Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Je kind van drie speelt volop met zijn speelgoed. Er ligt speelgoed in zijn kamertje en dat zijn vooral knuffels en verder heeft hij in een deel van de woonkamer een eigen hoek met speelgoed waar hij altijd bij kan. Je hebt er een kastje of ladeblok bijgezet, zodat het speelgoed ook weer opgeborgen kan worden. En verder is de speelhoek zo geplaatst dat je vanuit alle hoeken van de benedenverdieping kunt volgen wat er uitgespookt wordt.

Het vinden van het leukste speelgoed voor driejarigen

Nieuw speelgoed uitzoeken hoeft niet altijd lastig te zijn. Een van onze tips is bijvoorbeeld om bij de opvang te kijken waar hij graag mee speelt. Je hoeft je alleen maar iets eerder te melden of bij de begeleiders na te vragen welk speelgoed favoriet is. Een andere mogelijkheid is bij de ouders van vriendjes waar hij gaat spelen uit te zoeken welk speelgoed jouw kind daar vaker in zijn handen heeft. Meestal kiest een kind namelijk iets uit dat het thuis nog niet heeft.

Onze topscorer: dit is het beste speelgoed voor een kind van drie

De brandweerkazerne doet het goed in deze test. Het kost rond de 35 euro en is daarmee niet het duurste cadeau op deze lijst, maar het is wel iets waar je kind lang mee kan spelen. Laat je kind op avontuur gaan en laat de brandweer het vuur blussen. Er zitten allerlei draaibare platvormen en sensoren op die liedjes en melodietjes afspelen. Het speelgoed voelt volgens ons heel stevig aan en is dus duurzaam voor op de langere termijn.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 speelgoed voor 3 jaarVtech brandweerkazerne: Deze kazerne heeft alles wat je nodig hebt voor je kind om de verbeelding volledig te laten spreken.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budgetoptieUNO Junior: Deze UNO editie is misschien wel het beste introductiespel voor je kind door de simpliciteit en toevoeging van leuke diertjes.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste auto/speelgoed op wielenLittle Tikes: Deze autotransporter kwam zo goed uit onze test dat we een extra categorie voor hebben gemaakt! Kinderen van drie vinden deze geweldig.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waaromen reviewen wij speelgoed voor iemand van drie?

Voor wie vergeten is na te vragen bij de opvang of na een speeldate waar zijn kind graag mee speelt, hebben we deze review geschreven. Het betreft speelgoed dat maar een paar euro kost tot speelgoed van bijna zeventig euro en het goedkoopste speelgoed is misschien ook voor tussendoor leuk om te leren en spelen, terwijl de duurdere cadeaus meer voor een verjaardag zijn. Het zijn ook verschillende soorten speelgoed. Het een kan stimuleren, terwijl het ander gewoon lekker speelt.

Waarom altijd kritisch blijven bij producten voor kinderen?

Je weet waar je kind nu mee speelt en als zijn verjaardag eraan zit te komen en vrienden of familie vragen aan je wat hij voor cadeau wenst, weet je ook wat nieuw speelgoed kan toevoegen aan de bestaande collectie. Bij iemand die spontaan een eigen cadeau heeft gekozen – dus zonder overleg met een van de ouders – is er altijd het risico dat het speelgoed misschien officieel wel bij de leeftijd past die de doos aangeeft, maar nog niet geschikt is voor het niveau van jouw kind.

Wat is er dan zo speciaal aan speelgoed voor driejarigen?

Het ene kind ontwikkelt namelijk veel sneller dan het andere. Misschien willen we tegenwoordig zelfs wel iets te snel en mag je best stimuleren dat je kind wat langer ‘kind’ mag blijven. Het is in ieder geval iets om over na te denken als het moment weer daar is om speelgoed te kopen of krijgen van anderen. Over het algemeen kan een driejarige al lekker zelfstandig spelen en is het vooral opletten dat er niet te kleine onderdelen bij het speelgoed zitten.

Wat belooft de speelgoedfabrikant?

 • Ze besteden allemaal voldoende tijd en geld aan marketing, want alleen door het speelgoed bij de klant onder de aandacht te brengen, verkoopt het. Denk maar aan reclames op televisie of de gids die speciaal samengesteld wordt voor Sinterklaas. Zonder voldoende exposure gaat er minder over de toonbank.
 • Fabrikanten voorzien speelgoed van een label met leeftijd, maar hier zit vaak overlap in. Als er een brede leeftijdscategorie aangegeven wordt, kun je je vergissen met een product, omdat jouw kind het helemaal niet meer leuk vindt om ermee te spelen.

