Inhoud van deze pagina:

Best verkocht speelgoed top 10: best verkochte speelgoed

Het beste cadeau voor kinderen? Dat is en blijft speelgoed. Jonge, maar ook oudere kinderen hebben speelgoed nodig om zichzelf te vermaken en te ontwikkelen. We benoemen de tijdloze klassiekers, maar ook actuele rages, met als doel je van A tot Z te informeren. Op zoek naar een fraai nieuw cadeau? Aan de hand van dit artikel plaats je gegarandeerd een schot in de roos.

Onze zoektocht naar het best verkochte speelgoed: van speelgoed naar speelgoed gegaan

Speelgoed is er in 1001 vormen. Er is zoveel speelgoed op de markt, ook online, dat het een onmogelijke opgave is alles te benoemen. Vandaar dat we ons beperken tot het allerbeste speelgoed. Dit is speelgoed dat vanwege de hoge kwaliteit en het originele karakter goed beoordeeld wordt. Speelgoed moet leuk en betaalbaar zijn, maar ook uitdagend zijn en lang meegaan. We zijn helaas ook veel speelgoed tegengekomen dat niet aan onze hoge eisen voldeed.

Onze nummer één keuze speelgoed: dit speelgoed is het beste dat je online zult vinden

Lego is en blijft één van het meest populaire speelgoed aller tijden. De handige bouwblokjes bieden urenlang speelplezier en stellen je in staat eindeloos te combineren. Lego brengt zijn bouwpakketten in verschillende series of thema’s uit. Zo heb je bijvoorbeeld Lego City, dat te maken heeft met alles wat je in de moderne stad vindt. Onze tip: Het Lego City Politiebureau 60246. Deze komt inclusief politiebureau, verschillende poppetjes een drone, motor en een politiewagen.

De beste budgetoptie speelgoed: superleuk speelgoed voor een bescheiden budget

Op zoek naar een betaalbaar en toch tijdloos stuk speelgoed? Kies voor iets van Pokémon: de tijdloze en immens populaire show voor kinderen over fantasievolle diersoorten en hun “baasjes”. Kies voor een Pokémon knuffel: de Pokémon Go Plush. Dit betreft een knuffelpop knuffeldier in het ontwerp van enkele van de bekendste Pokémon (je kind zal deze zeker herkennen). Kies onder meer voor de Pikachu, de Snorlax, Charmander, Squirtle en de Eevee.

Wat maakt ons geschikte speelgoed reviewers?

We zijn allemaal klein geweest, dat is een feit. Ook hebben we allemaal met speelgoed gespeeld. Door de jaren heen is speelgoed flink veranderd, maar er zijn ook dingen die zo tijdloos zijn dat ze bijna geheel hetzelfde zijn gebleven, denk maar aan Lego en Pokémon, of knikkers. Als het op speelgoed aankomt, weten we precies wat goed is en wat niet, welk speelgoed de tand der tijd zal weerstaan en welk speelgoed al snel weer in de prullenbak belandt.

Waarom reviewen wij speelgoed dat populair is?

Als anderen beweren dat iets een goed product is, voelen wij ons altijd geneigd om daar een eigen test overheen te doen. Worden die mensen gesponsord op hun blog en krijgen ze speelgoed gratis om er iets positiefs over te schrijven? Of draait het om echte, objectieve reviews? Er is iets in ons dat wil bewijzen dat het speelgoed ook echt goed is, of dat het toch iets betreft waar je niet in moet willen investeren, omdat het niet lang genoeg interessant is voor een kind of te snel kapot gaat.

Waarom een kritische houding bij speelgoed een vereiste is

We hebben het al gezegd: speelgoed is er in heel veel verschillende vormen en maten. Lang niet al het speelgoed is evengoed. Er is speelgoed dat gebaseerd is op televisieprogramma’s voor kinderen. Vaak is dit speelgoed korte tijd in de mode en vormt het een tijdelijke rage (denk maar aan Flippo’s). Sommige dingen gaan verschillende generaties mee (knikkers, Lego). Als je speelgoed aankoopt, kies bij voorkeur voor iets duurzaams. Let onder meer ook hierop:

