Inhoud van deze pagina:

May the Force be with you: het beste Star Wars speelgoed

Star Wars is één van de grootste Film franchises ter wereld. Wie kent de namen Darth Vader en Luke Skywalker nu niet? Nog steeds worden er films van Star Wars uitgebreid. De fanbase is groter dan ooit, al is niet elke fan tevreden met het pad dat nieuwe eigenaar Disney heeft ingeslagen. Eén ding is zeker: van hoge kwaliteit Star Wars speelgoed zal elke fan warm worden.

Onze zoektocht naar het beste Star Wars speelgoed: een zoektocht door licht en duister

Zelfs als je de Star Wars films niet gezien hebt, zul je veel van de Star Wars figuren en de luchtschepen herkennen. De “Light Sabers” (kleurige lichtzwaarden) zijn natuurlijk iconisch. Star Wars speelgoed zal vanwege het fraaie ontwerp bij bijna ieder kind in de smaak vallen. Ook volwassenen kunnen er nog erg van genieten. Wij zijn sinds het begin fans geweest van de franchise en hebben de trends op het gebied van Star Wars speelgoed voor je in de gaten gehouden.

Onze eerste keuze Star Wars speelgoed: het beste Star Wars speelgoed in de Galaxy

Onze eigen eerste keuze op het gebied van Star Wars speelgoed gaat uit naar de Baby Yoda Plush van de Mandalorian. Deze plush is uitgebracht door Mattel. Dit pluche speelgoed zal bij elk kind in de smaak vallen. Baby Yoda is het ontzettend populaire personage uit de nieuwste Star Wars serie The Mandalorian. The Mandalorian valt ook goed in de smaak bij Star Wars fans die de laatste reeks films drie keer niks vonden. Bovendien is Baby Yoda superschattig.

Het beste budget Star Wars speelgoed

Het bekendste luchtschip uit de Star Wars saga is natuurlijk de Millennium Falcon – het schip van Han Solo. Je vindt dit luchtschip nu ook in Lego uitvoering. Als er één merk in staat is om bouwpakketten van hoge kwaliteit te maken, dan is het wel Lego. Het speelplezier begint bij het in elkaar zetten van je eigen Millennium Falcon. Vervolgens kun je het opnemen tegen al je Lego vijanden. Het grootste voordeel van deze Lego set is dat hij gewoon goed betaalbaar is.

Snel overzicht: Dit Star Wars speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 Star Wars speelgoedBaby Yoda Plush: De wereld is weg van Baby Yoda en ons testpanel ook.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budgetoptie Star Wars speelgoedLego Millennium Falcon: in de verzameling van Star Wars microfiguren is deze Millenium Falcon niet te misstaan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste Star Wars bouwpakket LEGO Star Wars R2-D2: Het karakter is natuurlijk al een favoriet onder de fans en daarbij hoort een prachtige bouwpakket. We hebben genoten van dit project.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wat maakt ons geschikt als Star Wars speelgoed reviewers?

The review force is with us. Wij zijn al lange tijd Star Wars fans en kunnen je het één en ander over de verschillende werelden, personages en luchtschepen in het Galaxy far away vertellen. We delen graag onze kennis met je. Van Star Wars hebben we zelf verschillende stuks speelgoed in huis. Star Wars speelgoed is pas goed als het net echt is en zo authentiek mogelijk lijkt.

Kritisch blijven op het aanbod Star Wars speelgoed: hou balance in the Force

Heel veel speelgoedmakers plegen een moord om de rechten op het produceren van Star Wars speelgoed te verkrijgen. Star Wars is zo ontzettend populair, dat het speelgoed wel moet verkopen. Het risico is natuurlijk dat er heel veel Star Wars speelgoed van lage kwaliteit op de markt komt, omdat producenten verwachten dat het toch wel wordt verkocht. Ze verwachten dat consumenten meer letten op het merk dan op de kwaliteit van het speelgoed.

Aanvankelijke scepsis: stroef eerste begin

De concurrentie op het gebied van Star Wars speelgoed is niet heel groot. Lego Star Wars is verreweg het meest populair. Lange tijd bezat het als enige de rechten op het produceren van verschillende Star Wars producenten. Vandaag de dag is er gelukkig meer concurrentie. Zo heeft Mattel bijvoorbeeld verschillende patenten op het maken van Star Wars speelgoed. Het is nog een beetje afwachten hoe hoog de kwaliteit van dit alternatieve speelgoed zal zijn.

Wat beloven Star Wars speelgoed makers meestal? It’s a trap! Of…

Star Wars speelgoed producenten zullen je beloven dat je alle avonturen uit de saga na kunt spelen. Dat is natuurlijk wel zo, maar Star Wars blijft science fiction. Het speelgoed voldoet aan de regels van de echte wereld. Dus hele planeten opblazen met een Death Star zit er niet bij.

