Wie zijn de beste mamabloggers van Nederland? Wij doken in hun online wereld, analyseerden hun blogs, beoordeelden de interactie met hun volgers, ervaringen van lezers en de buzz rondom deze influencers. Lees verder voor onze ontdekkingen.

Onze unieke zoektocht naar de ideale mamablog

Wij begonnen aan deze reis met een simpel idee: ontdekken welke mamablogs echt uitblinken. We doken in de wereld van hashtags, likes en hartverwarmende posts. Elke blog die we tegenkwamen, voelde als een nieuw hoofdstuk vol wijsheid en moederlijke liefde. We lachten, leerden en soms pinkten we zelfs een traantje weg. Deze zoektocht was meer dan alleen maar blogs beoordelen; het was een reis die ons dichter bij het hart van het moederschap bracht.

Waarom wij de geschikte mamablog reviewers zijn

Weet je, het leuke aan ons team is dat we ontzettend uiteenlopende mensen bestaan. Wij zijn ook moeders, vaders, ooms, tantes en zelfs beste vrienden die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor het ouderschap en alles wat daarbij komt kijken. We lezen niet alleen mamablogs; we leven ze. Onze ervaringen in de speeltuin, bij het naar bed brengen en zelfs tijdens die eindeloze ouderavonden geven ons een uniek perspectief. Wij snappen wat ouders willen lezen, omdat wij zelf op zoek zijn naar diezelfde antwoorden, lachen en tranen.

Blijf kritisch op het mamablog aanbod

In de wereld van mamablogs is het soms net alsof je in een snoepwinkel staat, maar dan eentje waar niet alle snoepjes even lekker zijn. Daarom zeggen wij altijd: blijf scherp, mensen! Niet elke blog is het waard om je kostbare tijd aan te besteden, zeker niet tussen het luiers verschonen en de speelafspraakjes door. Wij duiken in deze bonte wereld, scheid het kaf van het koren en zorgen ervoor dat jij alleen de allerbeste te lezen krijgt. Want zeg nou zelf, als drukbezette ouder wil je toch alleen het beste van het beste?

Onze scepsis over mamablogs overwonnen

Weet je, in het begin waren we een beetje sceptisch over mamablogs. “Weer een verhaal over hoe je de perfecte ouder kunt zijn,” dachten we. Maar jongens, wat hadden we het mis! Duikend in deze wereld, ontdekten we blogs vol echtheid, humor, en ja, soms ook tranen. Blogs die verder gaan dan alleen opvoedtips, die het hart van het ouderschap raken. Onze scepsis is helemaal weg; we zijn omgetoverd tot echte mamablog-enthousiastelingen, klaar om onze nieuwe favorieten met jou te delen.

Hoe ons mamablog onderzoek eruitziet

Dus, je vraagt je af hoe we al die mamablogs onder de loep nemen? Nou, het is geen raketwetenschap, maar wel een boel leeswerk! We beginnen met een gigantische lijst van blogs, scrollen door pagina’s vol posts, en letten op alles van schrijfstijl tot de interactie met lezers. We zoeken naar die echte connectie, de tips die je nergens anders vindt, en verhalen die je raken. En ja, we geven toe, soms lachen we hardop of moeten we een traantje wegpinken. Dat is voor ons het teken dat we goud in handen hebben.

Onze criteria voor het kiezen van top mamablogs

Wanneer we op zoek gaan naar de beste mamablogs, hebben we een duidelijk plan in ons hoofd. We willen blogs vinden die niet alleen informatief zijn, maar ook inspirerend en herkenbaar. Het moet voelen alsof je met een goede vriendin koffie drinkt, terwijl je door de pagina’s bladert. Hier zijn onze acht sleutelcriteria:

