Inhoud van deze pagina:

Beste Harry Potter speelgoed voor de jonge tovenaarsleerling

Harry Potter is een geweldige filmserie voor jong en oud. Heel veel mensen voelden zich thuis in de fantasiewereld van Zweinstein, Hogeschool van Hocuspocus en zagen Harry Potter en zijn vrienden van onwetende kinderen opgroeien tot ervaren, wijze volwassenen. Heer Voldemort lag altijd op de loer, maar werd in het laatste boekdeel eindelijk verslagen. Het beste Harry Potter speelgoed kan de magie uit de boeken en de films doen herleven.

Onze zoektocht naar het beste Harry Potter speelgoed: een zoektocht langs Smekkies “in duizend smaken”

Er zijn online weet wat Harry Potter artikelen te vinden, waaronder een hoop Harry Potter speelgoed. Dit speelgoed verschil nogal van elkaar op het gebied van kwaliteit. Sommige Harry Potter producten zijn nu eenmaal beter dan andere. Aan ons, als Harry Potter fans, de taak het beste Harry Potter speelgoed van kwalitatief minder speelgoed te onderscheiden.

Onze nummer één keuze Harry Potter speelgoed: de beste toverspreuk online

Onze eerste keuze Harry Potter speelgoed is gelijk een klassieker: de Grote Zaal van Zweinstein in Lego vorm. Deze grote zaal bouw je op uit honderden en honderden steentjes. Ook krijg je liefst 10 verschillende minifiguurtjes meegestuurd. In de Grote Zaal vind je onder andere het banket, maar ook de sorteerceremonie. Verder kom je de bewegende trappen tegen en de Basilisk. Bij de Grote Zaal zit ook een toren. Alles erop en eraan voor uren speelplezier.

De beste budgetoptie Harry Potter speelgoed

Niet het vermogen van een rijke stinkerd als een Malfidus (of zelfs een Potter), maar dat van de goeiige familie Wemel? Kies dan voor een Funko Pop – model Harry Potter (de bebrilde tovenaar in hoogsteigen persoon). Deze pop wordt geleverd in een vensterdoos. Het gaat om een leuk ontwerp Bobble Head, dat je maar je maar wilt neer kunt zetten en die leuk is om mee te spelen. Het is een echt collectors item: zowel jongeren als ouderen kunnen hem waarderen.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 Harry Potter speelgoedGrote Zaal van Zweinstein: Deze LEGO set werd als de favoriete #1 ontvangen door onze testpanel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budgetoptie Harry Potter speelgoedFunko Pop: Deze ontzettend leuke Bobblehead vinden we ondanks de lage prijs, alsnog de favoriete Harry Potter pop.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete Harry potter accessoires LEGO Harry Potter Ligusterlaan 4: Om de fantasie van je kind te verbreden raden we je aan om locaties aan te schaffen waar over gefantaseerd kan worden. Deze set helpt hierbij!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wat maakt ons geschikte Harry Potter speelgoed reviewers?

Wij zijn Harry Potter fans van het eerste uur. We waren nog jong toen de boeken uitkwamen en hebben de avonturen van Harry, Ron en Hermelien op de voet gevolgd. Toen de eerste films uitkwamen, waren we er als de kikken bij om deze in de bioscoop te bekijken. Toen het eerste speelgoed uitkwam, hebben we het één en ander in huis gehaald, waaronder ook Lego setjes. Onze interesse is altijd gebleven, dus volgen we de ontwikkeling nog steeds op de voet.

Blijf kritisch op het aanbod Harry Potter producten

Het aanbod Harry Potter speelgoed is inmiddels erg groot. Dat wil overigens niet zeggen dat al dit speelgoed van hoge kwaliteit is. Harry Potter is nog altijd mateloos populair, zeker sinds er vervolgboeken zijn geschreven (Fantastic Beasts) die zich in dezelfde wereld en met deels dezelfde personages afspelen. Let er wel goed op dat je kiest voor speelgoed van hoge kwaliteit en niet voor speelgoed dat in rap tempo is geproduceerd omdat het toch wel wordt verkocht.