 • De leeftijd van het kind en de bijbehorende vaardigheden: als het goed is staat bij speelgoed altijd een leeftijdsaanduiding (zoals 3+ en 6+). Dit heeft onder meer te maken met veiligheid (voor kleintjes is er inslikgevaar bij kleine onderdelen). De leeftijd heeft ook te maken met hoe uitdagend het speelgoed is. Een kind van 9 zal niet snel meer uitgedaagd worden voor speelgoed dat voor de categorie 3-6 jaar is.
 • Veiligheid van het speelgoed. Het is helaas zo dat er in sommige speelgoedstukken schadelijke stoffen zitten – je wilt niet dat je kind daarop gaat bijten of sabbelen. Let er daarom op of het speelgoed aan de Europese Veiligheidsnorm voldoet (het CE-label).
 • Duurzaam: goed speelgoed gaat lang mee. Denk je aan duurzaam, dan denk je bijvoorbeeld aan houten bouwblokken – je kunt hier zolang mee spelen als je wilt. Ook kun je dit speelgoed meerdere generaties bewaren. Niet duurzaam speelgoed zijn bijvoorbeeld poppetjes gemaakt van goedkoop plastic, dat kromtrekt of waarbij iets afbreekt.
 • Duurzaam geproduceerd speelgoed wordt ook steeds populairder. Dit is speelgoed dat gemaakt is van ecologisch materiaal, dat de gezondheid niet schaadt en dat geen negatieve impact heeft op het milieu bij het maken. Zo is hout beter voor het milieu dan plastic.
 • Speelgoed met geluid en oplichtende onderdelen bieden een extra uitdaging. Soms vormt het een leuke aanvulling, maar het kan ook afleiden en erg irritant worden voor ouders.
 • Multifunctioneel speelgoed is speelgoed met verschillend functies, bijvoorbeeld speelgoed dat een kind urenlang zoet houdt maar ook nog eens educatief is, zoals een blokkendoos of een puzzelboekje waarbij het geheugen wordt getraind.
 • Speelgoed dient te creativiteit te stimuleren, want dat is goed voor de hersenen. Lego is misschien wel het meest creatieve speelgoed dat er bestaat: dankzij de losse blokjes die overal op passen, kan je kind eindeloos experimenten en ruimtelijk inzicht opdoen.
 • Ook belangrijk: speelgoed dat met meerdere kinderen gedeeld kan worden. Kinderen leren niet alleen door zelf te spelen, maar ook door met anderen te spelen. Het beste speelgoed stimuleert kinderen samen te werken en laat hen samen nieuwe dingen ontdekken.

Waar let je op bij aanschaf van speelgoed?

Wie speelgoed gaat kopen (online of in de winkel), moet altijd op een aantal zaken letten:

 • De leeftijdscategorie – deze geeft aan voor welke leeftijd speelgoed geschikt is (koop geen speelgoed met kleine onderdelen voor kinderen jonger dan 3 jaar)
 • Kijk ook naar de duurzaamheid van het speelgoed – hoe snel zal het duurt voor er iets kapotgaat? Moet je het dan weggooien?
 • Zitten er geluidjes, lichtjes en andere toeters en bellen aan het speelgoed? Leuk en aardig, maar kies wel voor iets waar je je op termijn niet vreselijk aan gaat storen
 • De prijs-kwaliteit is ook belangrijk: goedkoop speelgoed is vaak niet van heel hoge kwaliteit, terwijl speelgoed dat lang meegaat, best iets meer kan kosten
 • Kijk naar labels: voldoet het speelgoed aan de Europese eisen? Dan zou er een CE-label op moeten staan
 • Voorkom impulsaankopen: vergelijk eerst het aanbod voor je tot aankoop overgaat
 • Zorg ervoor dat speelgoed uitdaagt – als speelgoed niet uitdaagt, of de fantasie niet prikkelt, zullen kinderen het al snel naast zich neerleggen.

Onze onderzoeksdata: wij hebben het speelgoed als volgt getest

Het voordeel van een groot team met een groot netwerk hebben, is dat je je onderzoek uitgebreider kunt doen. Wij gaan niet alleen speelgoed kopen, uitpakken en er dan snel een review over schrijven. Bij ons wordt er echt gespeeld met al het speelgoed. We nemen ook ruim de tijd voor de testfase, zodat we relevante gegevens terug krijgen van onze testsubjecten (kinderen én ouders). De top 10 is wat er uiteindelijk overblijft na alle voors en tegens bekeken te hebben na de feedback.

