Jongens kunnen intens bezig zijn met hun speelgoed. Zeker als het om constructiespeelgoed gaat, zijn ze makkelijk een hele woensdagmiddag zoet met het spelen met LEGO. Je hebt dan bouwpakketten die een bepaald resultaat beloven als je het stappenplan volgt, maar je hebt ook gewoon grote dozen met bouwstenen zonder dat er een ontwerp bijzit dat nagemaakt kan worden. Dit soort bouwstenen stimuleert de creativiteit en het ruimtelijk inzicht.

Inhoud van deze pagina:

Het zoeken naar leuk speelgoed voor jongens

Een deel van ons team bestaat uit mannen en hoe leuk vonden wij het om weer eens bezig te zijn met het uitzoeken van speelgoed. Sommigen van ons hebben zelfs nog een bestuurbare auto, alleen dan wel de volwassen versie. Deze review lag dan ook precies in ons straatje en we hebben onze ogen uitgekeken wat er tegenwoordig allemaal voor speelgoed voor jongens is. Het is immers wel al een tijdje geleden dat we zelf speelgoed cadeau kregen.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor een jongen

LEGO City heeft meerdere bouwpakketten die onderdeel van een stad zijn zoals de verschillende hulpdiensten, maar ook constructies met betrekking tot de infrastructuur, zoals het spoor en de treinen. Bij jongens scoren de treinen en vrachttrein dan ook goed. Het hoofddeel van de constructie bestaat uit het leggen van het spoor en om rond te komen en de trein een rondje te kunnen laten rijden, moet je goed uitkienen hoeveel en welke soort rails je nodig hebt.

Het tweede deel van dit pakket bestaat vervolgens uit de diverse treinen die je kunt bouwen. Zo is er een wagon met hijskraan die goederen over kan laden in andere wagons. Er is een locomotief en er is een heftruck, met daarbij nog zes LEGO poppetjes. Zodra het spoor en alle treinen en gebouwen langs de rails gereed zijn, kun je echt gaan spelen.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste speelgoed voor jongensLEGO City Treinen en Vrachttrein: Dit pakket mag wat kosten, maar je krijgt een ontzettend gave treinset voor terug!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste optie voor de jongere kinderenBumba magnestisch speelgoed: Dit speelgoed kwam het best uit onze test voor de jongere doelgroep.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste actieve speelgoedLifeGoods HappyStep: Deze lichtgevende kinderstep flitst bij je langs en vinden we geweldig voor de jongere jongens.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij speelgoed voor jongens?

Op een of andere manier is het erg leuk om voor een jongen speelgoed uit te zoeken. Je kijkt niet alleen naar waar je zelf graag mee speelde, maar ook wat er voor nieuws is uitgebracht en of diegene waar jij voor aan het kijken bent dit leuk zou vinden om mee te spelen.

Soms wil je gewoon iets cadeau geven waar ze het regenachtige weekend snel voorbij mee kunnen laten gaan. Of er is een plek waar zelfstandig met het speelgoed gespeeld kan worden, zoals bij het ’s ochtends te vroeg wakker zijn. Papa en mama kunnen dan nog even in bed blijven liggen, terwijl het kind nog voor het ontbijt samen al heerlijk heeft kunnen spelen.

Jongens zijn de meeste van ons ooit geweest. Daar komt nog een bij dat de uitspraak “Boys will be boys” zeker hout snijdt: ook in volwassen mannen komt het jongetje nogal eens naar boven. Dat gebeurt bij ons best vaak. Als wij leuk speelgoed tegenkomen, gaat ons hart sneller kloppen. De haartjes op onze armen staan overeind. Wij weten precies wat we op vijf-, zeven- of tienjarige leeftijd leuk vinden. We hebben maar één zetje nodig en zijn weer jong.

Waarom kritisch blijven bij producten als speelgoed?