Let op de leeftijdsspecificatie

Bij het product staat aangegeven voor welke leeftijd het bedoeld is. Koop geen Harry Potter speelgoed met kleine onderdeeltjes – zoals Lego – voor kinderen onder de drie jaar. Ook als ze drie of vier zijn, moet je voorzichtig zijn, niet alleen met kleine onderdelen, maar ook met scherpe randen. De leeftijdsspecificatie geeft ook aan hoeveel uitdaging het speelgoed biedt.

Licenties

Harry Potter speelgoed van kwaliteit zal een licentie hebben. Helaas kom je ook een hoop namaak tegen. Zoals met alle namaak geldt, dat dit nooit zo goed is als het origineel. Let dus op labels.

Hoe zit het met boekenkennis?

Voor bepaald Harry Potter speelgoed is kennis van de boeken (of de films) een vereiste, terwijl kinderen bij ander soort speelgoed ook meteen aan de slag kunnen. Een bouwpakket van Lego is altijd spannend, zelfs al heeft het kind geen idee wie Harry Potter en zijn vrienden zijn.

Aanvankelijke scepsis: moeizaam onderzoek naar de “Steen der Wijzen”

Er is heel veel Harry Potter speelgoed op de markt. Het is soms moeilijk het kaf van het koren te scheiden. Wie in een zoekmachine “Harry Potter speelgoed” intypt, zal heel veel zoekresultaten krijgen. Maar hoe weet je nu welk speelgoed je hebben moet? Het duurde bij ons ook even voor we het beste speelgoed te pakken hadden. Om je diezelfde inspanning te besparen, hebben we in dit artikel onze eigen beste keuze Harry Potter speelgoed op een rijtje gezet.

Wat beloven Harry Potter speelgoed makers meestal? Spreken zij een waar woord of Dreuzeldrek?

De makers van Harry Potter speelgoed beloven je natuurlijk “een wereld vol magie”, maar ook “eindeloos speelplezier” en “een nieuwe wereld vol fantasie”. Laat je door zulke mooie uitspraken niet misleiden. Je kind heeft het heus wel door als speelgoed van lage kwaliteit is en de magie van de boeken of films niet kan evenaren. Dan verdwijnt het speelgoed in een hoek en wordt er nooit meer naar om gekeken. Toch jammer van het geld dat je eraan hebt besteed.

Harry Potter speelgoed: hier let je op bij aanschaf

Zoals bij alle speelgoed moet je op een aantal zaken letten voor je het koopt:

Leeftijd van de kleine Harry Potter fan

Het ene stuk Harry Potter speelgoed is meer geschikt voor heel jonge kinderen, terwijl het andere stuk speelgoed meer geschikt is voor oudere kinderen. Er zijn ook stukken speelgoed, zoals modellen op schaal, die zelfs voor volwassenen geschikt zijn. Op het speelgoed staat als het goed is een leeftijdsspecificatie. De leeftijdsspecificatie geeft aan hoe uitdagend het speelgoed is.

Veiligheid

Veilig speelgoed voldoet aan het in Europa gangbare CE-label. Dit label geeft aan dat het speelgoed getest is en aan alle veiligheidsnormen binnen de Europese Unie voldoet.

Duurzaam speelgoed

Kies voor Harry Potter speelgoed met een slim ontwerp, gemaakt van kwalitatief sterk materiaal. Zo weet je zeker dat het speelgoed lang meegaat en dat je kind er lang van kan genieten.

Extra effecten

Wat extra leuk is, is als Harry Potter speelgoed licht- en geluidseffecten heeft. Kinderen kunnen zich hier eindeloos over verwonderen. Let er wel op dat deze functies niet snel kapot gaan. Soms is het nodig een batterijtje in een pop te stoppen. Dat is natuurlijk een fluitje van een cent.

