“Waar meisjes van houden”: dat is een riskante omschrijving. Meisjes lijken namelijk lang niet allemaal zo sterk op elkaar als speelgoedfabrikanten ons misschien willen doen geloven. Je hebt echte meisjes-meisjes die dol zijn op make-up en Barbies, maar ook meisjes die graag voetballen en in bomen klimmen. Kortom: voor meisjes is van alles mogelijk. Daarom zullen we in dit artikel een mengeltje van verschillende items speciaal voor meisjes aan je laten zien.

Inhoud van deze pagina:

Onze zoektocht het beste meisjesspeelgoed: door de bomen soms het bos niet meer zien

Denk je aan meisjesspeelgoed, dan denk je in eerste instantie misschien aan een hoop glitter en glamour. Gelukkig zit de realiteit lang zo simpel niet in elkaar. Er zijn veel meer dingen om meisjes mee blij te maken, bijvoorbeeld met leerzame boeken en puzzels of bordspelletjes. Zeker jonge meisjes (vijf jaar of jonger) spelen met speelgoed dat bijna niet afwijkt van dat wat je aan een jongen zou geven. Uiteindelijk kun je een meisje het beste zelf laten beslissen.

Meisjes hoeven niet per definitie met ander speelgoed dan jongens te spelen. Veel meisjes spelen ook graag met LEGO of buiten in de zandbak. Toch is er wel vaak speelgoed in de winkel te zien waarbij je automatisch denkt: “Dat is voor een meisje en niet voor een jongen.” Dit ligt meestal aan de kleuren, want meisjesspeelgoed is vaak roze of paars terwijl jongensspeelgoed eerder felgroen, rood of knalblauw is. In deze review gaan we het vandaag alleen over speelgoed voor meisjes hebben.

Zoeken naar leuk speelgoed voor meisjes

Als jij de man in het gezin bent en je hebt alleen maar meisjes gekregen, dan kun je er nog wel eens een flinke kluif aanhebben om speelgoed uit te zoeken. Misschien laat je het liever over aan je vrouw, misschien doe je af en toe eens een gok en pakt die goed uit, maar je kunt ook afgaan op wat anderen doen en kijken of jouw meisjes dit ook leuk vinden. Over het algemeen knutselen meisjes meer dan jongens.

Je kunt ze gerust een paar uur alleen laten met wat vouwblaadjes, klei of lijm met glitters. Ze maken er de leukste creaties van en laten hun creativiteit helemaal de vrije loop. Je krijgt asbakken, geknutselde figuurtjes of een tekening met bijzondere details. Ook vinden meisjes het vaak leuk om te leren, dus spelletjes waar je wat van opsteekt (tafeltjes bijvoorbeeld) of van leert lezen, schrijven of een taal van kunt leren, scoren ook vaak hoog.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor meisjes

De LEGO DUPLO dieren set komt als beste uit deze test. Meisjes kunnen genieten van de exotische LEGO DUPLO Wilde dieren vanwege de combinatie van educatie en vermaak. Het bouwen van landschappen en plantjes kan helpen bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden, terwijl het spelen met de voltooide set de verbeelding stimuleert en creativiteit bevordert. Bovendien kunnen meisjes zich ook interesseren in de schattige exotische dieren die in Zuid-Amerika leven en leren over hun leefomgeving en gewoonten tijdens het bouwen en spelen.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 mooiste speelgoedLEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika: Dit vinden we zonder twijfel de mooiste set van alle Duplo! De onze kindertestpanel vond deze zo avontuurlijk en kleurrijk dat ze het niet konden laten liggen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste knutselsetLena Jumbo Knutselkoffer: Deze koffer biedt een compleet aanbod aan knutselplezier voor een lage prijs. Ideaal om de creativiteit van je kinderen te bevorderen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste familiespelGoliath Rummikub The Original Classic: Rummikub valt bijzonder goed binnen deze doelgroep en dat vinden we volledig terecht.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij meisjesspeelgoed?

