Inhoud van deze pagina:

Het beste uit de reeks: Jan van Haasteren

Als we de naam “Jan van Haasteren” laten vallen, zegt dat je misschien niets. Maar zeggen we er “puzzels” bij, dan zal het kwartje zeker vallen. De meest bekende en waarschijnlijk ook de beste legpuzzels uit Nederland zijn afkomstig van de hand van Jan van Haasteren, een meesterlijk tekenaar met een goed oog voor detail. Zijn tekeningen zijn ontzettend leuk om naar te kijken. Er is van alles in te ontdekken. In puzzelvorm bieden ze ruim voldoende uitdaging.

Onze zoektocht naar het beste van Jan van Haasteren: puzzelen om alle stukjes te leggen

Het was best nog even puzzelen om de beste Jan van Haasteren puzzel te achterhalen: er zijn er namelijk zoveel. Allemaal hebben ze wel een leuk ontwerp. De meeste ontwerpen zijn ook nog eens bijzonder tijdloos. Er zit onder meer variatie in het aantal stukjes dat je per puzzel legt.

Snel overzicht: Deze puzzels raadt onze redactie aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 legpuzzelEfteling Sprookjesbos: Deze legpuzzel met als thema het sprookjesbos zit vol me sprookjes die de puzzelaar kan herkennen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budgetoptie legpuzzelJunior Apenkooien: Niet alleen is deze puzzel goedkoop, maar ook uitermate geschikt voor de jongere puzzelaar.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriete puzzel van de redactieFormule 1: Sinds Nederland zo trots is op Verstappen, misstaat deze puzzel ook niet in je puzzelcollectie. De redactie is weg van de kleurrijke puzzel met veel herkenpunten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Onze nummer één keuze Jan van Haasteren: hier moet je zeker beslag op leggen

Na uitgebreid vergeleken te hebben, zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de Jan van Haasteren 1000 stukjes tellende puzzel Efteling Sprookjesbos onze persoonlijke favoriet is. Dat heeft er alles mee te maken dat het de Efteling is die hier is afgebeeld: nogal zoiets tijdloos. Jan van Haasteren en het Sprookjesbos in de Efteling spreken tot de verbeelding. Deze puzzel is dan ook Speelgoed van het jaar 2021 en heeft de Gouden Publieksprijs gewonnen.

De beste budgetoptie Jan van Haasteren

Op zoek naar een échte Jan van Haasteren puzzel voor een bescheiden prijsje? Dan raden we je de Junior Apenkooien puzzel aan. Deze puzzel heeft ‘slechts’ 240 stukjes, dus wat minder dan je gewend bent van een Jan van Haasteren. Daar staat tegenover dat dit Junior model weer beter geschikt is voor (jonge) kinderen. Kinderen introduceren met het plezier van puzzelen begint bij een wat simpeler model. Het onderwerp: een chaotische gymles op school.

Wie zijn wij en wat maakt ons geschikt Jan van Haasteren producten te reviewen?

Wij zijn met Jan van Haasteren opgegroeid en hebben door de jaren heen tal van zijn puzzels gelegd, sommige zelfs meerdere keren. We durven met recht te beweren dat de Jan van Haasteren puzzels de leukste zijn die we ooit zijn tegengekomen. Omdat het aantal stukjes per puzzel flink van variëren (1000 of 2000 is gebruikelijk, maar er zijn ook puzzels met 5000 stukjes), is er ook flink wat variatie in moeilijkheidsgraan. Voor de puzzel fan valt genoeg te ontdekken.

Kritisch blijven op Jan van Haasteren producten: een vereiste

Jan van Haasteren puzzels staan synoniem voor kwaliteit, toch moet je altijd kritisch blijven als je een puzzel aanschaft. Bijvoorbeeld als je dit tweedehands doet: de kans is aanwezig dat er puzzelstukjes ontbreken of beschadigd zijn. Wat ook belangrijk is: dat de puzzelstukjes van hoge kwaliteit zijn, zodat ze niet snel omvouwen, afschuren of op een andere manier beschadigd raken. Een goede puzzel wil je natuurlijk meer dan één keer kunnen leggen.

