Inhoud van deze pagina:

Onze #1: dit is de beste puzzelmat

De puzzelmat van The Friendly in de maat 70 bij 120 centimeter is favoriet bij puzzelaars. Er kunnen tot 1500 puzzelstukjes op gelegd worden. Dit is een oprolbare mat en tijdens het oprollen blijven de puzzelstukjes die je al gelegd hebt gewoon op zijn plek zitten. De mat kan – eenmaal opgerold – in de draagtas en zo kun je hem overal mee naartoe nemen of gewoon handig in huis opbergen. Neem hem met je mee naar de tuintafel buiten als het lekker weer is. Puzzelen kan overal met deze mat.

Snel overzicht: Deze matten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste puzzelmat The Friendly Oprolbare puzzelmat: We vonden in deze puzzelmat alles wat je in een puzzelmat zoekt.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste puzzelmapJumbo Portapuzzle Deluxe: Vind je een puzzelmat onhandig in gebruik? Dan raden we deze puzzelmap aan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste XL puzzelmatQualico XXL Oprolbare Antislip Puzzelmat: Mocht je een extreme puzzelaar zijn, dan kan deze puzzelmat jouw 3000 puzzelstukjes aan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Puzzelen is een ontzettend leuke en ontspannende activiteit. Al die mensen die zich helemaal op mindfulness cursussen storten, zouden eens gewoon moeten proberen te gaan puzzelen. Je kunt helemaal aan niks anders denken bij puzzels. En dan maakt het niet uit welk plaatje je aan het maken bent. Je zoekt de hoeken, daarna alle randen, legt ze op hun plek en gaat daarna de binnenkant bij elkaar verzamelen. Maar wat nou als je je puzzel niet 24/7 op je tafel wilt hebben liggen?

Zoeken naar de ideale puzzelmat

Een puzzelmat is dan een geweldige oplossing. Het is een plek waar je je puzzel in begint te leggen en zodra je er even klaar mee bent, kun je de puzzel in de mat aan de kant leggen. Hierdoor neemt alleen de puzzelmat nog ruimte in. Je hebt twee hoofdvarianten: de mat die flexibel en oprolbaar is en de stevige map die je dicht kunt doen en rechtop achter de bank kunt zetten. Soms krijg je bij de rolmat nog extra attributen, zoals bijvoorbeeld een handige tas met draagriem.

In relatief korte tijd zijn er heel wat puzzelmatten op de markt verschenen. Sommige van die matten zijn van hoge kwaliteit, terwijl er ook matjes tussen zitten die we je niet durven aan te bevelen. Vandaar dat we de verschillende matten zelf hebben uitgeprobeerd. Het was best wel lastig genoeg producten van hoge kwaliteit te vinden, maar het is ons uiteindelijk gelukt.

Waarom reviewen wij puzzelmatten?

Je kunt pas een puzzelmat reviewen als je een puzzelmat hebt uitgeprobeerd. Dat is dan ook precies wat we gedaan hebben. Een puzzelmat uitproberen betekent: puzzelen en kijken wat er vervolgens gebeurt als we een half afgemaakte puzzel in de mat oprollen en in de kast leggen. Soms viel het resultaat mee, soms viel het tegen – maar resultaat boekten we hoe dan ook.

Wij gaan altijd voor gemak en producten die het huis lekker opruimen. Een opgeruimd huis voelt aan als een opgeruimd leven en voor veel mensen zou zoiets als een puzzelmat super zijn om rust in het hoofd te krijgen. Niet alleen het puzzelen geeft dan ontspanning en een focus op alleen maar die puzzelstukjes, het feit dat je na het puzzelen alles netjes op kunt bergen scheelt ook. Want laten we eerlijk wezen, zo’n grote puzzel op de eettafel die er het hele jaar ligt wordt wel rommelig.

Waarom kritisch blijven bij puzzelproducten?

