Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Houd jouw kind – of het kind waar je een cadeautje voor gaat kopen – van LEGO? Dan heb je geluk, want van LEGO zijn er zoveel verschillende series en modellen, dat er altijd wel weer een nieuwe bouwset te vinden is. Je hoeft alleen maar even te checken wat het nog niet heeft en dan hoef je alleen nog maar een keuze te maken uit wat er nu te krijgen is. Wanneer er ander favoriet speelgoed is, kun je ook kijken of je in dezelfde lijn iets kunt vinden, maar zo makkelijk is het niet altijd.

Zoeken naar het leukste speelgoed voor negenjarigen

Er zijn ook kinderen die het leuk vinden op school en die daar liever spulletjes voor cadeau krijgen. En dan heb je nog de kinderen die helemaal gek zijn van lezen en niets liever in hun vrije tijd doen. Iets lastiger wordt het als je kind eigenlijk niet meer zo met speelgoed bezig is, maar bijvoorbeeld liever gaat sporten. Het gaat dan veel liever met vriendjes voetballen, steppen of hockeyen en is niet meer zo geboeid door nieuwe spellen die uitgebracht worden.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor iemand van negen jaar

Mathable Deluxe is het perfecte spel voor deze doelgroep. Je speelt het met 2, 3 of 4 personen en je bent er wel een uurtje mee zoet als je veel tijd nodig hebt om na te denken over de volgende zet die je gaat doen. Doe je het spel samen met je kind? Dan helpt het bij het oefenen van het hoofdrekenen en dat is toch een vaardigheid die je de rest van je leven blijft gebruiken. Bij de eerste keer spelen zonder volwassenen is uitleg wel even handig, maar daarna kan het ook zelfstandig gespeeld worden.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste speelgoed voor 9 jarigenMathable Deluxe: We vonden dit spel niet alleen heel vermakelijk, maar het biedt ook extra steun bij het ontwikkelen van de rekenkunsten van je kind.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste extravagante speelgoedLEGO Technic RC Stunt Racer: We vonden het erg leuk om dit speelgoed in elkaar te zetten en vervolgens ook ermee te crossen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste boeken voor 9 jarigenHarry Potter boxset: Uit onze test kwam dat er niks zo magisch bleek te zijn als de Harry Potter boeken.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij speelgoed?

Wij zijn altijd enthousiast over iets dat in de vrije tijd gedaan kan worden. Spelen – in welke vorm dan ook – zorgt voor ontspanning en dat heb je nodig om de rest van de dag te kunnen verwerken. Slapen is ook zo’n activiteit die je helpt bij deze verwerking, maar met speelgoed spelen kan zelfs prikkelen en de creativiteit stimuleren. Het kan je iets leren, zoals hoofdrekenen (in onze nummer 1), samenwerken, een stappenplan leren volgen of tactisch nadenken. Dat maakt speelgoed interessant.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed voor een kind van negen?

Kinderen van negen jaar kunnen een stuk wijzer zijn dan ze laten blijken en het omgekeerde is ook het geval. Ze doen alsof ze hartstikke slim zijn en hebben een vlotte babbel, terwijl de prestaties op school achterblijven. In beide situaties kan speelgoed verschil maken. Iemand die niet goed meekomt met de rest kan iets van speelgoed leren en zo het gat weer dichten. Iemand die weinig voldoening uit het vaste lesprogramma haalt, kan met het juiste speelgoed toch gestimuleerd worden.

Dus eigenlijk kun je het nooit goed doen met speelgoed uitkiezen?

Nu lijkt het alsof je bijna niet kunt slagen bij het selecteren van speelgoed, maar dat is natuurlijk niet het geval. Met spelletjes kun je de plank amper misslaan. Bijna alle spellen – in ieder geval die voor de leeftijd van negen jaar en ouder – vallen in de smaak bij kinderen. Wat je wel altijd zou kunnen doen, is even navragen bij de ouders of verzorgers (als het geen cadeau voor je eigen kind is) of jouw idee binnen de wensen valt of dat het echt al heel lang geleden is dat het kind daarmee speelde.

Wat belooft de speelgoedfabrikant doorgaans?

