Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Kindjes van vier kunnen al met zoveel ander speelgoed spelen dan kindjes van 1 of 2. Ze kunnen zich echt al zelfstandig vermaken en zich uren lang bezighouden met nieuw speelgoed. Dat betekent wel dat je na moet denken over wat het volgende is dat in huis gehaald gaat worden. Aan de ene kant is speelgoed natuurlijk om mee te spelen, maar aan de andere kant kan je kindje ook echt iets leren van speelgoed. Denk maar eens aan de items met letters of cijfers.

Zoeken naar ideaal speelgoed voor een vierjarige

We zijn niet altijd voor onze eigen kinderen op zoek naar speelgoed. Vaak is het voor een vriendje van school of een neefje of nichtje. Dan kan het iets lastiger zijn om iets te vinden dat in de ogen van het vierjarige kind een geslaagd cadeau is. Het liefst neem je van te voren contact op met de ouders, zodat zij je een handje kunnen helpen bij wat de wensen zijn. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en er niet eens zoveel over nadenken en gewoon speelgoed kopen waar een vier op de doos staat.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor een kind van vier

Nijntje was de creatie van Dick Bruna en is de hele wereld overgegaan. Tekeningen van Nijntje verschenen op geboortekaartjes en rompertjes, er is een reusachtige lamp van gemaakt, maar de favoriet blijft toch wel de knuffel. De knuffel in deze top tien is van een heerlijk zachte ribstof gemaakt en hierdoor zal je kleine hem dicht bij zich willen houden. Ze zijn er overigens in verschillende formaten, maar in deze review staat het konijn van 24 centimeter groot.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 speelgoed voor kinderen van 4 jaarBon Ton Toys Nijntje: Uit de test kwam dat jongens én meisjes helemaal weg zijn van deze knuffel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste traditionele speelgoed voor 4 jaarKAPLA: Met deze blokkenset is alles mogelijk, of je kleine nou voor simpel of ambitieus gaat.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste spel voor 4 jarigenCarcassonne Junior: Dit spel is het beste spel om je kleine te introduceren aan ingewikkeldere spelelementen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij speelgoed voor vierjarigen?

Speelgoed is best duur en als je ook nog iets wilt kopen dat in de smaak valt, kan het je hoofd best een tijdje bezighouden. Iemand die zelf geen kinderen heeft, weet ook weinig van de ontwikkeling die het doormaakt en dat de een sneller is dan de ander. Een kind dat al vlotter dan de rest loopt en praat, kan ook sneller toe zijn aan rekenen en schrijven. Het blijft dat de uitdaging om het kind zo te prikkelen, dat het gemotiveerd blijft om die ontwikkeling door te zetten. Vandaar deze review.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed voor kinderen?

Speelgoedfabrieken – of het speelgoed dat ze produceren – voldoen niet altijd aan eisen. Zo is er een Europees keurmerk voor producten die voor de Europese Unie goedgekeurd zijn. Voor een ouder voelt dit goed, want je weet dat er bepaalde kwaliteit geleverd moet worden. Maar dit betekent ook dat fabrieken iets verzinnen om ook op deze markt te kunnen geraken. Zo is er een label dat heel erg lijkt op het Europese keurmerk, maar dus niet hetzelfde is. Dat schept verwarring.

Daarnaast zijn er veel ouders die geen duur speelgoed kunnen betalen, dus dan wordt er al snel naar goedkopere alternatieven gezocht. Je komt dan bij online platformen als bijvoorbeeld Wish terecht en heel vaak komen de producten dan helemaal uit China. Je weet al dat het idioot lage bedrag bijna niet kan kloppen en als je dan het pakketje open maakt, zie je dat het speelgoed inderdaad niet van die kwaliteit is die je stiekem toch had gehoopt.

Wat is er zo speciaal aan speelgoed voor iemand van vier?

Kinderen van vier kunnen nog steeds moeite hebben met kleine onderdelen. Ze stoppen nog veel in hun mond en ze kunnen nog niet alles goed vastpakken. Dat betekent dat speelgoed een leermiddel wordt om ervoor te zorgen dat het uiteindelijk niet alles in de mond blijft stoppen, of dat je met kleine onderdelen oefent hoe het kind dit goed vast kan pakken. Maar soms wil je ook gewoon spelen en er niet altijd een leermoment van maken.

Wat belooft de speelgoedfabrikant doorgaans?