 • Criterium 1: Authentieke verhalen – Blogs die open en eerlijk delen over de ups en downs van het moederschap.
 • Criterium 2: Praktische tips – Advies dat je echt kunt gebruiken, van slapen tot voeding en opvoeding.
 • Criterium 3: Visuele aantrekkelijkheid – Mooie foto’s en een gebruiksvriendelijk design dat je uitnodigt om te blijven lezen.
 • Criterium 4: Interactie met lezers – Blogs die een community gevoel creëren door actief te reageren op reacties.
 • Criterium 5: Regelmatige updates – Blogs die consequent nieuwe content posten, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.
 • Criterium 6: Diversiteit in onderwerpen – Van DIY-projecten tot persoonlijke verhalen, we zoeken naar blogs die een breed scala aan onderwerpen behandelen.
 • Criterium 7: Inspirerende ideeën – Blogs die je nieuwe ideeën geven en je inspireren om dingen anders te doen.
 • Criterium 8: Betrouwbaarheid – Informatie die betrouwbaar en goed onderzocht is, zodat je erop kunt vertrouwen.

Dit zijn de landelijke top 10 mamablogs

Dus, je bent op zoek naar de allerbeste van mamablogs in Nederland? Zoek niet verder! Wij hebben de pareltjes voor je opgedoken uit alle hoeken van het internet. Deze top 10 is je go-to lijst voor alles wat met het moederschap te maken heeft, van knutseltips tot opvoedadvies.

1. Mammie Mammie – een bijzonder mamablog met een islamitische inslag

Mahwish is moeder van twee meiden en haar blog staat niet alleen in het teken van de kinderen, maar besteedt ook aandacht aan de vrouw. Als je Mahwish ziet, kun je niet anders dan teruglachen naar haar. Ze heeft een sprankelende uitstraling met felle ogen die recht door je heen kijken en wat wij vooral gaaf vinden zijn de door haar zelf geschreven kinderboeken en haar cursussen.

Haar cursusaanbod is volledig gericht op de Islam en de Ramadan en dat maakt de inhoud ook zo bijzonder.  Hetzelfde geldt voor ‘Sara en Hamza’, haar serie boeken met islamitische verhalen en avonturen. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft Mahwish ook nog tips voor je uiterlijk (kleding, persoonlijke verzorging), interieur en maaltijden. Met Mammie Mammie voeg je een stukje positiviteit aan je dag toe.

Laten we eens kijken naar wat Mammie Mammie zo bijzonder maakt:

 • Authenticiteit: Mahwish’s eerlijke en persoonlijke benadering maakt elke lezer deel van haar familie. Ze deelt de ups en downs van het moederschap zonder filter.
 • Creativiteit: Van knutselideeën tot gratis printables, de blog stimuleert creativiteit bij zowel moeders als kinderen.
 • Diversiteit in content: Of het nu gaat om opvoeding, DIY-projecten, interieurdecoratie of fashion voor kids, Mammie Mammie heeft het allemaal.
 • Visuele aantrekkelijkheid: De blog blinkt uit in visuele content, zoals aansprekende fotografie en een aantrekkelijk blogdesign.
 • Communitygevoel: Mahwish bouwt actief aan een gemeenschap van moeders door middel van haar blog en sociale media, waardoor lezers zich verbonden en ondersteund voelen.

Neem contact op met Mahwish via Facebook >>

2. MamsatWork – alle waardering voor de werkende moeder

Joyce van de Pas is het brein achter MamsatWork. Haar doel is om moeders die financieel onafhankelijk willen zijn en daar hun best voor willen doen (vaak gewoon full time blijven werken als er kinderen komen) te steunen in hun proces en tips te geven. Ze heeft zelf ervaren hoe het is om commentaar te krijgen op voltijd blijven werken, maar zij weet ook dat het soms gewoon bij de persoon past. Zou je dan als moeder ongelukkig de hele week thuis moeten gaan zitten als het ook op een andere manier kan?