 • Fabrikanten kijken niet naar de uitschieters en produceren iets voor de grote groep. De leeftijd op de doos is daarom niet altijd waar je alleen maar op af moet gaan. Zoals we al zeiden: sommige kinderen lopen achter – en een te moeilijk spel zorgt dan voor een confrontatie met frustraties en boosheid als gevolg of een gebrek aan zelfvertrouwen – en andere kinderen lopen weer voor.
 • Ze besteden de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen van nieuw speelgoed om hun inkomsten als bedrijf telkens weer te overtreffen en te kunnen blijven bestaan.
 • Sommige fabrikanten zijn vooral goed in het kopiëren van de concurrent en proberen zo een graantje mee te pikken van de speelgoedmarkt.

Waar op letten bij speelgoed voor kinderen? Criteria in deze recensie

De eerdere tips in deze review zijn belangrijk bij het kunnen uitkiezen van goed speelgoed. Er is echter een aantal algemene kenmerken waar wij van vinden dat speelgoed hieraan zou moeten voldoen. Het gaat om de volgende kenmerken:

 • Leeftijd – Haalt het kind hoge cijfers op school? Dan zou je kunnen overwegen speelgoed te kopen waarbij de doos aangeeft dat het pas voor 10, 11 of 12 jaar geschikt is.
 • Verpakking – Als de doos of tas waarin het speelgoed zit al niet voldoet, is de kans groot dat wat erin zit ook te wensen overlaat. Een goede speelgoedfabrikant besteedt aandacht aan alle facetten van het speelgoed.
 • Soort speelgoed – Kan het kind er alleen mee spelen of is het voor twee of meer spelers bedoeld? Is er een volwassene nodig om te helpen?
 • Prijs – Speelgoed is er in diverse prijsklassen. Soms zijn er aanbiedingen en zeker als je weet dat iets in de smaak gaat vallen, is het slim om van die aanbieding gebruik te maken. Leg het dan nog maar een paar maandjes in de kast tot Sinterklaas of de verjaardag.

Hoe is het speelgoed getest? Onze onderzoeksdata

Er is een grote lading speelgoed aangeschaft dat door de speelgoedfabrikanten geschikt is bevonden voor negenjarigen. Hieruit bleek al snel dat niet overal even veel interesse in was. Dit hadden wij ook wel verwacht, dus het speelgoed waar de doos niet eens werd open gedaan,  is direct uit de ruimte verwijderd. Daarna hebben we vooral gekeken hoe lang ergens mee gespeeld werd. Bij deze top tien bleek dat alle kinderen in de testgroep dit mee naar huis wilden nemen om er verder mee te spelen.

De top 10 met beste speelgoed voor negenjarigen

1.     Mathable Deluxe

Je hebt een speelbord (a la Scrabble) en plankjes met cijfers. Op het bord leg je de cijfers waarmee rekensommen gedaan kunnen worden.

Pluspunten:

 • Dit is een leuk spel voor zowel ouder als kind. Het zet je echt weer even aan het denken met hoofdrekenen.
 • We hebben ons verbaasd over de goede kwaliteit van dit spel. Het bord waar je de cijfers op legt is lekker dik en gaat hierdoor lang mee.

Minpunten:

 • Alleen de plankjes lijken soms iets te dun, waardoor de cijfers er niet altijd goed op blijven staan. Zodra je vallen, kunnen de anderen zien welke cijfers je nog uit moet spelen om te winnen.

2.     LEGO Technic – RC Stunt Racer

Dit voertuig op rupsbanden is op afstand te bedienen met een controller.

Pluspunten:

 • Je kunt zelfs twee verschillende modellen met dit bouwpakket maken.
 • Kinderen die dit bouwpakket zelfstandig kunnen maken ontwikkelen veel zelfvertrouwen. Ze zijn in staat om een complexe handleiding te volgen.

Minpunten:

 • Dit is geen speelgoed voor de zondagochtend wanneer de ouders denken uit te kunnen slapen en hun negenjarige met dit voertuig binnenshuis gaat rijden.

3.      LEGO Creator – Woonhuis, Dierenwinkel & Café

Het tweede LEGO bouwpakket is wellicht ook leuk voor negenjarige meisjes.

Pluspunten:

 • Het bouwen van dit pakket is al leuk, maar zodra het compleet is, kan er met meerdere vriendjes samen gespeeld worden. De een staat in de dierenwinkel mensen te helpen, de ander noteert bestellingen voor het café en weer een ander is in het woonhuis bezig.
 • De details maken het nog leuker: een hot dog kar, bloemen en bomen, vogels, verkeerslichten. Er zijn ontzettend veel extra’s in dit LEGO pakket.

