Het onderzoek van onze speelgoedredactie

Word je kindje twee jaar of heb je een cadeautje uit te zoeken voor een neefje of nichtje van twee waar je bij op bezoek gaat? Dan kun je met deze lijst met het beste speelgoed voor tweejarigen je voordeel doen. Je hoeft niet zelf op zoek, hoeft niet na te vragen of het speelgoed kwalitatief wel in orde is en hoeft ook niet in de gaten te houden of het wel bij een kindje van 2 jaar past. Wij hebben in deze review wat voorwerk voor je gedaan. Je hoeft alleen maar te kijken hoeveel je wilt uitgeven.

Het leukste speelgoed voor tweejarigen ontdekken

Kleine kindjes worden snel groot en dat houdt in dat je niet zomaar meer een knuffel cadeau kunt geven. Natuurlijk worden knuffels ook nog steeds gewaardeerd, maar het is niet meer zo dat het een origineel cadeautje is. Waarschijnlijk hebben alle knuffels al een speciale plek op bed of ergens anders in het kinderkamertje. Wil je echt iets bijzonders? Dan zoek je iets uit waar het kindje iets van kan leren. Hoe klein het ook is, iets met kleuren, cijfers, lichtjes of activiteit doet het altijd goed.

Onze #1: dit is het beste speelgoed voor een kindje van 2 jaar

Wat ontzettend goed scoort is het VTech Preschool Schep & Leer IJscokarretje. Het is 63 centimeter hoog, waardoor het kindje er achter kan gaan staan om iedereen die op visite is op een ijsje te trakteren. Wanneer het de ijscokar naar de volgende persoon duwt, komt er een leuk deuntje uit of wordt er een liedje gezongen. Bij de kar zitten opdrachten voor het maken van ijsjes en die kan de kleine uitproberen. Dit cadeau zal zeker in de smaak vallen.

Snel overzicht: Dit speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 speelgoed voor kinderen van 2 jaarVTech Preschool IJscokar: We kunnen gerust zeggen dat deze ijscokar het best viel bij de kinderredactie. Dit speelgoed raden we aan als de absolute nummer 1.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste budgetoptieMega blocks: Er is eigenlijk bijna geen kind op aarde die een blokkendoos niet leuk vindt en dat bleek ook uit onze resultaten.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
De leukste Duplo set voor 2 jaarLego Duplo stoomtrein: Deze Duplo treinset vonden we zo ontzettend leuk omdat het dynamischer is dan een gemiddelde Duplo set. Een Absolute aanrader.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom deze keer speelgoed voor tweejarigen reviewen?

Je hebt niet altijd tijd om door een speelgoedwinkel te struinen en op zoek te gaan naar een passend cadeau. Je hoort veel liever van anderen wat een leuk of leerzaam cadeau is en kijkt dan of het ook bij jouw kind past en of het item niet ver boven je budget ligt. Het kan daarom handig zijn als iemand je een eindje op weg helpt met ideeën. Is het niet voor je eigen kind? Dan is het een fluitje van een cent om het speelgoed dat je in gedachten had even te laten checken bij de ouders.

Waarom kritisch blijven bij speelgoed voor iemand van 2 jaar?

Verkoopcijfers lijken steeds belangrijker te worden en als ouders ergens gevoelig voor zijn, dan is het wel speelgoed waar het kind profijt van kan hebben. Educatief speelgoed kan op kennis en het lichaam betrekking hebben. Je kunt kleuren of woordjes leren, maar je kunt ook een beweging of houding oefenen.

Omdat de vraag naar dit soort speelgoed steeds groter wordt, bedenken speelgoedfabrikanten telkens weer iets nieuws om te kunnen voldoen aan de vraag. Hierbij moet je je natuurlijk wel bedenken dat het uiteindelijk toch gaat om winst maken en niet zozeer de zorg over jouw kindje en of het wel voldoende heeft geleerd voordat het naar de kleuterschool mag.

Zit er dan zoveel verschil tussen speelgoed voor kinderen die 1, 2 of 3 jaar zijn?