De kwaliteit van speelgoed is niet altijd even goed. Je krijgt nepmerken die proberen mee te liften op het succes van het kwalitatief goede merk. Je ziet dit vaak aan de afwerking. Als het blokken betreft, zijn de randen van het persen in de machine niet goed vlak, waardoor er haakjes kunnen ontstaan en kleding beschadigd kan worden. Ook het nauwkeurig labellen van speelgoed gaat wel eens fout. Dan zitten er toch te kleine onderdelen in een doos, terwijl de leeftijd op de doos dit niet aangeeft.

Als het op speelgoed aankomt, moet je altijd kritisch zijn. Niet alleen als je naar speelgoed voor jongens kijkt, maar naar speelgoed in het algemeen. Er zijn eigenlijk veel te veel speelgoedfabrikanten. Het is natuurlijk goed dat er veel keuze is, maar helaas zijn lang niet alle speelgoedsetjes van hoge kwaliteit. Laat het maar aan ons over de rotte appels eruit te pikken.

Wat maakt het nou uit of speelgoed voor jongens of meisjes is?

Dit is een heikel punt, want het is al lang niet meer zo dat meisjes alleen met poppen spelen en jongens alleen om blokken bouwen geven. Er zijn zelfs hele discussies over kleurgebruik. Bij veel speelgoed zie je vaak dat er twee varianten zijn. Zo zijn er bouwstenen in groen, rood en blauw, maar heb je dezelfde set ook in roze, paars en wit. Aan de ene kant lijkt dit een positieve ontwikkeling, aan de andere kant mag een jongen blijkbaar niet met roze en paars spelen.

Wij zouden vooral zeggen – als het kan – laat je kind zelf kiezen en geef geen commentaar op deze keuze. Alles waar je kind mee speelt, zorgt voor een toevoeging aan zijn leven. En dan maakt het niet uit of het om pure ontspanning gaat of dat je kind er ook iets van leert.

Wat belooft de speelgoedfabrikant meestal?

 • Fabrikanten passen hun assortiment aan aan de markt en de toenemende vraag naar technologische producten. Dit uit zich veelal in elk jaar nieuwe varianten van spelcomputers die honderden euro’s kosten. De verschillen zijn vaak moeilijk te ontdekken, maar de wens naar de laatste versie kan er zijn doordat ze deze spelcomputer bij vriendjes hebben gezien.
 • Fabrikanten doen onderzoek naar wat jongens en meisjes leuk vinden en passen daar (toch nog) de kleuren op aan. De wereld verandert soms minder snel dan je zou willen. Het is dan ook aan jou om je kind op andere wijze te stimuleren dan een fabrikant toelaat.

Waar op letten bij speelgoed voor jongens?

Jongens en meisjes kunnen beiden goed samen, maar ook heel goed alleen spelen. Bij kinderen die bijna alleen maar in hun eentje spelen, is het goed om zo af en toe speelgoed toe te voegen dat ze samen met een ander moeten doen om het leuk te maken. Dit leert ze delen en samenwerken. En gaat het om een spel, dan leren ze dat verliezen ook onderdeel van het leven is.

In deze review hebben we voor de doelgroep jongens gekeken naar de volgende aspecten:

 • Prijs – LEGO kan aardig duur zijn en dan is de vraag hoe lang je kind erdoor geboeid blijft. Speelt het er ook graag mee zodra het in elkaar zit, of gaat het vooral om het bouwen en is daarna de uitdaging weg? Aan dat laatste wil je liever een gunstiger prijskaartje hangen.
 • Variatie – wat kun je allemaal met het speelgoed? Zitten er verschillende onderdelen bij? Kun je het weer uit elkaar halen en op een andere manier bouwen?
 • Leeftijd – voor welke leeftijd is het speelgoed volgens de fabrikant bedoeld en is dit ook zo? Kun je het speelgoed voor meerdere jaren gebruiken of is de lol er na een paar maanden al weer af?

Jongens en meisjes lijken uiteindelijk best sterk op elkaar als het op speelgoed aankomt. Ze willen allebei worden uitgedaagd. Er bestaan natuurlijk wel wat verschillen tussen jongens en meisjes.

