Inhoud van deze pagina:

Beste gadget-speelgoed: voor de jonge Sherlock Holmes en Inspector Gadget

Gadgets zijn natuurlijk hartstikke leuk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de werking van techniek biedt gadget-speelgoed zeker uitkomst.

Onze zoektocht: het beste gadget-speelgoed: dit zegt de jonge speurneus in ons

Wij zijn elke week wel bezig met het onderzoeken van de leukste gadgets. Gadgets zijn er in 101 verschillende vormen. We willen er van alles over te weten komen. Het is natuurlijk extra leuk dat gadgets tegenwoordig ook voor kinderen, in de vorm van gadget-speelgoed beschikbaar zijn. Voor we dit artikel geschreven hebben, hebben we eerst het aanbod gadgets online uitgebreid onderzocht. In onze top 10 kom je alleen de allerbeste gadgets tegen.

Het nummer één gadget-speelgoed van dit moment: hiermee kun je elke speurklus de baas

Onze nummer één gadget-speelgoed is de Infinity Cube van Alpha Store. Deze kubus helpt je onder meer stress te verlichten en leidt je af als je veel energie over hebt. Het is een kubus gemaakt van hoogwaardig kunststof met een metalen frame. Je glijdt hem eenvoudig in je broekzak en neemt hem overal mee naartoe. De Infinity helpt je afleiding te vinden als je dit het meeste nodig hebt. De kubus is geschikt voor alle leeftijden, dus voor volwassenen én kinderen.

Beste budget optie gadget speelgoed

Een ander superleuk stuk speelgoed is de Fidget Handspinner van Incentive Fidget Spinner. Deze spinner is, zoals je mag verwachten, zeer goed betaalbaar. Het is een roodkleurige spinner die speciaal is ontworpen om zolang mogelijk rond te draaien en in balans te blijven. Ook de fidget spinner kun je overal mee naartoe nemen. Het is een ontzettend leuk dingetje, waar je zeker lang plezier van zult hebben als je voor dit soort speelgoed in de wieg bent gelegd.

Snel overzicht: Deze gadgets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 gadgetInfinity Cube: De Infinity Cube is een geweldig en fascinerend gadget dat je keer op keer voldoening blijft geven!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete budgetoptie gadgetFidget Cube: Deze gadget is de definitie van een ‘friemelding’. Zelf hebben we allemaal eentje op ons bureau liggen om te ontstressen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete spelgadgetPhilos Solitaire: Dit spelletje ziet er niet alleen heel klassiek uit, maar is ook zeer prettig om tussendoor te spelen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wat maakt ons geschikte reviewers van gadget-speelgoed?

Gadgets zijn wel echt ons ding. Door de jaren heen hebben we tal van gadgets in onze handen gehad. We zijn vaak verrast, maar helaas soms ook teleurgesteld. Gadgets hebben veel te bieden, ze dagen je uit. Gadget-speelgoed is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen.

Waarom een kritische houding ten overstaande van gadget-speelgoed vereist is

Gadget-speelgoed kan heel uitdagend zijn, maar dan moet het natuurlijk van hoge kwaliteit zijn. Gadget-speelgoed dat maar half werkt, of na een paar keer gebruiken alweer kapotgaat, is nergens goed voor. Vandaar dat een kritische houding nodig is. Bestudeer het volgende bij je onderzoek:

De kracht van intelligent speelgoed

Robottechnologie en kunstmatige intelligentie zijn steeds meer aan de orde van de dag. Die technieken zijn ook steeds meer betaalbaar. De nieuwste technieken worden verwerkt in veel kinderspeelgoed zonder dat de prijs van het speelgoed heel hoog is. Steeds meer speelgoed wordt interactief. Dat geldt bijvoorbeeld voor poppen. Met online functies is het ook mogelijk de levensduur van meer traditioneel speelgoed te verlengen (denk aan app-gebruik).

Bewegingssensoren

Veel intelligent gadget-speelgoed reageert op bewegingen. Een beweging lokt een bepaalde reactie op, dat weer zorgt voor een tegenreactie bij het kind. Zo blijft het kind uitgedaagd door het speelgoed. Bewegingen kunnen ook lichtreacties tot gevolg hebben: oplichtende kleurtjes.

