Je denkt misschien dat je kind alleen in het najaar goede regenlaarzen kan gebruiken, maar eigenlijk heb je in Nederland het hele jaar door fijne regenlaarsjes nodig. Je weet namelijk nooit wanneer het weer met bakken uit de hemel komt en zelfs als het regenen is gestopt, is het slim om de kinderen met goed schoeisel naar buiten te sturen. Woon je dichtbij een beek of ga je regelmatig in het bos met vennetjes wandelen? Ook dan trek je de regenlaarzen aan om natte sokken te voorkomen.

Onze speurtocht naar perfecte kids regenlaarzen 

Als kinderen eenmaal hebben leren lopen, zijn ze vaak niet meer te stoppen. Hoe zeer we ook kunnen genieten van die babyfase, wij zijn ook altijd weer blij als het wat meer mensjes worden en je andere activiteiten met ze kunt doen. Wandelen – in welke vorm dan ook – hoort bij die activiteiten. Je wandelt naar school, je wandelt naar de supermarkt en je wandelt in het weekend in het park. Is het even minder goed weer? Dan trek je de kleine regenlaarsjes aan om de voetjes te beschermen.

Onze #1: dit zijn de beste regenlaarzen voor kinderen

De Bergstein rainboots zijn favoriet bij ons team van testkindjes. Ze zijn te dragen door zowel jongens als meisjes en vooral de beschikbare kleuren zijn geweldig. Er zijn niet alleen donkere of neutrale kleuren, zoals grijs en donkerblauw, maar ook felle en opvallende kleuren, zoals koraal, fuchsia en knalgeel. Heb je een feestje en dreigt dat letterlijk in het water te vallen? Trek je kind dan Bergstein regenlaarzen in de kleuren goud of zilver aan. Dan wordt het toch nog een feestelijke outfit.

Snel overzicht: Deze regenlaarzen voor kinderen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor comfortBergstein Rainboot: Dit zijn de regenlaarzen waar kinderen dol op zijn. Ze passen goed, zitten comfortabel en hebben een breed scala aan kleuren waar kinderen uit kunnen kiezen. Wees echter bewust dat de maatvoering kan verschillen van normale schoenen. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor winterse omstandighedenBergstein Winterlaarzen: Deze laarzen hebben een voering, waardoor ze perfect zijn voor natte en koude winters. Een sluiting aan de bovenkant voorkomt dat er lucht of sneeuw in de laars kan komen. Let wel op, sommige kinderen vinden de binnenkant niet zo comfortabel als de voering verschuift. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor duurzaamheid en designBisgaard – Regenlaarzen Fashion – Tulpen: Deze laars springt eruit met zijn unieke en bijzondere print. Niet alleen ziet het er geweldig uit, maar het is ook gemaakt van natuurlijk rubber, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. >> Bekijk bij Bol.com

Waarom reviewen wij kinderregenboots?

Op elke leeftijd hoor je in ons kikkerlandje een set met degelijke regenlaarzen te hebben. Je zet ze het liefst om de hoek in de garage of bijkeuken, zodat je er altijd snel bij kunt als het gaat regenen. Regenlaarzen zijn in alle vormen van nattigheid handig, want niet alleen tijdens of na de regen draag je ze, maar ook als de sneeuw aan het smelten is en je op pad wilt.

Waarom een kritische blik bij regenlaarzen voor kids nodig is

Elke fabrikant kan beweren dat hij de beste regenlaarzen maakt, maar helaas blijkt de kwaliteit niet altijd om van de daken te schreeuwen. Er zijn laarsjes die al snel gaan lekken en dan heeft je kind nog steeds natte voeten. Als het dan niet zo’n goede weerstand heeft, is het meteen weer snipverkouden. Warme, droge voeten krijg je alleen bij degelijke regenlaarzen. Daarom deze review. We hebben de minder goede kwaliteit er al uitgefilterd, zodat je beter kunt kiezen.

Sceptisch na vervelende ervaringen

Het is niet de eerste keer dat we een mening hebben over regenlaarzen, maar dat waren onze persoonlijke ervaringen en nu gaat het om een objectieve review. Een eerdere aankoop bleek namelijk tegen te vallen door de dunne bodem die in de laars zat.  We snappen dat een regenlaars geen normale schoen is, maar je mag toch wel wat comfort verwachten? De regenlaarzen moeten immers wel lekker zitten, want anders doen de kinderen ze niet eens aan en is het weggegooid geld.

Wat beloven fabrikanten van regenlaarzen?