Minpunten:

 • Als je kind al langer met LEGO speelt, hoef je echter niet met de aanschaf van dit woonhuis, dierenwinkel en café te wachten tot het negen jaar is. Dan kan het al eerder.

4.      Harry Potter – boxset met 7 boeken (Engelstalig)

Voor de echte Harry Potter fans mag de boekenserie natuurlijk niet ontbreken.

Pluspunten:

 • De films zijn prachtig, maar een boek leest toch altijd anders. Het stimuleert veel meer het ontwikkelen van de fantasie en het zelf bedenken van beelden bij wat je leest.
 • De box houdt de set mooi bij elkaar. Het is een echt verzamelobject.

Minpunten:

 • De boeken zijn in het Engels en dat is misschien nog wat lastig op deze leeftijd.

5.      Barbie Estate – Beach Cruiser

Wie nog graag met Barbies speelt, wil deze beach cruiser zeker hebben.

Pluspunten:

 • Er zitten ook nog twee poppen bij.
 • De auto is van goede kwaliteit, waardoor het lang meegaat.

Minpunten:

 • De veiligheidsriem heeft het na een paar keer spelen begeven. Dit maakt voor het spelen zelf niet veel uit, maar is toch jammer.

6.      LEGO Technic – Chevrolet Corvette ZR1

Voor de gevorderde bouwer is er deze Corvette in de technisch LEGO uitvoering.

Pluspunten:

 • Ook met deze bouwset kun je weer twee verschillende modellen maken, de Corvette die op de voorkant van de doos staat of een hotrod.
 • De details zijn werkelijk bijzonder. Zo zit er een V8-motor in die voor veel discussie tussen vader en zoon heeft geleid.

Minpunten:

 • Bij technisch LEGO zijn er nog complexere modellen dan deze. Dus als jouw kind deze te makkelijk vindt, is het goed te weten dat er moeilijkere zijn.

7.      Lampje, door Annet Schaap

Het boek vertelt het verhaal van Lampje, dat elke avond het licht in de vuurtoren aanmaakt.

Pluspunten:

 • Niet alleen kinderen vinden dit boek leuk, want ook de ouders zijn erg van het verhaal van Lampje gecharmeerd.
 • Kinderen kunnen het zelfstandig lezen, maar het kan ook nog steeds een goed boek zijn om uit voor te lezen voor het naar bed gaan.

Minpunten:

 • Bij sommigen komt het verhaal heel deprimerend over. Dat kan aan de situatie thuis liggen en of je vatbaar bent voor wat zich afspeelt in het boek.

8.      BRUYNZEEL – Blik met kleurpotloden, gum en puntenslijper

Altijd handig voor de creatieve negenjarige die graag knutselt en tekent.

Pluspunten:

 • De set kleurpotloden zit in een stevig blik, waardoor ze na het opbergen niet kunnen vallen en de punten af kunnen breken.
 • Bij Bruynzeel weet je dat je kwaliteit krijgt.

Minpunten:

 • Soms komt de kleur niet helemaal overeen met wat je aan de buitenkant van het potlood ziet.

9.      Hot Wheels – Cadeauset met 10 Auto’s

Met deze tien auto’s kan het kind een tijd vooruit met spelen.

Pluspunten:

 • Op de doos staat dat de auto’s van 4 tot 9 jaar geschikt zijn, maar zelfs de vaders vonden dit nog leuk speelgoed. Er werd meteen een baan aangelegd.
 • De kwaliteit van deze Hot Wheels is geweldig. Je kunt echt wel andere autootjes krijgen die veel goedkoper zijn, maar die blijven dan ook niet zo lang mooi.

Minpunten:

 • Wanneer je deze autootjes voor een kind koopt, kun je natuurlijk verwachten dat ze de baan van Hot Wheels er ook bij willen.

10.   K’NEX – Constructiekraan

Deze keer geen LEGO, maar een bouwset van K’NEX.

Pluspunten:

 • De hijskraan kan op drie manieren bewogen worden om goederen over te laden.
 • Kinderen kunnen hier uren mee spelen. Het is dan ook ideaal bij slecht weer.
 • De K’NEX zijn echt stevig en gaat niet stuk.

Minpunten:

 • Iemand van negen kan goed overweg met de kleinere onderdelen in dit pakket, maar let op als er nog kleinere kinderen in het huishouden zijn.

