Wie zijn de beste kindercoaches van Nederland? Wij onderzochten het door hun aanpak, successen, feedback van ouders en geluiden in de coachingwereld kritisch te bekijken. Lees verder voor onze resultaten…

Onze unieke zoektocht naar de ideale kindercoach

We hebben weer een avontuur beleefd! We zochten de ideale kindercoach, en oh, wat een reis was dat. We spraken met ouders, lazen beoordelingen, en soms voelde het als een speurtocht. We wilden iemand die niet alleen slim en ervaren is, maar ook een hart van goud heeft. Iemand die onze kids echt begrijpt.

Wat maakt ons top kindercoach reviewers?

Dus jij vraagt je af wat ons nou echt de experts maakt in het beoordelen van kindercoaches? Het zit zo: we hebben onze huiswerk gedaan, en hoe! Van het diep duiken in achtergronden tot het checken van alle ins en outs. Plus, we hebben een neusje voor het spotten van die speciale vonk in coaches. We delen gewoon graag onze bevindingen, zodat jullie de beste keuze kunnen maken.

Wees kritisch op het kindercoaches aanbod

Het aanbod van kindercoaches is groot, en soms is het lastig het kaf van het koren te scheiden. Ga dus niet voor de eerste de beste. Duik dieper, stel vragen, en ja, wees die vervelende ouder als het moet. Je zoekt immers iemand die een verschil kan maken in het leven van jouw kind. Kritisch zijn is hier alleen maar positief.

Onze twijfels over kindercoaches overwonnen

Eerlijk is eerlijk, we waren een beetje sceptisch over het hele kindercoach gebeuren. Maken ze nou echt het verschil? Maar, jongens, we zijn om! Na het zien van de veranderingen voor diegenen die extra steun kregen, waren onze twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is echt geweldig om te zien hoe de juiste coach een wereld van verschil kan maken.

Onze speurtocht naar de perfecte kindercoach: de criteria

Dus, hoe tackelen we deze missie om de beste kindercoaches te vinden? We gaan niet zomaar op ons gevoel af. Nee, we hebben een stevige lijst met criteria waar ze aan moeten voldoen. Hieronder vind je wat we belangrijk vinden en waarom:

 • Criterium 1: Specialisatie in leeftijdsgroepen – We zoeken coaches die gespecialiseerd zijn in de specifieke leeftijd van jouw kind.
 • Criterium 2: Positieve terugkoppeling – Ervaringen van andere ouders en kinderen tellen zwaar mee.
 • Criterium 3: Kwalificaties en opleiding – De coach moet bewezen hebben de kennis in huis te hebben.
 • Criterium 4: Coaching stijl en benadering – De manier waarop ze werken moet passen bij wat jouw kind nodig heeft.
 • Criterium 5: Flexibiliteit in tijden – Het leven is al druk genoeg; coaches moeten kunnen aanpassen aan jouw schema.
 • Criterium 6: Creëren van een veilige omgeving – Jouw kind moet zich veilig en gesteund voelen.
 • Criterium 7: Bewezen resultaten – We willen zien dat de coaching echt een verschil maakt.
 • Criterium 8: Persoonlijke klik – Het is super belangrijk dat jouw kind zich op zijn gemak voelt bij de coach.

Dit zijn onze top 10 kindercoaches in het land

Zet je schrap, want we gaan je voorstellen aan de helden van de kindercoaching wereld. Na veel speurwerk, gesprekken, en vergelijken, hebben we onze lijst. Deze tien kindercoaches staan klaar om je kind te helpen groeien en bloeien.

1. Ingrid Dykstra – voor het geluk van jouw kind en zijn toekomst

Ingrid Dykstra steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om haar bijdrage aan de wereld van kindercoaching. Haar diepgaande begrip van familiedynamieken en haar unieke benadering tot genezing hebben ons echt geraakt. Haar werk, dat zowel in Nederland als daarbuiten erkend is, inspireert ons keer op keer.

Het unieke van de aanpak van Ingrid ligt volgens ons in het feit dat de begeleiding niet stopt bij het kind. Ja, het staat centraal, maar het kind is slechts het middelpunt en de waaier aan mensen en organisaties in de directe omgeving speelt ook een rol.