Alles draait om creativiteit

Speelgoed is pas gewild bij kinderen als ze er hun creativiteit volop in kwijt kunnen. Als het speelgoed de creativiteit niet prikkelt, zal het meteen in de hoek verdwijnen. Het beste speelgoed, ook dat van Harry Potter, zal eindeloze mogelijkheden bieden en geen twee keer hetzelfde zijn.

Speelgoed waarmee je samen kunt spelen

Ook belangrijk is het dat Harry Potter speelgoed kinderen in staat stelt samen te spelen. Als een kind alleen speelt, zal het snel zijn uitgekeken, maar twee of drie kinderen samen zijn creatiever dan één.

Onze onderzoeksdata: elke toverstaf en -spreuk uitvoerig uitgetest

Als wij Harry Potter speelgoed bekijken, baseren we ons oordeel op het volgende:

 • Welke kwaliteit heeft het materiaal?
 • Welke kwaliteit heeft het ontwerp? Bij een pop of actiefiguur moet natuurlijk een sterke gelijkenis zijn tussen de persoon uit de film – lijkt Harry Potter op de échte Harry Potter?

Harry Potter speelgoed 1: de LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein is de beste algemene keuze

Onze beste algemene keuze Harry Potter speelgoed is, zoals gezegd, de Grote Zaal van Zweinstein uit Lego

 • Met het in elkaar zitten is je kind zo al een paar uurtjes zoet
 • Dankzij de vele actiefiguurtjes en details zijn er veel creatieve speelmogelijkheden
 • Het ontwerp van de Grote Zaal met toren is prachtig, ook voor Lego begrippen
 • Je kunt talloze scènes uit Harry Potter films naspelen
 • Ook kun je de Grote Zaal uitbreiden met allerlei andere Lego Harry Potter sets.

Harry Potter speelgoed 2: de Funko Pop! – N° 01 Harry Potter – Verzamelfiguur is de beste budgetoptie

De Funko Pop is een leuk verzamelitem voor de Harry Potter fan, klein en oud.

 • De Funko Pop is een geestige Bobble Head
 • Hij is goed te betalen
 • Het is een echt verzamelfiguur, er zijn verschillende varianten verkrijgbaar uit het Harry Potter universum
 • Goede kwaliteit popje met een stevige voet.

Harry Potter speelgoed 3: de Harry Potter speelfiguur van Mattel is een ideale speelpop voor jongens en meisjes

Het derde Harry Potter speelgoed in de lijst is de Harry Potter speelfiguur, zoals je die in de films ziet.

 • Voorzien van levensechte details: bril en natuurlijk het litteken, plus de Griffoendor outfit en een toverstok
 • De gewrichten van de pop zijn beweegbaar, zo kun je deze verschillende houdingen laten aannemen
 • Speel scènes uit de film na
 • Leuke pop voor kinderen.

Harry Potter speelgoed 4: de LEGO Harry Potter & Hermelien Griffel zijn joekels van speelfiguren

Harry Potter Lego komt ook met iets wel heel origineels: volledig beweegbare grote modellen van Harry Potter en zijn beste vrouwe kameraad studiebol Hermelien Griffel.

 • Komt in een set van 2 bijeen passende figuren
 • Uren bouwplezier
 • Leuke en prachtige modellen voor in huis, voor jong en oud
 • De poppen zijn rond de 26 cm hoog en hebben beweegbare handen, heupen en benen, net zoals de kleine Legofiguurtjes
 • Het gewaad van stof is afneembaar
 • Ook de toverstokken zijn in elkaar te bouwen
 • Fantastische modellen, geschikt voor jong en oud.

Harry Potter speelgoed 5: de LEGO Harry Potter Ligusterlaan 4 – 75968 is dé aanvulling voor je Lego collectie

Ook leuk om te hebben voor je Harry Potter collectie: de woning van de gehate dreuzels Duffeling.