Jazeker. Er zijn boeken vol geschreven en grafieken ontwikkeld over waar een kind van een x aantal maanden of jaren voor wat betreft motorieke en cognitieve vaardigheden aan zou moeten voldoen. Je schrikt er soms van en denkt dat je kind te ver achter loopt of juist te snel gaat voor zijn leeftijd en hierdoor later op school in de problemen kan komen. Het Nederlandse onderwijs is nu eenmaal niet ingericht op kinderen die te veel afwijken van de gemiddelde prestaties.

Daarom doe je er goed aan – maar hoef je je zeker niet gek te laten maken – de ontwikkelingen van je kind in de gaten te houden. Je kunt het namelijk met bepaald speelgoed stimuleren om iets te leren. Onthoud ook dat op een leuke of grappige manier leren meer effect heeft dan geforceerd en op een te theoretische manier iets leren. Toepassen of activiteiten echt uitvoeren is beter, maar daarvoor moet je dus wel weten welk speelgoed voor welke leeftijd geschikt is.

Wat belooft de speelgoedfabrikant en kan dit wel?

 • Fabrikanten plakken een label op de doos met de leeftijd en zo gaat de verpakking de schappen in. Er wordt daarna niet verder ontwikkeld.
 • Ze geven het aan wanneer er losse onderdelen bij het speelgoed horen en zo kun je nagaan of het speelgoed voor jouw gezin (met eventueel jongere kinderen) wel geslaagd is.
 • Ze laten je ook weten of het pakket compleet is of dat je bijvoorbeeld nog batterijen moet kopen en hoe het schoongehouden kan worden.

Waar op letten bij speelgoed speciaal voor tweejarigen? Randvoorwaarden

Bij alles wat je op de verpakking van het speelgoed ziet staan, gaat het door je hoofd of het ook wel bij jouw kindje van twee past. We hebben naar de algemene aspecten van speelgoed voor tweejarigen gekeken en kwamen tot de volgende eisen:

 • Doel – het moet duidelijk zijn of het gewoon leuk speelgoed is of dat het kindje er echt iets van leert.
 • Prijs – in deze top tien proberen we voor elke portemonnee een topcadeau voor te stellen.
 • Kleuren – het speelgoed moet niet alleen leuke kleurtjes hebben, maar de kleuren moeten ook lang goed blijven.
 • Materiaal – als het van stof is, wil je het kunnen wassen in de wasmachine. Als het van kunststof is, wil je het ook af kunnen doen.

Hoe is speelgoed voor iemand van 2 jaar getest? Onze bevindingen

Gelukkig hebben we altijd wel een team van mensen dat we bij elkaar kunnen sprokkelen om leuke tests als deze uit te kunnen voeren. Voor ons is de belangrijkste taak een voorselectie te maken en voor het testteam gaat het er dan om te kijken welk speelgoed het best in de smaak valt. Hoe lang wordt ermee gespeeld? Zie je ook dat je kindje er iets van leert als het educatief speelgoed is? Het zijn allemaal punten van feedback die ertoe doen.

De top 10 met beste speelgoed voor een kindje van 2 jaar

1.     VTech – Schep & Leer IJscokar

Een kindje van 2 jaar kan achter de ijscokar gaan staan en ijsjes samenstellen in verschillende smaken.

Pluspunten:

 • Niet alleen ijsjes maken is leuk, ook de liedjes en deuntjes maken deze ijscokar een topper.
 • Groot voordeel van dit speelgoed is dat het volume door de ouders zachter gezet kan worden.

Minpunten:

 • Sommige elementen van de kar kunnen bij intensief gebruik loslaten en dan moet je kiezen of je het gewoon elke keer weer in elkaar wilt zetten, of het vast wilt lijmen.

2.     VTech Baby – Letter Locomotief

Op het karretje achter de locomotief kan het kindje zitten en aan de locomotief zit een stuur. Zo kan het kindje het hele gevaarte voortduwen.