Jongens zijn wat meer onbezonnen

Over het algemeen zijn jongen wat meer onbezonnen dan meisjes. Je ziet ze vaker in bomen klimmen en ruw spelen. Ze zijn niet bang om vies te worden. Als jongens gaat steppen of fietsen, willen ze snel mogelijk en het liefst zo snel mogelijk allerlei stunts doen. De kans is groot dat ze een smak vallen. Laat jongens flink doerakken, maar hou het wel zo veilig mogelijk. Meisjes zijn vaak wat voorzichtiger. Ze gaan niet zomaar over hun grenzen heen.

Als jongens ruzie hebben, merk je dat meteen

Jongens voeren ruzies met heftige woorden, geduw en getrek. Ruzies zijn vaak kort en intens. Meisjes worden niet snel agressief, maar zijn nijdiger. Ook duren ruzies vaak veel langer.

Wat willen jongens met spelen bereiken?

Als het op spelen aankomt, willen jongens raag de beste zijn. Ze willen uitblinken, allemaal: of ze nu introvert zijn of extravert. Daarom zijn jongens vaak ook aangetrokken tot figuren van superhelden. Ze vinden niet leuk omdat deze “rechtvaardig” zijn, maar omdat ze het “sterkst” zijn. Meisjes zijn wat vaker down to earth. Tijdens rollenspel nemen ze bijvoorbeeld de rol van juf of mama op zich. Meisjes spelen dan ook liever met babypoppen dan jongens.

Wat vinden jongenspeuters leuk?

Jongenspeuters hebben uitdaging nodig. Voor het eerst ontstaat een echte voorkeur op speelgoedvlak. Blokken en auto’s doen het meestal goed. Niet ieder jongetje vindt auto’s even leuk.

Leuk voor jongens kleuters

Kleuters van vier of vijf jaar bouwen graag met blokken uit blokkendozen, maar vinden het ook leuk met stiften of klei te experimenteren. Uitdagingen op motorisch vlak doen het altijd goed.

Een zes- zevenjarige jongen

Een jongetje van zes of zeven jaar zijn volop bezig met leren en kunnen al flink wat woorden lezen. Ook worden er steeds meer spelletjes gespeeld. Spelletjes en boekjes doen het goed.

Als jongetjes acht jaar of ouder zijn

Sommige jongetjes komen vanaf een jaar of acht in de “stoere jongens” fase. De nadruk zal gelegd worden op raceautootjes, mini-soldaatjes, actiehelden en soortgelijke zaken. Bij jongens van acht jaar of ouder draait het niet alleen meer om uitdaging. Uitdaging wordt er ook op school en in het samenspel gevonden. Wat vooral belangrijk is, is dat het speelgoed leuk is.

Onze onderzoeksdata: zo testten wij jongensspeelgoed

Hoe beoordelen wij jongensspeelgoed? We kijken niet naar iets dat “typisch” voor jongens is, maar zijn vooral op zoek naar speelgoed waar zoveel mogelijk jongens zich in kunnen vinden.

 • Speelgoed moet goed in elkaar zijn en van hoge kwaliteit zijn
 • Het ontwerp van speelgoed moet tot de verbeelding van jongens spreken – kunnen ze er iets mee?
 • Het speelgoed moet goed betaalbaar zijn
 • Met het speelgoed moet je ook goed kunnen samenspelen
 • Zijn er reviews over het speelgoed bekend? Dan moeten deze positief zijn (hoe meer positieve reviews, hoe beter).

Hoe hebben we het speelgoed in de review getest? Onze resultaten

Al het speelgoed in deze review is overgebleven na een testfase waarin speelgoed dat niet in goede aarde viel bij jongens geëlimineerd zijn. Dit wil zeggen dat speelgoed waar geen enkele keer mee gespeeld werd, niet verder meedeed in de test. Ook speelgoed dat maar een paar minuten leuk was, maar daarna links bleef liggen, deed niet langer mee. We hebben nagevraagd waarom er met bepaald speelgoed niet gespeeld werd en dit rechtvaardigde onze keuze voor deze speelgoed top 10.