 • Fabrikanten beweren dat ze aandacht hebben voor de pasvorm van een regenlaars.
 • Ze zeggen dat je ze langdurig kunt dragen en dan nog steeds droge, warme voeten hebt.
 • Merken van regenlaarzen geven in ieder geval allemaal aan dat ze waterdicht zijn.
 • Sommige fabrikanten geven aan voor regenlaarzen te zorgen die lekker trendy en modieus zijn. Dit kan door kleuren en grappige prints.

Waar let je op bij het kiezen van kids regenlaarzen? De belangrijkste criteria

Over de waterdichtheid van een regenlaars gaan we het hier niet eens meer hebben. Dat is wel het minste dat je mag verwachten. Er zijn echter meer criteria die een rol kunnen spelen bij je keuze:

 • Dikte van de zool
 • Hoogte van de laars – halverwege kuit of bijna tot aan knie?
 • Dikte van het materiaal van de laars – blijven kindervoetjes er warm in?
 • WOW-factor – zijn de regenlaarzen uniek door de kleur, print of andere details?

Hoe hebben we kids regenlaarzen vervolgens getest? Onze bevindingen

Bij onze zoektocht op internet hebben we vooral gekeken naar onze criteria en of we daar al een voorselectie konden maken. Laarsjes die te laag waren of een te dunne zool hadden, vielen al snel af. Daarna keken we naar de extra’s. Zat er een lus aan de laars, waarmee je deze als kind makkelijker aan kon trekken? De regenlaarzen die ons als ouder positief opvielen, hebben we daarna aangeschaft. We hebben wel met de kinderen overlegd wat hun lievelingskleuren waren.

De top 10 beste regenlaarzen voor kinderen

1.     Bergstein Rainboot – Regenlaarzen – Unisex Junior – Dark Blue

Zoals al eerder omschreven vinden wij deze regenlaarzen van Bergstein het einde. Door de vele kleuren is er altijd wel een laars die je kind leuk vindt.

Pluspunten:

 • De regenlaars past goed en zit zelfs lekker.
 • Vaak is een kleur die je op internet ziet in werkelijkheid anders, maar de regenlaars die we uitgekozen hadden valt niet tegen.

Minpunten:

 • Bij regenlaarzen heb je een andere maat nodig dan gewoon de schoenmaat en dat is bij elke regenlaars weer even uitproberen.

2.     Bergstein Winterlaarzen Kinderen – Dark blue

Van hetzelfde merk is er deze regenlaars met voering, waardoor deze nog fijner is in een typisch Hollandse natte en koude winter.

Pluspunten:

 • De voering voelt echt lekker warm aan.
 • Boven aan de laars zit een sluiting die je aan kunt trekken, waardoor er geen lucht (of sneeuw) meer in de laars kan.

Minpunten:

 • Sommige kinderen in ons testpanel vonden de binnenkant van de laars niet lekker zitten, omdat deze kan verschuiven in de laars. Het is dus even afwachten of jouw kind dit kan waarderen of dat hij of zij toch liever de gewone laarzen aan doet.

3.     Dunlop Regenlaarzen blauw

Dunlop is een bekend merk en vooral het profiel staat goed aangeschreven.

Pluspunten:

 • De schacht van de laars is lekker hoog, waardoor je kind ook in diepere plassen kan rondstruinen.
 • In de zool zit bij de hiel een lichte verhoging, waardoor de vorm beter bij de voet past en de laars lekker loopt.

Minpunten:

 • Deze regenlaarzen kunnen wat koel zijn aan de binnenzijde. Dit los je op door een maat groter te kopen en er lekker laarzensokken in te dragen.

4.     Dunlop Regenlaarzen groen

De tweede laars van Dunlop op deze lijst is niet veel anders dan de nummer drie, maar deze is in het groen in plaats van in het donkerblauw.

Pluspunten:

 • Er is genoeg ruimte in de laarzen om de broek van je kinderen in te stoppen.
 • Voor dit bedrag krijg je echt een kinderregenlaars waar ze even zoet mee zijn.

Minpunten:

 • De overgang van de schacht naar de voet kan soms wat smal aanvoelen, waardoor je kind even moet wrikken om de voet er compleet in te krijgen.

5.     PAW Patrol Kobalt blauwe regenlaars Kinderen

Dit is een leuke regenlaars voor de kleintjes. Op de buitenkant zie je de hoofdfiguren van Paw Patrol.

Pluspunten:

 • Deze regenlaars voor kinderen heeft vooral een hoog fungehalte.
 • Er zit voldoende profiel onder de zool, waardoor je kind niet snel uitglijdt.

Minpunten:

 • Deze laarsjes zijn wel wat lager dan bijvoorbeeld een Dunlop kids regenlaars, dus ze mogen  niet te diepe plassen ingaan.

6.     Braqeez Meisjes Regenlaarzen met tijgerprint

Het merk Braqeez heeft ook aan het trendy meisje gedacht bij het ontwerp van deze regenlaarzen.

