De top 5 met beste robothonden

Overweeg jij een robothond voor je kind te kopen? Lees dan onderstaande review, want er zit nogal wat verschil tussen de verschillende robothonden die op dit moment te koop zijn. De uitstraling van een robothond, maar ook de functies zijn zeer divers en daarbij hebben we het nog niet eens gehad over de prijs. Bekijk daarom onze top 5 en – als je nog steeds een robothond wilt kopen – kies dan welke het beste bij je kind past.

De beste robothond van dit moment

In het nieuws zie je regelmatig robots voorbij komen en die kunnen dan vaak dingen doen die je voor onmogelijk had gehouden. Operaties, ontvangst in openbare ruimten, dat soort zaken kan een robot al overnemen van de mens. Hoe gek het ook is, er zit dus toekomst in robots en daarom is een robothond vaak een van de eerste stukken speelgoed waar je kind met robotics in aanraking komt.

Onze leukste robothonden op een rij

 • Beste robothond voor ouderenzorg– Aaibare hond met robotfuncties van Ageless Innovation
 • Leukste hond die achter een bal aan kan gaan – Silverlit Robo Dackel Junior
 • Beste programmeerbare robothond – Smart Improve Power Puppy
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste robothond voor de ouderenzorgAgeless Innovation: Deze ontzettend schattige robothond vonden het best geschikt voor in de ouderenzorg.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budget optieSilverlit Robo Dackel Junior: Deze robothond is de beste goedkope robothond met een leuke speelfunctie.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste robot voor kleine kinderenGear2Play Smart puppy: Deze interactieve robothond heeft volgens de redactie niet alleen het leukste design, maar is ook het best om mee te spelen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom robothondjes reviewen?

Je kunt er niet meer onderuit: robots zijn onderdeel van onze toekomst. Als je je kind dan wilt voorbereiden op de komst van robots, is een robothond een leuk stuk speelgoed. Er zijn er verschillenden en allemaal kun je ze andere trucjes laten uitvoeren. Sommige robots kun je zelf programmeren en dat maakt het leren van dit soort zaken een stuk leuker.

Waarom kritisch blijven bij een robothond?

Ondanks de technologische vooruitgang merken we dat het voor wat betreft speelgoed nog aardig in de kinderschoenen staat. Er is op dit moment nog geen lange lijst met robothonden waar je uit kunt kiezen. Dat betekent niet automatisch dat er niks voor jou bij kan zitten, maar we hopen toch dat het assortiment op korte termijn uitgebreid wordt. Dan kan het namelijk voor hogere leeftijden ook interessant worden.

Speelgoedhondje (knuffel) of robothond?

De simpelste vorm van een robothondje is de knuffel die in beweging komt als je het knopje omzet. Het hondje gaat blaffen en de pootjes bewegen heen en weer. Het vooruit komen gaat niet heel soepel, maar hele kleine kinderen zijn van deze robothond al heel erg gecharmeerd. Voor oudere kinderen is deze robothond echter totaal niet interessant. Op school hebben ze veel uitdagendere onderwerpen waarbij een robothond wel zou kunnen helpen.

Waar staat de fabrikant van robothondjes voor? Kan dat wel?

Je weet als je nu een robothond koopt, dat je over een aantal maanden of een klein jaartje een veel luxer en gevarieerder model kunt krijgen. De markt is namelijk zo in beweging en er ontstaat ook steeds meer vraag naar robotobjecten. Daar moeten speelgoedmerken iets mee doen, alleen is er eerst onderzoek voor nodig voordat er werkelijk invulling wordt gegeven aan deze vraag. Wat robothondjes nu kunnen, is vaak nog redelijk beperkt, ook door de prijs die de consument bereid is te betalen.

De criteria bij robothonden

 • Hoe ziet de robothond eruit?
 • Hoe beweegt de robothond?
 • Zit er licht en geluid op de robothond?
 • Wat kan de robothond allemaal voor trucjes?
 • Kun je de robothond zelf dingen leren? (programmeren)
 • Wat kost een robothond?

De robothond in de test – verschillende resultaten

We hebben meer dan tien robothondjes aangeschaft om te kijken wat de verschillen en overeenkomsten waren. Het duurde even voordat we ze allemaal aan de praat hadden, maar daarna was het oordeel snel geveld. Je leest hieronder welke vijf hondjes er over zijn gebleven naar aanleiding van onze test. Het zijn er niet veel, maar de reden waarom ze in de top 5 zijn terecht gekomen wordt snel duidelijk.

De top 5 met beste robothond

1. Silverlit – Robo Dackel Junior

De robothond kan zichzelf langer maken, je hand volgen en de bal die je gooit halen.