 • Fabrikanten zeggen nooit dat hun speelgoed gevaarlijk kan zijn, terwijl er dus wel kleine onderdelen bij of aan kunnen zitten. In dit laatste geval kan het losraken.
 • Ze verpakken het op zo’n manier dat je de kwaliteit van het speelgoed zelf vaak niet goed kunt zien in de doos. Er is vooral veel karton en het kleine stukje folie glinstert. Dat voorkomt dat je het product echt goed kunt bekijken zonder de doos open te maken.

Waar op letten bij speelgoed voor een kind van vier? Criteria bij deze review

Wij hebben voor kindjes met de leeftijd van vier jaar vooral gekeken naar de volgende aspecten:

 • Geschiktheid voor de leeftijd – om hoeveel losse elementen gaat het bij het speelgoed en hoe groot zijn deze elementen?
 • Soort speelgoed – kan er door het kind alleen mee gespeeld worden, of moet er altijd een ouder of verzorger bijblijven?
 • Leeropbrengst – is het speelgoed om gewoon lekker mee te spelen, of kan het kind iets leren door met het speelgoed te spelen? (bijvoorbeeld het alfabet, kleuren of cijfers)

Hoe hebben we het speelgoed getest? Onze resultaten

Voor deze test hebben we speelgoed aangeschaft en verdeeld onder de doelgroep. Het was geen ingewikkelde test. We hebben vooral in de gaten gehouden hoe, hoe lang en hoe vaak er mee gespeeld werd. Bij speelgoed waar het kind speciale vaardigheden kon ontwikkelen, hebben we voor aanvang van de test bij de ouder nagevraagd waar het kind op dat moment voor wat betreft de ontwikkeling van die vaardigheid stond en hoe dat na het spelen met het speelgoed was.

De top 10 met beste speelgoed voor een kind van vier

1.     Bon Ton Toys – Nijntje Knuffel

Deze lekker zachte Nijntje knuffel is van corduroy gemaakt en 23 centimeter hoog.

Pluspunten:

 • Je kunt deze knuffel lekker praktisch in de wasmachine wassen.
 • Hij is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook een echte eye catcher in de kinderkamer.

Minpunten:

 • Was je de knuffel zelf? Kijk dan voor het in de wasmachine doen en bij het er weer uithalen of de knuffel nog heel is.

2.     Happy Horse – Konijn Richie

Voor jongere kindjes heeft Happy Horse konijn Richie zonder poten, maar voor een kind van vier is deze met poten veel leuker.

Pluspunten:

 • Het konijn is 58 centimeter groot en daardoor echt een flinke knuffel om lekker vast te houden.
 • Dit konijn wordt bij veel kindjes favoriet.

Minpunten:

 • Als je kind slecht zonder dit konijn kan, is het slim om een paar extra exemplaren aan te schaffen.

3.     Mattel Games – blik met drie spellen: UNO, Phase 10 en Snappy Dressers

Met dit leuke blik heb je drie kaartspellen tegelijk om je kind te stimuleren met tellen.

Pluspunten:

 • Het is een combinatie van spellen, waarbij tellen, rekenen, vooruit denken en puzzelen centraal staat. Je helpt je kind op een leuke manier bij zijn ontwikkeling.
 • Bewaar de spellen altijd in het blik na afloop, dan blijft de set compleet.

Minpunten:

 • Wordt er veel met de kaarten gespeeld? Dan adviseren wij een lamineerapparaat te kopen en de kaartjes van een plastic laagje te voorzien. Hierdoor gaan de spellen langer mee en – tip 2 – met een verwijderbare stift kun je zelfs extra informatie op de kaarten zetten als je kind de spelregels nog lastig vindt.

4.     LEGO DUPLO – Luxe Treinset

Dit is het duurste cadeau voor vierjarigen in deze top tien.

Pluspunten:

 • Het betreft een luxe set met sporen en treintjes. Er zit een treinstation bij en een logistiek deel waar goederen uit de wagons geladen kunnen worden.
 • Door de uitgebreide set heeft je kind erg lang plezier als het speelt.
 • Je kunt de set eventueel nog verder uitbreiden.

Minpunten:

 • De prijs kan voor sommigen wel een te hoge drempel zijn.

5.     PLAYMOBIL – Mijn meeneempoppenhuis

Het poppenhuis kan open en dan zijn er vier kamers met meubeltjes en poppetjes om mee te spelen.

