De top 10 met de beste kindercoaches in Nederland

Met een kindercoach kun je zelf hulp inschakelen als je niet via een huisarts of andere partij doorverwezen wil worden. Al te vaak leun je nog op de traditionele werkwijze van hulp inschakelen, maar er zijn dus meer mogelijkheden als het om het kind en jouw gezin gaat. Het is goed je hiervan bewust te zijn, zodat hulp op tijd komt en de rust in huis weer terugkeert.

1. De Kindercoaches – Toekie van Apeldoorn en Ingrid Dykstra – voor het geluk van jouw kind en zijn toekomst

Dat het oplossen van een probleem binnen het gezin niet altijd gepaard hoeft te gaan met drama, bewijzen Toekie en Ingrid van De Kindercoaches. Zij bieden vele vormen van begeleiding aan, zoals workshops, trainingen en een-op-een coaching.

Het unieke van de aanpak van De Kindercoaches ligt volgens ons in het feit dat de begeleiding niet stopt bij het kind. Ja, het staat centraal, maar het kind is slechts het middelpunt en de waaier aan mensen en organisaties in de directe omgeving speelt ook een rol. Toekie en Ingrid bieden daarom ook hulp aan ouders, scholen of andere instanties die met kinderen werken en zijn er dus niet alleen voor het kind.

Wat je nog moet weten: Toekie en Ingrid hebben de juiste, specialistische kennis en ruime ervaring en de dames vullen elkaar goed aan in hun dienstverlening. Dat betekent dat er een goed doordacht plan ten grondslag ligt aan het helpen van je kind en jou en dat er niet zomaar uren gepraat wordt zonder zichtbaar resultaat.

Bekijk De Kindercoaches op Facebook

2. Kindercoaching Roosmarijn – niet alleen voor kind, maar ook voor het hele gezin

Wie zelf kinderen heeft, weet dat het van de ene op de andere dag ineens helemaal mis kan zijn. Er is iets op school gebeurd of er is ruzie geweest met een vriendje en je merkt het compleet aan het gedrag. Het is anders en je kind is niet meer zichzelf. Andere keren gaat de gedragsverandering iets trager en blik je op een dag terug om je af te vragen wat er gebeurd is om het gedrag te verklaren.

Wat er ook gebeurd is in het verleden, de kracht van Roosmarijn ligt in het terugbrengen van de balans voor de toekomst, niet alleen in het kind zelf, maar ook in de omgeving. Het heeft volgens haar geen zin om maar te blijven graven in wat is geweest, maar juist die voorwaarden te scheppen die het mogelijk maken om weer positief vooruit te kunnen. Als we een woord moeten noemen om Roosmarijn als persoon en in haar aanpak te definiëren, dan is dat: diepgang.

Bekijk Roosmarijn op Linkedin of lees over Kindercoaching Roosmarijn op Facebook

3. Iris Kindercoaching – Marlies maakt een wereld van verschil voor je kind

Je hoeft maar naar de foto van Marlies Ganzeboom te kijken om te voelen dat je met een open en oprecht iemand te maken hebt. Haar ogen stralen en haar glimlach moedigt je als kind aan om zelfs lastige problemen ter sprake te brengen en niet te twijfelen. Marlies stelt je direct op je gemak.

Dat is waar Marlies in uitblinkt: een persoon zover krijgen om over zijn angsten of zwakten te praten om diegene vervolgens te helpen het beste uit zichzelf te halen. Op haar website vind je diverse onderwerpen die onderdeel van een uitdaging kunnen zijn, want zo noemt Marlies ze. Haar oplettend luisterend oor, nauwkeurig analytisch vermogen en waardevol advies zorgen ervoor dat je kind weer snel lekker in zijn vel zit.

Bekijk Marlies Ganzeboom op Linkedin

4. Praktijk KIDS & COaching – een klimaat scheppen waarin een kind durft te groeien

Niet alleen Bettina’s ervaring als intern begeleider op een school, maar ook haar persoonlijke ervaring met je als kind niet altijd even zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen voelen, maken haar zowel een begripvolle als een deskundige coach.

Bettina heeft een goed gevulde rugzak, dat is wel duidelijk. Wat wij verder ontzettend positief vinden is haar toegespitste begeleiding. Als je niet alleen persoonlijke coaching, maar bijvoorbeeld ook faalangsttraining geeft of de mogelijkheid biedt je sociale vaardigheden als kind te ontwikkelen, snap je waar het om gaat. De aanpak van Bettina werkt en dat maakt dat er maar één Praktijk KIDS & Coaching in Nederland is.

Bekijk Bettina Noij-Landman op Linkedin

5. Pip Kindercoaching – geweldige hulp voor kind of jongere en steun voor ouders

Wat direct opvalt als je Eveline’s website bekijkt, is de pakkende beelden met korte teksten. Je wilt niet eerst een cursus ‘lezen en samenvatten’ moeten toepassen om op een website er achter te kunnen komen wat iemand nou eigenlijk te bieden heeft. Eveline Rozier is hier heel duidelijk in: Pip voor kinderen, Pip voor jongeren en Pip voor ouders. (Pip is overigens haar hond.)

Volgens ons zit de kracht van Pip Kindercoaching in de zachte en vrolijke benadering van ontwikkeling, in plaats van de zware en tijdsintensieve indruk die je vaak bij andere kindercoaches krijgt. Bij Eveline leert je kind ‘ontspannen op sokken’, in plaats van ‘yoga’ in de titel te noemen (wat sommige ouders en kinderen zweverig vinden).