Meisjes kunnen ook heel kieskeurig zijn en je zult aan het gezicht al snel zien of je cadeau in de smaak valt of niet. Natuurlijk wil je niemand teleurstellen en geen geld verkwisten aan iets dat meteen onder een laag favoriet speelgoed verdwijnt. Of sterker nog: de week erna zet de ouder het misschien in de originele verpakking op een website voor tweedehands spullen. Dat zou  helemaal niet goed voelen. Vandaar dat we vandaag meisjes in deze review over speelgoed centraal stellen.

Wat maakt ons geschikte meisjesspeelgoed reviewers?

Wij zijn erg goed in het reviewen van speelgoed. Daar hebben we namelijk flink wat ervaring in. Zo kunnen we niet alleen prima onderscheid maken in speelgoed voor verschillende leeftijden, maar aanwijzen wat het beste bij welke interesse aansluit. Over het algemeen hebben meisjes andere interesses dan jongens, maar er zijn uitzonderingen. Ook daar letten we op.

Waarom kritisch blijven bij producten als speelgoed?

Meisjesspeelgoed is er in overvloed. Dat wil niet zeggen dat je op de goede gok zomaar iets moet aanschaffen. In tegendeel: denk goed na over wat je doet. Alle meisjes over één kam scheren, heeft geen enkele zin. Elk meisje is anders. Elk meisje zal ook weer iets anders leuk vinden.

We hebben al eerder aangegeven dat fabrikanten die vanuit de hele wereld hun goederen kunnen verspreiden niet altijd de beste intenties hebben. Voor velen gaat het puur om winst maken en zoveel mogelijk producten verkopen. Dat is de enige reden dat ze bestaan. Als ouder wil je speelgoed – of dat nu uit binnen- of buitenland komt – dat veilig is. Als je niet van de reclame van de verkopende partij uit kunt gaan, moet je een andere manier zoeken. Eerlijke reviews helpen hierbij.

Aanvankelijke scepsis

Bestaat er eigenlijk nog wel zoiets als meisjesspeelgoed? Is het niet zo dat jongens en meisjes allebei met hetzelfde speelgoed spelen? Ja en nee, er is niet voor niets zoiets ontstaan als “meisjesspeelgoed”. De meeste meisjes vinden dit speelgoed nu eenmaal leuk. Onze tip: probeer te ontdekken wat eerder al bij het meisje in kwestie in de smaak is gevallen.

Speelgoed via internet kopen, zou je dat wel doen?

Wanneer je naar de speelgoedwinkel gaat voor speelgoed, kun je in ieder geval de verpakking zien en aan een medewerker vragen of zij bekend zijn met het speelgoed. Iemand met passie voor zijn vak zal je in geuren en kleuren kunnen vertellen over wat er in de winkel goed en minder goed verkoopt en waarom dat het geval is. Via internet bestellen levert veel voordelen op, maar tegelijkertijd kun je je zintuigen niet gebruiken om te zien of het een kwalitatief goed product is. Dat is een nadeel.

Wat belooft de fabrikant van speelgoed meestal?

 • Fabrikanten zetten hun producten in een zo goed mogelijk daglicht en dat terwijl de werkelijkheid vaak anders is. Voor reclames worden vaak extra attributen gebruikt om het mooier te laten lijken dan het is, alleen maar om meer te kunnen verkopen.
 • Op de doos van het speelgoed staat een leeftijd vermeld, maar je kunt aan de buitenkant niet altijd zien hoe groot of klein bepaalde onderdelen zijn.
 • Bij kaartspellen verwacht je dat er dikker papier gebruikt wordt om het spel zo lang mogelijk mee te laten gaan, maar bij sommige fabrikanten valt de kwaliteit van het gebruikte papier tegen of laat de geplastificeerde laag snel los.

Waar op letten bij speelgoed voor meisjes?

