Je ziet graag dat je kind zoveel mogelijk als het weer het toelaat naar buiten gaat. Het zit al lang genoeg te spelen op de tablet of huiswerk te maken aan de computer. Daar komt ’s avonds ook nog wat televisiekijken met het gezin bij, tijd dus om weer wat frisse lucht die neus in te laten. Hoe kan het beter dan door iets sportiefs te doen? Een skateboard is dan het ideale middel, want je kind leert zo ook nog betere balans te krijgen en zichzelf op een plan op wielen staande te houden.

Zoeken naar het perfecte skateboard voor je kind

Het leuke van een skateboard vinden wij dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is net als bij skeelers of een skelter; zet er wielen onder en elk kind kan ermee spelen. Die zelfde wielen zorgen er wel voor dat er ook hard gevallen kan worden, dus je mag zeker in het begin de beschermingsmiddelen niet vergeten. Zelfs de beste skateboarders dragen nog knie-, pols- of elleboogbeschermers en ook een helm ontbreekt meestal niet. Maar wat is een goed skateboard?

Onze topscoorder: dit is het beste skateboard

De penny board van Squago met Skate Tool komt als beste uit onze test. Het design is hip en het model valt bij zowel jongens als meisjes in de smaak. Wij bevelen dit skateboard ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogstaand skateboard voor een lage prijs. Onze redactie heeft dit skateboard uitgebreid getest en we zijn zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak ervan.

Snel overzicht: Deze boards raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste skateboardSquago Skateboard met LED wielen: Dit skateboard is niet alleen zeer stijlvol en mooi ontworpen, maar biedt ook geweldige LED wielen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste penny boardBig Bang Boards Penny Board: We zijn zeer tevreden met dit pennyboard met uitstekende stabiliteit en hoogwaardig materiaal.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budget skateboard 2Cycle Skateboard: Dit is een heerlijk basic model en we vinden dat dit skateboard een prima alternatief is voor als je wat meer op je uitgaves moet letten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij skateboards voor kinderen?

Een skateboard is – heel eenvoudig gezegd – een plank met vier wielen eronder. Je gaat erop staan en duwt jezelf voort door aan een zijde met je voet af te zetten. Ga je hard genoeg? Dan kun je je tweede been ook op de plank zetten en al slalommend proberen de snelheid erin te houden. Ook kun je met een skateboard een parcours afleggen en trucjes uithalen.

Het skateboard spreekt veel kinderen aan, maar vooral kinderen die de step al gewend zijn, willen nu graag iets moeilijkers. Ze willen geen stuurtje meer in hun handen of stand waar ze steun aan hebben, maar willen nu met eigen balans en het bewegen van het bovenlichaam leren sturen.

Waarom kritisch blijven bij de aankoop van een skateboard?

Iemand die skateboards maakt, wil natuurlijk niets liever dan zoveel mogelijk verkopen. Iemand die te gierig is, laat al snel de winst boven de kwaliteit gaan en dat betekent dat er modellen op de markt terechtkomen die minder veilig in het gebruik zijn. Een skateboard moet een kwalitatief stevige ondergrond hebben om op te staan, de wielen moeten degelijk zijn en de bevestiging van de plank aan het deel waar de wielen aanzitten moet ook stevig zijn. Toch gaat het hier wel eens mis.

Moet je je kind dan wel een skateboard willen geven?

Je kunt hier twee kanten opdenken: als je kind nog weinig balans heeft, kan een skateboard helpen om die vaardigheid onder de knie te krijgen. Maar jij kent je kind het beste. Als het geen balans heeft omdat het nogal een kluns is met sommige dingen, is een skateboard misschien wel het laatste wat je je kind wil geven. Je wilt niet elke week in het ziekenhuis zitten met een gebroken arm of bij de tandarts zitten met een beschadigd gebit. Wel of geen skateboard geven kan alleen de ouder beslissen.

Wat belooft de fabrikant van skateboards meestal?

 • Fabrikanten zijn natuurlijk altijd overtuigd van de kwaliteit van hun product, ook als het niet zo goed is als het product dat de concurrent op de markt brengt.
 • Fabrikanten doen tests en bepalen aan de hand daarvan hoeveel gewicht er op het skateboard kan staan voor een veilig gebruik. Na verloop van tijd kan de plank bij bepaalde materialen echter poreus raken en sneller stuk gaan.
 • Ze stunten graag met prijzen en bij de goedkoopste skateboards moet je je dan ook afvragen of dat wel de kwaliteit is die je je kind wilt geven.
 • Sommige skateboardmakers leveren ook goede beschermingsmiddelen, terwijl anderen allen skateboards verkopen.