De top 10 met beste jongensspeelgoed

1.     LEGO City – Treinen en Vrachttrein

Dit is het duurste speelgoed in dit overzicht, maar wel een heel uitdagend pakket met treinen, poppetjes en een spoor.

Pluspunten:

 • Kinderen tussen de 6 en 12 jaar spelen met LEGO City.
 • Als jouw jongen het inderdaad leuk vindt, kun je verder uitbreiden met politie en brandweer, maar er zijn ook andere treinen, zoals een InterCity, of extra pakketten met rails.

Minpunten:

 • De locomotief werkt op batterijen en deze gaan helaas niet lang mee.

2.     JustforFun – Bestuurbare Auto

Deze bestuurbare auto werkt op oplaadbare batterijen en accu’s.

Pluspunten:

 • Het hele pakket is compleet, dus ook de oplaadkabels en batterijen zitten erbij. We zien wel eens dat de fabrikant dit vergeet of het niet op de verpakking vermeldt. En het is geen leuk cadeau als je er niet meteen mee kunt spelen na het uitpakken.
 • Dit is ook heel leuk speelgoed voor in het bos of op het strand. Het kan over ruwere terreinen en ook door water.
 • Door de vernuftige constructie kan de bestuurbare auto omvallen en toch gewoon doorrijden. Dit is wat bij andere modellen vaak irriteert, want dit gebeurt altijd op het moment dat je auto helemaal aan de andere kant is van waar jij staat.

Minpunten:

 • Soms gebeurt het wel dat de rubbers wat snel loskomen van de wielen. We zijn zelf nog aan het kijken hoe we dit handig op kunnen lossen.
 • De auto kan vanaf 5 jaar bestuurd worden, maar wij vinden dit gezien de accu’s wel wat jong.

3.     LEGO Technic – Land Rover Defender

Het tweede product van LEGO in deze top 10 betreft technisch LEGO en dat is weer een niveau moeilijk in elkaar te zetten dan gewoon LEGO.

Pluspunten:

 • De Defender in elkaar zetten moet lukken vanaf een leeftijd van 11 jaar.
 • Dit speelgoed stimuleert je kind in het logisch volgen van de aangegeven stappen.
 • Is de werkwijze bekend en heeft je kind ruimtelijk inzicht? Dan kan je kind wellicht nog andere ontwerpen met dezelfde bouwstenen realiseren.

Minpunten:

 • Tijdens het bouwproces ontbraken er stukjes, maar wij weten niet zeker of die vanaf het begin af aan al niet in de doos hebben gezeten, of dat ze ze per ongeluk kwijt zijn geraakt tijdens het bouwen. Het is namelijk best een complex voertuig, dus dit is niet in een middag gemaakt.

4.     Stick-O – Bumba – magnetisch speelgoed

Voor kleine kindjes is deze Bumba sticks leuk. Jongens vinden het leuk om de poppetjes aan elkaar te klikken.

Pluspunten:

 • Dit speelgoed kan vanaf 1,5 jaar gebruikt worden.
 • De magneten zijn goed sterk, waardoor de onderdelen niet snel los laten tijdens het spelen.

Minpunten:

 • Voor 1,5 jaar vinden wij wel dat er onderdelen bij zitten die wat aan de kleine kant zijn.

5.     LifeGoods – HappyStep

De step heeft lichtgevende wielen die tijdens het rijden opvallen.

Pluspunten:

 • De step kan voor wat betreft het gewicht dat erop staat maximaal 50 kilo aan en is hiermee geschikt voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar. Als het stepje goed verzorgd wordt, kan het dus een paar jaar mee.
 • Het materiaal is stevig en je kunt het stuur zelfs in hoogte verstellen.

Minpunten:

 • Wij zijn gewend dat een stuur ook de functie van een stuur heeft, maar met deze step kun je geen bocht om door het stuur te draaien. Een bocht nemen kan alleen door je gewicht te verplaatsen en de zwaartekracht in de strijd te gooien.