Joyce’s online platform biedt allerlei interessante weetjes over  gezondheid, geld, wonen en werken, maar wat wij het meest boeiend vinden is het onderdeel over kinderen. Het gaat over adviezen per leeftijdscategorie, maar ook over wat voor soorten feestjes je voor je kinderen kunt organiseren. Achter elk verhaal voel je Joyce’s energie en passie en dat kunnen we in een moeder die hard werkt en zo’n goed gevulde website neerzet alleen maar bewonderen.

Laten we eens duiken in de positieve aspecten van MamsatWork:

 • Empowerment: Joyce stimuleert vrouwen om zowel op professioneel als persoonlijk vlak te groeien, wat een bron van kracht is.
 • Praktische tips: De blog staat vol met levenshacks die het dagelijks leven van een werkende moeder makkelijker maken.
 • Community: Er heerst een sterk gevoel van gemeenschap en onderlinge steun, wat essentieel is voor het vinden van balans.
 • Diversiteit aan onderwerpen: Van carrièreadvies tot persoonlijke ontwikkeling en huishoudtips, MamsatWork dekt het hele spectrum.
 • Humor en herkenbaarheid: De blog weet zware onderwerpen met een lichte toets en veel humor te benaderen, wat zorgt voor veel herkenbare momenten.

Neem contact op met Joyce via LinkedIn >>

3. Breg Blogt – hoe ondernemerschap en moeder zijn prima samen gaat

De website van Bregje Boer staat niet geheel in het teken van kinderen en het moederschap en we moeten eerlijk zeggen dat we dat ook prima vinden. Het gaat hier veel meer over de vrouw, haar passies en haar ondernemerschap. Er zijn wel reviews over kinderboeken en artikelen over kinderen (bijvoorbeeld over thuisonderwijs of een kind met telefoon), maar de meeste informatie gaat over de vrouw en wat haar in beweging brengt.

Scan je de website Breg Blogt globaal door, dan merk je de tomeloze energie al die Bregje Boer heeft. Haar foto’s geven tenslotte een kijkje in het echte leven van een ondernemende moeder en dus tref je geen bewerkte of onpersoonlijke plaatjes aan die geen weerspiegeling van de waarheid zijn. Petje af voor Breg Blogt.

Hier zijn een paar dingen die Breg Blogt zo bijzonder maken:

 • Persoonlijke touch: Bregje’s openheid en authenticiteit maken haar blogs tot een feest van herkenning.
 • Humor: Haar vermogen om zelfs de meest alledaagse momenten met humor te beschrijven, is ongeëvenaard.
 • Diversiteit: Van boeken tot levenslessen en van eten tot opvoeding, de onderwerpen zijn gevarieerd maar altijd interessant.
 • Inspiratie: Bregje heeft de gave om haar lezers te inspireren en motiveren met haar verhalen en levensinzichten.
 • Visuele presentatie: De foto’s en het design van de blog zijn aantrekkelijk en nodigen uit om te blijven lezen.

Neem contact op met Bregje via LinkedIn >>

4. Momambition – het moderne moederschap in een notendop en met een flinke dosis humor

Dat zelfspot het leven een stuk aangenamer kan maken, bewijst Cassandra op Momambition – Raising the Future. Ze weet op een perfecte manier balans te brengen in zaken die voor een moeder (maar vaak ook vrouwen in het algemeen) belangrijk zijn. Je krijgt informatie over de ondernemer achter de moeder, styling tips, adviezen die je als ouder kunt gebruiken en een kijkje achter de schermen en in haar leven.

De beelden zijn afwisselend: prachtige en sfeervolle plaatjes (bijvoorbeeld over hoe je je keuken kunt stylen) en persoonlijke foto’s van Cassandra met of zonder haar gezin. Vooral haar openheid en eerlijkheid over producten, maar ook over haar eigen leven en hoe zich dat ontwikkeld heeft, blijven hangen bij het lezen van haar blog. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt die zelfspot het toch ook wel weer heel erg leuk en herkenbaar. Je blijft terugkomen op dit blog, want het geeft je gewoon een goed gevoel als moeder.

