Inhoud van deze pagina:

De beste waterpistolen: hiermee spetter je elkaar helemaal nat

Waterpistolen zijn het ideale zomer- en buitenspeelgoed, dat zal niemand ontkennen. De meeste kinderen zijn verzot op een waterpistoolgevecht, maar daarvoor moet je natuurlijk wel een waterpistool van hoge kwaliteit in huis halen. In dit blog bespreken wij de beste waterpistolen die je online tegenkomt. Met deze waterpistolen is uren en uren waterprezier een feit.

Onze zoektocht naar het beste waterpistool: overstap van waterpistool naar waterpistool

Ja, van waterpistolen zijn er behoorlijk wat. Het ontwerp van het waterpistool is door de jaren heen min of meer hetzelfde gebleven, al zijn de modellen natuurlijk wat “flitsender” geworden. Door de jaren heen is er weinig veranderd in de techniek: je giet water in een reservoir, richt je pistool op een ander en haalt de ‘trekker’ over. Op basis van hoge druk zal het water uit het waterpistool komen. Klinkt simpel. Helaas zijn niet alle waterpistolen van hoge kwaliteit.

Onze nummer één keuze waterpistool: het beste waterpistool dat je online tegenkomt

We vallen gelijk met het waterpistool in huis: volgens ons is het Waterpistool Fortnite Supersoaker RL 60 centimeter in brede zin het beste waterpistool. Dat heeft ermee te maken dat dit waterpistool gemakkelijk te hervullen en gebruiken is. Het enige dat je hoeft te doen, is de voorkant in het water te steken en de hendel naar achteren te halen om de tank te hervullen. De waterstraal van dit pistool is erg krachtig. Eén nadeel: hij moet wel snel herladen.

Het blauwe, gele of oranje waterpistool 20 is centimeter is de beste budgetoptie waterpistool

Ben je op zoek naar een wat kleiner, bescheidener waterpistool? Dan is het merkloze gele, oranje of blauwe waterpistool van 20 centimeter het ideale handmodel voor jou. Dit model lijkt precies op een handpistooltje. Het is gemaakt van hard kunststof: ermee gooien is niet de bedoeling. Wel is het pistooltje eenvoudig te vullen en gemakkelijk in het gebruik. Je kunt er verrassend ver mee spuiten en hij kost niet veel. Je hoeft ook niet bang te zijn dat hij lekt.

Snel overzicht: Deze waterpistolen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 waterpistoolFortnite Supersoaker: Onze kinderpanel heeft veel plezier gehad met deze supersoaker. We raden dit aan als de #1 watergevecht supersoaker.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste design waterpistoolBrandweer Brandblusser: De watertank die je op je rug kon dragen bleek super handig!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste mini waterpistoolNerf Super Soaker Zipfire: Deze kleine varianten van waterpistolen verrasten ons met een sterke straal.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wat maakt ons geschikte waterpistool reviewers?

Wij zijn fans van waterpistolen. We houden ook van paintballen en laserschieten. Je zou kunnen zeggen dat waterpistoolgevechten een echte “jongens” activiteit zijn, maar dat is niet helemaal waar. Ook meisjes zullen het reuze naar hun zin hebben met waterpistolen in de zomer. Door de jaren heen hebben we verschillende waterpistolen uitgeprobeerd. We hebben een goed beeld van waar een waterpistool aan moet voldoen. Dat gaan we met je bespreken.

Waarom je altijd kritisch moet blijven op het aanbod waterpistolen

Niet alle waterpistolen zijn van even hoge kwaliteit. De belangrijkste onderdelen van het waterpistolen zijn de watertank, de pomp en het mondstuk. Van de watertank verwacht je dat deze zo groot mogelijk is. De pomp moet zo sterk mogelijk zijn en het mondstuk moet in staat zijn het water goed af te voeren. Waterspuitpistolen zijn meestal van plastic gemaakt, maar niet al het plastic is even goed beschermd tegen stootjes. Niet elk pistool is even duurzaam.

