Inhoud van deze pagina:

Beste gadget-speelgoed: voor de jonge Sherlock Holmes en Inspector Gadget

Gadgets zijn natuurlijk hartstikke leuk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de werking van techniek biedt gadget-speelgoed zeker uitkomst. Kinderen willen vaak technologische snufjes, want dat zien ze op school, op televisie en bij vriendjes en vriendinnetjes.

Onze zoektocht: het beste gadget-speelgoed: dit zegt de jonge speurneus in ons

Sommige mensen moeten eerst even Googelen wat gadget-speelgoed eigenlijk is. Aan de ene kant groei je nu als kind op met gadgets, terwijl je misschien niet eens door hebt dat het dat zijn. En aan de andere kant heb je ouders of grootouders voor wie de ontwikkeling van de techniek (en dus ook gadgets en speelgoed) zo snel gaat dat ze het amper nog kunnen volgen. Je kunt dan als kind vaardiger worden in het gebruik van bepaald speelgoed dan de mensen om je heen.

Het was in ieder geval een hele verfrissende review voor het team dat aan dit onderzoek gewerkt heeft. Je leest hieronder de – soms zeer verrassende – resultaten.

Wij zijn elke week wel bezig met het onderzoeken van de leukste gadgets. Gadgets zijn er in 101 verschillende vormen. We willen er van alles over te weten komen. Het is natuurlijk extra leuk dat gadgets tegenwoordig ook voor kinderen, in de vorm van gadget-speelgoed beschikbaar zijn. Voor we dit artikel geschreven hebben, hebben we eerst het aanbod gadgets online uitgebreid onderzocht. In onze top 10 kom je alleen de allerbeste gadgets tegen.

Snel overzicht: Deze gadgets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 gadgetInfinity Cube: De Infinity Cube is een geweldig en fascinerend gadget dat je keer op keer voldoening blijft geven!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete budgetoptie gadgetFidget Cube: Deze gadget is de definitie van een ‘friemelding’. Zelf hebben we allemaal eentje op ons bureau liggen om te ontstressen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete spelgadgetPhilos Solitaire: Dit spelletje ziet er niet alleen heel klassiek uit, maar is ook zeer prettig om tussendoor te spelen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Het nummer één gadget-speelgoed van dit moment: hiermee kun je elke speurklus de baas

Onze nummer één gadget-speelgoed is de Infinity Cube van Alpha Store. Deze kubus helpt je onder meer stress te verlichten en leidt je af als je veel energie over hebt. Het is een kubus gemaakt van hoogwaardig kunststof met een metalen frame. Je glijdt hem eenvoudig in je broekzak en neemt hem overal mee naartoe. De Infinity helpt je afleiding te vinden als je dit het meeste nodig hebt. De kubus is geschikt voor alle leeftijden, dus voor volwassenen én kinderen.

Beste budget optie gadget speelgoed

Een ander superleuk stuk speelgoed is de Fidget Handspinner van Incentive Fidget Spinner. Deze spinner is, zoals je mag verwachten, zeer goed betaalbaar. Het is een roodkleurige spinner die speciaal is ontworpen om zolang mogelijk rond te draaien en in balans te blijven. Ook de fidget spinner kun je overal mee naartoe nemen. Het is een ontzettend leuk dingetje, waar je zeker lang plezier van zult hebben als je voor dit soort speelgoed in de wieg bent gelegd.

Wat maakt ons geschikte reviewers van gadget-speelgoed?

Gadgets zijn wel echt ons ding. Door de jaren heen hebben we tal van gadgets in onze handen gehad. We zijn vaak verrast, maar helaas soms ook teleurgesteld. Gadgets hebben veel te bieden, ze dagen je uit. Gadget-speelgoed is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen.

Waarom een kritische houding ten overstaande van gadget-speelgoed vereist is

Gadget-speelgoed kan heel uitdagend zijn, maar dan moet het natuurlijk van hoge kwaliteit zijn. Gadget-speelgoed dat maar half werkt, of na een paar keer gebruiken alweer kapotgaat, is nergens goed voor. Vandaar dat een kritische houding nodig is.