Beste uit de test

LEGO scoort altijd goed, Barbies zijn ook favoriet, maar de leesboeken in deze top tien horen ook echt op deze lijst thuis. Het is voor kinderen – die ook op televisie al veel Engels horen – goed om op een leuke manier hun talenkennis uit te breiden. Daar biedt Harry Potter alle kansen toe.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Afsluiting

Het speelgoed in deze review kost grofweg tussen de 10 en 90 euro. Dat is nogal een groot verschil. Het ene cadeau leent zich misschien meer voor een wat grotere gelegenheid zoals een communie, terwijl een ander (goedkoper) cadeau ook tussendoor leuk kan zijn. Het spel heeft ook nog een educatief effect en dat kan ook wenselijk zijn.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

Beste speelgoed 9 jaar: een negenjarige kijkt zijn/haar ogen uit

Met welk speelgoed verras je een negenjarige? De negenjarige heeft de leeftijd bereikt dat speelgoed al “kinderachtig” kan zijn. Negenjarigen willen iets dat tot de verbeelding spreekt, iets dat minder op speelgoed lijkt en meer op iets afkomstig uit de “grote mensen” wereld. Negenjarigen zijn kritisch. Veel kritischer dan jonge kinderen. Ze zullen ook niet graag meer als kind behandeld worden. Hoog tijd dus voor een informatief artikel over het negenjarigen speelgoed.

Het beste 9-jarigen speelgoed: onze uitgebreide zoektocht

Goed speelgoed uitkiezen voor een negenjarige is een uitdaging. Dat wisten we al voor we ons onderzoek begonnen. Aanvankelijk was het ook best wel even zoeken. Uiteindelijk zijn we ervan overtuig dat we een mooie top 10 hebben kunnen samenstellen. In deze top 10 zal toch zeker voor elke negenjarige een leuk artikel te vinden zijn waarmee je ze helemaal blij maakt.

Snel overzicht: Deze speelgoed voor 9-jarigen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeLEGO Technic Jeep Wrangler – 42122: Deze 4×4 Jeep Wrangler miniatuurmodel is niet alleen een hit bij jongens, maar trekt ook de aandacht van volwassenen. De voorwielen zijn bestuurbaar met een knop en er zijn unieke details zoals het Jeep-logo en de kenmerkende grille. Verder kunnen de stoeltjes achterin worden neergeklapt en de motorkap en deuren kunnen worden geopend. We waarderen deze set vanwege zijn gedetailleerde ontwerp en functionaliteit. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieSES Beedz – Strijkkralen met legborden – grond: De ideale budgetvriendelijke speelset voor de negenjarige. Zowel meisjes als jongens zullen genieten van het combineren van de kralen zoals ze willen. Bovendien zijn de strijkkralen PVC-vrij, wat een pluspunt is voor de veiligheid. We vinden dit speelgoed ook geweldig omdat het de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van kinderen traint. >> Check laagste prijs
Meest veelzijdige setLEGO Creator 3-in-1 Reuzenrad – 31119: Met dit reuzenrad kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Het draaiende reuzenrad heeft acht gondels, komt met 5 Lego minipoppetjes en diverse ballondiertjes. Wat we vooral leuk vinden is dat de set kan worden omgebouwd tot andere kermisattracties zoals schommelbootjes of botsauto’s. Het combineren met andere Lego Creator sets is ook mogelijk en wordt door ons aangeraden voor nog meer bouwplezier. >> Check laagste prijs

Onze nummer één 9-jarigen speelgoed: hier maak je elke 9-jarige blij mee

Negenjarigen, vooral negenjarige jongens, zijn over het algemeen dol op Lego bouwsets en op speelgoed met een technische uitdaging. De Lego Technic Jeep Wrangler biedt dan ook uitkomst. Dit is onze nummer één keuze in negenjarige speelgoed, in ieder geval voor de techneuten. Ook autofans zullen erg blij zijn met een miniatuur Jeep Wrangler. De bekende off-roader is voorzien van tal van details. De voorwielen zijn met een knop te besturen.

De beste budgetoptie 9-jarigen speelgoed

Natuurlijk hebben we ook een beste budgetoptie voor je paraat. Dit is de SES Strijksalen – Eenhoorns en Prinsesjes set. Heel iets anders dus dan een techneuten Jeep van Lego. Deze kralen set stelt kinderen in staat eindeloos veel vormpjes te maken. Je kunt heel eenvoudig eenhoorns of prinsessen maken. Kinderen zijn zo uren zoet met de fraaie strijkkralen set.

