Wat zijn de beste opvoedwebsites en mamablogs van Nederland? Wij doken in hun inhoud, bekeken de betrokkenheid van de lezers, keken naar de gebruikersfeedback en luisterden naar wat er in de gemeenschap wordt gezegd. Lees verder voor onze resultaten!

Inhoud van deze pagina:
8) De beste opvoedblogs en mamabloggers: onze onderzoeksdata

De 50 beste websites van mamabloggers en opvoedblogs voor jou op een rijtje

Ben jij al bekend met het fenomeen “mamablog”. Dit is een blog geschreven door moeders en vóór moeders. Je vindt er alles over het opvoeden van kinderen, maar ook over hoe je een huishouden moet organiseren en je naast het verzorgen van het gezin een baan kunt vasthouden. Kortom: je leert er alles over het dagelijkse leven met kinderen. Je vindt er nuttige tips en doet inspiratie op. Weten welke mamablogs de allerbeste zijn? Je ontdekt het hier.

Onze zorgvuldige zoektocht naar de allerbeste opvoedblogs

Als we alle tijd van de wereld zouden hebben, dan zou opvoeden niet zo moeilijk zijn. Voor de kinderen zorgen is niet zo moeilijk als je de hele dag tot de beschikking hebt. Helaas is dat meestal niet het geval. Wie een gezin wil onderhouden, moet ook geld verdienen plus het huishouden doen. Alles bij elkaar kan het heel vermoeiend zijn. Heb je nog wel voldoende kwaliteitstijd voor de kinderen? Wij zochten antwoorden en vonden ze bij de Nederlandse opvoedblogs.

Love2bemama is onze nummer één keuze opvoedblog

Op Love2bemama.com vind je tal van blogs over het opvoeden van kinderen en ontwikkeling in het algemeen. Je leert onder meer hoe je gezag uitstraalt, maar ook hoe je kinderen de ruimte geeft. Het hele team van Love2bemama deelt tips en ervaringen in verschillende blogs over ouderschap en kinderen, over baby’s in het bijzonder, over de combinatie kinderen en school, over speelgoed, kinderkleding. Er zijn zelfs tips voor tieners en moeilijke pubers.

Waarom wij opvoedblogs zijn gaan reviewen

Als één ding een feit is, dan is het wel dat wij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op digitaal vlak. Opvoedblogs en mamablogs zijn sinds enige tijd een trend. Steeds meer moeders, maar ook vaders raadplegen één of meerdere succesvolle opvoedblogs. Vandaar ook dat wij relatief eenvoudig een top vijftig lijst van de allerbeste opvoedblogs konden schrijven. Overigens reviewen we niet alleen opvoedblogs in het bijzonder, maar allerlei soorten blogs.

Blijf kritisch op het aanbod mamabloggers

Het spreekt voor zich dat je kritisch mag blijven op mamabloggers en opvoedbloggers. Het aanbod is nu eenmaal erg groot. Tegenwoordig waant iedereen zich een specialist. Uit onze ervaring is gebleken dat niet alle opvoedblogs van even hoge kwaliteit is. Geen probleem: aan ons de taak het kaf van het koren te scheiden en de rotte appels er tussenuit te plukken.

Welke ervaringen deelt een mamablogger?

Mamabloggers schrijven vaak uit eigen ervaring. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat mamabloggers weten waarover ze het schrijven, omdat ze het allemaal al eens hebben meegemaakt. Niets is hen meer vreemd. Het nadeel is dat eigen ervaringen niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wat voor hen of voor hun kinderen werkt, werkt misschien weer niet voor jou of jouw kinderen. Alle mensen zijn immers anders.

Op deze criteria beoordelen wij een mamablogger of opvoedblog

Een opvoedblog die gezag en kwaliteit wil uitstralen, moet wat ons betreft aan het volgende voldoen:

 • Criterium 1: Allereerst moet de opvoedblog veel verschillende soorten artikelen hebben – over alle aspecten van opvoeden
 • Criterium 2: Daarnaast moet het opvoedblog overzichtelijk zijn ingedeeld
 • Criterium 3: Het is het beste als er meerdere auteurs berichten plaatsen (voor meerdere perspectieven)
 • Criterium 4: Ook is het een goed teken als bloglezers kunnen reageren: een discussie kunnen starten, een aanvulling geven of kritische noot plaatsen voor zo volledig mogelijke informatie
 • Criterium 5: Auteurs geven aan dat ze uit eigen ervaring spreken en proberen hun visie of inzichten niet een ander op te dringen
 • Criterium 6: Ook is het belangrijk dat persoonlijke ervaringen worden aangevuld met inzichten die wetenschappelijk onderbouwd zijn
 • Criterium 7: Bij voorkeur vind je ook een ruim aanbod tips, ideeën en dergelijke
 • Criterium 8: Je kunt via mail of chat persoonlijk contact opnemen met de auteur of auteurs.

De beste opvoedblogs en mamabloggers: onze onderzoeksdata

Het fijne van opvoed- en mamablogs is dat ze vrij toegankelijk zijn. Je kunt ze bekijken wanneer het jou uitkomt, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Dat maakt ons werk als redactie ook stukken makkelijker. Uiteraard hebben we alle vijftig opvoedblogs die in dit review zijn opgenomen uitgebreid doorspit. We hebben gekeken wie het “brein” achter de blog is en wat de website te bieden heeft. Soms hebben ook commerciële partijen een eigen blog.

Dit zijn de landelijke top 10 opvoedblogs van Nederland!

We hebben ze gevonden, de allerbesten onder de Nederlandse opvoedblogs. Dit lijstje staat bol van de inspiratie, tips en herkenbare verhalen voor elke ouder. Duik mee in de wereld van deze top 10 en ontdek jouw nieuwe favorieten.

Beste opvoedblog 1: Pit-ko.nl

Het eerste opvoedblog in de lijst is Pit-ko.nl. De missie van Pit-ko is kinderen hun recht op ontwikkeling te laten realiseren. Aan de hand van christelijke normen en waarden worden de beste ontwikkelkansen voor 0-13-jarigen gerealiseerd. Dit gebeurt aan de hand van leren, spelen en spelend leren. Pit-ko is een overkoepelende organisatie met meerdere christelijke integrale kindercentra door het land. In het opvoedblog vind je tal van informatie over hoe kinderen het beste kunnen opgroeien en wat je als ouder of begeleider kunt doen om dit te realiseren.

PIT-ko staat voor PIT Kinderopvang & Onderwijs. Het heeft de volgende kernwaarden: geborgenheid, persoonlijke aanpak en “samen” – samen leer je sneller dan alleen. Ook “Eigen wijs” is een kernwaarde. Dit houdt in dat kinderen in staat worden gesteld zelf initiatief te nemen. Belangrijk is dat hier niet de regelgeving, maar het kind uitgangspunt is.

laten we kijken naar de specifieke aspecten die Pit-ko zo bijzonder maken:

 • Aspect 1: Maatschappelijk betrokken
  Pit-ko creëert een veilige omgeving waarin elk kind zichzelf kan zijn en in eigen tempo kan groeien.
 • Aspect 2: Persoonlijke aandacht
  Door elk kind individueel te volgen en te stimuleren in zijn unieke talenten, zorgt Pit-ko ervoor dat ieder kind optimaal tot zijn recht komt.
 • Aspect 3: Samen
  De samenwerking met ouders en externe organisaties benadrukt het belang van een gemeenschap.
 • Aspect 4: Eigen wijs
  Pit-ko’s aanpak getuigt van een vooruitstrevende visie op onderwijs en opvang, waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun eigen pad te verkennen.
 • Aspect 5: Christelijke identiteit
  De christelijke waarden bieden een unieke basis voor de ontwikkeling van kinderen.

