De allerbeste schoencadeautjes per leeftijd en prijsklasse

Wat is er nu leuker dan iemand te verrassen met een leuk maar toch ook duurzaam schoencadeautje? Niets toch? Onze redactie is dan ook op zoek gegaan naar de beste schoencadeautjes, voor diverse leeftijden en in diverse prijsklassen, met als maximum 15 euro. Als je wat meer te besteden hebt, dan kies je gewoon voor meerdere cadeaus. Simpel toch?

Onze zoektocht naar het perfecte schoencadeautje

Op onze redactie wilden we al langer een artikel schrijven over het beste schoencadeautje, maar we kwamen er achter dat we hiervoor een overdaad aan sites en producten moesten doornemen. Na een korte inventarisatie kwamen we namelijk al snel al op honderden geinige, handige of leerzame cadeautjes. We besloten ze, om overzicht te houden, te verdelen in een aantal categorieën.

Diverse leeftijdscategorieën

We begonnen met het onderscheid in leeftijd. We wilden tenslotte niet een lijstje maken met schoencadeautjes voor zowel volwassenen als kinderen. Hier hebben beide uiteindelijk niet veel aan. Ook binnen deze categorieën zijn weer meer subcategorieën te bedenken (man – vrouw – genderneutraal bijvoorbeeld), maar nadat we hier wat mee hebben gestoeid, besloten we toch maar alleen de onderverdeling kind – volwassene aan te houden.

Diverse prijsklassen

Wel wilden we wat nader kijken naar de prijsklasse. Vaak is immers vooraf een budget afgesproken voor een schoencadeautje. De realiteit is nu, dat er zowel voor 1 euro als voor 100 euro iets te vinden valt. Omdat de meeste mensen het budget echter binnen de perken willen houden, hebben wij besloten tot een onderverdeling in cadeautjes tot 5 euro en vanaf 5 euro. Voor de tweede categorie hebben we er daarbij voor gezorgd dat geen enkel cadeau boven de 15 euro uitkomt.

Hoe dit verder aan te pakken

Uiteraard zijn deze beslissingen enigszins arbitrair, maar er moest een keuze worden gemaakt en bij een rondgang op de redactie leek dit ons de beste onderverdeling. Nu konden we daadwerkelijk op zoek naar de beste cadeautjes op dit gebied. We gingen uitgebreid speuren op het internet, lazen diverse blogartikelen over schoencadeautjes en keken video’s op youtube voor extra tips. Als we het idee hadden een goed product te pakken te hebben, bestelden we het om het uit te proberen.

De beste schoencadeautjes

Die zoektocht heeft een mooi aantal fijne cadeautjes opgeleverd. Aan het eind van dit artikel hebben we er 12 voor je op een rij gezet, met uitgebreide links en verantwoording. Als je voor het lezen van het hele artikel echter geen tijd hebt, geven we je hierbij alvast kort de 4 grootste tips:

 • Cadeaus voor volwassenen onder 5 euro: anti-stress speelgoed
 • Cadeaus voor volwassenen tussen 5 en 15 euro: happy socks
 • Cadeaus voor kinderen onder 5 euro: stoepkrijt
 • Cadeaus voor kinderen tussen 5 en 15 euro: vergrootglas
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste cadeau voor volwassenen en kinderenHappy Socks: Deze sokken zijn altijd net zo leuk als dat ze klinken. Iedereen van de redactie werd ontzettend gelukkig van deze sokken.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste cadeau voor kinderen onder 5 euroStoepkrijt: Wie heeft er niet in het verleden speurtochten en tekeningen gemaakt met stoepkrijt? Zo bleek stoepkrijt als best uit onze test te komen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriet van de redactieBierdopschieter: Dit unieke cadeau was eigenlijk als verassing als de favoriet onder de redactie. Dus als je nog een cadeau zoekt voor je partner kunnen we deze aanraden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Onze beoordelaars

Je vraagt je misschien af hoe we tot deze tips zijn gekomen. Wel, onze redactie bestaat uit meerdere personen van diverse leeftijd en met uiteenlopende interesses. Dit zorgde ervoor dat we niet constant in één hoekje van het internet hebben gezocht naar het ideale cadeau. Door de cadeautjes allemaal uit te proberen, merkten we bovendien al snel wat wel en wat niet bij iedereen in de smaak viel.