6.     PLAY IT – Monster Truck

Is je kind nog wat jong voor de bestuurbare auto die op nummer twee in onze top 10 staat? Dan is deze monster truck ideaal.

Pluspunten:

 • Je hebt niet te maken met accu’s of iets dergelijks. Deze auto trek je al duwend naar achteren en waneer je hem dan loslaat, beweegt hij naar voren.
 • Wij hebben ons verbaasd over de kwaliteit van het materiaal, want hij blijft lang heel terwijl er goed mee gespeeld wordt.

Minpunten:

 • Bij een bestuurbare auto kan iets kapot gaan, maar bij de techniek in dit autootje natuurlijk ook.

7.     Clics – bouwblokken

Nu eens een keer geen LEGO, maar bouwblokken van Clics.

Pluspunten:

 • De bouwblokken zijn ideaal voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.
 • Er zitten voorbeelden in dit pakket, maar natuurlijk kan je kind ook zijn eigen idee bouwen.

Minpunten:

 • Kijk even goed naar wat je kind al met zijn handen kan, want de klikbeweging is niet voor iedere leeftijd makkelijk.

8.     LEGO – Super Mario Startset

Dit is de derde LEGO variant op deze lijst en nu staat Super Mario centraal.

Pluspunten:

 • Je bouwt iets met je kind dat je doet denken aan het spelletje, want er zitten bepaalde effecten bij die bij het aanraken of passeren geactiveerd worden.
 • Zelfs het geluid zal enkele vaders weer terug naar hun jeugd brengen.
 • Je kunt deze set verder uitbreiden en dat maakt het alleen nog maar leuker.

Minpunten:

 • Het grootste minpunt is de ondersteunende bouwinformatie die via een app aangeleverd wordt, maar niet altijd te downloaden is.

9.     Ik Leer Schrijven

Er is een hele serie ‘Ik leer’ pakketten en in deze leert je kind schrijven.

Pluspunten:

 • Jongens vinden het leuk om de letters zo goed mogelijk na te tekenen.
 • Het oefenen met schrijven is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.

Minpunten:

 • We zeiden het al eerder: niet elke fabrikant levert het pakket compleet. In dit pakket ontbreken bijvoorbeeld de batterijen en die zijn wel essentieel voor het spelen met ‘Ik leer schrijven’.

10.  LEGO DUPLO – Boerderijdieren

De boerderijdieren zijn eenvoudig van vorm en daarom geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

Pluspunten:

 • Er zit een deel van een schuur met poort bij en verder zijn er vier dieren, een bloemetje, iets dat gras moet voorstellen en een trog waar eten in kan.
 • Het formaat van de blokken is precies goed voor een beginleeftijd van 2 jaar.

Minpunten:

 • Iemand van 5 jaar zal dit volgens ons niet meer uitdagend vinden om mee te spelen.

Het onderzoek onder ons lezerspanel

Uiteraard vroegen we ook aan ons lezerspanel wat de beste aanraders zijn in hun ervaring:

Snel overzicht: Deze jongensspeelgoed raadt ons lezerspanel aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor realistisch speelplezierBosch Accessories Set: Dit is een prachtige set waarmee jongens (en soms ook meisjes) zich echte klussers kunnen voelen. We zijn vooral onder de indruk van de compleetheid van de verschillende onderdelen in deze set, die bijdraagt aan een perfect inlevingsvermogen. Het materiaal is veilig en het ontwerp combineert kinderlijke charme met een serieuze uitstraling. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor jonge autoliefhebbersPLAY IT Auto Speelgoed Monster Truck: We vinden dat deze set van drie monstertrucks geweldig is voor jongens die van speelgoedauto’s houden. Elk model heeft een unieke functie, wat zorgt voor gevarieerd speelplezier. We waarderen de hoge kwaliteit van deze autootjes en de 100%-tevredenheidsgarantie toont het vertrouwen van de fabrikant in het product. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor creatief bouwenSpaghetteez 70 stuks set: Dit unieke bouwspeelgoed is net iets anders. We zijn echt enthousiast over de flexibele bouwstaafjes die je kunt buigen en in elkaar kunt klikken om prachtige vormen te creëren. Het stimuleert de fantasie en helpt kinderen hun ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. >> Check laagste prijs

Jongensspeelgoed 1: de veiligheidsspeelgoed van Bosch is onze beste algemene keuze

Zoals gezegd, zijn we erg te spreken over de set van Bosch.

