Een legpuzzel kan je kind wanneer het nog klein is leren over vormen en kleuren. Er zit dan een educatief element aan de puzzel. Zodra je ouder wordt, wil je moeilijkere puzzels die je meer uitdagen. Het kunnen dan complexere afbeeldingen zijn die je weer compleet moet maken, maar het kan ook gewoon om veel meer puzzelstukjes gaan die voor een hogere moeilijkheidsgraad zorgen. Iedereen kan puzzelen en iemand die er plezier in heeft, kan er uren zoet mee zijn. 

Inhoud van deze pagina:

Het vinden van de leukste en meest bijzondere puzzels

Wij zijn meer van de spelletjes dan van de puzzels. Wij houden wel van het competitieve element van een goed spel, maar dat betekent niet dat puzzelen niet leuk kan zijn. Als je van geconcentreerd bezig zijn houdt of graag in je eentje aan een puzzel werkt, kan het een hele ontspannende bezigheid zijn. Je hebt tegenwoordig trouwens veel meer soorten puzzels dan vroeger. Zo zijn er nu 3D puzzels waarbij je een bezienswaardigheid zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren in het miniatuur kunt bouwen.

Onze #1: dit is de beste legpuzzel

Als beste uit de test voor jongere puzzelaars komt deze safari puzzel van het merk New Classic Toys. Het handige van deze kinderpuzzel is dat de afbeelding (zonder kleur) onder het puzzelstukje afgebeeld is. Je kind zoekt dus de kleurenafbeelding bij de vorm en het voorbeeld dat niet ingekleurd is. Er zitten 16 figuren in de puzzel, zoals een giraf, een aap, een krokodil en een slang. Op elk puzzelstukje zit een knopje dat vastgehouden kan worden bij het puzzelen.

Snel overzicht: Deze puzzels raden we alvast aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 legpuzzelJan van Haasteren puzzel De Vakantiebeurs: Deze puzzel vinden we lekker druk en er valt voldoende te identificeren voor een makkelijkere puzzelervaring.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste puzzel met een hogere moeilijkheidsgraadJan van Haasteren puzzel De Kunstmarkt: Deze puzzel vonden we uitdagender door de grotere vlakken met dezelfde kleuren. Een héérlijke uitdaging was het wel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste DisneypuzzelRavensburger Disney puzzel Bambi: Een klassieke puzzel voor een klassieke film. Wij vonden dit de leukste Disney puzzel om te leggen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij puzzels?

Door de jaren heen hebben we heel wat legpuzzels gelegd. Het vinden van de beste puzzels is ook weer een legpuzzel op zich. Gelukkig is het aanbod groot en is er altijd wel iets leuks te vinden. Het belangrijkste is dat je voor de juiste leeftijdscategorie de juiste puzzel weet te vinden. Ook moet je kleine kinderen geen puzzels met teveel stukjes geven. Hoge kwaliteit afbeeldingen en puzzels van uitstekende materiaalkwaliteit? Hieronder vind je onze top 10.

Dat maakt dit onderzoekje voor ons dan ook interessant als voorbereiding op de review, want wij wisten niet eens dat er zoveel verschillende puzzels waren. In de betere boekwinkel tref je wel een paar puzzels aan en in de speelgoedwinkel is dit assortiment al wel weer iets groter, maar online zijn er echt duizenden puzzels te vinden. Dat maakt de zoektocht meteen iets lastiger.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed als puzzels?

Wanneer een puzzel goed is, merk je er namelijk niet echt iets van. Je koopt hem, maakt de doos open, zoekt de rand bij elkaar en begint daarna de rest van de puzzel in te vullen. Je loopt niet tegen problemen aan en bent tevreden als het plaatje precies is zoals op de doos. Het gedoe begint pas als je wel problemen hebt. Er missen stukjes of het karton waarop het plaatje is afgedrukt is te dun. Je hebt toch iets te hoog gegrepen en voor te veel puzzelstukjes gekozen. Dat is jammer of vervelend.

Een puzzel is óf te moeilijk óf veel te makkelijk en daarom is er geen lol aan

Een legpuzzel moet namelijk wel voldoen aan je verwachtingen. Als hij te weinig en te grote puzzelstukjes heeft, ben je binnen 10 minuten klaar en teleurgesteld. Als het veel te veel en hele kleine puzzelstukjes heeft, begin je eraan maar krijg je de rand niet eens op dezelfde dag bij elkaar verzameld. Ook wanneer de tekening veel te gedetailleerd is, heb je er op een gegeven moment gewoon geen zin meer in om hem af te maken. Je stopt alles weer terug in de doos en legt hem weg.