Als wij speelgoed onderzoeken, willen we het altijd in onze handen hebben. Beoordelen vanaf een plaatje is niet goed mogelijk. Spelen doet het kind namelijk ook niet door alleen maar te kijken – spelen doe je met je handen. Als wij speelgoed beoordelen, letten we hier op:

 • De kwaliteit van het materiaal
 • De kwaliteit van het ontwerp
 • Hoe uitdagend is et speelgoed? Spreekt het de fantasie aan?
 • Wat is de prijs-kwaliteit van het speelgoed?
 • Hoe wordt het speelgoed door klanten beoordeeld? Hierbij geldt: hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder het beeld dat van het speelgoed wordt geschetst.

De top 10: deze raden we het sterkst aan

Laten we naar de resultaten van het onderzoek kijken:

Speelgoed 1: een oude klassieker in een nieuw jasje – het LEGO City Politiebureau 60246 is de beste algemene keuze

Onze eerste keuze speelgoed is Lego en wel de Lego City Politiebureau bouwset. Dit is wat deze bouwset te bieden heeft:

 • Speel politie en boefje met verschillende Lego poppetjes en voertuigen
 • Deze Legoset komt inclusief exploderende cel
 • Het bouwen van een Lego-pakket staat op zichzelf al garant voor veel speelplezier
 • Een Legopakket bouwen vergroot ook het ruimtelijk inzicht van kinderen
 • Dit pakket heeft zowel stilstaande als dynamische (bewegende) onderdelen, zoals voertuigen met wieltjes
 • De politieauto komt inclusief licht- en geluidfunctie
 • De doos komt inclusief gemakkelijk te begrijpen bouwhandleiding.

Speelgoed 2: De Pokémon Pluche knuffels van 24 centimeter zijn de beste budgetkeuze speelgoed

 • Op zoek naar fraai budget? Kies dan voor een Pokémon pluche knuffel.
 • De meest prijsvriendelijke optie
 • Pokémon knuffels zijn bekend van tv – bekend bij kinderen
 •  Een “fluffy” vriendje van 24 centimeter groot
 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Speelgoed 3: 30 Seconds Bordspel (ook in Vlaamse editie) is het beste gezelschapsspel voor elk gezelschap

Het leuke van het 30 Seconds Bordspel is dat het niet alleen het ideale cadeau voor kinderen is, maar dat het ook door volwassenen gespeeld kan worden – of speel met volwassenen en kinderen samen.

 • Je speelt dit spel in teams: het kan ook bij grotere gezelschappen gebruikt worden
 • Het spel is spannend tot het einde
 • Je leert elkaar beter kennen en groeit naar elkaar toe
 • De tijd vliegt als je dit spel eenmaal aan het spelen bent
 •     Een nadeeltje: dit spel is niet geschikt voor als je maar alleen of met z’n tweetjes bent.

Speelgoed 4: De Vloer is Lava van Goliath is een superleuk spel voor kinderen

De Vloer is lava is een superleuk spel dat spel voor kinderen is. Het spel bestaat natuurlijk al langer, maar Goliath heeft het omgezet in een echt behendigheidsspelletje met spelregels en al.

 •  Ideaal voor kinderen (5 jaar en ouder)
 •  Uitdagend: goed voor de hersenen en voor het ontwikkelen van behendigheid
 • Op de kaarten staan tal van uitdagingen
 • Kinderen zijn al snel 15-30 minuten per spel zoet.

Speelgoed 5: het NERF Digitaal Target is ideaal voor alle buiten battles

In deze lijst met speelgoed mag ook buitenspeelgoed niet ontbreken. Denk je aan speelgoed voor buiten, dan denk je aan waterpistolen en denk je aan waterpistolen, dan denk je aan NERF.

 •  Ideaal tijdverdrijf voor kinderen in de warme lente- en zomermaanden
 •  Goed voor het ontwikkelen van hand-oog coördinatie
 • Speel alleen of in teamverband
 • Je kunt het doelwit aan de muren hangen maar ook los neerzetten
 • Het doelwit is voorzien van licht- en geluidfuncties
 • Er zijn 3 verschillend speltypen ingebouwd
 • Een nadeel: de 3 AA-batterijen zijn helaas niet ingebouwd.

Speelgoed 6: de GraviTrax® Starter Set Knikkerbaan stelt je in staat het beste uit je knikkers te halen

Knikkeren is van alle tijden, maar GraviTrax heeft iets ontwikkelt waarmee je nu nog meer plezier kunt halen uit knikkeren – een knikkerbaan van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit biedt hij:

 • De mogelijkheid liefst zes verschillende kogels in de baan los te laten
 • Bouw je eigen knikkerbaandoolhof en -wereld
 • Je kunt een knikkerbaan van GraviTrax eindeloos aanpassen en vergroten met uitbreidingssets
 • Enorm bouw- en speelplezier voor kinderen, maar ook voor volwassen liefhebbers van knikkers
 • Er wordt een boekje met verschillende opdrachten en bouwschema’s meegeleverd.

