Waarschijnlijk zie je je eigen favorieten uit je kindertijd ook nog wel voorbijkomen. Of je ziet speelgoed waar jouw kinderen nu ook weer mee spelen en waar je je neefjes en nichtjes tien of twintig jaar geleden ook blij mee hebt kunnen maken. Soms blijft het principe gelijk – zoals bij LEGO – maar verandert een model. Wie nog op zoek is naar speelgoed voor een verjaardag of vanwege een andere reden, doet er goed aan om deze review te lezen. Het beste speelgoed passeert de revue.

Inhoud van deze pagina:

Beste speelgoed ter wereld aller tijden: van deze all-timers moet je hebben gehoord

Dit artikel is de Champions League van speelgoed. We bespreken alleen het allerbeste speelgoed en dat van alle tijden. We focussen dus veel minder op actuele rages en veel meer op speelgoed dat ons hart blijvend veroverd heeft. Dit is vaak speelgoed waar ook volwassenen vroeger met veel plezier mee gespeeld hebben en waar met veel nostalgie op teruggekeken wordt. Sommige vormen van speelgoed staan al jarenlang aan de absolute top.

Zoeken naar het beste speelgoed ooit

Soms wil je niet eindeloos door alle pagina’s op internet scrollen om erachter te komen wat populair speelgoed is. Je wilt ook niet naar de speelgoedwinkel om daar te wachten tot ze eindelijk tijd voor je vraag hebben. Je wil speelgoed kopen en je wilt het nu. Dan ben je het beste af als je kijkt naar wat in het verleden ook altijd goed gescoord heeft. Blijkbaar is dat speelgoed zo geliefd, dat het jaar na jaar gekocht wordt en de fabrikant het maar blijft produceren. De vraag ernaar stopt niet. Het is gewoon het beste.

Onze #1: dit is het beste speelgoed aller tijden

Fisher-Price heeft veel soorten speelgoed en iedereen heeft wel eens iets van Fisher-Price in zijn handen gehad. Het kan voor een baby’tje geweest zijn bij een mobile boven het ledikantje, het kan het speeltoestel aan de box geweest zijn waar je aan alle knoppen kon draaien en duwen waar vervolgens geluid uit kwam en het kan ook de boerderij met dieren geweest zijn waar je heerlijk mee kon spelen. Deze kassa van het merk is – met of zonder winkeltje – een all-time favourite bij de kids.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste speelgoedFisher-Price Speelgoedkassa: De klassieker onder kinderspeelgoed is de speelgoedkassa. Uit onze test bleek dit stuk speelgoed bijna altijd de favoriet bij kleine kinderen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste familiespel999 Games 30 seconds: In de afgelopen 10 jaar is dit spel uitgegroeid tot de ideale groepsactiviteit. Deze fysieke kopie van het spel maakt de beleving.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
beste dobbelspelQwixx: Dit spel was aanleiding voor veel nieuwe dobbelspellen en Qwixx blijft toch wel écht de favoriet bij onze panel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij dit soort speelgoed?

Het beste speelgoed is vaak het eerste speelgoed dat je krijgt. Soms is het een knuffel die je cadeau wordt gedaan als je nog zwanger bent van je eerste kind. Het blijft dan altijd het allereerste speelgoed dat je hebt gekregen en daarmee verdient het een plek in de kamer waarmee het speelgoed goed bewaard kan blijven.

Er zijn foto’s met jou en de buik en het speelgoed. Er zijn foto’s van je baby met het speelgoed. En later als het kind groot is, gaat het speelgoed in een doos mee het huis uit. Of je bewaart alles totdat je dochter zelf zwanger is en je het cadeau wilt geven als aandenken aan haar eigen babytijd. Voor alles is een moment. En dit is het moment waarvoor je de doos op zolder hebt bewaard.

Wat maakt ons geschikte topspeelgoed reviewers?

Wauw! Als iemand ervaring heeft met speelgoed reviewen, dan zijn wij het wel. Door de jaren heen hebben we een ongelooflijk groot aanbod speelgoed gezien, in onze handen gehad en uitgetest. Meestal is het vrij snel te zien of iets een tijdelijke hit is of een blijvend succes.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed?