Laten we de hoogtepunten van Momambition even op een rijtje zetten:

 • Persoonlijke aanpak: Cassandra’s openheid en de manier waarop ze haar leven deelt, zorgt voor een sterke band met haar lezers.
 • Diversiteit aan content: Van opvoeding tot interieur en persoonlijke ontwikkeling, de blog biedt voor ieder wat wils.
 • Oog voor detail: De aandacht voor visuele presentatie en de zorgvuldigheid in haar schrijven weerspiegelen Cassandra’s perfectionisme.
 • Ondersteuning en inspiratie: Cassandra motiveert haar lezers om het beste uit zichzelf te halen, zowel thuis als in hun carrière.
 • Communitygevoel: De interactie met en tussen lezers creëert een gevoel van verbondenheid en ondersteuning.

Neem contact op met Cassandra via LinkedIn >>

5. Mamablogger – moederschap met een gezonde focus op financiën

Waar je op andere mamablogs vooral heel veel mooie plaatjes vindt die vaak niet van eigen hand zijn, zorgt Marisca Kenter van Mammablogger er met haar eigen foto’s in 99% van de gevallen voor een persoonlijke touch aan haar blog te geven. Wat je verder op zal vallen, is dat veel tips en ideeën super zijn voor de moeders die het maandbudget goed in de gaten willen houden.

Marisca gaat altijd op zoek naar de beste aanbiedingen (inclusief reviews) als het om onder andere kleding, eten, speelgoed en uitjes gaat. Dat je leuk kunt leven, een goede moeder kunt zijn en daarbij niet elke maand over je financiële grenzen heengaat, bewijst Mamablogger op doeltreffende wijze.

Enkele redenen waarom Mamablogger een must-visit is:

 • Authenticiteit: Marisca’s persoonlijke verhalen en ervaringen geven een unieke draai aan de blog.
 • Budgettips: Van dagjes uit tot huisinrichting, de blog staat vol met ideeën om geld te besparen zonder in te leveren op plezier of stijl.
 • Toegankelijkheid: De blog is laagdrempelig en biedt voor elke ouder wat wils, ongeacht het budget.
 • Variëteit aan content: Met meer dan 4000 artikelen vind je altijd wel iets dat bij je past.
 • Persoonlijke groei: Marisca’s reis van activiteitenbegeleider naar succesvolle blogger is inspirerend en motiverend.

Neem contact op met Marisca via LinkedIn >>

6. Unicorns & Fairytales – maakt mama en kind altijd het middelpunt

Voor de moeders die wel een beetje ‘magic’ in hun leven kunnen gebruiken, is Unicorns & Fairytales – My Never Ending Story – een mooi startpunt. Je wordt al vrolijk als je het blog opent met alle lieflijke bloemetjes en de vele foto’s in de natuur. Dat het hier een ondernemende moeder betreft, mag wel duidelijk zijn, maar toch straalt het blog vooral uit dat het over kinderen en het moederschap gaat.

Creatief zijn met kinderen, eten met kinderen, op vakantie gaan met kinderen, zijn een aantal van de opvallende onderwerpen die onze aandacht trekken. Wat er echter met kop en schouders bovenuit springt – en wat veel mama’s op ideeën zal brengen – is het deel van het blog waarin Nathalie de Martelaere brieven aan haar kinderen schrijft. Pak er maar alvast een tissue bij om je traantjes te drogen, want die zullen zeker vloeien.

Laten we duiken in de magische wereld van Unicorns & Fairytales:

 • Persoonlijkheid en passie: Nathalie’s liefde voor het leven en leren spat van elke pagina.
 • Creatieve inspiratie: Van knutselprojecten tot educatieve activiteiten, er is altijd iets nieuws te ontdekken.
 • Levensstijl en moederschap: Een eerlijke kijk op het leven als moeder, met een flinke dosis humor en realiteit.
 • Educatieve inhoud: Als onderwijzer brengt Nathalie waardevolle inzichten en ideeën voor ouders en kinderen.
 • Duurzaamheid en gezondheid: Haar keuze voor vegetarisme en aandacht voor het milieu voegt een extra laag toe aan haar blog.