Het hoe en wat van de puzzelmat is zeker geen raketwetenschap. Deze mat zit vrij simpel in elkaar. In de regel heb je alleen een mat nodig bij het puzzelen als je meerdere dagen over een puzzel doet of wil doen. Of als je een puzzel op een locatie begint en vervolgens ergens anders mee naartoe wil nemen om hem daar af te maken. De puzzelmat is als het ware de back-up van je vorderingen, net zoals je een computerspel tussentijds op kunt slaan. Handig toch?

Behalve de puzzels zelf en puzzelmatten, heb je bijvoorbeeld ook nog speciale sorteerbakken voor de puzzelstukjes. Meestal gaat het om een x aantal te stapelen bakjes in een leuke vorm (een puzzelstukje) die je kunt stapelen. Heb je een afbeelding met 4 hoofdkleuren, dan kun je in elk sorteerbakje een kleur verzamelen.

Alle puzzelproducten kunnen het puzzelen aangenamer maken, maar soms is er niet goed nagedacht of lang genoeg doorontwikkeld en wil een fabrikant het te snel op de markt brengen. Als je dan ’s avonds voor het slapengaan nog even in je pyjama wilt puzzelen, blijft je mouw aan de sorteerbakjes hangen vanwege de scherpe rand. De puzzelmat blijkt te dun te zijn en na het oprollen vallen alle puzzelstukjes er weer uit. Dat soort dingen wil je juist voorkomen met de mat of bakjes.

Zo’n puzzelmat heb je toch niet nodig? Die neemt ook alleen maar ruimte in

Je kunt een puzzelmat dus wel heel goed gebruiken, alleen moet de kwaliteit ook goed zijn. Het doel is dat je op je eettafel of salontafel plaats kunt maken voor andere activiteiten en de puzzel op een goede manier op kunt ruimen, zodat je hem op een later tijdstip zoals je hem de laatste keer hebt gezien weer uit kunt rollen en neer kunt leggen. En dan kun je weer lekker verder puzzelen.

Heb je de puzzelmat per se nodig? Je zou ook een tafelkleed over de puzzel heen kunnen leggen. Maar als er aan die tafel gegeten wordt en er gaat een glas drinken overheen, is je puzzel kletsnat. Daar kan het karton van puzzels dan toch niet goed tegen. Een geplastificeerd tafellaken zou dan beter zijn.

Aanvankelijke scepsis: puzzelmatten onderzocht

Op basis van het bovenstaande waren we aanvankelijk wat sceptisch als het op de puzzelmat aankwam. Was dit wel echt zo’n fantastische oplossing? Of toch meer gebakken lucht? Toch is het ons gebleken dat puzzelmatten van hoge kwaliteit echt uitkomst kunnen bieden. Let op: kies dan wel voor échte kwaliteit. In dit artikel prijzen we alleen de allerbeste matten aan.

Wat beloven puzzelmat makers zoal? Is dit betrouwbare info?

De beloften van puzzelmat makers spreken redelijk voor zich: optimaal opberggemak bij het puzzelen. Als de puzzelmat van hoge kwaliteit is, is dit inderdaad het geval. Is de mat van lage kwaliteit, dan kunnen er nog weleens stukjes losraken of uitvallen. Die matten kun je beter laten liggen. Zoals met alle aankopen geldt: je geniet alleen van de voordelen bij échte kwaliteit.

 • Ze komen telkens weer met nieuwe producten om het puzzelen prettiger te maken. De stapelbare bakjes had je bijvoorbeeld vroeger niet. Dan gingen de puzzelstukjes gewoon in de deksel van de doos als je wilde sorteren.
 • Fabrikanten zeggen dat ze een handige puzzelmat maken, maar soms is de dikte van de mat toch niet zo fijn. Hij is te dun of juist te dik.
 • Ze beloven puzzelmatten tegen een goede prijs te verkopen, maar soms vraag je je toch af waarom een stuk rubber zo duur moet zijn.