Waar op letten bij speelgoed voor iemand van drie? Criteria gehanteerd in deze review

Bij deze review hebben we gekeken naar de volgende karakteristieke elementen van speelgoed:

 • Afwerking – kun je aan de buitenkant van de verpakking zien dat de afwerking goed is?
 • Constructie – als het speelgoed uit losse onderdelen bestaat, zijn deze dan goed bevestigd?
 • Label – is de leeftijdscategorie niet veel te breed?
 • Prijs – is het speelgoed de prijs waard geweest? Ook wanneer je een paar maanden verder bent en er nog regelmatig met het speelgoed gespeeld wordt?
 • Doel – is het gewoon speelgoed om mee te spelen, of kun je er bepaalde vaardigheden mee beïnvloeden en stimuleren?

Hoe hebben we het speelgoed getest? Onze onderzoeksdata

Er is een hele voorraad speelgoed ingekocht om deze test goed te kunnen doen. Dat is immers de toegevoegde waarde van een review. Zelf ervaren – en natuurlijk de kleintjes – levert altijd de meest betrouwbare informatie op. Bij het openmaken van alle verpakkingen hebben we gelet op de afwerking en constructie. Dit bepaalde of de doelgroep zelf het speelgoed in handen zou krijgen. Daarna hebben we gekeken hoe en hoe lang er met het speelgoed gespeeld werd.

De top 10 met beste speelgoed voor een kind van drie jaar

1.     VTech Toet Toet Auto’s Brandweerkazerne – Educatief Babyspeelgoed

Je kind ontdekt en laat de verbeelding spreken tijdens het blussen van vuur!

Pluspunten:

 • De kazerne biedt een ontzettend dynamisch geheel met allerlei liftjes en bewegende elementen waarop de brandweerwagen vervolgens weer naar beneden kan sjezen.
 • Er zitten lekker felle kleuren in de kazerne en als ouder kun je met je kind oefenen in het herkennen van de kleuren.

Minpunten:

 • Voor het kind is het geluid dat uit dit speelgoed komt leuk, maar voor de ouders en de rest van de omgeving kan het op termijn gaan vervelen.

2.     Little Tikes – Grote Auto Transporter

In de vrachtauto met opleggen passen twee auto’s.

Pluspunten:

 • Dit is best groot speelgoed en dat maakt het makkelijker om voort te duwen. Er kan bijvoorbeeld ook in de tuin mee gespeeld worden.
 • De kwaliteit van de auto transporter is goed, waardoor je kind lang plezier ervan zal hebben.

Minpunten:

 • Het formaat is bij een kleine woonkamer wel een dingetje.

3.     New Classic Toys – Knoppuzzel Brandweer

Er gaat niks boven een klassieke puzzel met houten figuurtjes die in de vorm moeten passen.

Pluspunten:

 • De puzzel heeft leuke, felle kleuren en de afbeeldingen geven weer waar de brandweer mee te maken krijgt. Je ziet water, vuur, een brandweerauto en diverse brandweermannen.
 • Meestal is alleen de vorm bepalend voor de puzzelervaring, maar bij deze puzzel zit onder het puzzelstukje een zwart-wit afbeelding van het stukje dat er hoort.

Minpunten:

 • Als je kind eerder al veel andere puzzels heeft gehad, is deze misschien wat simpel.

4.     VTech Preschool – Schep & Leer IJscokar

De ijscokar met ijsschep en ijsbolletjes scoort goed bij de doelgroep.

Pluspunten:

 • Je kind kan achter de kar gaan staan en ijsjes aan jou verkopen, of het kan ervoor kiezen om de opdrachten te maken. Hier wordt gevraagd een bepaalde bestelling uit te voeren.
 • Tijdens het ijsscheppen maakt de kar geluid. Er zijn woordjes (kleuren en smaken) en liedjes die je kind mee kan leren zeggen en zingen.

Minpunten:

 • Met een hoogte van meer dan 60 centimeter en een breedte van 50 centimeter is dit wel een joekel in de woonkamer.