Pluspunten:

 • Op de locomotief zitten veel knoppen en andere bewegende delen die licht geven of geluid maken. Er staan cijfers op of plaatjes.
 • Bij het karretje kan het zitgedeelte omhoog geklapt worden en dan zit er een opbergvak met blokken onder. Die blokken hebben weer letters en woordjes met een bijbehorend plaatje.

Minpunten:

 • Bij de blokken onder het zitgedeelte kunnen de stickertjes op termijn loslaten.  Je kunt deze echter weer eenvoudig vastlijmen.

3.     Happy Horse – Konijn Richie – Donkergrijs Knuffeldoekje

Dit knuffeldoekje heeft niet veel losse onderdelen. In plaats van de onderpoten heeft het een groot gedeelte van stof dat makkelijker vast te houden is.

Pluspunten:

 • De knuffel is lekker zacht en kan zomaar de favoriet worden die overal mee naartoe gaat.
 • Het konijn kan in de wasmachine, waardoor het niet erg is als het vies wordt. Je kunt het lekker zelf wassen.

Minpunten:

 • Check regelmatig de naden bij knuffels, want ook bij deze kunnen ze op termijn loslaten.

4.     Fisher-Price – Speelgoedkassa

Wie kent hem niet: de speelgoedkassa van Fisher-Price. Voor een duurder cadeau koop je er ook nog een winkeltje bij, zodat er met de kassa echt iets afgerekend kan worden.

Pluspunten:

 • Op de munten staan cijfers en die cijfers staan ook op de toetsen die aangeslagen worden. Je kind leert dus welke cijfers bij welke toets horen.
 • Het geluid van de kassa vinden wij erg leuk, al realiseren we ons wel dat kassa’s tegenwoordig dit geluid niet meer maken aangezien alles digitaal gaat.

Minpunten:

 • Speelgoed wordt vaak op zo’n manier in elkaar gezet door de fabrikant, dat jij of je kind het niet open kunnen maken. Dit zou namelijk betekenen dat er makkelijk onderdelen los kunnen raken waar een kind zich in kan verslikken. Het betekent echter ook dat als er een veer of iets anders (zoals bij deze kassa) klem zit, je het speelgoed niet zelf kunt repareren.

5.     LEGO DUPLO – Stoomtrein

Voor de bouwers is dit een leuk eerste bouwpakketje van een spoor met trein.

Pluspunten:

 • Het leukste aan dit speelgoed vinden wij dat je het verder uit kunt breiden, waardoor je een langer spoor krijgt of een brug kunt toevoegen.
 • Je kind leert vormen in elkaar passen en ontwikkelt hiermee zijn motoriek.

Minpunten:

 • Als dit het favoriete speelgoed wordt, kun je het beste aandelen in batterijen kopen.

6.     Mega Blocks First Builders – 60 Maxi Blokken Met Tas Blauw

Het tweede constructiespeelgoed op deze lijst betreft deze tas met gekleurde blokken.

Pluspunten:

 • Er zitten 60 blokken in verschillende kleuren en vormen in de tas, waardoor je kind kan oefenen met kleuren en leert hoe hij blokken op elkaar zet en stevig vastzet.
 • De tas lijkt een klein dingetje, maar je hebt bij het opruimen snel door of er nog blokken ergens onder verstopt liggen.

Minpunten:

 • Door het formaat van de blokken kunnen ze wel eens minder stevig zijn.

7.     VTech Toet Toet Auto’s – Vigo Vuilniswagen

Het leukste aan Vigo Vuilniswagen vinden we de losse vuilnisbakjes waar je de kleppen van open kunt maken.

Pluspunten:

 • Drukt je kindje op het gezichtje voor op de vuilniswagen, dan beginnen er liedjes of deuntjes te spelen.
 • Ons valt vooral op hoe stevig dit speelgoed is. Er kan wild mee gespeeld worden en dan nog blijft het heel.

Minpunten:

 • Het wordt nog leuker voor je kind als je de set met de andere varianten uitbreidt, maar dan ben je dus wel een flink bedrag kwijt.

8.     SmartMax Magnetic Discovery – My First Farm Animals

Je hebt in deze serie ook de safari dieren, maar dit speelgoed betreft dieren van de boerderij.