Immer een kritische blik

Ons enthousiasme hinderde onze kritische blik echter niet. Door onze jarenlange ervaring weten we inmiddels wel dat fabrikanten lang niet altijd eerlijk zijn over hun product. Je hebt zelf vast ook wel eens meegemaakt dat je vol enthousiasme een bestelling had geplaatst, om erachter te komen dat je een kat in de zak had gekocht. Juist door diverse producten van verschillende producenten aan te schaffen zijn wij niet bang kritisch te zijn over de schoencadeautjes. Al die dure en hippe, vaak Engelstalige termen, daar kijken wij inmiddels toch echt dwars doorheen.

Teleurstellingen en verrassingen

Door kritisch te zijn op de door ons aangeschafte producten, waren wij ook nog wel eens teleurgesteld. Op het oog leuke schoencadeautjes, die er op de verkooppagina nog zo flitsend uit hadden gezien, vielen bij ontvangst erg tegen. Andere producten konden de esthetische test dan weer wel doorstaan, maar gingen na een kort gebruik stuk. Die teleurstellingen willen we jullie uiteraard besparen.

Niet nagekomen beloftes

Als het om schoencadeautjes gaan, gaat het vaak om prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Veel fabrikanten laten die drie begrippen dan ook vallen in de aanprijzing van hun waar. In de realiteit bleek echter nog wel eens, dat goedkoop duurkoop bleek te zijn, juist door gebrekkige kwaliteit. Ook waren sommige cadeaus in no-time versleten.

Waar hebben wij op gelet?

Voor het zoeken naar het ideale schoencadeautje hebben we aan een aantal criteria vastgehouden:

 1. Leeftijd. Hiervoor hebben we de cadeaus onderverdeeld in ‘kinderen’ en ‘volwassenen’.
 2. Prijs. Ook hier hebben onderscheid in gemaakt: ‘onder 5 euro’ en ’tussen 5 en 15 euro’.
 3. Duurzaamheid. We hebben cadeaus uitgezocht waar je langere tijd plezier van hebt.

Het tot stand brengen van de ideale lijst

Nu we voor onszelf de criteria helder hadden, was het tijd om de lijst samen te stellen. We hebben de schoencadeautjes aangeschaft, gebruikt en soms ook cadeau gegeven, om de reacties van bijvoorbeeld kinderen te peilen. Ook hebben we tenslotte nog recensies van kenners opgezocht en consumentengidsen doorgenomen. We wilden voor deze lijst immers niet over één nacht ijs gaan.

De beste schoencadeautjes: per leeftijdsgroep en prijsklasse

Omdat wij in dit onderzoek op zoek zijn gegaan naar schoencadeautjes in diverse leeftijds- en prijscategorieën, krijg je van ons geen traditionele top 10, maar een viertal top drieën in de desbetreffende categorie:

Cadeaus voor kinderen onder 5 euro

 1. Stoepkrijt. Laten we wel zijn: het liefst zouden we de kids achter die tv en telefoon vandaan willen scheuren en ze de buitenlucht op laten snuiven. Maar dan moeten ze daar wel wat te doen hebben. Met stoepkrijt kunnen ze hun fantasie helemaal uitleven, en voor 6 krijtjes betaal je tegenwoordig minder dan 5 euro.
 1. Scheetkussen. Misschien iets minder stichtelijk, maar daarom niet minder leuk, is het ouderwetse scheetkussen. Deze klassieker onder de pranks hoeft nog geen 5 euro te kosten en zal voor menig schaterlach bij je kind zorgen.
 1. Raamstickers. Tegenwoordig zijn er schitterende sets raamstickers op de markt, en dat voor een zacht prijsje. Je kunt je kind verblijden met thema’s als ‘Sprookjes’, ‘Eenhoorn’ en ‘Oceaan’, maar wij hebben in deze lijst gekozen voor ‘Boerderij’.