Neem contact op met Pit-ko via Facebook >>

Beste opvoedblog 2: Groot&Klein van Opvoedcursussen.nl is een bron van inspiratie en kennis

Opvoedcursussen.nl biedt meer dan alleen blogs op opvoedkundig gebied. Je vindt hier ook verschillende workshops en lezingen, speciaal voor bedrijven en instanties en onafhankelijk opererende professionals. Groot&Klein is opgericht en staat onder leiding van Tischa Neve, professioneel opvoedkundige, kinderpsycholoog en speltherapeut. Mocht je je verder willen verdiepen als professional, dan is Groot&Klein, met zijn enorme expertise, zeker de moeite waard.

Laten we eens kijken naar wat Groot&Klein zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Persoonlijke ervaring
  Tischa’s persoonlijke ervaring als moeder en pleegmoeder verrijkt haar professionele adviezen, waardoor deze nog relatabeler en toepasbaarder worden.
 • Aspect 2: Oplossingsgericht
  De focus op oplossingsgerichte coaching biedt praktische handvatten voor alledaagse opvoedvragen en uitdagingen.
 • Aspect 3: Humor en laagdrempeligheid
  De combinatie van humor en toegankelijkheid maakt het leren over opvoeding leuk en makkelijk verteerbaar.
 • Aspect 4: Breed aanbod
  Van webinars tot persoonlijke coaching en van opvoedcursussen tot inspirerende boeken, Groot&Klein biedt een breed spectrum aan hulpmiddelen.
 • Aspect 5: Samenwerking en verbinding
  Het geloof in opvoeden vanuit samenwerking en verbinding met kinderen staat centraal, iets waar elke ouder zich in kan vinden.

Neem contact op met Tischa Neve via LinkedIn >>

Beste opvoedblog 3: Zie het plezier van opvoeden met Moodkids.nl

Moodkids is een online magazine voor moeders en vaders (naar eigen zeggen zelfs “hét meest complete online magazine”). Je ontdekt hier hoe je als ouder van je kinderen kunt genieten en het ook voor jezelf leuk kunt maken. Er worden dagelijks nieuwe artikelen geplaats.

Moodkids heeft een inspirerend aanbod artikelen voor zowel ouders als kinderen. Deze artikelen zijn vlot en humoristisch geschreven en helpen je bovendien te relativeren. Behalve over opvoeden, wordt er ook veel over Do-It-Yourself en food & lifestyle geschreven. Op zoek naar goede ideeën voor kinderfeestjes en/of traktaties? Ook die kom je bij Moodkids tegen.

Aan het roet bij Moodkids staat Nicole Gorseling: trotse moeder van een zoon met een achtergrond als leerkracht. Wist je dat het ook voor jou mogelijk is om voor Moodkids te schrijven?

Laten we eens duiken in wat MoodKids.nl zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Breed aanbod
  Van DIY-projecten tot lifestyletips, MoodKids biedt een diversiteit aan onderwerpen die het ouderschap verrijken.
 • Aspect 2: Inspirerende themapagina’s
  Speciale thema’s zoals feestdagen en vakanties worden creatief en uitgebreid belicht, waardoor je altijd iets nieuws kunt ontdekken.
 • Aspect 3: Humor en relativering
  De luchtige toon en humoristische inslag maken elk artikel een genot om te lezen en bieden een welkome afwisseling in de opvoedwereld.
 • Aspect 4: Actieve community
  Met een team van creatieve en inspirerende gastredacteuren voelt MoodKids als een warme gemeenschap waar iedereen bijdraagt.
 • Aspect 5: Persoonlijke touch
  Nicole’s passie voor het leven en ouderschap straalt door in elk artikel, waardoor MoodKids persoonlijk en toegankelijk is.

Neem contact op met MoodKids via Facebook >>

Beste opvoedblog 4: Een creatieve draai aan opvoeden met Ladylemonade.nl

Lady Lemonade is één van de grotere en bekende mamablogs van Nederland. Lady Lemonade wordt gerund door Cynthia en Annemieke. Zij zijn zowel collega’s als goede vriendinnen. Sinds 2013 bezitten zij hun eigen inspiratieplatform. Samen hebben Cynthia en Annemieke vier kinderen: twee jongens en twee meisjes. Op Lady Lemonade worden alle babykamer en kinderkamer tips gedeeld. Er wordt inspiratie gedeeld, evenals knutselideeën en speciale recepten voor kinderen. Op zoek naar een vakantie adres? Ook die kom je tegen.

Wist je dat Lady Lemonade maandelijks gemiddeld een kwart miljoen moeders online bereikt. Ook op Instagram en Facebook heeft Lady Lemonade duizenden volgers. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief of als bedrijf of ondernemen samenwerken met het platform.

Kijk eens naar wat Lady Lemonade zo bijzonder maakt:

 • Aspect 1: Creativiteit
  De unieke DIY-projecten en knutselideeën stimuleren de creativiteit in elk gezin.
 • Aspect 2: Diversiteit in content
  Of het nu gaat om recepten, uittips of kinderkamerinspiratie, Lady Lemonade heeft voor ieder wat wils.
 • Aspect 3: Persoonlijke verhalen
  Cynthia en Annemieke delen openhartig over hun eigen gezinsleven, wat zorgt voor herkenbare en hartverwarmende content.
 • Aspect 4: Groot bereik
  Met volgers op diverse sociale media platforms biedt Lady Lemonade een uitgebreide community voor ouders.
 • Aspect 5: Stylingadvies
  Naast inspiratie voor het gezinsleven biedt Lady Lemonade ook interieur en stylingadvies op maat, perfect voor een gezellig thuis.

Neem contact op met Lady Lemonade via Facebook >>

Beste opvoedblog 5: kinderfeestjes organiseren met Go-kids.nl

Go-kids richt zich op kinderfeestjes in het bijzonder. Als moeder van jonge kinderen weet je ongetwijfeld welk gedoe hier allemaal bij komt kijken. Een tekort aan fantasie is er ook deel van. Gelukkig vind je op Go-kids tal van tips voor de allerleukste kinderactiviteiten en uitjes. Je ontdekt alles over het organiseren van kinderfeestjes – gewoon bij jou in de regio. Wist je dat Go-Kids in maar liefst 26 regio’s door heel het land actief is? Waarschijnlijk ook bij jou in de buurt.

Go-Kids richt zich op alle kinderen in de leeftijd 0-12 jaar. Er worden regionale organisaties en ondernemers gepromoot en lokale initiatieven gesteund. Ontdek welke adressen 100% kidsproof zijn.

Kijk eens naar wat Go-Kids.nl zo uniek maakt:

 • Aspect 1: Regionaal aanbod
  De regionale focus zorgt ervoor dat je altijd iets unieks in jouw buurt vindt, van onbekende parels tot populaire hotspots.
 • Aspect 2: Diversiteit in activiteiten
  Een breed scala aan activiteiten garandeert dat er voor elk kind wat wils is, van creatieve workshops tot avontuurlijke uitjes.
 • Aspect 3: Ontzorgende modules
  De speciale modules voor kinderfeestjes bieden handige tips en complete pakketten, waardoor de organisatie een stuk eenvoudiger wordt.
 • Aspect 4: Kindvriendelijke uitjes en adressen
  Alles wat Go-Kids aanbeveelt, is 100% kindvriendelijk, van eetgelegenheden tot overnachtingsplekken.
 • Aspect 5: Gemeenschapsgevoel
  De oprichters en het team achter Go-Kids zijn zelf ouders en weten precies waar je naar zoekt, wat zorgt voor een persoonlijke en begripvolle benadering.

Neem contact op met Go-Kids via Facebook >>

Beste opvoedblog 6: Ieku.nl richt zich specifiek op hoog begaafde kinderen

Mocht je een hoog begaafd kind (of zelfs meerderen) hebben, dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat de opvoeding wat anders dan anders gaat. Hoog begaafde kinderen hebben namelijk weer andere behoeften dan andere kinderen. Op Ieku.nl vind je alles wat je nodig hebt aan tips en adviezen, plus praktijkervaringen over het opvoeden van hoog begaafde kinderen. Uitzonderlijk begaafde kinderen zijn nog weer iets intelligenter dan hoogbegaafde kinderen.