Pluspunten:

 • Het poppenhuis stimuleert de fantasie en laat kinderen situaties uit het leven naspelen met de kleine poppetjes.
 • Wij vinden de kwaliteit van dit poppenhuis goed.

Minpunten:

 • Ook voor sommige vierjarigen zijn er nog wat kleine onderdelen in dit poppenhuis te vinden. Misschien moet je voor het spelen een selectie maken en het kleinste spul eruit halen.

6.     KAPLA – Blank met Voorbeeldboek – inclusief 280 Plankjes

Leer je kind stapelen met de meest eenvoudige blokjes van Kapla.

Pluspunten:

 • Het formaat en de vorm zorgen ervoor dat de blokjes – eenmaal goed gestapeld – altijd in balans blijven. Je kind leert dus de blokjes goed neer te leggen.
 • Het boekje is leuk als je kind figuren wil gaan namaken in plaats van alleen maar zelf iets bedenken.

Minpunten:

 • De plankjes zijn niet groot en er zitten er veel in een doos, dus je raakt er ook snel kwijt.

7.     Jumbo – Kroko Loko Kinderspel

Je kunt dit spel met 2, 3 en 4 personen spelen.

Pluspunten:

 • Het is een leuk spel om samen met je kind te spelen.
 • Iedere speler probeert een zo lang mogelijke krokodil te maken.

Minpunten:

 • Het gaat hier niet om slim spelen, aangezien je ook gewoon pech kunt hebben en dan verliest.

8.     999 Games – Carcassonne Junior

Dit spel is Spel van het jaar geweest in 2012.

Pluspunten:

 • Dit is een juniorvariant, waardoor je later makkelijk de overstap kunt maken naar de normale versie.
 • Je leert je kind tactisch nadenken over het plaatsen van de tegels en dat is een leuke uitdaging voor iemand van vier jaar.
 • Het kan ook met oudere kinderen en volwassenen gespeeld worden.

Minpunten:

 • We hebben geen verbeterpunten over dit spel gehoord.

9.     Little Tikes – Zandbak of Watertafel – model Piratenboot

Laat je vierjarige lekker spetteren in de zomer buiten met deze watertafel.

Pluspunten:

 • Het piratenthema is leuk voor zowel jongens als meisjes vanwege de attributen die erop zitten, zoals de fontein, het waterkanon en de haai die water spuit.
 • Kinderen kunnen hier de hele middag mee spelen.

Minpunten:

 • Zorg er wel voor dat je je kind bij goed weer in de gaten houdt en dat het niet in de volle zon met de watertafel speelt. Het kan sneller verbranden.

10.  PLAYMOBIL City Action – Politiepatrouille met licht en geluid

Het licht op de auto en het geluid maken dit speelgoed helemaal compleet.

Pluspunten:

 • De kwaliteit van de patrouillewagen is goed.
 • Je kunt er nog andere Playmobil speelgoed bij kopen, zoals de trailer van de politie waar je een paard in kunt vervoeren, de brandweerauto en de ambulance.

Minpunten:

 • Voor een vierjarige kan het lastig zijn om de poppetjes in de stoelen van de auto te krijgen. Daar mag een volwassene in het begin wel even bij helpen.

Beste uit de test

Het blik met de drie spellen bleek bijzonder goed te bevallen bij de kindjes die al een beetje konden rekenen. Je merkt dat samen een spel doen echt iets kan toevoegen aan hun kennis. En je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven, maar het kan wel bijzonder handig zijn dat als het naar school gaat, het in ieder geval niet al een achterstand heeft. Zodra het die stempel heeft gekregen, gaat het ineens heel zwaar wegen en is speelgoed meestal niet meer voldoende om de schade in te halen.

Als je met een spel als UNO of Phase 10 samen met je kind een leuke tijd kunt hebben en het tegelijkertijd iets kunt bijbrengen, dan heb je als ouder toch je taak gedaan. Je bent bewust met de opvoeding van je kind bezig en hebt samen plezier. Dat is waar wij denken dat het toch om draait in dit leven.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afsluiting

Het speelgoed in deze review heeft een prijs van tussen de 10 en bijna 400 euro. Wij snappen dat niet iedereen 400 euro aan speelgoed wil uitgeven en eigenlijk hoeft dat ook niet. Iets van een tientje kan namelijk net zoveel of misschien nog wel nog meer plezier bieden. Het is dan niet erg als het stuk gaat, terwijl met de treinset in deze top tien misschien alleen maar voorzichtig of zonder vriendjes gespeeld mag worden.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

