Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: Numsy apparaat voor betere slaap van jong en oud

De naam Numsy komt je misschien nog niet bekend voor. Het gaat hier om een apparaat dat white noise geluiden maakt en dat je helpt om in slaap te vallen. Behalve het apparaat zelf zijn er ook andere bronnen om beter te leren slapen. Er zijn slaapgidsen, slaapcoaches en een hele slaapcommunity (die niet slaapt als je ze raadpleegt). Vandaag reviewen we vooral de apparaten van Numsy en wat ze voor jou, je baby of de andere slaapgebrekkigen in je gezin kunnen betekenen.

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Moeilijk in slaap vallen, in slaap blijven en een middel als Numsy

Je kent die deuntjes op YouTube wel die je helpen bij het concentreren of tot rust komen. Het zijn niet altijd white noise geluiden. Soms gaat het om regen dat op het dak tikt. Dan kan er onweer bijkomen dat juist weer een tegenovergesteld effect heeft, maar het kan ook om lichte regendruppels gaan die je in een soort van trance brengen. Om lekker in slaap te vallen is regen niet per definitie nodig – al hebben we er in Nederland genoeg van – en is een Numsy voldoende.

Waarom Numsy apparaten beoordelen?

Als het gaat om apparaten of gadgets die het leven beter maken, zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste of slimste bedenksels. White noise kenden we al en geluiden uit de natuur om je in een bepaalde staat te brengen, zijn ons ook niet vreemd. Met een Numsy apparaat kun je je de volledige aandacht opeisen en je onderbewuste tot bedaren brengen, zodat je lekker in slaap valt en ook langer in diepere slaap blijft. Numsy is dus een ondersteunend middel voor goede nachtrust en het is niet aan leeftijd gebonden.

Waarom het ene white noise apparaat niet het andere is

Er zijn diverse white noise apparaten, maar ze hebben niet allemaal dezelfde vormgeving of functionaliteiten en zeker als je het apparaat voor de jongste leden binnen je gezin koopt, wil je dat het voldoet aan bepaalde eisen. Het moet stevig zijn, geen gevaarlijke stoffen bevatten en ook veilig in het gebruik zijn. Verder zijn er apparaten waar je maar een enkel geluid krijgt, terwijl je met Numsy veel meer keuze in geluiden hebt.

Weer een apparaat in huis, nu om te slapen

De een heeft zijn huis al vol met allerlei handige apparaatjes, de ander wil er niet aan. Als jij iemand bent die ook van handige gadgets houdt, is Numsy zeker de moeite van het nader onderzoeken waard. Natuurlijk hoef je het niet te kopen als er niemand problemen heeft met slapen. Toch kun je het een van de vijf Numsy’s ook gebruiken voor momenten dat je je moet concentreren of als achtergrondgeluid bij bijvoorbeeld meditaties.

Wat belooft een Numsy te doen?

Op dit moment zijn er vijf verschillende white noise apparaten bij Numsy te bestellen. Elk hebben ze een andere vormgeving (vierkant, rond, liggend of staand) en allemaal hebben ze speciale features, zoals hoe lang ze aan een stuk kunnen spelen, hoeveel deuntjes erop zitten en of er nog extra lichtjes als afleiding op het apparaatje aangebracht zijn. Het doel blijft bij allen hetzelfde: de mens – jong of oud – op prettige wijze in slaap brengen en lekker door laten slapen.

Waar let je op bij white noise apparaten als een Numsy?

Kijk je bijvoorbeeld op internet gaat rondsnuffelen, dan zie je nog veel meer verschillende merken met white noise machines. Vooral de kleuren en vormen (ook in zwart of ingebouwd in een knuffelbeer) vallen op, omdat Numsy vooral witte en strakkere vormen uitgebracht heeft. Voor elk white noise apparaat geldt echter dat je het:

 • Veilig wilt kunnen gebruiken (jij of je baby of kind)
 • De nacht door wilt kunnen afspelen en niet te vaak hoeft op te laden
 • Het volledig geleverd wordt met oplaadmogelijkheden
 • Je voldoende keuze in geluiden hebt
 • Het stevig staat als er niet mee gespeeld kan worden of als het niet is om vast te houden
 • Het goed geluid geeft en het volume handmatig ingesteld kan worden voor de luisteraar

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Welke test hebben we met Numsy gedaan?