Wij herinneren ons nog hoe een docent ooit verkondigde dat computerprogramma’s leuk zijn, maar alleen werken als je de achterliggende gedachte van zo’n programma snapt. Dat vinden wij bij het beste gadget speelgoed eigenlijk ook. Je kunt bij een kind dat leert tellen kiezen voor een authentiek houten telraam waarbij je de bolletjes van links naar rechts schuift, of je kunt een kindertablet met oefeningen met cijfers geven.

Het ligt een beetje aan het kind en het doel van je gadget speelgoed of je dat plank raak, of helemaal misslaat. Je kunt een kind laten wennen aan gadgets en overstappen van het rustieke telraam naar de tablet, of je kunt het op de tablet leuker maken om te tellen als de telraam begint te vervelen. Het kan om de techniek of het achterliggende rekendoel gaan. Wij houden er in ieder geval niet van om zomaar allerlei gadget speelgoed te geven, want daarvoor vinden wij het te duur.

De kracht van intelligent speelgoed

Robottechnologie en kunstmatige intelligentie zijn steeds meer aan de orde van de dag. Die technieken zijn ook steeds meer betaalbaar. De nieuwste technieken worden verwerkt in veel kinderspeelgoed zonder dat de prijs van het speelgoed heel hoog is. Steeds meer speelgoed wordt interactief. Dat geldt bijvoorbeeld voor poppen. Met online functies is het ook mogelijk de levensduur van meer traditioneel speelgoed te verlengen (denk aan app-gebruik).

Bewegingssensoren

Veel intelligent gadget-speelgoed reageert op bewegingen. Een beweging lokt een bepaalde reactie op, dat weer zorgt voor een tegenreactie bij het kind. Zo blijft het kind uitgedaagd door het speelgoed. Bewegingen kunnen ook lichtreacties tot gevolg hebben: oplichtende kleurtjes.

Met internet verbinden

Steeds meer gadget-speelgoed is digitaal verbonden. Het speelgoed is bijvoorbeeld met behulp van een app te besturen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat die app van hoge kwaliteit is. Er is ook al speelgoed dat je met behulp van stemcommando’s (door te praten) kunt aansturen.

Privacy

Als speelgoed online verbonden is en je hiervoor online gegevens moet opgeven of een app moet installeren, kan dit ten koste gaan van je privacy. Zoek van tevoren goed uit hoe dit per speelgoed zit.

Scepsis en onze zoektocht naar het beste gadget-speelgoed

Wie aan gadgets denkt, denkt aan kwaliteit. Maar helaas zijn lang niet alle gadgets van super hoge kwaliteit. Gadget-speelgoed waar een kind na een paar keer gebruik op uitgekeken is, is niet de moeite waard. Het is niet voor niets dat we uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar het aanbod gadget-speelgoed. Gelukkig waren er ook genoeg gadgets die ons prima bevielen.

Wat beloven gadget producenten makers meestal? Is dit iets waarop je kunt vertrouwen?

Gadget producenten zullen kinderen uren en uren speelplezier beloven. Of het kind echt dol is op het gadget moet in de praktijk blijven. Veel gadgets zien er op het eerste gezicht heel leuk uit, maar vallen uiteindelijk toch tegen. Om te verhinderen dat je een miskoop doet, hebben we extra uitgebreid onderzoek gedaan naar het ruime aanbod gadget-speelgoed.

 • Ze besteden aandacht aan de uitstraling, zodat het aantrekkelijk voor een kind is. (tablets krijgen oortjes, leuke kleurtjes, et cetera)
 • Ze zorgen voor een eenvoudiger niveau om de gadget te bedienen, terwijl er toch vaardigheden geoefend worden die later van toepassing zijn.
 • Ze zoeken naar gadgets die passen bij de toekomst.
 • Ze proberen een goede balans te vinden tussen de prijs en kwaliteit van gadget speelgoed.

Waar let je op bij aanschaf van je gadget-speelgoed?

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij aanschaf van gadget-speelgoed:

Leeftijd en vaardigheden

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar jonge kinderen hebben niet dezelfde vaardigheden als oudere kinderen. Omdat oudere kinderen verder zijn in hun ontwikkeling, moeten ze meer worden uitgedaagd. Een kind van drie geef je niet hetzelfde als een kind van negen. Pas ook op met het overschatten van de vaardigheden van je kind: als het kind het speelgoed nog niet begrijpt, zal dat tot frustratie leiden. Kies ook geen gadgets waar het kind te oud voor is.

