Je kind gaat voor het eerst overdag de hele dag naar de crèche of naar school en daarvoor heeft het een goede lunchbox nodig. In deze broodtrommel kun je boterhammen voor tijdens de middagpauze stoppen, maar ook tussendoortjes voor de andere pauzes passen erin. Het is dan wel zaak dat de lunchbox goed sluit, zodat alles wat je erin stopt lekker vers blijft en niet uitdroogt of gaat plakken.

Wij onderzochten daarom welke broodtrommels het goed doen bij kinderen en welke werken.

Inhoud van deze pagina:

Het vinden van de perfecte broodtrommel voor je kind

Overblijven tussen de middag of iets te eten mee naar het sporten, gaat makkelijker met een broodtrommel die goed sluit. Een kind moet echter wel met de broodtrommel overweg kunnen, dus de sluiting mag niet te gecompliceerd zijn. Daarnaast mag een lunchbox ook echt wel leuk zijn. Een leuk motiefje of een plaatje voorop zeggen iets over de voorkeur van je kind voor een bepaald dier of zijn favoriete kleur. Er is gelukkig genoeg te krijgen en in deze test behandelen we de tien toppers.

Onze #1: dit is de beste broodtrommel voor kinderen

Deze lunchbox is vooral gewild bij meisjes, omdat er een paard op de deksel van de broodtrommel staat. Het gaat om de lunchbox van het merk Mepal. De broodtrommel is onderdeel van een set, want je krijgt er ook een drinkfles bij. De kleuren zijn vooral: lichtgroen, mintgroen, roze en lichtblauw. Het paard is bruin en er staan nog woorden op de bovenkant van de lunchbox: I love horses met een roze hartje erbij getekend.

Snel overzicht: Deze broodtrommels voor kinderen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor meisjesMepal My Horse: Deze set van Mepal heeft niet alleen een aantrekkelijk ontwerp, maar ook een praktische indeling met een los bakje en vorkje. Ideaal voor ouders die hun kinderen een gevarieerde lunch willen meegeven. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor JongensMepalMickey Mouse: Hoewel iets kleiner dan onze eerste keuze, is deze set nog steeds een geweldige optie. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk te vervoeren en het Mickey Mouse motief zal zeker een glimlach op het gezicht van je kind toveren. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor extra opbergruimteCook Lunchbox: Deze lunchbox heeft een indrukwekkende opslagcapaciteit en wordt geleverd met bestek. Het is ideaal voor kinderen die genieten van een verscheidenheid aan snacks naast hun hoofdmaaltijd. >> Bekijk bij Bol.com

Waarom reviewen wij kinderbroodtrommels?

Wij weten zelf hoe fijn het is als je lunch niet door elkaar gehusseld en slapjes op je werk arriveert. Je hebt geen zin om de schijfjes komkommer weer tussen de sneeën brood te moeten leggen. Je hebt dan al geen trek meer in je lunch, terwijl je er die ochtend toch moeite voor hebt gedaan. Een lunchbox die niet goed sluit, laat daarnaast de boterhammen uitdrogen en dat smaakt helemaal niet lekker. Je kunt dus nogal wat eisen aan een broodtrommel stellen, ook voor je kind.

Waarom kritisch blijven bij broodtrommels voor kinderen?

Je hebt bekende merken die kunststof producten maken – zoals Mepal dat is –, maar er zijn ook onbekende merken waarbij je niet weet welke kwaliteit je mag verwachten. Veel broodtrommels zijn van plastic, maar je hebt soms ook andere materialen of extra’s die een broodtrommel iets specialer maken. Deze extra’s mogen echter niet belangrijker worden dan de broodtrommel zelf, want hier bewaar je uiteindelijk je eten in. Ook de uitstraling speelt een rol, zeker bij je kind.

Leuke broodtrommels, maar werken ze ook?

We kennen onze eigen ervaringen met lunchboxen en hoe teleurstellend de kwaliteit soms is. Neem je een pasta van de avond ervoor mee als lunch, dan is de pasta niet meer lekker zacht of loopt de pastasaus door heel je tas tijdens de wandeling van trein of auto naar je kantoor. Er kan zoveel mis zijn met een broodtrommel, dat we nogal sceptisch waren bij het testen. Hoeveel lunchboxen zouden daadwerkelijk gaan voldoen aan onze eisen? We waren erg nieuwsgierig.

Wat belooft een broodtrommelmerk meestal?

 • Fabrikanten beloven een lekvrije broodtrommel, terwijl dit in de praktijk toch vaak te wensen overlaat.
 • Merken gaan voor een uniek ontwerp dat kinderen aanspreekt, waarbij felle kleurtjes en leuke afbeeldingen de aandacht moeten trekken.
 • Men gaat mee met de trends, zoals bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe film uitkomt en de hoofdrolspelers een plek op de broodtrommel krijgen.