De kwaliteit van speelgoed is lang niet altijd meer in orde. Het is niet zo dat er vroeger geen speelgoed in China gefabriceerd werd, maar tegenwoordig komt er wel heel veel uit het Oosten dat beneden het gewenste kwaliteitsniveau ligt. Er moet vooral geld verdiend worden en niemand is meer bezig met de levensduur van een product of hoe bepaald speelgoed onderdeel wordt van je herinneringen en het van generatie op generatie doorgegeven moet kunnen worden.

Zoals gezegd, moet het beste speelgoed ter wereld aller tijden van heel hoge kwaliteit zijn, wil het in deze lijst worden opgenomen. Dat wil helemaal niet zeggen dat het speelgoed in kwestie super hightech is, een super gestroomlijnd model heeft en ook bijna onbetaalbaar is. Nee, in deze lijst richten wij ons op betaalbaar speelgoed. De allerduurste gadgets vallen af.

Speelgoed van het jaar, beste speelgoed ooit; het zal allemaal wel

Je hoeft niet per se iets om die titel te geven. Je kunt ook je eigen speelgoed uitzoeken en er geen rekening mee houden of het wel of niet goed bij de doelgroep scoort. Dat wil niet per definitie zeggen dat de ontvanger van het cadeau het speelgoed niet leuk gaat vinden. Toch is er wel wat te zeggen over populaire items waar kinderen graag en vaak mee spelen. Ze zijn hun geld dubbel en dwars waard. De kleuren blijven goed. Het materiaal blijft stevig. Dat is waar het om gaat.

Wat beloven fabrikanten meestal? Is dit lariekoek of zijn het zoete broodjes?

Ja, speelgoedmakers beloven je maar wat graag uren speelplezier. Helaas kunnen ze dit lang niet allemaal waarmaken. Gelukkig hoef je je daar bij het beste speelgoed ter wereld aller tijden geen zorgen om te maken. Dit is kwaliteitsspeelgoed, waarbij kwaliteit een zekerheid is.

 • Fabrikanten zeggen allemaal dat ze rekening houden met de wensen van de doelgroep, maar gaan lang niet altijd mee met de tijd.
 • Sommige fabrikanten brengen klassiekers opnieuw uit en verlagen bij de reproductie de eisen aan de kwaliteit. Je ziet dit vaak bij spellen als Scrabble of Monopoly. Voor je het weet heb je een reproductie waarbij het speelbord veel dunner is, de kleuren anders zijn of de plankjes om de letters op te zetten van plastic in plaats van van hout zijn. Dat is teleurstellend.

Waar op letten bij speelgoed? Criteria bij deze recensie

Bij het speelgoed in deze top 10 zijn wij uitgegaan van de volgende beoordelingscriteria:

 • Materiaal – Is het stevig? Is het goed in elkaar gezet?
 • Kleur – Blijven de kleuren ook op de lange termijn hetzelfde? Of verbleken de kleuren al na een jaar?
 • Leeftijd – Voor welke leeftijd is het speelgoed bedoeld en klopt dit ook?
 • Prijs – is de kwaliteit en het product het geld waard?

En verder:

De ontwikkeling

Ga maar na: het beste speelgoed is bijna altijd speelgoed dat bijdraagt aan de algemene ontwikkeling van kinderen. Bij knikkeren is hand-oog coördinatie heel belangrijk en bij touwtjespringen is het vooral hand-voet coördinatie. Rolschaatsen en skateboarden gaat allemaal om het behouden van het evenwicht. Een denkspel als dammen of schaken gaat allemaal om het ontwikkelen van de hersenen. Lego stelt de creativiteit van kinderen op de proef.

Het beste speelgoed blijft lange tijd leuk

Speelgoed is alleen leuk als het lange tijd uitdagend blijft. Denk maar eens aan knikkeren: het principe is heel makkelijk, maar wat het spannend maakt, is dat je telkens tegen andere tegenstanders speelt en met verschillende grootte knikkers. Je kunt winnen en verliezen.