5.     Happy Horse – Konijn Richie Grijs Knuffeldoekje

Een knuffel doet het altijd goed, ongeacht de leeftijd. Er zijn zelfs tieners die de knuffel uit hun babytijd nog in bed hebben.

Pluspunten:

 • Het konijn is heerlijk zacht en voor een klein kind makkelijk vast te pakken.
 • Je kunt de knuffel zelf wassen, dus het maakt niet uit of er een keer over gespuugd wordt.

Minpunten:

 • Happy Horse heeft ook knuffels met poten en op een bepaalde leeftijd vinden ze die leuker om mee te spelen en vast te houden.

6.     Fisher-Price Fundamentals – Speelgoedkassa

De kassa is toch onderdeel van ieders kindertijd geweest? Dit cadeau wil je je kind niet onthouden.

Pluspunten:

 • Je kind leert tellen en met de kassa omgaan. Je kunt zelfs op een gegeven moment op echte muntjes overgaan en samen een spaarpotje beginnen. Wat iets waard is kan bijvoorbeeld geoefend worden met de boodschappen en het bijbehorende kassabonnetje.
 • Dit is een kwalitatief goed product en het gaat vaak lang mee. Daarnaast zal je kind de kassa waarschijnlijk langer gebruiken dan de leeftijd die op de doos staat.

Minpunten:

 • Je moet zelf even kijken of jouw driejarige al wel met de kleine onderdelen bij de kassa om kan gaan.

7.     LEGO DUPLO – Getallentrein

Deze trein kan helpen om de cijfers te leren.

Pluspunten:

 • De trein rolt lekker en door de blokken van de wagons af te halen, kan je kind ze daarna in de juiste volgorde terugzetten.
 • DUPLO heeft nog veel meer speelgoed en dat kan gecombineerd worden met deze trein.

Minpunten:

 • Driejarigen die wat sneller met hun ontwikkeling zijn, hebben geen behoefte meer aan het oefenen met cijfers, maar zij kunnen de trein nog steeds leuk vinden om mee te spelen.

8.     Mattel Games – UNO Junior

Deze juniorversie van UNO kan met twee tot vier mensen/kinderen gespeeld worden.

Pluspunten:

 • Door de verschillende niveaus kun je eenvoudig beginnen en het daarna – waarna het spel goed bekend is – iets moeilijker maken.
 • Kinderen die nog moeite hebben met cijfers, kunnen ook naar de dieren of kleur op de achtergrond kijken, want die komen overeen.

Minpunten:

 • Als dit spel bij je kind favoriet wordt, zouden wij aanbevelen om de kaartjes te lamineren. Zo heb je er veel langer plezier van.

9.     PLAYMOBIL 1.2.3 – Meeneem Ark van Noach

De Ark van Noach doet het goed op het droge, maar kan zeker ook mee in het water voor nog meer plezier.

Pluspunten:

 • De dieren zijn mooi vormgegeven en stevig, zodat het goed in de kinderhandjes past.
 • Het ruim kan open en hierdoor is er voor alle dieren plek op de ark,

Minpunten:

 • Het ligt een beetje aan het overige speelgoed dat je kind heeft of het hier lang door geboeid is. Als je al veel groot speelgoed in de speelhoek hebt liggen, kan de ark van Noach tegenvallen.

10.  Happy Horse – Dikkie Dik Knuffel

Deze knuffel is maar liefst 43 centimeter groot en is heerlijk om mee te knuffelen.

Pluspunten:

 • Zelfs een driejarige heeft nog knuffels nodig, vinden wij. Deze Dikkie Dik is perfect om lekker op de bank tegenaan te hangen of op de grond tegen te leunen. Hij is lekker zacht.
 • De knuffel kan in de wasmachine gereinigd worden en behoudt zijn kleur goed.

Minpunten:

 • Check voor en na elke wasbeurt wel of de naden van Dikkie Dik nog in orde zijn, want anders kan de vulling eruit vallen en is je wasmachine blijven zitten of in de handen van je kindje terechtkomen.