Laten we eens duiken in wat Ingrid zo bijzonder maakt:

 • Aspect 1: Diepgaande ervaring – Ingrid’s jarenlange ervaring met systemisch werk heeft haar een diep inzicht gegeven in menselijke relaties en dynamieken.
 • Aspect 2: Unieke aanpak – Haar vermogen om zich op het meest wezenlijke te richten en korte, krachtige hulp te bieden, onderscheidt haar van anderen.
 • Aspect 3: Internationale erkenning – Met roots in zowel Nederland als Duitsland heeft Ingrid een bijzondere band met beide landen, wat haar werk een internationaal tintje geeft.
 • Aspect 4: Uiteenlopende therapieën – Haar expertise omvat een breed scala aan therapieën, van adem- en lichaamstherapie tot familie- en systeemopstellingen.
 • Aspect 5: Focus op kinderen en gezinnen – Ingrid heeft een speciale gave om met kinderen en hun gezinnen te werken, wat haar een waardevolle bondgenoot maakt in de zoektocht naar balans en genezing.

Neem contact op met Ingrid Dykstra via Linkedin >>

2. Kindercoaching Roosmarijn – niet alleen voor kind, maar ook voor het hele gezin

Wie zelf kinderen heeft, weet dat het van de ene op de andere dag ineens helemaal mis kan zijn. Er is iets op school gebeurd of er is ruzie geweest met een vriendje en je merkt het compleet aan het gedrag. Het is anders en je kind is niet meer zichzelf. Andere keren gaat de gedragsverandering iets trager en blik je op een dag terug om je af te vragen wat er gebeurd is om het gedrag te verklaren.

Wat er ook gebeurd is in het verleden, de kracht van Roosmarijn ligt in het terugbrengen van de balans voor de toekomst, niet alleen in het kind zelf, maar ook in de omgeving. Het heeft volgens haar geen zin om maar te blijven graven in wat is geweest, maar juist die voorwaarden te scheppen die het mogelijk maken om weer positief vooruit te kunnen. Als we een woord moeten noemen om Roosmarijn als persoon en in haar aanpak te definiëren, dan is dat: diepgang.

Roosmarijn blinkt uit door een aantal opvallende kwaliteiten:

 • Aspect 1: Diepgaande ervaring – Haar jarenlange werk in zowel speciaal als regulier onderwijs biedt haar een uniek perspectief op de uitdagingen van kinderen en jongeren.
 • Aspect 2: Persoonlijke benadering – Roosmarijn gelooft in de uniekheid van elk kind en benadert elk coachingstraject met oprechte aandacht en zorg.
 • Aspect 3: Natuurlijke verbondenheid – Haar liefde voor de natuur en vooral voor vlinders symboliseert haar visie op groei en transformatie bij kinderen.
 • Aspect 4: Specialisatie in gevoeligheid en faalangst – Als ervaringsdeskundige biedt zij bijzondere ondersteuning op gebieden van (hoog)gevoeligheid en faalangst.
 • Aspect 5: Creatieve oplossingen – Haar aanbod van opvoedondersteuning, gezinsondersteuning en groepstrainingen biedt een breed scala aan oplossingen voor uiteenlopende behoeften.

Bekijk Roosmarijn op Linkedin of lees over Kindercoaching Roosmarijn op Facebook

3. Iris Kindercoaching – Marlies maakt een wereld van verschil voor je kind

Je hoeft maar naar de foto van Marlies Ganzeboom te kijken om te voelen dat je met een open en oprecht iemand te maken hebt. Haar ogen stralen en haar glimlach moedigt je als kind aan om zelfs lastige problemen ter sprake te brengen en niet te twijfelen. Marlies stelt je direct op je gemak.

Dat is waar Marlies in uitblinkt: een persoon zover krijgen om over zijn angsten of zwakten te praten om diegene vervolgens te helpen het beste uit zichzelf te halen. Op haar website vind je diverse onderwerpen die onderdeel van een uitdaging kunnen zijn, want zo noemt Marlies ze. Haar oplettend luisterend oor, nauwkeurig analytisch vermogen en waardevol advies zorgen ervoor dat je kind weer snel lekker in zijn vel zit.

Marlies Ganzeboom en Iris Kindercoaching onderscheiden zich door:

 • Aspect 1: Openheid en toegankelijkheid – Marlies’ vermogen om een veilige en uitnodigende sfeer te creëren, maakt moeilijke gesprekken gemakkelijker.
 • Aspect 2: Aandacht voor het individu – Elk kind is uniek en Marlies’ aanpak is volledig afgestemd op de persoonlijke behoeften en uitdagingen van het kind.
 • Aspect 3: Brede ervaring – Met jarenlange ervaring in coaching en als studiecoach, bezit Marlies een diep begrip van de uitdagingen waarmee kinderen geconfronteerd worden.
 • Aspect 4: Effectieve methodieken – De combinatie van luisteren, analyseren en adviseren leidt tot tastbare verbeteringen.
 • Aspect 5: Positieve insteek – Problemen worden ‘uitdagingen’ die overwonnen kunnen worden, wat kinderen een krachtig gevoel van zelfvertrouwen en mogelijkheden geeft.

