Zoeken naar perfecte kindervoetbalschoenen

Zodra je kind groter wordt, krijgt het al een eigen voorkeur voor hobby of sport. Dat stimuleer je als ouder, want het gaat niet alleen om het sportieve element, maar ook om sociale interactie. Het helpt allemaal om je kind strakjes een volwassene te laten worden die klaar is voor het leven, die wil presteren en kan samenwerken. Sport is daarbij essentieel en daarom is goed schoeisel zo belangrijk. Dan komt direct de eerste vraag: Gaat het om zaalvoetbal of voetbalt jouw kind buiten op het veld?

Onze #1 keuze voor buiten

Voor de buitenvoetbalschoen komen we terecht bij de Puma Tacto voor junioren. Dit is een blauwe met het logo van Puma in het goud en in de zool zitten geelgroene accenten verwerkt. Dit is een opvallend schoentje op het groene gras en de pasvorm is heerlijk.

Onze #1 aanrader voor zaalvoetbal

De zaalvoetbalschoen die het beste is, is de Adidas Top Sala sportschoen. Deze schoen heeft vrolijke kleuren – blauwe met witte en groene details – en de beige zool werkt prima bij voetballen in een zaal.

Pluspunten:

 • De voetbalschoen zit lekker om de voet heen en onze testers geven aan dat de noppen er goed voor zorgen dat ze stevig op het gras staan, zelfs als het wat vochtig is.
 • Het is geen drukke voetbalschoen voor wat betreft de print, maar toch trekt deze schoen door zijn uiterlijk op een positieve manier de aandacht.
 • De verhouding tussen de prijs en wat je bij deze schoen krijgt, is prima in orde.

Minpunten:

 • Krijgt je kind deze schoenen om te gaan buitenvoetballen? Dan leer je hem of haar het liefst snel hoe ze het groen van het gras van de witte buitenkant gepoetst krijgen.

Snel overzicht: Deze voetbalschoenen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste buitenvoetbalschoen voor kinderenPuma One 17.4 FG: Onze favoriet voor voetballen in de buitenlucht. Deze schoen biedt uitstekende grip, zelfs op vochtig gras, en heeft een aantrekkelijk, doch bescheiden ontwerp. De prijs-kwaliteitverhouding is eveneens indrukwekkend. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste zaalvoetbalschoen voor kinderenAdidas X 16.4 Indoor: Deze schoen blinkt uit bij zaalvoetbal. Het ontwerp is opvallend zonder afleidend te zijn. De schoenen bieden een uitstekende grip op de zaalvloer en de ademende stof zorgt ervoor dat voeten niet overmatig zweten. Het laatste vetergaatje wordt door de meeste kinderen als overbodig beschouwd en wordt dus vaak niet gebruikt. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste voetbalschoen voor kleintjesHummel Spirit Junior: De ideale keuze voor jonge voetballertjes. De schoenen sluiten met klittenband, wat betekent dat zelfs kinderen die nog niet met veters overweg kunnen, ze zelf kunnen aantrekken en uittrekken. De hak van de zool loopt iets op voor extra comfort en ondersteuning bij plotselinge bewegingen. Houd er rekening mee dat vanaf maat 36 veters worden gebruikt in plaats van klittenband. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen we voetbalschoenen voor kinderen?

Als je wilt dat je kind gezond en fit ouder wordt en zich goed ontwikkelt, moet je sporten stimuleren. Dat betekent echter ook dat je de juiste randvoorwaarden moet scheppen voor de sport die je kind heeft gekozen. Zodra je kind bij een voetbalclub gaat, schrijven zij meestal voor welke kleding er tijdens trainingen en wedstrijden gedragen wordt. Bij de schoenen ben je meestal vrij om te kiezen. Wij vinden het daarom van belang om een eerlijke review over goede voetbalschoenen te schrijven.

Waarom kritisch blijven bij voetbalschoenen voor kinderen?

Natuurlijk wil elke schoenenfabrikant het liefst zoveel mogelijk van zijn product aan de consument slijten. De fabrikant ontleent hier zijn bestaansrecht aan. Gelukkig is het al lang niet meer zo dat we klakkeloos geloven wat een merk over zijn producten schrijft. We zijn als consument kritischer geworden en bereiden ons (meestal) goed voor op een nieuwe aankoop. Zo ook bij voetbalschoenen voor kinderen. We zoeken meer uit en lezen meer reviews met ervaringen van anderen.