Pluspunten:

 • Je kind leert de vormen en kleuren bij elkaar te zoeken, al kan het ook andere combinaties maken. Dan is het weer leuk om er een nieuwe dierennaam bij te verzinnen en de fantasie te stimuleren.
 • Verder kunnen kinderen oefenen met puzzelen door met behulp van de magneet de stukjes in elkaar te schuiven.

Minpunten:

 • Let op, want ook voor tweejarigen kunnen er nog kleine onderdelen bijzitten.

9.     PLAYMOBIL 1.2.3 Meeneem Ark van Noach

Deze ark heeft een hendel, waardoor je kind dit speelgoed makkelijk mee kan nemen.

Pluspunten:

 • Haal je het dek eraf? Dan verschijnt er een opbergruimte in de ark voor alle dieren.
 • Het is leuk om te oefenen met diersoorten.
 • Het leukste vinden wij echter dat je dit speelgoed mee in bad kunt nemen.

Minpunten:

 • Op de doos staat dat de ark geschikt is voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Onze ervaring is dat het speelgoed daarna al snel saai wordt. Er is dan leuker speelgoed voor tweejarigen.

10.  Little Tikes – Buitenspeelgoed – Zandbak of Watertafel –  in de vorm van een Piratenboot

Als het lekker weer is, biedt deze tafel die met zand of water gevuld kan worden ontzettend veel plezier en leuke momenten op.

Pluspunten:

 • Als er water in zit, kun je allerlei molentjes in beweging brengen door er water in te laten stromen.
 • Bij minder goed weer vul je de bak met zand en is er net zoveel lol te beleven.

Minpunten:

 • Dit is het duurste speelgoed in deze top tien en er zijn wel extra attributen nodig om het aantrekkelijk te houden als er geen water inzit.

Beste uit de test

De Mega Blocks tas met 60 blokken komen ook erg goed uit de test. Dit is speelgoed dat zowel jongens als meisjes leuk vinden. De vrolijke kleuren passen bij beiden, maar mocht je toch liever meer meisjeskleuren willen hebben, dan kan dat ook. Er is namelijk ook een tas met roze en paarse blokken.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

In deze top tien vond je speelgoed van tussen de 10 en 90 euro. De knuffel is vooral lief en zacht, terwijl de kassa meer tot rollenspellen uitdaagt. Ga je voor een duurder cadeau? Dan zouden we altijd adviseren even bij de ouders te checken of het dit nog niet heeft.

Een second opinion van onze pedagogiek-redactie

Ook onze pedagogiek-redactie hebben we gevraagd om dit thema te onderzoeken. De resultaten vind je hieronder:

Beste speelgoed 2 jaar: dit speelgoed is ideaal voor een tweejarige

Tweejarigen zitten in de overgangsfase van baby naar peuter. Een peuter kruipt, leert lopen en praten. Een baby ligt in de wieg. Kortom: welk speelgoed is nu eigenlijk geschikt voor die lastige leeftijd? Dat is precies wat we in dit artikel gaan bespreken. We gaan uitgebreid uitleggen waar je op moet letten als je speelgoed koopt voor een tweejarige. Ook delen we onze eigen tweejarigen speelgoed tips met je. Speelgoed kopen? Dat wordt kat in het bakkie.

Onze uitgebreide zoektocht naar het beste speelgoed voor 2-jarigen

Wat te kopen voor een tweejarige? Dat vroegen wij ons ook af. Gelukkig hebben we heel wat jaartjes ervaring als speelgoed reviewers op ons naam staan. Niet alleen hebben we ervaring met reviewen van speelgoed, maar met reviewen in het algemeen. Als we niet helemaal zeker zijn van onze zaak, baseren we ons oordeel op de experts: klanten van het product zelf. Zo graven we bij elk onderzoek door tal van reviews – tientallen of honderden.