Wat maakt de puzzels van Jan van Haasteren zo uniek? Zodra je op de website van Jan van Haasteren gaat snuffelen naar de essentie van een van zijn puzzels, kom je al snel tot de ontdekking dat het om twee zaken gaat:

 • Humor
 • Typische Nederlandse taferelen waarin iedereen zich kan verplaatsen

Jan van Haasteren puzzels; zeker niet voor iedereen

Zoals we eerder al zeiden moet je bij Jan van Haasteren puzzels wel van details houden, anders doe je de puzzelstukjes snel weer terug in de doos. Wat wij zo leuk vinden aan de puzzels, is ook dat ze in het buitenland steeds populairder worden. En dat betekent dat de Nederlandse plaatjes van volkstuintjes en kamperen in het bos dus ook over de grens als grappig ervaren worden. Eigenlijk deel je met deze puzzels een stukje cultuur met anderen.

Wat belooft Jumbo als producent van Jan van Haasteren puzzels?

Jan van Haasteren puzzels staan synoniem voor kwaliteit. Ze beloven uren speelplezier. Over het algemeen is dat ook wel zo. Een puzzel is een puzzel: behalve het ontwerp is er niet heel veel dat mis kan gaan. Niet alle ontwerpen zijn natuurlijk even uitdagend. Dat geldt zelfs voor de Jan van Haasteren puzzels, ook hier zitten super goede en wat minder goede puzzels tussen.

 • Jumbo is de enige die Jan van Haasteren puzzels produceert.
 • Zij delen soms ideeën met studio Jan van Haasteren om te kijken of er een idee bijzit wat uitgewerkt kan worden tot een puzzel.
 • Zij accepteren ideeën voor puzzels van studio Jan van Haasteren om hier puzzels van te maken.
 • Zij hebben de uiteindelijke kwaliteitscontrole in de hand die ervoor moet zorgen dat de puzzels goed in de verpakking terechtkomen.

De criteria waar we de puzzels op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk als het gaat om puzzels in het algemeen en puzzels van Jan van Haasteren in het bijzonder:

 • De puzzelstukjes moeten scherp gesneden zijn, zodat het onderste deel van het karton niet scheurt.
 • De afbeelding moet helder afgedrukt zijn op het karton.
 • De doos moet de voorbeeldafbeelding goed laten zien.
 • De puzzelstukjes moeten compleet zijn.
 • Het onderwerp moet op je lachspieren werken.

Waar let je op bij de aanschaf van Jan van Haasteren producten?

Als je Jan van Haasteren puzzels gaat kopen, waar moet je dan op letten? Met een goede Jan van Haasteren puzzel ben je zomaar uren zoet. Deze hebben namelijk drukke en kleurrijke platen. De tekening bevat veel mensen, maar ook vele vormen. Kortom: het is echt wel even zoeken.

Kies voor een leuk ontwerp

Het spreekt voor zich dat het ontwerp van de puzzel je moet bevallen. Welk ontwerp bij je past, is voor het grootste gedeelte afhankelijk van smaak. Welk onderwerp past het beste bij jou?

Kies voor veel variatie

Wat ook belangrijk is, is dat er variatie zit in het ontwerp. Een puzzel met veel grote vlakken in dezelfde kleur is wat saai, maar ook wat moeilijker te leggen, omdat je je niet goed kunt oriënteren. Grote kale vlakken, waarin weinig tot niets gebeurt, moet je eigenlijk zien te vermijden.

Let op Jan

Let op Jan: wat heeft dat nu weer te beteken? Jan van Haasteren staat erom bekend dat hij in eigenlijk al zijn puzzels ook zichzelf afbeeldt. Je ziet hem vaak ergens in de mensenmassa opduiken.

De hoeveelheid stukjes

Hoe meer stukjes, hoe moeilijker de puzzel en hoe langer je er zoet mee bent. Meer stukjes betekent ook meer kosten voor het ontwikkelen van de puzzel. Een puzzel met 5000 stukjes zal in de praktijk dus vaak duurder uitvallen dan een puzzel met 1000 of met 2000 stukjes.

De prijs tegenover het speelplezier

De prijs van de puzzel is ook van belang. Je wilt niet te duur uit zijn voor een puzzel die je zo hebt opgelost. Soms kun je puzzels voordelig aankopen, bijvoorbeeld omdat er twee puzzels in één doos zitten.

Leeftijd van de puzzelaar

Een jonge puzzelaar heeft behoefte aan grotere stukken dan een volwassen puzzelaar. Ook kan het ontwerp bij puzzels voor volwassenen sterk afwijken van de fantasiewereld van kinderen.