Neem contact op met Marlies Ganzeboom via Linkedin >>

4. Praktijk KIDS & COaching – een klimaat scheppen waarin een kind durft te groeien

Niet alleen Bettina’s ervaring als intern begeleider op een school, maar ook haar persoonlijke ervaring met je als kind niet altijd even zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen voelen, maken haar zowel een begripvolle als een deskundige coach.

Bettina heeft een goed gevulde rugzak, dat is wel duidelijk. Wat wij verder ontzettend positief vinden is haar toegespitste begeleiding. Als je niet alleen persoonlijke coaching, maar bijvoorbeeld ook faalangsttraining geeft of de mogelijkheid biedt je sociale vaardigheden als kind te ontwikkelen, snap je waar het om gaat. De aanpak van Bettina werkt en dat maakt dat er maar één Praktijk KIDS & Coaching in Nederland is.

Laten we eens kijken wat Praktijk KIDS & COaching zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Persoonlijke ervaring – De oprichter zet haar eigen ervaringen in om echt te verbinden met en te begrijpen wat de jongeren doormaken.
 • Aspect 2: Veilige sfeer – Het creëren van een omgeving waarin kinderen zich begrepen en veilig voelen, staat centraal.
 • Aspect 3: Zelfontdekking – De aanpak moedigt kinderen aan om zelf oplossingen te vinden, wat hun zelfvertrouwen versterkt.
 • Aspect 4: Diverse trainingen – Met certificaten in een breed scala aan coachingstechnieken, biedt de praktijk een uitgebreid hulpprogramma.
 • Aspect 5: Focus op plezier – Het terugbrengen van plezier in het leven van de kinderen is een kernonderdeel van de filosofie.

Neem contact op met Praktijk KIDS & COaching via Linkedin >>

5. Pip Kindercoaching – geweldige hulp voor kind of jongere en steun voor ouders

Wat direct opvalt als je Eveline’s website bekijkt, is de pakkende beelden met korte teksten. Je wilt niet eerst een cursus ‘lezen en samenvatten’ moeten toepassen om op een website er achter te kunnen komen wat iemand nou eigenlijk te bieden heeft. Eveline Rozier is hier heel duidelijk in: Pip voor kinderen, Pip voor jongeren en Pip voor ouders. (Pip is overigens haar hond.)

Volgens ons zit de kracht van Pip Kindercoaching in de zachte en vrolijke benadering van ontwikkeling, in plaats van de zware en tijdsintensieve indruk die je vaak bij andere kindercoaches krijgt. Bij Eveline leert je kind ‘ontspannen op sokken’, in plaats van ‘yoga’ in de titel te noemen (wat sommige ouders en kinderen zweverig vinden).

Behalve een aantal bijzondere trainingen (Weerbaar met Pip en Faalangstreductie) kunnen wij alleen maar bewondering hebben voor Pip’s huiskamer/Koffie met Pip. Geen verstikkend kantoor met een zwaar beladen onderwerp waar je je doorheen probeert te worstelen, maar gewoon een gezellige ruimte waarin ouders en een expert met elkaar babbelen over mogelijkheden. Kortom: Eveline Rozier slaat de spijker op zijn kop met haar aanbod voor – en coaching van – kinderen en ouders.

Hier zijn een paar redenen waarom Pip Kindercoaching zo uniek is:

 • Aspect 1: Rijke ervaring – Eveline’s achtergrond als logopedist geeft een extra dimensie aan haar coaching.
 • Aspect 2: Communicatie als basis – De focus op effectieve communicatie helpt kinderen hun gevoelens en gedachten beter uit te drukken.
 • Aspect 3: Persoonlijke groei – Kinderen leren hun unieke talenten en vaardigheden te ontdekken en in te zetten.
 • Aspect 4: Breed spectrum – Van onzekerheid tot faalangst, Eveline biedt ondersteuning bij diverse uitdagingen.
 • Aspect 5: Laagdrempelig en praktisch – De benadering is toegankelijk, gericht op snel merkbare verbeteringen.

Neem contact op met Eveline Rozier via Linkedin >>

6. Kindercoach Zaanstreek – Carlien coacht kind én ouder

Soms heb je in alle drukte niet eens goed in de gaten dat er iets in het leven van je kind speelt dat hem of haar ervan weerhoudt om zichzelf te zijn. Een juf of meester, een ouder van een vriendje of de trainer op het voetbalveld kan ook een seintje geven. Daar ben je dan maar wat dankbaar voor, maar dan begint natuurlijk het traject pas echt. Wat is er werkelijk aan de hand? Hoe kun je je kind helpen en kan je het alleen, of heb je een extern iemand nodig die ondersteunt?