Neem contact op met Nathalie via Facebook >>

7. Ouders van Nu – jouw basisbron voor het ouderschap

Ouders van Nu is een grote verzamelplek voor alle informatie en tips over moeder worden en moeder zijn. (Alhoewel, vaders krijgen ook geregeld een plekje op de website…) Hoe je als ouder om kunt gaan met mogelijke problemen bij je kind, hoe je elk seizoen zo prettig mogelijk als zwangere vrouw doorstaat en specifieke onderwerpen per leeftijdscategorie van je kindje; het komt allemaal overzichtelijk aan bod.

Ouders van Nu brengt ook een magazine uit, maar met de website heb je al een enorme bron aan informatie waar je gratis over kunt beschikken. Dat vinden wij dan weer uiterst ideaal voor de ouders die geen budget hebben voor – of dit liever niet willen besteden aan – abonnementen.

Een paar redenen waarom Ouders van Nu zo waardevol is:

 • Deskundigheid: De content wordt gecreëerd in samenwerking met een team van experts en specialisten.
 • Breed aanbod: Van zwanger worden tot de brugklas, Ouders van Nu biedt informatie voor elke fase.
 • Community: Een actief forum en sociale media kanalen waar ouders elkaar ontmoeten en steunen.
 • Diversiteit in content: Naast artikelen ook boeken, nieuwsbrieven, en magazines voor diepgaande informatie.
 • Maatschappelijke betrokkenheid: Initiatieven zoals de Papa Petitie tonen hun engagement voor het verbeteren van het ouderschap in Nederland.

Neem contact op met Ouders van Nu via Facebook >>

8. De Club van Relaxte Moeders – lezen, lachen en daarna lichter & luchtiger leven voor mama’s

Je hoeft alleen maar naar het logo van de Club van de Relaxte Moeders te kijken om in te kunnen schatten hoe veel lol je tijdens het lezen zult hebben: een speen, een wijnglas en twee vingers die een V maken. De sfeer is gezet, de aandacht is gewekt en de bijdragen van diverse moeders maken dit blog extreem interessant, maar vooral dus enorm lachwekkend. De verhalen zijn o zo herkenbaar en daardoor ga je je vanzelf ontspannen en je leven weer even wat minder serieus nemen.

Is het opvoeden van je kind dan geen serieuze en soms ontzettend vermoeiende taak? Jawel hoor, maar door vaste momentjes met leesplezier op het blog van de Club van Relaxte Moeders in je week in te lassen en je enorm opgerekte lachspieren als eindresultaat, voelt het allemaal weer even wat luchtiger. De adviezen (over lezen, lachen, koken, werken en relaxen) zijn praktisch en uitnodigend. Je gaat zeker veel tips van deze ervaren moeders – die zeker niet perfect pretenderen te zijn – zelf uitproberen.

Hier zijn een paar redenen waarom de Club van Relaxte Moeders zo’n bijzondere plek is:

 • Eerlijkheid: Openhartige blogs over de realiteit van het moederschap, zonder de schone schijn.
 • Community: Een warme gemeenschap van moeders die elkaar steunen en inspireren.
 • Diversiteit aan stemmen: Een rijk bloggersteam dat diverse perspectieven en ervaringen deelt.
 • Praktische tips: Bruikbare adviezen voor dagelijkse uitdagingen in het ouderschap.
 • Inspiratie: Creatieve ideeën en positieve verhalen die moeders motiveren en energie geven.

Neem contact op met de Club van Relaxte moeders via Facebook >>

9. Beauty Glow – Daisy’s tips voor een prachtige uitstraling

Voor de mama die graag een stralend uiterlijk wil en lekker in haar vel wil zitten, biedt Beauty Glow veel inspiratie. Je vindt er vooral veel tips en reviews over verzorgingsproducten voor huid, haar en lichaam, maar het ontbreekt ook niet aan accessoires, zoals bijvoorbeeld hoesjes voor je telefoon of sieraden.