Eerst nog wat twijfels van onze kant

We hebben wel eens kindervoetbalschoenen gekocht die maar een paar trainingen meegingen. Toen het tijd werd voor de wedstrijd, was het ook al weer tijd om nieuwe voetbalschoenen te kopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Natuurlijk slijten deze schoenen net als andere schoenen, maar bepaalde elementen moeten tegen een stootje kunnen.

Waar staat de fabrikant van voetbalschoenen voor? Is dat wel realistisch?

 • Makers van voetbalschoenen beweren allemaal dat zij de beste pasvorm ontwikkeld hebben. Ze zeggen research te doen en dan pas met nieuwe ontwerpen te komen.
 • Fabrikanten zeggen dat het materiaal dat ze gebruiken specifiek voor voetbalschoenen is.
 • Fabrikanten beloven ook dat de consument waar voor hun geld krijgt en dat valt nog wel eens vies tegen.

Waar denk je aan bij voetbalschoenen voor kinderen? Belangrijke criteria

Voor ons als ouders zijn er twee aspecten die als een paal boven water staan: de pasvorm en de effectiviteit van een voetbalschoen. De schoen moet lekker zitten, ook als je al een uur over het veld heen en weer aan het rennen bent. Daarnaast mag de schoen niet te snel uitglijden of los raken tijdens trekken van een sprintje. Voor de drager van de voetbalschoenen zijn er nog meer aspecten: de kleur, de print of details, het soort veter en de kwaliteit van de noppen.

Hoe zijn de kindervoetbalschoenen getest? De uitkomst van het onderzoek

In ons eigen team zitten niet zoveel kinderen die voetballen en dus zijn we bij die paar kinderen die wel voetballen nagegaan of er vriendjes of vriendinnetjes zijn die mee willen doen aan de test. Met de belofte een prijs te verloten aan het eind van de test, kregen we een groep bij elkaar die groot genoeg was om een objectieve test uit te voeren.

De top 10 met beste voetbalschoenen voor de kids

1.     Puma One 17.4 FG voetbalschoen Junior Sportschoenen

Zoals al aan het begin van de review aangegeven, is deze schoen topfavoriet.

Pluspunten:

 • De voetbalschoen zit lekker om de voet heen en onze testers geven aan dat de noppen er goed voor zorgen dat ze stevig op het gras staan, zelfs als het wat vochtig is.
 • Het is geen drukke voetbalschoen voor wat betreft de print, maar toch trekt deze schoen door zijn uiterlijk op een positieve manier de aandacht.
 • De verhouding tussen de prijs en wat je bij deze schoen krijgt, is prima in orde.

Minpunten:

 • Krijgt je kind deze schoenen om te gaan buitenvoetballen? Dan leer je hem of haar het liefst snel hoe ze het groen van het gras van de witte buitenkant gepoetst krijgen.

2.     Nike – Junior Hypervenom Phade III FG

Deze Nike voetbalschoen knalt door zijn gele kleur van het veld af.

Pluspunten:

 • De noppen vallen goed op door de lichtgevend gele uiteinden en de schoen past goed om de voet.
 • De veters zijn lekker stevig, waardoor je de schoen strak (maar niet te strak natuurlijk) om je voet kunt vastmaken. Bij trainingen zijn bij geen van de leden van het testteam schoenen verloren.

Minpunten:

 • Deze schoen is wel wat duurder dan de Puma op nummer een in onze lijst.

3.     Adidas Top Sala Sportschoenen

Dit is de winnaar van de test bij zaalvoetbal en de schoen is lekker opvallend en toch leidt hij niet af.

Pluspunten:

 • De schoenen lopen lekker in de zaal en tijdens het zaalvoetbal is er niemand uitgegleden.
 • De schoen heeft stevige stof bij de neus en meer ademende stof bij de rest van de voet. Hierdoor gaan je voeten niet zo snel zweten en kan vocht beter ontsnappen.

Minpunten:

 • De schoen heeft nog een laatste gaatje voor de veter, maar de meeste kinderen vonden dit te strak zitten. Dit gaatje werd dus niet gebruikt.

4.     Hummel Spirit Junior Sportschoenen

Dit is een prima schoen voor de jongere sportertjes die binnen voetballen.

Pluspunten:

 • Deze schoen gaat dicht met klittenband, waardoor ook kinderen die nog niet met veters overweg kunnen de schoenen zelf kunnen aandoen en weer uittrekken.
 • De hak van de zool loopt iets op, waardoor de schoen lekker zit en voldoende steun geeft bij plotselinge bewegingen.

