De top 10 met de beste mamablogs

Zo druk als je het als moeders soms hebt, zou je niet denken dat je ook nog tijd hebt om allerlei mamablogs te lezen. Toch kan het lezen van dit type blog een moment van ontspanning bieden of je op ideeën brengen. Veel mama’s delen namelijk tips en advies: van traktaties voor de juf of meester voor de laatste dag van het schooljaar tot je kind ’s nachts niet meer bij je in bed laten slapen, of van ideeën voor de kinderkamer tot hoe plan je je leven als moeder met kinderen en ook nog een baan.

1. Mammie Mammie – een bijzonder mamablog met een islamitische inslag

Mahwish is moeder van twee meiden en haar blog staat niet alleen in het teken van de kinderen, maar besteedt ook aandacht aan de vrouw. Als je Mahwish ziet, kun je niet anders dan teruglachen naar haar. Ze heeft een sprankelende uitstraling met felle ogen die recht door je heen kijken en wat wij vooral gaaf vinden zijn de door haar zelf geschreven kinderboeken en haar cursussen.

Haar cursusaanbod is volledig gericht op de Islam en de Ramadan en dat maakt de inhoud ook zo bijzonder.  Hetzelfde geldt voor ‘Sara en Hamza’, haar serie boeken met islamitische verhalen en avonturen. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft Mahwish ook nog tips voor je uiterlijk (kleding, persoonlijke verzorging), interieur en maaltijden. Met Mammie Mammie voeg je een stukje positiviteit aan je dag toe.

Bekijk Mammie Mammie op Facebook

2. MamsatWork – alle waardering voor de werkende moeder

Joyce van de Pas is het brein achter MamsatWork. Haar doel is om moeders die financieel onafhankelijk willen zijn en daar hun best voor willen doen (vaak gewoon full time blijven werken als er kinderen komen) te steunen in hun proces en tips te geven. Ze heeft zelf ervaren hoe het is om commentaar te krijgen op voltijd blijven werken, maar zij weet ook dat het soms gewoon bij de persoon past. Zou je dan als moeder ongelukkig de hele week thuis moeten gaan zitten als het ook op een andere manier kan?

Joyce’s online platform biedt allerlei interessante weetjes over  gezondheid, geld, wonen en werken, maar wat wij het meest boeiend vinden is het onderdeel over kinderen. Het gaat over adviezen per leeftijdscategorie, maar ook over wat voor soorten feestjes je voor je kinderen kunt organiseren. Achter elk verhaal voel je Joyce’s energie en passie en dat kunnen we in een moeder die hard werkt en zo’n goed gevulde website neerzet alleen maar bewonderen.

Bekijk Joyce van de Pas op Linkedin

3. Breg Blogt – hoe ondernemerschap en moeder zijn prima samen gaat

De website van Bregje Boer staat niet geheel in het teken van kinderen en het moederschap en we moeten eerlijk zeggen dat we dat ook prima vinden. Het gaat hier veel meer over de vrouw, haar passies en haar ondernemerschap. Er zijn wel reviews over kinderboeken en artikelen over kinderen (bijvoorbeeld over thuisonderwijs of een kind met telefoon), maar de meeste informatie gaat over de vrouw en wat haar in beweging brengt.

Scan je de website Breg Blogt globaal door, dan merk je de tomeloze energie al die Bregje Boer heeft. Haar foto’s geven tenslotte een kijkje in het echte leven van een ondernemende moeder en dus tref je geen bewerkte of onpersoonlijke plaatjes aan die geen weerspiegeling van de waarheid zijn. Petje af voor Breg Blogt.

Bekijk Breg Blogt op Linkedin

4. Momambition – het moderne moederschap in een notendop en met een flinke dosis humor

Dat zelfspot het leven een stuk aangenamer kan maken, bewijst Cassandra op Momambition – Raising the Future. Ze weet op een perfecte manier balans te brengen in zaken die voor een moeder (maar vaak ook vrouwen in het algemeen) belangrijk zijn. Je krijgt informatie over de ondernemer achter de moeder, styling tips, adviezen die je als ouder kunt gebruiken en een kijkje achter de schermen en in haar leven.

De beelden zijn afwisselend: prachtige en sfeervolle plaatjes (bijvoorbeeld over hoe je je keuken kunt stylen) en persoonlijke foto’s van Cassandra met of zonder haar gezin. Vooral haar openheid en eerlijkheid over producten, maar ook over haar eigen leven en hoe zich dat ontwikkeld heeft, blijven hangen bij het lezen van haar blog. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt die zelfspot het toch ook wel weer heel erg leuk en herkenbaar. Je blijft terugkomen op dit blog, want het geeft je gewoon een goed gevoel als moeder.

Bekijk Mom Ambition op Linkedin

5. Mamablogger – moederschap met een gezonde focus op financiën

Waar je op andere mamablogs vooral heel veel mooie plaatjes vindt die vaak niet van eigen hand zijn, zorgt Marisca Kenter van Mammablogger er met haar eigen foto’s in 99% van de gevallen voor een persoonlijke touch aan haar blog te geven. Wat je verder op zal vallen, is dat veel tips en ideeën super zijn voor de moeders die het maandbudget goed in de gaten willen houden.

Marisca gaat altijd op zoek naar de beste aanbiedingen (inclusief reviews) als het om onder andere kleding, eten, speelgoed en uitjes gaat. Dat je leuk kunt leven, een goede moeder kunt zijn en daarbij niet elke maand over je financiële grenzen heengaat, bewijst Mamablogger op doeltreffende wijze.