Waar op letten bij het uitkiezen van een kinderskateboard? Criteria bij deze recensie

Bij het bepalen van welke skateboards in deze top tien hoorden, hebben we gekeken naar de volgende aspecten:

 • Kleur – het is het eerste waar het kind naar zal kijken, maar waarschijnlijk het minst belangrijke voor de ouder of gever van het skateboard als cadeau.
 • Materiaal – je wilt goed basismateriaal en degelijk bevestigingsmateriaal.
 • Afwerking – sommige skateboards hebben een speciale bovenlaag die stug is, waardoor je er met je schoenen beter op kunt blijven staan en niet snel uitglijdt.
 • Onderhoud – het skateboard moet makkelijk schoon te houden zijn en wielen moeten ook vervangen kunnen worden. Is er voldoende materiaal om wielen indien nodig te vervangen? En zijn dezen voor een redelijk bedrag per stuk of alleen per set van vier te koop?

Hoe hebben we de skateboards getest? Onze onderzoeksdata

Alle skateboards zijn nieuw gekocht en door ons testteam aan een onderzoek onderworpen. Dit hield in dat de skateboards allereerst een visuele inspectie hebben ondergaan. Kwaliteit waar we al over twijfelden – bijvoorbeeld de manier van bevestigen van de wielen – is niet meer verder getest. Gedurende de volgende fase zijn de skateboards op diverse oppervlakken uitgeprobeerd.

De top 10 met beste skateboards voor kinderen

1.     Squago – Skateboard met LED Wielen van 22.5 inch lang

Voor ons is dit dé nummer 1 skateboard met gave LED-wielen

Pluspunten:

 • We vinden het board gemaakt van sterk materiaal waardoor het niet snel kapot gaat.
 • Het board is geschikt voor zowel beginners als gevorderde skaters. Zo is het board niet enkel een instapmodel, maar kan het ook voor op de langere termijn geschikt zijn!

Minpunten:

 • Het sturen op dit skateboard kan voor kinderen die nog niet voldoende gewicht hebben lastig zijn.

2.     Big Bang Boards – Penny Board van 22-inch lang

Het breedste deel van dit skateboard is 15 centimeter, waardoor het geschikt voor een makkelijke opstap.

Pluspunten:

 • Het skateboard is geschikt bevonden voor de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Wij denken ook dat dit prima kan, al mag je een vierjarige nog niet alleen laten met een skateboard, terwijl je dan met een twaalfjarige wel prima kan doen.
 • Wij kunnen dit skateboard aanbevelen vanwege de stevigheid en de vele leuke kleuren die verkrijgbaar zijn.

Minpunten:

 • Leer je kind vanaf het begin hoe het skateboard moet onderhouden, dan heeft het er het langst plezier van.

3.     2Cycle – Skateboard –van 22.5 inch lang

Dit skateboard van 2Cycle lijkt heel erg op het vorige model in dit overzicht, alleen heeft het geen lampjes in de wielen.

Pluspunten:

 • Dit is een lekker basic model en het is in zes kleurcombinaties verkrijgbaar, zoals zwart met rode wielen, roze met witte wielen, en groen met rode wielen.
 • Dit is het goedkoopste skateboard in deze top 10.

Minpunten:

 • Voor een eerste skateboard is deze prijs prima, maar als skateboarden serieuzere vormen aan gaat nemen, mag de kwaliteit iets beter en betaal je toch ook iets meer.

4.     RIDD –  skate board van 22 inch lang

Binnen dezelfde prijsklasse als de nummer twee en drie op deze lijst, vind je dit skateboard van het merk RIDD.

Pluspunten:

 • Wij vinden vooral de unikleuren erg kleur, zoals de blauwe plank met blauwe wielen en de groene plank met groene wielen. (Er zijn nog twee kleurcombinaties: roze met blauw en zwart met rood)
 • Voor deze prijs heb je een geweldig basic skateboard voor je kind.

Minpunten:

 • Basic betekent dat je dus geen vering of iets in het skateboard hebt zitten. Als beginner merk je dit misschien niet, maar ga je vaker skateboarden en sta je wel eens op het skateboard van iemand die er een met vering heeft, dan ga je het verschil wel voelen.

