Eens in de zoveel tijd herhaalt een bepaalde trend zich en op dit moment zijn de stepjes weer helemaal hip. Had je vroeger alleen maar gewone stepjes die je met je eigen benen voort moest bewegen, nu zijn er ook elektrische stepjes waarbij je helemaal geen fysieke kracht meer nodig hebt. De meeste kinderen starten met een gewone step en als het echt goed bevalt en je kind laat ook zien dat het goed met de step zelf en met verkeersregels kan omgaan, kan een elektrische step.

Inhoud van deze pagina:

Zoeken naar de perfecte step voor je kind

Wij zijn dol op gadgets en zeker de elektrische step is een prachtige gadget om je te vervoeren van A naar B. De gewone stepjes zijn echter beter voor je gezondheid, aangezien je lichaam er iets voor moet doen om de step in beweging te houden. Voor kleinere kinderen is de gewone step een mooi middel om te starten, want hiermee leren ze balans houden en sturen. Het coördineren van een step en een bepaalde richting opgaan, kan in het begin even wennen zijn, maar oefening baart kunst.

Onze toppers: dit zijn de beste elektrische en niet-elektrische kinderstepjes

De LifeGoods HappyStep met drie lichtgevende wielen is de beste niet-elektrische step en de Segway Ninebot KickScooter komt als beste uit de test als elektrische kinderstep. De leeftijd voor deze twee stepjes ligt echter wel ver uit elkaar, want bij de eerste gaat het om kleine kinderen die voor het eerst op de step stappen, terwijl het bij de tweede pas vanaf latere leeftijd een geschikte step is.

Snel overzicht: Deze stepjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 niet elektrische step voor kleine kinderenLifeGoods HappyStep: Deze flitsende step deed het uitstekend bij onze kinderpanel en de LED-lichtjes bevielen uitstekend.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste traditionele stepKettler Zero 6 Greenatic step: Misschien vinden we het design een beetje gedateerd, maar dat betekent niet dat het steppen minder leuk is!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste step met grote wielen2Cycle Step: We vonden dat de grotere wielen voor een nét wat soepelere rit zorgen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij kinderstepjes?

Alle stepjes in deze review hebben zo hun voor- en nadelen, maar vooral geldt er een maximaal gewicht dat de kinderstepjes kunnen dragen. Voordat je een step kiest, zal het gewicht een van de leidende aspecten zijn, behalve natuurlijk je keuze voor elektrisch of niet-elektrisch. Met een elektrische step gebeuren meer ernstige ongelukken en dat is ook wel iets om te overwegen wanneer de step voor je kind bedoeld is. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed als stepjes?

Al het speelgoed moet natuurlijk veilig zijn voor je kind, maar bij stepjes krijg je met iets nieuws te maken en dat is snelheid. Zelfs de kleinste kinderen op de kleinste niet-elektrische stepjes zoeven soms voorbij. Je zult je ogen niet geloven wanneer je de snelheid waarmee zij zich voortbewegen ziet. De eerste keer is dat best wel schrikken. Daarom zijn de veiligheidsmiddelen in het begin zo hard nodig. Voordat ze de vaardigheid en snelheid te pakken hebben, is er flink geoefend met de step.

Elektrisch of niet-elektrisch; een step is veel te gevaarlijk voor mijn kind

Heel eerlijk, als je kind nog steeds moeite heeft om activiteiten zonder leuke hulpmiddelen uit te voeren en regelmatig struikelt en zijn knieën kapot heeft, weten we niet of een step wel zo’n goed idee is. Je kunt natuurlijk ook denken dat het zo sneller leert, maar een arm breken of het kindergebit beschadigen door met de step te vallen, is ook niet wat je wilt. Wij zouden ouders van een op dit moment nog wat klunzig kind dan ook niet adviseren aan een step te beginnen. Dat komt later wel.

Wat belooft de stepjesfabrikant meestal?

 • Fabrikanten gaan graag mee met de trends en zeker als er iets aan te verdienen valt. Als stepjes populair zijn, wil elk merk dat iets met persoonlijk vervoer doet hierin meegaan.
 • Fabrikanten beloven dat ze van te voren tests uitvoeren om te kijken voor welke doelgroep de step geschikt is. Hier zouden wij ons niet blind op staren, want niet elk kind heeft op dezelfde leeftijd ook dezelfde vaardigheden en is even goed ontwikkeld.
 • Fabrikanten geven wel altijd duidelijk aan wat de maximaal haalbare snelheid is en wat de overige karakteristieken van een step zijn. Dat maakt kiezen al iets makkelijker.