Speelgoed dat meerdere functies heeft

Omdat kinderen zich snel ontwikkelen en snel nieuwe dingen ontdekken, is het een echte aanrader gadget-speelgoed voor hen te kopen dat meerdere functies heeft. Hier blijft het kind langer zoet mee. De allerkleinste kinderen zijn dol op felle kleuren, op verschillende texturen en onderdelen die knisperen. Het prikkelen van zintuigen speelt hierbij een grote rol.

Ruimte voor fantasie

Speelgoed moet het kind de kans geven de fantasie op eigen houtje te ontwikkelen. Dat betekent dat het speelgoed het kind niet moet vertellen “doe dit” of “doe dat”. Nee, het spreekt een kind veel meer aan als blijkt dat de mogelijkheden onbeperkt zijn, zoals bij een blokken- of Lego set. De kindertijd draait om zelf ontdekken, niet om het volgen van de ‘regels’.

Kwaliteit van het materiaal

Sommige gadget-speeltjes zijn gemaakt van lage kwaliteit, of hebben onderdelen die snel kunnen afbreken. Dat moet je vermijden. Zorg er ook voor dat je gadget-speelgoed met een CE-label koopt. Dit houdt in dat het speelgoed aan alle eisen die binnen de Europese Unie gelden voldoet. Het materiaal is veilig en bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Genderrollen doorbrekend

Jongens spelen met superheldpoppen en meisjes met barbies. Maar… alle kinderen spelen met Lego. Het heeft weinig zin een pop met spierballen voor een jongen te kopen en een mooi opgemaakte meisjespop voor een meisje. Laat het kind liever zelf bepalen. Kinderen zijn veel minder met gender bezig dan volwassenen. Probeer dus niet teveel in stereotypen te denken.

Onze onderzoeksdata: gadget-speelgoed in de praktijk getest

Als wij gadget-speelgoed, of speelgoed in het algemeen, testen, kijken we altijd naar het volgende:

 • De kwaliteit van het materiaal – is dit veilig en gaat het lang mee?
 • De kwaliteit van het ontwerp – spreekt het ontwerp tot de verbeelding van kinderen?
 • De functies – zijn de mogelijkheden van het gadget-speelgoed onbeperkt? Of kun je er maar één ding mee?
 • De prijs-kwaliteit
 • Extra’s als bezorging en garantie
 • Natuurlijk niet te vergeten: klantreviews over het product – zijn de klantreviews positief over het gadget-speelgoed, dan is dat natuurlijk een goed teken.
 • Wat kan je kind leren met het gadget speelgoed?
 • Welke technologie zit erachter?
 • Hoe lang zou het product mee moeten kunnen gaan?
 • Van welk materiaal is de behuizing gemaakt? (van belang bij artikelen zoals een fotocamera, tablet en horloge)
 • Hoe is het product gebruiksvriendelijk gemaakt voor kinderen?

Hoe we het beste gadget speelgoed verzameld hebben: onze testgegevens

Op internet naar gadget speelgoed zoeken, levert heel diverse resultaten op. We zijn daarom gaan kijken naar wat nuttige gadgets in de vorm van speelgoed zijn, maar ook wat gewoon leuke gadgets zijn om mee te spelen. Het hoeft niet altijd een leereffect te hebben om goed gadget speelgoed te zijn.

We hebben een selectie gemaakt en de onderstaande tien producten hebben de test goed doorstaan. De test bestond overigens uit een fase waarin ons eigen testteam met het gadget speelgoed gestoeid heeft en een tweede fase waarin de kids hun gang hebben mogen gaan. Je merkt al snel wat favoriet is en wat onaangeraakt in een hoek blijft liggen.

Gadget-speelgoed 1: de Infinity Magic Cube Friemelkubus van Stuff4You is de beste algemene keuze gadget speelgoed

We hebben de Infinity Magic Cube Friemelkubus hierboven al genoemd. Hier nog eens in het kort:

 • Deze Fidget Spinner helpt onder meer stress te verlichten
 • Of helpt je juist te concentreren
 • Hij is gemaakt van hoge kwaliteit kunststof
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Hij is klein formaat en past gemakkelijk in je zak.

