De top 8 met beste beyblades voor uitdagende en spannende tolgevechten

Als het buiten slecht weer is en je wilt je kinderen niet weer voor de televisie of aan de tablet hebben, dan zijn beyblades een leuk alternatief. Het zijn automatisch bewegende tollen die je in een afgebakend gebied zet om de strijd met elkaar aan te gaan. Afhankelijk van het soort gebied waar je ze in zet, kan de tol nog een extra zetje krijgen. Na een tijdje haakt een van de twee tollen af en spat hij in onderdelen uit elkaar. De ander heeft dan gewonnen.

Beyblades – leuk speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar

Die suffe tol van vroeger doet je in geen velden of wegen denken aan een beyblade. Het is echt een leuk ontwikkeld stukje techniek in deze tol. Ze zijn voorzien van glitters en soms ook lichtjes en ze draaien vliegensvlug rond, waardoor je bijna niet kunt volgen wat er gaat gebeuren. Voor kleinere kinderen zijn ze echter niet geschikt vanwege de losse onderdelen die erbij zitten. Opvallend is dat zowel jongens als meisjes dit leuk vinden om mee te spelen.

Onze best scorende beyblades

 • Beste beyblade met launcher – Beyblade Burst Surge Speed Storm Spark Power Set
 • Beste losse beyblade – Beyblade Burst Quad Drive met Destruction Ifritor I7 en Stone Nemesis N7 (dus zonder launcher)
 • Beste set beyblade met launcher en stadium – Beyblade Speedstorm Motor Strike Battle Set (stadium met twee beyblades en twee launchers)
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste beyblade met launcherBeyblade Burst Surge: Deze flitsende beyblade beviel het best bij onze kinderpanel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budget setCyclone Fury String Launcher Set: Deze set liet ons zien dat je alsnog een heel leuke volledige set kan verkrijgen voor een lage prijs.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste set beyblade met launcher en stadiumBeyblade Speedstorm Motor Strike Battle Set: Ideaal voor wanneer je meerdere kinderen in één klap zoet wil houden. Ook zorgt het stadium voor een toffe ervaring!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom beyblades reviewen?

Wij raken wel enthousiast van nieuw speelgoed dat gebaseerd is op reeds bestaand speelgoed en een tol is precies zo’n ding. Het is niet alleen leuk speelgoed voor als het buiten slecht weer is, maar kan ook prima mee op vakantie. Het is grappig om kinderen die ongeveer van dezelfde leeftijd zijn op de camping lekker buiten op de grond in de schaduw van een boom te zien liggen op hun strandlaken met daarop het stadium en de losse tollen. Ze kunnen zich er flink mee vermaken als de zon net even iets te warm is. Dat maakt dit speelgoed interessant genoeg om er een review over te schrijven.

Waarom opletten als je beyblades koopt?

Vraag het aan je eigen kind en weet de een van de nader perfect te onderscheiden, maar als je als ouder voor het eerst op zoek gaat naar beyblades, dan is het een grote waas. Ze lijken allemaal op elkaar en alleen de kleuren van het stadium laat je realiseren dat er verschillende soorten en vormen zijn. Als je niet weet wat je kind al thuis heeft, is het bijna onmogelijk om met iets nieuws van de beyblades thuis te komen. Het risico dat je hetzelfde koopt is groot.

Wat belooft de fabrikant van beyblades?

Er is een grote speler op de beyblade markt en dat is Hasbro. Er zijn ook nog wel kleinere partijen die iets van de tollen verkopen, maar zoals je ook in deze review zult lezen, zijn dat er maar enkelen. Over het algemeen kun je drie verschillende producten kopen, al dan niet in een set: een beyblade (of tol), de launcher (waarmee je de tol aan het werk zet) en het stadium (waarbinnen de twee tollen het gevecht met elkaar aangaan).

De relevante criteria bij beyblades

 • Wat zit er in de verpakking? (set of los onderdeel)
 • Welk type is het? (bij welke set past het?)
 • Is het een leeg stadium of heeft het een extra energie vortex?
 • Blijven de onderdelen lang heel tijdens het vechten met de tollen?
 • Wat kost het?
 • Is het van Hasbro of van een goedkoper namaakmerk?

Onze onderzoeksdata na de test met beyblades

We hadden de grappige tollen al wel eens in een reclame voorbij zien flitsen, maar hadden toen eigenlijk niet in de gaten waar we precies naar keken. Als je de set echter zelf uitpakt, in elkaar zet en ermee gaat spelen, wordt al snel duidelijk dat dit een verslavend leuk spel is. Er komt een gokelement bij kijken en daarnaast is de snelheid waarmee de tollen draaien echt bizar. Het is leuk om naar te kijken (als je niet mee kunt doen) en boeiend om mee te spelen.

De top 8 met beste beyblades

1. Hasbro – Beyblade Burst Surge Speedstorm Spark Power Set

Dit is een launcher met een beyblade.

Pluspunten:

 • Het materiaal van deze beyblade is goed, ook na een flink aantal keren ermee botsen.

Minpunten:

 • Voor een automatische tol met launcher ben je ongeveer 35 euro kwijt. (We rekenen nog regelmatig om naar guldens, maar dat zullen we nu maar even niet doen…)

2. Hasbro – Beyblade Burst Quad Drive Cyclone Fury String Launcher Set

Ook deze set bevat een beyblade met launcher.

