Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Zodra kinderen ouder worden, merk je al snel dat hun smaak voor wat betreft speelgoed ook verandert. Ze zijn niet meer zo dol op hun knuffels. Misschien mogen ze zelfs wel eindelijk uit bed en wordt het makkelijk om een vers bedje voor ze te maken. Ook krijgen ze door wat ze op school geleerd krijgen andere voorkeuren. Sommigen willen graag uitgedaagd worden en een moeilijker spel of een leesboek dat een niveau hoger is dan ze op school hebben. Dat mag beloond worden.

Zoeken naar het ideale speelgoed voor tienjarigen

We zijn er zelf achter gekomen dat een cadeau voor iemand van tien jaar uitzoeken best lastig kan zijn. Het jaar daarvoor hadden we ook al problemen en toen het cadeaupapier eraf gehaald was en we het gezicht van het kind zagen, wisten we dat we dit jaar beter ons best moesten doen. Maar wat geef je een kind van tien? Het is te oud voor veel speelgoed, maar kan nog niet alle spellen doen vanwege de leeftijd. Een boek vinden ze vaak te saai. We gingen op onderzoek uit.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor iemand van 10 jaar

We hebben bij deze keuze niet gekeken of het voor een jongen of meisje van tien was, maar of er zelfstandig mee gespeeld kon worden en of het ook bij slecht weer leuk speelgoed is. Deze puzzel voldoet aan alle eisen en is een echte uitdaging voor iemand van 10. Vooral in de winter – denk aan de kerstvakantie en samen puzzelen – is dit een sfeervol plaatje. Zorg ervoor dat je een puzzelplaat onder de puzzel hebt liggen, zodat je hem tussendoor kunt oppakken en wegleggen.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste speelgoed voor 10 jarigenDorp in de Sneeuw puzzel: We waren zelf een beetje verbaasd hoe uitstekend deze puzzel het deed bij de kinderpanel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bordspelCatan Basisspel: Dit spel valt eigenlijk niet te misstaan in de spelletjeskast. Het leert je handelen en simpele tactieken toe te passen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste kaartspel en budgetoptie999 Games Take 5: We zijn helemaal weg van dit kaartspel en we vinden dit dus ook terecht de favoriet.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij speelgoed voor kinderen van 10?

Het is misschien moeilijker om leuk speelgoed voor tienjarigen uit te zoeken, maar het geeft ook een goed gevoel als je wel iets hebt gevonden dat helemaal in de smaak valt. Daarvoor is het van belang te weten wat een kind leuk vindt om te doen en hoe ver het op school is. Een kind dat geen goede cijfers op het rapport voor rekenen haalt, is misschien wel gebaat bij een rekenspel, maar dat is dan wellicht een beter cadeau voor tussendoor en niet voor de verjaardag. Het moet wel lol brengen.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed voor de wat oudere kinderen?

Bij jongere kinderen gaat de kwaliteit van speelgoed vaak in de fabricage zitten. Je wilt weten dat het uit een enkel stuk kunststof gemaakt is en dat er geen kleine, losse onderdelen bij zitten. Bij oudere kinderen zit kwaliteit veel meer in het doel van het speelgoed. Ze worden slimmer en handiger. Educatief speelgoed gaat niet meer over kleuren of cijfers leren, maar over tafeltjes doen of op een andere manier hoofdrekenen. Tactiek gaat een grotere rol spelen. Een fabrikant moet dit beseffen.

Een kind van 10 wil toch geen echt speelgoed meer?

Sommige kinderen zijn hun leeftijd echt ver vooruit. Die zitten al met een mobiele telefoon filmpjes voor TikTok op te nemen en vragen voor hun verjaardag zo’n lamp die precies voor de goede belichting zorgt. Bij hen moet je niet meer aankomen met Yahtzee, dat vinden ze helemaal niet spannend en dat willen ze zeker niet samen met je spelen. Ze zijn veel meer bezig met hun eigen vrienden en vriendinnen en zoeken hun eigen manier om hun vrije tijd door te brengen.

Wat belooft de speelgoedfabrikant?