We hebben voor dit onderzoek vier van de vijf modellen getest. Waarom niet alle vijf de Numsy apparaatjes vraag je je af? De vijfde (Numsy Calm Bamboo) is identiek aan de Numsy Calm, behalve dan het materiaal waar het white noise apparaat van gemaakt is. Voor wat betreft de opties en het geluid is er echter geen verschil. Alle white noise machines zijn door diverse teamleden thuis getest op hun gebruiksgemak en effectiviteit. Dat leverde leuke resultaten en een aantal – eindelijk – uitgeslapen collega’s op.

Wat is een Numsy precies?

De Numsy is een klein apparaatje met een geluidsbox en een binnenwerk dat voorgeprogrammeerd is met bepaalde geluiden. Het apparaat kan opgeladen worden en is daarmee flexibel met je mee te dragen. Ook als je een lange rit voor de boeg hebt en je kleintje wilt laten slapen, is de Numsy een ideale metgezel voor onderweg. (alleen zelf wel goed wakker blijven) Elk Numsy apparaat heeft verder verschillende functies waar je tussen kunt switchen.

Waar komt de Numsy vandaan?

Alle foto’s op de website van Numsy laten een heel jong team zien, waarbij je het vermoeden krijgt dat hier een aantal jonge ouders tussen zitten met kleintjes met slaapproblemen. Het team achter Numsy zit in Den Bosch en het bedrijf is ook officieel geregistreerd. Dat kun je zien aan het BTW- en KvK-nummer. Numsy wil het leven een stukje aangenamer maken en doet dat niet alleen graag voor baby’s, maar ook voor kinderen en volwassenen. Het geluid van white noise kan namelijk wonderen doen.

Hoe ziet een Numsy apparaat eruit?

Zoals we al zeiden, zijn er vijf verschillende Numsy’s op het moment van deze review:

 1. Numsy Original 2.0 is rechthoekig van vorm (wel met afgeronde hoeken) en is voorzien van vijf basisknoppen om het apparaat te bedienen.
 2. Numsy Touch is rond en heeft de stof van een geluidsbox rondom. Boven op het apparaat zitten de knoppen ter bediening van de Numsy.
 3. Numsy Move is ook rond, platter en heeft ook aan de bovenzijde geluidsboxmateriaal. Hij oogt hierdoor aaibaarder dan de rest van de Numsy’s.
 4. Numsy Calm is een rechtopstaand ei-vormig model. Het heeft een lichtgele rand, het bovenste deel is de geluidsbox en het onderste deel heeft de knopjes ter bediening.
 5. Numsy Calm Bamboo is gelijk aan de Numsy Calm, alleen is er met ander materiaal (bamboe) gewerkt tijdens de vormgeving.

Onze test met de Numsy’s

Een test als deze doe je niet een enkele nacht, want dat levert te weinig bruikbare gegevens op. Onze collega’s en testers in dit geval namen elke Numsy twee weken lang mee naar huis om te zien wat het effect was. Om ruis te voorkomen is er telkens maar een apparaat tegelijk meegenomen. Later kon er gewisseld worden en zo kregen we ook de meest heldere informatie teruggekoppeld.

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Onze ervaringen met de diverse Numsy’s

In de wereld van gadgets is een white noise machine een van de hoogste scorende apparaten. Ze zijn niet altijd even goed doorontwikkeld of bruikbaar voor langere periode en dat is in het geval van slapende baby’tjes wel zo handig. Elk van de Numsy’s is doordacht ontworpen. Wel hebben wij ervoor gezorgd dat de baby of het kleine kind niet met het apparaat ging spelen. Wij vinden dit gewoon geen veilig speelgoed om bijvoorbeeld in het ledikantje erbij te leggen.

Numsy en ervaringen gedeeld met Consumentenbond, Radar of Kassa

Bij Radar staat een heel artikel over witte ruis (of white noise) en wat het voor je slaappatroon kan doen. De Consumentenbond zoomt in op wat goed slapen voor effect heeft op je gezondheid. Dit spreekt dus voor het gebruik van een middel om je fijn te doen inslapen en doorslapen. Als laatste vind je bij Kassa een audiofragment over white noise en waarom we er eigenlijk zo graag naar luisteren.