Wat belooft de maker van de puzzel?

 • Puzzelmakers komen telkens weer met nieuwe afbeeldingen en meestal past de complexiteit van de afbeelding bij de moeilijkheidsgraad van de puzzel. Bij weinig details gaat het dan om een beperkt aantal puzzelstukjes, terwijl het bij veel details om 500, 1000 of 1500 puzzelstukjes gaat. Ook het formaat van de puzzelstukjes varieert.
 • Bijna alle speelgoedfabrikanten komen ook wel met een puzzel die hun hele assortiment compleet moet maken.
 • Vaak worden er ook puzzels bij een nieuwe Disney film gemaakt. Zo waren de Frozen puzzels toen de film uitkwam niet aan te slepen.

Waar op letten bij legpuzzels? Criteria in deze review

Een aantal aspecten is al benoemd, maar we vatten ze hieronder nogmaals samen en vullen ze verder aan. De criteria die wij voor legpuzzels hanteren, spreken voor zich:

 • Wij zoeken legpuzzels met een uitdagend of sprekend ontwerp
 • Wij zoeken puzzels van hoogwaardig karton (of een ander stevig materiaal)
 • Wij zoeken puzzels met voldoende uitdaging per leeftijdscategorie
 • Wij zoeken een zacht prijsje bij de beste kwaliteit
 • Wij zoeken puzzels die positief beoordeeld zijn door klanten.
 • Formaat – hierbij gaat het om het formaat van de totale puzzel, maar ook om de grootte van de puzzelstukjes die gelegd moeten worden.
 • Complexiteit – hoe gedetailleerd is de afbeelding die in de puzzel nagemaakt moet worden?
 • Materiaal – sommige puzzels zijn van hout en anderen van karton.
 • Kleur – er zijn bij puzzels afbeeldingen met maar weinig kleur of juist alleen maar binnen een beperkt kleurschema (in de winter ligt alles wat je ziet op het plaatje onder een laag sneeuw), maar je hebt ook hele levendige tekeningen met bonte kleuren.

Hoe hebben we de legpuzzels getest? Onze uitkomst voor deze top 10

Voor deze test hebben we ons testpanel weer ingeschakeld, aangezien we er onszelf geen plezier mee konden doen. Het zou ook geen eerlijk beeld van de legpuzzels geven en daar hebben we een stokje voor gestoken. De puzzels in deze top tien zijn overgebleven nadat het testpanel een selectie heeft gemaakt uit een hele stapel puzzels. Van eenvoudige tot moeilijke puzzels en van weinig tot veel puzzelstukjes; alles is uitgeprobeerd door de leeftijd die bij de puzzel vermeld staat.

Voor we beginnen: ons advies over het aantal stukjes

Wij adviseren een puzzel van 500 stukjes voor een flinke middag voldoening. Een puzzel van 1.000 stukjes past ook nog op je tafel en zal ook in een aantal dagen tijd afgemaakt kunnen worden.

Ga je echter naar de puzzels van 2.000 en 3.000 stukjes toe, dan raden we aan om er echt de tijd voor te nemen en het als een oefening in geduld te zien. Als je er te makkelijk over denkt, kunnen deze grotere puzzels een frustrerende aangelegenheid worden… tenzij je daar weer opmerkzaam over bent, oftewel ‘mindful’.

En dan nu door naar onze beste legpuzzel-aanraders…

De top 10 met beste legpuzzels

1.     New Classic Toys – Houten legpuzzel met safaridieren

De dierenpuzzel is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar.

Pluspunten:

 • De puzzel is door het hout zeer stevig en gaat daarom lang mee. Ook bij het gooien met de puzzelstukjes overleven ze het wel.
 • Het voorbeeld dat onder het puzzelstukje uitkomt helpt bij de allerkleinsten om de juiste plek weer te vinden.

Minpunten:

 • Voor een vierjarige vinden wij dit wel een hele simpele puzzel. Die wil toch al iets moeilijkers.

2.     Jumbo – Jan van Haasteren puzzel – De Kunstmarkt

Deze puzzel kan vanaf 12 jaar gelegd worden. Er zijn grote vlakken met muren in dezelfde kleuren, maar ook veel kleine poppetjes die het wat lastiger maken.