 • Waterpistolen zijn al verkrijgbaar vanaf zo’n 10 euro. Je verwacht van een duurder waterpistool natuurlijk dat deze tal van extra’s heeft – hoe hoger de prijs, hoe meer je ervoor terug wil

 • Een grote watertank is voordelig omdat je hier veel langer gebruik van kunt maken zonder dat je het waterpistool hoeft te herladen. Hou er wel rekening mee dat een groot waterreservoir het pistool ook zwaarder maakt. Zo staat 1 liter water gelijk aan 1 kilogram gewicht. Een kleiner waterpistooltje is gemakkelijker en lichter om mee te zeulen

 • Meestal zal bij een waterpistool aangegeven zijn dat de minimumleeftijd 6 jaar is. Toch zijn niet alle waterpistolen voor die leeftijd geschikt. Water in de ogen krijgen kan behoorlijk zeer doen. Kleine kinderen zijn vaak wat roekelozer dan kinderen die wat ouder zijn. Geef een klein kind dus niet zomaar een superkrachtig en groot waterpistool

 • Het reservoir is meestal van plastic en heeft één of meerdere naden. Kijk in reviews of deze naden een zwakke plek vormen. Je hebt niets aan een waterpistool dat snel gaat lekken

 • Sommige waterpistolen beschikken over meerdere sproeiers of hebben juist een extra grote tank. Dit kan handig zijn om langer door te gaan zonder dat je hoeft te hervullen

 • In een waterpistool met extreem bereik zul je een waterpomppin of super soaker aantreffen

Aanvankelijke scepsis: onderzoek naar waterpistolen

Onderzoek doen naar waterpistolen was soms kijken naar dertien modellen in een dozijn. Er zijn zoveel modellen op de markt dat het soms lastig is door de bomen het bos nog te zien. Tegenwoordig ligt de nadruk ook sterk op het ontwerp – met name de felle kleurtjes – van het waterpistool, terwijl je hieraan niet kunt aflezen wat de kwaliteit van het waterpistool nu echt is. Juist daarom moet je verder kijken dan je neus lang is en ook letten op reviews van waterpistolen.

Wat beloven waterpistool makers meestal? Kun je hier van op aan?

Het is eigenlijk heel simpel: waterpistool makers zullen je uren en uren spelplezier beloven, zonder dat je je gaat vervelen. De meeste producenten zullen hun waterpistool aanprijzen als het allerbeste dat je online kunt vinden. Of het waterpistool echt zo goed is, moet je uiteindelijk zelf uitzoeken. Een groot reservoir is lang niet alles. Makkelijk kunnen hervullen is ook belangrijk. Kortom: er zijn tal van zaken om rekening mee te houden als een schieter aankoopt.

Waar let je op bij de aanschaf van een waterpistool?

Ben je van plan een waterpistool aan te schaffen, let dan in ieder geval op het volgende:

 • Het model – je hebt veel verschillende modellen waterpistool, van handpistool tot zware modellen die je met twee handen vast moet houden. Het ligt sterk aan je persoonlijke voorkeur welke waterspuit het beste bij je past. Sommige waterpistolen hebben een uniek ontwerp in de vorm van bijvoorbeeld een zeepaardje of ander dier

 • Waterreservoir – in de regel geldt, dat hoe groter het reservoir, hoe beter, want hoe langer je het waterpistool kunt gebruiken voor je hem hoeft te hervullen

 • Het schietbereik – hoe verder de waterstraal komt, hoe beter. Met een groot bereik kun je namelijk ook iemand natspuiten die een bereik heeft die minder groot is dan die van jou. Kortom: terwijl jij veilig en droog zit, kun je de ander wel een “douche” geven

 • De bediening – hoe eenvoudiger de bediening, hoe beter. Kost het bijvoorbeeld geen enkele moeite om de trekker over te halen en ligt het waterpistool lekker in de hand? Dat zijn allemaal goede tekenen: dat betekent namelijk dat je er urenlang plezier aan zult beleven

 • Het ontwerp – als je naar het ontwerp gaat kijken, moet je vooral ook letten op de naden en de stevigheid van het materiaal: kan het materiaal snel breken en zal het snel gaan lekken?