Bekijk Mamablogger op Linkedin

6. Unicorns & Fairytales – maakt mama en kind altijd het middelpunt

Voor de moeders die wel een beetje ‘magic’ in hun leven kunnen gebruiken, is Unicorns & Fairytales – My Never Ending Story – een mooi startpunt. Je wordt al vrolijk als je het blog opent met alle lieflijke bloemetjes en de vele foto’s in de natuur. Dat het hier een ondernemende moeder betreft, mag wel duidelijk zijn, maar toch straalt het blog vooral uit dat het over kinderen en het moederschap gaat.

Creatief zijn met kinderen, eten met kinderen, op vakantie gaan met kinderen, zijn een aantal van de opvallende onderwerpen die onze aandacht trekken. Wat er echter met kop en schouders bovenuit springt – en wat veel mama’s op ideeën zal brengen – is het deel van het blog waarin Nathalie de Martelaere brieven aan haar kinderen schrijft. Pak er maar alvast een tissue bij om je traantjes te drogen, want die zullen zeker vloeien.

Bekijk Unicorns & Fairytales op Facebook

7. Ouders van Nu – jouw basisbron voor het ouderschap

Ouders van Nu is een grote verzamelplek voor alle informatie en tips over moeder worden en moeder zijn. (Alhoewel, vaders krijgen ook geregeld een plekje op de website…) Hoe je als ouder om kunt gaan met mogelijke problemen bij je kind, hoe je elk seizoen zo prettig mogelijk als zwangere vrouw doorstaat en specifieke onderwerpen per leeftijdscategorie van je kindje; het komt allemaal overzichtelijk aan bod.

Ouders van Nu brengt ook een magazine uit, maar met de website heb je al een enorme bron aan informatie waar je gratis over kunt beschikken. Dat vinden wij dan weer uiterst ideaal voor de ouders die geen budget hebben voor – of dit liever niet willen besteden aan – abonnementen.

Bekijk Ouders van Nu op Facebook

8. De Club van Relaxte Moeders – lezen, lachen en daarna lichter & luchtiger leven voor mama’s

Je hoeft alleen maar naar het logo van de Club van de Relaxte Moeders te kijken om in te kunnen schatten hoe veel lol je tijdens het lezen zult hebben: een speen, een wijnglas en twee vingers die een V maken. De sfeer is gezet, de aandacht is gewekt en de bijdragen van diverse moeders maken dit blog extreem interessant, maar vooral dus enorm lachwekkend. De verhalen zijn o zo herkenbaar en daardoor ga je je vanzelf ontspannen en je leven weer even wat minder serieus nemen.

Is het opvoeden van je kind dan geen serieuze en soms ontzettend vermoeiende taak? Jawel hoor, maar door vaste momentjes met leesplezier op het blog van de Club van Relaxte Moeders in je week in te lassen en je enorm opgerekte lachspieren als eindresultaat, voelt het allemaal weer even wat luchtiger. De adviezen (over lezen, lachen, koken, werken en relaxen) zijn praktisch en uitnodigend. Je gaat zeker veel tips van deze ervaren moeders – die zeker niet perfect pretenderen te zijn – zelf uitproberen.

Bekijk de Club van Relaxte Moeders op Facebook

9. Beauty Glow – Daisy’s tips voor een prachtige uitstraling

Voor de mama die graag een stralend uiterlijk wil en lekker in haar vel wil zitten, biedt Beauty Glow veel inspiratie. Je vindt er vooral veel tips en reviews over verzorgingsproducten voor huid, haar en lichaam, maar het ontbreekt ook niet aan accessoires, zoals bijvoorbeeld hoesjes voor je telefoon of sieraden.

Wil je liever wat meer over sport of vakanties weten? Dan is hier ook ruimte voor op Beauty Glow, maar de naam verklaart natuurlijk wel waar het hoofdzakelijk over zal gaan. Wij vinden dit blog van Daisy uitermate geschikt voor de mama’s die nieuwe producten willen uitproberen – budget of niet – en eerst van een andere moeder willen lezen wat haar ervaringen zijn.

Bekijk Beauty Glow op Facebook

10. How About Mom – een welkom klankbord voor de zwangere of zojuist bevallen vrouw

Ben jij zwanger – nog maar net of al in een vergevorderd stadium – of is je kindje net geboren? Dan zul je bergen met vragen en ontiegelijk veel onzekerheden hebben door alles wat nieuw is en waarvan je niet weet of het er van nature bij hoort. De zussen Frederieke en Anna Jacobs weten uit eigen ervaring hoe spannend die beginperiode is en hoe fijn het is als er ergens een bron is waar je alle nuttige kennis voor die periode bij elkaar kunt vinden.

Op het blog vind je niet alleen basisweetjes over zeer uiteenlopende categorieën (bijvoorbeeld EHBO bij kindjes, bevallen, aandacht voor de mama), maar dus ook de minder leuke kanten van zwanger zijn en net moeder geworden zijn (mogelijke problemen bij mama of baby). Door alle persoonlijke verhalen en de experts die een bijdrage leveren aan de informatieve artikelen, kun je met meer vertrouwen en minder onrust in hoofd en lijf doen wat goed voelt. Je leert meer luisteren naar dat kleine stemmetje in jezelf en krijgt bevestiging als je ergens over twijfelt. Dit blog doet alle (aanstaande) moeders goed!

Bekijk How About Mom op Facebook