Waar op letten bij matten om op te puzzelen? Criteria bij deze review

Als we puzzelmatten gaan beoordelen, letten we hierop:

 • Kwaliteit van de ondergrond
 • De oppervlakte van de mat
 • Hoe fraai is het ontwerp?
 • Blijven de stukjes in opgerolde vorm op hun plek?
 • Wat betaal je voor een puzzelmat?
 • Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van een mat?
 • Hoe wordt de mat in reviews beoordeeld?
 • Bij de flexibele en oprolbare mat gaat het vooral om de dikte van het basismateriaal, of de onderlaag niet schuift over je tafel en hoe makkelijk hij op te rollen is. Zijn de puzzelstukjes werkelijk op zijn plek blijven zitten wanneer je de puzzelmat weer uitrolt?
 • Bij de stevige puzzelmap wil je vooral dat de map goed aansluit, zodat de puzzelstukjes niet kunnen schuiven zodra de map dichtgaat.

Afmeting van de mat

Let er op dat de maat van de puzzel groot genoeg is om alle stukjes van de puzzel op kwijt te kunnen. Hierbij let je niet alleen op het formaat van de puzzel (in opgebouwde vorm), maar ook op het aantal stukjes waarmee je puzzelt – hoe meer stukjes je hebt, hoe meer ruimte je nodig zult hebben. Puzzel je al gauw met duizenden stukjes, dan heb je een erg grote mat nodig.

Materiaal ondergrond

Meestal betekent puzzelen op een mat puzzelen op vilt. Let er wel op dat het vilt van hoge kwaliteit is en dat er geen losse draadjes zijn waarachter puzzelstukjes kunnen blijven hangen. Daarnaast wil je hobbels voorkomen – lees eens in de reviews of mensen hobbels tegenkomen.

Een opblaasbare oprolbuis?

Tegenwoordig kun je ook vaak kiezen voor de puzzelmat die een opblaasbare oprolbuis heeft. Als je de mat niet in gebruik hebt, neemt een goed werkenden opblaasbare oprolbuis minder ruimte in beslag dan een koker. De rol meenemen wordt zo een stukje eenvoudiger.

Hoe zijn de puzzelmatten getest? Onze onderzoeksdata

Alle puzzelmatten in deze top 10 zijn het resultaat van ons eigen onderzoek. We hebben de puzzelmatten en puzzelmappen aangeschaft en zijn deze gaan uitproberen. We hebben hierbij niet uren hoeven puzzelen, maar wel elke map met een deels gemaakte puzzel gevuld. Daarna zijn de verschillende soorten puzzelmatten opgerold en opgeborgen en met de puzzelmap is gewandeld om te zien of dat nog iets teweeg kon brengen aan de binnenkant van de map. Het resultaat lees je nu.

De top 10 met beste puzzelmatten

1.     The Friendly – Oprolbare puzzelmat

De rubberen puzzelmat is geschikt voor maximaal 1500 stukjes.

Pluspunten:

 • Met een maat van 70 bij 120 centimeter past deze puzzelmat op vele oppervlakken in huis. Het bureau, de eettafel en ook de meeste salontafels kunnen gebruikt worden om de puzzelmat op te leggen.
 • De onderkant van de mat is van antislipmateriaal gemaakt, waardoor de mat niet over gladde oppervlakken kan glijden.
 • Door de drie bevestigingsbanden bij deze puzzelmat kan de mat nooit ontrollen als hij opgeborgen is.

Minpunten:

 • Als het je eerste puzzelmat is, zouden wij altijd aanbevelen een filmpje over het oprollen te bekijken en het een keer te oefenen, voordat je je echte puzzel gaat oprollen. Je hebt er wel wat vaardigheid voor nodig.

2.     Jumbo – Portapuzzle Deluxe

Deze stevige map kan puzzels tot 1000 stukjes aan.

Pluspunten:

 • De map zelf is 82 bij 63 centimeter groot en dat is lekker compact.
 • In de map zitten twee panelen die je eruit kunt halen en waarop je puzzelstukjes kunt leggen. Zo raak je geen stukjes meer kwijt, omdat ze altijd goed zichtbaar zijn op de panelen.
 • Deze panelen gebruik je later om bovenop je puzzel te leggen voordat je de map weer dichtdoet. Zij zorgen ervoor dat de puzzel op zijn plek blijft liggen.