 • De makers van speelgoed lopen soms achter de feiten aan. Je kunt wel een product maken waarvan je denk dat kinderen van 10 er geïnteresseerd in zijn, maar dat pakt in werkelijkheid vaak anders uit. Zo zijn er speelgoedcamera’s die echt niet meer door oudere kinderen gebruikt worden.
 • Fabrikanten willen het liefst de modernste technologie toepassen in hun speelgoed, maar besteden niet altijd genoeg tijd aan de ontwikkeling van een nieuw product, waardoor de kwaliteit te wensen overlaat. De techniek gaat dan sneller stuk of levert minder kwaliteit dan de concurrent.

Waar op letten bij speelgoed voor kinderen? Criteria in deze review

Bij tienjarigen wordt het al een veel grotere uitdaging om iets te vinden dat bij ze past. Je moet je eigen kind goed kennen om je te realiseren waar het mee bezig is en wat het leuk vindt. Als het niet je eigen kind is waar je speelgoed voor wilt kopen, is het alleen nog maar lastiger.

Bij speelgoed voor deze doelgroep kijken we naar de volgende aspecten:

 • Prijs – dit is geen allesbepalende factor, maar over het algemeen vallen duurdere cadeaus beter in de smaak dan de goedkoopste presentjes.
 • Niveau – kijk liever niet naar het label en de leeftijd die er op de doos staat, maar naar het kennisniveau of vaardigheidsniveau waar het speelgoed een beroep op doet.
 • Complexiteit en variatie – kun je meerdere activiteiten uitvoeren met een stuk speelgoed?
 • Hoeveelheid spelers – er zijn kinderen die prima alleen spelen en er zijn kinderen die veel liever samen met andere kinderen spelen. Wat voor speelgoed zoek je hierbij uit?

Hoe hebben wij speelgoed voor tienjarigen getest? Onze resultaten

Door de niveauverschillen bij kinderen van 10 jaar hebben we een berg aan speelgoed besteld dat door onze testgroep allereerst gekeurd werd, voordat de dozen open gingen. Pas na die eerste selectie mochten ze de dozen openmaken en kijken of het speelgoed beviel. Het grappige was dat je sommige kinderen echte meteen voor de LEGO zag gaan, terwijl anderen direct een leesboek pakten en lekker in de hoek op de grond gingen zitten lezen. Het uitproberen leverde leuke momenten op.

De top 10 met beste speelgoed voor kinderen van tien jaar

1.     Schmidt Puzzle – Dorp In De Sneeuw

Het kleurgebruik in het winterse tafereel past goed bij het najaar als je binnen ook de kaarsjes of warme verlichting aan hebt.

Pluspunten:

 • Met 1000 puzzelstukjes heb je aan deze puzzel een mooie uitdaging.
 • Het is leuk om er samen aan te werken, maar je kunt het je kind ook prima zelfstandig bezig laten zijn.
 • Voor deze prijs is dit een prachtige puzzel.

Minpunten:

 • In de zomer is hier natuurlijk niks aan en met veel sneeuw ben je wel een tijdje zoet met het juiste puzzelstukje met sneeuw vinden.

2.     Sjakie en de chocoladefabriek, door Roald Dahl

Roald Dahl spreekt bij veel kinderen van deze leeftijd nog tot de verbeelding.

Pluspunten:

 • Het fantasieverhaal gaat uiteindelijk ook over chocolade en dat valt bij veel kinderen in goede aarde.
 • Het is leuk om het boek gelezen te hebben voordat je de film met je kind gaat kijken. Zo kan het nog eigen beelden vormen bij wat het leest.

Minpunten:

 • Wij zouden altijd het boek aanbevelen en niet het luisterboek. Een luisterboek luistert toch anders, omdat er weer iets minder fantasie voor nodig is.

3.     Zelf sierraden maken met Resin (merkloos product)

De creatieve jongens en meisjes die van poezen houden, zijn met dit speelgoed een paar uurtjes zoet.

Pluspunten:

 • Er zit een doosje met diverse hangers in deze set en de vormpjes kun je zelf met Resin vullen en daarna met de UV-lamp uit laten harden. Zo maak je je eigen sieraden.
 • De set is ook echt compleet, want er zitten zelfs handschoentjes bij zodat er niks op je handen komt.

Minpunten:

 • Als je kind nog niet zo’n knutselaar is, heeft het wellicht wat hulp nodig bij het eerste vormpje met Resin vullen.

4.     LEGO Technic – Volvo Concept Wiellader ZEUX

LEGO blijft favoriet bij kinderen, ongeacht de leeftijd die ze hebben. Technisch LEGO is echter wel gepaster voor het wat oudere kind.