 • Jongens kunnen zich kleine klussers wanen (meisjes vinden dat ook weleens fijn)
 • Het materiaal is veilig
 • Compleet aan verschillende onderdelen in deze set voor een perfect inlevingsvermogen
 • Alles is ook makkelijk op te bergen
 • Het ontwerp is kinderlijk met een serieus tintje
 • Advies om wat kindergereedschap erbij te kopen

Jongensspeelgoed 2: het Dokterssetje blauw met baby is onze beste budgetoptie

Waarom een dokters setje aanschaffen voor jongens?

 • Met dit dokterssetje leren ze voor een “baby’tje” te zorgen en breng je ze verantwoordelijkheid mee
 • Kleine kinderen vinden het leuk om naar te kopen
 • Beste budgetoptie voor jongens
 • In twee verschillende kleuren verkrijgbaar.

Jongensspeelgoed 3: de PLAY IT Auto Speelgoed Monster Truck 3 Stuks zijn leuke autootjes voor jonge jongens

Voor jongens die dol zijn op speelgoedautootjes raden wij toch zeker de Play IT Monster Truck aan.

 • Superstevige autootjes (trucks om precies te zijn)
 • Eén set bestaat uit drie verschillende modellen
 • Elke auto heeft een andere “specialiteit”: de ene kun je duwen en loslaten, de andere achteruit trekken en loslaten; de derde truck rolt vrijuit
 • De autootjes zijn van hoge kwaliteit
 • Bevallen de autootjes niet? Je krijgt je geld terug dankzij de 100%-tevredenheidsgarantie.

Jongensspeelgoed 4: de Spaghetteez 70 stuks set vormt het ultieme duurzame constructie speelgoed voor jongens

Jongens vinden het leuk om met de Spaghetteez te spelen, maar meisjes toch zeker ook. Maar wat zijn het nu eigenlijk precies – “Spaghetteez”? De naam geeft je alvast een idee.

 • Spaghetteez zijn net als spaghetti lang en dun: het zijn flexibele staafjes die je kunt buigen
 • Je klikt afzonderlijke staafje in elkaar en maakt zo de mooiste vormcreaties
 • De starter set bestaat uit 70 stukjes, maar er zijn ook sets met nog meer stukjes – uitbreiden met een andere Spaghetteez set kan natuurlijk altijd
 • Dit speelgoed prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht bij jonge kinderen.

Jongensspeelgoed 5: de PLAYMOBIL 1.2.3 Autobus – 6773 is bij alle jonge jongens populair

Waarom een Playmobil 1.2.3 Autobus cadeau doen?

 • Playmobil is een gerespecteerd merk dat altijd sets van hoge kwaliteit produceert
 • Behalve een bus, krijg je ook drie minifiguurtjes en details als tassen, een koffer en een gevarendriehoek
 • Makkelijk combineren met ander speelgoed van Playmobil
 • De bus is mooi vormgegeven
 • Een nadeel: de wielen kunnen nog weleens een stroef lopen.

Jongensspeelgoed 6: de Electro Basisschool Groep 1 & 2 set is de ideale voorbereiding voor de basisschool

Jongetjes voorbereiden op naar de basisschool gaan? Geef ze dan de Electro Basisschool Groep 1 en 2.

 • Dit leuke, uitdagende en educatieve cadeau bevat maar liefst 350 verschillende opdrachtjes
 • Je kunt de opdrachten afstellen op moeilijkheidsgraad (drie niveaus)
 • Combineer vragen en antwoorden met elkaar met behulp van blauwe en rode kabeltjes
 • Kinderen weten meteen of ze een antwoord goed hebben: er gaat namelijk een lampje branden
 • De batterijen (LR44) 2x AG13 zijn meegeleverd.