Waar op letten bij kinderstepjes? Criteria bij deze recensie

Om te kunnen bepalen wat voor jouw kind de beste step is, kijk je naar de volgende elementen:

 • Soort step – je begint nooit met de elektrische step en zal altijd eerst willen zien dat je kind zich op een gewone step kan redden.
 • Gewone step – hoeveel kilo kan de step maximaal aan, hoe werkt de rem, hoe werkt het stuur, hoeveel wielen heeft de step, wat is de stand en het formaat van deze wielen?
 • Elektrische step – hoe hard kan de step, wat is het bereik van de step, is de step inklapbaar?
 • Belangrijk bij alle stepjes is in hoeverre je ermee over de openbare weg mag. Dit zul je altijd zelf moeten nakijken voordat je een step koopt.

Hoe zijn de beide soorten kinderstepjes getest? Onze bevindingen

Alle stepjes die in deze top 10 terecht gekomen zijn, zijn door ons zelf getest. We hebben hiervoor een testteam samengesteld en zij hebben alle mogelijke stepjes vergeleken door er een parcours mee af te leggen. Wij moeten hierbij wel een kanttekening maken: het was niet de eerste keer dat het testteam op de step stond, dus bepaalde vaardigheden en balans houden hadden zij al onder de knie.

De top 10 met beste elektrische en niet-elektrische kinderstepjes

1.     LifeGoods HappyStep met 3 lichtgevende wielen – voor kinderen van 3 tot 5 jaar

Dit stepje heeft lichtgevende wielen en dat staat hartstikke hip tijdens het steppen.

Pluspunten:

 • Zeker wanneer het in de herfst of winter droog is, maar het al vroeg donker is, kunnen de lichtgevende wielen helpen om beter zichtbaar te zijn.
 • Het stuur kan in hoogte versteld worden.
 • Op de step kan maximaal 50 kilo staan.

Minpunten:

 • Er zit wel een stuur op dit stepje, maar dit gebruik je niet om echt mee te sturen. Sturen doe je namelijk met je gewicht en dat kan voor een kind van drie nog lastig zijn.

2.      LifeGoods TurboRide met 3 lichtgevende wielen – voor kinderen van 5 tot 8 jaar

Van hetzelfde merk komt deze step voor iets oudere kinderen.

Pluspunten:

 • Ook hier zitten flashy wielen op die mooi kleuren in het donker.
 • Deze step is geschikt voor maximaal 50 kilo.
 • Dit voelt aan als een stevige step.

Minpunten:

 • Ook bij deze step verander je van richting door het gewicht te verplaatsen en niet door aan het stuur te draaien.

3.      Scoot & Ride Highwaykick 3 – voor kinderen van 2 tot 7 jaar

De voorwielen van deze step zijn groter dan het achterwiel, waardoor je kind sneller zijn balans vindt op de step.

Pluspunten:

 • In de voorwielen zitten LED lichtjes. Deze zijn lekker fel.
 • Deze step kun je opvouwen door het stuur naar beneden te klappen. Hij kan dus makkelijk mee op vakantie of bij het logeren.
 • Er kan maximaal 50 kilo op deze step staan.

Minpunten:

 • Sturen blijft ook bij deze kinderstep een uitdaging.

4.      JD Bug Junior step – voor kinderen vanaf 4 jaar

Achter op het wiel zit een voetrem waarmee je je vaart kunt afremmen.

Pluspunten:

 • Deze step kan een maximaal gewicht van 50 kilo aan.
 • De step vouwt fijn op als je kind er even geen behoefte meer aan heeft.
 • Het stuur is in hoogte verstelbaar, waardoor je kind er langer mee kan doen.

Minpunten:

 • Voor dit bedrag en deze kwaliteit hebben we geen verbeterpunten.

5.      Kettler Zero 6 Greenatic step – voor kinderen vanaf 4 jaar

De step van Kettler valt op vanwege zijn felle kleuren in blauw en lichtgroen.