Waar moet je precies aan denken? Aan deskundig advies voor het opvoeden van kinderen met een IQ van minstens 145. Intelligentie kan ook zijn nadelen hebben: zeker in een maatschappij die niet op explosieve intelligentie is ingesteld en het ook niet kan begrijpen.

Laten we eens kijken naar de aspecten die Ieku.nl zo uniek maken:

 • Aspect 1: Specialisatie
  De focus op uitzonderlijke begaafdheid (145+ IQ) geeft Ieku.nl een duidelijke niche-expertise.
 • Aspect 2: Ervaringsdeskundigheid
  Renata’s professionele achtergrond gecombineerd met haar persoonlijke ervaringen maakt de adviezen echt en betrouwbaar.
 • Aspect 3: Inclusieve benadering
  De inclusieve visie streeft ernaar elk kind in zijn waarde te laten en niet te dwingen tot aanpassen.
 • Aspect 4: Internationale betrokkenheid
  Ieku’s connecties met internationale organisaties verrijken de blog met wereldwijde inzichten.
 • Aspect 5: Toegankelijke hulp
  De laagdrempelige manier waarop hulp en coaching worden aangeboden, maakt Ieku.nl een toegankelijk platform.

Neem contact op met Renata Hamsikova via LinkedIn >>

Beste opvoedblog 7: girlslabel.com

Girlslabel.com is een vrolijk platform dat de wereld van meisjes levendig in beeld brengt. Met een focus op mode, lifestyle en de allerleukste uitjes, is het de ideale plek voor wie inspiratie zoekt voor leven met meiden. Hier voelen we ons verbonden door verhalen die herkenbaar zijn voor elke meisjesmama, vol tips die het dagelijks leven net dat beetje sprankelender maken.

Kortom: je ontdekt hier alles waar een jongedame in de groei behoefte aan heeft. Girlslabel is één van de allerbeste platforms en blogs voor elke ouder met jonge dochters.

Laten we de highlights van Girlslabel.com bekijken:

 • Aspect 1: Kindermodetrends
  Altijd de nieuwste meisjesmode en zomerjassen in de spotlight voor de kleine fashionista’s.
 • Aspect 2: Financiële tips
  Van kinderbijslag tot spaaradvies, belangrijke informatie die elke ouder kan gebruiken.
 • Aspect 3: Creatieve inspiratie
  Knutseltips en bakideeën die perfect zijn voor quality time met de kids.
 • Aspect 4: Vakantie en uitjes
  Tips voor onvergetelijke meidenreisjes en activiteiten voor echte girl power.
 • Aspect 5: Opvoedblogs
  Een rijkdom aan herkenbare en persoonlijke verhalen over het opvoeden van dochters.

Neem contact op met Girlslabel via Facebook >>

Beste opvoedblog 8: ook Goodgirlscompany.nl richt zich exclusief op moeders met dochters

Ben je een moeder met één of meerdere dochter(s)? Dan ben je Goodgirlscompany aan het juiste adres. Goodgirlscompany is namelijk een speciaal mama lifestyleblog dat je alle info en inspiratie biedt op het gebied van de speciale band tussen moeder en dochter. Dagelijks worden er blogs geschreven en online gezet, geheel vanuit het perspectief van een echte meisjesmoeder. Het motto van Goodgirlscompany: “Life starts at the end of your comfort zone”.

Je vindt hier de leukste en creatiefste blogs over opvoeding, speelgoed, de leukste uitstapjes voor kinderen en knutselprojecten om samen te doen. Ook komt je van alles en nog wat tegen over lifestyle en interieurinspiratie. Steeds in vlot geschreven blogs, voorzien van veel kleur.

En nu de aspecten die Goodgirlscompany.nl zo waardevol maken:

 • Aspect 1: Millennial focus
  Gericht op de ervaringen en uitdagingen van millennial moeders.
 • Aspect 2: Feelgood content
  Inspirerende verhalen die de moeilijke en mooie momenten van het moederschap belichten.
 • Aspect 3: Praktische tips
  Bruikbare adviezen voor het balanceren tussen moederschap en persoonlijke ambities.
 • Aspect 4: Persoonlijke inzichten
  Josan’s openhartige blogs bieden herkenning en ondersteuning.
 • Aspect 5: Inspiratie uit diversiteit
  Een breed scala aan onderwerpen, van opvoedboeken tot persoonlijke groei.

Neem contact op met The Millennial Mom via Facebook >>

Beste opvoedblog 9: Love2bemama.com richt zich op allerlei soorten kinderen

Het kan niet anders of opvoedblog Love2bemama is opgericht door een enthousiaste moeder. Zoals gezegd, is Love2bemama onze nummer één keuze op het gebied van opvoedblogs. In dit prettig ingedeelde blog ontdek je alles over het opvoeden en corrigeren van je kind(eren). Je leert welk type opvoeding het beste aansluiten bij jouw kind. Het team van Love2bemama bestaat uit trotse moeder, onder leiding van oprichtster Linda Bosscher.

Hier zijn enkele topaspecten van Love2bemama.com:

 • Aspect 1: Online community
  Een warme, uitnodigende gemeenschap waar ouderschap centraal staat.
 • Aspect 2: Dagelijkse inspiratie
  Dagelijks nieuwe content die moeders en vaders aanspreekt en verrijkt.
 • Aspect 3: Eerlijke verhalen
  Echte verhalen die de mooie en uitdagende kanten van het moederschap delen.
 • Aspect 4: Veelzijdige onderwerpen
  Van lifestyle tot kinderopvoeding, een breed aanbod aan relevante thema’s.
 • Aspect 5: Persoonlijke benadering
  De persoonlijke touch van Linda en haar team maakt elk artikel relatable.

Neem contact op met Love2BeMama via Facebook >>

Beste opvoedblog 10: Businessmom.nl

Businessmom is meer dan alleen een blog over opvoeden. Hier leer je hoe je kinderen kunt opvoeden én een carrière kunt hebben. Want laten we eerlijk zijn: lang niet elke moeder zit graag hele dagen thuis. Businessmom.nl draait om het leven van zakenmoeders. Er worden blogs geschreven over moederschap, interieur, lifestyle en natuurlijk blogs uit persoonlijke ervaring.

Ontdek de kracht van Businessmom.nl door deze aspecten:

 • Aspect 1: Carrière en kinderen
  Handige strategieën om je loopbaan en het ouderschap te combineren.
 • Aspect 2: Thuiswerken
  Tips voor een comfortabele en efficiënte thuiswerkplek.
 • Aspect 3: Opvoedingstips
  Slimme inzichten om kinderen te ondersteunen, ook als je werkt.
 • Aspect 4: Lifestyle en interieur
  Inspiratie voor een stijlvolle levenswijze en een gezinsvriendelijk huis.
 • Aspect 5: Persoonlijke groei
  Advies om te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

Neem contact op met Businessmom via Facebook >>

Beste opvoedblog 11: Pedagoog-ik.nl – opgericht door twee professionele pedagogen

Een tweede uitstekend opvoedblog vind je op Pedagoog-ik.nl. Deze website wordt gerund door het koppel Wilhelm en Lisa. Naar eigen zeggen hebben ze het “leukste opvoedblog” van Nederland. Ouders kunnen elkaar hier inspireren in de opvoeding. Het uitgangspunt is dat iedere opvoeder zichzelf als bekwame pedagoog zou moeten zien, die in staat is het kind of de kinderen iets te leren. Het tweetal schrijft uit de ervaringen met het eigen gezin. Opvoeden kan heel leuk zijn, maar ook uitdagend en soms zelfs “tenenkrommend”.