Gebruikte bronnen

Kosten van de vijf Numsy white noise machines

 1. Numsy Original 2.0 – 25 euro
 2. Numsy Touch – normaal 70 euro, nu 52 euro
 3. Numsy Move – normaal 50 euro, nu 45 euro
 4. Numsy Calm – normaal 50 euro, nu 40 euro
 5. Numsy Calm Bamboo – normaal 50 euro, nu ook met 10 euro korting

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Is het slim om te investeren in een Numsy white noise apparaat?

Je moet geen gadgets aan je slaapkamer gaan toevoegen als je nergens problemen mee hebt. Het kan echter wel een oplossing zijn als je zelf slecht in slaap komt of moeilijk de nacht doorslaapt. Baby’s moeten wennen aan hun bestaan en ritme op aarde, maar als mens kun je ook wel eens een hulpmiddel gebruiken om je gedachten tot rust te brengen. Dat is precies wat white noise voor je doet. Het kalmeert je brein door eentonige geluiden, waardoor je jezelf toestaat om piekeren uit te schakelen en lekker soepeltjes in slaap te vallen. Er is gewoon geen ruimte voor iets anders.

Wat vinden wij van de Numsy apparaten die white noise geluiden produceren?

Design

Met de verschillende vormen die te bestellen zijn, zit er voor iedereen wel iets tussen. Volwassenen zijn waarschijnlijk meer fan van de rechthoekige of platte Numsy, terwijl (kleine) kinderen de Numsy Calm (beide modellen) meer kunnen waarderen.

Geluid

Het geluid dat uit alle apparaten komt is goed. Het is zacht genoeg te zetten, zodat het niet afleidt en wakker houdt. Het geluid is helder en de verschillende keuze tussen geluiden maakt het mogelijk om voldoende af te wisselen.

Prijs

Een white noise apparaat hoeft niet duur te zijn en dat blijkt ook maar weer met de Numsy’s. Maak je gebruik van de aanbiedingen van dit moment? Dan ben je tussen de vijf en zeventien euro goedkoper uit dan normaal.

Voor- en nadelen van white noise machines als de Numsy

Voordelen

 • Met een simpel apparaat zorg je voor betere nachtrust bij baby, kind, tiener of volwassene.
 • Het apparaat werkt lang genoeg en je hoeft niet tussentijds op te laden en de slaap weer te onderbreken.
 • Door de keuze uit verschillende geluiden gaat het apparaat nooit vervelen. Je kunt het ook gebruiken voor geconcentreerd studeren.

Nadelen

 • Je moet het natuurlijk wel eens in de zoveel tijd opladen.
 • Het is weer een extra gadget in huis waarvan je het beloofde effect eerst nog maar moet afwachten.

Onze score voor de Numsy’s

Een van de vijf Numsy apparaten is aan te raden als je al andere dingen hebt geprobeerd om jezelf of iemand binnen je huishouden (door) te laten slapen. Het is geen duur apparaat, terwijl het wel veel effect kan hebben. De kwaliteit van slapen kan enorm verbeterd worden. Het apparaatje is niet te groot en door zijn lichte kleur valt het niet enorm op in een slaapkamer. Het geluid is goed. De verschillende geluiden zijn fijn om eens af te wisselen en je zult zeker een favoriet geluid hebben. 

Hoe verschilt de Numsy van andere white noise machines?

Andere merken of modellen kiezen ook voor andere kleuren. Zo zijn er white noise apparaten die geheel zwart zijn. Dit kan bij een donker interieur voor tieners of volwassenen beter passen, maar wij vinden zelf de lichtere kleuren beter ogen. Ze vallen niet zo op in hun design.

Verder verschilt het per merk ook hoeveel geluiden er geproduceerd kunnen worden. Sommigen kunnen ook natuur- of diergeluiden maken. Anderen focussen zich echt alleen op white noise.

Waarom geen gratis white noise geluiden via YouTube afspelen?