Onze onderzoeksdata: Jan van Haasteren producten in praktijk getest

Als we Jan van Haasteren puzzels gaan bekijken, beoordelen we deze op het volgende:

 • De kwaliteit van het ontwerp
 • De prijs tegenover de hoeveelheid stukjes
 • De algemene waardering in reviews.

Nee, we hebben niet alle Jan van Haasteren puzzels gekocht om ze een voor een te maken en te beoordelen op hun kwaliteit. Dat zou maanden tijd gekost hebben en dan waren we niet meer aan andere reviews toe gekomen.

Voor deze test hebben we gekeken naar de afbeeldingen van de puzzels en er een aantal gekocht om te kijken of de kwaliteit consistent was. Zo weet je of Jumbo alle puzzels met een zelfde niveau aflevert. Bij de plaatjes ging het er vooral om hoe leuk ze zijn en hoezeer ze uitdagen om aan de puzzel te beginnen en hem af te maken. Dat leverde de onderstaande top 10 op.

Jan van Haasteren 1: de Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes puzzel is de beste algemene keuze

De eerste Jan van Haasteren puzzel in deze lijst hebben we al genoemd: het Efteling Sprookjesbos.

 • Deze puzzel zit tjokvol bekende personages uit de Efteling
 • Deze puzzel heeft de Speelgoed van jaar 2021 in Nederland gewonnen
 • Ook is hij winnaar van de Gouden Publieksprijs
 • Met 1000 stukjes heeft hij een gemiddelde moeilijkheidsgraad en is hij voor (bijna) iedereen geschikt
 • Vol grappige details.

Jan van Haasteren 2: de Jan van Haasteren Junior Apenkooien puzzel – 240 stukjes – Kinderpuzzel is de beste budgetoptie

De tweede Jan van Haasteren is de Junior Apenkooien.

 • Met zijn 240 stukjes ideaal voor (jonge kinderen)
 • Leuk chaotisch gymzaal ontwerp dat kinderen zeker uit hun eigen leven zullen herkennen
 • Goede budgetkoop Jan van Haasteren
 • De illustratie zit vol humor
 • Uiteraard is de puzzel weer van stevige kwaliteit.

Jan van Haasteren 3: de Jan van Haasteren A Trip to the Museum puzzel 2 x 1000 stukjes is 2 voor de prijs van 1

Ken je de Jan van Haasteren A Trip to the Museum al? Deze heeft veel leuks voor je in petto.

 • Deze doos bevat niet één, maar liefst twee puzzels
 • Grappige ontwerpen – ga weer op zoek naar de haaienvin (een handelsmerk van Van Haasteren)
 • Met 1000 puzzelstukjes per puzzel voor bijna elke puzzelaar geschikt
 • Stevige puzzel.

Jan van Haasteren 4: de Jan van Haasteren Oud Hollandse Ambachten puzzel – 1000 stukjes leert je over het Oude Nederland

Al gehoord van de Oud Hollandse Ambachten puzzel? Deze puzzel is een echt stukje geschiedenis

 • Leuke en kleurrijke puzzel van 1000 stukjes
 • Gemiddelde moeilijkheidsgraad
 • De puzzel leert je ook over het Nederland van vroeger
 • De Haaienvin en Jans zelfportret al gevonden?

Jan van Haasteren 5: Jan van Haasteren Formule 1 De Start puzzel is perfect voor de Formule 1 fan

Formule 1 is weer helemaal terug in Nederland. Dat bleek met het wereldkampioenschap van Max Verstappen in 2021. In Formule 1 draait alles om snelheid en dat zie je terug in deze puzzel.

 • Super dynamische tekening
 • Weer helemaal actueel onderwerp
 • Vol kleurige en vrolijke details – maar, o jee, ook een crash
 • 1000 stukjes en gemiddeld moeilijk.

Jan van Haasteren 6: de Jan van Haasteren Op Het Nieuwe Jaar! 500 stukjes is ideaal voor Oudjaarsavond

Oud- en Nieuw is één van de grootste feestdagen van het jaar. Elk jaar is weer een feestje, met of zonder lockdown en met of zonder vuurwerk. Champagne wordt er elk jaar weer gedronken.

 • Deze puzzel van 500 stukjes is ideaal voor beginners
 • Super geschikt voor het hele gezin op Oudejaarsdag
 • Of los hem juist met Nieuwjaar op
 • Voorzien van talloze grappige details, waaronder de haaienvin als handelsmerk.