Cadeaus voor kinderen tussen 5 en 15 euro

 1. Vergrootglas. Met een vergrootglas kunnen je kinderen op onderzoek uit, op zoek naar kleine beestjes of andere curiositeiten uit de natuur. Een cadeau waar een kind werkelijk jarenlang plezier van kan hebben.
 1. Dobbelspel. Dit cadeau is voor alle leeftijden leuk. Onze aanbeveling voor kinderen is Rory’s Story Cubes, waarin de spelers tijdens het dobbelen allerlei verhalen moeten vertellen. Dit is erg goed voor je kind dat nu zijn fantasie vrijuit kan laten spreken. Het spel draait om de verhalen, niet om de winst.
 1. Vingerpoppetjes. Deze superschattige vingerpoppetjes mogen in deze lijst niet ontbreken. Alle poppetjes zijn een apart dier, en je krijgt er maar liefst 10 voor een prijs onder de 15 euro. Een aanrader.

Cadeaus voor volwassenen onder 5 euro

1. Bierdopschieter – Bieropener. We kennen allemaal het probleem wel: Wat doe je nou met het bierdopje na het openen van je biertje? Deze bierdopschieter schiet je dopje af na het openen van je biertje. Geweldig toch?

2. Anti-stress speelgoed. We leven in een maatschappij vol afleidingen… je zou er nerveus van worden. Anti-stress speelgoed voor volwassenen kan de nervositeit wat verlichten, en deze kubus is de beste in dit segment. Het kent 6 kleine spelletjes, is mee te nemen in je broekzak en kost, echt waar, nog geen 5 euro.

3. Bitcoin. Altijd al eens met bitcoins op zak willen lopen? Of ken je iemand die actief is in de cryptocurrencies en er altijd alles over wil vertellen? Dan is deze fysieke bitcoin een leuk cadeau, met een knipoog.

4. Poncho. Een ideaal cadeautje voor de verstokte wandelaars en fietsers. Hoe vaak komt het immers niet voor dat je tijdens in Nederland een onverwachte en ongewenste bui over je heen krijgt? Maar om nu steeds een regenpak bij je te dragen… Dan is deze lichtgewicht poncho een stuk handiger.

Cadeaus voor volwassenen tussen 5 en 15 euro

 1. Happy socks. De klassieker onder de cadeautjes: een nieuw paar sokken. Maar dan niet een simpel en saai zwart paar, of oubollige wollen sokken, maar hippe happy socks. Ze zijn er in alle soorten en maten, en wij hebben gekozen voor de duimpje-omhoog-sok. Zo geef je jezelf altijd een like.
 1. Planner. We hebben 1001 dingen te doen. Elke dag weer. Wat is er dan handiger om in al die taken orde aan te brengen? Met een mooi vormgegeven en duidelijk opgezette planner maak je iemand voor langere tijd blij.
 1. Muts met LED-verlichting. Toen we dit cadeautje op Bol.com vonden, hebben we er meteen een paar besteld. Ideaal voor koude winteravonden waar je geen hand voor ogen ziet en toch buiten de deur moet zijn, bijvoorbeeld tijdens een wandeltocht.

Wat zeggen anderen?

Uiteraard zijn wij niet de enige geweest die op zoek is gegaan naar de beste schoencadeautjes. Ook bijvoorbeeld de Consumentenbond, Kassa en Radar gaan regelmatig op zoek naar het goede cadeau voor de juiste prijs. Opvallend is dat de zij alledrie waarschuwen tegen cadeaubonnen, die wij dan ook maar buiten deze lijst hebben gehouden.

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek

Voor dit onderzoek hebben we onder andere de volgende online bronnen gebruikt:

https://www.telegraaf.nl/vrouw/1243852463/9-x-goedkope-schoencadeautjes-die-niet-meteen-in-de-prullenbak-eindigen

https://tweakers.net/reviews/8390/tweakers-gift-guide-2020-de-leukste-cadeautips-van-het-jaar.html

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Slotwoord

We hopen dat we je met dit artikel op het juiste spoor voor het beste schoencadeautje hebben gezet. Door de tips en links in dit artikel te volgen, kun je een mooi geschenk aanschaffen. Verras er een kind of een geliefde mee, of koop stiekem een fijn cadeautje voor jezelf. Hoe dan ook: veel koop- en speelplezier gewenst.