Minpunten:

 • Blijkbaar passen niet alle puzzels van 1000 stukjes erin, terwijl er op de verpakking staat dat er 500 tot 1000 stukjes in de Portapuzzle Deluxe kunnen. 

3.     Qualico – Antislip Puzzelmat

Op de oprolbare puzzelmat van Qualico kan je tot 1500 stukjes kwijt.

Pluspunten:

 • Het rubber van de mat rolt makkelijk op en zorgt er niet voor dat je puzzelstukjes buigen.
 • De drie sluitstrips zorgen ervoor dat de mat opgerold blijft, ook na langere tijd.

Minpunten:

 • De sluitstrips zijn van klittenband gemaakt en het oprollen en daarna sluiten met deze strips kan handiger als je het met twee personen doet. De rol opgerold houden en tegelijkertijd de klittenband bevestigen is namelijk een flinke uitdaging.

4.      Jumbo – Portapuzzle Standaard

Op de standaard portapuzzle (dus niet de Deluxe op nummer 2 in onze top tien) kan 500 tot 1500 stukjes kwijt.

Pluspunten:

 • De maat is 94 bij 68 centimeter, maar je hebt bij het uitklappen meer puzzelruimte door de twee panelen die je openklapt.
 • Het is een stevige map en de panelen zet je na het puzzelen over je puzzelstukjes vast met klittenband.

Minpunten:

 • Je moet de panelen en de klittenband wel op de juiste manier klemmen, want anders zakken de puzzelstukjes nog steeds naar beneden als je de Portapuzzle rechtop tegen een muur zet.

5.     The Friendly – Oprolbare puzzelmat

Op deze puzzelmat kun je tot 3000 stukjes kwijt.

Pluspunten:

 • De mat is 90 bij 140 centimeter groot en je rolt de puzzelmat over een stevige kartonnen rol op. Je kunt de rol hiermee nooit te straks maken en puzzelstukjes beschadigen.
 • De puzzelstukjes blijven goed zichtbaar op de mat en je hebt vanwege het formaat ruimte om buiten de rand van de puzzel stukjes te leggen.

Minpunten:

 • Bij elke oprolbare puzzelmat moet je even oefenen voordat je de puzzel helemaal in elkaar hebt en dan pas voor het eerst gaat oprollen.

6.      The Friendly – Oprolbare puzzelmat (voor kinderen)

Op de puzzelmat kun je tot 500 stukjes neerleggen.

Pluspunten:

 • Deze puzzelmat is kleiner dan de andere in deze top tien en daarom is hij vaker geschikt voor kinderen die ook kleinere puzzels maken.
 • De afmeting is 60 bij 80 centimeter en ook bij deze rolmat krijg je riempjes en een tas.

Minpunten:

 • Laat je kind de puzzelmat niet alleen oprollen, want dat zorgt voor frustraties. Even samen oefenen en dan kan je kind het over een tijdje helemaal alleen.

7.      Ravensburger – Puzzelmap

De map is geschikt voor maximaal 1000 puzzelstukjes.

Pluspunten:

 • De bovenzijde en onderzijde van deze map klik je in elkaar.
 • Aan de ene kant heb je vakjes om te sorteren en aan de andere kant leg je de puzzel.
 • De maat is 80 bij 57 centimeter.

Minpunten:

 • Bij de andere puzzelmappen kun je de map rechtop tegen de wand zetten, maar bij deze map zouden wij aanbevelen de map dicht te doen en dan ergens horizontaal te plaatsen, zoals bijvoorbeeld onder de zitbank. Anders verschuiven de puzzelstukjes alsnog.

8.      Questmate – Oprolbare puzzelmat met handige Indicatielijn

Op deze puzzelmat kun je puzzels tot 1500 stukjes kwijt.

Pluspunten:

 • Het fijne van deze puzzelmat zijn de witte lijnen die aangeven waarbinnen je het beste kunt beginnen met puzzelen als je een puzzel van 500, 1000 of 1500 puzzelstukjes hebt.
 • Je rolt de mat over een opblaasbare buis in plaats van een kartonnen buis.

Minpunten:

 • Wij hebben niet zo’n positieve ervaringen met opblaasbare materialen. Die blijken toch leeg te lopen als je er een tijdje niet naar om hebt gekeken.

