Inhoud van deze pagina:

De beste kaartspellen: hiermee kom je iedere winter en lockdown door

Kaartspellen zijn van alle tijden. Spellen als Blackjack en Baccarat bestaan al honderden jaren. Gezelschapspellen brengen mensen samen, of het nu in een kroeg, het casino of bij mensen thuis is. Bij de leukste kaartspellen is altijd iets te beleven. Het aanbod kaartspellen is vandaag de dag groter dan ooit. Dat betekent dat de uitdagingen bijna ongelimiteerd zijn. Er is een hele wereld aan kaartspellen om jou te ontdekken. In dit artikel bespreken we de allerleuksten.

Onze zoektocht naar het beste kaartspel: kaartspellen zijn van alle tijden

Zoals gezegd, zijn kaarspellen van alle tijden. En nog voor er kaartspellen waren, waren er dobbelspellen, die volgens min of meer dezelfde principes werkten. Ook de oude Romeinen waren fanatieke dobbelaars. In dit artikel richten we ons op de leukste kaartspellen die we online zijn tegenkomen. Het aanbod is ontzettend groot, dus was het best wel even zoeken naar de uitblinkers. Bij de beste kaartspellen draait het niet alleen om geluk, maar ook om tactiek.

We vonden het best een uitdaging om erachter te komen wat geschikte kaartspellen voor deze top 10 zijn, maar we zijn eruit.

Snel overzicht: Deze kaartspellen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 kaarstpelBeverbende: Binnen de redactie hebben we gevochten over wie dit spel naar huis mocht nemen. We raden dit spel absoluut aan als onze nummer 1 kaartspel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste makkelijke kaartspel UNO: Bij het zien van het spel horen we iemand al ‘UNO!’ roepen. Dit spel vinden we perfect voor jonge kinderen én volwassenen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Meest explosieve spelExploding Kittens: Geen enkel potje blijft rustig met dit spel. Het is makkelijk te spelen, maar enorm opwindend.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Onze nummer één keuze kaartspel: dit kaartspel moet je zeker uitproberen

Ken jij het spel Beverbende al? Dit is een kaartspel waarbij je zowel tactisch moet spelen, als een goed geheugen moet hebben. Iedere speler heeft vier kaarten met strafpunten voor zich liggen. Hiervan mag je er maar twee bekijken. Met je handkaarten moet je ervoor zorgen dat je uiteindelijk zo min mogelijk strafpunten overhoudt. Andere spelers hinderen hoort hier ook bij. Beverbende is te combineren met het spel Beverclan en is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Op zoek naar een spannend budget kaartspel? Dit is het kaartspel voor jou

Op zoek naar een goedkoop, maar spánnend kaartspel, dan moet je zeker Hasbro Gaming Zeeslag overwegen. Zeeslag is een klassiek strategiespel. Het leuke hiervan is dat je het razendsnel kunt spelen. Het spel draait alleemaal om coördinaatkaarten en slagkaarten. Het doel is de vloot van de ander het eerst tot zinken te brengen voor de andere speler jou tot zinken brengt. Het spel is gemakkelijk te leren en is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt.

Waarom wij geschikte kaartspel reviewers zijn

Kaartspelletjes? Wij verslinden ze met huid en haar. Nee, nu even zonder gekkigheid: we zijn dol op het spelen van kaartspelletjes en proberen er het liefst zoveel mogelijk uit. We zijn gek op spelletjes die ons blijven uitdagen, ook nadat we ze tien of zelfs honderd keer hebben gespeeld. In dit artikel vind je daarom alleen titels van kaartspelletjes die ook na meerdere keren spelen interessant blijven. Deze spelletjes brengen je gegarandeerd een gouden avond.