Snel overzicht: Deze 2-jarigen speelgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste budgetoptieLEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen – 10949: Dit speelgoed biedt een kwalitatieve ervaring voor een voordelige prijs. Het speelgoed helpt niet alleen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, maar ook bij emotionele en sociale intelligentie. Met de vier verschillende diertjes hebben kinderen eindeloze mogelijkheden tot rollenspel. Het extra stripverhaal in de bouwinstructie zorgt voor nog meer plezier tijdens het spel. >> Check laagste prijs
Beste educatieve keuzeElectro Wonderpen Nijntje – Educatief Spel: We vinden dat deze set kinderen op een leuke manier uitdaagt en tegelijkertijd leert. Het speelgoed heeft verschillende leerzame thema’s die de nieuwsgierigheid van je kind zullen wekken. Bovendien biedt de muzikale feedback een leuke beloning wanneer ze de juiste antwoorden vinden. Hoewel er een suggestie is voor meer variatie in de vraagkaarten, geloven we dat het nog steeds een waardevolle toevoeging is aan de speelgoedcollectie van elk kind. >> Check laagste prijs
Beste voor creativiteitStick-O Basic Set – 30 onderdelen -magnetisch: We zijn fan van dit magnetische speelgoed omdat het kinderen aanmoedigt om hun verbeeldingskracht te gebruiken. Met 30 verschillende onderdelen kunnen ze eindeloze combinaties en vormen creëren. Het is niet alleen geweldig voor de fijne motoriek, maar het geeft ook ruimte voor kinderen om hun creativiteit te uiten. Bovendien kan het speelgoed meegroeien met het kind, waardoor het zelfs voor een drie- of vierjarige nog interessant is. >> Check laagste prijs

Onze nummer één 2-jarigen speelgoed: beter zul je online niet vinden

We zullen maar gelijk verklappen wat volgens ons het beste speelgoed voor een tweejarige is: de “Ik Leer Vormen en Kleuren” set van Ik leer. Aan de hand van deze leuke set komt elke tweejarige op speelse wijze in contact met kleurtjes en vormen. Leren is leuk als het maar spelenderwijs gebeurt. Deze set bevat liefst zes verschillende spelletjes die kinderen alles leren over kleur en vorm. Ook wordt de woordenschat vergroot en worden er verbanden gelegd.

Beste budgetoptie 2-jarigen speelgoed

Op zoek naar leuk speelgoed voor een eerlijk prijsje? Dies dan voor de Lego Duplo set Boerderijdieren Verzorgen. Dit setje bestaat uit grote onderdelen en komt met 4 leuke diertjes. Ouders en kinderen samen zullen urenlang plezier beleven. Spelen met en zorgen voor speelgoeddiertjes verbeterd de emotionele en sociale intelligentie van kinderen.

Wat maakt ons geschikte reviewers van 2-jarigen speelgoed?

Zoals gezegd, zijn wij ervaren reviewers. Niet alleen reviewen wij op grote schaal speelgoed, ook reviewen we tal van andere artikelen, van huishoudartikelen tot de beste sportfietsen. We weten precies hoe we het aan moeten pakken als we niet helemaal zeker zijn over de kwaliteit van een product. Door voldoende productreviews te raadplegen achterhalen we snel de waarde van speelgoed. Zo zien we precies wat er goed aan is en wat er niet deugt.

Blijf kritisch op het aanbod 2-jarigen speelgoed

Het is noodzakelijk dat je heel kritisch blijft op het speelgoed dat je aan een tweejarige geeft. Allereerst omdat de motoriek van jonge kinderen nog niet voldoende hoog is. Tweejarigen zullen per ongeluk met dingen gooien, dingen omverwerpen, op dingen bijten en als het speelgoed kleine onderdeeltjes heeft, misschien zelfs dingen inslikken. Veiligheid is dus de eerste eis.

Let ook op de ontwikkelingsfase

Waar is een kind van 2 jaar precies toe in staat? Een tweejarige zal flink wat controle over zijn of haar lichaam hebben. Er wordt flink wat afgeklauterd, gelopen en gerend. Zowel de grove als de fijne motoriek zijn sterk verbeterd ten opzichte van de één jarige. Dat betekent dat speelgoed meer uitdagend mag zijn. Een tweejarige kan met kralen spelen en blokken stapelen.