9.      Qualico – XXL Oprolbare Antislip Puzzelmat

Dit is de grootste puzzelmat in deze lijst en hij kan meer dan 3000 stukjes aan.

Pluspunten:

 • De mat is 95 bij 150 centimeter groot en er is dus vaak ruimte voor de puzzel en de losse puzzelstukjes. Zo raak je er weinig kwijt.
 • Bij deze oprolbare mat krijg je geen opblaasbare rol maar een rol van foam. Deze is niet zo stug als karton, maar ook niet zo zacht als een rol die je op moet blazen en weer leeg kan lopen.

Minpunten:

 • Alleen de riempjes hadden van ons van een iets betere kwaliteit mogen zijn.

10.   Ravensburger – Puzzel Ezel

Deze laatste is een vreemde eend in de bijt ten opzichte van de oprolbare puzzelmatten of kant-en-klare mappen. Dit is namelijk een oppervlak dat je gekanteld plaatst, waardoor je er beter zicht op hebt.

Pluspunten:

 • De ezel is 72 bij 51 centimeter en je kunt er puzzels tot 1000 stukjes op kwijt.
 • De antislip onderlaag zorgt ervoor dat de puzzelstukjes toch op de helling blijven liggen.
 • De ezel is vooral superhandig, omdat je niet zo ver boven de tafel hoeft te gaan hangen om de bovenkant van je puzzel goed te kunnen zien.

Minpunten:

 • Als de puzzelezel eenmaal staat, kun je er niet makkelijk meer mee schuiven. Het puzzelt vooral makkelijker, maar opbergen lukt eigenlijk niet omdat de ezel uit zes losse vlakken bestaat en de steunen eronder niet in te klappen zijn.

Ook vroegen we ons lezerspanel naar de beste puzzelmatten

Naast onze redactie hebben we ons onderzoek ook uitgebreid via ons lezerspanel:

Snel overzicht: Deze puzzelmatten raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeOKELO Puzzelmap: Deze mat biedt ruimte voor wel 1000 stukjes. Door de donkere ondergrond wordt puzzelen overzichtelijker en de stukjes blijven goed op hun plek. Wat ons ook bevalt, is het vouwsysteem in plaats van een rolsysteem. Het doet precies wat het moet doen. Bovendien hoef je niet voorover te buigen, wat het comfort verhoogt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grote puzzelsJumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 1000 tot 3000 Stukjes: Deze puzzelmat is ideaal voor grotere puzzels en biedt ruimte voor maar liefst 1000 tot 3000 stukjes. Het vervoeren van puzzels wordt gemakkelijk gemaakt en het formaat van 122 bij 85 centimeter is indrukwekkend. De mat is eenvoudig op te rollen, maar een klein nadeel kan zijn dat het doek eerst gladgestreken moet worden. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieJumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 500 tot 1500 Stukjes: Deze puzzelmat is volgens ons de beste budgetoptie van hoge kwaliteit. Er is genoeg ruimte voor puzzels variërend van 500 tot 1500 stukjes. De mat heeft een ruim formaat van 116 bij 66 centimeter en is gemaakt van vilt/karton. Ook na langer gebruik blijft deze puzzelmat in goede staat. Een klein nadeel kan zijn dat er initieel vouwen in het materiaal kunnen zitten, maar deze trekken na verloop van tijd weg. >> Check laagste prijs

Puzzelmat 1: De OKELO Puzzelmap/ Puzzel opbergsysteem/ Puzzelkoffer is de beste algemene keuze

Waarom kiezen voor de Legpuzzel puzzelmat van Okelo?

 • Deze puzzelmat biedt ruimte voor liefst 1000 stukjes
 • Dankzij de donkere ondergrond wordt puzzelen heel wat overzichtelijker
 • Je hoeft niet voorover te buigen met deze mat
 • De stukjes blijven goed op hun plek zitten
 • De mat is lekker groot
 • Vouwsysteem in plaats van rolsysteem
 • Doet exact wat het moet doen

Puzzelmat 2: de Jumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 500 tot 1500 Stukjes Puzzelmat is de beste budgetoptie puzzelmat

Ook de Jumbo Puzzle & Roll is een ideale rol voor tijdens het puzzelen.