Let hier op bij de aanschaf van Star Wars speelgoed

Van plan Star Wars speelgoed aan te schaffen? Een goed idee, maar let in ieder geval wel op het volgende:

 • Hoe waarheidsgetrouw lijkt het speelgoed? Is het direct duidelijk naar welk luchtschip of personage het speelgoed vereist? Of moet je lang zoeken naar de gelijkenis?
 • De leeftijd van het kind: geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan een Star Wars knuffel, een plastic actiepop? Of misschien geef je wel de voorkeur aan een Lego-pakket of bouwmodel op schaal? Jonge kinderen kun je het beste geen pakket met kleine deeltjes geven.
 • Speciale effecten en speelervaring: denk bijvoorbeeld aan een Light Saber die oplicht, of actiefiguren die geluidseffecten met de echte stemmen van de acteurs uit de film hebben.
 • Variatie: met Lego kun je van alles en nog wat laten gebeuren. Je kunt Luke Skywalker in elk type schip plaatsen (ook van the Empire) en hem bijvoorbeeld het lichtzwaard van Darth Vader geven. Misschien is in je kinds fantasie Luke wel de slechterik.

Onze onderzoeksdata: Star Wars speelgoed als volgt onderzocht

Het beste Star Wars speelgoed moet aan flink wat eisen voldoen. Wij beoordelen het op deze criteria:

 • Goed Star Wars speelgoed moet allereerst betaalbaar zijn en geen fortuin kosten
 • Star Wars speelgoed moet ook goed lijken: het moet in één oogopslag duidelijk zijn welk personage is afgebeeld. Hierbij is het ook belangrijk dat alle details goed kloppen. Die details zitten hem vooral in de afwerking van kleding en natuurlijk de details in het gezicht. Lijkt Luke wel echt op Luke? En lijkt Leia wel echt op Leia?
 • Originaliteit: een nieuwe Luke Skywalker pop uitbrengen, is natuurlijk leuk en aardig. Maar helaas zijn er hier al honderden van. Zo origineel zal de pop dus niet zijn. Niet tenzij deze bijzondere extra’s heeft te bieden, zoals bijvoorbeeld unieke audio effecten.
 • Prijs-kwaliteit: hoe hoger de prijs van het Star Wars speelgoed, hoe hoger de kwaliteit moet zijn
 • Klantreviews: als de klanten die ons zijn voorgegaan tevreden zijn over het product, is dat altijd een goed teken.

Star Wars speelgoed 1: Star Wars The Mandalorian Baby Yoda plush van Mattel is de onbetwiste favoriet

Baby Yoda is, zoals gezegd, een publiekslieveling. De populariteit van Baby Yoda is deels ontleend aan zijn schattige ontwerp en deels aan het fijn dat hij op zijn oude voorganger Yoda lijkt.

 • Een lekker zachte knuffel
 • Goed lijkend ontwerp
 • De knuffel heeft een stevige basis (is met bonen gevuld)
 • Hij is bijna 30 centimeter groot.

Star Wars speelgoed 2: de LEGO Star Wars Millennium Falcon Microfighter – 75295 is de beste budgetoptie

De Lego Millennium Falcon Microfighter is onze favoriete budgetoptie. Dit is waarom:

 • Lijkt sprekend op het originele ruimteschip van Han Solo
 • Dit miniatuur ruimteschip heeft een eigen noppenschieter
 • De pret begint al bij het in elkaar zetten van de Falcon aan de hand van de handige instructies
 • Deze miniatuur is geschikt voor alle leeftijden
 • Ideaal om te combineren met ander speelgoed uit de Lego Star Wars reeks.

Star Wars speelgoed 3: het LEGO Star Wars 501st Legion Clone Troopers pakket vormt een volledige set

Over nog meer Lego Star Wars gesproken: sta ons toe je aan het 501st Legion Clone Troopers te introduceren.

 • Deze Lego Set komt met verschillende mini-actiefiguurtjes, maar ook met BARC Speeder en een AT-RT Walker
 • Kies partij tussen de Battle Droids of de Legion Clone Troopers
 • Je kind (of jijzelf) blijft eindeloos bezigOok te combineren met andere Lego Star Wars sets en met andere Lego sets in het algemeen.

Star Wars speelgoed 4: de LEGO BrickHeadz Star Wars De Mandalorian & Baby Yoda zijn de ideale accessoires voor in huis

Lego BrickHeadz is ook Lego, maar dan iets heel anders. Deze set stelt je in staat Baby Yoda en de Mandalorian als miniatuur (met groot hoofd) na te bouwen. Groter dan een normaal Lego-figuur.

 • Combineert het beste van Star Wars, Lego én BrickHeadz
 • Je kunt de oren van Baby Yoda verstellen voor een trieste of vrolijke houding
 • De zweefkinderwagen “zweeft” echt (met behulp van doorzichtige Lego onderdelen)
 • Ideaal om mee te spelen, maar ook fantastisch als collectors item voor op een kast of dressoir.

Star Wars speelgoed 5: de LEGO Star Wars R2-D2 – 75308 stelt je in staat je eigen R2 D2 te bouwen

Nog meer Lego. Tot nu voornamelijk Lego in de lijst. Dat is ook niet zo gek: het meeste Star Wars speelgoed dat wordt uitgebracht, is van Lego. Opnieuw een miniatuur, ditmaal de kleine R2-D2.