Wij kunnen elk goed spel waarderen, maar dan moet het wel fatsoenlijk in elkaar zitten. We bedoelen dan letterlijk en figuurlijk, want het gaat niet alleen om hoe je het spel speelt (of de spelregels niet te complex zijn en goed uit te leggen zijn aan jongere leeftijden), maar ook hoe het in elkaar zit. Zijn de kaarten wel netjes gesneden? Zijn ze geplastificeerd of niet? Hoe zijn de kleuren er tijdens het printen van de kaarten uit gekomen? Er komt meer bij kijken dan je zou denken.

Een kritische houding ten overstaande van een kaartspel is vereis

Vandaag de dag zijn er meer spelletjes op de markt dan ooit tevoren. Aan de ene kant is dat een goed teken, aan de andere kant is het moeilijker dan ooit om de beste spelletjes uit te zoeken. Sommige spelletjes lijken op het eerste gezicht heel wat, maar als je ze een paar keer gespeeld hebt, merk je dat je er eigenlijk al op uitgekeken bent. De beste spelletjes zitten zo in elkaar dat er een bijna onbeperkt aantal mogelijkheden is om te winnen.

Elke kaartenspelmaker wil zijn product zo mooi mogelijk verpakken, zodat het de aandacht trekt. Maar het gaat natuurlijk om wat er in de verpakking zit. Als je een testset in de speelgoedwinkel in je handen kunt pakken en je merkt dat het papier of karton helemaal niet stevig genoeg is om regelmatig een potje te spelen, dan leg je het weer snel terug. Je kunt wanneer je via internet iets bestelt echter niet voelen hoe degelijk het kaartspel is. Vandaar deze review met beste kaartspellen.

Aanvankelijke scepsis: kaartspellen soms 13 in een dozijn

Het is beter om één fantastisch leuk kaartspel te hebben, dan 13 kaartspellen die gemiddeld zijn. Eindeloos speelplezier heb je alleen als een spel ook na meerdere keren speler super uitdagend blijft. Dat betekent dat er bijna onbeperkte mogelijkheden tot ontdekken moeten zijn. Een kaartspel zo in elkaar zetten dat spelers onbeperkt creatief kunnen zijn, is stiekem best een grote uitdaging. De spelmaker moet hiervoor precies de juiste keuzes hebben gemaakt.

Wat zullen kaartspel makers je beloven? Snijden hun uitspraken hout?

Ja, de makers van kaartspellen zullen je uren en uren speelplezier beloven. Maar je blijft je alleen met een spel vermaken, als het ook na meerdere keren uitdagend is. Omdat spellen soms 13 in een dozijn zijn, is het vaak best lastig precies dat spel te vinden dat je keer op keer blijft uitdagen. In de praktijk zul je merken dat veel spellen er op het oog heel spannend uitzien, maar uiteindelijk toch tegenvallen. Een spel waarbij de geluksfactor te groot is, is ook niet spannend.

 • Ze beloven regelmatig met iets nieuws of een uitbreiding op een bestaande set te komen.
 • Ze beloven kwaliteit te leveren. (maar daar schort het dus wel eens aan)
 • Ze beloven te onderzoeken voor welke leeftijd het spel geschikt is en dit duidelijk op de verpakking te vermelden.
 • Ze beloven duidelijk spelregels bij het kaartspel te leveren.

Waar let je op bij de aanschaf van een goed kaartspel?

Kaartspellen zijn super leuk voor ’s avonds, voor in de winter, voor een weekendje weg en voor op vakantie. Ook zijn er kaartspellen die speciaal voor grote gezelschappen ontworpen zijn. Het fijne van kaartspellen is dat ze meestal in een kleine doos verpakt zijn en ze dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen zijn. Een leuk kaartspel aankopen? Hier let je op:

Het aantal spelers

Er zijn heel wat kaartspellen die je maar met 2 spelers kunt spelen. Is het niet veel leuker als je met z’n vieren, zessen of zelfs met nog meer kunt spelen? Hoe meer spelers je bij het spel betrekt, hoe uitdagender het zal worden. Als je met z’n tweetjes speelt, zit er niet heel veel variatie in het spel. Terwijl als je met veel spelers speelt, er van alles en nog wat in het spel kan gebeuren.