Speelgoed 7: de Mega Bloks Bouw en Leer Speeltafel Blauw is een ideale bouwset voor de kleinsten

Iedere ouder kent de meerwaarde van een blokken set. Je kunt je kind eindeloos uitdagen met de Mega Bloks Bouw en Leer speeltafel. Het leuke van blokken? Je kunt er eindeloos mee combineren.

 • De Bouw en Leer Speeltafel is draagbaar – zet hem neer waar je wil
 • Met de bijgeleverde blokken kun je van alles en nog wat bouwen
 • Ook voorzien van poppetjes, zogenaamde “Block Buddy-figuurtjes” die spelen nog realistischer maken
 • Verschillende blokken hebben cijfers en kleuren die bij elkaar te zoeken en met elkaar te combineren zijn
 • In de draagbare tafel kun je alle blokken veilig en opgeruimd opbergen.

Speelgoed 8: de Without Lemons DIY Lavasteen Kralen Set 600 stuks is een ideaal cadeau voor meisjes

Zelf de mooiste sieraden maken? Het kan met de Without Lemons DIY kralen set met 600 stuks lavastenen. Overigens zullen niet alleen meisjes, maar ook vele jongens hier raad mee weten.

Zelf creatief aan de slag? Het kan met de DIY kralenset

 • De lavastenen en glazen kralen zijn stuk voor stuk erg
 • fraai
 • De kralen hebben verschillende afmetingen (van 4 t/m 8
 • millimeter in diameter)
 • De kralen zijn te gebruiken voor oorbellen,
 • enkelbandjes, kettingen en armbandjes
 •   Inclusief: twee elastische nylondraad rollen.

Speelgoed 9: de H&B professionele 96-delige Tekenset met schetsboek is perfect voor de kunstenaar in spé

Tekenen als een jonge professional? Dat doe je met de H&B 96 delen tellende tekenset. Hierin vind je:

 • Behalve schetspotloden ook houtskool & grafiet tekengereedschap
 • Verschillende kleur- en schetspotloden
 • Een bijgeleverde groot formaat etui
 • Krijg ook een schuurplankje, potlood verlenger, gum en metalen puntenslijper bijgeleverd
 • Meteen aan de slag? Het kan met het bijgeleverde schetsboek
 • Gemaakt van milieuvriendelijke, veilige materialen.

Speelgoed 10: de Dobbelsteen wie haalt Koffie maakt de thuis- en werkomgeving stukken leuker

Dan nog een geestigheidje. Dit speelgoed is vooral leuk voor thuis of op een werkomgeving en kan een hoop gekibbel besparen. De dobbelsteen geeft namelijk aan wie koffie moet halen, “jij” of “ik”.

 • Leuk bedacht
 • Fraai ontwerp
 • Voorkom een hoop gemopper en geruzie
 • Vervang “koffie” in je hoofd met een ander taak, klusje of item en je kunt de dobbelsteen voor nog veel meer doeleinden gebruiken.

De top 10 met het best verkochte speelgoed volgens ons lezerspanel

Naast onze redactie hebben we ook ons lezerspanel gevraagd welk populair speelgoed aan te raden is:

Snel overzicht: Dit best verkocht speelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor motorische ontwikkelingSmartMax My First – Acrobats: De felle kleuren en de veelzijdigheid van dit speelgoed zijn perfect voor de motorische ontwikkeling van kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar. Het is ons opgevallen dat het speelgoed kinderen uitdaagt om de figuren op de kaartjes na te maken, wat erg leerzaam is. Hoewel het misschien niet eeuwig boeiend blijft als de kaartjes uitgespeeld zijn, vinden we dit een topkeuze voor de motorische ontwikkeling. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor duurzaam speelplezierPeppa Pig – Houten Speelhuis: Dit houten speelhuis is niet alleen leuk vanwege de bekende Peppa Pig, maar we waarderen ook het duurzame materiaal. In plaats van het gebruikelijke plastic, is dit speelhuis gemaakt van hout. We vinden het een prachtig ontwerp met vrolijke kleuren, dat uitnodigt tot spelen. Ondanks de wat hogere prijs, zijn we van mening dat het de investering waard is vanwege de duurzaamheid en het jarenlange speelplezier dat het kan bieden. >> Check laagste prijs
Beste bordspel voor gezinnenDays of Wonder – Ticket to Ride Europe: We vinden dit bordspel ideaal voor gezinnen die van bordspellen houden. Reis met je kind door Europa en voer samen opdrachten uit. Wat ons opvalt is dat elke keer dat je het speelt, het spel anders loopt, waardoor het niet snel gaat vervelen. Bovendien zijn er diverse uitbreidingen verkrijgbaar zoals Afrika, India, Japan en USA, wat zorgt voor extra variatie en speelplezier. >> Check laagste prijs

