Al op jonge leeftijd vinden kinderen een bestuurbare auto leuk om mee te spelen. Het kan binnen plezier bieden als er een parcours uitgezet mag worden, maar veel leuker is het natuurlijk om ermee naar buiten te gaan. Het bos in en over zandpaden en keien rijden, of over een bruggetje of door bergen dorre bladeren manoeuvreren; het is allemaal een uitdaging. Er zijn vele soorten bestuurbare auto’s en ze zijn ook niet allemaal voor zomaar elke leeftijd geschikt. Vandaar deze review.

Het vinden van de perfecte bestuurbare auto voor kinderen

Wij vinden het zelf altijd nog leuk om met een bestuurbaar voertuig te spelen. Wanneer we in de Efteling zijn worden we ook als magneten naar de vijver met bestuurbare bootjes getrokken. Het heeft gewoon iets bijzonders om een miniatuur in beweging te kunnen brengen en over de grond of in het water te laten voortbewegen. De modellen lijken enorm op hoe ze er in het echt ook uitzien en toch kun je alles vanaf een afstandje volgen vanwege het kleinere formaat.

Onze #1: dit is de beste bestuurbare auto

Voor kinderen is de bestuurbare auto van Gila een hele leuke, omdat hij grote wielen heeft die niet alleen over de grond, maar juist ook over water kunnen. Dat maakt deze auto bij uitstek geschikt voor elk weertype. Zelfs na een flinke regenbui neem je hem mee naar buiten en ga je er lekker een rondje mee door het bos rijden. Hij kan de plassen die zijn blijven staan prima aan en ook de modder weet hij goed door te komen. Het maakt het rijden met deze auto puur plezier.

Snel overzicht: Deze auto’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste bestuurbare autoGila Race Auto Afstandbestuurbaar: Deze wagen heeft ons zó veel plezier bezorgt. Voor ons is dit de beste bestuurbare raceauto.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bestuurbare auto in een hogere prijsklasseTrendtrading power Car Pro: We waren haast een beetje omver geblazen over hoe snel deze wagen daadwerkelijk kan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bestuurbare alternatieve wagenRC Tank: Dit is geen auto, maar ja, het is een tank. We vonden dit een verfrissende RC wagen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij bestuurbare auto’s voor kinderen?

We zijn niet alleen zelf nog steeds gek op dit soort auto’s, maar vinden het ook leuk als onze kinderen ervan kunnen genieten. Je kunt met een goedkoper model beginnen en ze eerst kennis laten maken met de techniek. Als de bestuurbare auto favoriet speelgoed wordt, kun je altijd nog overstappen op serieuzere modellen die ook een ander prijskaartje hebben. Je kind leert op afstand de stuurbewegingen in gang te zetten en ook hoe het de auto schoon moet maken bij buitenspelen.

Waarom kritisch blijven bij bestuurbare auto’s?

Er zijn genoeg speelgoedbouwers die denken even snel een bestuurbare auto op de markt te kunnen brengen. Zeker wanneer Sinterklaas en kerst er weer aan zit te komen, wil iedere producent ineens weer meepikken van die markt. Daar kan het al gauw misgaan, want soms doet een goedkoper model – als eerste bestuurbare auto voor de kleine – het prima, terwijl het andere keren al na een half uur misgaat en de techniek het af laat weten. Je moet dus weten waar je op moet letten.

Alle bestuurbare auto’s zijn toch hetzelfde?

Nee, het is dus duidelijk niet zo dat alle bestuurbare auto’s hetzelfde zijn. Helaas wordt de markt overspoeld met auto’s die niet voor lang speelplezier zorgen. Je zou dan wensen dat je de koop terug kon draaien, maar dat is dan meestal niet meer het geval. Je zit opgescheept met een product dat je alleen nog maar ergens leuk op een plank kunt zetten, want werken doet het niet meer. Neem daarom kennis van deze top 10 en sla de plank deze keer eens in een keer raak.

Wat belooft de maker van bestuurbare auto’s meestal?