Gender overschrijdend

Er is speelgoed waarmee vooral jongens spelen en speelgoed waar vooral meisjes gek op zijn. Er is echter ook speelgoed waarmee zowel jongetjes als meisjes graag spelen, wat hun voorkeur qua speelgoed verder ook is. Knikkers zijn een voorbeeld. Pokémonkaarten ook. alle kinderen spelen graag bordspelletjes en toen we klein waren speelden we allemaal met blokken.

Leerdoelen per leeftijd

Wat het beste speelgoed is, verschilt per leeftijd. Tienjarigen spelen niet met het speelgoed waarmee baby’s spelen, dat is nogal wiedes. Het beste speelgoed sluit aan bij de leerdoelen van de leeftijdsgroep. Lego doet dit heel handig door voor bijna alle leeftijden iets te bieden: voor de kleintjes is er Lego Duplo, dan zijn er gewone Lego sets, meer uitdaging zit er in Lego Technic en voor tieners (en zelfs volwassenen) zijn er modelbouwsets om miniaturen mee te bouwen.

Bijdrage aan de sociale ontwikkeling

Het beste speelgoed draagt bij aan de sociale ontwikkeling. Prentenboekjes voor kleintjes spelen een grote rol. Touwtjespringen en knikkeren doe je samen. Spelenderwijs leren kinderen hun speelgoed te delen. Ook leren ze nieuwe technieken van elkaar. Door tegen elkaar te spelen worden ze gedwongen hun eigen plan van aanpak te overdenken en te verbeteren.

Bijdrage aan de emotionele ontwikkeling

De emotionele ontwikkeling wordt bijvoorbeeld ontwikkeld door zorg te dragen voor een interactieve pop die je om de zoveel tijd te eten en te drinken moet geven en die echt knuffels verlangt. Ook leren kinderen omgaan met principes als winnen en verliezen. Ze leren dat ze niet altijd alles kunnen winnen. Emotieregulatie speelt bij frustratie een grote rol.

Aanschaf beste speelgoed aller tijden: hier let je op

 • Speelgoed dient een hoge speelwaarde te hebben – met andere woorden: kinderen moeten hun fantasie erin kwijt kunnen. Het speelgoed moet bij de belevingswereld aansluiten
 • De kwaliteit van het materiaal dient hoog te zijn – hiermee wordt ook de veiligheid van het product gegarandeerd
 • Kleur en vormgeving zijn ook belangrijk
 • De kracht zit hem ook in het ontwerp – denk maar aan het slimme ontwerp van een ‘doodgewone’ Lego steen
 • De leeftijdsgroep – per leeftijdsgroep is weer ander speelgoed geschikt
 • Is het speelgoed geschikt voor meisjes-meisjes, jongens-jongens of juist voor iedereen? – Hoe meer kinderen van het speelgoed kunnen genieten, hoe beter
 • Speelgoed dat vernieuwend is, scoort ook altijd goed (op het gebied van techniek, maar ook qua ontwerp).
 • Onze onderzoeksdata: beste speelgoed aller tijden onderzocht

Bij onze kwaliteitsbeoordeling van speelgoed maken we altijd van een paar simpele criteria:

 • We willen speelgoed met een inspirerend ontwerp zien
 • We willen speelgoed zien dat tot de verbeelding spreekt
 • We willen speelgoed van stevig, sterk en veilig materiaal zien
 • Originaliteit is een pré, maar niet altijd een vereiste
 • Het speelgoed moet goed betaalbaar zijn
 • Ook dient het speelgoed goede reviews te hebben (uitgedrukt in een cijfers of aantal sterren).

Hoe is het speelgoed door ons getest? Onze onderzoeksdata

Al het speelgoed in deze lijst is door ons aangeschaft en wij hebben het daarna overhandigd aan ons testpanel. In dit panel zijn verschillende leeftijden vertegenwoordigd en de ouders of verzorgers hebben toegekeken hoe er met het speelgoed gespeeld werd. Na een half jaar hebben we tussentijds geëvalueerd in welke staat het speelgoed nu was en of er nog steeds mee gespeeld werd. Dat gaf de doorslag voor een verschijning in deze top 10.