Pluspunten:

 • Met de LEGO stukjes in deze doos kun je twee verschillende modellen bouwen.
 • Er zitten 1167 losse onderdelen in en je kind leert de complexere handleiding nu te volgen.

Minpunten:

 • Dit is geen cadeau dat iedereen zich kan veroorloven gezien de prijs.

5.      999 Games – Catan

Dit bordspel is speelgoed van het jaar geweest.

Pluspunten:

 • Je kind leert strategisch spelen bij het bouwen van dorpen en steden.
 • Je kunt extra sets kopen om het spel weer interessant te maken als je het veel speelt.

Minpunten:

 • Iemand van 10 jaar kan dit spel in het begin nog wel lastig vinden. Leg de spelregels daarom met een paar voorbeelden uit als het te cryptisch wordt omschreven in de handleiding.

6.      999 Games – Take 5!

Dit is het goedkoopste cadeautje in deze top 10 en het gaat erom zo min mogelijk strafpunten te hebben.

Pluspunten:

 • Je kind leert bluffen en rekenen. Het is echt een spel dat spanning naar boven brengt.
 • Je kunt dit spel met meer spelers doen, dus ook op een feestje et maximaal 10 kinderen kan het nog gespeeld worden.

Minpunten:

 • Als je er niet tegen kunt dat pech of geluk een grote rol speelt bij een spel, is dit spel niet zo geschikt voor jou. (tenzij je er een les uit wilt halen natuurlijk)

7.      Mattel Games – Scrabble

Iedereen kan scrabbelen en voor tienjarigen is het een goede kans om hun woordenschat te testen.

Pluspunten:

 • Wie de meeste punten heeft verzameld met het leggen van woorden wint het spel.
 • Je kunt Scrabble met 2, 3 of 4 mensen spelen en je bent er zo een halve middag mee zoet. Heerlijk dus voor die regenachtige dagen dat je lekker binnen bij de verwarming wil blijven met een leuk spel.

Minpunten:

 • Soms worden spellen opnieuw uitgebracht en dan merk je dat de oude kwaliteit beter was dan de nieuwe versies.

8.      Bunchems – Bendy flexitubes

Deze buigbare draadjes met een soort stof eromheen zijn ideaal om dieren mee te creëren.

Pluspunten:

 • Er zitten leuke details bij om het dier compleet te maken, zoals oogjes en een petje.
 • Dit speelgoed kan ook prima op de achterbank als je op vakantie gaat of bij familie op bezoek gaat die wat verder weg woont.
 • Je kunt de dieren weer uit elkaar halen en iets nieuws maken.

Minpunten:

 • De kinderen vonden dit speelgoed zo leuk, dat we al snel merkten dat er meer onderdelen nodig waren dan er in de doos zaten.

9.      Smoke & Mirrors – Mindf*ck Illusies en Experimenten

Voor de kids die geboeid zijn door goocheltrucs is er deze doos met illusies en experimenten.

Pluspunten:

 • De instructies zijn duidelijk en goed te volgen voor een tienjarige.
 • Zelfs volwassenen vinden deze set leuk om te proberen.
 • Victor Mids heeft zelfs online instructies geplaatst als je de handleiding niet spannend genoeg vindt.

Minpunten:

 • De prijs valt een beetje tegen ten opzichte van de kwaliteit aan materiaal die in de doos zit.

10.   White Goblin Games – Codenames

Dit spel kan met twee tot acht spelers tegelijk gespeeld worden.

Pluspunten:

 • Het gaat erom dat jouw team met jouw aanwijzingen weet te achterhalen wie spion en wie teamgenoot is.
 • Het is een leuk spel voor op kinderfeestjes en brengt een hoop lol.

Minpunten:

 • Voor de slimme kids is dit spel al snel saai. Voor rond de twintig euro heb je dan veel andere spellen die langer de aandacht vasthouden.