 • Wat ons betreft de beste budgetoptie hoge kwaliteit puzzelmat
 • Genoeg ruimte voor puzzels van 500, 1000 of zelfs 1500 stukjes
 • Vervoeren van puzzels wordt een makkie
 • Ruim formaat puzzelmat: 116 bij 66 centimeter
 • De ondergrond is van vilt/karton
 • Inclusief twee elastieken en twee plastic kappen voor de kokerOok na een meer dan een maand is de puzzelmat nog prima te gebruiken
 • Nadeel: de mat kan opgevouwen geleverd worden, waardoor er in eerste instantie vouwen in het materiaal kunnen zitten. Na verloop van tijd trekken deze wel weg.

Puzzelmat 3: de Jumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 1000 tot 3000 Stukjes Puzzelmat is ideaal voor grotere puzzels

Je kunt ook kiezen voor de Jumbo Puzzle & Roll groot formaat.

 • Deze puzzelmat biedt ruimte liefst 100-3000 stukjes
 • Ook met deze puzzelmat wordt het vervoeren van puzzels een eitje
 • Inclusief handige elastieken
 • Formaat: liefst 122 bij 85 centimeter
 • Het oprollen van de mat gaat zeer eenvoudig
 • Een nadeel kan zijn dat het doek eerst gladgestreken moet worden voor de stukjes goed blijven liggen.

Puzzelmat 4: Homezie Puzzelmat Oprolbaar komt met 4 sorteerbakjes en handige opbergtas

Ook Homezie heeft een oprolbare puzzelmat van hoge kwaliteit voor je.

 • De puzzelmat is geschikt voor puzzels tot wel 1500 stukjes
 • De afmetingen: 116 bij 66 centimeter
 • Je krijgt er ook een opbergtas en vier sorteerbakjes bij
 • De puzzelstukjes blijven uitstekend op hun plek liggen
 • Dankzij de indicatielijnen heb je een goed beeld van waar je het beste kunt beginnen met stukjes leggen
 • De mat is antislip: puzzelstukjes zullen niet zomaar verschuiven
 • Er zitten geen bobbels in het vilt.

Puzzelmat 5: Ravensburger Roll Your Puzzel XXL is een Puzzelmat voor 1000 t/m 3000 stukjes

Waarom kiezen voor de Roll Your Puzzel XXL van Ravensburger?

 • Ook deze puzzelmat biedt ruimte voor liefst 1000-3000 puzzelstukjes
 • Het formaat is liefst 150 bij 100 centimeter
 • Eenvoudig ruimtebesparend opbergen
 • Je krijgt er drie elastiekjes bij om de rol vast te maken
 • De ondergrond is van vilt en de oprolbuis van kunststof
 • Fraaie zwarte kleur
 • Het is een opblaasmodel dat je goed met lucht moet vullen (inclusief ventiel)
 • Nadeel: stukjes kunnen soms wat sterk aan het vilt blijven kleven.

Puzzelmat 6: Qualico 1500 – Puzzelmat Neopreen heeft een handige Antislip laag

Een andere geschikte puzzelmat is de Qualico 1500 Neopreen.

Deze puzzelmat van Qualico biedt ruimte voor 1500 stukjes

 • Hij is 66 bij 120 centimeter groot
 • Opruimen van de puzzel wordt een makkie
 • Je kunt de mat in één vloeiende beweging opbergen
 • Stukjes verliezen zit er niet bij
 • De bovenzijde is van heerlijk zacht polyester en rafelt niet
 • Wordt ook opgerold geleverd
 • Inclusief drie straps voor sluiting en een infokaart voor de klantendienst.

Puzzelmat 7: de AWEMOZ Puzzelmat – Puzzelbord voor 500, 1000 & 1500 stukjes heeft een opblaasbare buis

AWEMOZ heeft verschillende puzzels gemaakt, maar draagt ook zijn steentje bij met mooie puzzelmatten.