De top 10 met beste speelgoed aller tijden

1.     Fisher-Price – Speelgoedkassa

Deze topper mag niet ontbreken bij kleine kindjes.

Pluspunten:

 • Het gaat niet alleen om de kleuren en cijfers. Je kind leert ook knoppen induwen, een hendel ronddraaien en munten op de juiste plek leggen.
 • De lade die open gaat brengt nog steeds een lach op het gezicht.

Minpunten:

 • Dit speelgoed zou volgens de speelgoedfabrikant geschikt zijn voor een leeftijd van 2 tot 4 jaar, maar wij vinden de munten voor tweejarigen toch nog wat klein. Als je het al wilt geven, moet je er zeker bijblijven.

2.     Little Tikes – Grote Auto Transporter

Deze auto is favoriet vanwege de laadmogelijkheid.

Pluspunten:

 • Achter in de transporter passen twee autootjes en die zitten ook in het pakket.
 • De auto is best groot en heeft geen kleine onderdelen, waardoor er al op jonge leeftijd mee gespeeld kan worden.

Minpunten:

 • De auto is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Bij 3 jaar moet het kind wel oppassen dat het er niet op leunt, want door de wielen kan de transporter onder hem vandaan bewegen.

3.      VTech Baby – 5-in-1 Letter Locomotief

Dit is fantastisch educatief speelgoed voor kleine kinderen in de leeftijd van 1 tot 3 jaar.

Pluspunten:

 • Er zitten zoveel knoppen op deze locomotief, dat het een tijdje duurt voordat je kind alles ontdekt heeft.
 • De locomotief is hoog genoeg om het stuur vast te pakken en erachter te lopen.
 • Er zit een tweede karretje achter waar blokken met letters inzitten. En dit karretje heeft een zitting waar je kind op kan zitten. Omhoog geklapt kan het karretje voortgeduwd worden.

Minpunten:

 • Het is wel groot speelgoed en niet iedereen zal hiervoor plek in huis hebben.

4.      LEGO City – Politie Mobiele Commandocentrale

LEGO is en blijft favoriet bij velen en dan zijn het lang niet alleen de jongens die graag met LEGO spelen. Ook meisjes bouwen graag met de bouwstenen.

Pluspunten:

 • Deze mobiele commandocentrale van de politie is leuk om te bouwen, maar ook leuk om mee te spelen zodra hij in elkaar zit.
 • Hij is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en er zitten 374 bouwstenen in dit pakket. Ook vier poppetjes ontbreken niet.

Minpunten:

 • Het maakt niet uit om welke leeftijd het gaat, de kleine onderdelen bij LEGO kunnen altijd makkelijk kwijtraken. Wij zouden altijd een speciale doos of zak voor LEGO gebruiken, waardoor de modellen niet door elkaar raken en er geen stukjes kwijt kunnen zijn.

5.      Days of Wonder – Ticket to Ride Europe

Dit spel scoort al jaren goed bij kinderen vanaf 8 jaar.

Pluspunten:

 • Je reist met dit bordspel door Europa en volgt elke keer dat je het spel speelt een andere route door de kaarten die je in je handen hebt. Hier speel je mee.
 • Als er proefwerken voor aardrijkskunde op de planning staan, kun je het bord zelfs als oefenmodel gebruiken bij het overhoren. Dat maakt het spel leuk en leerzaam.

Minpunten:

 • De kleinere blokjes kunnen makkelijk zoek raken.

6.      999 Games – 30 Seconds

Dit spel kan vanaf 12 jaar en met een grote groep spelers gespeeld worden.

Pluspunten:

 • Je kan het met 3 tot 24 mensen tegelijkertijd spelen. Het is dus leuk voor op een verjaardag of tijdens een familieweekend. Groot en klein vindt dit spel leuk.
 • Het doel is binnen een bepaald tijdsbestek woorden te raden die een teamlid aan de rest van zijn team probeert te omschrijven.

Minpunten:

 • Voor jongere kinderen kunnen de woorden nog onbekend zijn en dat maakt het spel voor hen dan minder leuk.