Wie bepaalt of het speelgoed dat je uitgekozen hebt goed is? Uiteindelijk de ontvanger en dat is in deze review het meisje of de meisjes aan wie je iets cadeau geeft. Volgens ons komt het op de volgende elementen neer:

 • Soort speelgoed – is het een bordspel, kaartspel, constructiespeelgoed of anders?
 • Kleuren – meisjes houden vaak van zachtere kleuren (pastelkleuren) en meestal is er roze of paars in verwerkt.
 • Leeftijd – niet al het speelgoed voor meisjes is geschikt voor elke leeftijd en dus moet je kijken naar de gelabelde leeftijd.
 • Doel – we kijken vooral ook naar het meisje dat het speelgoed ontvangt en of het iets totaal nieuws is of past bij haar interesses.
 • Duur – hoe lang kan iemand met dit speelgoed spelen? Is het een kwestie van in elkaar zetten en dan is het klaar, of kan er daarna nog meer mee gedaan worden?
 • De leeftijd – wat een jonger meisje bevalt zal een ouder meisje waarschijnlijk niet meer bevallen (en andersom); dan heeft alles te maken met algemene vaardigheden
 • Poppen vallen altijd in de smaak – sommige meisjes geven de voorkeur aan Barbies, andere meisjes willen juist poppen die iets minder meisje-meisje zijn. Maar één ding is zeker: er is voor elk meisje wel een juiste pop te vinden waarmee veel wordt gespeeld
 • Kies voor kwaliteit – bijvoorbeeld voor houten speelgoed
 • Knuffels doen het bij alle (jonge) meisjes goed
 • Probeer ook iets te zoeken dat aansluit bij hun favoriete televisieprogramma of favoriete film
 • Verkleden vinden ze ook leuk
 • Wat je ook voor een meisje koopt, zorg ervoor dat het helemaal veilig is.
 • Speelgoed dat verschillende functies heeft – waarmee ze eindeloos kunnen variëren – zal voldoende uitdaging bieden en regelmatig uit de kast worden gehaald om mee te spelen.

Leeftijd van het meisje

Jongetje of meisje? Bij baby’tjes zie je over het algemeen geen verschil. Baby’s en peuters zijn er niet of nauwelijks mee bezig welke sekse ze hebben. Ook hebben ze nog niet echte voorkeuren als het op speelgoed aankomt. Wat voor meisjes werkt, werkt ook voor jongens. Dat wordt wel anders als ze ouder worden: er ontstaat aandacht voor trends, voor dingen die ze op televisie zien. Ook richten zich meisjes zich tot hun moeders als voorbeelden.

Meisje-meisje

Er is maar één manier om te weten te komen wat een meisje precies leuk speelgoed vindt. Dat doe je door het ze te vragen. Als dat niet kan of lukt, dan vraag het je de ouders. Er is altijd wel iets dat je over hun interesses te weten kunt komen. Dat kun je weer ter inspiratie gebruiken.

Educatieve functie?

Er zijn verschillende soorten speelgoed om uit te kiezen. Het ene speelgoed is alleen maar leuk, het andere leert kinderen iets bij – bijvoorbeeld over de kracht van samenwerken. Of hun geheugen wordt getraind. Je kunt meisjes iets geven waar ze hun hand-oog coördinatie mee verbeteren of juist iets om hun algemene kennis mee te vergroten. Met het zorgen voor poppen of knuffelhuisdieren vergroot je hun verantwoordelijkheidsgevoel en hun sociale intelligentie.

Ideaal voor de kleuter

Wat vindt een meisjeskleuter leuk om mee te spelen? Onder ander spelletjes waarbij nieuw aangeleerde vaardigheden geoefend worden, zoals cijfers, letters, vormen en kleuren leren herkennen. Hun naam kunnen schrijven is een vaardigheid waar ze ontzettend trots op zijn.