Gadget-speelgoed 2: Pop it Fidget Toy

Onze nummer twee gadget-speelgoed is de Pop it Fidget Toy. Deze plaat helpt je onder meer stress te verlichten en leidt je af als je veel energie over hebt. Het is een soort bubble wrap gemaakt van hoogwaardig rubber. Je glijdt hem eenvoudig in je broekzak en neemt hem overal mee naartoe. De Pop it helpt je afleiding te vinden als je dit het meeste nodig hebt. De Fidget toy is geschikt voor alle leeftijden, dus voor volwassenen én kinderen. We kunnen de verleiding om de hele dag door de Pop its in te drukken niet weerstaan.

 • Deze Fidget helpt onder meer stress te verlichten
 • Of helpt je juist te concentreren
 • Hij is gemaakt van hoge kwaliteit rubber
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Hij is klein formaat en past gemakkelijk in je zak.

Gadget-speelgoed 3: de Play-It Fidget Cube tegen stress is een super handige stressbal (of liever: vierkant)

Nog een Fidget Cube in deze lijst. De Play-It Fidget Cube is ook een superleuk alternatief voor de stressball.

 • De stressbal zou onder meer helpen bij stress en hoog sensitiviteit, ook zou hij helpen bij ADHD
 • De zes verschillende zijden van de kubus hebben allemaal hun eigen functie
 • De kubus bevat vijf verschillende knoppen – twee hiervan zijn stil en drie maken geluid
 • Ook deze kubus neem je gemakkelijk overal mee naartoe.

Gadget-speelgoed 4: het Fingerboard Skatepark van Gadget Factory is het meest uitgebreide gadget speelgoed

Ken jij het Fingerboard Skatepark al? Dit is een miniatuur skateparkje op schaal waarop je met vingerskateboard talloze trucs kunt uitvoeren. Ook kun je skates, steps en fietsen inzetten.

 • De set bevat onder meer 4 skateboards, 2 fietsen, 2 waveboards, 2 stepjes en een paar skates
 • Voer eindeloos trucjes uit op de verschillende ramps van het skatepark
 • Dit speelgoed traint ook de hand-oog coördinatie van je kind
 • Voer stunts uit op liefst 6 verschillende ramps
 • Dit speelgoed is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens heel leuk om naar te kijken
 • Krijg 100% tevredenheidsgarantie: iets niet goed? Als je het product retour stuurt, krijg je je aankoopbedrag terug.

Gadget-speelgoed 5: de Universele Nerf pijltjes van Go Go Gadget zijn geschikt voor alle Nerf-‘n-Strike speelgoedblasters

Thuis een Nerf pistool? Dan is het zeker aan te raden te universele pijltjes van Go Go Gadget aan te schaffen.

 • Geschikt voor alle speelgoed blasters van Nerf ’n Strike
 • Vergroot het speelplezier met meer “munitie”
 • Deze pijltjes geven licht in het donker – je zult ze in het donker dus ook terug kunnen vinden
 • Een simpele, maar praktische uitbreidingsset.

Gadget-speelgoed 6: de GadgetBay Houten Hexagon Puzzel is leerzaam en heeft een fraai design

Ben jij al bekend met de Houten Hexagon Puzzel van GadgetBay? Laat ons je erover vertellen:

 • Deze puzzel is een echt uitdagend denkspelletje voor kinderen
 • Niet alleen kinderen zullen er plezier van hebben, volwassenen ook
 • Er is niet één oplossing voor de puzzel; er zijn er meerdere
 • Oplossen gaat de ene keer sneller dan de andere: er zit genoeg variatie en uitdaging in
 • Deze houten puzzel is ook een fraaie huisdecoratie en geeft geen “rommelige” indruk.

Gadget-speelgoed 7: de GadgetBay houten knikkerpuzzel is een spannende uitdaging voor jong én oud

Deze houten knikkerpuzzel is een echte klassieker. Knikkerbanen: wie had er vroeger immers geen?