Beste uit de test

Voor de snuggere kindjes is UNO echt een geweldig spel. Het leuke vinden wij ook dat je hiermee een traditie start en dat je gaandeweg de spelletjes moeilijker kunt maken. Binnen UNO zelf zitten diverse niveaus, maar je kunt ook een gecompliceerder kaartspel overwegen als je kleine steeds vaker van jou wint.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Conclusie

Het speelgoed voor driejarigen in deze review kost tussen de 5 tot 65 euro. Het prijsverschil wil niet altijd automatisch iets zeggen over de kwaliteit, want als er minder productiekosten aan zijn en het wel goed gemaakt is, hoeft speelgoed in principe niet duur te zijn. Het duurdere  speelgoed in deze lijst is wel vaak van een veel groter formaat. Zo is de ijscokar om echt aan te gaan staan. Je beslist uiteindelijk zelf of je dit bedrag voor het plezier over hebt. Vergeet niet foto’s te maken.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

Beste speelgoed 3 jaar: ideaal speelgoed voor kinderen van 3 jaar

Welk speelgoed vindt een driejarige leuk? Goede vraag: het is aan ons een goed antwoord te formuleren. Dat gaan we in dit artikel ook zeker doen. Uiteindelijk zijn er verschillende leuke cadeaus te vinden. Een driejarige is definitief geen baby meer: hij of zij kan lopen en praten en begint ook te lezen. Drie jaar is de leeftijd waarop ze tussen peuter en kleuter inzitten. Best een uitdaging om daar goed speelgoed voor te vinden, maar dat gaat ons zeker lukken.

Zoektocht naar het beste speelgoed 3 jaar: zo zag de onze eruit

Er is veel speelgoed voor jonge kinderen op de markt. Het belangrijkste om te onthouden is dat kinderen vanaf drie jaar voor het eerst met speelgoed overweg kunnen dat ook kleinere onderdelen bevat. Tot drie jaar geldt inslikkingsgevaar, daarna niet meer. Let op: het zal van kind tot kind verschillen of een kind met 3+ speelgoed met kleine onderdeeltjes overweg kan. Bij sommige kinderen is dit later dan bij anderen. Observeer je kleine rakker dus goed.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 3-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeLittle Dutch Hamertje Tik Spel: Dit spel is bekend en eenvoudig te spelen. Kinderen kunnen het zowel alleen als samen spelen. Het spel is van goede kwaliteit en wordt aangeboden voor een eerlijke prijs. We vinden dit speelgoed erg geschikt vanwege de balans tussen prijs en kwaliteit. >> Check laagste prijs
Beste educatieve keuzeJumbo Kleurentorentjes Kinderspel: Een kleurrijk en educatief feestje! Dit spel helpt kinderen bij het herkennen van kleuren en bevordert hun concentratie. Met behulp van verschillende kleuren kralen bouwen kinderen kleurentorentjes. Ideaal voor 2-4 spelers, dit spel houdt kinderen ongeveer een kwartier bezig. We vinden dit een geweldige optie voor ouders die hun kinderen op een leuke manier kleuren willen leren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor jonge klussersPuzzel 151 stuks + Speelgoed Schroefboormachine: Op zoek naar iets speciaals voor een jong klusje? Met dit speelgoed kunnen kinderen puzzelstukjes in elkaar zetten met een kinder-proof “schroefboormachientje”. Het apparaat werkt bijna net als een echte boor, inclusief geluid. Er zijn prachtige schroeven en patronen, en kinderen kunnen tot wel 40 verschillende tekeningen bouwen volgens de instructies. We houden van dit speelgoed omdat het eindeloos doe-het-zelf plezier biedt en kinderen helpt hun fijne motoriek te oefenen. >> Check laagste prijs

Onze nummer één keuze speelgoed 3 jaar: hét beste speelgoed voor de 3-jarige

We zullen gelijk de spijker op de kop slaan en het beste driejarigen speelgoed met je delen. Volgens ons is dit het Hamertje Tik Spel van Little Dutch. Dit spel zal de meeste kinderen uren zoet houden. Het spel is van hoge kwaliteit, is gemaakt van duurzaam materiaal en makkelijk te gebruiken. Kortom: een simpel en leuk spelletje voor kinderen dat veilig is te spelen.

De beste budgetoptie speelgoed 3 jaar

Wat is dan het beste budgetspeelgoed voor een 3-jarige? Vraag je je misschien af. Dat zullen we je zeker vertellen. Volgens ons is dat namelijk de Woezel & Pip Electro Wonderpen. Deze set helpt je kindje bij het ontdekken en spelenderwijs leren van verschillende vormen, maar ook kleuren en tal van andere zaken. In totaal bevat de set 18 verschillende kaarten, met hierop meer dan 40 opdrachten. Al deze opdrachten zijn gebundeld in een handig boekje.