7.     Goliath – Rummikub

Rummikub kan vanaf een leeftijd van zes jaar gespeeld worden.

Pluspunten:

 • Je kind ontwikkeld tactisch denken met dit spel.
 • Het is een leuke manier om in spelvorm met cijfers en rekenen om te gaan.

Minpunten:

 • Bij Rummikub is het dus opletten geblazen welke versie je koopt. Je hebt er met houten plankjes (de kwaliteit van vroeger), maar je hebt ook kunststof plankjes die sneller af kunnen breken en dan kun je je cijfers niet meer goed neerzetten.

8.      999 Games – Beverbende

Dit spel is niet bij iedereen even bekend, terwijl het wel hoog scoort.

Pluspunten:

 • Bij Beverbende gaat het erom zo min mogelijk strafpunten te hebben. Tijdens het spelen kan je tactiek ervoor zorgen dat de tegenpartij meer strafpunten krijgt.
 • Het spel is geschikt vanaf de leeftijd van zes jaar en je kunt Beverbende met twee tot zes spelers tegelijk spelen.

Minpunten:

 • Wie het spel UNO al heeft, zal Beverbende misschien al snel saai vinden. UNO heeft dan meer spanning en blijft langer de interesse wekken dan Beverbende, maar voor kleine kinderen is het wel leuk.

9.      Zygomatic Board Game Studio – Dobble Classic

Dobble kan vanaf zes jaar gespeeld worden en zelfs volwassenen vinden het een leuk spel om mee te spelen met de kinderen.

Pluspunten:

 • Het draait allemaal om herkenning en reactievermogen. Je moet het symbool herkennen en dan reageren voor de ander dat doet.
 • Doordat je dit spel met twee tot acht spelers tegelijkertijd kunt spelen, is het een favoriet op kinderfeestjes of bij familiepartijtjes.

Minpunten:

 • Het enige verbeterpunt voor de fabrikant is de dikte van de kaartjes. Wij hebben ze gelamineerd om ze lang mee te kunnen laten gaan, want de dikte van de kaartjes valt tegen.

10.   White Goblin Games – Qwixx

Qwixx is een spel dat je vanaf acht jaar kunt spelen.

Pluspunten:

 • Bij andere spellen moet je altijd op je beurt wachten, maar dat hoeft bij Qwixx juist niet. Zelfs als de ander dobbelt, kun alle ander spelers de score meeschrijven en zo het spel winnen.

Minpunten:

 • Bij het spel speelt geluk hebben een grote rol en niet alle kinderen vinden dit prettig of kunnen hier goed mee omgaan. Zeker de slimmere kinderen vinden dat winnen moet gaan over hun capaciteit en dat kan wel eens tot vervelende situaties leiden. Als ouder is het misschien handig om uit te leggen hoe met verliezen om te gaan.

Beste uit de test

Al deze spellen en dit speelgoed komt als beste uit de test, alleen ligt het aan de leeftijd bij welke categorie het het hoogst scoort. Bouwstenen als LEGO, spellen als Rummikub en speelgoed voor de allerkleinsten van Fisher-Price of V-Tech levert niet alleen plezier, maar ook iets anders op. Je kind ontwikkelt zich door te spelen en dat is de beste vorm van leren.

De beste aanraders volgens ons lezerspanel

Naast onze redactie vroegen we natuurlijk ook aan ons lezerspanel om hun ervaringen te delen:

Snel overzicht: Deze speelgoedartikelen raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor creativiteitLEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos – 10698: Dit speelgoed vinden wij geweldig voor kinderen die hun creativiteit de vrije loop willen laten. De set bevat een diversiteit aan stenen in 33 verschillende kleuren en andere speciale onderdelen. Naast de stenen bevat het ook een ideeënboekje om kinderen op weg te helpen met het bouwen. Dankzij de opbergdoos kan alles netjes worden opgeborgen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor buitenspel1 kilo knikker bonken in een netje: Knikkeren is tijdloos en bijna elk kind is er dol op. Wij vinden deze set van 1 kilogram knikkers een uitstekende keuze, zowel qua prijs als kwaliteit. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor verschillende spelletjes of knikkerbanen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gezelschapsspelMonopoly Classic – Bordspel: Als je op zoek bent naar een bordspel voor het hele gezin, dan is Monopoly Classic volgens ons een topper. Het combineert de nostalgie van het originele spel met enkele vernieuwde elementen. Van jong tot oud, iedereen kan genieten van dit klassieke vastgoedspel. >> Check laagste prijs