Beste speelgoed 4 jaar: dit speelgoed is voor kinderen van 4 en ouder

Als ze vier zijn, gaan ze voor het eerst naar school. Hoewel het in de eerste twee klassen vooral nog spelen en ontdekken is, kan het echte werk beginnen. Thuis en op het speelplein lekker spelen hoort er natuurlijk ook bij. In dit artikel bespreken we het beste speelgoed wat je online voor een vierjarige zult vinden. Dit speelgoed is uitdagend, educatief, maar ook heel leuk.

Onze zoektocht naar beste vierjarigen speelgoed: het ene na het andere gezien

Speelgoed voor de vierjarige kom je in heel wat verschillende maten en vormen tegen. We zijn erg onder de indruk van het ruime aanbod. Natuurlijk is het aan ons de taak het beste speelgoed van het mindere speelgoed te onderscheiden. Veel speelgoed wordt gemaakt met als doel het zo snel mogelijk e met een zo hoog mogelijke winst te verkopen. Daar werken we liever niet aan mee. Daarom richten we ons op kwaliteit: speelgoed waar je echt iets aan hebt.

Snel overzicht: Deze 4-jarigen speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste educatieve keuzeIk Leer Schrijven van Ik Leer: We vinden dit een ideaal educatief cadeau voor vierjarigen. Het helpt ze bij het leren van letters en simpele woordjes schrijven. Met 20 verschillende kaarten en 94 opdrachten die opnieuw te gebruiken zijn, is dit een topkeuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor budget & educatieElectro Basisschool Groep 1 & 2: Dit is volgens ons de beste budgetoptie voor vierjarigen speelgoed. Met liefst 350 verschillende opdrachten en 3 moeilijkheidsgraden, kunnen kinderen zich volop ontwikkelen. Het speelgoed maakt leren leuk door vragen te verbinden aan het juiste antwoord met behulp van kabeltjes. Gelukkig zijn de benodigde batterijen al meegeleverd. >> Check laagste prijs
Meest innovatieve & duurzame keuzeClixo Itsy 18 stuks set (blauw/geel): We zijn onder de indruk van het innovatieve en duurzame ontwerp van dit magnetische speelgoed. De set bevat 18 flexibele stukken in 6 verschillende vormen. Kinderen kunnen ze klikken, buigen en stapelen zoals ze willen. Bovendien zijn de stukken gemaakt van synthetisch, recyclebaar papier wat goed is voor het milieu. >> Check laagste prijs

Onze nummer één speelgoed voor 4 jaar: kan niet missen – altijd raak

Het handigste speelgoed dat wij zijn tegengekomen, is de “Ik Leer Schrijven” set van Ik Leer. Dit is een educatief cadeau waarmee elke vierjarige spelenderwijs letters en woorden kan ontdekken. De opdrachten zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de kennis en de ervaring van een vierjarige. Dankzij het handige schrijfsysteem kunnen kleine kinderen ook zelf oefenen. De kaarten zijn afwisselend en tellen verschillende opdrachten.

De beste budgetoptie 4-jarigen speelgoed

Op zoek naar een budgetcadeautje voor een vierjarige dat van hoge kwaliteit is? Dan kies je voor de Electro Basisschool Groep 1&2. Deze Electro set is ideaal voor kinderen die pas net naar school gaan. Deze set bestaat uit 350 opdrachtjes op 3 uiteenlopende niveaus. Een kind kan vraag en antwoord met elkaar verbinden door middel van blauwe en rode kabeltjes. Als het antwoord correct is, wordt het kind meteen beloond met een vrolijk brandend lampje.

Wat maakt ons geschikte reviewers van 4-jarigen speelgoed?

Door de jaren heen hebben we flink wat speelgoed gereviewd: speelgoed voor jongens en voor meisjes, maar ook genderneutraal speelgoed. We maakten onderscheid in speelgoed voor verschillende leeftijden. Inmiddels hebben we flink wat ervaring in het reviewen en ook flink wat kennis van wat er op speelgoedvlak te krijgen is. Vandaar dat wij je verder kunnen helpen bij je speelgoedvragen. Waar je ook naar op zoek bent: wij hebben het antwoord voor je.