Wat maakt ons geschikte reviewers van 3-jarigen speelgoed?

Speelgoed reviewen zit ons in het bloed. Niet alleen hebben we veel ervaring met het reviewen van speelgoed, maar in het algemeen met tal van artikelen. We bekijken het online aanbod, vergelijken prijzen en onderzoeken wat een product precies te bieden heeft. Daarna kijken we naar de reviews die over speelgoed zijn geschreven. Hier vinden we nuttige extra informatie over de kwaliteit van 3-jarigen speelgoed, onder meer wat er niet aan deugt.

Blijf kritisch op het aanbod speelgoed 3 jaar

Een kritische houding aannemen is altijd een goede zaak, wat voor product je ook koopt. Koop je speelgoed voor een driejarig kind, dan moet je op een aantal zaken letten. Je kijkt onder andere naar de ontwikkelingsfase van een peuter van drie. Je zult zien dat deze steeds meer “waarom” vragen gaat stellen. Dat klinkt misschien hinderlijk, maar het is niet meer dan logisch. Driejarigen zien wat er om hen heen gebeurt en willen weten waarom het zo gebeurt.

Hier is een driejarige toe in staat

Een driejarige kan het volgende:

 • Fietsen op een driewieler of loopfiets
 • Rennen, versnellen en plotseling stilstaan
 • Gericht balletjes gooien en vangen
 • Potloden hanteren
 • Simpele spellen spelen en puzzels maken
 • Dansjes doen en dansjes onthouden
 • Oplossingen bedenken voor simpele problemen
 • Zichzelf steeds beter vermaken
 • Maar ook steeds beter met andere kinderen samenspelen.

Deze ontwikkelingen maakt een driejarige door

De gemiddelde driejarige is de volgende zaken aan het ontdekken:

 • Het denkvermogen maakt grote stappen
 • Driejarigen worden steeds creatiever en socialer
 • Spulletjes worden geordend en er wordt steeds meer aandacht besteed aan details
 • Een driejarige leert eenvoudige poppetjes tekenen
 • Hinkelen en huppelen horen er ook bij
 • Puzzelen speelt een steeds grotere rol
 • Kinderen van drie kunnen zich ook steeds langer op één klusje focussen.
 • 3-jarigen speelgoed en onze aanvankelijke scepsis

Biedt het speelgoed voor een driejarige wel voldoende uitdaging. Dat is een beetje de vraag. In eerste instantie waren we daar wat sceptisch over, maar na ons uitgebreide onderzoek zijn we toch wel tot de conclusie gekomen dat je kind meer dan genoeg leuks kunt geven, waar hij of zij langere tijd van zal genieten. Heeft je kind extra uitdaging nodig? Kies dan een puzzel.

Wat beloven producenten van 3-jarigen speelgoed je zoal? Wat kun je met deze beloftes?

Speelgoedmakers komen altijd aanzetten met termen als “urenlang speelplezier”, of “eindeloos uitdagend”. In de praktijk werkt het zo dat speelgoed de eerste paar keer heel uitdagend is en daarna steeds minder spannend wordt. Er zijn maar weinig stuks speelgoed waar je langere tijd van kunt genieten. Duurzaam speelgoed? Driejarigen zijn professionele slopers.

Aanschaf driejarigen speelgoed: hier let je op

Als je speelgoed voor een driejarige koopt, moet je toch tenminste op het volgende letten:

 • Het speelgoed moet veilig zijn. Hoewel de meeste driejarigen al om kunnen gaan met kleine onderdelen – dit niet meer in neus of mond stoppen, – moet je er op blijven letten dat het speelgoed geen scherpe kanten heeft waarin kinderen zich kunnen verwonden.
 • Speelgoed moet ten minste gedeeltelijk educatief zijn: of het nu de motoriek is die getraind wordt, de woordenschat of juist het geheugen – er moet een uitdaging zijn
 • Kies voor kwaliteit over kwantiteit: dat bekent dat je een kind niet in speelgoed moet onderdompelen, maar juist gericht een paar stuks speelgoed uitkiest waar hij of zij langere tijd plezier aan kan beleven
 • Speelgoed moet een duurzaam karakter hebben: dat betekent dat het tegen een stootje moet kunnen, dat het niet snel beschadigd raakt of kapot gaat.
 • Hoe meer divers het speelgoed, hoe meer een kind in staat is zijn of haar creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Onze onderzoeksdata: zo testen wij speelgoed voor driejarigen