Zowel Lisa als Wilhelm hebben de studie Pedagogische Wetenschappen gevolgd, dus weten waarover ze spreken. In hun blog komen ouders samen om hun ideeën en ervaringen te delen. Plus er is een sterk onderbouwd wetenschappelijk tintje: een win-winsituatie dus.

Beste opvoedblog 12: op de christelijke toer met Hecht-Lvyp.nl

Een goede kwaliteit opvoedblog is Hecht-Lvyp.nl. Het is een christelijke beweging uit Leidschenveen Ypenburg. Oké, klinkt erg lokaal allemaal. Maar het opvoedblog is dat niet per se: dat is geschikt voor ouders door heel Nederland. Hecht-Lvyp gelooft in verbinding: de kracht van échte ontmoetingen. Hecht is méér dan alleen een opvoedblog. De beweging is voor mensen die het beste uit een gelovig leven willen halen. Je vindt er veel als christelijke ouder.

Beste opvoedblog 13: Grutopvoeden.com

Grutopvoeden.com – de naam spreekt voor zich. Dit platform en blog is opgericht door Wytske Bouwma-van der Gulik, een professioneel pedagoge. Daarnaast is ze de moeder van twee jongens. Gurtopvoeden.com bestaat sinds 2009 en richt zich op gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning. Het fraaie is, dat dit aan de hand van professionele inzichten gebeurt.

De blog is gratis toegankelijk. Hier vind je alle professionele ervaringen van Wytske, plus haar ervaringen van thuis: twee vliegen in één klap dus. Je ontdekt handige tips, info en Wytskes eigen visie over tal van actuele onderwerpen. Een groot voordeel van haar blog is dat ze nooit zeggen hoe iets wel of niet doet. Naar eigen zeggen is het haar taak om handvatten te geven.

Beste opvoedblog 14: maandblad j/m richt zich op alle aspecten van het ouderschap

Maandblad J/M (Jongen/Meisje) is misschien een wat droge en zakelijke titel. Hier staat entertainment dan ook niet op de eerste plek. Nee, J/M is juist een journalistiek, informatief maandblad. Het richt zich op alle mogelijk indenkbare aspecten van het ouderschap (en dat zijn er nogal veel). Alles over het ouderschap ontdekken aan de hand van onderbouwde inzichten? Dan ben je bij J/M absoluut aan het juiste adres. Toch is het maandblad ook erg toegankelijk.

Hoe ouders geïnformeerd worden? Deskundig en helder: dat zijn de twee uitgangspunten en belangrijkste pijlers. Ook belangrijk is dat J/M wél kritisch, maar níet belerend is. Opvoeden met een “open blik”: dat is waar het allemaal aan draait – het opvoeden van een zo volledig mogelijk mens.

Beste opvoedblog 15: Praktijk de Vlinder voor volledig ouderschap

Heb jij al gehoord van Praktijk de Vlinder? In deze praktijk biedt oprichtster Christianne ondersteuning aan gezinnen en gezinsleden om het onderlinge gezinsleven te verbeteren. Christianne is zelf moeder en sinds 1997 in het onderwijs actief: ze heeft ervaring met alle klassen binnen de leeftijdscategorie 4-12 jaar. Inmiddels heeft ze opleidingen gevolgd tot Kindercoach en Pubercoach. Je kunt haar met recht ‘Kindertalentenfluisteraar” noemen.

Het streven van Praktijk de Vlinder? Streven naar meer gezinsgeluk, stralende kinderen en gelukkige ouders. Dat kost soms wat tijd en er is soms wat werk aan de winkel, maar niets is onmogelijk. Binnen Praktijk de Vlinder kom je verschillende opvoedkundige blogs tegen.

Beste opvoedblog 16: Nannynina.nl – babysitters en méér

Nannynina.nl is opgericht door Lyla en Jasmijn Kok. Hun doel is ouders meer rust en plezier in het leven te geven, plus kinderen de mogelijkheden geven zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen (en natuurlijk plezier te hebben). Op Nannynina vind je allereerst een enorme database van de beste babysitters. Wanneer je ook een nanny nodig hebt, er is altijd iemand te vinden.

Verder vind je op Nannynina.nl een uitgebreide pagina met tips en ideeën. Je vindt er informatie over oppassen, opvoeding, geldzaken en wetgeving en natuurlijk… talloze leuke, informatieve blogs!

Beste opvoedblog 17: Mamaschrijft.nl

Wat Mamaschrijft precies is? Heel simpel: een blog vóór en dóór mama’s. De blogs worden geschreven vanuit het principe dat opvoeden veel tijd en energie kost. Vandaar dat het juist zo belangrijk is goed voor jezelf te zorgen, zodat je energielevel helemaal op peil blijft. Dat ga je hier leren. Je ontdekt hoe je je ambities kunt blijven omarmen zonder uitgeput te raken.

Hoelang Mamaschrijft al bestaat? Al ruim vijf jaar. In die tijd heeft het platform een trouwe schare van fans aan zich verbonden. Nog altijd blijft het aantal volgers maandelijks stijgen. Wist je dat je kunt rekenen op de expertise, schrijfvaardigheden en het enthousiasme van meerdere vaste bloggers? Alles hier draait om moederschap, gezondheid, interieur, mode en gezondheid.

Beste opvoedblog 18: Mamablogger.nl

Mamaschrijft of Mamablogger? Waarom niet allebei bekeken? Ook Mamablogger draait om de persoonlijke ervaringen van een jonge moeder. Dat gebeurt onder het motto “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Het draait allemaal om kijken naar wat je kind of je kinderen echt nodig hebben. Lekker lol hebben is het uitgangspunt. Dat zorgt voor veel zelfverzekerdheid en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling. De hele dag complimenten geven? Nee.

Blijf nederig, maar blijf jezelf. En geniet. Dat is waar het bij Mamablogger om draait. Bovenal moeten kinderen gestimuleerd worden hun eigen keuzes te maken, niet die van de ouders.

Beste opvoedblog 19: Wowopvoedcoaching.nl

Wowopvoedcoaching.nl brengt je de realiteit onder ogen: opvoeden gaat niet altijd zoals je wenst. Vaak zijn je dromen net iets te idealistisch en in het echte leven niet haalbaar. Gelukkig zijn er ook manieren om rustig en geduldig te blijven als het allemaal even tegenzit. Er zijn manieren waarop je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kinderen naar je luisteren zonder dat je hoeft te schreeuwen. Alle ervaringen zijn geschreven door een moeder van vier (jongens).

Annelies Bobeldijk, die aan het roer staat bij Wowopvoedcoaching.nl is niet alleen trotse moeder van vier jongens, maar ook nog eens opvoedcoach en een voormalig kleuterjuf met flink wat ervaring.

Beste opvoedblog 20: Howaboutmom.nl – speciaal voor jonge moeders

De twintigste opvoedblog in deze lijst is die van Howaboutmom.nl. Howaboutmom is een bedrijf dat door twee zussen met een gedeelde missie is opgericht en bestaat sinds 2019. Het streven: het zo goed mogelijk ondersteunen van moeders voor, tijdens en na de kraamperiode en het eerste jaar van hun baby. Op dit platform worden echt álle aspecten van moederschap besproken: zowel de mooie, als de veel minder fraaie kanten. Wat je zult vinden? Genoeg om je in te herkennen natuurlijk: een hart onder de riem en veel goede raad.

Beste opvoedblog 21: Kidsenkurken.nl

Aan het roer van Kidsenkurken staat de twintiger Laura. Zij heeft inmiddels ruim 70 content makers onder zich op Kidsenkurken.nl. Zelf is ze intussen ook moeder. Maar net zo belangrijk is dat ze afgestudeerd kinderpsycholoog is en dus meer dan genoeg heeft van de hersentjes van onze kleine medemens. Kids en Kurken ontstond uit de vroeggeboorte van haar eigen kleinte.