Als ze zes of zeven zijn

De eigen mening wordt steeds sterker. Meisjes zijn geen kleine kleuters mee. Ze kunnen nu lopen, praten, lezen en ook rekenen. De uitdaging zit hem nu vooral op motorisch vlak. Ook op sociaal-emotioneel gebied is een hoop bij te spijkeren. Kies speelgoed dat samen wordt gespeeld.

Meisjes van acht en ouder

Zijn ze acht of ouder, dan zien ze zichzelf als groot. Hun eigen mening is sterk: ze weten precies wat hen niet bevalt. Je kunt nu van een meisje vragen dat ze zelf aangeeft wat ze leuk vindt.

De criteria tijdens ons onderzoek

Er zijn verschillende criteria om meisjesspeelgoed op te beoordelen, wij hanteren de volgende:

 • Het speelgoed moet 100% veilig zijn
 • Speelgoed met een duurzaam ontwerp gaat lekker lang mee (ze kunnen er jarenlang mee spelen of later wellicht een jonger zusje)
 • Als het speelgoed vernieuwend is, valt het bijna altijd in de smaak
 • Het speelgoed moet een redelijke prijs hebben
 • Tot slot: als een stuk speelgoed geen goede reviews krijgt, zul je het ons ook niet zien aanprijzen.

Hoe is speelgoed voor meisjes getest? Onze bevindingen

Gelukkig hebben we heel wat meisjes binnen onze gezinnen en de leeftijden lopen ook uiteen, waardoor we deze test gemakkelijk zelf konden uitvoeren. Wanneer er twee dezelfde producten waren, maar er verschillende kleurcombinaties aangeboden werden, hebben we ze ook zelf die keuze geboden. Zo bleek dat lang niet alle meisjes van roze en paars houden. Er waren er zelfs met lievelingskleuren als groen en blauw. Dat was wel een eye opener.

De top 10 met beste speelgoed voor meisjes

1.     LEGO DUPLO – LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika

Het setje bestaat uit prachtige dierenfiguren zoals apen, alpaca’s, babyjaguars en krokodillen. Het is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

Pluspunten:

 • Je kunt lekker bouwen aan dit natuurstuk en als het klaar is, kun je er nog mee spelen ook.
 • We vinden de attributen divers en het biedt volgens ons ruimte voor veel creativiteit voor verbeelding van de meisjes.

Minpunten:

 • Voor de meeste meisjes van 2 en 3 jaar zullen er nog wat kleine onderdelen in dit speelgoed zitten. Check daarom altijd bij de ouders of dit wel een gepast cadeau is.

2.     Lena – Jumbo Knutselkoffer

Heel veel meisjes vinden knutselen leuk en dat kan uren achter elkaar met deze knutselkoffer. De koffer is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

Pluspunten:

 • Er zitten 800 knutselitems in, van pom poms tot letters en van oogjes tot papier.
 • Het koffertje houdt al het materiaal goed bij elkaar en dat maakt het handig opruimen na de knutselsessie.

Minpunten:

 • Vanaf 6 jaar zien wij inderdaad wel dat dit een leuk cadeau is, maar het knutselkoffer is voor iemand van – wij schatten – 8 jaar en ouder niet zo leuk meer. Dan zoekt het meisje liever zelf haar knutselmateriaal los bij elkaar.

3.     Mattel Games – UNO Junior

Deze UNO juniorversie is speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar.

Pluspunten:

 • Meisjes vinden vooral de dieren op de kaarten leuk.
 • De dieren en kleuren op de achtergrond zorgen ervoor dat je kind dit ook kan spelen als het nog geen cijfers kent.
 • Dit is een spelletje dat je ook samen met je kind kunt spelen.

Minpunten:

 • We hebben wel gemerkt dat de kaarten vrij dun zijn. Als het spelletje echt goed bevalt, zouden wij snel een nieuwe set kopen en deze zelf lamineren. Zo doe je er veel langer mee.