 • Het type waterpistool – zoals gezegd zijn sommige type waterpistolen ideaal voor kleine kinderen, terwijl andere (grote en krachtige) modellen meer geschikt zijn voor volwassenen.

Onze onderzoeksdata: zo hebben wij het waterpistool onderzocht

Tijdens ons waterpistool onderzoek hebben we met name gelet op bovenstaande factoren. Daarnaast hebben we natuurlijk gelet op de kwaliteit van het product in het algemeen en de prijzen. Wat wij heel belangrijk vinden, is te luisteren naar de meningen van klanten. Om die reden hebben we ook tientallen klantreviews doorgespit om te achterhalen welke pistooltjes van hoge kwaliteit waren en welke in de praktijk tegenvielen. Klantreviews geven een eerlijk beeld.

De top 10: deze raden we het meest aan

Laten we naar de resultaten van het onderzoek kijken:

Waterpistool 1: de NERF Fortnite Super Soaker RL is onze eerste keuze waterpistool

Het eerste waterpistool in onze top 10 hebben we hierboven al genoemd. Dit waterpistool is onze beste eerste keuze. Hieronder geven we in het kort een aantal specificaties van het waterpistool:

 • Het vullen van het waterpistool gaat heel eenvoudig (overhalen van een hendel)

 • De Nerf Super Soaker heeft een groot bereik

 • Het model is ontleend aan het populaire spel Fortnite

 • Hip model met verschillende kleuren

 • Gemaakt van duurzaam kunststof, zonder dat het waterpistool te zwaar is

 • De bediening is ook prima.

Waterpistool 2: het Blauw, Geel of Oranje waterpistool speelgoed van 20 cm is de beste budgetoptie

Het tweede waterpistool in deze lijst is ook al genoemd. In het kort zijn dit te specificaties:

 • Het is een compact, handig handformaat waterpistooltje

 • In drie verschillende vrolijke kleuren

 • Voordelige koop

 • Handig overal mee naartoe te nemen

 • Pas wel op: laat het niet op de stenen vallen, want dan kan hij beschadigd raken.

Waterpistool 3: de Brandweer Brandblusser rugzak rood van Johntoy heeft het fraaiste ontwerp

Johntoy heeft ook een fraai ontwerp waterpistool geproduceerd, namelijk in de vorm van een Brandweer Brandblusser. Dit waterpistooltje heeft veel weg van een 3 torpedovorm voor op de rug.

 • Fraai ontwerp

 • Slang met een grootte van ongeveer 80 centimeter

 • Kan met recht een “waterkanon” genoemd worden

 • Gemaakt van zeer stevig materiaal

 • Klein nadeeltje: wel wat aan de dure kant.

Waterpistool 4: De Nerf Super Soaker Zipfire komt in een handige set van twee

Ook het vierde waterpistool in deze lijst is er één van Nerf. Ditmaal de Super Soaker Zipfire. Deze waterpistooltjes komen in handige set van twee, handig als je een persoonlijk duel aangaat.

 • Draag in elke hand een waterpistool of deel hem met een vriend of vriendin

 • Pistolen zijn gemakkelijk te hervullen

 • Relatief krachtige waterstraal

 • Het ontwerp is redelijk stevig en kan wel tegen een stootje.

Waterpistool 5: de NERF Fortnite Super Soaker TS-R heeft een fraai ontwerp bekend uit het spel Fortnite

Ook op vijf een NERF waterpistool. Ditmaal de Fortnite Super Soaker TS-R, eveneens bekend uit het online spel Fortnite. Het ontwerp is identiek aan die van de “Blaster” in het populaire videospel.