Weg met taboes. Weg met rauwheid. Een eigen platform was in de maak. In de blogs van Laura vind je eerlijke blogs over het moederschap. Het zijn verhalen waarin je je goed zult herkennen. Verhalen die troost en ondersteuning bieden en je helpen het beste uit jezelf te halen. Wist je dat intussen ruim 150.000 maandelijks het Kids en Kurken magazine lezen? Je leest niet alleen artikelen van Laura zelf, maar ook van een voedingsdeskundige, huisarts en meer.

Kortom: alle artikelen zijn goed onderbouwd en niet alleen gebaseerd op de eigen ervaring.

Beste opvoedblog 22: Beebsandmoms

Heb jij al eens gehoord van Beebsandmoms? Dit platform is opgericht door Kimberly. Op professioneel vlak is ze cursusleidster bij een organisatie voor mensen die een verstandelijke beperking hebben. Daarnaast is ze sinds 2012 zelf moeder. Beebsandmoms bestaat met name uit haar eigen levenservaringen. Je vindt hier van alles over het moederschap en ook over lifestyle. Wist je dat thema’s als mode, beauty, lifestyle en food ook uitgebreid aan bod komen?

Hoe je Beebsandmoms kunt typeren? Als persoonlijk, informatief en eigenzinnig. Humor en zelfspot is de auteur ook niet vreemd. De doelgroep? Dat zijn uiteraard moeders. Bovenal is Beesandmoms een super toegankelijk platform waar je je als ouder absoluut in gaat herkennen.

Beste opvoedblog 23: Moeders.nu

Moeders.nu wordt niet door één persoon gerund, maar door meerdere. Het is een platform voor moeders en door moeders. Het aanbod informatie wordt alsmaar groter en groter. Ben je op zoek naar praktische informatie of tips over baby’s of peuters, kleuters, zelfs pubers? Grote kans dat je deze op Moeders.nu zult vinden. Je vindt er niet alleen informatie voor kinderen van alle leeftijd, maar ook van alles over kinderfeestjes, vakanties en natuurlijk werk en gezin.

Het aanbod artikelen op Moeders.nu is gebaseerd op de belevenissen van moeders. Er is altijd ruimte voor dialoog en discussie. Je zult je ongetwijfeld in veel van de belevenissen herkennen. Ook kun je zelf adviseren, reageren, complimenteren en natuurlijk zelf iets schrijven!

Beste opvoedblog 24: Momspiration – de inspiratie van moeders

Op zoek naar inspiratie als moeder? Dan ben je bij Momspiration aan het juiste adres. Hier worden door verschillende mama’s blog geschreven – steevast gepassioneerd en steevast over het moederschap. Het zijn eerlijk geschreven verhalen over van alles en nog wat: herkenbaar en verrassend. Op zoek naar een bemoedigend steuntje in de rug? Je zult het ongetwijfeld vinden op Momspiration. Er wordt open en eerlijk over het ouderschap geschreven.

Echte experts zul je hier niet vinden en dat is ook helemaal niet erg. Op Momspiration word je niet verteld hoe je iets móet doen, maar juist wat er allemaal mogelijk is. Het draait om het delen van perspectieven en het vinden van erkenning. Elke moeder doet op haar eigen manier haar best.

Beste opvoedblog 25: Voormijnkleintje.nl

De website Voormijnkleintje.nl is, zoals de naam al aangeeft, vooral gericht op baby’s – de allerkleinsten. Maar ook als moeder van peuters of kleuters of iets oudere kinderen kun je hier prima terecht. Op Voormijnkleintje.nl vind je heel wat informatie en inspiratie: ieder wat wils.

Zo is er allereerst een groot aanbod columns te vinden over van alles en nog wat: van het tot bedaren krijgen van een luidruchtig kind tot het hebben van slimme kinderen en van borstvoeding tot huilende kinderen. Ook vind je informatie over het gezin – baby, ouders, broers en zussen. Plus speciale artikelen voor feestdagen en samen op vakantie gaan.

Beste opvoedblog 26: Allinmam.com

Door wie is Allinmam.com opgericht? Door Melissa, ouder van twee kinderen: een jongetje en een meisje. Voor haar beroep is ze fotograaf. Daarnaast beheert ze het online magazine Allinmam en runt ze een huishouden. Drie taken in één: dat is een echte All-in moeder. Wat je precies op het platform Allinmam.com kunt vinden? Met name herkenbare moederschap verhalen.

Ontdek reisverslagen met de kinderen en vindt de leukste tips op het gebied van speelgoed en kindermode. Een leuk extraatje van Allinmam is dat er met regelmaat producten aan de bezoekers van de website worden weggegeven. Ook kun je uitgebreid op zoek gaan naar een leuk en kindvriendelijk recept. Allinmam richt zich in eerste instantie op moeders, maar je zult merken dat er ook als vader heel wat leuke adviezen en goede tips in staan – zeker voor alleenstaande papa’s.

Beste opvoedblog 27: Mommytobe.nl

Niet Mommy Toby, Maar Mommy to-be: een moeder in wording. Mommytobe.nl richt zich allereerst op toekomstige moeders: vrouwen die weten dat ze zwanger zijn, maar nog geen kind hebben gekregen. Wat is Mommy to be nu precies? Naar eigen zeggen een “luchtige en leuke, informatieve, persoonlijke plek”. Uiteraard geschreven door een vrouw die zelf voor het eerst zwanger is. Zij deelt al haar bevindingen: waar ze tegen aanliep, haar behoeften.

Op Mommy to be lees je alles over kledingcollecties voor baby en moeder, maar ook over de nieuwste kinderwagen trends. Je vindt praktische informatie over misselijkheid en sporten. Je leert hoe je vermoeidheid aan kunt pakken en welk flesje ideaal is voor jouw baby’tje.

Inmiddels is Mommy niet langer to be, maar als sinds 2013 gewoon “Mommy”. Inmiddels zijn er al twee kinderen. De site heet inmiddels Mommyhood.nl, maar de opzet blijft gewoon hetzelfde.

Beste opvoedblog 28: Mamsatwork.nl

Bij Mamsatwork draait het uiteraard om de werkende moeder. Heeft een werkende moeder wel genoeg tijd voor de kinderen? En kan een vrouw die moeder is wel een carrière najagen? Dergelijke vooroordelen en veronderstellingen worden op Mamsatwork flink op de schop gegooid.

Mamsatwork draait om het luisteren naar je eigen gevoel. De site en de blog zijn opgericht door Joyce van de Pas. Sinds 2010 is ze als werkende moeder eigen baas. Haar blogs zijn nog altijd actueel. Op Mamsatwork leer je je organisatorische talent te ontwikkelen en gebruiken en leer je voor jezelf (als moeder) te bepalen wat je echt belangrijk vindt. De meningen van anderen doen er eigenlijk niet toe. Het gaat om hoe jij moederschap en je baan het best kunt combineren.

Wat centraal staat? Erkenning en herkenning. Dit zijn de twee toverwoorden op het platform. Mamsatwork is speciaal voor elke vrouw die behalve een gezinsleven een werkend leven heeft.

Beste opvoedblog 29: Bregje van Bregblogt.nl

Heb jij al eens van Bregblogt gehoord? Bregje is geboren in 1980 en uiteraard moeder. Haar blog bestaat sinds 2015. Waar de blog als hobby is begonnen, is dit inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend eigen bedrijf. Wist je dat Bregblogt maandelijks liefst rond de 10.000-15.000 unieke bezoekers trekt? Hoe er geschreven wordt? Uiteraard met passie, humor en enige eigenwijsheid. Je komt persoonlijke blogs tegen, maar uiteraard ook een heleboel inspiratie artikelen.