Beste uit de test

De puzzel scoorde hoge ogen, maar de gevarieerdheid aan speelgoed op deze lijst zorgde voor veel meer favorieten. De knutselpakketjes lagen snel op tafel en er werd goed mee gespeeld. En eigenlijk waren de spellen allemaal de moeite van het spelen waard, al werd het ene spel weer sneller aan de kant gelegd dan het andere. Dit kan gelegen hebben aan de langere handleiding. Dan is de focus snel verdwenen als men gewoon lekker wil spelen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afsluiting

Het speelgoed in deze review kost tussen de 10 en 165 euro. Het duurste is het pakket van LEGO en het goedkoopste is Take 5! Ook al is een spel of stuk speelgoed favoriet, dat wil natuurlijk net zeggen dat dat het enige is dat je kan kopen. Leesboeken met een persoonlijke boodschap erin doen het ook goed en blijven vaak emotionele waarde behouden als het kind ouder wordt. Daar kun je ook altijd voor kiezen.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

Beste speelgoed 10 jaar: het ideale speelgoed voor de beginnende tiener

De tijd is daar: je kind is een tiener… Om nu te denken dat de puberteit meteen al aanbreekt, is wat overdreven. Maar het is toch zeker een grote stap voor je kind. Tieners zullen zich meer volwassen willen opstellen. De kans dat ze speelgoed waar ze een paar jaar terug nog met plezier mee speelden nu “stom” zullen vinden, zit er dik in. Kinderachtig mogen ze niet meer zijn. Toch zijn en blijven het kinderen: met het juiste speelgoed maak je ze maar wat blij.

Ons uitgebreide zoektocht naar het beste 10-jarigen speelgoed

We hebben flink wat onderzoek gedaan naar het aanbod speelgoed voor 10-jarigen. Dat was wel nodig ook, want het aanbod is ontzettend groot. Als je echt iets leuks wil geven, is het soms zoeken naar een naald in een hooiberg. Vandaar dat we ons voor een groot gedeelte hebben laten inspireren door wat ouders zelf te vertellen hebben in de vorm van reviews.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 10-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor Star Wars fansLEGO BrickHeadz Star Wars De Mandalorian & Baby Yoda: Deze LEGO set combineert het beste van zowel LEGO, Star Wars als BrickHeadz. Met twee geliefde personages uit Star Wars waaronder een beweegbare Baby Yoda zijn ze niet alleen leuk om te bouwen, maar ook om naar te kijken. Voeg daar de ‘zwevende’ kinderwagen voor Baby Yoda aan toe, en het is duidelijk waarom wij dit de beste keuze vinden voor Star Wars fans. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor Formule 1 liefhebbersBburago Max Verstappen #33 Red Bull RB16 Formule 1: Een budgetvriendelijke en gedetailleerde miniatuur van Max Verstappen’s Red Bull RB16. Ideaal voor alle leeftijden en vooral voor fans van Formule 1.Wij vinden dit de ideale keuze voor Formule 1 liefhebbers vanwege de uitstekende details en de voordelige prijs. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor luxe en detailLEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 – 42115: Deze indrukwekkende LEGO Technic sportwagen staat niet alleen voor uren bouwplezier, maar ook voor luxe en details. We waarderen vooral de unieke serienummer toegang voor online content. Hoewel het een grotere investering is, vinden wij dit de ultieme keuze voor wie op zoek is naar luxe en detail. >> Check laagste prijs

De nummer één keuze 10-jarigen speelgoed: het beste voor de kersverse tiener

Hoe maak je een tienjarige blij? Onder meer met Lego BrickHeadz: Baby Yoda en de Mandalorian. De Mandalorian is een populaire nieuwe Star Wars serie en iedereen is het erover eens dat Baby Yoda superschattig is. Deze miniatuur BrickHeadz hebben een goed herkenbaar ontwerp, plus herkenbare details als de geweren van de Mandalorian en de grote oren van Baby Yoda. Die oortjes zijn te verstellen en duiden meerdere emoties aan.

De beste budgetoptie 10-jarigen speelgoed

Een leuk budgetcadeautje voor een 10-jarige? Je kiest natuurlijk voor de Burago Red Bull RB16 – een miniatuur van de racewagen waarin Max Verstappen zijn races rijdt en waarin hij wereldkampioen geworden is. Dit miniatuurmodel is 12 centimeter groot (schaal 1:43). Niet alleen is het miniatuurtje leuk om naar te kijken, je kunt er ook zelfs verschillende stunts mee uitvoeren.

Wat maakt ons goede reviewers van 10-jarigen speelgoed?

Speelgoed reviewen doen wij voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo hebben we een goed beeld kunnen vormen waar het gemiddelde kind van een bepaalde leeftijd naar op zoek is. We kijken hierbij niet alleen naar de leeftijdsspecificatie op het speelgoed zelf, maar ook naar de uitdagingen die het speelgoed biedt. Het beste speelgoed is voor bijna alle leeftijden geschikt. Dit is het speelgoed dat we bij voorkeur in top 10 lijsten opnemen.