Prijs van het spel

Het spreekt voor zich dat als je een groot bedrag voor een kaartspel neerlegt, je verwacht hier een hoop voor terug te krijgen. Hoe hoger de prijs van het spel, hoe meer er in de doos moet zitten.

Het ontwerp

Sommige kaartspellen zijn fantastisch mooi ontworpen, met speelkaarten die kunststukjes lijken. Andere kaartspellen hebben kaarten die een stuk minder mooi zijn. Het oog wil ook wat en als je een spel speelt, draagt de kwaliteit van het ontwerp zeker bij aan de beleving.

Het ‘verhaal’

Een goed kaartspel heeft een leuk achtergrondverhaal, zoals een setting. Waar speelt het spel zich af? In een fantasiewereld? Een sprookjeswereld? Misschien is de setting science fiction? Kortom: net als wanneer je een boek leest, wil je een andere wereld in getrokken worden.

Variatie

Misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap van een goed kaartspel is dat er veel variatie in zit. Een kaartspel waarin steeds precies hetzelfde gebeurt, is niet spannend. Kies daarom voor een spel waarbij je bijna eindeloze spelmogelijkheden hebt en je jezelf blijft verbazen.

De spelduur

Sommige kaartspellen (vooral spellen waarbij geluk een grote rol speelt) gaan razendsnel, terwijl er ook spellen zijn (vooral strategische spellen) waarbij je er al een snel een uurtje voor moet gaan zitten. Het één is niet per se beter dan het andere. Het draait allemaal om voorkeur.

Leeftijd

Sommige kaartspellen zijn vooral geschikt voor jonge spelers, terwijl er ook spellen zijn die vooral door oudere spelers gespeeld moeten worden. Kijk bij aanschaf van een kaartspel goed op de voorgeschreven leeftijd. Op de voorpakking staat meestal iets van 6+, 9+ of 12+.

Formaat

Ook belangrijk: het formaat van het spel. Sommige spellen passen bij wijze van spreken in je broekzak, terwijl anderen al snel in een grote doos zitten. Wil je het spel overal mee naartoe nemen? Dan is het aan te raden te kiezen voor een spel dat in een niet al te grote doos zit.

Is het kaartspel in de prijzen gevallen?

Een goede indicatie of het spel van hoge kwaliteit is, is kijken naar eventuele prijzen. Als een prijs één of meerdere prijzen heeft gewonnen, weet je bijna zeker dat het van hoge kwaliteit is.

Onze onderzoeksdata: kaartspellen in de praktijk onderzocht

Als wij kaartspellen gaan onderzoeken, kijken we altijd naar het volgende:

 • De prijs van het spel
 • Het ontwerp van het spel
 • De variatie in het spel
 • Eventuele prijzen en prijsnominaties
 • Klantreviews zijn het ideale middel om te achterhalen of een spel van hoge kwaliteit is of niet.
 • Het mag niet te ingewikkeld zijn, want je wilt spelen en niet eerst een uur naar spelregels luisteren.
 • Na een oefenrondje moet het spel duidelijk zijn.
 • Je wilt het met meerdere mensen, maar minimaal met zijn tweeën kunnen doen.
 • We kijken naar de kwaliteit van het papier en hoe het geplastificeerd is.
 • We letten op de kleuren en hoe lang het kaartspel tijdens de testfase deze kleur behoudt.
 • We kijken bij de beste kaartspellen verder nog naar decoratieve elementen, of deze nu wel of niet belangrijk zijn voor de inhoudelijke kant van het kaartspel.

Hoe we kaartspellen getest hebben: onze testgegevens

Je komt niet voor niks tot een top 10 met de beste kaartspellen, daar moet je voor testen, testen en nog eens testen: met een klein groepje van dezelfde leeftijd, met een grotere groep en verschillende leeftijden, met zijn tweeën… Pas dan ontdek je de echte waarde van het betere kaartspel. Je merkt het aan de lol die je samen hebt (hoeveel er gelachen en soms gescholden wordt) en aan hoe het kaartspel er na vele keren spelen uitziet. De onderstaande kaartspellen hebben het overleefd.