Dit kan een kind van twee

Waar is een kind van twee precies toe in staat?

 • Een tweejarige kan met een bal spelen zonder uit evenwicht te raken
 • Een tweejarige kan ballen gooien (maar nog niet zo goed mikken)
 • Meestal ook al rennen
 • Voorwerpen oppakken
 • Kleuren herkennen en deze ook ordenen
 • Spreekt rond de 200-300 woorden
 • Eenvoudige aanwijzingen en vragen worden begrepen
 • Speelgoed delen gaat nog niet zo goed: er wordt vooral alleen gespeeld.

Dit is wat een tweejarig kind bijleert

Een tweejarig kind is volop in ontwikkeling. Dit is wat hij of zij aan het leren is:

 • Met beide voeten opspringen
 • Met loopfiets of driewieler fietsen
 • Een balletje gericht gooien
 • Liedjes zingen en dansjes doen
 • Vormen, kleuren en getallen herkennen en zelf benoemen
 • Leren samenspelen met andere kinderen.

Wat beloven makers 2-jarigen speelgoed meestal? Is dit gebakken lucht?

De makers van speelgoed – ongeacht voor welke leeftijd het is – zullen je beloven dat je kind eindeloos wordt uitgedaagd. In de praktijk is het vaak helaas niet zo simpel. Kinderen zijn slim en leren snel. Dat is ook het idee van speelgoed. Het risico bestaat wel dat ze snel op speelgoed zijn uitgekeken, zeker een 2-jarige die nog volop in ontwikkeling is. Voor je het weet, is bepaald speelgoed al niet interessant meer en heeft hij of zij een nieuwe uitdaging nodig.

Aanschaf van 2-jarigen speelgoed: hier let je op

Wist je dat er ook zoiets als een “Schijf van Vijf” voor speelgoed bestaat? Jazeker. Goed speelgoed (ook voor de tweejarige) voldoet aan elk van deze vijf punten. Deze punten zijn:

 • Creativiteit – speelgoed moet voldoende creatieve uitdaging bieden zonder dat het om spelregels of eindresultaat draait
 • Constructief – met speelgoed moet je dingen op kunnen bouwen, zoals je met blokken kunt
 • Cognitief – speelgoed moet het geheugen trainen, een telboekje doet bijvoorbeeld wonderen
 • Sociaal – de leukste spelletjes zijn spelletjes die je samen doet; denk maar eens aan Memory of Domino
 • Bewegen – voor alle mensen geldt dat bewegen belangrijk is, dus ook voor 2-jarigen. 2-jarigen moeten extra veel bewegen zodat ze hun motoriek kunnen oefenen, zowel de grove (ledematen bewegen en evenwicht bewaren) en fijne motoriek (zaken als hand-oog coördinatie).

Let ook op materiaal

Heel belangrijk is het verder dat je materiaal van voldoende kwaliteit aanschaft. Kies voor duurzaam, kies voor hout of stevig kunststof. Kies voor veilig: het materiaal moet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Kies voor materiaal dat niet snel breekt en geen scherpe kanten heeft.

Samenzijn heel belangrijk

Van tweejarigen is bekend dat ze nog niet heel goed zijn in lang alleen spelen. Hoewel ze speelgoed nog niet graag met leeftijdsgenootjes delen, willen ze wel graag een ouder in de buurt hebben die hen helpt of assisteert. Ook vinden tweejarigen het leuk die persoon na te doen. Kies dus bij voorkeur voor speelgoed waarbij ouder en kind samen “aan de slag” kunnen.

Hier zijn één- en tweejarigen dol op

Eén- en tweejarigen spelen graag met het volgende speelgoed:

 • Loopautootjes en loopfietsjes
 • Een speelgoedhondje
 • Pop of knuffel
 • Eenvoudige prentenboekjes
 • Stapelblokken, blokkenstoven en vormpuzzels
 • Ballen met of zonder glijbaantje
 • Bad speeltjes als emmers, bakjes, servies, gietertjes en drijfbeesten doen het ook erg goed.