Behalve een aantal bijzondere trainingen (Weerbaar met Pip en Faalangstreductie) kunnen wij alleen maar bewondering hebben voor Pip’s huiskamer/Koffie met Pip. Geen verstikkend kantoor met een zwaar beladen onderwerp waar je je doorheen probeert te worstelen, maar gewoon een gezellige ruimte waarin ouders en een expert met elkaar babbelen over mogelijkheden. Kortom: Eveline Rozier slaat de spijker op zijn kop met haar aanbod voor – en coaching van – kinderen en ouders.

Bekijk Eveline Rozier op Linkedin

6. Kindercoach Zaanstreek – Carlien coacht kind én ouder

Soms heb je in alle drukte niet eens goed in de gaten dat er iets in het leven van je kind speelt dat hem of haar ervan weerhoudt om zichzelf te zijn. Een juf of meester, een ouder van een vriendje of de trainer op het voetbalveld kan ook een seintje geven. Daar ben je dan maar wat dankbaar voor, maar dan begint natuurlijk het traject pas echt. Wat is er werkelijk aan de hand? Hoe kun je je kind helpen en kan je het alleen, of heb je een extern iemand nodig die ondersteunt?

Carlien Bul werkt vanuit de regio Noord-Holland en de Zaanstreek met kinderen (ook tieners) en ouders sámen aan een oplossing. Dat vinden wij uniek en daarom noemenswaardig, want de meeste coaches focussen enkel op het kind en informeren de ouder vooral over de aanpak die gevolgd wordt.

Een van Carliens specialismen is overigens het afnemen van tests die begaafdheid in kaart kunnen brengen. Het kan zomaar handige informatie zijn als je vermoedt dat hier bij je kind sprake van is.

Bekijk Carlien Bul op Linkedin of volg Kindercoach Zaanstreek op Facebook

7. Vlinderpracht Coaching – de ontwikkeling van een kind, van rups tot vlinder

Bij Mirjam Hermans gaat het niet alleen om kindercoaching. Ze geeft in haar introductie duidelijk aan dat er in de loop van de tijd andere vragen op haar pad kwamen, die ook het aanbod in haar praktijk verruimd hebben. Ze kan iedereen helpen als logopedist en verder coacht ze zowel ouders als kinderen.

Het valt direct op dat Mirjam een gepassioneerd en betrokken coach is, want ze blijft zich bijscholen om een zo ruim mogelijke doelgroep te kunnen ondersteunen bij lastige kwesties. Heb jij een kind met een taalontwikkelingsstoornis? Dan ben je bij Mirjam ook precies op de juiste plek. Elk eerder contact maakt coaching daarna weer laagdrempeliger, al heeft deze coach weinig tijd nodig om tot de kern te komen bij je kind.

Bekijk Vlinderpracht Coaching op Linkedin

8. Kindercoachpraktijk Sneek – voor EMDR, SOVA-training of andere vormen van coaching van kinderen

Onder leiding van Petra van Zanten geeft zij – samen met Manon Luehof en Miriam Bruins Slot –

invulling aan deze coachpraktijk. De expertise is breed, dat blijkt ook al wel uit de titel boven dit bericht.

Maar hier stopt het niet, want behalve EMDR, thuisbegeleiding en SOVA-ondersteuning, is het ook nog mogelijk om externe begeleiding in te schakelen. Petra van Zanten weet het pad te bewandelen om precies de juiste snaar te raken bij je kind. Dit kan zelfs betekenen dat dieren of bepaalde spelvormen ingezet worden om door te dringen of voortgang te boeken. Eén ding is 100% zeker: bij Kindercoachpraktijk Sneek staat het belang en de groei van het individuele kind altijd voorop.

Bekijk Petra van Zanten op Linkedin

9. Hartenlust Kindercoaching – Anita Wolting viert feest met ouder en kind als doelen behaald zijn

Ja, je leest het goed: kindercoach Anita maakt er tijdens de laatste coachsessie een feestje van samen met het kind en de ouders. Als dat geen mooie beloning is voor het werk dat een kind verzet, dan weten we het ook niet meer.

Wat het kind natuurlijk minder goed weet op dat moment, is dat die taart (of wat anders lekkers) een schijntje is bij wat het werkelijk bereikt heeft. Je kind ontdekt zijn krachten en sterke kanten en leert bepaald gedrag of emotie anders te uiten dan het tot dan toe heeft gedaan. Anita dringt door tot de kern van het kind (en soms ook de ouders), waar dat bij anderen vaak niet lukt en dat heeft een bijzonder positief effect.

Bekijk Anita Woltings profiel op Facebook

10. Op Het Yogamatje en Praktijk Manja –yoga met ouder én kind samen of kindercoaching

‘Balans’ is het woord dat direct in ons opkomt als we Manja’s verhaal lezen over hoe ze tot Op Het Yogamatje gekomen is. Soms lijkt een pad dat gevolgd wordt moeilijk te verklaren, maar in het geval van Manja Litjens schijnt het licht heel duidelijk op de weg die ze bewandelt.

Manja is van nature nieuwsgierig en dat helpt bij het achterhalen van angsten of problemen bij kinderen (en overigens ook bij volwassenen, maar speciaal voor deze doelgroep is ze Praktijk Manja gestart). Haar aanpak is anders dan anders, want tijdens elke bijeenkomst heeft het yogamatje van kind en coach een centrale plek. Het nodigt uit om te bewegen en dat maakt open zijn weer makkelijker. Manja weet de gevoelige plek snel te vinden en dat maakt haar uniek als geen ander.

Bekijk Manja Litjens op Facebook of volg Op Het Yogamatje op Instagram

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om ouders te ondersteunen en te informeren.