Pluspunten:

 • Het lijkt dan ook op een echte teckel.
 • De lichtjes in deze robothond zijn leuk en hij kan blaffen.

Minpunten:

 • Je hebt wel redelijk wat batterijen nodig als dit het favoriete speelgoed van je kind wordt.

2. WowWee Robotics – Chippette robothond

Met de afstandbediening kun je de hond diverse acties laten uitvoeren.

Pluspunten:

 • Dit is een roze robothond die vooral voor meisjes geschikt is.
 • De hond kan dansen en waken en dat levert grappige situaties op.

Minpunten:

 • Ook in deze robothond moeten batterijen die snel leeg gaan als je niet oplet.

3. Ageless Innovation Joy for All – fluffy, interactieve robothond

Deze robothond is niet alleen voor kinderen bedoeld, maar wordt ook in andere situaties ingezet.

Pluspunten:

 • Door de beharing van deze robothond lijkt hij heel echt en wil iedereen hem aaien.
 • Bij deze robothond kun je het hartje voelen kloppen als je hem in de armen pakt.
 • Op oudere leeftijd kan deze robothond een gezelschapsdier zijn.

Minpunten:

 • Deze robothond kost rond de 150 euro en dat is als speelgoed voor een kind misschien toch aan de dure kant.

4. Gear2Play – Smart Puppy robothond

De hond reageert op verschillende manieren.

Pluspunten:

 • Dit is een van de goedkopere robothonden in deze review.
 • Hij is ook in andere kleuren te krijgen.
 • Hij geeft licht en maakt geluid.
 • Er zijn bepaalde acties nodig om in de behoeften van de hond te voorzien en daarmee is het dus best een leerzaam stuk speelgoed.

Minpunten:

 • Het is wel een echte robothond voor beginners en de aandacht zal sneller naar iets vernuftigers uitgaan.

5. SmartImprove – Power Puppy smart robot

Met deze robothond kun je echt spelen.

Pluspunten:

 • Je kunt hem programmeren om nieuwe dingen te laten doen.
 • Hij geeft licht, hij maakt hondengeluiden en je kind kan samen met de hond zingen.
 • Dit is een leuke robothond om commando’s te leren voordat je een echte hond aanschaft.
 • Er zit een laadkabel en oplaadbare batterij in deze hond en dat vinden we positiever dan de wegwerpbatterijen van andere robothonden.

Minpunten:

 • Ook deze robothond kost rond de 150 euro en dat is wel een flink bedrag. Je krijgt er echter wel veel meer ‘hond’ voor.

Beste uit de test

Bij Radar wordt wel gesproken over het nut van robots en hoe ze op veel plekken ingezet worden, maar er wordt geen test met robothonden gedaan. Bij de Consumentenbond gaat het veel meer over robotstofzuigers en robotgrasmaaiers en waar je bij deze apparaten op moet letten. Kassa laat een ander soort robot zien. Deze wordt namelijk ontwikkeld om het Amerikaanse leger te ondersteunen bij allerlei taken. Het laat wel zien waar de wereld met robothonden naartoe kan gaan.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar de beste robothonden

Robothond voor je kind kopen? Doe het volgende

Koop nog niks met automatische functies als je kind nog te jong is. Het kan hierdoor overprikkeld raken of de motivatie om er iets mee te doen verliezen als het gefrustreerd is. Voor deze leeftijd zijn er andere speeltjes met geluid en licht die uitdagen en motorieke functies stimuleren.

Is je kind oud genoeg en denk je dat het klaar is voor een robothond? Dan hoef je maar in onze top 5 te kijken welke past. Kijk niet alleen naar het geld dat je ervoor neer moet tellen, maar vooral naar wat je kind allemaal met de robothond kan doen. Zoiets als programmeren kan later namelijk nog goed van pas komen en de basis is dan al op jonge leeftijd gelegd.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afronding

Natuurlijk zitten er grote verschillen tussen een robothond van 30 of 150 euro. Soms is het ook geen cadeautje voor een verjaardag, maar misschien iets om samen met een aantal ooms en tantes voor de communie te geven. Dat is nog eens een cadeau dat je je nog lang zult herinneren.

Vind je in onze top 5 niks interessants voor de leeftijd van jouw kind? Wacht dan nog heel even met een robothond kopen, want wij voorspellen dat er op korte termijn veel nieuwe artikelen op de markt gebracht zullen worden die wel aan jouw wensen zullen voldoen. De markt voor wat betreft robotics staat namelijk zeker niet stil en er is veel geld aan te verdienen door de fabrikant.