Kaartspel 1: Beverbende Kaartspel van 999 Games is de beste algemene keuze kaartspel

Het spel Beverbende, hierboven al genoemd, is ons beste algemene kaartspel. Dit is waarom:

 • Het spel is voor alle leeftijden, jong en oud
 • Het spelprincipe is eenvoudig en voor iedereen begrijpelijk
 • Je kunt het spel met “Beverclan” combineren
 • Het is verslavend
 • Voor een kaartspel is het niet duur.

Kaartspel 2: Zeeslag van Hasbro Gaming is een klassieker en ook nog eens dé ideale budgetoptie

Waarom kiezen voor Zeeslag van Hasbro Gaming? Dat moet toch voor zich spreken:

 • In kaartvorm is Zeeslag super snel te spelen
 • Kies een strategie en gebruik je verstand om de tegenstander te verslaan
 • Een oude klassieker
 • Ook geschikt voor jongere kinderen (7+).

Kaartspel 3: Exploding Kittens Originele Editie is geestig en super spannend

Ken jij het spel Exploding Kittens al? Het heeft een wat rare naam, maar dit is wat het te bieden heeft:

 • Het spel combineert exploderende kittens met Russisch rouletteJe kunt de spelregels makkelijk leren
 • Help jezelf en hinder tegensanders
 • Dit partyspel voor families was op Kickstarter het meest succesvolle project aller tijden.

Kaartspel 4: UNO kaartspel – wie kent het niet? Heel de familie kan aanschuiven

Ook UNO is inmiddels een echte klassieker. Nog nooit van UNO gehoord? Dit is wat je ervan verwachten mag:

 • Verzamel kleuren en/of symbolen – de extra uitdaging zit in de actiekaarten
 • Lijkt sterk op het spel Pesten
 • Spel boordevol jokers, twisten en verrassende wendingen
 • Ideaal voor families, voor kinderen en voor volwassenen onderling.

Kaartspel 5: Shit Happens 18+ van Goliath is het ideale kaartspel voor volwassenen

Op zoek naar een leuk kaartspel voor volwassenen? Dan is Goliaths Shit Happens het ideale spel voor jou.

 • Een spel vol hilarische scenariokaarten
 • Bij dit spel gaat het allemaal om inschatting
 • Speel met z’n tweeën of juist in een grote groep
 • Uitbreiden? Dat kan met “Too Shitty for Work”.

Kaartspel 6: Saboteur Basisspel kaartspel van 999 Games is ideaal voor schatzoekers

Saboteur draait allemaal om schat gravende dwergen die diep een berg induiken op zoek naar een schat. Toch zijn niet alle dwergen schatgravers. Sommigen proberen de boel te saboteren.

 • Een spannend rollenkaartspel waarbij je niet weet wie wie is en wie aan jouw kant staat
 • Speel het spel vanaf drie spelers of juist in een grotere groep
 • Je bent makkelijk een half uur zoet
 • Nodigt je uit diep na te denken over je eigen tactiek en die van anderen.

Kaartspel 7: Phase 10 kaartspel van Mattel Games is een spel vol spanning en conflict, uitgespreid over 10 fasen

Ken jij het kaartspel Phase 10 al? Dit is van dezelfde makers van UNO en staat garant voor veel spelplezier.

 • Je speelt het spel in 10 verschillende fasen
 • Het draait allemaal om het vormen van kaartcombinaties
 • Speel het spel met 2 spelers, met 6, of met elk aantal hiertussen in
 • Het spel telt liefst 108 kaarten.

Kaartspel 8: ook Skip-Bo is van Mattel Games en een optimaal tactisch kaartspel voor heel de familie

Skip-Bo is een volgend super spannend kaartspel waar heel het gezin van kan genieten.

