De top 8 met de beste gelpennen voor fijn schrijven en kleuren

Kun je je nog herinneren dat je als kind met van die potloden moest kleuren waar je kippenvel van kreeg? Zelfs als je de punt geslepen had, schraapte de verse punt over het papier en het gaf je een onprettig gevoel. Met gelpennen heb je dat nooit. Het is namelijk geen potlood met stroeve punt, maar een pen met soepele inkt die via het fijne puntje naar buiten komt zodra jij ermee schrijft of tekent. Gelpennen zijn zoveel fijner om mee te werken, daarom vandaag gelpennen in de review.

Van gewone pennen naar gelpennen

Als je eenmaal een gelpen in je hand gehad hebt, wil je niks anders meer. De souplesse waarmee je de pen over het papier haalt, is gewoonweg heerlijk. Je blijft nergens meer achter haken, hebt geen kippenvel meer en voor je het weet, is de bladzijde vol geschreven of helemaal ingekleurd. Dat is namelijk nog een voordeel van gelpennen, je kunt er gewoon mee schrijven, maar ook mee inkleuren. Grotere of kleinere vlakken met gelpennen een kleurtje geven is dan ook geen probleem.

Onze toppers onder de gelpennen

 • Beste gelpennen met glitter – Uni-Ball Roller Signo Sparkling Glitter gelpennen
 • Beste gelpennen voor kinderen – Crayola Take Note! Washable Gel Pens
 • Snelst drogende gelpennen – BIC Gel-ocity Quick Dry My Box of Colours
 • Meest voordelige set gelpennen – Starksøn Premium Quality Gel Pen Set
 • Meest gevarieerde set pennen – Edding Colour Happy Big Box (inclusief 5 gelrollers)
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste gelpennen met glitterUni-Ball Roller: Tijdens het uittesten vonden we dat deze kleuren het best tot hun recht kwamen op papier.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste gelpennen voor kinderenCrayola Take Note!: Deze gelpennen vinden we het meest geschikt voor kinderen doordat ze afwasbaar zijn.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Meest voordelige set gelpennenStarksøn Premium Quality: Deze set bevat 100 pennen die we geweldig vinden. Daarbij als je de prijs omrekent per pen, kom je zeer voordelig uit! >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wie zijn wij zelf om gelpennen te reviewen?

Gelpennen staan bij ons al langer op het kantoor. Juist omdat je er zo fijn mee kunt schrijven en kleuren, stimuleren ze de creativiteit en dat is altijd handig. Kijk maar eens naar je eigen werkplek of de inrichting van je huis hoe kleuren je helpen bij het organiseren van spullen of taken. Door dingen een kleur te geven, herken je ze sneller en dat maakt opruimen of uitvoeren heel praktisch. Je kunt zaken sneller en efficiënter doen door kleuren slim in te zetten. Gelpennen helpen daarbij.

Waarom kritisch zijn als je gelpennen uitkiest?

Je kunt wel het woord ‘gelpen’ of ‘premium gelpen’ op de verpakking zetten, maar daarmee is nog niet bewezen dat het ook echt een fijne gelpen is. Je zult als fabrikant toch kwaliteit moeten leveren, want anders koopt de consument je product maar een keer en daarna niet meer. Een gelpen die het wel goed doet, wordt telkens weer opnieuw gekocht en ook cadeau gegeven. Het zijn van die attributen in huis waar je altijd wel iets mee kunt. Labels van een gekleurde tekst voorzien bijvoorbeeld.

Zijn gelpennen dan zoveel fijner dan gewone pennen?

Een aantal bekende merken in deze review zijn BIC, Edding en Crayola. Deze merken hebben ook nog andere producten in hun assortiment en die producten werken ook prima, maar dan voor andere toepassingen. Een gewone blauwe balpen van BIC is fijn om lange teksten of brieven mee te schrijven. Maar ze kunnen als ze bijna op zijn ook wel eens gaan klodderen. Dan kun je opnieuw beginnen met je brief. Bij gelpennen heb je dit probleem niet, als je tenminste goede koopt.

Wat belooft de fabrikant van gelpennen?

In een fabriek worden misschien wel tienduizenden gelpennen per dag geproduceerd. Dan ligt het helemaal aan de afdeling kwaliteit hoe vaak het productieproces gecheckt wordt en hoe hoog de lat gelegd wordt voor het eindproduct. Als klant gaat het je natuurlijk vooral om de gelpennen zelf, maar is de verpakking verkeerd, dan koop je het vaak ook niet. Wat je aan de buitenkant ziet, geeft voor jou aan hoe de binnenkant er kwalitatief aan toe is.

Criteria bij gelpennen – welke tellen mee?

Voor ons gaat het bij gelpennen om het volgende:

 • Wat voor soort gelpen is het?
 • Hoe fijn is de schrijfpunt?
 • Hoeveel pennen zitten er in een set?
 • Wat betaal je voor een set gelpennen?
 • Zijn de gelpennen ook los te koop? (Zo kun je je favoriete kleur die het snelst op is altijd weer aanvullen.)
 • Zijn het gelpennen die ook door kinderen gebruikt kunnen worden?

Gelpennen in de test: ons eigen onderzoek op kantoor

Het leuke van dit soort producten is dat je de test graag in eigen hand wilt houden en niet wilt uitbesteden aan een testteam. Je kent je collega’s en je weet wie de creatiefsten zijn. Je gaat er dan ook vanuit dat je van hen de meest waardevolle feedback zult ontvangen. Uiteindelijk heeft iedereen meegedaan. De diverse sets met pennen zijn bij iedereen op het bureau in een pennenhouder gezet en je kon er elke keer willekeurig eentje uitpakken om te schrijven. De besten bleven daarna over.