4.     Goliath – Rummikub The Original Classic

Rummikub is voor elke leeftijd en wordt gespeeld vanaf 6 jaar.

Pluspunten:

 • Dit spel kun je samen met je meisje spelen (tot 4 spelers tegelijk).
 • Je kunt je kind helpen zich op tactisch gebied te ontwikkelen met wat extra uitleg en geduld.

Minpunten:

 • Blijkbaar kun je aan de buitenkant van de doos niet altijd zien welke versie je krijgt. Er zitten verschillende soorten bordjes bij de diverse versies van dit spel, waardoor er verschil in kwaliteit kan zitten. De bordjes – waar de cijfers op komen te liggen – kunnen stevig of juist heel fragiel zijn. Als je het zeker wilt weten, zouden we dit spel niet online maar in de winkel kopen, waar je het na kunt vragen bij een medewerker. Een spel dat snel kapot gaat is niet de moeite waard.

5.     Jumbo – Rubik’s Cube

Wie kent hem niet? De Rubiks kubus met gekleurde vlakken die je in de war kunt draaien en daarna weer terug naar zijn originele staat moet puzzelen.

Pluspunten:

 • Deze kubus heeft 3 bij 3 vlakjes in plaats van 4 bij 4 vlakjes, waardoor hij iets makkelijker is voor kinderen.
 • Meisjes kunnen zich helemaal vastbijten in de kubus en kunnen er uren mee geconcentreerd spelen.

Minpunten:

 • Sommige testers vonden de kleuren niet leuk en daarom hebben wij er andere stickers overheen geplakt. Het is grappig wat kleuren als mint, peach en baby blue kunnen doen voor meisjes. Voor de allerkleinsten zou je ook nog Disney figuren erop kunnen plakken. Gewoon op maat snijden en goed bevestigen.

6.     Jumbo – Toren van Pisa

De toren van Pisa kan gespeeld worden door kinderen tussen de 4 en 7 jaar volgens de doos.

Pluspunten:

 • Je kunt dit spel met 2, 3 en 4 spelers tegelijk spelen.
 • Het is vooral de spanning die opgebouwd wordt en die daarna voor ontlading zorgt als de toeristen van de toren afvallen, die hilarisch is.

Minpunten:

 • Eerlijk gezegd vonden oudere kinderen dit spel ook nog steeds leuk, al geven oudere meisjes toch eerder de voorkeur aan iets knutselen.

7.     Na! Na! Na! Surprise – Speelset Aubrey Heart

Dit is een leuk cadeau voor thuis en onderweg, want je neemt het koffertje makkelijk mee. Het is geschikt voor meisjes van 5 tot 12 jaar.

Pluspunten:

 • Doe je het koffertje open, dan zit er een meisje in dat je kunt omkleden. Verder zit er een bed en spiegel met kleerkast bij.
 • Wij vinden vooral de compactheid en variatie zodra je de koffer open doet leuk.

Minpunten:

 • Er zijn meerdere kleuren van dit koffertje verkrijgbaar, maar de roze is toch wel het vrolijkst. Wij zouden de zwarte in ieder geval niet aanbevelen.
 • Een twaalfjarige zien wij hier zeker niet meer spelen, ook al geeft de verpakking dit wel aan.

8.     Identity Games – Nijntje Verstoppertje Spelen

Deze Nijntje is voor de allerkleinste kindjes tussen de 1 en 3 jaar.

Pluspunten:

 • Nijntje is stevig en kan daardoor best iets hebben.
 • Nijntje verstoppen en samen met je kleine meid spelen, levert leuke momenten op.
 • Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt en dat houdt het zelfs nog leuk voor kindjes die wat ouder worden.

Minpunten:

 • Er komt geluid uit Nijntje als je op een knop duwt, maar onze ervaring leert dat dit technisch als snel niet meer goed werkt. Je lost het op door je kind met warm en koud verder te helpen om Nijntje te vinden. Het haalt wel iets van de fun weg.