Wij beoordelen speelgoed voor een driejarige op basis van een vaste set criteria:

 • Hoogwaardig materiaal: we willen speelgoed zien dat tegen een krasje of deukje kan
 • Hoogwaardig ontwerp: we willen speelgoed waar kinderen zich toe aangesproken voelen
 • Prijskwaliteit: we willen speelgoed voor een eerlijke prijs
 • Goede reviews: het speelgoed moet door klanten goed beoordeeld zijn
 • Service: mocht er iets mis zijn met het speelgoed, dan willen we door de producent geholpen worden.

3-jarigen speelgoed één: Little Dutch Hamertje Tik Spel vanaf 3 Jaar is de beste algemene keuze

Het eerste speelgoed in deze lijst is, zoals gezegd, het Little Dutch Hamertje Tik Spel.

 • Een bekend spel, dat eenvoudig te spelen is
 • Kinderen spelen alleen of samen
 • Het spel is van goede kwaliteit
 • Voor een eerlijk prijsje.

3-jarigen speelgoed twee: de Woezel & Pip Electro Wonderpen is de beste budgetoptie

Of kies je voor de Woezel & Pip Electro Wonderpen? Deze biedt het volgende…

 • Liefst 40 opdrachten op 18 verschillende kaartjes
 • Kinderen leren van alles over kleurtjes, vormpjes, cijfers
 • Alle opdrachten zijn in een handig ringband boekje gebundeld
 • Raak met de Woezel en Pip electropen het juiste antwoord aan. Juiste antwoord? Er gaat een lichtje branden
 • Dit educatieve spel is zelfcorrigerend.

3-jarigen speelgoed drie: de Puzzel 151 stuks met Speelgoed Schroefboormachine is voor de jonge klusser

Op zoek naar iets leuks voor een jong kind? Overweeg dan deze Doe-Het-Zelf boormachine.

 • Kinderen zetten met een “schroefboormachientje” puzzelstukjes in elkaar
 • Het kinder-proof apparaatje werkt net als een “volwassenenboor”
 • Inclusief geluid
 • Mooie schroeven en patronen
 • ‘Bouw’ liefst 40 verschillende tekeningen volgens de instructies
 • Eindeloos doe-het-zelven en oefenen met de fijne motoriek.

3-jarigen speelgoed vier: Kleurentorentjes Kinderspel Kleuren Leren is een educatief en kleurrijk feestje

Waar kun je een driejarige nog meer mee verrassen? Bijvoorbeeld met de Kleurentorentjes Kinderspel.

 • Ook dit educatieve spelletje helpt bij het herkennen van kleuren
 • Concentratie en samenspel spelen hierbij een belangrijke rol
 • Bouw kleurentorentjes aan de hand van verschillende kleuren kralen
 • Speel met 2-4 personen
 • Kinderen zijn zo een kwartiertje zoet.

3-jarigen speelgoed vijf: het LCD Tekentablet voor Kinderen is een leuk tekenbord in de vorm van een tablet

Driejarigen maken onderdeel uit van de internetgeneratie. Daar hoort spelen met een LCD tekentablet bij.

 • Dit tekentablet is een schrijf- of tekenbord speciaal voor kinderen
 • Het wordt geleverd inclusief extra pen en een beschermend hoesje
 • Je kunt het LCD tekentablet in maar liefst 20 varianten aanschaffen
 • Dankzij de verwijderknop kunnen alle tekeningen en aantekeningen “weggegumd” worden
 • Goed voor creatieve zelfontplooiing
 • Ook goed voor de fijne motorische ontwikkeling
 • Schrijfvaardigheden kunnen geoefend worden
 • Bespaar eenvoudig geld op schrijf- en tekenspullen
 • Volwassenen kunnen het LCD scherm ook gebruiken als notitieblok
 • De batterij is inclusief.

3-jarigen speelgoed zes: de LEGO DUPLO Stoomtrein – 10874 – welk kind houdt er nu niet van treintjes?

Alle kinderen zijn dol op treintjes, driejarigen zeker. Kies daarom voor de Stoomtrein van Lego Duplo.