 • Spelers worden uitgenodigd strategisch te denken bij het vormen van kaartstapels met cijfers 1-12
 • Het doel: alle kaarten van je eigen stock wegspelen
 • Uitdagend voor jong en oud
 • Combineert tactiek met geluk.

Kaartspel 9: Schotten Totten van Iello is een ideaal tactisch kaartspel voor twee personen

Ken jij Schotten Totten al? Dit is een kaartspel waarbij je net als bij poker kaartcombinaties moet vormen van kleuren, cijferreeksen of juist dezelfde cijfers. Het doel: de tegenstander af te troeven.

 • Je speelt dit spel met 2 personen en staat letterlijk lijnrecht tegenover elkaar (een grens scheidt de speelvakken van beide spelers)
 • Vorm eigen combinaties en schat de tactiek van de tegenstander in
 • De kaartjes zijn erg fraai ontworpen (kijk maar eens naar de Verrader met zijn Engelse onderbroek onder de Schotse rok)
 • Kies elk spel weer een andere strategie.

Kaartspel 10: de Weervolven van Wakkerdam van 999 Games is een ideaal spel voor in groepen

Ken jij het spel de Weerwolven van Wakkerdam al? Dit spel is ideaal om in grote groepen te spelen.

 • Typisch uitdagend rollenspel
 • Vermaak je in een groep
 • Wees een burger of ondermijn de burgers als weerwolf
 • Met speciale personages als jager, heks en onschuldig meisje
 • Vol “storytelling” elementen.

De top 10 met beste kaartspellen volgens ons lezerspanel

We hebben naast onze redactie ook ons lezerspanel aan het werk gezet:

Snel overzicht: Deze kaartspellen raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor rollenspellen999 Games – Saboteur: Bij Saboteur draait het erom dat je elkaar dwars zit in een soort rollenspel. Wie kan je vertrouwen en wie is de boel aan het saboteren. Dit is volgens ons het perfecte spel voor ontspannen momenten met veel plezier. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor sequentiële spellenMattel Games – Skip. Bo: Alles in dit kaartspel draait om volgorde, en de Skip. Bo kaart fungeert als joker. Wij vinden het vooral geschikt voor wie houdt van strategische, sequentiële gameplay. Het spel is zowel leuk voor twee spelers als voor meerdere spelers. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor geheugentraining999 Games – Beverbende: Beverbende is niet alleen een kaartspel, maar ook een uitstekende manier om je geheugen te oefenen. We waarderen de strategische aspecten van dit spel, wat het geschikt maakt voor zowel jongere spelers als volwassenen. >> Check laagste prijs

1. 999 Games – Saboteur – 3 tot 10 spelers – vanaf 8 jaar

Bij Saboteur draait het erom dat je elkaar dwars zit in een soort rollenspel. Wie kan je vertrouwen en wie is de boel aan het saboteren.

Pluspunten:

 • Dit is het perfecte spel voor ontspannen momenten met veel plezier.
 • Het kaartspel is niet duur en daarom voor bijna iedereen betaalbaar.
 • Een gemiddeld spel duurt ongeveer 30 minuten. Dat vinden wij perfect

Minpunten:

 • Met uitbreidingen is het spel nog vele malen leuker. Gelukkig zijn die ook niet zo duur.

2. Mattel Games – Skip. Bo – 2 tot 6 spelers – vanaf 7 jaar

Alles in dit kaartspel draait om volgorde en de Skip. Bo kaart is de joker die je in kunt zetten als je die pakt.

Pluspunten:

 • Dit spel is leuk om met zijn tweeën te spelen, maar het kan ook met nog meer spelers.
 • Je hebt meerdere malen plezier van Skip. Bo en het gaat zeker niet vervelen.
 • De kaarten zijn van goede kwaliteit.

Minpunten:

 • Sommige deelnemers aan onze testgroep hebben ervoor gekozen om de kaarten zelf nog te lamineren, omdat ze niet fijn aanvoelden.