Wat je zoal aan artikelen kunt verwachten? Onder meer artikelen over de ideale vakantie met kinderen en gezinnen. Ook leer je alle tips en tricks voor kinderfeestjes. Ook vind je tips voor het zelf starten van een onderneming. Kortom: op Bregblogt valt van alles en nog wat te ontdekken.

Beste opvoedblog 30: Meervanmir.eu

Wat weet je al van Meervanmir af? De website wordt gerund door Mirjam: moeder van vier dochters. Eén van deze meiden is meervoudig beperkt. Met andere woorden: moederschap is voor Mirjam een heuse kluif. Maar desalniettemin absoluut de inspanning waard. Je leest met name over de eigen ervaringen van Mirjam. Zij doet dit heel eerlijk en openhartig: ze beschrijft zowel de mooie kanten van het moederschap, als de aspecten die zwaar zijn en tegenvallen.

Er zijn verschillende pagina’s met artikelen die je kunt bekijken, zoals de zwangerschap en bevalling pagina, waar je artikelen vindt over Mirjams kinderwens, maar ook haar eigen miskramen. De pagina ouders richt zich op informatie die op alle ouders van toepassing is. Ook kun je artikelen lezen over gezondheid. Wist je dat er op Meervanmir ook gastbloggers actief zijn? Verder zijn er regelmatig nieuwe reviews en winacties: er is dus altijd wel iets te beleven.

Beste opvoedblog 31: Akkoord-Zwijndrecht.nl

Akkoord-Zwijndrecht klinkt misschien als een heel specifieke naam. Dat is het ook: het verwijst namelijk een Zwijndrechts Kindercentrum. Dat wil niet zeggen dat je hier niet een groot aantal blogs vindt waar iedere ouder en verzorger wat aan heeft. Dat is namelijk absoluut het geval. Het motto van Akkoord is dat kinderen spelend en lerend moeten ontwikkelen. Verder staan de kernwaarden geloof, talentontwikkeling, kindgericht en meer centraal.

Beste opvoedblog 32: bekijk Creachick.nl voor creatief opvoedadvies en andere creatieve tips

Creachick.nl is een opvoedblog met een toch vrij verrassende insteek. Maris van Modem heeft het platform opgericht onder het alias CreaChick. CreaChick draait om het ontdekken van je creatieve kanten, niet alleen als moeder, maar als wie dan ook. De video’s van Maris zorgen voor plezier en creativiteit. Je kunt er als moeder mee aan de slag om tot rust te komen en een moment voor jezelf te pakken, maar je kunt ook samen met je kind creatief bezig zijn.

CreaChick weet overigens waar ze het over heeft als ze over het moederschap schrijft: in het dagelijks leven is ze moeder van twee dochters. Je kunt CreaChick volgen op haar eigen website, maar ook op YouTube. Verder is er een eigen CreaChick Games Game kanaal en zijn er TikTok video’s te vinden. Kortom: tal van leuke dingen om uit te proberen als ouder en kind samen.

Beste opvoedblog 33: Mamaplaats.nl

Wie denkt aan een mamablog mag Mamaplaats niet vergeten. Wat is Mamaplaats nu eigenlijk? In feite precies wat de naam al aangeeft: een plaats waar mama’s samenkomen. Een sociale media netwerk speciaal voor moeders. Wist je dat er bij Mamaplaats al maar liefst duizenden moeders zijn aangemeld? Wat doen al die moeders hier dan? Zij delen hier hun bijzondere momenten. Zij schrijven over zichzelf en over hun gezin, plus ze delen tips.

Mamaplaats heeft ook een eigen redactie. Op moment van schrijven bestaat die uit liefst acht vrouwen. Zo ben je ervan verzekerd dat je bij Mamaplaats altijd een breed aanbod perspectieven vindt. Naar eigen zeggen is Mamaplaats “de eerlijkste social media” die je voor moeders tegenkomt. Er wordt niet alleen voor huidige, maar ook voor aanstaande moeders geschreven. Kortom: elke vrouw is welkom. Misschien dat ook papa’s er iets te vinden hebben.

Beste opvoedblog 34: Demamablogs.com houdt de leukste mamablogs voor je bij

Qua opzet lijkt Demamablogs sterk op Mamaplaats. Demamablogs bestaat alleen niet uit één blog waar meerdere mama’s hun inzichten delen, maar uit een overzicht van meerdere blogs. Kortom: hier ontdek je hoe je een blog begint of deze verder ontwikkelt om meer bezoekers te trekken. Ook vind je op Demamablogs.com een groot overzicht met alle goede mamablogs. Hier kun je je eigen blog ook voor aanmelden om zo meer aandacht te creëren.

Demamablogs.com is dus een verzamelsite: een site dat een overzicht geeft van het gehele aanbod mamablogs. Dankzij Demamablogs kun je krijg je een eerste link naar je eigen blog, zodat het trekken van bezoekers makkelijker wordt. Wist je dat zoekmachine Google dol is op links? Demamablogs maakt bovendien gebruik van Google formulieren zodat je beter wordt gevonden.

Beste opvoedblog 35: Meervoormamas.nl

Meervoormama’s biedt, zoals de naam heerlijk duidelijk aangeeft, meer voor moeders. Er zijn steeds meer moeders die bloggen en in hun blogs de bevindingen van het moederschap delen. Op Meervoormamas.nl worden dagelijks nieuwe artikelen geplaatst boordevol info waar moeders iets aan hebben. Overigens ben je ook als papa van harte welkom op het blog. Het fijne is dat je als lezer altijd kunt reageren op de artikelen die in het moederblog verschijnen.

Het blog is uiteraard geschreven door vrouwen die zelf moeder zijn. Je vindt er van alles en nog wat: informatie over de opvoeding van kinderen, maar ook verhalen uit eigen ervaring. Natuurlijk kom je ook de leukste, meest humoristische ervaringsverhalen tegen en een hoop weetjes. Meervoormamas blijft groeien en is inmiddels ook te volgen op Instagram en op Facebook.

Beste opvoedblog 36: Mamavandijk.nl

Heb jij al eens gehoord van Mamavandijk.nl? Mama van Dijk is, naar eigen zeggen, een christelijk mamablog. Het blog is opgericht door Wilma, een trotse moeder van twee dochters. Zij werkt als tekstschrijver, blogger en managet verder een gezin van vier. De blog bestaat uit eerlijke verhalen uit het moederschap van een christelijke moeder. Je ontdekt hier alles over een persoonlijke ontdekkingsreis aan de hand aan liefdevolle en eerlijke anekdotes.

Wist je dat er wekelijks vier nieuwe spiksplinternieuwe artikelen voor je geschreven worden? Steeds met een herkenbaar onderwerp: nooit belerend, maar altijd bemoedigend. Verder wordt de eigen liefde en vooral de kwetsbaarheid gedeeld, op het gebied van zowel geloof als opvoeding. Het blog is groter dan moederschap alleen, het draait ook om lifestyle en geloof.

Beste opvoedblog 37: Mammiemammie.nl

MammieMammie is een mama en mama lifestyle blog dat erbij stil staat dat moederschap een fulltime baan is. Daarom gaat dit mamablog niet alleen over opvoeden, maar ook over zaken als huisinrichting en het huishouden. Ook creatief bezig zijn en goed voor jezelf zorgen mogen natuurlijk niet ontbreken. Door wie het blog geschreven wordt? Door Mahwish, een moeder van Pakistaanse afkomst. Zij is met een Marokkaanse man getrouwd en heeft twee dochters.

Inmiddels is Mahwish al ruim zeven jaar fanatiek mamablogger. Zij beleeft erg veel plezier aan bloggen en werkt als professioneel hulpverlener/maatschappelijk werker. Ook is ze gepubliceerd kinderboekenschrijfster. Kortom: Mammiemammie.nl zal je gegarandeerd verrassen en inspireren. Er zijn altijd mogelijkheden om met Mahwish samen te werken.