Carlien Bul werkt vanuit de regio Noord-Holland en de Zaanstreek met kinderen (ook tieners) en ouders sámen aan een oplossing. Dat vinden wij uniek en daarom noemenswaardig, want de meeste coaches focussen enkel op het kind en informeren de ouder vooral over de aanpak die gevolgd wordt.

Een van Carliens specialismen is overigens het afnemen van tests die begaafdheid in kaart kunnen brengen. Het kan zomaar handige informatie zijn als je vermoedt dat hier bij je kind sprake van is.

Hier zijn de highlights van Kindercoach Zaanstreek:

 • Aspect 1: Snelle start – Direct aan de slag vanaf de eerste afspraak, wat zorgt voor een kick-start van het coachingstraject.
 • Aspect 2: Korte trajecten – Een focus op efficiëntie met maximaal vijf sessies per probleem houdt de kosten laag en de voortgang snel.
 • Aspect 3: Psychologische diepgang – Carlien’s achtergrond in psychologie zorgt voor een diepgaande analyse en persoonlijke inzichten.
 • Aspect 4: Toekomstgerichte visie – Het plan om de praktijk uit te breiden met meerdere disciplines belooft een holistische aanpak voor kinderen en ouders.
 • Aspect 5: Professionele moed – De bereidheid om uitdagende kwesties aan te pakken en cliënten tot zelfinzicht te brengen.

Neem contact op met Carlien Bul via Linkedin >>

7. Vlinderpracht Coaching – de ontwikkeling van een kind, van rups tot vlinder

Bij Mirjam Hermans gaat het niet alleen om kindercoaching. Ze geeft in haar introductie duidelijk aan dat er in de loop van de tijd andere vragen op haar pad kwamen, die ook het aanbod in haar praktijk verruimd hebben. Ze kan iedereen helpen als logopedist en verder coacht ze zowel ouders als kinderen.

Het valt direct op dat Mirjam een gepassioneerd en betrokken coach is, want ze blijft zich bijscholen om een zo ruim mogelijke doelgroep te kunnen ondersteunen bij lastige kwesties. Heb jij een kind met een taalontwikkelingsstoornis? Dan ben je bij Mirjam ook precies op de juiste plek. Elk eerder contact maakt coaching daarna weer laagdrempeliger, al heeft deze coach weinig tijd nodig om tot de kern te komen bij je kind.

Laten we duiken in wat Vlinderpracht zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Unieke combinatie – De samensmelting van logopedische en coachingexpertise biedt een breed spectrum aan begeleiding.
 • Aspect 2: Persoonlijke benadering – Elk traject is op maat gemaakt, gericht op de individuele behoeften van het kind of de jongere.
 • Aspect 3: Groei en zelfvertrouwen – Kinderen en jongeren worden aangemoedigd om hun eigen talenten en krachten te ontdekken en te ontwikkelen.
 • Aspect 4: Complete aanpak – Niet alleen de kinderen, maar ook ouders en het hele gezin worden betrokken bij het proces.
 • Aspect 5: Voortdurende ontwikkeling – Mirjam blijft zichzelf ontwikkelen door diverse nascholingen, wat zorgt voor een altijd actuele en effectieve aanpak.

Neem contact op met Vlinderpracht Coaching via Facebook >>

8. Kindercoachpraktijk Sneek – voor EMDR, SOVA-training of andere vormen van coaching van kinderen

Bij Kindercoachpraktijk Sneek begrijpen ze dat elk kind uniek is, en soms net dat extra zetje nodig heeft. Onder de bezielende leiding van Petra en haar team wordt elk probleem gezien als een kans voor groei. Hun pragmatische en creatieve benadering biedt kinderen, jongeren en hun ouders een veilige plek om te ontwikkelen en bloeien.

Maar hier stopt het niet, want behalve EMDR, thuisbegeleiding en SOVA-ondersteuning, is het ook nog mogelijk om externe begeleiding in te schakelen. Petra van Zanten weet het pad te bewandelen om precies de juiste snaar te raken bij je kind. Dit kan zelfs betekenen dat dieren of bepaalde spelvormen ingezet worden om door te dringen of voortgang te boeken. Eén ding is 100% zeker: bij Kindercoachpraktijk Sneek staat het belang en de groei van het individuele kind altijd voorop.