 • Fabrikanten zeggen allemaal dat hun bestuurbare auto wel tegen een stootje kan. Toch is dit in weinig gevallen echt zo.
 • Ze zeggen vaak dat hun bestuurbare auto waterdicht is, maar daar kun je ook niet op vertrouwen. Bij veel auto’s zitten er geen rubbers tussen de delen die de accu of batterijen afdekken. Dat voorspelt alleen maar problemen.
 • Sommigen fabrikanten zeggen dat hun bestuurbare auto – vanwege het unieke model – zich uit elke situatie kan redden. Ligt het op de kop? Dan zou het dus toch verder moeten kunnen rijden. Ook dit valt tegen.

Waar op letten bij bestuurbare auto’s? Criteria in deze beoordeling

Wij hebben bij alle bestuurbare voertuigen in deze lijst gekeken naar de volgende elementen:

 • Prijs – het goedkoopste model hoeft niet slecht te zijn, maar is misschien wel geschikter als eerste auto en niet meer zo geschikt als vervolgmodel.
 • Techniek – op welke manier wordt de auto vanaf een afstand bestuurd en met welke soort middelen rijdt het?
 • Model – sommige modellen hebben wielen die water aankunnen, anderen zijn alleen voor op droog terrein.
 • Kleur en details – bij al het speelgoed speelt kleur een rol, maar bij deze auto’s gaat het ook nog om de extra’s, zoals bijvoorbeeld autolampen die aankunnen.

Hoe zijn de bestuurbare auto’s voor kinderen getest? Onze onderzoeksdata

Welke test was er nou leuker als deze? We leken wel weer kinderen toen alle pakketten geleverd werden. We moesten ons beheersen om niet alles binnen een tijdsbestek van tien minuten open te maken en niet alle onderdelen door elkaar te gooien. Beheersing – wat we ook van de kinderen verlangen – moest geoefend worden. Daarna volgde per auto een testrit, zowel binnen als buiten, als het hiervoor tenminste geschikt bevonden was door de fabrikant. De uitslag lees je hieronder.

De top 10 met beste bestuurbare auto’s voor de kids

1.     Gila – Race Auto Afstandbestuurbaar – Waterdicht – Raceauto voor Buiten

Met deze complete set kun je meteen uit de voeten.

Pluspunten:

 • Wat wij bijzonder waardeerden is de speciale terreinen waar je deze bestuurbare auto op kunt gebruiken. Het is niet alleen voor binnen over de vloer, maar juist ook voor buiten door zand, modder, over water en ander oppervlakken.
 • Het leuke van deze auto is ook dat hij bij omvallen gewoon door kan rijden. De wielen zijn groot genoeg om ondersteboven verder te kunnen.

Minpunten:

 • Het is alleen jammer dat je maar kort met de batterij doet.

2.     HyperWheels – Stuntauto voor binnen en buiten

Het leuke aan deze bestuurbare auto vinden wij het onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen van de wielen aan de linker- en rechterkant van de auto.

Pluspunten:

 • Die wielen maken het namelijk leuk om over ruwer terrein te rijden. In het bos kun je over takken proberen te gaan bijvoorbeeld.
 • De stevigheid van deze auto valt ons ook reuze mee, aangezien het een van de  goedkopere modellen in onze top tien is.

Minpunten:

 • Ook deze batterij gaat vrij snel leeg en dat beperkt de speelduur.

3.      Jotechs – RC Auto

Dit is het allergoedkoopste model bestuurbare auto in deze lijst.

Pluspunten:

 • Je krijgt de auto in diverse kleuren, zoals groen en rood.
 • Deze bestuurbare auto is voor binnen.

Minpunten:

 • De batterijen moet je er zelf bijkopen (aan denken als het een cadeau is) en dat je er niet mee naar buiten kunt is natuurlijk wel jammer.

4.      Nikko Vaporizr – Nano bestuurbare auto

Wat een gaaf autootje is dit. Je kunt ermee over land, maar ook door het water.

Pluspunten:

 • In dit pakket zitten de batterijen er wel netjes bij.
 • Het bereik van de remote control gaat tot 30 meter en dat is voor kinderen ver genoeg.

Minpunten:

 • Het is slim om wat reservebatterijen achter de hand te houden als je de natuur ingaat met deze bestuurbare auto.