Beste opvoedblog 38: Alweereennieuwemoederblog.nl

Alweereennieuwemoederblog.nl is inderdaad wederom een nieuwe moederblog. Ditmaal geschreven door Elisabeth uit Haarlem. Zij is moeder van twee en al enige tijd groot liefhebber van moederblogs, moederwebsites en tijdschriften over het moederschap. Het blog Alweereennieuwemoederblog is ontstaat uit haar behoefte haar eigen ervaringen te delen.

Alweereennieuwemoederblog is een blog dat nog in ontwikkeling is, maar allereerst vanuit het hart wordt geschreven en dat door een vrouw die ook moeder is van een kind met het Downsyndroom. Dat brengt weer extra uitdagingen in het moederschap met zich mee, dus ervaring heeft de auteur genoeg. Wat vooral belangrijk is om op te merken, is dat het blog met de nodige passie en veel enthousiasme geschreven wordt. De levenslust spat van de artikelen.

Beste opvoedblog 39: Mamas-mind.nl

Bij mamablog Mamas-mind draait het allemaal om wat er bij mama in de gedachten omgaat. Nee, natuurlijk niet alleen dat: Mamas-mind is een breder opgezet blog, dat veel aandacht heeft voor moeders, kinderen, lifestyle, maar ook speelgoed. Verder vind je hier geschikt cadeautips voor kinderen van alle leeftijden, zowel jongens als meisjes. Je komt de leukste trends op het gebied van kindermode tegen, evenals leuke ideeën voor uitstapjes met het gezin.

De auteur is goed in schrijven, dat valt ons op. De blogs lezen prettig en luchtig, maar zijn toch verdiepen. Het blog Mamas-mind bestaat inmiddels alweer sinds 2014 (al heette het eerst anders). De doelgroep: moeders van alle jonge kinderen. Tegenwoordig zijn er op Mamas-mind ook heel wat gastbloggers actief, die schrijven over zwangerschappen en baby’s.

Beste opvoedblog 40: Wesellstories.nl

Nog een mooie opvoedblog om zeker eens te bekijken, is die van Mama Esther. Deze blog is voor mama’s in het vak en voor toekomstige mama’s met een kleintje op komst. Wat je hier kunt lezen, is een fraaie combinatie van interviews en persoonlijke artikelen over tal van onderwerpen. Mede dankzij de brede opzet, trekt de blog ook een ontzettend ruim publiek.

Wat kun je allemaal te weten komen? Eigenlijk alles over opvoeden, maar ook mode, food, de inrichting van baby- en kinderkamers. De blog heeft veel van een magazine weg, dat je leest voor je plezier wanneer het jou uitkomt. Wist je dat er inmiddels ruim 40.000 unieke bezoekers per maand op de website afkomen? Op Facebook staat de teller al op 15.000 trouwe volgers. Je kunt eventueel ook samenwerken, bijvoorbeeld met een gesponsorde blog.

Beste opvoedblog 41: Kellycaresse.nl

Kellycaresse.nl geeft een inkijkje in het leven van Killy, moeder van drie meisjes. Niet alleen is de website beschikbaar als blog, maar ook is er een Instagram pagina en worden er met regelmaat vlogs gepubliceerd. Het blog heeft bovenal tot doel te zorgen voor gezelligheid en herkenning. Kelly’s motto: “Enjoy the little things in life”. Overigens is Kellycaresse.nl niet alleen een mamablog, maar leer je hier ook van alles en nog wat – de laatste trends – over beauty.

Uitgangspunt is het schrijven uit de eigen ervaringen over moederschap, zonder dat het belerend hoeft te zijn. Zo heeft Kelly naar eigen zeggen ontdekt dat de visie op het moederschap persoonlijk is en dus altijd subjectief. Iedereen kan op haar eigen manier een moeder zijn. Op Kellycaresse.nl lees je de persoonlijke struggles van Kelly: een waardevolle toevoeging.

Beste opvoedblog 42: Daanliesenkids.nl

De mama lifestyle blog Daanliesenkids.nl wordt geschreven door Lisanne, een christelijke moeder van drie kinderen. Ze omschrijft zichzelf sinds de geboorte van haar oudste dochter bewust als “thuisblijfmoeder”. In het gezin van Lisanne speelt het christelijk geloof een belangrijke rol. Zo is ze onder meer vrijwilligster in de lokale kinderkerk. Haar mamablog geeft een inkijkje in haar leven en deelt veel persoonlijke verhalen – over moederschap en meer.

Daanliesenkids.nl is een blog met een sterk persoonlijk tintje. Daar is helemaal niets mis mee, want belerend wordt het nooit. In tegendeel: openheid, eerlijkheid en je gevoelens en mening kunnen delen, staan juist centraal. Zo vind je op de blog ook regelmatig leuke en eenvoudige diy (Do-It-Yourself) video’s. Wist je dat Daanliesenkids.nl ook een eigen YouTube-kanaal heeft?

Beste opvoedblog 43: Hablamama.nl

Naar eigen zeggen is Habla Mama anders dan de gemiddelde mamablog. Waar dat dan precies in zit? Eigenlijk verschillen alle mama’s en alle blogs van elkaar. Hier vind je veel verhalen met een sterke persoonlijke noot. Verder vind je tal van tips en inspiratie, onder meer over de nieuwste kindermode, over kinderfeestjes, traktaties en natuurlijk over babykamers. Verder lees je ervaringen over het moederschap, over zwangerschappen en bevallingen.

Fijn aan dit mamablog is dat het geschreven is door een van nature positief en vrolijk persoon. Er valt dus ook genoeg te lachen. Je leert alles over de mooie kanten van een zwangerschap, maar ook over de mindere en rauwe kanten. Je krijgt niet te horen hoe je wel of niet moeder zou moeten zijn, maar leert je bovenal comfortabel te voelen bij de keuzes die je maakt.

Beste opvoedblog 44: Mamasophetinternet.nl

Ben jij al bekend met het mamablog Mamasophetinternet.nl? Dit blog bestaat niet uit één, maar een team van meerdere moeders. Zij schrijven met regelmaat nieuwe artikelen en geven je zo de meest diverse perspectieven op het moederschap. Uiteraard is er ook een eindredactrice. Dat is Judith Möhlmann. Zij is een fanatiek tekstschrijver en natuurlijk trotse moeder.

Mamasophetinternet.nl deelt ook verschillende verhalen van gastbloggers, waar jij er één van kunt zijn. Je leert hier van alles en nog wat over de zwangerschap, het moederschap zelf, over de aankoop van babyspulletjes en natuurlijk het inrichten van baby- of kinderkamers. Wist je dat Judith ook nog een blog over eten in beheer heeft, namelijk www.meer-weten-over-eten.nl.

Beste opvoedblog 45: Lotuswritings.nl

De volgende mamablog op hoog niveau is Lotuswritings.nl. Dit is het blog van Merel, een trotse moeder van vier. Bovendien is zij een opgeleid historica en heeft ze veel ervaring met het schrijven van teksten. Verder is ze dol op een goed gesprek. Dat blijkt ook uit de blogs die ze schrijft: deze zijn levendig en lezen super vlot. Je zult merken dat Loutwritings.nl een open-minded blog is, ideaal voor de nieuwsgierige en leergierige moeder (of juist een vader).

Op Lotus-writings.nl vind je meer dan alleen blogs over het moederschap, je vindt hier onder andere ook verschillende beauty- en sportblogs. Verder ontdek je van alles en nog wat over de inrichting van interieurs. Zelfs filmrecensies kom je tegen. Kortom: je kunt je geluk niet op. De balans tussen werk, privé en een sociaal leven herstellen? Ook daar kom je vele tips voor tegen.