 • Lego Duplo staat synoniem voor kwaliteit – Duplo is specifiek afgestemd op de behoeften van jonge kinderen
 • Bedienen en gebruiken is heel eenvoudig voor peuters en kleuters
 • De trein begint bij een klein duwtje vanzelf te rijden
 • Dankzij vijf prachtige actiestenen kun je de trein laten toeteren, maar ook lampjes aan en uit laten knipperen pauzeren en van richting veranderen – varieer dus maar raak
 • De set komt inclusief figuurtjes van machinist en kind, maar ook van eekhoorn. Daarnaast kom je accessoires als een koffer, een schep, brandstof kan en een brood tegen
 • Je kunt de mogelijkheden van de Lego Duplo set verder verkennen met de gratis te downloaden app.

3-jarigen speelgoed zeven: de MM IZ Magic Spring Trapveer staat garant voor uren en uren speelplezier

Trapveren bestaan al langer, maar ook vandaag de dag zijn ze nog super populair. Niet voor niets, want je kunt er een hoop mee. Met een goede trapveer kun je eindeloos blijven lachen.

 • Trapveer in regenboogkleur
 • Het enige dat je nodig hebt, is een trap!
 • Deze trapveer is extra lang, want verrassende effecten heeft
 • Experimenteer ook met een eigen parcours
 • 100% tevredenheid met de niet-goed-geld-terug garantie
 • Voordelige koop.

3-jarigen speelgoed acht: de LEGO DUPLO Getallentrein Leren Tellen – 10954 – helpt bij het leren tellen

Ook op plekje acht in deze lijst hebben we een set van Lego Duplo. Ditmaal is het de getallentrein. Deze getallentrein helpt je onder andere met leren tellen. Super leuk en gevarieerd.

 • De treinset heeft 10 cijferstenen waarmee je kunt lossen, stapelen, sorteren en laden
 • Inclusief verschillende Duplo figuurtjes, waaronder een figuurtje van een hond
 • Spelenderwijs getallen leren
 • De trein heeft bewegende wielen en het dak kan open
 • De bouwblokken zijn goed voor de motorische ontwikkeling
 • Liefst 47 centimeter lang treinstel
 • Dankzij de peutervriendelijke speelmat met instructies en afbeeldingen kunnen peuters precies zien hoe ze onderdelen kunnen combineren.

3-jarigen speelgoed negen: de IsoTrade is een superleuk eerste stepje voor kinderen

Kleine kinderen zijn dol op steppen. Wel hebben kinderen van drie vaak nog begeleiding nodig.

 • Deze step heeft een verstelbaar stuurtje
 • De step heeft Led-lampjes in de wielen
 • Ook geschikt voor kleine kinderen
 • Een uniek controlemechanisme houdt het lichaam in balans
 • Je kunt het stuur inklappen om hem compact op te bergen
 • Met antislip laag voor meer grip.

3-jarigen speelgoed tien: het Quutopia Foam Badspeelgoed Badpuzzel Treasure Island met Schildpad is leuk voor in bad

Als laatste introduceren we je met het Foam Badspeelgoed van Quutopia. Dit speelgoed is ideaal voor kleintjes om mee te dobbelen. Het blijft drijven en maakt in bad gaan superleuk.

 • Lekker zacht schuim zonder schadelijke stoffen
 • Een set van liefst 12 stukjes, onder meer met twee vingerpopjes
 • Water wordt niet opgezogen: zo wordt het speelgoed niet vies aan de binnenzijde
 • Inclusief leuk figuur van een reuzenschildpad
 • De stukjes zijn op verschillende manieren met elkaar te combineren
 • 30 dagen vrijblijvend terugsturen (en krijg je geld terug).

Peuterfietsen zijn het beste 3-jarigen speelgoed volgens Kindcadeautips.nl

Driejarigen zijn dol op kleine modellen stepjes en fietsjes, dat erkent ook Kindcadeautips.nl. De meeste driejarigen zijn prima in staat te lopen. Het lopen wordt verbeterd met een leuke peuterfiets. Voor een kind van drie jaar geldt een gemiddelde framemaat van zo’n 14 inch.

Jouw 3-jarigen speelgoed vervolgstap

Dus: jij bent op zoek naar leuk speelgoed voor een driejarige? In dit artikel hebben we je van tal van tips voorzien. Aan de hand van deze tips moet het mogelijk zijn zelf leuk, educatief en uitdagend speelgoed voor een kleintje te vinden. Of kies iets uit onze top 10: we hopen dat er iets bij zit.