1. SmartMax – My First Acrobats – 1,5 tot 5 jaar

Met de losse elementen die lekker fel gekleurd zijn, maak je de figuren op de kaartjes na.

Pluspunten:

 • Goed voor de ontwikkeling van de motoriek
 • Veelzijdig door de kaartjes

Minpunten:

 • Wanneer de kaartjes uitgespeeld zijn, blijft het niet eeuwig boeiend.

2. Peppa Pig – Houten Speelhuis – 0 tot 9 jaar

Het huisje neem je makkelijk mee, klap je open en dan is het: spelen maar.

Pluspunten:

 • Vrolijke kleuren
 • Gemaakt van hout in plaats van plastic
 • Nodigt uit tot spelen met Peppa

Minpunten:

 • Kleine figuurtjes kunnen in de mond gedaan worden.
 • Het is prijzig, maar gaat wel lang mee.

3. Smoby – FleXtreme Discovery Set met racebaan en 2 raceauto’s – 4 tot 14 jaar

Met de flexibele stukjes van deze racebaan maak je elke gewenste vorm.

Pluspunten:

 • De felle kleuren maken het een leuke baan.
 • Het klikt makkelijk en goed.
 • De autootjes hebben lichtjes en dat is gaaf in het donker.

Minpunten:

 • Als je kind de smaak te pakken heeft en grotere banen wil maken, is het een duur cadeau, al zijn er wel uitbreidingssets.

4. Playdoh – Prachtige Taarten Oven – 3 tot 7 jaar

Jij bakt een echte taart in de keuken en je kind bakt taartjes van klei.

Pluspunten:

 • Het stimuleert de creativiteit.
 • Je kunt eindeloos variëren met kleuren en vormpjes.

Minpunten:

 • Wij vinden dit speelgoed niet geschikt voor de vanaf leeftijd die op de verpakking staat.

5. Swiss Made – Geomag Supercolor – vanaf 5 jaar

Dit speelgoed is winnaar van onder andere de Gouden Publieksprijs en staat daarom terecht in onze top 10 van best verkochte speelgoed.

Pluspunten:

 • Je kind blijft eindeloos spelen en bouwt telkens weer iets anders.
 • De eenvoud van dit bouwpakket maakt het ook praktisch uitvoerbaar.
 • Je kunt met iets kleins beginnen en het model steeds complexer maken.

Minpunten:

 • Met de kleine onderdelen blijft het opletten geblazen.

6. Marvel – Battle Cube – Spider Man – 4 tot 12 jaar

Wij vonden dit zelf het minst interessante speelgoed, maar het is blijkbaar een rage onder kinderen.

Pluspunten:

 • Het is speelgoed dat draait om het spel schaar-steen-papier. Je gooit de dobbelstenen tegen elkaar en dan klapt er een van de drie open, maar jij hebt aan de binnenkant verborgen voor welke van de drie je hebt gekozen.
 • Er zijn inmiddels meerdere karakters van Battle Cube.

Minpunten:

 • Kinderen vinden het een fantastisch spel, maar wij vragen ons af hoe lang dit leuk blijft om te spelen. (Het kan makkelijk kwijtraken en wat is er mis met de vingers van je hand om het spel te spelen?)

7. Ravensburger – Gravitrax Knikkerbaan Starter Set – 8 tot 12 jaar

De complexere versie van de nummer 5 in deze top 10 is Gravitrax.

Pluspunten:

 • Je bouwt je eigen knikkerbaan door alle ‘rails’ en overgangen te koppelen.
 • Er zijn hele leuke uitbreidingssets te krijgen die in moeilijkheidsgraad toenemen.

Minpunten:

 • Het is geen goedkoop speelgoed en onderdelen kunnen snel kwijtraken.