9.     SES – Zeepjes Gieten

Het gieten van de zeepjes is volgens de fabrikant geschikt voor meisjes tussen de 4 en 12 jaar.

Pluspunten:

 • Dit is een heerlijke, creatieve bezigheid voor je kind.
 • Het leert stappen volgen en kan als het goed is gegaan direct het resultaat ervaren.
 • Met kleuren als rood en blauw vinden ook jongens dit wel eens leuk om te doen.

Minpunten:

 • De belangrijkste tip: zorg dat je een groot plastic zeil op de tafel legt voordat ze beginnen met de glitters en andere stofjes, want het kan een grote bende worden.
 • Voor iemand van 4 of 5 jaar kan dit nog wel een te moeilijk cadeau zijn.

10.  Totum Unicorn – zelf schuifarmbandjes maken

Met deze set kan je kind 3 armbandjes met bedeltjes maken. Volgens de doos kan dit speelgoed door kinderen van 3 tot 8 jaar gebruikt worden.

Pluspunten:

 • De eenhoorn met sterren en vlinders zijn leuk om af te wisselen.
 • Doordat je de bedels niet permanent bevestigd, kun je blijven spelen met deze armbandjes. Je kiest een kleur en past daar de bedels op aan.

Minpunten:

 • De bedels zijn wel vrij klein, dus wij weten niet of alle meisjes van 3 hier al mee zou kunnen spelen.

Het oordeel van ons lezerspanel

Uiteraard vroegen we naast onze redactie ook naar het oordeel van ons lezerspanel:

Snel overzicht: Deze meisjesspeelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor fantasievol spelenPLAYMOBIL Princess Prinsessenkasteel: Dit kasteel is gemaakt van stevig materiaal, heeft een mooi ontwerp dat zowel jonge kinderen als wat oudere kinderen aanspreekt, en is rijk aan details zoals verschillende kamers, een troonzaal, en vele accessoires. We vinden dit het ideale speelgoed om de fantasie te prikkelen. >> Check laagste prijs
Beste voor creatief bouwenSpaghetteez 100stuks set- flexibele bouwstaafjes: Deze set van buigbare bouwstaafjes in diverse kleuren en lengtes biedt eindeloze mogelijkheden voor creatief speelplezier. Het handige klik-systeem zorgt ervoor dat kinderen gemakkelijk verschillende constructies kunnen maken. We vinden dit speelgoed uitermate geschikt voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn en hun creativiteit willen uiten. >> Check laagste prijs
Beste duurzame keuzeClics Build & Play 8-in-1 bouwblokken: Deze bouwset bevat niet alleen 112 Clics en 38 bouwaccessoires, maar ook uitgebreide bouwinstructies. Het stimuleert samen spelen en het opbergen is eenvoudig met de bijgeleverde emmer. Wat we bijzonder waarderen, is dat de Clics volledig van gerecycled plastic zijn gemaakt, waardoor dit speelgoed een duurzame keuze is. >> Check laagste prijs

Meisjesspeelgoed 1: Playmobil Prinsessen kasteel met Prinses Betty is onze eerste keuze

Zoals gezegd, is de Playmobil kasteel onze nummer één keuze. Waarom dat is?

 • Dit speelgoed is gemaakt van lekker stevig materiaal
 • Het ontwerp doet het goed van jong tot ouder
 • Behalve een prinses kom je in het kasteel ook haar moeder tegen
 • Bestaat uit zeven kamer, een troonzaal, tafel, karaf en nog veel meer accessoires.
 • Het kasteeltje heeft 265 onderdelen.

Meisjesspeelgoed 2: het Bumba Speelgoedvoertuig – 4 x stoffen pull back auto’s is onze beste budgetkeuze

Wat hebben de Bumba 4 maal stoffen speelgoedvoertuigen dan te bieden?