 • Gemaakt van kwalitatief hout
 • Leg een uitgebreid en uitdagend parcours af met metalen knikker – rol van het cijfer 1 naar het cijfer 20
 • Ideaal voor op reis of om de tijd te doden
 • Oefening baart kunst: hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt
 • Strategie speelt hierbij ook een grote rol
 • Je bent zo een kwartier tot twintig minuten zoet.

Gadget-speelgoed 8: ’s werelds kleinste Bowlingbaan ontwerp van GadgetBay heeft het fraaiste design

GadgetBay heeft nog meer leuks te bieden, onder meer een miniatuur van een bowlingbaan.

 • Het is een erg leuk ding om naar te kijken, maar ook om mee te spelen
 • Speel tegen jezelf of tegen een vriend of vriendin
 • Klein formaat, dus gemakkelijk mee te nemen in de auto of op vakantie
 • Dankzij de kap blijven alle bowlingkegels op hun plek
 • Bowlen zonder dat je rommel maakt of veel ruimte nodig hebt.

Gadget-speelgoed 9: Philos Solitaire stelt je in staat Solitaire te spelen op een fraai houten bord met glazen knikkers

Ken jij het spelletje Solitaire al? Je kunt het nu op een mooi houten bord spelen met glazen knikkers.

 • Blijf jezelf uitdagen met Solitaire
 • Fraai ontwerp bord; ook de knikkers zijn van hoge kwaliteit
 • Erg verslavend spel
 • Uitdagend: hoewel het spel simpel lijkt, is het soms verrassend lastig
 • Let op: toezichthouden is bij kleine kinderen wel een vereiste.

Gadget-speelgoed 10: de RC-tank op afstand bestuurbare Radiografische Tank is het beste gadget cadeau voor jongens

De meeste jongens maak je blij met een bestuurbare auto. Een bestuurbare tank doet daar natuurlijk nog eens een schepje bovenop. Liefhebber van autootjes? Dan is dit een gouden aankoop.

 • De tank is op afstand bedienbaar
 • Inclusief verschillende licht- en geluideffecten
 • Ook vaders en misschien zelfs moeders kunnen zichzelf urenlang zoet houden
 • Als je twee tanks koopt en de frequentie aanpast, kun je zelfs tegelijkertijd spelen (en een duel uitvechten met behulp van treffers)
 • Bij een duel wordt de verliezende tank 30 seconden op non-actief gezet
 • Kortom: je blijft jezelf en elkaar uitdagen.

De top 10 met het beste gadget speelgoed volgens ons lezerspanel

Uiteraard hebben we naast onze redactie ook ons lezerspanel aan het werk gezet:

Snel overzicht: Deze gadget-speelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor fotografieLifell – Speelgoed digitale camera: Deze kindercamera is verkrijgbaar in het roze en blauw. Ideaal voor kinderen die graag foto’s en filmpjes maken. We waarderen vooral de leuke filters die je over de foto’s kunt projecteren en de automatische focus die handig is voor jongere kinderen die misschien nog niet zo goed kunnen richten. >> Check laagste prijs
Beste educatieve keuzeHoobi – Kindermicroscoop: Voor nieuwsgierige kinderen die dol zijn op details, is deze microscoop perfect. Kinderen kunnen allerlei items, zoals bladeren, insecten en voedsel, onder de microscoop leggen om ze van dichtbij te bekijken. We vinden het geweldig hoe het kinderen kan inspireren om meer te leren over de wereld om hen heen. >> Check laagste prijs
Meest vermakelijke spaaroptieJollity Works – Muntjes etende hond – Spaarpot: Deze spaarpot is niet alleen leuk voor kinderen die nog munten als zakgeld krijgen, maar kan ook hun interesse in techniek wekken als ze ouder worden door te laten zien hoe de happende hond werkt. We het een leuke en educatieve keuze. >> Check laagste prijs

1. Lifell – Speelgoed digitale camera

Deze kindercamera is er in het roze en blauw en je kind kan er foto’s en filmpjes mee maken.

Pluspunten:

 • Er zitten leuke filters bij die je over de foto kunt projecteren.
 • Het handigste vinden wij de automatische focus, aangezien niet elk kind al goed kan richten en scherpstellen.