Pluspunten:

 • In de puzzels van Jan van Haasteren zitten vaak grapjes verwerkt en het is grappig om die te zien zodra je het puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd.
 • De puzzels werken ontspannend en de tijd vliegt dan ook voorbij door alle details.

Minpunten:

 • De puzzel heeft 1000 stukjes en kinderen kunnen het dan op een gegeven moment toch beu zijn.

3.      New Classic Toys – Houten vormenpuzzel  met daarop dieren

Dit is de tweede houten puzzel van het merk New Classic Toys en deze is iets moeilijker dan de vorige.

Pluspunten:

 • Er staan ook dieren op deze puzzel, maar elk puzzelstukje is in tweeën gedeeld, waardoor het kind de twee helften van het dier eerst bij elkaar moet zoeken en het daarna in de vorm moet leggen.
 • De puzzel is – net als de nummer een op deze lijst – ook geschikt voor kinderen van twee tot vier jaar, maar is dus wel iets complexer.

Minpunten:

 • Bij een puzzel voor deze leeftijd zijn geen verbeterpunten te ontdekken bij de puzzel met dieren.

4.      Jumbo – Jan van Haasteren puzzel – De Vakantiebeurs

Dit is de tweede Jan van Haasteren puzzel en deze keer is het een drukke puzzel met een afbeelding van de Vakantiebeurs die ieder jaar plaatsvindt.

Pluspunten:

 • De puzzel heeft 1000 stukjes en is daarom een leuke uitdaging. Je kunt er alleen mee spelen, maar ook samen aan puzzelen.
 • Deze puzzel is geschikt voor de leeftijd van 13 jaar en ouder en dat komt waarschijnlijk door de vele kleine details in de Vakantiebeurs.

Minpunten:

 • Houd tijdens het puzzelen alle puzzelstukjes op tafel en als je even niet puzzelt de resterende stukjes in een doos, want ze zijn klein en het zijn er veel, dus ze zijn snel kwijt.

5.      Ravensburger – Disney puzzel Alladin

Kinderen die nog van Disney films houden en Alladin net gezien hebben, vinden deze puzzel geweldig.

Pluspunten:

 • Ook deze puzzel heeft 1000 stukjes, maar door de grotere vlakken en duidelijke lijnen is de puzzel veel beter te doen dan een Jan van Haasteren puzzel.
 • Als de puzzel compleet is, is het leuk om hem in te lijsten en op de kinderkamer te hangen.

Minpunten:

 • Sommige kinderen vinden hem nog wel wat moeilijk, ook al heeft deze puzzel grotere vlakken.

6.     Jumbo – Jan van Haasteren puzzel – Wild Water Raften

Het grappige van deze puzzel is dat je hem in twee versies kunt kopen: een met 1500 puzzelstukjes en een met 3000 puzzelstukjes.

Pluspunten:

 • Dit is voor de echte Jan van Haasteren fan weer een leuke setting met bootjes die een woeste rivier afvaren.

Minpunten:

 • Zeker voor de puzzel van 3000 stukjes heb je echt een portie geduld nodig. Dit is geen puzzel die je in een paar uurtjes legt.

7.      Ravensburger – Disney puzzel Bambi

De tweede Disney puzzel is nu van de film Bambi.

Pluspunten:

 • Volgens de doos kunnen kinderen vanaf vier jaar deze puzzel leggen, maar voor kleinere kinderen zijn de puzzelstukjes ook echt te klein.
 • Het is een vrolijk plaatje met bovenlangs een filmstrip. De vele kleuren maken het een aantrekkelijke puzzel om samen aan te puzzelen.

Minpunten:

 • Wij vragen ons wel af of een kind van vier al met een puzzel van 1000 stukjes uit de voeten kan.

8.      Ravensburger – Disney puzzel Jungle Book

Ook Jungle Book is favoriet bij veel kinderen, al heb je ook volwassenen die helemaal fan van Disney zijn.

Pluspunten:

 • Langs de zijkanten zit een donkerblauwe hemel met sterren en langs de onderkant heb je ook nog een filmstrip met diverse kleinere plaatjes uit de film.
 • De puzzel bevat een mooie mix van kleinere details en grotere vlakken.

Minpunten:

 • Help je kind op weg en puzzel samen een uurtje als het te moeilijk wordt met zoveel kleine puzzelstukjes.