Pluspunten:

 • De tijgerprint straalt van de regenlaars af.
 • Er zit een degelijk zool onder de laars.
 • Wij vinden de lus aan de achterzijde handig, want zo kan je kind zelf haar laarsjes aantrekken.

Minpunten:

 • De binnenzool is uitneembaar, maar bij vaak dragen kan deze verschuiven, waardoor de laars niet lekker meer zit. Oppassen dus met aantrekken.

7.     Igor – Regenlaarzen voor kinderen – Splash Nautico in Kakigroen

De kids regenlaars van Igor valt vooral op door de dikke, witte zool.

Pluspunten:

 • Door het visgraatprofiel onder de zool heeft je kind veel grip tijdens het wandelen.
 • De laarsjes zijn halfhoog en goed bestand tegen water.

Minpunten:

 • Wij vragen ons af of je zo nodig een regenlaars uit Spanje moet halen? Werk je zo niet onnodig mee aan het verpesten van het klimaat, terwijl Nederland zelf ook regenlaarzen produceert?

8.     Groene peuter/kinder regenlaarzen camouflage/leger print

Dit is nog zo’n leuk setje met regenlaarzen in een grappige print.

Pluspunten:

 • Vooral jongens vinden de camouflage print en kleuren leuk. (Voor meisjes heb je dezelfde laars overigens ook met sterretjes.)
 • Dit zijn halfhoge regenlaarzen met een flink profiel onder de zool.

Minpunten:

 • De schacht is vrij wijd aan de bovenzijde.

9.     Bisgaard – Regenlaarzen voor kinderen – Fashion – Tulpen

Wat een hippe regenlaars is deze laars van Bisgaard. Wij vinden vooral de print uniek en bijzonder.

Pluspunten:

 • Het profiel werkt uitstekend onder deze laars.
 • Aan de achterkant hangt een reep die je vast kunt pakken bij het aantrekken van de laars.
 • Deze laars is – groot pluspunt vinden wij – gemaakt van natuurlijk rubber.

Minpunten:

 • Bij andere regenlaarzen zat er iets meer vorm in de laars, doordat de hiel iets hoger aanvoelde dan bij deze laars.

10.  Woezel & Pip kinder regenlaars paars

Bij de echte fans van Woezel & Pip mogen de regenlaarsjes van dit duo natuurlijk niet ontbreken.

Pluspunten:

 • Je kind maakt door het profiel weinig kans op uitglijden.
 • De laarsjes zijn halfhoog.

Minpunten:

 • Ook bij deze regenlaarzen is de bovenkant van de schacht vrij wijd, waardoor de laars best wel open staat en water makkelijk in de halfhoge laars kan komen.

Beste uit de test

Zowel de Bergstein regenlaarzen als de Dunlop regenlaarzen komen goed uit de test. Bij Dunlop is de kleur van ondergeschikt belang en gaat het vooral om de prestaties. Bij Bergstein valt er voor je kind toch nog wat te kiezen als het om kleur gaat.

De laarsjes met prints zijn vooral grappig, maar we hebben gedurende ons onderzoek gemerkt dat ‘leuk’ niet altijd ‘langdurig’ betekent. Gelukkig hebben kinderen die groeien vaak behoefte aan nieuwe schoenen, zodat de print of kleur die niet meer trendy is snel vervangen kan worden voor de nieuwste mode. De fabrikanten werken hier graag aan mee.

Bekijk ook onze andere posts over gerelateerde onderwerpen

Conclusie

Koop niet de eerste de beste regenlaars voor je kind die je tegenkomt. Kijk vooral ook naar de stand van de voet en hoeveel steun het uit regenlaarsjes moet kunnen halen. Je wilt geen kind met voet- of enkelproblemen en daarnaast moet een regenlaars gewoon lekker comfortabel en warm zijn. Een paar laarzen passen en voelen hoeveel ruimte er nog bij de tenen is voor de aankomende winter (en dikkere sokken) is altijd slim.

Wat we verder nog kwijt willen, is dat regenlaarzen niet per definitie duur hoeven te zijn om van kwaliteit te zijn en andersom – een dure regenlaars is zeker te weten kwalitatief goed – is ook niet automatisch het geval. Wij zouden daarom altijd aanbevelen om de belangrijkste kenmerken van de laars voor jouw kind in het achterhoofd te houden voor de aankoop. Een kind dat zelfs in de winter graag uren achter elkaar buiten speelt, verdient een kwalitatief betere laars dan iemand die ze alleen 5 minuten aandoet bij het wandelen naar school en daar vervolgens gewone schoenen aantrekt of de rest van de dag op de sokken loopt.