Waarom wij als 9-jarigen speelgoed reviewers geschikt zijn

Negen jaar zijn we allemaal geweest. We hebben nog een goed beeld van het speelgoed dat we als kinderen leuk vonden. Waar we er vroeger mee speelden, vinden we speelgoed nu leuk om naar te kijken. Onze interesse in speelgoed is nooit verminderd. Door de jaren heen hebben we een hoop speelgoed gezien en hebben we een goed beeld gevormd van wat kinderen leuk vinden en wat niet. Zo zijn we prima in staat goed speelgoed voor de 9-jarige uit te zoeken.

Kritisch blijven op het grote aanbod 9-jarigen speelgoed

Het aanbod speelgoed voor negenjarigen is groot. Speelgoed wordt eigenlijk altijd wel verkocht. Zolang er kinderen zijn, zal er vraag zijn naar speelgoed. Vandaar dat er veel producenten zijn.

Origineel te werk gaan

Negenjarigen zijn vooral bezig met trends en rages. Rages kun je eigenlijk altijd delen met andere kinderen. Samenspelen is dus heel belangrijk. Wil je succesvol voor de dag komen? Geef ze dan speelgoed dat aansluit op de huidige rages, of juist speelgoed dat aansluit bij hun huidige interesses en wat ze op school behandelen. Bijvoorbeeld iets met topografie of rekenen. Let wel op: het speelgoed moet wel speelgoed blijven en niet als een verplichting overkomen.

Kies ook iets tijdloos

Helaas is maar heel weinig speelgoed tijdloos. Denk je aan tijdloos, denk dan aan Lego. Denk aan knikkers en knikkerbanen. Rolschaatsen en steppen zijn ook redelijk tijdloos. Ongeacht de huidige rage zullen kinderen van bijna alle leeftijden hier graag mee blijven spelen. Geef je een kind een zak knikkers, dan zal dat uiteindelijk bijna altijd in de smaak vallen. Goed idee dus.

Negenjarige meisjes en jongens

De speelgoed voorkeuren van negenjarige jongens en meisjes kunnen flink verschillen, al lijken ze ook vaak sterk op elkaar. Meisjes zijn veelal blij te maken met bordspelletjes, leuke gezelschapspelletjes, fantasierijke en leerzame boeken, maar ook muziekinstrumenten en rollenspellen. Jongens hebben grotendeels dezelfde interesses, al gaat hun voorkeur ook sterk uit naar Lego, speelgoed van Nerf en natuurlijk de nieuwste, spannendste videogames.

Aanvankelijke scepsis: ons 9-jarigen speelgoed onderzoek

Negenjarigen speelgoed dertien in een dozijn? Soms wel, om eerlijk te zijn. Het is niet altijd makkelijk het beste speelgoed uit te zoeken. Veel speelgoedmakers proberen goedkoop en snel te scoren met speelgoed dat aansluit op de huidige rage, maar niet van hoge kwaliteit is.

Wat beloven producenten van 9-jarigen speelgoed zoals? Gebakken lucht?

Speelgoedmakers vertellen maar wat graag over de vele voordelen van hun producten. Maar hoor je ze ook over de nadelen ervan spreken? Niet echt. Wat er allemaal niet aan deugt, kom je eigenlijk pas te weten als je de reviews van speelgoed leest. Je moet je daarom ook niet alleen baseren op de productomschrijving van de makers. Lees ook de reviews goed door.

9-jarigen speelgoed: hier let je op bij aanschaf

Ga je negenjarigen speelgoed aanschaffen, dan zijn er een aantal punten om op te letten.

Heeft het speelgoed een educatieve bijdrage?

Speelgoed is leuk tijdverdrijf, dat klopt. Maar als kinderen er iets van op steken, bijvoorbeeld tactisch denken, samenwerken, lees- of schrijfvaardigheid, of algemene kennis is dat heel mooi meegenomen. Ieder mens, niet alleen kinderen, heeft behoefte aan grote algemene kennis.

Wat is op het moment populair?

Speelgoed kopen dat aansluit op de rage is altijd een goed idee. Negenjarigen zijn erg vatbaar voor rages en trends. Ze willen er graag bij horen en zullen aan de meeste rages deelnemen.