9.     Jubmo – Jan Van Haasteren puzzel – Rondje Texel

De laatste Jan van Haasteren in deze top tien gaat over Texel en wie er op vakantie is geweest, zal vele punten van het eiland in de puzzel ontdekken.

Pluspunten:

 • Dit is een leuke herinnering voor wie graag naar Texel gaat. Je kunt hem ook bij elkaar puzzelen als je er bent en daarna een rondje langs alle attracties doen die je hebt kunnen herkennen.

Minpunten:

 • Over deze puzzel hebben we geen negatieve feedback gekregen.

10.   Ravensburger – PAW Patrol puzzel

Dit is weer een geschikte puzzel voor kleinere kinderen en het zijn er drie in een doos.

Pluspunten:

 • Elke puzzel bestaat uit 49 puzzelstukken en daarmee is de puzzel geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.
 • De tekeningen zijn herkenbaar voor kinderen die naar Paw Patrol kijken. Het zijn grotere vlakken met heldere kleuren die je makkelijk bij elkaar kunt zoeken.

Minpunten:

 • Als de puzzels te makkelijk blijken te zijn, kun je het extra uitdagend maken en de drie puzzels samen in een doos doen en dan de puzzel laten maken.

De beste legpuzzels volgens ons lezerspanel

Naast onze eigen redactie vroegen we ook aan ons lezerspanel wat de beste aanraders zijn in hun beleving:

Snel overzicht: Deze legpuzzels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeJan van Haasteren A Trip to the Museum puzzel: Deze puzzelset biedt twee fraaie puzzels voor de prijs van één en zijn collectors items uit de Jan van Haasteren collectie. We zijn vooral gecharmeerd van de speciale handelsmerken zoals de haaienvin, de Sinterklaas en het zelfportret van Jan. Een geweldige puzzel om samen te doen of juist alleen, ook geschikt voor kinderen. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieWasgij Mystery 20 Vakantie in de Bergen! puzzel: We vinden deze puzzel van 1000 stukjes niet alleen scherp geprijsd, maar ook zeer leuk ontworpen. Steeds weer ontdek je nieuwe dingen in het design. De puzzel is gemaakt van stevig karton, wat hem duurzaam maakt. Zowel jong als oud zal veel plezier beleven aan het in elkaar zetten van deze puzzel. >> Check laagste prijs
Beste feestelijke puzzelWasgij Christmas 16 De Kerstshow! puzzel: Ideaal voor de kerstperiode of koude winterdagen. Deze puzzelset van Wasgij biedt twee puzzels voor de prijs van één. We houden van de kleurrijke ontwerpen en de uitdaging van de tweemaal duizend stukjes. Gemaakt van stevig karton, dit is een puzzel waar je keer op keer van kunt genieten. >> Check laagste prijs

Legpuzzel 1: A Trip to the Museum uit de Jan van Haasteren collectie (2 x 1000 puzzelstukjes) is de beste algemene keuze

Wat mag je van de A Trip to the Museum puzzel verwachten?

 • Twee fraaie puzzels voor de prijs van één
 • Collectors items uit de collectie Jan van Haasteren
 • Inclusief het handelsmerk: de haaienvind, plus de Sinterklaas en het zelfportret van Jan
 • Puzzel samen of juist alleen (ook voor kinderen).

Legpuzzel 2: de Wasgij Mystery 20 Vakantie in de Bergen! puzzel – 1000 stukjes is de beste budgetoptie puzzel

Waarom voor de Wasgij Mysterie Vakantie in de Bergen puzzel kiezen?

 • 1000 stukjes tellende puzzel
 • Scherp geprijsd
 • Leuk ontwerp waarin je dingen blijft ontdekken
 • Geschikte puzzel voor jong en oud
 • Gemaakt van stevig karton.

Legpuzzel 3: de Wasgij Christmas 16 De Kerstshow! puzzel – 2 x 1000 stukjes is eveneens een puzzelpareltje van Wasgij

Wasgij heeft nog meer leuke legpuzzels, zoals de Kerstshow puzzel.

 • Ook deze puzzeldoos is twee voor de prijs van één puzzel
 • Ideaal voor de kerst, met Nieuwjaar, bij sneeuw, of op koude winterdagen in het algemeen
 • Kleurrijk en gemaakt van stevig karton
 • Tweemaal duizend puzzelstukjes zorgt voor voldoende uitdaging.