 • Deze Bumba auto’s hebben ieder een eigen ontwerp (met een beroep)
 • Samen vormen ze de beste budgetoptie voor (jonge) kinderen
 • De auto’s zijn lekker groot en heerlijk zacht
 • Dankzij het pull back systeem kun je ze achter trekken en vervolgens loslaten zodat ze wegschieten.

Meisjesspeelgoed 3: het Spaghetteez 100 stuks set flexibele bouwstaafjes is superleuk creatief speelgoed voor jonge meisjes

Wat meisje ook leuk vinden om mee te spelen: de Spaghetteez bouwstaafjes set van liefst 100 stuks.

 • Deze zachte en buigzame staafjes kun je in allerlei vormen buigen
 • Vastmaken doe je met het handige klik-systeem
 • Met liefst 100 stuks in verschillende kleurtjes en lengtes kunnen meisjes er alle kanten mee op
 • Ideaal om samen mee te spelen: ouder en kind, of meerdere kinderen tegelijk
 • Jongens weten er ook wel raad mee.

Meisjesspeelgoed 4: de Allerion Eenhoorn Knuffel 35 cm zorgt voor zoete dromen

We hoeven niemand uit te leggen waarom kinderen behoeften hebben aan knuffels, toch?

 • Deze eenhoorn knuffel heeft een mooi model van een fantasiedier
 • De kleur van de knuffel verschilt (de kleur die je krijgt wordt willekeurig gekozen)
 • Maar liefst 35 centimeter in lengte
 • Het cadeautje wordt volledig ingepakt aangeleverd en met een mooie strik erop – zelf inpakken hoeft niet
 • De knuffel heeft de AZO testen doorlopen en is geheel veilig
 • Wassen kan met de hand of in de machine op 30 graden.

Meisjesspeelgoed 5: de Olifant gieter waterfontein van ING Baby is super leuk voorin bad

Denk je aan ING, dan denk je aan een zekere bank. Maar ING Baby is een merk voor babyspulletjes. Zo hebben ze onder meer een waterfontein gietertje waar meisjes zeker van genieten.

 • Samen met de baby genieten, doe je met dit leuke gietertje
 • Bad-tijd wordt een heel stuk leuker
 • Uit het slurfje van de olifant komt een waterfontein
 • Netjes verpakt n een mooie doos
 • Superschattig en leuk voor kinderen, jongens of meisjes.

Meisjesspeelgoed 6: creatieve meisjes weten wel raad met de Clics bouwblokken bouwset 8 in 1

Iets leuks cadeau doen aan een al wat ouder meisje? Kies eens voor de 8-in-1 bouwset Clics blokken.

 • De Clics bouwset komt inclusief uitgebreide bouwinstructies
 • Met deze bouwemmer van 112 Clics en nog eens 38 bouwen kunnen meisjes zoveel bouwen als ze zelf willen
 • Ook leuk voor samenspelen
 • Na afloop alles netjes opruimen? Daar heb je de emmer voor!
 • Clics worden in hun geheel van gerecycled plastic gemaakt.

Meisjesspeelgoed 7: LEGO Friends Paardrijbasis in het Bos – 41683 doet het goed bij echte paardenmeisjes

Meisjes spelen over het algemeen iets minder snel met Lego dan jongetjes, zeker als het om setjes riddertjes gaat of iets van Lego Technic. Lego heeft daar handig op ingespeeld met Lego Friends.

 • De Lego Friends Paardrijbasis in het bos heeft vele mooie kleuren en leuke mini-figuren
 • De mini-figuurtjes zijn net iets ronder en schattiger van vorm dan jongens-jongens Lego
 • De hoeve heeft drie verschillende speelverdiepingen – elke ruimte heeft een eigen functie
 • Liefst 511 delen in deze set om eindeloos mee te variëren
 • Vol leuke accessoires
 • Jongens zullen overigens ook met plezier spelen met de Lego Friends sets.