Beste speelgoed 1: het beste speelgoed aller tijden is ongetwijfeld Lego, denk eens aan…

Volgens ons is het allerbeste speelgoed, zoals gezegd, Lego. Hier brengen we een hommage aan de “roots” van Lego met de Lego Classic Creatieve Grote Opbergdoos. Deze doos bevat heel wat verschillende Lego stenen zoals je die in de eerste Lego uitgaven van het merk tegenkwam.

 • Stenen in liefst 33 aparte kleurtjes
 • Stenen in verschillende fortmaten, plus speciale stenen, evenals deuren en ramen
 • Dankzij het ideeënboekje kun je verschillende modellen makkelijk en stapsgewijs samenstellen
 • Er zijn 1001 manieren om de tijd te doden met deze stenen set
 • Je krijgt onder meer ook twee bouwplaten om constructies op neer te zetten
 • Dankzij de handige opbergdoos hoeft het nooit een rommeltje in huis te worden.

Beste speelgoed 2: Knikkeren is ook van alle tijden, knikker bijvoorbeeld met de Knikkers Kilo Bonken In Net

Waarom knikkeren?

 • Knikkeren is elk schooljaar wel weer populair
 • In deze zak van 1 kilogram krijg je verschillende formaten knikkers voor een scherpe prijs
 • De knikkers zien er prima uit
 • Ook leuk om naar te kijken en gewoon in je hand te hebben
 • Gebruik de knikkers ook in knikkerbanen en dergelijke.

Beste speelgoed 3: Monopoly Classic – Bordspel van alle tijden

In dit lijstje populaire spelgoed kunnen natuurlijk geen bordspelletjes ontbreken. Welk spel past er nu beter in de lijst dan Monopoly Classic – een spel dat we allemaal weleens hebben gespeeld?

 • Hét klassieke vastgoedspel in een nieuw jasje
 • Inclusief leuke ‘pionnen’, zoals het badeendje, de pinguïn en natuurlijk de machtige T-rex
 • De Algemeen Fondskaarten zijn vernieuwd
 • Leuk spel voor heel het gezin: jong en oud
 • Aanwinst in elke spellenkast.

Beste speelgoed 4: met een goede set tekenpotloden maak je iedere creatieveling blij, kies bijvoorbeeld voor de Rubye Tekenpotloden – 54 Stuks

Geschikt speelgoed voor uiteenlopende leeftijden (en ook volwassenen) vind je ook tussen de tekensets. De Rubye Tekenpotloden is een set die je zeker kunt overwegen je kinderen te geven.

 • Heel veel verschillende potloden (van hard tot zacht) voor verschillende doeleinden
 • In en handige opbergdoos
 • Je komt ook Metallic kleurpotloden tegen die een fraaie glans geven aan de kleur
 • De houtskoolpotloden zijn ideaal voor het snel creëren van grotere donkere oppervlaktes
 • De waterverfpotloden kunnen in water opgelost worden. Je kunt deze potloden zowel droog als nat aanbrengen. Waterverfpotloden zijn prima te combineren met aquarelverf
 • Ook kom je een handig penseel, gum, puntenslijper en liniaal tegen: kortom alles zit erop en eraan.

Beste speelgoed 5: zomerpret begint bij een goed gevuld waterpistool – kies bijvoorbeeld de NERF Fortnite Super Soaker RL

In de hete zomers spelen kinderen, groot en klein, maar wat graag met waterpistolen. Geef ze eens een NERF Fortnite Super Soaker. Dit Super Soaker model waterpistool is liefst 60 cm groot.