Minpunten:

 • Het is wel even opletten bij deze schoen, want wij hebben maat 36 besteld voor ons testpanel en vanaf die maat is er dus geen klittenband maar gewoon veters.

5.     Under Armour – ClutchFit White 3.0 – Junior voetbalschoenen

Als het om een uniek motief gaat, dan wint deze voetbalschoen voor buiten op het gras van Under Armour.

Pluspunten:

 • Het deel van de schoen dat het snelst vies wordt, zit aan de voorkant en dit is donkerder van kleur dan de rest van de voetbalschoen.
 • Dit merk maakt niet alleen mooie voetbalschoenen, maar ook schoenen die perfect zitten.

Minpunten:

 • Ook bij deze schoen geldt dat het lastig wordt om de witte details na verloop van tijd wit te houden.
 • Verder hebben we gemerkt dat deze schoen kleiner uitvalt, waardoor je beter een maatje groter dan de gewone schoenmaat van je kind kunt bestellen.

6.     Adidas – X 16.4 Indoor Junior

Deze knalrode binnenschoen valt niet alleen op door zijn kleur, maar ook door zijn eenvoud.

Pluspunten:

 • Het ontwerp is niet heel spannend, maar de kleur doet het hem bij deze schoen.
 • Deze binnenvoetbalschoen is goedkoper dan de gemiddelde schoen, waardoor je minder kwijt bent.

Minpunten:

 • Wie op zoek is naar een trendy voetbalschoen, kan deze beter links laten liggen.

7.     Adidas X 15.4 FxG Junior Voetbalschoenen

Heel anders dan de vorige Adidas schoen is deze met een drukke print en felle kleuren.

Pluspunten:

 • Het oranje, roze en zwart maken het een apart schoentje. Je zult je kind vanaf de zijlijn zeker herkennen tijdens wedstrijden.
 • Aan de binnenkant van de schoen tref je een extra zooltje aan waar de voeten van je kind demping uithalen.

Minpunten:

 • De noppen lijken wat minder uit te steken dan bij de Puma en Nike buitenschoen in deze top tien. Ondanks dat hebben we niet gemerkt dat de spelers hier last van hadden tijdens het voetballen.

8.     Nike – Tiempo Legend VI IC

Deze eenvoudige schoen oogt lekker neutraal en leidt niet af tijdens trainingen en wedstrijden in de zaal.

Pluspunten:

 • De rubberen onderkant werkt goed tegen uitglijden.
 • De schoen zit lekker stevig om de voet.

Minpunten:

 • Het grootste nadeel bij deze schoenen is dat ze zo lekker zitten, dat ze niet meer alleen voor zaalvoetbal gebruikt worden. Je moet dus weer sneller nieuwe voetbalschoenen kopen.

9.     Hummel Spirit Junior Sportschoenen

Net als de nummer vier in deze top tien, zijn ook deze voetbalschoenen van Hummel een aanwinst voor het oog.

Pluspunten:

 • Bij deze schoen krijg je geen simpele combinatie van zwart met geel, maar valt de schoen op door glanzend blauw met oranje details.
 • Ook deze Hummel schoen heeft klittenband als sluiting.

Minpunten:

 • Deze schoen bevalt goed bij de testers, maar de kinderen met grotere voeten hebben pech, want deze schoen is maar tot maat 33 te koop.

10.  Adidas X Speedflow .3 Sportschoenen

Ondanks het feit dat we een andere schoen als topper bestempeld hebben, zijn wij ook groot fan van deze Adidas voetbalschoen.

Pluspunten:

 • Wij houden van de diepzwarte kleur met een paar blauwe en rode details.
 • Door de mesh stof bij de tong kan er makkelijk vocht tijdens activiteiten uit de schoen ontsnappen. Dit voorkomt zweetvoeten.

Minpunten:

 • Niet alle kinderen vonden de glimmende, zwarte details mooi, maar die zijn er gelukkig niet zo veel.

Beste uit de test

De merken Adidas en Under Armour komen allebei zeer positief uit de test. De spelers waarderen vooral de noppen die voorkomen dat ze te snel uitglijden en de designs spreken ook aan. De nummer tien op onze lijst is echter wel bijna twee keer zo duur als de andere voetbalschoenen en de vraag is of je kind dat prijsverschil ook echt op het gras zal merken.

Ontdek meer over deze kindvriendelijke producten:

Kortom

Met de bekende merken kun je eigenlijk geen miskoop doen. Sla wat extra veters in en kijk of het zooltje lekker loopt of dat het vervangen moet worden en voor de rest heb je dit seizoen geen omkijken meer naar de voetbalschoenen.