Minpunten:

 • Het blijft om techniek gaan, dus je moet de camera – ondanks de beschermhoes – niet te hard laten vallen.

2. Hoobi – Kindermicroscoop

Dit vinden wij een van het beste gadget speelgoed voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar details.

Pluspunten:

 • Voordat je het weet, neemt je kind van alles mee naar huis om onder de microscoop te leggen. Blaadjes, beestjes, eten… er wordt van dichtbij naar gekeken.

Minpunten:

 • Er zit wat materiaal bij dat niet voor de allerjongste kinderen geschikt is.

3. Jollity Works – Muntjes etende hond – Spaarpot

Is dit het aller beste gadget speelgoed? Nee, maar het is wel gewoon heel leuk voor het kind dat nog muntjes als zakgeld krijgt.

Pluspunten:

 • Zodra je kind ouder wordt, kun je de techniek achter de happende hond laten zien door het uit elkaar te halen. Het kan er zomaar voor zorgen dat je kind interesse in techniek krijgt.

Minpunten:

 • Op een bepaalde leeftijd is dit geen leuke spaarpot meer, dan wil je kind iets dat automatisch telt hoeveel er in de spaarpot zit. (En die gadgets zijn er ook.)

4. Ohome – Smart Watch voor kinderen – inclusief tracker

Een kind dat zijn ouder kopieert, wil ook een horloge dragen.

Pluspunten:

 • Voor sommige ouders zal de trackingfunctie een hele geruststelling zijn.
 • Je kind leert klokkijken, videobellen en kan er spelletjes op spelen.

Minpunten:

 • Het is een zwart horloge en dat is niet heel leuk voor een kind.
 • Let wel op dat de beloofde simkaart meegeleverd wordt bij je bestelling.

5. Stuff4You – Infinity Magic Cube

Toen we de kubus voor het eerst zagen, hadden we niet direct door wat dit nou voor gadget was, laat staan dat het op onze lijst met het beste gadget speelgoed terecht zou komen. Als je ermee gaat spelen, ontdek je al snel de charme van deze gadget.

Pluspunten:

 • Door de beweging die er in de losse, geschakelde onderdelen van de kubus zit, ontstaat er een soort rust.
 • Er zijn ook nog andere kleuren.

Minpunten:

 • Er is verschil in kwaliteit te bemerken. Je hebt hele stevige, maar ook die van plastic die al snel niet meer fijn in de hand aanvoelen.

6. Electro – Dierenpret

We hebben toch nog gadget speelgoed ontdekt dat al langer in omloop is, want Electro bestaat al veel langer. Er zijn nu wel veel meer thema’s te ontdekken.

Pluspunten:

 • De fijne motoriek wordt getraind en je kind ziet en hoort als het een goede combinatie maakt.
 • Ook bij dit speelgoed is het leuk – als het kind wat groter is en niet meer met Electro speelt – om het later uit elkaar te halen om de techniek die eronder zit te laten zien.

Minpunten:

 • Heb je een kind dat hier veel mee speelt? Dan is de lol er wel snel af.

7. VTech Baby – activiteitentablet

Er staan twee tablets voor kinderen in deze lijst met het beste gadget speelgoed. Deze eerste is voor de kleintjes.

Pluspunten:

 • Al vanaf een jaar kan je baby leren op de icoontjes te klikken.
 • Het resultaat is dat je kind vrolijke liedjes en geluiden hoort.

Minpunten:

 • Deze tablet is aardig gevoelig voor stoten en vallen. Dat kan de levensduur nogal inkorten.

8. VTech Preschool – leertablet

De tweede tablet voor kinderen is – volgens de fabrikant – voor de fase van 4 tot 7 jaar.

Pluspunten:

 • Wat je kind op deze tablet leert, gebruikt het ook op school.

Minpunten:

 • Wij vermoeden dat een kind van 7 hier echt niet meer mee wil spelen. Die wil ook gewoon op de normale tablet van papa of mama spelletjes of oefeningen doen.

9. Vonyx – karaokeset met drumpad en microfoon

Deze set staat volgens ons geheel terecht in deze top 10 met het beste gadget speelgoed.