5.      Radiografisch bestuurbare Tank Met Afstandsbediening – Met Geluid & Licht Effecten

Deze keer geen gewone auto, maar een tank die je met een afstandsbediening kunt besturen.

Pluspunten:

 • Dit speelgoed is al voor driejarigen geschikt om mee te spelen.
 • Er zitten lichtjes en geluid op.

Minpunten:

 • De herrie kan bij de ouders wel gaan irriteren, dus vooral mee naar buiten laten gaan.

6.      Traxxas – Slash bestuurbare auto

Het merk Traxxas is een serieuzer model als je kind echt fanatiek met bestuurbare auto’s bezig is.

Pluspunten:

 • Deze auto is waterdicht en kan daardoor in meerdere omgevingen gereden worden.
 • Zelfs de vaders vonden dit speelgoed nog leuk om mee te gaan rijden.

Minpunten:

 • Soms wil je er een tweede accu bij als zowel vader als zoon de besturing van dit speelgoed niet meer los kunnen laten.
 • Dit is wel het duurste model bestuurbare auto in deze top 10 en wij realiseren ons goed dat dit bedrag niet voor iedereen makkelijk neer te tellen is voor een stuk speelgoed.

7.      Carrera – Jeep Trailcat

Dit is een van de snelste bestuurbare auto’s in onze lijst.

Pluspunten:

 • De snelheid (tot 50 kilometer per uur) maakt dit een spannende auto om mee te rijden.
 • De auto kan snel draaien en manoeuvreren en dat maakt hem ontzettend leuk.

Minpunten:

 • De snelheid is te hard voor binnen.
 • De batterij doet het ongeveer een klein half uurtje bij continu spelen.

8.      Trendtrading – Power Car Pro

Deze auto kan tot 40 kilometer per uur.

Pluspunten:

 • Dit is een 4×4 auto die dus zeer geschikt is voor buitenterreinen.
 • Het bereik is tot 80 meter en dat betekent dat je hem niet uit het oog mag verliezen bij deze snelheid. Houd het parcours (als je dat uitgestippeld hebt) daarom goed in de gaten.

Minpunten:

 • Net als bij vele andere bestuurbare auto’s laat de batterij te wensen over.

9.      SIKU – John Deere bestuurbare tractor

Dit is het tweede model dat geen auto is. Nu is het geen tank, maar een tractor van John Deere.

Pluspunten:

 • Dit is een leuk model voor kinderen die van de boerderij houden en alles wat ermee te maken heeft.
 • Ook met deze bestuurbare auto kan al vanaf jongere leeftijd gespeeld worden, want volgens de fabrikant kunnen tweejarigen al met de techniek uit de voeten.

Minpunten:

 • Dit is nou typisch zo’n speelgoed waar je liever een oplaadbare accu dan batterijen bij wilt hebben.

10.   Cheroy – RC Stunt Car voor binnen en buiten

Deze bestuurbare auto is in het blauw en rood verkrijgbaar.

Pluspunten:

 • De middensectie van deze auto kan los van de wielen omhoog en omlaag bewegen, waardoor het verschillende soorten terreinen aankan.
 • Alle onderdelen worden meegeleverd in deze set, zelfs een afstandsbediening aan je pols (zoals een horloge).
 • Voor jongere kinderen zijn de verschillende soorten geluid die uit deze auto komen leuk.

Minpunten:

 • Als dit het nieuwe favoriete speelgoed is, kun je maar beter extra batterijen aanschaffen en volgeladen met je meenemen tijdens het spelen.

Beste uit de test

Bij de serieuzere bestuurbare auto’s kun je niet om het merk Traxxas heen. Dit is het toonaangevende merk dat vele soorten modellen heeft en dan is het model in deze top tien nog lang niet het duurste dat je kunt kopen. Het biedt een uitstekende kans voor vader en zoon om samen een nieuwe hobby te starten.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Conclusie

De bestuurbare auto’s in deze review kosten tussen de 30 en 340 euro. Wij zouden adviseren niet meteen de duurste aan te schaffen, ook al staat deze wellicht boven aan het verlanglijstje. Kijk eerst maar eens of je kind om kan gaan met de techniek en de verzorging van een bestuurbare auto. Daarna heb je nog snel een beter of duurder model gekocht met meer mogelijkheden.