Onze onderzoeksdata: 2-jarigen speelgoed hebben we zo onderzocht

Goed tweejarigen speelgoed is volgens ons speelgoed dat aan deze criteria voldoet:

 • Tweejarigen speelgoed moet geheel veilig zijn
 • Moet voldoende uitdaging bieden
 • Moet een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding hebben
 • Moet de creativiteit prikkelen
 • Moet cognitieve en of motorische functies stimuleren (met andere woorden: helpen bij de ontwikkeling van hersenen en of het lichaam zelf)
 • Moet positieve reviews hebben op online webshops.

2-jarigen speelgoed één: Ik Leer Vormen en Kleuren van Ik Leer is de beste algemene keuze 2-jarigen speelgoed

Het eerste speelgoed in deze lijst hebben we eerder al besproken. Dit is de “Ik Leer Vormen en Kleuren” set.

 • Deze set bevat liefst zes verschillende spelletjes om kleuren en vormen te leren
 • Ook leren kleintjes alles over silhouetten en vergroten ze hun woordenschat aan de hand van het leggen van verbanden
 • Spelletjes in verschillende moeilijkheidsgraden
 • Het ontwerp is leuk.

2-jarigen speelgoed twee: LEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen – 10949 is de beste budgetoptie

Het tweede speelgoed in de lijst is de Lego Duplo Boerderijdieren Verzorgen set. Deze biedt het volgende:

 • Lego Duplo is materiaal van hoge kwaliteit
 • Niet alleen de fijne motoriek wordt ontwikkeld, maar ook de emotionele en sociale intelligentie
 • Eindeloze mogelijkheden tot rollenspel met de vier verschillende diertjes
 • Voordeligste koop
 • De bouwinstructie is met leuk stripverhaal voorzien – zo beleven kleintjes extra plezier tijdens het spel.

2-jarigen speelgoed drie: de Nijntje Electro Wonderpen is een superleuk educatief spel vanaf 2 jaar

Ken jij de Nijntje Electro Wonderpen al? Met deze pen kun je het volgende:

 • De set heeft verschillende leerzame thema’s en zal de nieuwsgierigheid van je kind wekken
 • Los verschillende vragen op – bij een goed antwoord zal een lampje gaan branden en wordt een muziekje afgespeeld
 • Meerdere kinderen kunnen tegelijk spelen (of speel met papa en mama samen)
 • De prijs-kwaliteit van de Nijntje Wonderpen is prima
 • Leuk voor fans van Nijntje
 • Een nadeel: er zit niet heel veel variatie in de vraagkaarten (een extra setje kaartje zou wel mogen).

2-jarigen speelgoed vier: met de Stick-O Basic Set kan je kindje tal van combinaties vormen

De Stick-O Basic Set stelt je kinderen in staat verschillende combinaties te vormen met magneetjes.

 • Leuk magnetisch speelgoed voor eindeloos vormpjes bouwen
 • In de doos vind je aanwijzingen voor het vormen van 36 verschillende figuurtjes – maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk
 • Leuk om samen met je kind te doen
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Ook een drie- of vierjarige zal nog graag met dit speelgoed spelen.

2-jarigen speelgoed vijf: de LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden – 10931 is ideaal voor kleine klussers

Nog meer Lego Duplo in de lijst: ditmaal de Truck & Graafmachine set met Rupsbanden. Deze set bestaat uit 2 bouwvakkerfiguurtjes, plus een kiepwagen en een graafmachine.

 • De cabine van de graafmachine kan ronddraaien en de schep beweegt
 • Voer verschillende taken met de machines open
 • Het rotsblok kan echt opensplijten!
 • Ook deze Lego Duploset is goed voor de fijne motoriek
 • Lego Duplosets zijn eenvoudig met elkaar te combineren
 • Altijd duidelijke instructies.

2-jarigen speelgoed zes: de TIMIO Educatieve audio- en muziekspeler met 5 disks helpt bij het leren van liedjes, woordjes en verhalen

Het volgende speelgoed in de lijst is de Timio Educatieve audio- en muziekspeler inclusief vijf disks.