 • Vuur water af met de handige hendel
 • Gebaseerd op het model Blaster uit het populaire videospel Fortnite
 • Gemaakt van stevig kunststof
 • De waterstraal is krachtig en reikt heel ver
 • Een nadeel is dat je hem met z’n 200 ml inhoud snel zal moeten hervullen.

Beste speelgoed 6: speciaal voor meisjes – Barbie is de moeder aller poppen

Barbies zijn al vele jaren razend populair. Lange tijd werd er alleen door meisjes met Barbies gespeeld, maar er wordt ook steeds meer door jongens mee gespeeld. Hier benoemen we de Barbie Dreamtopia.

 • Deze Barbie is een zeemeerminnetje voorzien van twinkelende lichtjes
 • Met de staart kunnen echte zwembewegingen gemaakt worden
 • Combineer met andere (Barbie) poppen
 • Inclusief leuke diadeem
 • Barbies zijn leuk voor kleuters maar ook van kinderen die wat ouder zijn.

Beste speelgoed 7: iedereen heeft wel een knuffelbeer gehad, bijvoorbeeld de Tiamo Collection Hello Little One Knuffelbeer 35 cm

Eén van de bekendste cadeaus om aan kinderen te geven, is de knuffelbeer. Bijna ieder kind heeft vroeger weleens een knuffelbeertje gehad. Voor kinderen van nu is er de Tiamo Hello Little One.

 • Deze knuffelbeer valt bij de allerkleinsten in de smaak
 • Je kunt kiezen voor een model van 35 cm, maar ook één van 50 of zelfs 70 cm
 • De knuffel is ook prima te gebruiken als decoratie in een kinderkamer
 • Je kunt de knuffel op 30 graden uitwassen in de wasmachine
 • Fraai geborduurde uitwerking.

Beste speelgoed 8: autootjes, autootjes, autootjes – denk bijvoorbeeld eens aan de Hot Wheels Action Wolkenkrabber Crash Speelset

Eén ding is zeker: jonge kinderen houden ontzettend van autootjes. Het bekendste merk autootjes van de afgelopen jaren is toch zeker wel Hot Wheels. Kies bijvoorbeeld deze wolkenkrabber set.

 • Laat meerdere auto’s tegelijk over de Wolkenkrabber speelset racen
 • De toren is liefst 61 hoog
 • Er is ruimte voor ruim 20 verschillende autootjes
 • In de baan zitten verschillende loopings
 • Extra handig: de Wolkenkrabber Crash set kan in zijn geheel opgevouwen worden en komt inclusief één Hot Wheels autootje.

Beste speelgoed 9: elk meisje had er vroeger wel één – een My Little Pony zoals de Zingende Ster Pipp

Ken je ze nog: de My Little Pony pop? Deze gaan ook alweer flink wat jaartjes mee. Vandaag kun je kiezen voor een model als de Zingende Ster Pipp: leuk voor meisjes, maar ook voor veel jongens.

 • Dit figuurtje is op de speelfilm My Little Pony: A New Generation gebaseerd
 • Pipp Petals is een echt prinsesje en heeft zacht, paars haars met krullen
 • Pipp maakt muziek (heeft een eigen nummer) en kan op verschillende manieren bewegen
 • Als je de benen samenknijpt, zullen de donzige vleugels flapperen
 • Scherp geprijsd paardje.

Beste speelgoed 10: stiekem willen we er nog weleens mee in bad – gele badeendjes

Je verwacht het misschien niet, maar één van de populairste speelgoedontwerpen ooit, is het badeendje.

 • De JohnToy badeendjes komen in een set van 8
 • De badeendjes dobberen zoals ze behoren te dobbelen
 • Ze hebben een leuke print
 • Ook zijn ze stevig genoeg
 • Schoonmaken van de eendjes? Dat gaat heel eenvoudig.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Conclusie

Al het speelgoed in deze review kost grofweg tussen de 10 en 60 euro. Het is een goed teken dat leuk speelgoed  niet altijd een fortuin hoeft te kosten. Met een budget in je achterhoofd kun je zelf kiezen of je een groter en duurder cadeau koopt, of dat je liever 10 kleinere cadeaus van een tientje leuk inpakt en als presentje geeft.