Een blik op de kracht van Kindercoachpraktijk Sneek:

 • Aspect 1: Directe benadering – Vanaf het eerste moment gericht op verandering en verbetering.
 • Aspect 2: Korte trajecten – Efficiënte coaching zorgt voor snelle en zichtbare vooruitgang.
 • Aspect 3: Diversiteit in expertise – Een team met brede specialisatie van EMDR tot en met speltherapie.
 • Aspect 4: Innovatieve methoden – Gebruik van creatieve en speelse werkvormen voor elke unieke situatie.
 • Aspect 5: Samenwerking en netwerk – Samenwerkingsverbanden met specialisten voor een holistische benadering.

Neem contact op met Kindercoachpraktijk Sneek via Linkedin >>

9. Hartenlust Kindercoaching – Anita Wolting viert feest met ouder en kind als doelen behaald zijn

Ja, je leest het goed: kindercoach Anita maakt er tijdens de laatste coachsessie een feestje van samen met het kind en de ouders. Als dat geen mooie beloning is voor het werk dat een kind verzet, dan weten we het ook niet meer.

Wat het kind natuurlijk minder goed weet op dat moment, is dat die taart (of wat anders lekkers) een schijntje is bij wat het werkelijk bereikt heeft. Je kind ontdekt zijn krachten en sterke kanten en leert bepaald gedrag of emotie anders te uiten dan het tot dan toe heeft gedaan. Anita dringt door tot de kern van het kind (en soms ook de ouders), waar dat bij anderen vaak niet lukt en dat heeft een bijzonder positief effect.

Een kijkje in de kracht van Hartenlust:

 • Aspect 1: Ervaren begeleiding – Anita’s jaren in het onderwijs geven haar een diep begrip van kinderontwikkeling.
 • Aspect 2: Persoonlijke aandacht – Elk coachingstraject is maatwerk, afgestemd op de individuele behoeften.
 • Aspect 3: Positieve psychologie – De focus ligt op het ontdekken en benutten van eigen talenten en kwaliteiten.
 • Aspect 4: Ouder- en kindcoaching – Een holistische benadering zorgt voor betrokkenheid van het hele gezin.
 • Aspect 5: Vieren van succes – Het afsluiten van het traject met een feestje benadrukt de groei en het geleerde.

Neem contact op met Hartenlust Kindercoaching via Facebook >>

10. Op Het Yogamatje en Praktijk Manja –yoga met ouder én kind samen of kindercoaching

‘Balans’ is het woord dat direct in ons opkomt als we Manja’s verhaal lezen over hoe ze tot Op Het Yogamatje gekomen is. Soms lijkt een pad dat gevolgd wordt moeilijk te verklaren, maar in het geval van Manja Litjens schijnt het licht heel duidelijk op de weg die ze bewandelt.

Manja is van nature nieuwsgierig en dat helpt bij het achterhalen van angsten of problemen bij kinderen (en overigens ook bij volwassenen, maar speciaal voor deze doelgroep is ze Praktijk Manja gestart). Haar aanpak is anders dan anders, want tijdens elke bijeenkomst heeft het yogamatje van kind en coach een centrale plek. Het nodigt uit om te bewegen en dat maakt open zijn weer makkelijker. Manja weet de gevoelige plek snel te vinden en dat maakt haar uniek als geen ander.

Highlights van de praktijk:

 • Aspect 1: Integratieve aanpak – De combinatie van yoga en coaching voor een holistische benadering.
 • Aspect 2: Persoonlijk en creatief – Manja’s passie voor creativiteit verrijkt haar sessies en materialen.
 • Aspect 3: Gericht op jong en oud – Aandacht voor kinderen, jongeren, en ouders zorgt voor een familiegerichte aanpak.
 • Aspect 4: Specialisatie in rouw en verlies – Empathische ondersteuning bij zware levensmomenten.
 • Aspect 5: Continue ontwikkeling – Manja’s toewijding aan persoonlijke en professionele groei verzekert de nieuwste inzichten en methoden.

Bekijk Manja Litjens op Facebook of volg Op Het Yogamatje op Instagram

Gebruikte bronnen voor ons kindercoach onderzoek:

We hebben flink wat huiswerk gedaan om de beste info over kindercoaching op een rijtje te krijgen. Check hier waar we allemaal hebben gesnuffeld:

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om ouders te ondersteunen en te informeren.

Jouw kindercoach vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke kindercoaches tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze kindercoaches kunnen we van harte aanbevelen. Welke uitdaging je kind ook mag ervaren: ze zullen met zorg en expertise begeleiding bieden en helpen bij persoonlijke groei. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf in zee wilt gaan met een kindercoach. Dus, waar wacht je nog op? Jouw ondersteuning ligt binnen handbereik. Kies vandaag nog de juiste coach uit.

Op jouw succes!