Pluspunten:

 • Bovenop de box zitten buttons waarmee je kunt drummen.
 • De set is in verschillende kleuren te krijgen voor als je zwart niet leuk genoeg vindt.

Minpunten:

 • In sommige gevallen blijkt de set al snel niet meer goed te werken. Je moet je dan afvragen of iets meer geld uitgeven aan een betere set niet meer oplevert.

10. TradeNL – anatomie skelet op wieltjes

We moeten het toegeven: dit is geen gadget met technologische snufjes. Toch hoort hij volgens ons in dit overzicht thuis, al is het vanwege het hoge fungehalte.

Pluspunten:

 • Je kind leert over het menselijk lichaam en als het moeite met biologie heeft, kan dit helpen.
 • Het kan een hele grappige toevoeging aan je Halloweendecoraties zijn.

Minpunten:

 • Deze makker is best duur.

De Digitale Kindercamera Blauw 1.5 inch Lcd-scherm is het beste gadget-speelgoed uit de test volgens Gadgetplace.nl

Volgens Gadgetplace.nl is de Digitale Kindercamera Lcd-scherm het beste speelgoed voor kinderen. Je kunt er dan ook voor een klein prijsje relatief mooie foto’s mee maken. Dit is niet alleen leuk en uitdagend voor kinderen, maar ook nog eens leerzaam. Het ontwerp is kindvriendelijk.

Beste uit de test volgens Consumentenbond en InternetMatters

De Consumentenbond heeft een paar jaar geleden – toen de tablet voor kinderen in opmars was – een uitgebreide test uitgevoerd om erachter te komen wat de verschillen met gewone tablets zijn en hoe de speciale kindertablets scoren. De resultaten waren verrassend, want eigenlijk is het design van een kindertablet aantrekkelijk gemaakt, maar is de inhoud vaak veel minder waardevol dan een gewone tablet als je kijkt naar wat je kind ermee kan.

Je moet je dus afvragen waarom je een speciale kindertablet zou willen kopen. Wellicht heb je nog een tablet in huis die je zelf niet meer gebruikt en die je prima voor je kind in kunt richten met spelletjes en programma’s om iets te leren.

InternetMatters maakt onderscheid in verschillende soorten gadget speelgoed:

 • De smart watch speciaal voor de doelgroep kinderen (zie ook onze nummer 4 in deze top 10 met beste gadget speelgoed)
 • Het slimme speelgoed in de vorm van robots
 • Technologisch speelgoed dat met andere apparaten in huis verbonden kan worden

Jouw gadget-speelgoed vervolgstap

Op zoek naar een leuk gadget om cadeau te doen? In dit artikel hebben we je verschillende tips gegeven. We hebben onze top 10 met je gedeeld en tips voor het zelf aankopen van een gadget gedeeld. We hopen dat er iets leuks voor je tussen zit. Succes bij je volgende aankoop!

Gebruikte bronnen in dit gadget-speelgoed onderzoek:

Voor we zijn begonnen met het schrijven van dit artikel hebben we deze bronnen ter inspiratie geraadpleegd:

https://www.internetmatters.org/nl/resources/tech-guide/smart-toys-and-wearable-gadgets/

https://www.consumentenbond.nl/tablet/test-kindertablets

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.

Zet nu de volgende stap

Je hoeft niet meer ingewikkeld te doen en alleen maar te kijken welke gadget je kind nog niet heeft en waar zijn of haar interesses liggen. Wat wel nog belangrijk is, is het bepalen van je budget, want bij het beste gadgetspeelgoed gaat het meestal niet om het goedkoopste speelgoed. Wat we wel nog vermeldenswaardig vinden, is dat de leeropbrengst van dit soort speelgoed vaak veel hoger is dan je zou verwachten. Opa en oma kunnen dat lastig vinden, maar het is wel zo.

Afsluiting

Met de top 10 aan het beste gadget speelgoed heb je voldoende input om weer een leuk cadeau in huis te halen. Bedenk je ook dat sommige presentjes een kind met een beetje achterstand of een bepaalde vorm van leren (zoals bij het skelet als je meer visueel dan auditief georiënteerd bent) heel veel goed kunnen doen voor de ontwikkeling. Het is moeilijk om daar een prijskaartje aan te hangen, toch?