Waarom je kritisch blijven moet op elk assortiment 10-jarigen speelgoed

Zoals gezegd, is het blij maken van een tienjarige best een uitdaging. Dat vereist een goede voorbereiding.

Geef ze educatief speelgoed

Tienjarigen blijven ontdekken. Complexere puzzels, denkspellen, of speelgoed waarbij ze hun kennis moeten toepassen, leert ze zich beter te concentreren en verbetert daarnaast hun inzicht. Spellen met verschillende moeilijkheidsgraden doen het ook goed, net als spellen waarin kinderen het tegen elkaar op kunnen nemen en er maar één vijand kan zijn.

Constructiespeelgoed is een aanrader

Bestaat het gezin uit zowel meisjes en jongens? En zijn er meerdere kinderen die met het speelgoed samenspelen? Dan is het een aanrader te kiezen voor bouwsets van Playmobil of Lego. Deze worden meestal door zowel jongens als meisjes leuk gevonden en bieden heel wat plezier.

En op creatief vlak?

Meisjes zijn vaak net iets vaker creatief bezig dan jongens. Ze houden zich vooral bezig met het ontwerpen van kleding of kunstwerkjes maken. Knutselpakketjes (geen goedkope, maar kwalitatieve) kunnen voor de nodige uitdaging zorgen. Kinderen van tien zien ook graag resultaat van waar ze mee bezig zijn. Zorg ervoor dat ze iets kunnen maken waar ze echt wat aan hebben.

Gamen wordt steeds populairder

Bij tienjarigen wordt gamen meer en meer populair. Ook animatiefilms doen het goed. Het fijne van dit soort spelletje is bovendien dat ze weinig rommel achterlaten. Kinderen zijn al gauw een hele middag bezig. Je hoeft nauwelijks op ze te letten: ze vermaken zichzelf wel.

Competitief zijn ze allemaal

Kinderen van 10 willen graag winnen, dus geef ze eens een spelletje waarbij ze hun talenten kunnen laten zien en hun vaardigheden kunnen testen, bijvoorbeeld 30 Seconds of Escape Games.

Sceptische eerste houding: onderzoek naar 10-jarigen speelgoed

Er is tienjarigen speelgoed in overvloed. Vandaar dat een sceptische houding altijd een harde eis is. Alleen door goed onderzoek te doen naar het speelgoed, kun je speelgoed kopen dat er niet alleen heel mooi uitziet, maar ook heel goed is. De verpakking zegt lang niet alles.

Wat beloven 10-jarigen speelgoed makers meestal? Geeft dit een eerlijk beeld?

Je kent het wel: op een speelgoeddoos zijn van die overdreven blije kinderen met het speelgoed in hun handen afgebeeld. Leuk en aardig, maar dat is natuurlijk geen eerlijk beeld. Neem beloften van speelgoedmakers altijd met een korreltje na. Ga eens na in de reviews wat ouders te vertellen hebben. Hier lees je vaak of kinderen écht blij zijn met het artikel.

Aanschaf 10-jarigen speelgoed: hier let je op?

Bij de aanschaf van speelgoed, ook voor 10-jarigen, draait het altijd om het volgende:

Hoe uitdagend het speelgoed is

Hoe ouder ze worden, hoe meer ze kunnen en hoe minder snel het speelgoed uitdagend zal zijn. Voor tienjarigen geldt dat ze heel wat vaardigheden onder de knie hebben. Ze zullen zich niet snel meer laten verleiden door een lichtje dat gaat branden of een ander leuk effect. Kortom: je moet ze echt aan de bak zetten en het idee geven dat ze zichzelf moeten pushen.

 • Al het speelgoed dient geheel veilig te zijn, ook het speelgoed voor 10-jarigen
 • 10-jarigen speelgoed kopen dat toch duurzaam is?

Duurzaamheid zit hem vooral in het ontwerp. Het materiaal moet stevig zijn, maar veel belangrijk nog is dat het kind niet snel raakt uitgekeken op het ontwerp. Zo moet dit super uitdagend blijven. Met Lego kan een 10-jarige nog altijd alle kanten op: de constructie kan zo moeilijk en complex worden gemaakt als hij of zij zelf wil. Tactische bordspelletjes die met meerdere kinderen tegen elkaar worden gespeeld, blijven ook uitdagend. Kinderen leren van elkaar.