5.     2Cycle – Skateboard met LED Wielen van 22.5 inch lang

We hadden van 2Cycle als een skateboard met normale wielen, maar dit exemplaar heeft LED wielen die oplichten tijdens het draaien.

Pluspunten:

 • De regenboogkleuren in de wielen zijn fantastisch om in het donker (of bij het schemeren in de zomer) te zien. Diegene op het skateboard ziet er weinig van, maar als ouder is je kind zo goed te volgen als het op de plank voorbij zoeft.
 • De twee leukste kleuren vinden wij de grijze en roze in camouflageprint.

Minpunten:

 • Je raakt misschien te veel gefocust op de LED wielen, terwijl de rest van het skateboard eigenlijk vooral van belang is voor de echte kwaliteit.

6.     Urban District – Single kickboard van 55 centimeter lang

Dit skateboard kan een gewicht van maximaal 80 kilo dragen.

Pluspunten:

 • Dit basismodel is prima om je kind te laten ervaren hoe een skateboard werkt.
 • Wij houden wel van de retro kleur van dit skateboard.

Minpunten:

 • Soms kan de verdeling van het gewicht op de plank verkeerd zijn of het onderstel niet helemaal recht zitten, waardoor rechtdoor gaan op het skateboard een hele uitdaging wordt.

7.     Street Surfing – Fizz Skateboard van 22 inch lang

Street Surfing staat vooral bekend om zijn vrolijke prints.

Pluspunten:

 • Je hebt veel kleurcombinaties in effen kleuren, maar ook met print. Zo is er bijvoorbeeld een model met rode, paarse en blauwe gezichten op het gedeelte waar je op gaat staan en zijn er twee verschillende kleuren wielen.
 • Volgens ons testpanel voelt de plank heel stevig aan als je erop staat.

Minpunten:

 • Er is niks op te merken aan dit skateboard.

8.     Chillafish – SkateSkootie Junior van 62 centimeter lang

Dit is het perfecte model voor wie van steppen over wil gaan op skateboarden.

Pluspunten:

 • Met de stand en het stuur heb je een step en verwijder je dit, dan houd je het skateboard over.
 • Er zitten vele extra’s in de doos, zoals andere kleuren die je op de plank kunt bevestigen of andere eindstukken. Deze eindstukken verschillen zelfs in hoogte.

Minpunten:

 • Het kan fijn werken voor de kleinste kinderen, maar als het alleen om een skateboard gaat voor een iets ouder kind, willen we liever ook alleen een skateboard kopen en niet iets met twee functies. Het is dan best een duur ding.

9.     Johntoy – Urban District Single Kickboard van 55 centimeter lang

Wij zijn helemaal weg van de leuke felle kleuren van de Johntoy skateboards.

Pluspunten:

 • Je krijgt ze in fel oranje met witte wielen, maar bijvoorbeeld ook in groen met gele wielen of roze met blauwe wielen.
 • Het skateboard kan een gewicht van maximaal 80 kilo aan en de fabrikant heeft hierbij als leeftijd 5 tot 15 jaar aangegeven.

Minpunten:

 • De bocht nemen vergt wel even wat oefening met dit skateboard.

10.  Xootz – Skateboard van 21,5 inch lang

Bijn alle skateboards zijn 22 of 22,5 inch lang, maar deze is juist een halve inch of inch korter.

Pluspunten:

 • Dit is een geweldig skateboard voor in de zomer met zijn lichtblauwe kleur met witten wielen. Het is echt een opvallend model.
 • Voor kinderen is dit een stevig skateboard waarop ze uren plezier kunnen beleven. Je neemt het ook makkelijk mee op vakantie om over de boulevard te skateboarden.

Minpunten:

 • Ook bij deze lichte kleur betekent goed schoonhouden en onderhouden dat je er het langst plezier van hebt. Dat moet je je kinderen echter wel aanleren vanaf het begin.

Beste uit de test

Behalve het skateboard van Ezrio Sports komt 2Cycle als merk ook goed uit de test. Wat we vooral vinden opvallen is de stevigheid en de variatie in de modellen. Voor nog geen veertig euro heb je al een basismodel in leuke kleuren en met spannende wielen.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

De skateboards in deze review kosten tussen de 25 en 65 euro. Er zijn – zodra je kind ouder wordt en echt fanatiek blijft skateboarden – nog duurdere modellen. Maar om te beginnen is deze top 10 prima. Je hebt volop keuze en hoeft alleen de beschermingsmiddelen nog maar bij te bestellen.