Jan van Haasteren 7: de Jan van Haasteren Food Truck Festival puzzel heeft liefst 1500 stukjes

Ken jij de Food Truck Festival puzzel al?

 • Met zijn 1.500 stukjes biedt deze puzzel meer dan genoeg puzzelplezier.
 • Een aanrader voor de culinair liefhebber
 • Vol grappige details, onder meer van paraat staande brandweermannen bij de vuurballenkraam
 • Geschikt voor in je eentje om met z’n tweeën puzzelen.

Jan van Haasteren 8: de Jan van Haasteren Rendier Race puzzel 500 stukjes is ideaal voor de koude wintermaanden

Ken jij de Rendier puzzel al? Rudolf staat er ook tussen, zeker weten.

 • Een puzzel van 500 stukjes voor de beginnende puzzelaar
 • Leuk voor op koude winterdagen, bij sneeuw en natuurlijk bij Kerst
 • Nog leuker dan deze puzzel in je eentje maken, is hem samen maken
 • Vol grappige winterse details
 • En natuurlijk weer een puzzelbord van hoge kwaliteit.

Jan van Haasteren 9: de Jan van Haasteren De Filmset puzzel is met 2000 stukjes een heuse uitdaging

Ken je De Filmset puzzel al? Deze puzzel is een echte uitdaging en heeft weer een geslaagd ontwerp

 • Chaos op de Filmset zit vol leuke details en kolderieke bloopers
 • Je bent best wel een tijdje zoet met het leggen van de 2000 stukjes
 • Fan van film en techniek? Dan is deze film weer iets voor jou
 • De Van Haasteren familie haalt nieuwe capriolen uit.

Jan van Haasteren 10: de Jan van Haasteren De Muziekwinkel puzzel is met 5000 stukjes voor de échte diehard puzzelaar

Ben je een echt ervaren puzzelaar? Of heb je een hele vakantiedag te besteden: dan is de Muziekwinkel iets voor jou.

 • De Muziekwinkel bestaat uit maar liefst 5000 puzzelstukjes – dat houdt in: uren en uren puzzelen
 • Veel puzzelplezier voor jezelf, maar nog beter is het natuurlijk deze uitdagende puzzel met meerdere mensen op te lossen
 • Leuke details met sinterklaas en de octopus
 • Echte muziekliefhebbers in de familie? Die kun je deze puzzel zeker een keer cadeau doen.

Het NK Puzzelen: de beste Jan van Haasteren puzzel uit de test volgens 123Bordspellen.com

123Borspellen is een autoriteit als het op bordspellen aankomt. Legpuzzels zijn natuurlijk ook een soort bordspellen en hier heeft de website dan ook een hele categorie aan gewijd. Volgens 123Bordspellen is het NK Puzzelen de beste puzzel van Jan van Haasteren. Dat heeft ook wel iets, want wat is er nu passender dan een puzzel oplossen van mensen die aan het puzzelen zijn.

Beste Jan van Haasteren puzzels volgens Beslist

Beslist geeft een aantal favorieten aan als het om de puzzels van Jan van Haasteren gaat:

 • De kunstmarkt
 • Het kerstdiner
 • Een dagje naar het museum
 • De rendierrace
 • De muziekwinkel

Deze puzzels doen het allemaal goed en worden veel verkocht. Mensen zijn dol op de details in de puzzels en het thema (feestdag of bijzondere activiteit) spreekt ze duidelijk aan.

Wist je trouwens dat er ook juniorpuzzels van Jan van Haasteren zijn? Die verschijnen namelijk niet altijd bij de beste Jan van Haasteren puzzels als je daar concreet op zoekt. Deze juniorpuzzels passen bij het referentiekader van kinderen en hun leeftijd als het gaat om de hoeveelheid stukjes in een doos.

De top 10 volgens ons lezerspanel

Hierboven vond je de top 10 volgens onze redactie. Nu gaan we over tot ons lezerspanel. Puzzelen kan het hele jaar door en iedereen kan het. Nou ja, iedereen, je moet er wel het geduld voor hebben of juist aan je geduld willen werken, want anders smijt je de puzzelstukjes al snel door de hele kamer. De puzzel in kwestie moet daarom wel een afbeelding bevatten, die je leuk vindt om naar te kijken. Als je vooral grotere vlakken wilt, is een Jan van Haasteren puzzel duidelijk niet voor jou en zul je er weinig plezier aan beleven.