Onze onderzoeksdata: 10-jarigen speelgoed als volgt onderzocht

Als wij online onderzoek doen naar het aanbod speelgoed voor tienjarigen, beoordelen wij op basis hiervan:

 • Het speelgoed moet bij de leeftijdscategorie aansluiten
 • Het speelgoed moet blijven uitdagen, of juist een tijdloos ontwerp hebben
 • Al het speelgoed moet eerlijk geprijsd zijn
 • Een goede prijs-kwaliteitverhouding is een vereiste
 • Ook moeten de reviews over het speelgoed positief zijn.

Tienjarigenspeelgoed 1: de LEGO BrickHeadz Star Wars De Mandalorian & Baby Yoda is de beste algemene keuze

Onze topkeuze: Lego BrickHeadz van Star Wars. Dit is waarom:

 • Lego Star wars BrickHeadz combineert het beste van Lego, van Star Wars én van BrickHeadz
 • Schaf twee miniatuurmodellen van geliefde Star Wars personages aan
 • Met fraaie en authentieke details
 • De puntoortjes van Baby Yoda kunnen bewegen
 • Bouwen is leuk, ermee spelen ook; maar zelfs als je er niet mee speelt, zijn de BrickHeadz leuk om naar te kijken
 • Inclusief ‘zwevende’ kinderwagen voor Baby Yoda.

Tienjarigenspeelgoed 2: van de Burago Max Verstappen Red Bull RB16 Formule 1 12 cm wordt elke formule 1 fan blij

Een leuk budgetcadeautje is de Red Bull RB16 miniatuur van Max Verstappen.

 • Steun Max Verstappen tijdens al zijn races
 • Geheel op school (1:43)
 • Voor alle leeftijden, niet alleen voor 10-jarigen, ook voor als ze ouder worden
 • Inclusief vele details
 • Voordelige koop.

Tienjarigenspeelgoed 3: LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 – 42115 is een absolute blikvanger

Over fraaie autootjes gekomen: de Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 mag er ook zijn. Deze miniatuurauto van Lego technic bestaat uit talloze onderdeeltjes en biedt veel bouwplezier

 • Hij is geheel op schaal (1-8) en voorzien van prachtige details
 • Ideaal voor op een bureau, op een dressoir of kast, of in een vitrine
 • Elke sportwagen fan zal er één willen hebben
 • Leuk voor kinderen en volwassen racefan
 • In de doos vind je een exclusief koffietafelboek met bijbehorende bouwinstructies, plus interviews achter de schermen en de fraaiste afbeeldingen
 • Er zit een uniek serienummer onder de motorkap die toegang geeft tot online content
 • Let wel: dit is een echte investering, dus best duur.

Tienjarigenspeelgoed 4: Robotime DIY modelbouw pakket Emily’s Bloemenwinkel is een fraai miniatuurhuis

Je maakt een tienjarige ook blij met een DIY Modelbouwpakket van Emily’s Bloemenwinkel.

 • Het poppenhuis is super modieus ingericht
 • Je mag de onderdelen zelf aan elkaar lijmen
 • Het poppenhuis uitdossen met een vers paar bloemen? Een fantastisch idee
 • Inclusief Led lichtje (met 3V batterijtjes)
 • Al het benodigde gereedschap is inbegrepen.

Tienjarigenspeelgoed 5: de grote modellen LEGO Harry Potter & Hermelien Griffel zijn volledig beweegbaar

Geef een tienjarige ook iets leuks van Harry Potter, zoals de grote Modellen Harry en Hermelien.

 • Zet je eigen grote modellen van deze geliefde personages in elkaar
 • De figuren zijn lekker groot (26 centimeter hoog) en komen met z’n tweetjes
 • De heupen, de benen en handen zijn te bewegen net als bij de miniatuurpoppetjes van Lego
 • Inclusief te assembleren toverstokken
 • De bouwconstructies zijn bijgeleverd
 • Het gewaad van stof van Harry is afneembaar.

Tienjarigenspeelgoed 6: ook fraai van Lego – de Lego Technic Terreinbuggy – 42124

Lego heeft nog veel meer leuks te bieden, zoals de op afstand bestuurbare Terreinbuggy.