3. 999 Games – Beverbende – 2 tot 6 spelers – vanaf 6 jaar

Speel je kaarten op een strategische manier weg en hou de minste strafpunten over om het potje Beverbende te winnen.

Pluspunten:

 • Beverbende is een leuk spel om je geheugen te oefenen.
 • Je leert strategisch spelen, ook al op jongere leeftijd.
 • Het is verder voor iedere leeftijd geschikt.

Minpunten:

 • Wie het strategisch spel al beheerst, kan Beverbende snel saai vinden.

4. Mattel Games – Uno Junior – 2 tot 4 spelers – vanaf 3 jaar

Dit is de juniorversie van het gewone Uno kaartspel dat bij velen al het beste kaartspel ooit is.

Pluspunten:

 • Uno Junior kan al vanaf een leeftijd van 3 jaar gespeeld worden.
 • Je kunt het niveau een stapje moeilijker maken zodra het vorige niveau bereikt is bij elke speler.

Minpunten:

 • Ook bij dit spel wordt regelmatig het lamineerapparaat erbij gepakt om het met kleine kinderen langer te kunnen spelen.

5. Zygomatic Board Game Studio – Dobble Boerderij – 2 tot 8 spelers – vanaf 4 jaar

Van Dobble zijn er diverse varianten en uitbreidingssets en dit is die met het thema ‘Boerderij’.

Pluspunten:

 • Je leert kijken en snel reageren op wat je ziet.
 • Er zijn meerdere korte spellen die je ermee kunt doen, waardoor het langer boeiend blijft.
 • Het is voor alle leeftijden een leuk kaartspel om te spelen.

Minpunten:

 • De kwaliteit van de kaartjes is wat zwakjes en daar mag de producent wel iets aan doen vinden wij.

6. Kuna Una Tuna Games – Dat hep gestaan op feesboek – 3 tot 10 spelers – vanaf 16 jaar

Dit is een grappig spel om met een groter en diverser gezelschap te spelen waarbij hard gelachen mag worden.

Pluspunten:

 • Je krijgt een stamkaart en mag daarbij een van jouw keuzekaarten aansluiten. Het effect kan schokkend, maar ook hilarisch zijn.
 • De aangesloten kaart die de rest van het gezelschap het meest vindt passen, scoort punten en wie aan het einde de meeste punten heeft, wint het spel.

Minpunten:

 • Dit is geen goed spel voor mensen die al moeite hebben met spelling en grammatica. Je leert dan vooral hoe het niet moet.

7. Cards Against Humanity – International Edition – 4 tot 20 spelers – vanaf 17 jaar

Dit spel lijkt enigszins op ‘Dat hep gestaan op feesboek’, maar dit is een Engelstalige versie en is veel breder georiënteerd dan Nederland.

Pluspunten:

 • Het is een leuk kaartspel om taal met je tiener te oefenen.
 • Je kunt grappige en idiote combinaties met de kaarten maken.

Minpunten:

 • Wij vinden dit een erg duur kaartspel voor de hoeveelheid plezier die je ermee hebt.

8. 999 Games – De Weerwolven van Wakkerdam – 8 tot 28 spelers – vanaf 10 jaar

Iedere speler is een bepaald karakter (goed of slecht) en dan gaat het erom de slechte weg te spelen. Je kunt je echter ook vergissen.

Pluspunten:

 • Wij houden van de mooie illustraties.
 • Het is het ideale kaartspel voor feestjes waarbij meer mensen mee willen doen.
 • De spelleider houdt altijd de controle.
 • Het spel is nog spannender te maken door passende decoraties of een unieke locatie toe te voegen aan je omgeving.

Minpunten:

 • Je hebt wel minimaal 8 mensen nodig die het spel willen spelen.

9. Exploding Kittens – Exploding Kittens Party Pack – 2 tot 10 spelers – vanaf 7 jaar

Dit is een van de opvallendste nieuwe spellen als het om de beste kaartspellen gaat.

