set 14 stuks magnetisch speelgoed is super leuk voor jonge peuters

Een tweejarige ontdekt graag. Ontdekken kan met het magnetische speelgoed van Stick-O Bumba.

 • Dit speelgoed is geheel magnetisch
 • Liefst 14 afzonderlijke stukken
 • Verschillende leuke figuurtjes, onder meer een zon, bloem en boompje
 • Geheel veilig te gebruiken.

Beste cadeau voor 3-jarige: het VanPauline strandsetje is het ideale zandbak- en strandspeelgoed

De meeste driejarigen brengen graag tijd door in de zandbak. De ideale zandbakspeeltjes vind je bij VanPauline.

 • Deze strand- en zandbak set bestaat uit zeven delen: schepjes, emmertje, gietertje, een mandje en ijsjes
 • Berg alles gemakkelijk in het mandje op
 • De materialen en onderdelen zijn op veiligheid getest
 • Niet goed? Krijg je geld terug (100% garantie).

Beste cadeau voor 4-jarige: het 4-in-1 Montessori visspel van MyFidget biedt uren speelplezier

Waar brengt een vierjarige graag zijn tijd mee door? Onder meer met het MyFidget Montessori visspel

 • Dit vis spel is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens een leerzame uitdaging die onder de meer de motorische vaardigheden stimuleert
 • visjes zijn geheel magnetisch
 • Je gebruikt dit speelgoed zowel binnenshuis als erbuiten
 • Speel eventueel ook samen met je kind.

Beste cadeau voor 5-jarige: het Dino ei/de dinosaurus puzzel is een ideaal cadeau voor kleine dinofans

Is je kleine fan van dino’s? Dan is de dinosaurus ei en puzzel het ideale cadeau.

 • Los de puzzel op (60 stukjes)
 • De eieren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Geheel van milieuvriendelijk materiaal gemaakt
 • Leuke verrassing voor elke dinosaurus fan
 • Het materiaal is stevig genoeg voor meerdere keren puzzelen.

Beste cadeau voor 6-jarige: kies eens een boek – kies Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle

Een superleuk educatief cadeau is natuurlijk een boek en welk kinderboek is nu leuker dan Rupsje Nooitgenoeg?

 • Onderstaand exemplaar is karton en ingebonden
 • Rupsje Nooitgenoeg is wereldberoemd en geliefd onder tal van kinderen en ouders
 • Dit boek draait om eten, eten, eten; vervolgens bouwt het Rupsje een eigen huisje en het eindigt met het rupsje als vlinder
 • Het kinderboek is fraai vormgegeven en supergrappig.

Beste cadeau voor 7-jarige: Full Diamond Painting voor kinderen (maar stiekem ook voor volwassenen)

Full Diamond Painting: wat kinderen leuk vinden. Full Diamond heeft verschillende modellen voor het zelf maken van leuke kunstwerkjes. Onderstaand model is met koeien, paarden en kippen.

 • Lekker groot kindercanvas van 30 bij 40 centimeter
 • Komt met tal van diamantjes om vormen meet te maken en een breed aanbod accessoires
 • Bouw gemakkelijk het bijgeleverde plaatje na met de 3 gratis pennen en de metalen pincet wax
 • Uitstekende prijskwaliteit.

Beste cadeau voor 8-jarige: het Village speelkleed 140 bij 200 cm van Associated Weavers

Waar maak je een 8-jarige blij mee? Bijvoorbeeld met het Village speelkleed van 200 bij 140 centimeter.

 • Dit speelkleed is zowel een leuke vloerbedekking als een stuk speelgoed voor kinderen
 • Je kunt hier vrijuit autootjes en tal van popjes op voortbewegen
 • De achterzijde van het tapijt is antislip zodat hij niet wegglipt
 • Een leuk ontwerp met fraaie kleuren.

Beste cadeau voor 9-jarige: de LEGO NINJAGO Waterdraak – 71754 speelgoeddraak en onderwater speelset

De meeste negenjarigen zullen nog altijd graag met Lego spelen, onder meer met de Waterdraak van Lego Ninjago.

 • Deze speelset is bekend van de Ninjago Tv-serie
 • De kop van de zeedraak is geheel verstelbaar; dat geldt ook voor de staart, de vleugels, de kaak, de nek en de poten
 • Deze Lego set komt met 5 minifiguurtjes
 • Speelgoed van hoge kwaliteit
 • Gemakkelijk te combineren met andere Lego sets (of dat nu Lego NINJAGO is of niet)
 • Een nadeeltje van Lego is natuurlijk wel dat het nogal prijzig is.

Beste cadeau voor 10-jarige: leerzaam en superfraai de Schaakset van Olijfhout & Honing met laden

Wat geef je een 10-jarige dan cadeau? Waarom geen super fraaie schaakset?

Schaken is een denkspel dat écht bijdraagt aan de algemene ontwikkeling. Schaken is daarnaast van alle leeftijden: ze zullen er nog jaren plezier van hebben (en anders jij wel).

 • Deze schaakset is van hoge kwaliteit – met een fraai bord van Olijfhout
 • Inclusief van handige opbergladen om de stukken niet kwijt te raken
 • Ook als decoratie is deze schaakset heel geschikt
 • Deze schaakset is met de hand gemaakt: geen twee sets zullen precies identiek zijn.

Uno Junior van Mattel Games: één van de Beste kindercadeaus uit de test volgens Speelgoedtop10.nl

Uno is een bekend kaartspel. Mattel Games heeft nu ook een kindervariant op de markt gebracht. Het spel is vereenvoudigd, zodat zelfs kinderen vanaf 3 jaar het kunnen spelen. Zet een paar kinderen bij elkaar, geef ze de Uno Junior kaartset en ze houden elkaar zo urenlang zoet.

Jouw beste kindercadeau vervolgstap

In dit artikel hebben we de beste kindercadeaus met je gedeeld. Hiertoe behoort speelgoed, maar ook andere zaken, zoals gezelschapsspellen en denkspellen. Het aanbod voor kinderen is groot en zal altijd groot blijven. Aan jou de keuze: we hopen dat er iets geschikt voor je tussen zit.

Gebruikte bronnen in kindercadeau onderzoek

In ons onderzoek naar het beste kindercadeau hebben we van onderstaande bronnen gebruik gemaakt:

•          https://www.happinez.nl/favorites/goed-kindercadeau/

•          https://www.unicornsandfairytales.be/cadeautips-die-geen-speelgoed-zijn/