 • De blaster heeft een krachtig pompmechanisme

 • Hervullen gaat heel makkelijk (dopje eraf en gaan)

 • Het waterpistool heeft een groot reservoir: maar liefst 1 liter water

 • Haal eerst de pomp naar achteren en laat hem vervolgens vieren om tegenstanders te bestoken met water

 • Het materiaal is stevig en opvallend.

Waterpistool 6: ook de NERF Super Soaker Fortnite Pump SG is bekend van het online spel Fortnite

Nogmaals een NERF Super Soaker Fortnite model (omdat we er maar niet over op kunnen houden…). Ditmaal benoemen we het model Pump SG, eveneens geïnspireerd op een Fortnite Blaster.

 • Vullen en gebruiken gaat eenvoudig

 • De pompgreep is super handig

 • Vuurt een krachtige waterstraal af

 • Nog fraaier dan op de foto

 • Een nadeeltje: je moet relatief snel weer bijvullen.

Waterpistool 7: nog een waterpistool van NERF, ditmaal de extra grote Super Soaker Barracuda

Ook de Super Soaker Barracuda van NERF is van hoge kwaliteit. Het fijne van deze Super Soaker?

 • De Barracuda heeft maar liefst 2 lopen onder elkaar – vuur een dubbel salvo af

 • Beweeg de hendel op en neer en vuur een constant salvo waterstralen af

 • Inhoud: het reservoir biedt ruimte tot wel een liter water

 • Leidt tot eindeloos speelplezier

 • Het ontwerp is fraai en de kwaliteit van het product is prima.

Waterpistool 8: de Super Soaker 38 cm van Gun Water is ideaal waterspeelgoed voor in en rondom de tuin

Ook Gun Water heeft een kwalitatieve Super Soaker op de markt gebracht. Deze is 38 cm groot.

 • Het formaat is niet te groot en niet te klein – hij ligt lekker in de hand

 • Hou het waterpistool in één of beide handen vast

 • Heeft een opvallend, fraai ontwerp

 • Het reservoir biedt ruimte voor 300 milliliter water.

Waterpistool 9: de Waterpistool van foam (15 centimeter) van Summertime heeft het meest opvallende design

Summertime heeft, zoals de naam al aangeeft, een breed aanbod producten voor in de zomer voor je klaarliggen. Dit waterpistool is geheel gemaakt van foam en is zo licht als een veertje.

 • De krachtige waterstraal reikt tot wel 7 meter ver

 • Klein en handzaam

 • Maar toch verrassend duurzaam en stevig

 • Ook voor kleine kinderen is dit waterpistool makkelijk in gebruik.

Waterpistool 10: het Waterpistool Camouflage van Johntoy is ideaal voor in bos- en grasrijke omgeving

Het laatste waterpistool in deze lijst is de Aqua Fun Water Shooter. Deze beschikt over een camouflage motief – handig voor in een boomrijke omgeving, zoals het park of in het bos.

 • Leuk ontwerp

 • Water bijvullen is een makkie

 • Met dit waterpistool kun je relatief ver schieten

 • De prijs- kwaliteitverhouding is prima

 • Watertank is aan de kleine kant (hervullen zal wat vaker nodig zijn).

De Nerf Fortnite Super Soaker TS-R: het beste waterpistool uit de test volgens Top-x.nl

Het is niet voor niets dat we zoveel waterpistolen van Nerf in onze lijst hebben opgenomen: deze zijn nu eenmaal van erg hoge kwaliteit. Vergelijkingssite Top-x denkt er ook zo over en heeft de Super Soaker TS-R uitgeroepen tot beste waterpistool. Het waterpistool heeft een stoer ontwerp en is ook de Consumentenbond aangewezen als beste waterpistool. Kortom: een puik ding.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Jouw waterpistool vervolgstap

Op basis van de bovenstaande informatie moet je voor jezelf nu prima in staat zijn het beste waterpistool uit te kiezen. We hebben een top 10 van onze beste keuzes gegeven, maar ook een lijst met suggesties waarop je op moet letten bij aankoop. Aan jou de taak de beste uit te kiezen.