Kies voor kwaliteit

Allemaal leuk en aardig, dat speelgoed van goedkoop plastic. Maar na een paar keer gebruik is het al kapot. Bovendien ligt het in huis alleen maar in de weg. Kies liever voor iets dat lang meegaat en dat bovendien bijdraagt aan het interieur, zoals een fraai afgewerkt poppenhuis.

Laat ze samen spelen

Uitdagende bordspellen of gezelschapspellen doen het altijd goed bij kinderen. Maar je kunt ze ook samen laten spelen met speelgoed dat meer dan twee handen vereist. Laat ze samen bouwen, of samen rollenspel uitvoeren. Ook met water- of dartpistooltjes schieten is leuk samen.

Onze onderzoeksdata: 9-jarigen speelgoed als volgt onderzocht

Ons onderzoek naar het beste negenjarige speelgoed zit als volgt in elkaar:

 • We kijken naar de kwaliteit van het materiaal
 • We kijken ook naar de kwaliteit van het ontwerp
 • We letten op de uitdagingen die het speelgoed biedt
 • Ook kijken we of je met het speelgoed samen kunt spelen
 • We zijn op zoek naar goed speelgoed voor een eerlijke prijs
 • In onze top tien negenjarigen speelgoed staat alleen speelgoed met positieve klantreviews.

Negenjarigen speelgoed 1: de LEGO Technic Jeep Wrangler – 42122 is de beste algemene keuze voor jongens

We hebben al gedeeld dat de Lego Technic Jeep Wrangler onze eerste keuze is op het gebied van (jongens)speelgoed.

 • Deze 4×4 is een leuk en goed gelijkend miniatuurmodel van een Jeep Wrangler
 • Ook volwassenen zullen er graag naar kijken
 • Besturen van de voorwielen kan met behulp van een knop
 • Inclusief Jeep logo en andere unieke details, zoals een zeven sleuven grille
 • De stoeltjes achterin kunnen neergeklapt worden
 • De motorkap en deuren kunnen geopend worden.

Negenjarigen speelgoed 2: de SES Strijkkralen – Eenhoorns en prinsesjes zijn de beste budgetoptie

Kiezen voor de SES Strijkkralen set heeft ook verschillende voordelen:

 • Het ideale budgetspeelgoed voor de negenjarige
 • Geschikt voor meisjes én voor jongens
 • Combineren met kralen kan hoe je maar wil
 • De strijkkralen zijn geheel PVC vrij
 • De fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht worden getraind.

Negenjarigen speelgoed 3: ook superfraai de LEGO Creator 3-in-1 Reuzenrad – 31119

Lego Creator heeft de creatieve negenjarige nog veel meer te bieden, zoals dit reuzenrad en de kermis:

 • Het reuzenrad draait echt en heeft liefst acht verschillende gondels
 • Inclusief 5 Lego minipoppetjes en verschillende ballondiertjes
 • Met de bouwinstructies kun je liefst drie verschillende kermisattracties in elkaar zetten – bouw het reuzenrad om tot schommelbootjes of botsauto’s
 • Uitbreiden met andere Lego Creator sets is een echte aanrader.

Negenjarigen speelgoed 4: BABY Born® Sister Stylinghoofd – Kaphoofd is ideaal voor meisjes die van stylen houden

Stylen zal bij veel negenjarige kinderen steeds belangrijker worden. Dankzij dit Sister Stylinghoofd van Baby Born kunnen jonge kinderen stylen zoveel ze willen, alleen of juist samen.

 • Het kaphoofd komt inclusief een make-up setje
 • Geef het hoofd verschillende kapsels
 • Met onder meer een haarborstel, twee clips en haarelastiekjes, plus een roze haarband
 • Rollenspel dat de motorische vaardigheden ondersteunt
 • Het hoofd is stevig en ziet er mooi uit, maar is wel wat aan de prijzige kant.

Negenjarigen speelgoed 5: het Sylvanian Families Het grote landhuis 5302 is een superfraai speelhuis

Spelen met een supertof, groot landhuis? Daar zeggen de meeste negenjarigen geen nee tegen.

 • Dit grote landhuis kan onder verschillende hoeken geopend en gesloten worden
 • Gesloten vormt het een fraai model om naar te kijken, open je het landhuis, dan kun je bij alle kamers en meubels
 • Het poppenhuis is onder meer uit te breiden met het Zoete Frambozenhuis (5393), het Torenhuis (5400) en het Startershuis (5303)
 • Kinderen kunnen alleen spelen, maar ook heel goed samen.