Beste opvoedblog 46: Volgmama.nl

Volgmama is een moeder- en lifestylesite en blog sinds 2015. Je vindt hier werkelijk van alles en nog wat. Onder meer de meest vermakelijke artikelen, met een kritische noot, maar altijd luchtig geschreven. Ook vind je tal van tips voor het ouderschap en alles wat hierbij komt kijken. Meer ontdekken over feestdagen, reizen of korte uitjes? Je komt het allemaal tegen. Verder vind je natuurlijk tal van blogartikelen over lifestyle. Blijf ook op de hoogte via sociale media.

Wie verantwoordelijk is voor Volgmama.nl? Dat is Nathalie. Naar eigen zeggen heeft ze een heus “Familyblog” neergezet. Je leest hier alles over baby’s, kinderen en zwangerschap, maar je komt ook tal van artikelen tegen over het vrouw- of man-zijn zelf. Niet alles draait om je rol als ouder, maar ook jou als individu. Zo vind je onder meer tips voor recepten en uitjes.

Beste opvoedblog 47: Batboy.nl

Batboy.nl, dat klinkt een beetje als een Bad Boy. Of misschien wel als het zoontje van Batman. Maar wat is Batboy nu echt? Het is een mamablog natuurlijk, anders zou hij niet in deze lijst staan. Verder is het een lifestyleblog, waarop je over tal van onderwerpen kunt lezen. Je leest onder meer over interieurs, knutseltips, dagjes uit en natuurlijk kom je heel wat persoonlijke verhalen tegen. Batboy.nl wordt gerund door moeder van drie Krystle.

Wie is dan Krystle? Een fulltime moeder om precies te zijn. Plus een gepassioneerd schrijfster, die weet wat ze wil. Haar grootste inspiratie zijn haar drie zoontjes, die altijd voor leven in de brouwerij zorgen. Op zoek naar een nieuw knutselproject? Een nieuw gadget? Of speelgoed? Kindermode? Of juist een persoonlijk verhaal van Krystle? Op Batboy vind je het allemaal.

Beste opvoedblog 48: helemaal zen met Zenmama.nl

Zenmama: een moeder die helemaal zen is? Het blog is opgericht door Stéphanie. Zij is niet zomaar een zen moeder, maar is hiervoor vijf jaar in de leer geweest bij een meditatieschool (een Zendo). Bovendien is ze moeder van twee én gediplomeerd coach. Zij mediteerde op dagelijkse basis en heeft die kennis in de praktijk kunnen toepassen. Mediteren hielp haar om moeilijkere gedachten, emoties en ervaringen op een gezonde wijze te verwerken.

Wist je dat Zenmama ook een lesprogramma aanbiedt? Hierin leer je dezelfde balans te vinden in het leven als Stéphanie. Woon je in de omgeving van Breda en Oosterhout? Dan kun je je inschrijven voor persoonlijke begeleiding. Woon je een stukje verder weg? Dan kun je uiteraard de wijze lessen uit het blog raadplegen. Kortom: er is voor iedere mama iets te ontdekken.

Beste opvoedblog 49: Best9moms.com

Best9moms.com is een blog met een persoonlijke visie op moederschap en zwanger zijn. Maar wat je er ook op ontdekt, is alles op het gebied van mindset en motivatie. Je vindt tal van praktische tips voor gezonde en gebalanceerde voeding, voor genoeg beweging en ontspanning. Op het blog ontdek je van alles over persoonlijke ervaringen. Dat niet alleen: andere moeders worden ook uitgenodigd hun eigen verhaal te delen. Alles draait om perspectief.

Zoals bij de meeste mamablogs het geval is, ontdek je hierop meer dan alleen zaken over het moederschap zelf. Er valt ook genoeg te lezen over voeding, beweging, sporten, maar ook mindfulness en ontspanning. Het is dus niet alleen een opvoed-, maar ook een lifestyleblog. Het streven: het moederschap voor moeders gemakkelijk maken. Dat is geen gemakkelijke taak.

Beste opvoedblog 50: Mamazetkoers.nl

De laatste (maar niet de minste) opvoedblog in deze lijst is Mamazetkoers.nl. Deze blog is opgericht door Francis Thomassen, moeder van twee kinderen. Op Mamazetkoers bespreekt ze haar koers in het moederschap. Haar streven: zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, niet alleen in haar rol als moeder, maar ook als echtgenote, sportliefhebster en levensgenieter. Kortom: mamazetkoers.nl draait om de verwezenlijking van alle aspecten van het vrouw-zijn.

Wat je op Mamazetkoers.nl vindt? Veel blogs en artikelen uit het dagelijkse leven, eigen ervaringen, no-nonsense moederschap blogs, maar ook tal van artikelen over voeding, lifestyle en gezondheid. Bovenal krijg je de handvatten aangereikt om jezelf te kunnen zijn. Wist je dat je de auteur van het blog ook kunt volgen op sociale media: Facebook en Instagram?

Beste opvoedblog: Radar van Avrotros?

Dan een opvoedblog die we nog helemaal niet besproken hebben, namelijk… die van Radar. Het programma van Avro.tros. Denk je aan Radar, dan denk je misschien aan fraude en misleiding. Het is een programma voor consumentenondersteuning van een organisatie die opkomst voor de consumentenrechten, maar is het ook een opvoedblog? Het zal je wellicht verrassen hoeveel blogs er van Radar online staan met goede tips en advies omtrent opvoeden.

Natuurlijk ligt de nadruk dan veel minder op persoonlijke ervaringen, gevoelens en emoties, maar veel meer op de “technische” kant van opvoeden. Zo vind je onder meer een recent artikel over wat je allemaal moet regelen na de geboorte van je baby (17 juni 2022). Want er komt nogal wat op je af: niet alleen een hoop zorgtaken, maar ook een hoop administratieve verplichtingen. Kijk ook eens naar het artikel “Van de speen af wordt het met deze tips een kinderspel!”

Ook vind je artikels omtrent geldzaken. Als ouder heb je natuurlijk de taak je kind verstandig om te leren gaan met geld. Maar hoe doe je dat precies? Mag je je kinderen verwennen en hoeveel precies? Hoeveel zakgeld moet je ze geven? Hoe leer je ze dat niets gratis is in het leven? Lees het volgende artikel “Volksbank: ouders kunnen kinderen beter leren omgaan met geld”.

Ook vind je op Radar (uiteraard) serieuze zaken, zoals bijvoorbeeld over jeugdbescherming. Op 14 september 2021 verscheen er nog een artikel met de titel “Jeugdbescherming moet beter luisteren naar kwetsbare kinderen en ouders”. Kortom: Radar stelt van alles en nog wat aan de kaak, precies zoals we van het programma gewend zijn en geeft je handvatten. Uiteraard is de toon een stuk minder luchtig en lees je de artikels niet zo snel echt voor je ontspanning.

https://radar.avrotros.nl/tag/opvoeden/

Jouw opvoedblog vervolgstap

Opvoeden is lastig. Dat geldt voor vaders, maar vooral voor moeders. Zij hebben de hele zwangerschap te doorlopen en zitten in eerste instantie thuis met hun kind. Gelukkig zijn er tal van mama- en opvoedblogs om je een hart onder de riem te steken. Deze blogs hebben niet tot doel jou de les te lezen, maar bieden juist de ondersteuning die je nodig hebt om je motivatie op peil te houden en jezelf niet te verliezen. Zo blijf je op koers als ontdekkende moeder.

Er is geen eenvoudig antwoord op wat het juiste pad is dat een moeder moet inslaan: dat is voor elke moeder (en vader) net weer even anders. Wel is uiteraard belangrijk dat je kind de ruimte krijgt zich- of haarzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Mamablogs bieden uitkomst. In dit artikel hebben we de allerbeste voor je benoemd. Het is nu aan jou er één, of zelfs meerderen, te kiezen die goed bij jou past. Je zult zien: er gaat een wereld voor je open!

Veel leesplezier!

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om ouders te ondersteunen en te informeren.