Met internet verbinden

Steeds meer gadget-speelgoed is digitaal verbonden. Het speelgoed is bijvoorbeeld met behulp van een app te besturen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat die app van hoge kwaliteit is. Er is ook al speelgoed dat je met behulp van stemcommando’s (door te praten) kunt aansturen.

Privacy

Als speelgoed online verbonden is en je hiervoor online gegevens moet opgeven of een app moet installeren, kan dit ten koste gaan van je privacy. Zoek van tevoren goed uit hoe dit per speelgoed zit.

Scepsis en onze zoektocht naar het beste gadget-speelgoed

Wie aan gadgets denkt, denkt aan kwaliteit. Maar helaas zijn lang niet alle gadgets van super hoge kwaliteit. Gadget-speelgoed waar een kind na een paar keer gebruik op uitgekeken is, is niet de moeite waard. Het is niet voor niets dat we uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar het aanbod gadget-speelgoed. Gelukkig waren er ook genoeg gadgets die ons prima bevielen.

Wat beloven gadget producenten makers meestal? Is dit iets waarop je kunt vertrouwen?

Gadget producenten zullen kinderen uren en uren speelplezier beloven. Of het kind echt dol is op het gadget moet in de praktijk blijven. Veel gadgets zien er op het eerste gezicht heel leuk uit, maar vallen uiteindelijk toch tegen. Om te verhinderen dat je een miskoop doet, hebben we extra uitgebreid onderzoek gedaan naar het ruime aanbod gadget-speelgoed.

Waar let je op bij aanschaf van je gadget-speelgoed?

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij aanschaf van gadget-speelgoed:

Leeftijd en vaardigheden

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar jonge kinderen hebben niet dezelfde vaardigheden als oudere kinderen. Omdat oudere kinderen verder zijn in hun ontwikkeling, moeten ze meer worden uitgedaagd. Een kind van drie geef je niet hetzelfde als een kind van negen. Pas ook op met het overschatten van de vaardigheden van je kind: als het kind het speelgoed nog niet begrijpt, zal dat tot frustratie leiden. Kies ook geen gadgets waar het kind te oud voor is.

Speelgoed dat meerdere functies heeft

Omdat kinderen zich snel ontwikkelen en snel nieuwe dingen ontdekken, is het een echte aanrader gadget-speelgoed voor hen te kopen dat meerdere functies heeft. Hier blijft het kind langer zoet mee. De allerkleinste kinderen zijn dol op felle kleuren, op verschillende texturen en onderdelen die knisperen. Het prikkelen van zintuigen speelt hierbij een grote rol.

Ruimte voor fantasie

Speelgoed moet het kind de kans geven de fantasie op eigen houtje te ontwikkelen. Dat betekent dat het speelgoed het kind niet moet vertellen “doe dit” of “doe dat”. Nee, het spreekt een kind veel meer aan als blijkt dat de mogelijkheden onbeperkt zijn, zoals bij een blokken- of Lego set. De kindertijd draait om zelf ontdekken, niet om het volgen van de ‘regels’.

Kwaliteit van het materiaal

Sommige gadget-speeltjes zijn gemaakt van lage kwaliteit, of hebben onderdelen die snel kunnen afbreken. Dat moet je vermijden. Zorg er ook voor dat je gadget-speelgoed met een CE-label koopt. Dit houdt in dat het speelgoed aan alle eisen die binnen de Europese Unie gelden voldoet. Het materiaal is veilig en bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Genderrollen doorbrekend

Jongens spelen met superheldpoppen en meisjes met barbies. Maar… alle kinderen spelen met Lego. Het heeft weinig zin een pop met spierballen voor een jongen te kopen en een mooi opgemaakte meisjespop voor een meisje. Laat het kind liever zelf bepalen. Kinderen zijn veel minder met gender bezig dan volwassenen. Probeer dus niet teveel in stereotypen te denken.