Blijf kritisch op het aanbod 4-jarigen speelgoed

Kritisch blijven op het speelgoedaanbod is altijd heel belangrijk. Het aanbod is groot. Niet alle kinderen vinden elk soort speelgoed leuk. Het speelgoed moet aansluiten bij de smaak. In de meeste gevallen geldt dat constructiespeelgoed erg in de smaak valt, bij jongens en bij meisjes.

Soorten constructiespeelgoed

Er zijn veel soorten constructie- of bouwspeelgoed. Het bekendste is Lego en Lego Duplo voor peuters. Constructiespeelgoed is meestal duurzaam en biedt heel veel creatieve mogelijkheden. Omdat kinderen eindeloos kunnen variëren, zullen ze er best wel even zoet mee zijn. Met Lego bouw je vooral gebouwtjes en huizen. Met een merk als Hubelino bouw je achtbanen voor knikkers. K’nex vinden veel kinderen ook een leuk constructiemateriaal.

Verkleden

Kinderen houden van verkleden. Verkleden hoort bij rollenspel: kinderen zullen bijvoorbeeld een personage willen zijn dat ze op tv hebben gezien. Ze spelen riddertje, winkelier, dokter of brandweerman. Door te spelen leert je kind ook meer over de verschillende beroepen in de wereld.

Creatief met stiften en verf

Jonge kinderen houden van kliederen, of het nu met een potlood of met vingerverf is. Er bestaan heel wat soorten creatief speelgoed: van toverstiften tot strijkkralensets. Ook klei is erg leuk.

Poppen en knuffels

Kinderen van vier hebben nog volop behoefte aan knuffels. Met poppen zullen ze ook graag spelen. Poppen passen bij elk soort rollenspel. Kinderen zullen instinctief goed voor hun pop willen zorgen, waardoor ze ook een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen – essentieel voor elk kind.

Kinderfietsjes en stepjes

Bekend van kleuters is dat ze graag en veel rennen. Ze zijn graag in beweging. De beste manier om ze in beweging te houden is met fietsjes en stepjes, zowel op het schoolplein als erbuiten.

Gezelschapsspelletjes

Kinderen van vier kunnen al goed samenspelen. Dat niet alleen, ze zijn ook al competitief, wat betekent dat ze graag willen winnen. Gezelschapsspelletjes bieden dus voldoende uitdaging.

Programmeren

We leven in het digitale tijdperk. Programmeer speelgoed houdt in dat kinderen onderdelen aan elkaar moeten bevestigen. De functies van het speelgoed worden elektronisch bepaald.

Buitenspeelgoed

Wil je je kind bekend maken met buitenspelen? Geef hem een voetbal. Voetballen doen ze in de zomer, maar ook in herfst en winter. Ander buitenspeelgoed zijn tennissets, vliegers, of juist waterpistolen bij warm meer. Er is genoeg te denken voor kinderen om zich buiten te vermaken.

Wat beloven producenten van kinderspeelgoed? Wat kun je met zo’n belofte?

Producenten van kinderspeelgoed zullen je maar wat graag uren speelplezier beloven. Ze doen je graag geloven dat hun speelgoed het beste is voor elk kind, terwijl dat in de praktijk soms aardig tegenvalt. Als je speelgoed aanschaft, moet je altijd kritisch zijn en vooral ook de reviews van klanten erbij pakken. Deze laten zien of kinderen écht veel met het speelgoed bezig zijn.

Aanschaf vierjarigen speelgoed: hier let je op

Leuk speelgoed voor de vierjarige kopen? Er zijn verschillende factoren om op te letten:

Smaak van het kind

Sommige kinderen houden van techniek, andere kinderen houden van racen. Ook zijn er kinderen die graag met knuffels en poppen spelen. Sommige kinderen lezen heel veel, terwijl andere kinderen volop buiten bezig zijn. Kortom: zorg dat het speelgoed bij het type kind past.

Veilig speelgoed

Veilig speelgoed is speelgoed dat niet snel breekt, versplinterd, waarvan onderdelen niet los komen, dat geen schadelijke stoffen bevat en dat je bovendien gemakkelijk schoon kunt maken.

Educatief

Het beste speelgoed voor een vierjarige is speelgoed waar het kind iets van opsteekt, bij voorkeur wanneer het meer op spelen dan ‘studeren’ lijkt. Spelenderwijs leren is leren zonder er ‘moeite’ voor te doen. Er zijn heel wat dingen waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen: van geheugentraining tot samenspel en van behendigheid tot motoriek.