 • Deze draagbare puzzelmat komt in het stijlvol zwart
 • De buis is opblaasbaar en bespaart ruimte als deze niet opgeblazen is
 • De puzzelmat is stevig genoeg
 • Je krijgt er een handpompje bij voor het opblazen van de buis
 • Bevestigen gaat aan de hand van twee riempjes
 • Voor maximaal 1500 stukjes geschikt
 • Nadeel: soms enkele plooien in de mat.

Puzzelmat 8: de Puzzlup 1500 – Puzzelmat Neopreen is geheel zelfsluitend (plus antislip)

Waarom kiezen voor de puzzelmat Neopreen van Puzzlup?

 • Deze puzzelmat is voor gemiddeld grote puzzels tot aan 1500 stukjes
 • Hij is 66×120 centimeter in afmeting
 • De mat is antislip en zelfsluitend (het sluitingssysteem is zelfs gepatenteerd)
 • Stevig materiaal van voldoende hoge kwaliteit
 • Met een stevige onderzijde van natuurrubber
 • De mat voelt ook prettig aan op de huid
 • Geniet twee jaar lang van een volledige alles-in-één garantie
 • Je kunt de mat ook aanschaffen in uitvoering voor 3000 stukjes.

Puzzelmat 9: de Schmidt Puzzlepad – Puzzelmat biedt ruimte voor 500 tot 3000 stukjes

Of kies je toch voor der Puzzelmat van Schmidt Puzzlepad?

 • Deze mat biedt ruimte voor een gevarieerd aantal puzzelstukjes – van 500 tot maar liefst 3000
 • Als de puzzelstukjes eenmaal liggen, blijven ze goed op hun plek
 • Opbergen en tevoorschijn halen is een peulenschil
 • Goed geprijsd
 • Dat de stukjes lastig te verschuiven zijn, kun je ook als een nadeel opvatten.

Puzzelmat 10: de Innovaland Puzzelmat Premium is een mat voor 500, 1000 of 1500 Stukjes in stijlvol zwart

De laatste puzzelmat in deze lijst is de Puzzelmat Premium van Innovaland.

 • Deze mat biedt ruimte voor 500, voor 1000, zelfs voor 1500 stukjes
 • Opbergen, op- en afrollen, wordt een makkie
 • Groot formaat mat: 117 bij 66 centimeter
 • Inclusief handige elastische opbergbandjes
 • De mat biedt een uitstekende puzzelondergrond
 • Nadeel: in het begin kunnen er een paar vouwen inzitten, maar die krijg je er wel weer uit.

Beste uit de test

De Portamappen van Jumbo zijn wat duurder dan de meeste oprolbare puzzelmatten, maar veel mensen vinden ze prettig vanwege het vervoer en het niet hoeven oprollen van de puzzelstukjes. Dit blijkt toch vaak mis te gaan en dan zijn de puzzelstukjes gebogen of ze blijven toch niet op hun plek zitten in de rol.

De Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat Puzzelrol is de ideale puzzelmat voor 500 tot 1500 stukjes volgens Zalig.nl

We hebben hem hierboven aangeprezen als beste budgetoptie: de Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat voor 500-1500 stukjes. Door Zalig.nl is deze uitgeroepen als beste puzzelmat. Onder meer omdat hij zo scherp geprijsd is en natuurlijk precies doet wat hij belooft.

Jouw puzzelmat vervolgstap

We hebben onze top 10 beste puzzelmatten met je gedeeld. Ook hebben we je meerdere tips gegeven over je het beste de kwaliteit van een puzzelmat kunt achterhalen. We hopen je voldoende geïnformeerd te hebben. Zelf een handige puzzelmat kopen? Veel succes met puzzelen!

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

De puzzeloplossingen in deze review kosten tussen de 15 en 60 euro. Het is eigenlijk jammer dat je de beide varianten (mat en map) niet eerst uit kunt proberen. Als je iemand kent met dit soort producten zouden wij zeker adviseren er eens aan te gaan voelen. Je weet dan al gauw welke type puzzelmat jouw voorkeur heeft.