Jongensspeelgoed 7: alle jongens houden van bouwen, zeker met de 28 stuks Joyage Magnetisch Speelgoed bouwblokken set

Bijna alle jongens houden van dingen bouwen. Laat ze dat bijvoorbeeld doen met speelgoed van Joyage.

 • Deze starters set bevat 28 stukken magnetisch speelgoed
 • De creativiteit van jonge en oudere jongens wordt flink gestimuleerd
 • Alle stukje zijn makkelijk op te bergen in de opbergtas
 • Handig en slim combineren met andere magnetische Joyage speelgoed sets
 • Ook goed voor de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht bij kinderen.

Jongensspeelgoed 8: vier stuks DUMPER TRUCK Speelgoed Autootjes

Nog meer autootjes in deze lijst met jongensspeelgoed. Ditmaal de Dumper Truck speelgoed autootjes.

 • Deze autootjes komen in een set van vier
 • Goed voor de motoriek
 • De autootjes zijn van prima kwaliteit
 • Mocht het product je niet bevallen? Dan krijg je je geld terug (tevredenheidsgarantie).

Jongensspeelgoed 9: PlayMaxx biedt jongens een set van liefst 25 Metalen Racebaan Autootjes

Over autootjes gesprokken… Wat dacht je van de uitgebreide set metalen racebaan autootjes?

 • Deze set van PlayMaxx bestaat uit maar liefst 25 autootjes
 • Geschikt voor jongens vanaf 3 jaar, maar ook ouder en vaak ook geschikt voor meisjes
 • Leuke transparante, ronde doos – ideale cadeauverpakking
 • De autootjes rijden ook prima op houten vloeren en tapijt
 • Meenemen naar een vriendje of op vakantie? Dat kan uitstekend

De autootjes zijn volledig val- en stootbestendig.

Jongensspeelgoed 10: het LEGO NINJAGO Legacy Toernooi der Elementen – 71735 is de ideale compact bouw set

Jongens zijn vaak gek op Lego, zeker op Lego met kleine vechtertjes, zoals de ninja’s van Ninjago.

Dit Ninjatoernooi biedt verschillende uitdagingen: het spinnerwapen, een ronddraaiend wapen, een gevechtsplatform en een spinnerwapen

 • Maar liefst zeven minifiguurtjes
 • Ter ere van 10 jaar Lego Ninjago Bouwsets krijg je er een Lloyd Legacy goudkleurig mini-figuurtje bij.
 • Ninjago is bekend van televisie
 • Combineren met andere Lego (Ninjago) sets kan altijd.

Beste uit de test

Al het LEGO speelgoed scoort hoog en dat komt ook telkens uit iedere test die uitgevoerd wordt. Het is dan ook moeilijk om te concurreren met dit merk. Ook het leerspeelgoed doet het goed. Leren lezen, schrijven en rekenen kan op een gegeven moment uitgebreid worden met leren coderen. Het niveau wordt dan telkens iets moeilijker, waardoor het ook blijft motiveren om ermee te spelen.

De Kindercamera: het beste jongensspeelgoed voor een 5-jarige uit de test volgens Keuzehelper.nl

Speelgoed waar wij nog niet eens aan gedacht hebben, maar Keuzehelper.nl is de camera voor kinderen – de Kindercamera. De meeste kindercamera’s zijn vrij stevig en leveren foto’s van redelijke kwaliteit op. Leuk voor kinderen om hun creatieve kanten mee te ontdekken.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

Het jongensspeelgoed in deze review kost tussen de 10 en 130 euro. LEGO is altijd wat duurder dan het meeste andere speelgoed, maar aan de andere kant krijg je wel waar voor je geld.

Jouw jongensspeelgoed vervolgstap

Wat blijkt: jongensspeelgoed is erg gevarieerd. Er is ook veel jongensspeelgoed dat populair is bij meisjes. We hebben onze top 10 gevonden en hopen dat er iets leuks voor jouw jongen bij zit.