Dit kan een kind van vier jaar

Een gemiddeld kind van vier jaar kan het volgende:

 • Tot tien tellen en ook cijfers lezen
 • Kleuren en vormen herkennen plus benoemen
 • Knippen, plakken en een beetje schrijven
 • Klimmen en klauteren
 • Simpele spelregels aanhouden
 • Imitatiespel heeft plaats gemaakt voor fantasiespel – een eigen wereld ontwikkelen.

Dit leert een vierjarig kind bij

Een kind van vier jaar leert bij over het volgende:

 • Makkelijker optellen en aftellen (tot 10, 11 of 12)
 • Zelf knutselwerk maken (knippen, vouwen, plakken)
 • Fietsen zonder gebruik van zijwieltjes
 • Zwemmen
 • Fantasie speelt een grotere en grotere rol: speelgoed moet hierop aansluiten.

Onze onderzoeksdata: 4-jarigen speelgoed hebben we als volgt getest

Voor onze top-10 speelgoed hebben we naar de volgende zaken gekeken:

 • Het ontwerp van het speelgoed (spreekt het tot de verbeelding?)
 • Het materiaal (is het speelgoed stevig? Duurzaam? Veilig?)
 • Hoe zit het met de kwaliteit, in vergelijking tot de prijs?
 • Zijn klanten positief in hun reviews?
 • Krijg je garantie? En kun je gratis retourneren?

4-jarigen speelgoed één: Ik Leer Schrijven van Ik Leer – het ideale educatieve cadeau voor de vierjarige

Het eerste speelgoed in deze lijst hebben we al benoemd. Dit is het “Ik leer Schrijven” speelgoed: een educatief niveau waar elke vierjarige blij van zal worden. Dit heeft Ik Leer te bieden:

 • Vierjarigen leren letters en simpele woordjes schrijven
 • De opdrachten zijn uitdagend, maar nooit te moeilijk voor een kind van vier
 • De kaarten zijn af te wissen en opnieuw te gebruiken
 • Liefst 20 verschillende kaarten met 94 opdrachten
 • Opdrachten op 5 niveaus
 • Een nadeel: je moet de 3 LR14 batterijen zelf aanschaffen.

4-jarigen speelgoed twee: Electro Basisschool Groep 1 & 2 is de beste budgetoptie vierjarigen speelgoed

De Electro Basisschool Groep 1 & 2 is ideaal voor kinderen uit groep 1 en 2. Een leuk begin voor een spannend basisschool avontuur. Dit speelgoed zit bomvol educatieve uitdagingen:

 • Beste budgetoptie
 • Liefst 350 verschillende opdrachten
 • Kies uit 3 moeilijkheidsgraden
 • Verbind zelf de vraag aan het juiste antwoord met behulp van kabeltjes en zie een lampje oplichten
 • De benodigde batterijen zijn meegeleverd.

4-jarigen speelgoed drie: de Clixo Itsy 18 stuks set (blauw/geel) is superhandig en flexibel magnetisch speelgoed

Ken jij het Clixo Itsy speelgoed al?

 • Dit speelgoed is volledig magnetisch
 • Deze set bevat 18 flexibele stukken in 6 verschillende vormpjes
 • Klikken, buigen en stapelen horen er allemaal bij
 • De stukken van Clixo zijn gemaakt van synthetisch, recyclebaar papier.

4-jarigen speelgoed vier: de Clics bouwblokken bouwset 8 in 1 is duurzaam en multi inzetbaar

Ook kinderen van 4 zullen nog graag met bouwblokken aan de slag gaan. Deze bouwblokken stellen je in staat een eigen wereld op te bouwen. Of kies voor één van de instructievormen.

 • De bouwemmer stelt je in staat tal van vormen te bouwen
 • Gebruik de instructies voor om standaardvormpjes te bouwen
 • Maar liefst 122 Clics en 38 accessoires in één bouwset
 • Daarnaast krijg je ook nog eens stickers meegeleverd
 • Het gebruikte plastic is gerecycled.

4-jarigen speelgoed vijf: de SMOBY FleXtreme Discovery set is een 184 track supersnelle racebaan

Of kies voor de Discovery set van FleXtreme. Hiermee bouw je eenvoudig een snelle racebaan.