De top 8 met beste gelpennen

1. Uni-Ball – Signo glitter gelpennen – 8 kleuren

Je betaalt ongeveer 2 euro per gelpen bij deze set.

Pluspunten:

 • De kleuren zijn mooi fel en de glitters vallen op.
 • Ondanks de glitters kun je er fijn mee schrijven.

Minpunten:

 • De set had wat ons betreft iets uitgebreider gemogen.

2. Crayola – Take Note Washable Gel Pens – 6 kleuren

Deze gelpennen kosten minder dan een euro per stuk.

Pluspunten:

 • Ze zijn speciaal voor de kids, omdat je de kleuren af kunt wassen.
 • De inkt van deze gelpennen droogt snel op en dat is handig, omdat kinderen vaak geen geduld hebben en dan met hun handen of armen over het papier vegen. Geen verpeste tekeningen dus.

Minpunten:

 • We missen de wat fellere kleuren, zoals geel en oranje. Van blauw had er ook een donkere bij mogen zitten en van groen een lichtere.

3. TOPModel – Glitter Roller Gel Pens – 5 kleuren

Deze glitter gelpennen kosten ongeveer 2 euro per stuk.

Pluspunten:

 • Het zijn vrolijke kleuren en de glitters zijn goed zichtbaar.
 • De pennen liggen fijn in de hand.

Minpunten:

 • Ook hier missen we geel en rood had er ook bij gemogen.

4. BIC – Gel-ocity Quick Dry My Box of Colours – 10 kleuren

De gelpennen in deze mooie doos kosten iets minder dan 2 euro per stuk.

Pluspunten:

 • In de doos zitten de pennen altijd veilig opgeborgen als je ze niet gebruikt. Als je de doos zou laten vallen, worden de gelpennen beschermd door de vormpjes waar ze in blijven klemmen.
 • De kleuren zijn aardig volledig, alleen geel mag er nog bij van onze redactie.
 • Ook deze gelpennen drogen lekker snel op en dat voorkomt vlekken.

5. Starksøn – set met glitter- en gelpennen – 100 stuks

De pennen in deze set kosten iets meer dan een kwartje per stuk.

Pluspunten:

 • Het is een hele uitgebreide set met verschillende soorten gelpennen, zoals glitter, neon, pastel en metallic kleuren.
 • Voor deze prijs heb je een fantastische set gelpennen die veel variatie bieden.
 • Door de doorzichtige opbergetui heb je je gelpennen altijd netjes en op soort bij elkaar. Dat maakt kiezen weer iets makkelijker.

Minpunten:

 • Een metalen box is wel steviger dan een plastic hoesje. Na een aantal keren open en dicht doen gaat het plastic kapot. Een metalen omhulsel zou de set natuurlijk wel weer duurder maken dan hij nu is.

6. Sakura – Gelly Roll Stardust Glitter – 12 kleuren

Deze gelpennen kosten iets meer dan een euro per stuk.

Pluspunten:

 • De stardust glitter is fijner dan sommige andere glitter gelpennen. Het is subtieler en valt daardoor mooi op.
 • Er zitten geen haperingen in de inkt tijdens het schrijven of inkleuren. De vloeiende lijnen zijn prachtig.

Minpunten:

 • De droogtijd bij deze gelpennen is wel iets langer dan bij sommige anderen.2

7. Sakura – Gelly Roll Stardust Glitter, Metallic Shine & Moonlight Fluorescent – 24 kleuren

Van hetzelfde merk als de nummer 6 is deze uitgebreidere set met twee keer zoveel gelpennen. De prijs per gelpen is nu iets minder dan een euro per stuk.

Pluspunten:

 • Je krijgt drie verschillende soorten gelpennen, waaronder de 12 stardust gelpennen van de nummer 6 in deze review, plus nog eens zes metallic shine en zes moonlight fluorescent gelpennen. Het is echt een gevarieerde set gelpennen voor veel kleurplezier.
 • Vooral de fluorescent kleuren doen het goed op donkerblauw of zwart papier en dat is mooi voor bullet journals met donker papier, uitnodigingen of kerstkaarten.

8. Edding – Colour Happy Big Box – 70 kleuren (waaronder 5 gelpennen)

Deze box met 70 stiften en pennen kost iets meer dan een halve euro per stift of pen.

Pluspunten:

 • Je krijgt een mooie mix van stiften en pennen.
 • De doos is handig, omdat je de bovenkant eraf tilt en dan opent de binnenkant vanzelf met verschillende vakken met stiften en pennen.
 • Met de verschillende pennen kun je ook verschillende technieken uitoefenen. Het is dus een leuke box voor beginners, maar ook voor professionals die met creatieve vormen van teksten werken.

Beste gelpennen uit de test

Zowel de Consumentenbond, als Radar en Kassa hebben geen test met gelpennen gedaan om te kijken welke het beste presteert. Radar heeft wel een artikel over spiekpennen, maar dat blijkt om wel iets belangrijks, maar heel iets anders te gaan dan een gewone pen of gelpen. Verder laat Kassa weten dat lege pennen een fortuin waard zijn, zo lang je er maar genoeg van verzameld hebt om ze in te wisselen.

Gebruikte bronnen voor deze test met gelpennen

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Kortom

Ben je nog op zoek naar gelpennen voor jezelf of als cadeau voor een kind of creatieve vriend of vriendin? In deze review heb je kennis gemaakt met de beste 8 producten. Vind je kiezen moeilijk? Kijk dan vooral naar je budget en welke soorten gelpennen je het mooist vindt om te krijgen of geven.