Pluspunten:

 • Het is geen complex kaartspel om te spelen.
 • Het is vooral leuk om Exploding Kittens met groepje vrienden te doen.
 • Er zijn uitbreidingssets mogelijk: Imploding Kittens Streaking Kittens en Barking Kittens.

Minpunten:

 • Let op welke versie je koopt, want de Engelstalige kaartenset komt niet overeen met de Nederlandse set kaarten.

10. Moses – Black Stories – 2 tot 15 spelers – vanaf 13 jaar

Dit is een vraagspel waarin ja en nee door de spelleider geantwoord mag worden om uit te zoeken wat er precies gebeurd is bij de situatie die de gespeelde kaart aangeeft.

Pluspunten:

 • Je stimuleert de fantasie en je creatieve denkvermogen door te moeten raden naar wat zich afgespeeld heeft.
 • De kaarten zijn van goed materiaal gemaakt en behouden daardoor lang hun stevigheid.

Minpunten:

 • Je kunt de hele set kaarten niet twee keer met hetzelfde gezelschap spelen, want dan weet iedereen het antwoord al.

Schotten Totten: het beste kaartspel uit de test volgens Bordspeltijd.nl

Volgens Bordspeltijd.nl is Schotten Totten het beste kaartspel. Spannend en uitdagend is het spel zeker. Dit spel zit vol tactische wendingen. Je moet geduld durven hebben, maar ook op tijd de aanval uitkiezen. Geluk is een noodzaak. Het doel: verover meer grenskaarten dan je tegensander. Aan het spel zijn behalve gewone kaarten ook verschillende troefkaarten toegevoegd.

Kaartspellen: het beste uit de test volgens Tweakers

Tweakers heeft een paar jaar geleden onderzocht welke spellen het leukst waren voor de zomervakantie. Er waren zes spellen, waarvan twee actieve spellen (Spikeball en Kubb), twee bordspellen (Portal en Carcassonne) en twee kaartspellen (Black Stories en Cards Against Humanity). Deze twee laatsten kwamen ook in onze test als beste kaartspellen naar voren. Je vindt ze op nummer 7 en 10 in onze lijst.

Jouw kaartspel vervolgstap

Wat is het toch fijn dat we in een wereld leven waarin het aanbod kaartspellen zo enorm groot is. In dit artikel hebben we je verteld over de beste kaartspellen die we online zijn tegengekomen. Deze spellen zijn stuk voor stuk aanraders. Het is aan jou een spel te kiezen dat het beste aansluit bij je wensen. Kijk ook naar klantreviews als je wilt weten waar een spel in uitblinkt. Zelf een leuk kaartspel uitkiezen? Gebruik dan de criteria die we je gegeven hebben.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Een keer een ander kaartspel? Doe dit

Je hebt niks meer nodig om je volgende kaartspel aan te schaffen. Lees alle beschrijvingen en de karakteristieken van een spel. Beslis welke het beste bij jou past (of passen en bestel meteen meerdere kaartspellen). In de links die we vermeld hebben kun je rechtstreeks je bestelling plaatsen.  en voor een van de beste kaartspellen uit deze top 10 kiezen.

Afsluiting

Ga je met vrienden naar een blokhut in de Ardennen en raak je ingesneeuwd? Heeft je kind de griep gekregen, maar heeft het genoeg energie voor een kort kaartspelletje? Wil je je (potentiële) partner wat beter leren kennen en wil je daarvoor een kaartspel gebruiken? In onze top 10 met de beste kaartspellen van dit moment vind je voor elke situatie, elke spelpartner, elke leeftijd en elk doel wel iets om de tijd nuttig of gewoon plezierig door te brengen.

Gebruikte bronnen in dit kaartspel artikel

Voor ons onderzoek naar de leukste kaartspellen hebben we van de volgende bronnen gebruik gemaakt:

 • https://www.techreview.nl/de-leukste-kaartspellen-handig-mee-te-nemen-op-reis/

Succes!