Legpuzzel 4: Rotterdammer opgelet s – de Rotterdam skyline met de Erasmusbrug van PuzzleWow is een must-have voor elke havenstadbewoner

Woonachtig in Nederlands havenstad? Dan is de Skyline van Rotterdam puzzel zeker iets voor jou.

 • Prachtig foto-ontwerp van de Rotterdamse skyline
 • Stevig karton
 • Mooi kleurenpallet
 • Kies uit een puzzel van 500 of van 1000 stukjes
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Nadeel: de strakblauwe lucht is wat moeilijk te leggen.

Legpuzzel 5: de Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel – 1000 stukjes heeft elke Efteling fan iets te bieden

Meer van Jan van Haasteren in deze lijst, ditmaal een puzzel met de Efteling als ontwerp.

 • Deze puzzel won zowel de Speelgoed van het Jaar prijs in Nederland (2021) als de Gouden Publieksprijs
 • Betoverend ontwerp van het Sprookjesbos in de Efteling
 • Vol leuke details en humor
 • Lekker samen puzzelen of alleen
 • De puzzelstukjes zijn ook weer van prima kwaliteit.

Legpuzzel 6: de Jigsaw Legpuzzel Zeepaard A3/A4 van 200 stukjes heeft een superfraai ontwerp

Zoek je een puzzel met een supermooi ontwerp? Dan is het Jigsaw Zeepaard echt iets voor jou.

 • Nu eens geen rechthoekige puzzel, maar een puzzel in de precieze vorm van een zeepaardje
 • Stukjes van hoge kwaliteit
 • Het zeepaardje is zeer leuk ontworpen en superkleurrijk
 • Ook leuk om aan de muur te hangen
 • Jigsaw heeft ook andere dierenpuzzels die perfect bij elkaar passen
 • Leuk voor volwassenen en voor kinderen.

Legpuzzel 7: de Ravensburger PAW Patrol 4-in-1 box puzzel heeft vier leuke kinderpuzzels in één doos

De Paw-Patrol vier-in-één box is ideaal voor de kleinste kinderen.

 • In deze doos vind je maar liefst vier verschillende puzzels voor de allerkleinsten – een puzzel van 12, één van 16, één van 20 en één van 24 stukjes)
 • Paw-Patrol is bekend van televisie en gaat over 6 heldhaftige puppy’s (die je in de puzzels terugvindt)
 • De stukjes zijn gemakkelijk in elkaar te zetten.
 • Pas op: de stukjes van de verschillende puzzels zouden nog weleens door elkaar kunnen liggen.

Legpuzzel 8: de Ravensburger puzzel Pokémon Challenge – 1000 stukjes is de favoriet van elke Pokémon fan

Voor échte Pokémon fans is er de Ravensburger Pokémon Challenge puzzel.

 • Met 1000 stukjes is de puzzel voor zowel de ervaren als de beginnende puzzelaar
 • Fraai ontwerp vol bekende Pokémon personages
 • Dankzij het standaard format is het resultaat ook prima in te lijsten en op te hangen
 • Bijna oneindige vormvariatie van de puzzelstukjes
 • De puzzelstukjes zijn van hoge kwaliteit en passen uitstekend in elkaar.

Legpuzzel 9: de Little Dutch Legpuzzels Dieren – 6 Puzzels zijn ideale dierenpuzzels voor kleine kinderen

Little Dutch is een Nederlands bedrijf dat verschillende producten van hoge kwaliteit op de markt brengt. Ook legpuzzels, zoals deze dieren legpuzzel set speciaal gericht op kleinere kinderen.

 • Maar liefst 6 verschillende puzzels in de vorm van een dier
 • 3-5 puzzelstukjes per dier
 • Goed voor het ontwikkelen van puzzelvaardigheid en fijne motoriek
 • Ook goed voor het herkennen van verschillende duren
 • Puzzelstukjes van dik en stevig karton
 • Voldoet in zijn geheel aan Europese speelgoedrichtlijnen
 • Ook leuk om samen met papa of mama op te lossen.

Legpuzzel 10: de Ravensburger Eiffeltoren Night Edition is een prachtige 3D puzzel gebouw met ledverlichting

We zijn het aan onze stand verplicht ook een 3D legpuzzel in deze top 10 lijst op te nemen. Onze voorkeur gaat uit naar de Ravensburger Eifeltoren en dan de superfraaie Night Edition.