Onze onderzoeksdata: gadget-speelgoed in de praktijk getest

Als wij gadget-speelgoed, of speelgoed in het algemeen, testen, kijken we altijd naar het volgende:

 • De kwaliteit van het materiaal – is dit veilig en gaat het lang mee?
 • De kwaliteit van het ontwerp – spreekt het ontwerp tot de verbeelding van kinderen?
 • De functies – zijn de mogelijkheden van het gadget-speelgoed onbeperkt? Of kun je er maar één ding mee?
 • De prijs-kwaliteit
 • Extra’s als bezorging en garantie
 • Natuurlijk niet te vergeten: klantreviews over het product – zijn de klantreviews positief over het gadget-speelgoed, dan is dat natuurlijk een goed teken.

Gadget-speelgoed 1: de Infinity Magic Cube Friemelkubus van Stuff4You is de beste algemene keuze gadget speelgoed

We hebben de Infinity Magic Cube Friemelkubus hierboven al genoemd. Hier nog eens in het kort:

 • Deze Fidget Spinner helpt onder meer stress te verlichten
 • Of helpt je juist te concentreren
 • Hij is gemaakt van hoge kwaliteit kunststof
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Hij is klein formaat en past gemakkelijk in je zak.

Gadget-speelgoed 2: Pop it Fidget Toy

Onze nummer twee gadget-speelgoed is de Pop it Fidget Toy. Deze plaat helpt je onder meer stress te verlichten en leidt je af als je veel energie over hebt. Het is een soort bubble wrap gemaakt van hoogwaardig rubber. Je glijdt hem eenvoudig in je broekzak en neemt hem overal mee naartoe. De Pop it helpt je afleiding te vinden als je dit het meeste nodig hebt. De Fidget toy is geschikt voor alle leeftijden, dus voor volwassenen én kinderen. We kunnen de verleiding om de hele dag door de Pop its in te drukken niet weerstaan.

 • Deze Fidget helpt onder meer stress te verlichten
 • Of helpt je juist te concentreren
 • Hij is gemaakt van hoge kwaliteit rubber
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Hij is klein formaat en past gemakkelijk in je zak.

Gadget-speelgoed 3: de Play-It Fidget Cube tegen stress is een super handige stressbal (of liever: vierkant)

Nog een Fidget Cube in deze lijst. De Play-It Fidget Cube is ook een superleuk alternatief voor de stressball.

 • De stressbal zou onder meer helpen bij stress en hoog sensitiviteit, ook zou hij helpen bij ADHD
 • De zes verschillende zijden van de kubus hebben allemaal hun eigen functie
 • De kubus bevat vijf verschillende knoppen – twee hiervan zijn stil en drie maken geluid
 • Ook deze kubus neem je gemakkelijk overal mee naartoe.

Gadget-speelgoed 4: het Fingerboard Skatepark van Gadget Factory is het meest uitgebreide gadget speelgoed

Ken jij het Fingerboard Skatepark al? Dit is een miniatuur skateparkje op schaal waarop je met vingerskateboard talloze trucs kunt uitvoeren. Ook kun je skates, steps en fietsen inzetten.

 • De set bevat onder meer 4 skateboards, 2 fietsen, 2 waveboards, 2 stepjes en een paar skates
 • Voer eindeloos trucjes uit op de verschillende ramps van het skatepark
 • Dit speelgoed traint ook de hand-oog coördinatie van je kind
 • Voer stunts uit op liefst 6 verschillende ramps
 • Dit speelgoed is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens heel leuk om naar te kijken
 • Krijg 100% tevredenheidsgarantie: iets niet goed? Als je het product retour stuurt, krijg je je aankoopbedrag terug.

Gadget-speelgoed 5: de Universele Nerf pijltjes van Go Go Gadget zijn geschikt voor alle Nerf-‘n-Strike speelgoedblasters

Thuis een Nerf pistool? Dan is het zeker aan te raden te universele pijltjes van Go Go Gadget aan te schaffen.

 • Geschikt voor alle speelgoed blasters van Nerf ’n Strike
 • Vergroot het speelplezier met meer “munitie”
 • Deze pijltjes geven licht in het donker – je zult ze in het donker dus ook terug kunnen vinden
 • Een simpele, maar praktische uitbreidingsset.