8. Days of Wonder – Ticket to Ride Europe – 2 tot 5 spelers – vanaf 8 jaar

Pak de trein door Europa samen met je kind en doe de opdrachten om je steeds verder te brengen.

Pluspunten:

 • Elke keer dat je het speelt loopt het spel weer anders. Het gaat daardoor niet vervelen.
 • Er zijn diverse uitbreidingen te koop, zoals Afrika, India, Japan en USA.

Minpunten:

 • Je moet wel echt van bordspellen houden.

9. Hasbro – Monopoly Classic – 2 tot 6 spelers – vanaf 8 jaar

Monopoly gaat nooit vervelen en 9 van de 10 huishoudens heeft dan ook wel een variant van Monopoly in huis. Er is geen twijfel dat Monopoly op de lijst met best verkochte speelgoed moet staan.

Pluspunten:

 • De klassieke versie is goed om de basisregels te leren en later is dan de mega-editie of die met elektronisch bankieren als variant leuk.
 • Je kunt pech en geluk hebben tijdens het dobbelen.

Minpunten:

 • Er zijn blijkbaar verschillende soorten kwaliteit in omloop, waardoor je bij online bestellen niet altijd weet of je de beste kwaliteit krijgt.

10. Exploding Kittens – Throw Throw Burrito – 2 tot 6 spelers – vanaf 7 jaar

Als de regels van het spel eenmaal voor iedereen duidelijk zijn, is dit een hilarisch spel.

Pluspunten:

 • Je combineert een kaartspel met een afgeleide van trefbal.
 • Het is leuk om met verschillende leeftijden te spelen.

Minpunten:

 • Het is wel een kort spelletje, want in ongeveer een kwartiertje ben je klaar. Wij houden ook wel van spellen die wat langer duren.

Marble Racetrax: beste duurzame speelgoed van 2021 uit de test volgens Speelgoedvanhetjaar.nl

Het beste speelgoed? Volgens Speelgoedvanhetjaar.nl is het de Marble Racetrax. Deze vormen het beste duurzame speelgoed van 2021. De banen zijn namelijk in het geheel van duurzaam karton gemaakt. Je krijgt er ook een uitgebreid instructieboek bij. De leukste races houden met knikkers kan nu net zoals in het populaire televisieprogramma Marble Mania.

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/winnaars/categorie/duurzaam

Best verkochte speelgoed volgens de NOS

Er zijn elk jaar weer nieuwe spellen die soms ineens in een bepaald jaar als favoriet uit de bus komen, maar je ziet toch dat veel van de klassiekers een rode draad vormen bij de best verkochte spellen of het best verkochte speelgoed. Monopoly blijft een van de meest gewilde spellen, al het speelgoed van VTech scoort goed bij de jongere doelgroep en Ticket to Ride (met inmiddels meerdere varianten) is ook enorm populair. De kracht van een goed spel zit hem vaak in zijn eenvoud.

Als laatste kun je constateren dat er met Playmobil en LEGO ook nog altijd veel gespeeld wordt door kinderen. Het blijft toch iets magisch om van een paar (kleine) bouwstenen iets te maken dat je zelf bedacht hebt.

Jouw speelgoed vervolgstap

Dus; je weet nu waar je op moet letten bij de aankoop van goed speelgoed. Ook hebben we je onze eigen top 10 laten zien voor inspiratie. Klaar voor de start? Tijd om te gaan met die banaan!

Gebruikte bronnen in dit speelgoed onderzoek

Voor dit onderzoek naar het beste online speelgoed zijn de volgende speelgoedbronnen gebruikt:

https://www.consumentenbond.nl/kind-en-veiligheid/speelgoed-kiezen

https://nos.nl/artikel/2077112-poepspel-wint-aan-populariteit-lego-nog-steeds-populairste-speelgoed

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om ouders te ondersteunen en te informeren.

Wat doe je met deze top 10 met best verkochte speelgoed?

Je weet nu wat het best verkochte speelgoed van de afgelopen tijd is. Je hebt verder een top 10 met directe links naar de producten. Je hoeft dus niet lang te twijfelen en alleen maar te kijken of je speelgoed of een spel wilt kopen en te bepalen voor welke leeftijd het moet zijn.

Conclusie

Wij hebben grote lol gehad met het spelen met dit best verkochte speelgoed en onze testgroep heeft al aangegeven dit jaar weer mee te willen doen aan ons onderzoek. Nu is ligt de bal bij jou? Welk speelgoed wordt als volgende gekocht?