 • De racebaan is maar liefst 4.4 meter lang
 • De rupsen kun je zelfs over een bed, stoel of dressoir heen ‘krullen’
 • Krijg een extra carrosserie en entry/exit track meegeleverd
 • Ook de batterijen zijn meegeleverd
 • Je kunt eindeloos variëren in het ontwerp van de baan.

4-jarigen speelgoed zes: kleine dino fan in huis? Dan is het Schleich Dinosaurus Brachiosaurus model ideaal voor jou!

Ken je een vierjarig die fan is van dino’s? Dan moet je zeker het dino model Brachiosaurus uitproberen.

 • Model op schaal
 • Gemaakt van hoogwaardig kunststof
 • Leuk collectors item
 • Ook niet te duur.

4-jarigen speelgoed zeven: het Hot Wheels Cadeau set van 5 Auto’s is een verrassingspakket

Voor kinderen die dol zijn op raceautootjes zijn er natuurlijk de Hot Wheels. Kies voor de cadeau set en…

 • Krijg liefst vijf verschillende autootjes
 • Welke autootjes je precies krijgt is de verrassing
 • Breid je verzameling gemakkelijk uit
 • De prijs-kwaliteit is prima
 • Mooie modellen op schaal.

4-jarigen speelgoed acht: LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos – 10698 – biedt uren bouwplezier

Vierjarigen spelen waarschijnlijk al niet meer met Duplo. Toch kun je ook niet meteen van ze verwachten dat ze met Lego met piepkleine onderdelen overweg kunnen. De Classic Creatieve Grote Opbergdoos biedt uitkomst. Deze set zit namelijk vol stenen van groter formaat.

 • In deze set kom je stenen in 33 kleuren tegen
 • Vol deur- en raamelementen plus andere speciale stenen
 • Inclusief ideeënboekje voor het bouwen van verschillende gebouwtjes
 • Inclusief handige plastic opbergdoos
 • De fantasie van jonge kinderen wordt zeker aangesproken.

4-jarigen speelgoed negen: de LEGO Friends 4+ Kattenverzorgingswagen – 41439 – is ideaal voor meisjes

De meeste meisjes van vier zullen dol zijn op de Lego Friends Kattenverzorgingswagen, maar eigenlijk is deze set voor ideaal voor elke jonge kattenvriend. Ook jongens zullen er mee spelen.

 • Superleuk voor kattenvriendjes
 • Inclusief mini-personages Mia en Emma
 • Het plezier begint al met het opbouwen van de set
 • Supermakkelijk uit te breiden met andere Lego (Friends) sets
 • Vergroot de bouwvaardigheden van kinderen.

4-jarigen speelgoed tien: L.O.L. Surprise! Movie Magic Tots – Minipop – is een spannende surprise set

Weet jij al wat L.O.L Surprise is? De Movie Magic Tots is een spannende surprise set met minipopje

 • Dit speelgoed won in België de Speelgoed van het Jaar Verkiezing (2021)
 • Je pakt 10 verschillende verrassingen uit, onder andere filmscènes, filmrekwisieten, Movie Magic pop en een 3D-brilletje.
 • Dankzij de speciale lens kun je verborgen berichten op de poppen openen
 • Als je de pop onder de kraan houdt, zal deze van kleur veranderen
 • Voordeel of nadeel? Kinderen krijgen willekeurig één van de 12 verzamelbare Movie Magic poppen.

Kleine bouwblokken: het beste 4-jarigen speelgoed volgens Blabloom.com

Volgens Blabloom, “duurzame conceptstore voor het hele gezin”, zijn kleine bouwblokken het beste speelgoed voor kinderen van vier jaar. Dat is ook niet zo gek. Dit speelgoed traint de fijne motoriek en zit bovendien boordevol uitdagingen. Er zijn tal van bouwsets op het internet te vinden, dus er zit er altijd wel eentje tussen die je kind helemaal zal bevallen. Wat het ook altijd goed doet? Teken- en schrijfmateriaal, plus natuurlijk gezelschapsspelletjes.

Jouw 4-jarigen speelgoed vervolgstap

Zelf een vierjarig kind? Of op zoek naar een cadeau om het vierjarig kind van een ander cadeau te doen? In dit artikel hebben we onze top 10 vierjarigen speelgoed met je gedeeld. Ook hebben we je heel wat tips gegeven over hoe je zelf een geschikt cadeautje voor een vierjarige kunt kopen. Kortom: wat houdt je tegen? We wensen je heel veel succes in je zoektocht.