Meisjesspeelgoed 8: de Cool Glam Nagelstudio is een ideaal eerste make-upsetje voor meisjes

De Cool Glam Nagelstudio is echt meisje-meisje speelgoed. Dit make-up setje valt goed in de smaak.

 • Willen jonge meisjes zelf hun nagels doen? Nu kan het met deze super deluxe nagelstudio set
 • In deze set zitten behalve verschillende nagellakjes ook glitters, diamantjes en stickers
 • Inclusief gekleurde nageldroger
 • Ook teenspreider en nagelvijl krijg je erbij
 • Nadeel: in de nageldroger moeten batterijtjes, maar die krijg je er niet bij.

Meisjesspeelgoed 9: de Nijntje Knuffel Kiekeboe Pink Rib-serie 20 Cm Wit/roze is een echte klassieker

Is er nog ander leuk meisjesspeelgoed? Jazeker, de Nijntje Kiekeboe Knuffel bijvoorbeeld

 • De knuffel is gemaakt van lekker zacht pluche
 • Ook voor jonge jongens
 • In de handen en oogjes zijn magneetjes verwerkt om het spelletje “Kiekeboe” te spelen
 • Nijntje heeft een leuk ribbelpakje aan.

Meisjesspeelgoed 10: de Allerion Strijkkralen set XXL met 10.000 kralen in 24 Kleuren biedt uren en uren aan speelplezier

Wat meisjes ook goed zal bevallen: de Allerion Strijkkralen set XXL. Wat je allemaal in de verpakking vindt?

 • Maar liefst meer dan 10.000 kralen
 • 24 verschillende kleuren kralen
 • Meisjes kunnen kunstwerkjes maken met elk mogelijk ontwerp dat ze maar kunnen bedenken
 • Er zijn 11 grondprenten bijgevoegd op de kraalkunstwerkjes op te maken
 • In het bijgeleverde boekje vind je 55 voorbeelden ter inspiratie
 • De kraaltjes zijn veilig te gebruiken voor kinderen ouder dan 3 jaar
 • Ook jongens kunnen hier tal van “stoere” ontwerpen mee maken.

Beste uit de test

Eigenlijk hebben we voor onze ogen zien gebeuren dat al het knutselmateriaal – vooral dat met glitters – een enorme aantrekkingskracht had op de meisjes in ons testteam. Het maakte hierbij niet uit welke leeftijd ze hadden, want ze wilden er allemaal graag mee spelen. Het leuke is dat knutselmateriaal helemaal niet duur hoeft te zijn. Als je geen kant-en-klare doos wilt kopen, ga je zelf naar de Action en maak je een zelf een setje met knutselattributen en doet dit in een leuk mandje.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Lego Friends & Lego Dots: Beste meisjesspeelgoed uit de test volgens LadyLemonade.nl

Volgens LadyLemonade.nl doe je het bij meisjes altijd goed met bouw- en speelsets van Lego Dots of Lego Friends. Daar sluiten wij ons helemaal mee aan. Lego Friends richt zich vooral op meisjes en is van net zo hoge kwaliteit als alle andere artikelen die Lego te bieden heeft.

Jouw meisjesspeelgoed vervolgstap

Je ziet het wel: veel speelgoed dat door meisjes wordt gebruikt, is ook gewoon voor jongens geschikt. Toegegeven: er zit ook speelgoed bij dat voor echte meisjes-meisjes is en meisjes zullen altijd andere voorkeuren hebben dan jongens. Zit er ook iets leuks voor jou in deze top 10?

Samenvattend

Het speelgoed in deze review kost tussen de 10 en 40 euro en het duurste item is het speelhuis van DUPLO. Dit spel is wel compleet en af. Koop je een goedkoper cadeau, dan kan het gebeuren dat je nog wilt lamineren (kaartspel) of kleurtjes wilt veranderen (Rubiks kubus).