 • Deze kleine R2-D2 is volledig op schaal
 • De middelste poot kan worden ingetrokken en de kop rondgedraaid; ook heeft Lego R2-D2 uitschuifbare luiken aan de voorzijde en een omhoog te trekken periscoop
 • Inclusief unieke Lego steen (ter viering van 50-jarig Lucasfilm)
 • Prachtig collectors item.

Star Wars speelgoed 6: de Star Wars Black Series Deluxe Boba Fett – Speelfiguur 15cm is van veel details voorzien

Of kies voor een mini figuur van Boba Fett. Boba Fett was te zien in de oorspronkelijke trilogie, maar ook in The Mandelorian. Binnenkort krijgt Boba Fett zelfs zijn eigen serie.

 • Fraaie minifiguur van een bekend en geliefd personage
 • Voorzien van vele details (zoals krasjes op de helm)
 • Maakt onderdeel uit van Star Wars The Black Series met tal van gerelateerde figuren
 • De pop heeft meerdere scharnieren en kan tal van houdingen aannemen.

Star Wars speelgoed 7: de Star Wars Bobble Head POP N° 368 – Mandalorian – The Child van Funko is ideaal voor Bobble Head verzamelaars

Op zoek naar een leuke Bobble Head? Dan is deze Star Wars Bobble Head zeker iets voor jou.

 • Het beste van Bobble Head en Star Wars ineen
 • Goed lijkend miniatuur Baby Yoda figuurtje
 • Staat stabiel op elk recht oppervlak
 • Gemaakt van kunststof dat tegen een stootje kan.

Star Wars speelgoed 8: het Metal Earth Star Wars Millennium Falcon miniatuur is levensecht

Altijd al de Millennium Falcon in miniatuur willen hebben? Kies dan voor deze versie van metaal.

 • Gemaakt van fraai en duurzaam model
 • De onderdelen van deze miniatuur zijn vakkundig en met laser uitgesneden
 • De eerste uitdaging zit in het vormen van de puzzel en het zelf in elkaar zetten van de miniatuur
 • Stap voor stap monteren aan de hand van de instructies
 • En dan: een fraai en gedetailleerd eindresultaat.

Star Wars speelgoed 9: de Funko Pop! Star Wars: de Darth Vader pop is een leuk modern verzamelfiguur

Iedereen kent Darth Vader. De hijgende Zwarte Ridder is door vriend en vijand gevreesd. Veel mensen zullen beweren dat Darth Vader het beste personage is dat Star Wars kent.

 • Deze Darth Vader heeft gelukkig een wat vriendelijker ontwerp: het is een Bobble Head van Pvc
 • Voorzien vak kleurig display doosje
 • Inclusief licht- en geluideffecten
 • Ideaal voor in de boekenkast of op een dressoir: zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Star Wars speelgoed 10: met de Revell Star Wars Model Set kun je je eigen x-Wing fighter in elkaar zetten

Het bekendste gevechtsvliegtuig van de rebellen in Star Wars is natuurlijk de x-Wing. De bouwset van Revell stelt je in staat nu je eigen x-Wing fighter miniatuur te bouwen. Dit kun je ermee:

 • Het ontwerp is helemaal gedetailleerd en op school
 • Simpel, maar leuk bouwpakket: je bent er zo uren zoet mee
 • Inclusief lijm en verf
 • Bescheiden prijsje voor veel plezier.

De Sphero Drone BB-8 Figurine is één van de beste stukken Star Wars speelgoed volgens Pocket-lint.com

Of kies je voor de BB-8 Sphere Drone figuur? Volgens Pocket-lint.com is dit één van de beste stukken Star Wars speelgoed die je online zult vinden. Deze miniatuur is op schaal en direct herkenbaar. Je bedient hem via een app op de smartphone. Als je alle droids in de reeks naast elkaar zult zetten, zullen ze op elkaar reageren. Ook reageren ze op bepaalde scènes in de film.

https://www.pocket-lint.com/nl-nl/gadgets/koopgidsen/star-wars/137509-beste-star-wars-gadgets-en-speelgoed

Jouw Star Wars speelgoed vervolgstap

Star Wars is een ontzettend grote franchise. De nadruk ligt bij Star Wars speelgoed op Lego Star Wars. Nu is dat niet zo heel erg, want Lego Star Wars heeft voldoende te bieden voor elke Star Wars fan. Er zijn ook nog een aantal andere merken die leuk Star Wars speelgoed aanbieden. Deze hebben we hierboven beschreven. Zelf het leukste speelgoed zoeken? We hebben je verschillende tips gegeven om zelf leukste speelgoed van Star Wars uit te kunnen kiezen.

Gebruikte bronnen in dit Star Wars onderzoek

In onze zoektocht balans in The Force aan te brengen, hebben we de volgende bronnen bekeken:

•          https://www.brickfanatics.com/nl/five-reasons-that-star-wars-toys-are-not-selling/. 
Succes!