 • Inclusief bezemkast onder de trap (Harry Potters slaapplek)
 • Inclusief Dobby, Harry en Ron figuurtjes
 • De vliegende Ford Anglia uit de tweede film is ook van de partij
 • Makkelijk uitbreiden met andere Harry Potter Lego sets.

Harry Potter speelgoed 6: de LEGO Harry Potter De Wegisweg – is letterlijk een hele straat

Lego Harry Potter De Wegisweg vormt letterlijk een hele straat aan gebouwtjes.

 • Kom alle bekende winkels uit de Harry Potterfilms tegen
 • In totaal is de Wegisweg liefst een meter in de breedte
 • Vol minifiguren en fraaie ontwerpen
 • Ideaal voor samenspelen met andere kinderen
 • Helaas wel wat aan de dure kant.

Harry Potter speelgoed 7: Noble Collection geeft je een magische Dobby voor in huis

Eén van de meest geliefde personages uit de Harry Potter boeken is ongetwijfeld Dobby, de rebelse, maar super loyale huiself. Je kunt nu je eigen kleine Dobby aankopen van Noble Collection.

 • Gedetailleerd klein model, dat in zijn geheel met de hand geverfd is
 • Een leuk ontwerp van hoge kwaliteit
 • Inclusief vitrine van hard plastic
 • Dobby staat op een ondergrond met stenen en fraaie factuur, met op de achtergrond een stenen fakkel.

Harry Potter speelgoed 8: de Wizarding World Hermelien pop is Hermelien in Barby-stijl

Ooit een kruising gezien van Hermelien Griffel en een Barbie? Nee, nou vandaag is de dag.

 • Deze Hermelien pop is zo’n twintig centimeter groot en heeft zacht, krullend haar
 • Hermelien is geheel in Griffoendor Zweinstein uniform uitgedost
 • Verschillende poppen verkrijgbaar in de Harry Potter 20 cm poppen reeks
 • Schoenen zijn afneembaar.

Harry Potter speelgoed 9: de Lucius Malfoy wandelstok van Noble Collection is de mooiste wandelstok die je online tegenkomt

Leuk voor kinderen en statig voor volwassenen: de wandelstok waarmee Lucius Malfidus rondloopt.

 • Net als in de film
 • Hoofd van de stok is met zilverkleurig metaal en rhinestone steentjes bedekt.
 • Gemaakt van PVC en van redelijk goede kwaliteit
 • Zijn geld zeker waard.

Harry Potter speelgoed 10: op zoek naar de ideale Harry Potter knuffel? Kies dan de Hedwig 12 inch Plush

Het tiende speelgoed in de lijst: een plush van Harries altijd trouw compagnon, de uil Hedwig.

 • Deze plush is heerlijk zacht
 • Liefst 38 centimeter groot
 • Mooi afgewerkt, duurzaam ontwerp
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lego Harry Potter bouwsets: het beste Harry Potter speelgoed uit de test volgens Allesoverspeelgoed.nl

Volgens Allesoverspeelgoed.nl kun je als het op Harry Potter speelgoed aankomt, het beste voor Harry Potter Lego bouwsets gaan. Dat is ook niet zo vreemd: onze eigen lijst barst ook van de Harry Potter Lego sets. Waarschijnlijk de allermooiste is de Grote Hal, maar de Astronomietoren mag er ook zijn. Deze toren staat net als in de boeken en films schots en scheef.

Jouw Harry Potter speelgoed vervolgstap

Je weet nu het één en ander over Harry Potter speelgoed. Op basis van de informatie in dit artikel moet het mogelijk zijn voor jezelf het beste Harry Potter speelgoed uit te kiezen. Kies onder meer uit Lego sets en tal poppen. Zelf iets uitkiezen? Neem dan de verschillende tips in acht.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Harry Potter speelgoed: gebruikte bronnen

Voor ons onderzoek naar de zeven gruzelementen en de relieken van de dood hebben we Hermelien-stijl de volgende bronnen grondig doorgelezen:

https://www.kidslovewhat.com/best-harry-potter-toys-gifts-for-kids/