Waar let je op bij kinderbroodtrommels? De belangrijkste criteria

Of je kind een broodtrommel het hele schooljaar gebruikt of deze na de eerste week al achter in het keukenkastje probeert te verstoppen of in de kantine ‘per ongeluk’ vergeet, hangt af van een aantal zaken:

 • Voor het kind zelf is de uitstraling meestal het belangrijkste element.
 • Bij het ontwerp van de binnenzijde van de broodtrommel doen vakjes het goed.
 • De sluiting moet effectief zijn, maar ook door kinderhandjes te openen en te sluiten zijn.

Hoe heeft het testteam de kinderbroodtrommels gecheckt?

In eerste instantie draait het om de lunchbox, dus ook als er een drinkbeker in het pakket zit, blijft de broodtrommel het onderdeel dat getest wordt. De drinkbeker is een leuke extra, maar vormt niet de basis van deze test.

Ons team heeft – zelfs als hun eigen lunch normaal eentonig is – voor deze test verschillende soorten inhoud van de lunchbox samengesteld en geprobeerd. We hebben niet alleen belegde boterhammen in de broodtrommel vervoerd, maar ook een salade, wat crackers en fruit en nog wat etenswaren.

Daarnaast vinden wij dat een broodtrommel op zijn minst 6 uur de inhoud vers moet kunnen houden. Dit betekent dat je verwacht dat de inhoud van de lunchbox nog zeker een dagdeel smakelijk is vanaf het moment dat de lunchbox is gevuld en je ermee op pad bent gegaan.

De top 10 met beste kids lunchboxen

1.     Mepal – Lunchset campus – pop-up drinkfles en broodtrommel voor kinderen – My Horse

Mepal heeft zijn strepen als kunststof fabrikant verdiend en behalve voor kamperen (bijvoorbeeld met bordjes, bekers en schalen met deksel) hebben ze ook producten als broodtrommels. Dit exemplaar is populair vanwege het paard op de voorkant en de vrolijke, zachte kleuren.

Pluspunten:

 • Aan de binnenkant heb je een los bakje met twee vakken dat ongeveer de helft van de broodtrommel inneemt.
 • Er zit een vorkje bij de broodtrommel
 • De deksel klem je aan twee kanten vast met de clips.

Minpunten:

 • Wanneer je het losse bakje met twee vakken gebruikt voor kleine snacks (wat druifjes of blokjes kaas), blijft er ruimte voor twee boterhammen over in het grotere vak van de broodtrommel. Voor kinderen die groeien kan dit wat weinig zijn.

2.     Mepal – Lunchset campus – schoolbeker en broodtrommel voor kinderen – Mickey Mouse

Deze tweede broodtrommel is ook van het merk Mepal, maar deze is iets kleiner dan de nummer 1 in onze top tien.

Pluspunten:

 • Aan de binnenkant ziet de broodtrommel er hetzelfde uit: vorkje en bakje met twee vakjes.
 • Het Mickey Mouse motief is vrolijk.

Minpunten:

 • De sluiting kan soms snel stukgaan en dan voor iets dat snel kapot gaat, wil je niet betalen.

3.     Mepal – Lunchset campus – schoolbeker en broodtrommel voor kinderen – Frozen sisters forever

Nog een broodtrommel die in de smaak valt bij de meiden is die van Frozen. Op de bovenkant zie je drie hoofdfiguren, waarvan een de sneeuwpop is.

Pluspunten:

 • De inrichting van de lunchbox is weer hetzelfde als bij de nummer 1 en 2 op deze lijst: vorkje in grote vak en extra bakje met twee vakjes voor kleinere etenswaren.
 • De broodtrommel kan lekker makkelijk in de afwasmachine.

Minpunten:

 • Ook bij deze broodtrommel gaat de sluiting redelijk snel stuk. Dat is geen probleem als je ongeveer elk half jaar een nieuwe lunchbox voor je kind wilt kopen, maar anders wordt het een prijzige investering elk schooljaar.

4.     Fruitfriends Lunchbox – Kunststof – Voor Kinderen – Hot Pink

Fruitfriends hoopt als merk eigenlijk dat kinderen lekker veel fruit blijven eten, zodat ze goed blijven groeien en alle vitaminen binnenkrijgen die hun ontwikkeling goed laat verlopen. De kunststof bakjes zijn echter prima voor boterhammen te gebruiken.

Pluspunten:

 • De deksel van de broodtrommel sluit door middel van een clip aan de voorkant.
 • Aan de binnenkant heb je twee vakken. Verwijder je het tussenschot? Dan heb je een groot vak.
 • Er hangt een haak aan de lunchbox, waardoor je deze moeilijk kunt verliezen. Je kunt de broodtrommel hiermee zelfs aan de buitenkant van je schooltas hangen.

Minpunten:

 • Niet iedereen van het testteam bleek goed overweg te kunnen met de sluiting. Bij de een is deze broodtrommel favoriet, bij de ander duidelijk niet.

5.     Gadgy Lunchbox RVS met Koeltas – Brooddoos met uitneembare voedselverdeler

Deze broodtrommel heeft een volwassen uitstraling, maar is zeker ook geschikt voor kinderen.