Snel overzicht: Deze Jan van Haasteren puzzels raadt ons lezerspanel aan

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest kenmerkende scenarioJan van Haasteren NK Puzzelen: Dit is een typische Jan van Haasteren puzzel met elementen die je normaal niet bij een puzzelcompetitie zou verwachten. Elementen zoals een tent, kerstversieringen, een marktkraam, vlieger, en schildpad maken het plaatje compleet. We vinden dit een van de meest opvallende en kenmerkende puzzels van Jan van Haasteren. >> Check laagste prijs
Meest humoristische weergaveJan van Haasteren De dierentuin: In deze doldwaze puzzel belanden mensen aan de verkeerde kant van de dierenverblijven. We konden vooral lachen om de olifant in de boom, de mensen in de bek van de nijlpaarden, de pinguïns die de rug van de ijsbeer wassen en de giraf die de muts van iemands hoofd pakt. Voor ons echt een puzzel vol humor! >> Check laagste prijs
Beste vakantie-ervaringJan van Haasteren De vakantiebeurs: Voor wie nog nooit naar een vakantiebeurs is geweest, is dit de perfecte manier om de sfeer te proeven. We waarderen de levendige scenes zoals het eten, drinken, varen, de haai die door de hal zwemt, en de scouting die op de camper is geklommen. Het brengt echt de levendigheid en chaos van een vakantiebeurs naar voren. >> Check laagste prijs

De definitieve topper: dit is de beste Jan van Haasteren puzzel volgens ons lezerspanel

De fraaiste puzzel die als winnaar uit de test is gekomen, is het NK puzzelen. Je ziet een drukte van jewelste: de scouting is aanwezig, er is drank en muziek, er is een houtworkshop en als de voordeur naar de hal open gaat, waaien er duizenden puzzelstukjes door de lucht. Je komt ogen tekort om te ontrafelen wat je allemaal op de puzzel afgebeeld ziet. En dat is precies wat Jan van Haasteren zo uniek maakt: je moet telkens weer lachen als je een deel van de setting compleet hebt.

De top 10 met de beste Jan van Haasteren puzzels volgens ons lezerspanel

1. NK Puzzelen – 1000 stukjes

Het is een drukte van jewelste tijdens het NK puzzelen.

Pluspunten:

 • Dit is een typische Jan van Haasteren puzzel met elementen die je normaal niet bij een puzzelcompetitie zou verwachten.
 • Je ziet onder andere een tent, kerstversieringen, een marktkraam, vlieger, schildpad.

Minpunten:

 • Bij alle puzzels geldt dat de stukjes klein zijn en niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Dit minpunt zal niet bij elke puzzel herhaald worden en geldt als waarschuwing voor alle puzzels.

2. De dierentuin – 1000 stukjes

Een doldwaze situatie ontstaat wanneer mensen aan de verkeerde kant van de dierenverblijven terecht komen.

Pluspunten:

 • Grappig zijn: de olifant in de boom, de mensen in de bek van de nijlpaarden, de pinguïns die de rug van de ijsbeer wassen en de giraf die de muts van iemands hoofd pakt.

Minpunten:

 • Je ziet hier zowel hele drukke als wat rustigere vlakken.

3. De vakantiebeurs – 1000 stukjes

Wie nog nooit naar de vakantiebeurs geweest is, kan zijn hart aan deze puzzel ophalen en iets van de sfeer proeven.

Pluspunten:

 • Er wordt gegeten, gedronken, gevaren, een haai zwemt door de hal, de scouting is op de camper geklommen en zo is er nog veel meer te zien.

4. De winterspelen – 1000 stukjes

Dit is een van de rustigste puzzels van Jan van Haasteren.

Pluspunten:

 • De drukste plekken zijn de tribune met toeschouwers, het kabelbaantje en de plek waar de score bijgehouden wordt.
 • Voor de rest is het voor een Jan van Haasteren puzzel echt een minder gedetailleerde afbeelding.

5. De bibliotheek – 1000 stukjes

Dit is dan weer precies het tegenovergestelde van de winterspelen, want hier is geen enkel rustig plekje in de ruimte te vinden.

Pluspunten:

 • Honden, papegaaien, mensen die vechten om een boek, weer die scouting, iemand die ligt te slapen, boorwerkzaamheden midden in de zaal; het kan niet gekker.

6. De verhuisdag – 950 stukjes

Heb jij nog nooit zelf een verhuizing meegemaakt? Je krijgt een goede indruk van wat je allemaal kunt verhuizen en hoe het mis kan gaan.