 • Eerst in elkaar zetten en vervolgens… racen maar!
 • Ook geschikt voor niet verharde ondergronden
 • Besturen dankzij de CONTROL+ App
 • Een primeur in de Lego Technic reeks: de Terreinbuggy is voorzien van zowel voor- als achtervering
 • Volledig uitgerust met openbare motorkap, retrostickers en antenne
 • Inclusief geluidseffecten en verschillende uitdagingen.

Tienjarigenspeelgoed 7: de Smoke & Mirrors Mindf*ck Illusies en Experimenten is een ideale gift voor jonge illusionisten

Elkaar op spannende wijze voor de gek houden, doen kinderen met de Smoke & Mirrors Mindf*ck Illusies.

 • In deze set vind je maar liefst 25 verschillende illusies die je zelf thuis kunt uitvoeren
 • Leer alles over hoe je brein en je zintuigen samenwerken (en elkaar soms tegenwerken)
 • Inclusief speciale online aflevering van het bekende programma Mindf*ck
 • Leer onder andere hoe je pasjes kunt laten zweven, lepels kunt ombuigen en gedachten kunt lezen.

Tienjarigenspeelgoed 8: de Revell – RMS Titanic 1:600 + 3D Puzzle (Iceberg) easy-click-systeem is de miniatuur der miniaturen

Een ander geschikt cadeau is de Revell – RMS Titanic.

 • Deze legpuzzel is 3D en geheel op schaal (1:600)
 • Haal een levensecht model van de Titanic in huis
 • Boots de scène met de botsing met het ijsblok na
 • De 3D puzzelstukjes zijn gemakkelijk aan elkaar te bevestigen met het “easy-click” mechanisme
 • Je kunt het model eventueel ook schilderen, al is dat geen vereiste (verf in zes kleuren).

Tienjarigenspeelgoed 9: de Wereld Kraskaart van Cris.com houdt al je reisbestemming op de wereld voor je bij

Wat de meeste tienjarigen ook wel leuk zullen vinden is de Cris.com Wereld Kraskaart.

Op deze kraskaart kunnen (jonge) kinderen alle bestemmingen bijhouden waar ze zijn geweest

 • Kras alle landen op de wereld weg waar je geweest bent
 • De wereldkraskaart is iets waar je langere tijd van kunt genieten
 • Ook leuk om als wereldkaart aan de muur te hangen
 • Kras je landen weg? Dan komen er allerlei mooie kleurtjes tevoorschijn
 • Wel opletten met krassen: het karton kan beschadigd raken als je te wild bent.

Tienjarigenspeelgoed 10: de Silverlit MacroBot Robot voert opdrachten voor jou uit

Altijd al een robotje willen hebben dat opdrachten voor je uitvoert? Dan heb je zeker iets aan de Silverlit MarcroBot.

 • Deze robot balanceert op wieltjes en kan zich alle kanten op bewegen
 • Zijn oogjes lichten in drie kleuren
 • Laat de robot kleine voorwerpen verplaatsen op het bijgeleverde plateau
 • De robot heeft een geheugen en kan onder meer routes opslaan en deze opnieuw afleggen
 • Neem teksten op met de opname functie (deze worden in robotstem door de robot herhaald)
 • Met de “follow me” functie aan zal de robot je overal kunnen volgen
 • Nadeel: je moet de 2 benodigde AAA batterijen zelf aanschaffen.

Bordspellen: het beste speelgoed voor 10-jarigen volgens Speelgoedtop10.nl

Waar maak je 10-jarigen het meest blij mee? Volgens Speelgoedtop10.nl bordspellen. Het leuke van bordspellen is dat ze meestal geschikt zijn voor heel het gezin en dat iedereen ervan mee kan genieten. Kinderen kunnen de spelletjes ook met elkaar spelen. De meeste 10-jarigen zijn erg competitief en dat komt natuurlijk goed: bij bordspelletjes draait het om winnen.

Jouw 10-jarigen speelgoed vervolgstap

Op basis van de tips in dit artikel kun je voor jezelf bepalen welk speelgoed het beste bij de wensen van een 10-jarige aansluit. Kies voor één van de speelgoedopties uit onze top 10, of zoek zelf wat uit. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Er is altijd wel wat leuks online te v inden. Onze belangrijkste tip: vraag aan het kind zelf (of diens ouders) wat hij of zij graag hebben wil.