Wil je liever wat meer over sport of vakanties weten? Dan is hier ook ruimte voor op Beauty Glow, maar de naam verklaart natuurlijk wel waar het hoofdzakelijk over zal gaan. Wij vinden dit blog van Daisy uitermate geschikt voor de mama’s die nieuwe producten willen uitproberen – budget of niet – en eerst van een andere moeder willen lezen wat haar ervaringen zijn.

Een kijkje in de schatkist van Beauty Glow:

 • Eerlijke reviews: Daisy deelt haar oprechte ervaringen met verzorgingsproducten, zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Breed assortiment: Van huidverzorging tot sieraden, er is voor ieder wat wils.
 • Moeder-vriendelijk: Speciaal gericht op moeders die er stralend uit willen zien en zich goed willen voelen.
 • Budgettips: Of je nu zuinig aan wilt doen of jezelf wilt trakteren, je vindt hier producten in alle prijsklassen.
 • Extra inspiratie: Ook voor tips over sport en vakanties kun je bij Beauty Glow terecht, altijd met de focus op welzijn en schoonheid.

Neem contact op met Daisy via Facebook >>

10. How About Mom – een welkom klankbord voor de zwangere of zojuist bevallen vrouw

Ben jij zwanger – nog maar net of al in een vergevorderd stadium – of is je kindje net geboren? Dan zul je bergen met vragen en ontiegelijk veel onzekerheden hebben door alles wat nieuw is en waarvan je niet weet of het er van nature bij hoort. De zussen Frederieke en Anna Jacobs weten uit eigen ervaring hoe spannend die beginperiode is en hoe fijn het is als er ergens een bron is waar je alle nuttige kennis voor die periode bij elkaar kunt vinden.

Op het blog vind je niet alleen basisweetjes over zeer uiteenlopende categorieën (bijvoorbeeld EHBO bij kindjes, bevallen, aandacht voor de mama), maar dus ook de minder leuke kanten van zwanger zijn en net moeder geworden zijn (mogelijke problemen bij mama of baby). Door alle persoonlijke verhalen en de experts die een bijdrage leveren aan de informatieve artikelen, kun je met meer vertrouwen en minder onrust in hoofd en lijf doen wat goed voelt. Je leert meer luisteren naar dat kleine stemmetje in jezelf en krijgt bevestiging als je ergens over twijfelt. Dit blog doet alle (aanstaande) moeders goed!

Een blik op de unieke kwaliteiten van How About Mom:

 • Focus op de moeder: Een zeldzame focus in een wereld die vaak alleen om de baby draait.
 • Betrouwbare informatie: Samenwerking met experts garandeert kwalitatief hoogstaande content.
 • Community: Een online gemeenschap die steun en herkenning biedt.
 • Breed scala aan resources: Van apps tot boeken en cursussen, allemaal ontworpen om moeders te helpen.
 • Toegankelijkheid: Gemakkelijk bereikbare informatie en steun, precies wanneer je het nodig hebt.

Neem contact op met How About Mom via Facebook >>

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek

Bij het samenstellen van onze tips en artikelen hebben we ons laten inspireren door een aantal betrouwbare bronnen. Kijk zelf ook eens rond voor nuttige inzichten:

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om ouders te ondersteunen en te informeren.

Jouw mamablog vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke mamablogs tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze mamablogs kunnen we van harte aanbevelen. Welk advies of inspiratie je ook zoekt in het moederschap: zij bieden inzichten, herkenning en praktische tips. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf op zoek gaat naar inspirerende mamablogs. Dus, wat houdt je nog tegen? Jouw community van gelijkgestemde moeders wacht op je. Kies vandaag nog jouw favoriete blog uit.

We wensen je veel succes en leesplezier!