Negenjarigen speelgoed 6: de Barbie Extra Pop 1 met Roze Donzige Jas is een fraaie modepop voor meisjes

Veel negenjarigen zeggen ook geen nee tegen een modieuze Barbie.

 • Deze Barbiepop is voorzien van kleurrijke donzige roze jas
 • Komt inclusief eenhoornvarkentje minifiguur
 • Trek je Barbie verschillende laagjes en accessoires aan
 • Goed te combineren met andere Barbiepoppen.

Negenjarigen speelgoed 7: de Lego Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein – 75954 is een feest voor elke Harry Potter fan

De Grote Zaal van Lego Harry Potter is een meesterwerk en het beste wat Harry Potter en Lego samen te bieden hebben. Het is niet overdreven te zeggen dat De Grote Zaal een echt hebbeding is.

 • Prachtig ontwerp
 • Verschillende interieurelementen, details en natuurlijk personages bekend uit de Harry Potter films en boeken
 • Heel veel mogelijkheden tot rollenspel
 • De toren bij de grote zaal heeft maar liefst vier verdiepingen en bewegende wenteltreden
 • Combineer met tal van andere Harry Potter sets
 • Een nadeel: de Grote Zaal is duur en niet zomaar een cadeautje dat je “erbij” geeft.

Negenjarigen speelgoed 8: het AWEMOZ Fingerboard Skatepark is het perfecte cadeau voor elke skateboardfan

Skateboarden: dat vinden de meeste negenjarigen maar wat spannend. Maar wat nu als het regent? Gelukkig is ook nog zoiets als het AMEMOZ Fingerboard Skateboard voor binnen.

 • Heel fraai miniatuurmodel skateboard
 • Met verschillende “ramps”
 • Ook verschillende skateboards, stepjes, BMX’en die je met je vingers moet bedienen
 • Leuk om mee te spelen én leuk om naar te kijken
 • Gemakkelijk mee te nemen naar een vriendje of vriendinnetje
 • Inclusief fraaie details als kleurrijke graffiti
 • Bevestig het skateboard in maar liefst zes verschillende combinaties.

Negenjarigen speelgoed 9: SmartGames Happy Cube 3D puzzel is het ideale educatieve speelgoed

Ken jij de SmartGames Happy Cube 3D puzzel al? Deze biedt een echte uitdaging voor kinderhandjes.

 • Handig voor in huis, maar ook tijdens lange autoritten, bijvoorbeeld onderweg naar een vakantiebestemming
 • Iedere kubus is van een eigen kleur, vorm en oplossing voorzien
 • Puzzelen is goed voor de hersenen
 • Klein model speelgoed dat makkelijk is op te bergen
 • Verrassend verslavend: ook voor volwassenen.

Negenjarigen speelgoed 10: ook leuk voor kinderen is het E-Shoppr® Leercomputer Horloge – GPS Horloge

Als laatste speelgoed in deze lijst hebben we de E-Shoppr Leercomputer horloge voor je. Dit horloge gebruik je als alternatief voor een telefoon (er kan mee gebeld en zelfs gevideobeld worden)

 • Je hebt alleen een Sim kaart nodig om te bellen
 • Met dank aan de HD-camera functie kun je ook foto’s maken
 • Speel verschillende spelletjes
 • Leer meer over de Engelse taal met dit horloge
 • Stevig horloge dat stof- en waterdicht is, plus tegen een stootje kan
 • Nadeel: niet alle klanten zijn even positief over de werking van de GPS.

Reaxtion Xtreme Race is het beste (acht- en) negenjarigen speelgoed uit de test volgens Speelgoedvanhetjaar.nl

Volgens Speelgoedvanhetjaar.nl kan je acht- en negenjarigen het beste Reaction Xtreme Race geven. Dit is een spel dat je speelt met dominostenen. Ontwerpen staat centraal. Je bouwt verschillende bouwwerken en circuits, waarna je tegen elkaar kunt racen. De set komt met tal van extra functies, zoals ziplines en loopings. Kortom: er is flink wat variatie mogelijk.

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/winnaars/categorie/8-9-jaar

Jouw 9-jarigen speelgoed vervolgstap

Negenjarigen spelen nog altijd graag met speelgoed. De uitdaging is ze iets te geven waar je ze echt mee verrast. Om die reden hebben wij onze eigen top 10 met speelgoed voor 9-jarigen samengesteld. Kies één van de leuke suggesties of ga zelf op zoek aan de hand van onze tips.