 • Deze muziekspeler helpt kinderen woordjes leren, verhalen en liedjes te onthouden
 • De speler werkt in liefst 8 verschillende talen
 • De TIMIO Educatieve audio- en muziekspeler heeft in 2021 de Baby Innovations Award gewonnen
 • Er zijn liefst 20 alternatieve disks apart te koop
 • De audio- en muziekspeler stimuleert meerdere zintuigen tegelijk
 • Geen internetverbinding of installatie vereist
 • Het volume is makkelijk aan te passen
 • Na tien minuten schakelt het apparaat zichzelf uit
 • Enige nadeel: de 3 benodigde AA batterijen worden niet meegeleverd.

2-jarigen speelgoed zeven: de Blockaroo robot box 10 stuks-magnetisch speelgoed is leuk voor in bad

Op zoek naar iets leuks voor een tweejarige? Ook de Blockaroo Robot Box met 10 stuks magnetisch speelgoed klaart de klus. Dit speelgoed is specifiek gebruikt voor in het bad.

 • Het magnetische speelgoed is veelvuldig op veiligheid getest
 • De handige magneetjes maken bouwen heel eenvoudig
 • De schuimrubberen ‘steentjes’ blijven drijven
 • Uitwassen in de vaatwasser? Jazeker!

2-jarigen speelgoed acht: de Pilsan Autogarage Autobaan is super leuk voor kleine autootjes fans

Tweejarigen zullen ook al interesse tonen in autootjes. De Pilsan Autogarage Autobaan zal zeker in de smaak vallen.

 • Laat de autootjes naar beneden rollen en takel ze vervolgens met de lift weer omhoog
 • De set bevat drie autootjes
 • De set is ook makkelijk in elkaar te zetten
 • Het speelgoed is veilig en duurzaam.

2-jarigen speelgoed negen: de Bumba 4 x stoffen pull back auto’s Speelgoedvoertuig zijn heerlijk zacht

Wat dacht je van de Bumbo vier keer stoffen Pull back auto’s? Deze zijn groot en lekker zacht.

 • De wieltjes van deze autootjes kunnen afgenomen worden
 • Met pull back systeem: even naar achter trekken en ze schieten vervolgens vanzelf naar voren!
 • Vier verschillende modellen autootjes: een politiewagen, ziekenwagen, brandweerauto en – ieder smikkelaars favoriet – de ijscowagen
 • Dankzij het grote model zijn gemakkelijk vast te pakken.

2-jarigen speelgoed tien: het VanPauline Strandsetje 7-delig is super leuk voor op het strand en in de zandbak

Op zoek naar een leuk speelsetje voor in de zandbak? Dan moet je zeker het Strandsetje van VanPauline overwegen.

 • Dit strandsetje heet naast schepjes, een gietertje en emmertje ook ‘gereedschap’ in de vorm van ijsjes
 • Alles makkelijk opbergen in het bijgeleverde mandje
 • Drie vrolijke kleuren: karamel, roze en rood
 • Bevalt het niet? Dan krijg je je aankoopbedrag terug via de niet-goed-geld-terug garantie
 • Plus fabrieksgarantie van drie maanden.

Lego Duplo: volgens Speelgoedtop10.nl het beste 2-jarigen speelgoed

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar bij tweejarigen valt Lego Duplo heel erg in de smaak. Dit speelgoed is door Speelgoedtop10.nl uitgeroepen tot beste speelgoed voor elke 2-jarige. Het maakt eigenlijk niet uit welk setje je koopt: elke set met bouwblokken en met minifiguren heeft voldoende speelplezier te bieden. Ook is het materiaal van erg hoge kwaliteit.

Jouw 2-jarigen speelgoed vervolgstap

We hebben je een aantal tips gegeven voor het zelf uitkiezen van het beste speelgoed voor 2-jarigen. Na het lezen van dit artikel zou het duidelijk moeten zijn waar de gemiddelde 2-jarige behoefte aan heeft. We hebben onze eigen top tien speelgoed voor 2-jarigen met je gedeeld. Hopelijk zit er iets geschikts voor je tussen. Zo nee, dan heb je de kennis zelf iets te kiezen.