Pluspunten:

 • Je ziet iemand in de piano zitten terwijl hij door drie man opgetild wordt, de kluis kiepert van de trolley af, er wordt al gestofzuigd en geverfd terwijl de ruimte nog niet leeg is en iemand besluit om met de toiletpot aan de haal te gaan.

7. De Navy cadet training – 500 stukjes

Deze setting is niet voor iedereen herkenbaar, maar het blijft een ontzettend leuke puzzel om te maken.

Pluspunten:

 • Je ziet bijvoorbeeld dat er uitgelegd moet worden wat een storm is (donkere wolk boven zee), er staat een houten klomp met een zeil om te varen, er zwemt een haai door het leslokaal en alle cadetten – behalve die ene die met rode oortjes naar een knappe dame zit te kijken – is bezig met iets dat met varen te maken heeft (of zou moeten hebben).
 • Dit is een van de puzzels met de minste puzzelstukjes voor wie 1000 of 2000 stukjes echt nog te hoog gegrepen vindt.

8. Kerstmis – 1000 stukjes

De hectiek van de periode net voor de kerst wordt perfect afgebeeld in deze puzzel.

Pluspunten:

 • Sinterklaas redt de kerstman die door de sneeuw van het dak glijdt. Er staat een oliebollenkraam. De rendieren zitten achter het paard van Sinterklaas aan. Men probeert kerstlampjes op te hangen. Het is een grote, dolle boel.

9. De volkstuintjes – 1000 stukjes

Als je er nog nooit bent geweest, ga je nu zeker kijken hoe het er in het echt uitziet bij volkstuintjes.

Pluspunten:

 • Je ziet onder andere: de scouting (alweer, echt hilarisch), een hele grote pompoen, een wigwam met een indiaan ervoor, een wc waar het wc-papier aan de buitenkant hangt, een dame die al veel te lang in haar bikini in de zon ligt en iemand die vanuit Australië helemaal naar een Hollands volkstuintje lijkt te hebben gegraven.

10. Kamperen in het bos – 2000 stukjes

Je snapt inmiddels bij nummer 10 de strekking van een Jan van Haasteren puzzel wel. Het gaat altijd om idiote situaties die verzameld zijn in een plaatje.

Pluspunten:

 • Er komt een beer uit het bos, het zand is te heet om op te staan en dus verbrandt de onderkant van je voeten, het lukt een stel maar niet om de tent op te zetten, de indiaan zit rooksignalen de lucht in te sturen en er zit een octopus in het water. Natuurlijk is er ook weer politie aanwezig.

Doe dit voor je volgende puzzelmoment

Om in je eentje of met je puzzelclubje aan een echte Jan van Haasteren puzzel te beginnen, hoef je alleen maar een (of meerdere) van de links te openen en op ‘bestellen’ te klikken. Haal er lekker wat hapjes bij, zet de verwarming – als het winter is – een tandje hoger, zodat je lekker een paar uur kunt puzzelen en jij en je bezoek zijn blij.

Conclusie

Puzzelen is een ontspannende bezigheid. Het heeft een duidelijk begin en doel en de aanpak kan nog wel eens verschillen. Bij de meeste puzzels heb je duidelijke vlakken die je bij elkaar kunt verzamelen en de rand en hoeken zijn ook puzzelstukken die snel uit de doos gefilterd worden. Bij een Jan van Haasteren puzzel zijn er geen duidelijke vlakken te onderscheiden vanwege alle kleine figuurtjes die je ziet. Wij zijn benieuwd wat jouw aanpak is om deze puzzels te maken.

Jouw Jan van Haasteren vervolgstap

Je bent nu het nodige over Jan van Haasteren puzzels te weten gekomen. Het moet mogelijk zijn voor een puzzel uit te kiezen die goed bij je past. Het vinden van een leuke Jan van Haasteren is gelukkig niet zo moeilijk: eigenlijk zijn alle puzzels van zijn hand wel van hoge kwaliteit. Het doet ons deugd je te mogen vertellen dat deze puzzels nog altijd heel populair zijn.

Gebruikte bronnen in dit Jan van Haasteren onderzoek

Voor ons onderzoek naar de beste producten in de Jan van Haasteren reeks hebben we deze bronnen geraadpleegd:

https://www.jvh-puzzels.nl/extra-informatie/over-jan.html

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website jou te ondersteunen en te informeren.