Op YouTube vind je diverse kanalen die white noise geluiden laten horen (https://www.youtube.com/results?search_query=white+noise). Toch is een los apparaat handiger wat ons betreft, want op YouTube krijg je altijd reclames (aan het begin of tussendoor) en deze reclames zijn altijd op een luider volume dan het normale filmpje. Als het je doel is om in slaap te vallen of in slaap te blijven, moet je tussentijds niet wakker gemaakt worden door het andere en hardere geluid van reclames. Het lijken gratis filmpjes, maar je mist je doel met deze white noise geluiden.

Voor wie is een van de vijf Numsy’s geschikt?

Over de vorm van de Numsy kan smaak verschillen, maar uiteindelijk kan iedereen die op zoek is naar een middel om beter te kunnen slapen en sneller in slaap te kunnen vallen gebaat zijn bij een white noise machine. Wil je het eerst proberen voordat je er eentje koopt? Dan kun je YouTube eerst een kans geven om te kijken of je white noise überhaupt fijn vindt om naar te luisteren.

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Wat moet je doen met je Numsy?

Is je Numsy besteld en heb je hem ontvangen? Dan kijk je of hij al opgeladen is of dat dat het eerste is dat je moet doen. Daarna ga je luisteren naar de verschillende geluiden en kijk je waar je het white noise apparaat het beste kunt neerzetten. Zet de machine aan als je naar bed gaat en laat alle andere afleiding (het licht van tablets, telefoons en andere zaken) achterwege en geef jezelf alle ruimte om in diepe slaap te komen. Na een aantal avonden merk je vanzelf het effect.

Hoe vaak wordt de Numsy van een update voorzien?

Het apparaat dat je in huis hebt, is wat het is. Je kunt niet later updates draaien en bijvoorbeeld twee keer zoveel geluiden uploaden. Wat je wel ziet, is dat het design van de Numsy kan veranderen. Hier kunnen klantenwensen van invloed zijn, want als er een bepaalde smaak of bepaald stofje voor de speaker trendy is, kan dit door de ontwikkelaars van Numsy meegenomen worden bij de volgende ontwerpen.

Niet blij met je Numsy?

Op de website vind je een retourformulier dat je kunt uitprinten en meesturen. Binnen dertig dagen kun je elke Numsy die je gekocht had terugsturen en dan krijg je je geld terug. Voor andere retourzendingen kun je het beste van te voren even contact opnemen met de helpdesk van Numsy in Den Bosch.

Ervaringen van anderen met Numsy

Eigenlijk horen we alleen maar positieve geluiden over white noise apparaten en Numsy. Zowel ouders van pasgeboren baby’s als ouders van tieners die moeten studeren voor examens zijn te spreken over de afleiding en concentratie die de geluiden bieden.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
TrustpilotNumsy scoort 4 van 5 sterren. Er worden alleen maar voldoendes gegeven en feedback gaat vooral over het positieve effect van het white noise apparaat.
Slaap BalansOok Slaap Balans is te spreken over de Numsy. Het heeft vooral geholpen om baby’s rustig te laten slapen en door te helpen slapen.
Rustige NachtBij Rustige Nacht worden de verschillen tussen de oude Numsy Original en de 2.0 aangekaart. (meer tijd, ander licht en meer deuntjes) Het eindoordeel is alleen maar positief en het apparaat wordt vooral geadviseerd aan jonge of nieuwe ouders.

Conclusie: wel of geen Numsy bestellen?

De goedkoopste Numsy kost je 25 euro en hierbij krijg je ook nog allerlei tips om het in slaap vallen en in slaap blijven nog beter te laten verlopen. Wat ons betreft – en ons hele testteam met de mensen die er thuis van hebben kunnen genieten – is dit iets dat je een kans moet geven om de overduidelijke effecten zelf te ervaren.

ReviewNumsy
SamenvattingVoor het bedrag hoef je het niet te laten en de effecten zijn niet alleen wetenschappelijk, maar ook in onze tests bewezen.
Review doorRedactie
Beoordeling4,5 van 5 sterren

Tip: bezoek de officiële webshop voor de scherpste prijs >>

Op jouw geluk!

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.