Pluspunten:

 • Het is even oefenen hoe de beyblade goed in de launcher past om hem perfect te kunnen lanceren, maar daarna is het spelen geblazen.

3. Hasbro – Beyblade Burst Surge Hyper Sphere Flare Cobra C5

Nummer 3 in deze lijst bestaat uit een beyblade en launcher.

Pluspunten:

 • Als je nog geen launcher hebt, is dit een set die je minimaal wilt aanschaffen.
 • De kleurtjes zijn lekker fel en daardoor herken je je eigen beyblade goed in het stadium.

4. Hasbro – Beyblade Burst Surge Speed Storm Motor Strike Battle Set

Dit is de eerste set waarbij je het stadium met twee launchers en twee beyblades krijgt.

Pluspunten:

 • Het stadium is groot genoeg om lekker lang mee te blijven spelen. De beyblades botsen namelijk niet te snel op elkaar.
 • Door de opstaande rand van het stadium kunnen beyblades omhoog ‘klimmen’ om later aan te vallen in het terug naar beneden gaan.
 • De rode stip in het midden van het stadium kan voor extra spanning zorgen door de energiespurt die het aan een beyblade geeft.

Minpunten:

 • Als je niet het echte originele merk koopt, kan het stadium nogal plastic aanvoelen.
 • Voor een beginnerset ben je rond de 60 euro kwijt. Dat is geen goedkoop speelgoed.

5. Hasbro – Beyblade Burst Quad Drive met Destruction Ifritor i7 en Stone Nemesis N7

In deze set zitten twee beyblades, maar let op: geen launchers.

Pluspunten:

 • De beyblades zijn goed verschillend van kleur en hierdoor zijn ze ook goed in het stadium van elkaar te onderscheiden.
 • Als je al launchers hebt, valt de prijs voor twee beyblades best mee. (ongeveer 25 euro)

6. Hasbro – Beyblade Burst Surge Speed Storm met Regulus R6 en Spear Valtryek V6

Deze set bevat ook enkel twee beyblades en niks extra.

Pluspunten:

 • De kleuren van de onderdelen verschillen ten opzichte van elkaar en dit maakt ze herkenbaar tijdens het gevecht.

Minpunten:

 • Bij deze twee hebben ze wel allebei een gelijkkleurige bovenkant en dat kan verwarrend zijn. Tegenovergestelde kleuren vallen meer op.

7. Happy Trendz – Beyblade Bursttop Force Storm Spriggan K.U.

Dit is een goedkopere set van een ander merk dan Hasbro met een beyblade en launcher.

Pluspunten:

 • Als je minder budget te besteden hebt, is dit een leuke optie. (ongeveer 20 euro voor de set)

Minpunten:

 • Het ziet er wel heel anders uit dan de beyblades van Hasbro.

8. Hasbro – Beyblade Burst Quad Drive Cosmic Vector Battle Set

Dit is de tweede complete set met een stadium, twee launchers en twee beyblades.

Pluspunten:

 • Het stadium heeft geen motor in het midden die de beyblades nog eens extra rondspint, maar wel niveauverschillen die de tollen in een andere beweging kunnen brengen.
 • Deze beyblades bestaan uit zes verschillende onderdelen die ‘uit elkaar spatten’ als de zwakste het opgeeft tijdens het gevecht.

Minpunten:

 • Deze set kost ook rond de 60 euro en ondanks dat we dit best veel vinden voor speelgoed, vinden we de set het wel waard vanwege het speelplezier dat we zien.

Beste beyblades (set) uit de test volgens consumentenorganisatie

Alle beyblades die we in deze review noemen, komen ook in andere reviews voor. Er is echter geen enkele officiële consumenteninstantie die beyblades als speelgoed getest heeft. De Consumenten, noch Kassa of Radar hebben tests uitgevoerd. Wellicht wordt het tijd om deze test wel voor de Sinterklaas of kerst eens te doen, aangezien het spel met de beyblades zo populair is onder kinderen.

Beyblades kopen? Let op en check het volgende

Als je voor het eerst naar de verpakkingen kijkt, word je dol van alle kleuren en Engelstalige benamingen. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen en daarom adviseren we het volgende:

 • Observeer je kind als het de volgende keer een vriendje op bezoek heeft en samen speelt. Zou het beyblades leuk vinden?
 • Speelt het al met beyblades? Welke kleuren herken je dan? (Dit is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je niet weer hetzelfde koopt.)
 • Als het bij een vriendje gaat spelen en hij komt vol verhalen over beyblades terug, aarzel dan niet om contact met de moeder op te nemen om te vragen welk type stadium en beyblades dit vriendje heeft. Zo voorkom je dat je hetzelfde stadium koopt, want een nieuw stadium is wel zoveel leuker.
 • Als je kind richting zijn verjaardag gaat en nog steeds graag met beyblades speelt, kun je aantekeningen maken van de namen van elke beyblade of stadium. Zo kun je mensen die vragen wat voor cadeau hij kan waarderen duidelijke tips geven. Je hoeft maar op te zoeken welke hij niet heeft en die namen geef je dan door.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afsluiting

Beyblades zijn echt leuke tollen om mee te spelen. De eerste keer dat het ding uit elkaar spat, schrik je je waarschijnlijk wel een ongeluk als je het nog niet eerder in een filmpje op YouTube of in een reclame op televisie hebt gezien.