Pluspunten:

 • Het stuur kan in hoogte aangepast worden aan de lengte van je kind.
 • Deze step kan tot maximaal 100 kilo dragen.

Minpunten:

 • De wielen zijn wat kleiner dan bij andere kinderstepjes en dat kan even wennen zijn bij het overstappen naar dit model.

6.      2Cycle Step van aluminium met grote wielen – voor kinderen van 5 tot 12 jaar

Door het aluminium frame en de grotere wielen kan je kind vlot vooruit met de step.

Pluspunten:

 • Er zit een standaard op de step waardoor het niet altijd op de grond hoeft te liggen of tegen een muur hoeft te staan.
 • De step kan maximaal 100 kilo aan gewicht dragen.

Minpunten:

 • Voor het in- en uitklappen moet een knopje ingedrukt worden dat niet altijd op zijn plek schiet.

7.      Denver Pro 2 Elektrische step – voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Dit is de eerste elektrische step in deze review en kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier al mee steppen.

Pluspunten:

 • Het gewicht dat op de step staat mag maximaal 50 kilo zijn.
 • Je kunt er ongeveer 10 kilometer mee steppen.

Minpunten:

 • Zorg voor dat je kind voldoende beschermingsmiddelen heeft wanneer het voor het eerst op een elektrische step gaat rijden.

8.      Segway Ninebot KickScooter – voor kinderen vanaf 6 jaar

Segway kende je al van de vervoermiddelen die vaak op toeristische locaties worden aangeboden waarbij je op twee wielen staat en je lichaam de richting en snelheid aangeeft. Nu zijn er ook stepjes.

Pluspunten:

 • Er kan maximaal 150 kilo op deze step staan.
 • Je kunt er minimaal 10 kilometer mee elektrisch steppen, maar dit is wel afhankelijk van hoe hard je gaat. Je kunt namelijk tot 20 kilometer achter elkaar steppen met de Segway.

Minpunten:

 • Dit is wel een zeer prijzige step – de duurste in onze top 10 – en ook al geeft de fabrikant aan dat de Segway Ninebot KickScooter vanaf 6 jaar gebruikt kan worden, wij zouden toch eerder vanaf 12 jaar hanteren.

9.     D9 Pro Elektrische step – voor kinderen vanaf 12 jaar

Deze elektrische step is opbouwbaar, waardoor deze makkelijk mee te nemen is als je binnen de stad bijvoorbeeld naar je werk wilt steppen.

Pluspunten:

 • Je kunt de elektrische step van D9 Pro aan een app op je telefoon koppelen.
 • Het maximale gewicht dat deze step kan dragen is 120 kilo.
 • Afhankelijk van de modus die je kiest – eco, drive of sport – kun je tussen de 15 en 32 kilometer per uur reizen.

Minpunten:

 • Dit is ook een duurdere step, al vinden we de aanbevolen minimale leeftijd al meer bij deze prijsklasse kloppen.

10.   Razor Power Core 90 – voor kinderen vanaf 8 jaar

De Power Core 90 heeft felle groene details bij de wielen en op de elektrische step zelf.

Pluspunten:

 • Deze elektrische step kan maximaal 60 kilo dragen en is hiermee dus echt voor kinderen bedoeld en niet voor volwassenen.
 • De prijs is een stuk schappelijker dan de vorige elektrische modellen in dit overzicht.

Minpunten:

 • Kinderen die overstappen van een gewone naar een elektrische step moeten erg wennen aan de andere manier van remmen.

Beste uit de test

Natuurlijk is Segway een geliefd merk bij velen. Ze staan bekend om het produceren van degelijke producten en dat mag je bij de elektrische step dan ook verwachten. Ja, je betaalt wat meer dan bij andere stepjes, maar als je kind heeft laten zien dat het verantwoordelijk met zijn eigen spullen kan omgaan en er goed voor zorgt, zien wij geen reden dat dit geen geschikte step zou zijn.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

De gewone stepjes en elektrische stepjes in deze review kosten tussen de 50 en 400 euro. Dat betekent dat je genoeg keuze hebt. Houd er wel altijd rekening mee dat je niet zomaar met alle stepjes op de openbare weg mag. Je kunt op internet checken welke modellen wel zijn toegestaan en of je dat ook wilt voor je kind.