Pluspunten:

 • Een groot pluspunt is de tas die om de broodtrommel gaat. Hiermee kun je gekoeld eten langer koud houden en verwarmd eten langer warm houden.
 • De broodtrommel kun je in twee vakken verdelen, maar dit hoeft niet.
 • De ring in de deksel is van siliconen, waardoor je zeker weet dat er geen lucht bij het eten kan en er ook geen sappen uit de broodtrommel kunnen ontsnappen.

Minpunten:

 • Wanneer je als ouder deze broodtrommel voor je kind wilt kopen, loop je het risico dat je kind deze te kaal vindt. Koop daarom wat stickers om de buitenkant te verfraaien of laat je kind met een permanente marker de broodtrommel versieren.

6.     Spiderman lunchset broodtrommel + aluminium drinkfles

Deze Spiderman broodtrommel is van het merk KliederZ en vooral de jongens zullen voor deze lunchbox gaan.

Pluspunten:

 • Er zit een stoere tekening op de bovenkant van de broodtrommel.
 • Aan de binnenzijde heb je een groot vak voor boterhammen.

Minpunten:

 • Door het ontbreken van vakken moet je fruit dat je gewassen hebt en bij boterhammen wilt doen wel goed droogmaken.

7.     Lunchbox – snackbox klip deksel – met drie verschillende compartimenten en bestek

Dit is de ideale lunchbox voor wie vaker verschillende lunches wil meegeven aan zijn kind, zoals bijvoorbeeld onderin boterhammen en bovenin wat gesneden fruit, een paar snackworteltjes of nootjes.

Pluspunten:

 • Er zitten twee lagen in deze broodtrommel: een grotere aan de onderzijde en een soort lade die je hier bovenop legt.
 • Deze lade heeft twee compartimenten.
 • Er zit bestek bij deze broodtrommel.

Minpunten:

 • Een broodtrommel van 1,5 liter is wellicht aan de grote kant voor kinderen.

8.     Uil Vormige Lunchbox Met Compartimenten

Deze gele broodtrommel in de vorm van een uil is leuk voor de allerkleinsten die iets te eten mee willen nemen naar de opvang.

Pluspunten:

 • De vleugels van de uil zijn ook de clips waarmee je het deksel vastmaakt.
 • Aan de binnenzijde tref je twee compartimenten aan.

Minpunten:

 • Het tussenwandje kan bij deze broodtrommel niet verwijderd worden. Je hebt dus altijd twee vakken.

9.     Carl Oscar N’ice lunchbox voor kinderen met bestek én koelelement

N’ice Box is nog niet zo’n bekend merk, maar toch maken ze hele degelijke broodtrommels voor kinderen.

Pluspunten:

 • Het grote pluspunt is het koelelement dat in de deksel verwerkt zit. Dit koelelement kun je wanneer je kind thuiskomt losmaken en weer in de vriezer leggen.
 • Door het losse binnenvak kun je een groter compartiment of twee kleinere compartimenten creëren.
 • In de bovenkant van de deksel zit het bestek geklemd, waardoor je altijd goed kunt zien of de lunchbox compleet is.

Minpunten:

 • In de meeste lunchboxen gaat ongeveer een liter inhoud, maar bij deze van N’ice Box gaat maar 0,6 liter. Dit kan te weinig zijn.

10.  Bakker Made with Love Lunchbox Licht Blauw met Rode Appel Voor kinderen

De afsluiter van deze top tien is ook een onbekender merk, namelijk Bakker Made With Love.

Pluspunten:

 • Het unieke aan dit design is dat de broodtrommel in de vorm van een tasje komt. Het hengsel is makkelijk door een kinderhand vast te pakken, waardoor de lunchbox prettig meegedragen kan worden.
 • Ook zit er een schouderband bij die aan de zijkanten vastgemaakt kan worden. Zo draag je de lunchbox over je schouder.
 • Het is een erg vrolijke broodtrommel, die overigens ook in andere kleuren verkrijgbaar is.

Minpunten:

 • Open je de rits, dan heb je een groot binnenvak en wanneer je meerdere soorten etenswaren wilt meegeven (bijvoorbeeld boterhammen en mandarijnpartjes), dan dien je dit toch beter verpakken.

Beste uit de test

Alle broodtrommels van Mepal doorstaan de test. Wanneer je als volwassene weet dat de broodtrommel precies doet wat je verwacht, kan je kind kijken welke print of figuur hij leuk vindt voor op de broodtrommel. Voor ons maakt het weinig uit, maar voor je kind betekent het dat hij de lunchbox graag met zich meeneemt en aan vriendjes of vriendinnetjes kan laten zien. Het gaat dus lang niet altijd om de inhoud.

Bekijk ook onze andere posts over gerelateerde onderwerpen

Conclusie

Er zitten hele aparte broodtrommels voor kinderen in deze review. Het ligt ook een beetje aan de leeftijd van je kind welke je het meest geschikt vindt. Wij zijn vooral fan van de broodtrommels met vakken, zodat je producten in de broodtrommel makkelijk van elkaar gescheiden kunt houden. Geuren, smaken en versheid van diverse etenswaren worden zo niet negatief beïnvloed.