 • Deze 3D puzzel bestaat uit liefst 216 stukjes
 • Fraai model op schaal van de Parijse Eiffeltoren
 • De Night Edition is voorzien van Ledverlichting – superfraai in het donker
 • Kies voor zachte verlichting of juist licht met wisselende kleurtjes
 • Inclusief handleiding
 • Nadeel: de drie benodigde AAA batterijtjes zijn niet inbegrepen.

Beste uit de test

Zoals we al zeiden zijn het echt niet alleen de kinderen die Disney fantastisch vinden. Wij kennen meerdere volwassenen die regelmatig naar Disneyland gaan en ook een Disney Store niet links kunnen laten liggen als ze in de buurt zijn. De puzzels zijn daarmee hartstikke leuke cadeaus voor de volwassen liefhebbers en ook voor kinderen.

De Ravensburger Beautiful Sky Lines is de beste legpuzzel (voor volwassenen) uit de test volgens Speelkeuze.nl

Volwassenen puzzelen ook graag, zeker tijdens een winterse lockdown. Puzzelen is echt voor alle leeftijden, net als bordspelletjes. Puzzels blijven uitdagend, maar bovenal zijn ze gewoon puur aangenaam tijdverdrijf waarbij je zo een paar uurtjes kwijt bent. Neem nu de Beautiful Sky Lines van Rome met het Vaticaan centraal – ben je al eens in Rome geweest, dan zul je dit zeker herkennen. Deze puzzel heeft een prachtig ontwerp en doet aan zomerse oorden denken.

Meer goede aanraders

Jan van Haasteren puzzels

Dit zijn erg leuke en grappige puzzels. We beginnen met de leukste Jan van Haasteren puzzels tot 1.000 stukjes. Verderop in deze lijst vind je de varianten van 2.000 en 3.000 stukjes.

De beste Ravensburger-puzzel

De Ravensburger-puzzels zijn bekend om hun kwaliteit én het portretteren van Nederlandse landschappen en taferelen.

House Of Puzzles

Dit zijn zulke mooie puzzels door hun kleurrijke stukjes en mooie composities.

Jumbo Puzzles

Over de Jumbo-puzzels is altijd goed nagedacht. Ze zijn leuk, interessant en mooi.

Clementoni-puzzels (echte volwassenen-puzzels)

De Clementoni-puzzels zijn de enige echte volwassenen-puzzels omdat ze niks kinderlijks hebben – en tegelijk schitterend zijn.

Falcon-puzzels 500 stukjes

Falcon heeft mooie, klassieke puzzels.

Falcon-puzzel 1.000 stukjes

Een uitdagendere Falcon-puzzel…

Puzzels met 2.000 stukjes

Wie zin heeft in uitgebreid puzzelen, kan zich wagen aan een puzzel met 2.000 stukjes.

Puzzels met 3.000 stukjes

Zouden deze puzzels van 3.000 stukjes onmogelijk zijn?

Puzzels van 4.000, 5.000, 6.000 of meer stukjes?

Probeer deze puzzel van 42.000 stukjes eens…

Of doe je toch een stapje terug en ga je voor 6.000 stukjes?

Speciale puzzels

Ook zijn er speciale puzzels, zoals 3d-puzzels. De moeite waard om eens te proberen.

Online puzzel bestellen via bovenstaande producten

Natuurlijk kun je naar de Action, Kruidvat of Marktplaats, maar als de winkels dicht zijn, is Bol.com de beste optie om snel aan een goede en voordelige puzzel te komen. Je kunt ze gewoon makkelijk online bestellen door hierboven op jouw favoriete puzzel te klikken. Wij verkiezen het gemak van Bol.com boven Puzzelplaza.

Jouw legpuzzel vervolgstap

In dit artikel hebben we verschillende legpuzzeltips met je gedeeld. We hebben je van alles verteld over het ruime aanbod legpuzzels dat online te vinden is. Plus je weet nu hoe je zelf de beste legpuzzel voor verschillende leeftijd uit kunt kiezen. Kiezen voor een veilige keuze? Ga dan voor één van de legpuzzels van hoge kwaliteit uit onze eigen fantastische legpuzzel top 10.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afsluiting

De puzzels in deze review kosten tussen de 10 en 25 euro. Er zijn zeker duurdere puzzels en soms zit er een koopje bij als je er twee voor de prijs van een kunt aanschaffen. Voor de fanatieke puzzelaar zijn dat de uitgelezen momenten om de puzzelcollectie verder uit te breiden.

Veel puzzelplezier!