Gadget-speelgoed 6: de GadgetBay Houten Hexagon Puzzel is leerzaam en heeft een fraai design

Ben jij al bekend met de Houten Hexagon Puzzel van GadgetBay? Laat ons je erover vertellen:

 • Deze puzzel is een echt uitdagend denkspelletje voor kinderen
 • Niet alleen kinderen zullen er plezier van hebben, volwassenen ook
 • Er is niet één oplossing voor de puzzel; er zijn er meerdere
 • Oplossen gaat de ene keer sneller dan de andere: er zit genoeg variatie en uitdaging in
 • Deze houten puzzel is ook een fraaie huisdecoratie en geeft geen “rommelige” indruk.

Gadget-speelgoed 7: de GadgetBay houten knikkerpuzzel is een spannende uitdaging voor jong én oud

Deze houten knikkerpuzzel is een echte klassieker. Knikkerbanen: wie had er vroeger immers geen?

 • Gemaakt van kwalitatief hout
 • Leg een uitgebreid en uitdagend parcours af met metalen knikker – rol van het cijfer 1 naar het cijfer 20
 • Ideaal voor op reis of om de tijd te doden
 • Oefening baart kunst: hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt
 • Strategie speelt hierbij ook een grote rol
 • Je bent zo een kwartier tot twintig minuten zoet.

Gadget-speelgoed 8: ’s werelds kleinste Bowlingbaan ontwerp van GadgetBay heeft het fraaiste design

GadgetBay heeft nog meer leuks te bieden, onder meer een miniatuur van een bowlingbaan.

 • Het is een erg leuk ding om naar te kijken, maar ook om mee te spelen
 • Speel tegen jezelf of tegen een vriend of vriendin
 • Klein formaat, dus gemakkelijk mee te nemen in de auto of op vakantie
 • Dankzij de kap blijven alle bowlingkegels op hun plek
 • Bowlen zonder dat je rommel maakt of veel ruimte nodig hebt.

Gadget-speelgoed 9: Philos Solitaire stelt je in staat Solitaire te spelen op een fraai houten bord met glazen knikkers

Ken jij het spelletje Solitaire al? Je kunt het nu op een mooi houten bord spelen met glazen knikkers.

 • Blijf jezelf uitdagen met Solitaire
 • Fraai ontwerp bord; ook de knikkers zijn van hoge kwaliteit
 • Erg verslavend spel
 • Uitdagend: hoewel het spel simpel lijkt, is het soms verrassend lastig
 • Let op: toezichthouden is bij kleine kinderen wel een vereiste.

Gadget-speelgoed 10: de RC-tank op afstand bestuurbare Radiografische Tank is het beste gadget cadeau voor jongens

De meeste jongens maak je blij met een bestuurbare auto. Een bestuurbare tank doet daar natuurlijk nog eens een schepje bovenop. Liefhebber van autootjes? Dan is dit een gouden aankoop.

 • De tank is op afstand bedienbaar
 • Inclusief verschillende licht- en geluideffecten
 • Ook vaders en misschien zelfs moeders kunnen zichzelf urenlang zoet houden
 • Als je twee tanks koopt en de frequentie aanpast, kun je zelfs tegelijkertijd spelen (en een duel uitvechten met behulp van treffers)
 • Bij een duel wordt de verliezende tank 30 seconden op non-actief gezet
 • Kortom: je blijft jezelf en elkaar uitdagen.

De Digitale Kindercamera Blauw 1.5 inch Lcd-scherm is het beste gadget-speelgoed uit de test volgens Gadgetplace.nl

Volgens Gadgetplace.nl is de Digitale Kindercamera Lcd-scherm het beste speelgoed voor kinderen. Je kunt er dan ook voor een klein prijsje relatief mooie foto’s mee maken. Dit is niet alleen leuk en uitdagend voor kinderen, maar ook nog eens leerzaam. Het ontwerp is kindvriendelijk.

Jouw gadget-speelgoed vervolgstap

Op zoek naar een leuk gadget om cadeau te doen? In dit artikel hebben we je verschillende tips gegeven. We hebben onze top 10 met je gedeeld en tips voor het zelf aankopen van een gadget gedeeld. We hopen dat er iets leuks voor je tussen zit. Succes bij je volgende aankoop!

Gebruikte bronnen in dit gadget-speelgoed onderzoek:

Voor we zijn begonnen met het schrijven van dit artikel hebben we deze bronnen ter inspiratie geraadpleegd:

https://www.internetmatters.org/nl/resources/tech-guide/smart-toys-and-wearable-gadgets/