Wie zijn de beste doula’s van Nederland? Wij onderzochten het door hun begeleidingstrajecten, geboorteplannen, cliëntrecensies en reputatie in de geboortezorg kritisch te bekijken. Lees verder voor onze bevindingen…

Inhoud van deze pagina:
9) Onze selectie: De allerbeste doula’s in het land

De 50 allerbeste Nederlandse Doula’s voor jou op een rijtje: een hele bevalling

In dit artikel bespreken we uitgebreid welke Nederlandse Doula blogs het allerbeste zijn. Niet helemaal bekend met wat een Doula is? Een bevallingscoach om precies te zijn: iemand die zwangere vrouwen van A tot Z ondersteunt tijdens de zwangerschap en natuurlijk de bevalling zelf. Een Doula is zowel iemand die verstand heeft van de technische kant van zaken van zwangerschappen als bevallingen, maar ook iemand die mentaal ondersteunt.

Onze zorgvuldige zoektocht naar de beste Doula blogs en vlogs

Benieuwd waarom wij precies op zoek zijn naar de allerbeste Doula blogs en vlogs? Doula’s bestaan al heel lang. Wist je dat het woord “Doula” uit het Oud-Grieks komt en “Dienende vrouw” betekent? Kortom: al sinds de Griekse oudheid kent men Doula’s. Nog altijd worden Doula’s door zwangere vrouwen enorm op prijs gesteld. Des te meer reden dus voor ons om ons te verdiepen in het fenomeen van de Doula? Wat hebben Doula blogs en vlogs jou te bieden?

Wat ons betreft is dit de nummer één online Doula van Nederland

Het is lastig om te bepalen wat nu precies de beste Doula van Nederland is. Daarom kijken wij hier in eerste instantie naar wat het beste blog over Doula’s is. Het Doula blog dat wij het prettigst vinden om te lezen is dat van Doula Denise – een Doula uit Amsterdam. We zullen het hieronder nog in meer detail beschrijven. Wat je op haar blog kunt lezen, is onder meer al haar hersenspinsels op het gebied van zwangerschap en geboorte: zowel in het Engels als Nederlands.

Waarom wij Nederlandse online Doula’s zijn gaan reviewen

Doula’s zijn, net als de rest van Nederland, steeds nadrukkelijker digitaal aanwezig. Het wordt steeds populairder voor vak professionals om naast een eigen website ook een eigen blog bij te houden. Harstikke leuk natuurlijk én leerzaam voor iedereen die op zoek is naar meer verdiepende informatie over Doula’s en zwangerschappen in het algemeen. Wij houden het aanbod blogs goed in de gaten en hebben ons beroep gemaakt van het reviewen hiervan.

Blijf kritisch op het online Doula aanbod

Met alles wat je op het internet leest, moet je kritisch zijn. Niet omdat Doula’s niet te vertrouwen zijn, maar omdat het internet een plek is waar iedereen kan posten wat hij of zij gelooft, zonder dat die uitspraken eerst op feiten worden gecontroleerd. Bovendien is het belangrijk om te houden dat geen twee zwangerschappen precies hetzelfde zijn: er zijn dus maar weinig “universele waarheden” over hoe zwangerschapsbegeleiding er precies uit moet zien.

Onze scepsis op Doula gebied overwonnen

Gelukkig bleek tijdens ons onderzoek al snel dat veel online doula’s in hoge mate deskundig zijn. Hoe we dat realiseerden? De beste Doula blogs en vlogs delen niet alleen artikelen over wat waar is of niet waar – de feiten en fictie, – maar hechten vooral veel belang aan het persoonlijke perspectief van de zwangerschap. Er worden veel ervaringsverhalen gedeeld en er wordt uitgebreid gefocust op wat jij precies belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt.

Op deze criteria beoordelen wij een goede online Doula

Een goede online Doula moet wat ons betreft aan het volgende voldoen:

 • Criterium 1: De blogs moeten vrij toegankelijk en prettig leesbaar zijn
 • Criterium 2: Je moet veel verdiepende informatie tegenkomen over wat het precies is om zwanger te zijn en kinderen te baren
 • Criterium 3: Ook moet er veel aandacht worden besteed aan het persoonlijke perspectief van geboorte
 • Criterium 4: Je ontdekt het persoonlijke verhaal van de Doula of Doula’s achter het blog
 • Criterium 5: Je ontdekt het groeiproces van de blogoprichter(s).

Onze onderzoeksdata: online Doula’s in de praktijk

Het fijne van online Doula blogs is dat ze voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Hartstikke fijn natuurlijk: het maakt ons onderzoek ook stukken makkelijk. Als redactie kunnen we heel zorgvuldig elk Doula blog of vlog dat we maar tegenkomen raadplegen en door de vele blogartikelen snuffelen. Elk blog is door meerdere van onze redactieleden uitgebreid bekeken.

Onze selectie: De allerbeste doula’s in het land

We zochten en vonden de absolute toppers onder de Nederlandse doula’s. Deze tien uitmuntende professionals zetten hun hart en ziel in om jouw bevallingservaring optimaal te ondersteunen. Hier zijn ze dan: onze top.

Doula blog 1: Douladenise.nl – een geweldige Doula en gids uit Amsterdam

Zoals gezegd, is Douladenise.nl wat ons betreft het beste Doula blog. Hier lees je alles over Denises persoonlijke bevindingen en gedachten: zowel in het Nederlands als in het Engels. Je leert van alles en nog wat over het volgen van een zwangerschapscursus en het krijgen van geboortebegeleiding. Je ontdekt hoe je leven als moeder er uit gaat zien na de geboorte en je kunt verschillende reviews bekijken. Doula Denise is inmiddels al ruim acht jaar als Doula actief.

In het bloggedeelte van de website ontdek je onder andere hoe je een geboorteplan schrijft en wat het inhoudt om een “zachte geboorte” te hebben. Je leert wat het praktische nut is van een Doula tijdens de bevalling en ontdekt de beste geboortelocaties in Amsterdam. Ook ontdek je het verhaal van Denise zelf: waarom precies is zij eigenlijk een Doula geworden?

Laten we eens duiken in wat Douladenise.nl zo speciaal maakt:

 • Persoonlijke begeleiding: Denise’s aanpak is op maat gemaakt, waardoor elke cliënt zich uniek en gehoord voelt.
 • Uitgebreide voorbereiding: De site biedt een schat aan informatie over ademhalingsoefeningen, houdingen, en tips voor partners, waardoor aanstaande ouders goed voorbereid zijn.
 • Continue ondersteuning: Denise’s belofte van continue begeleiding tijdens de bevalling biedt een ongeëvenaard gevoel van steun en rust.
 • Herstel na de bevalling: De aandacht voor het herstel na de bevalling, inclusief voedingsadvies en herstellende behandelingen, is prijzenswaardig.
 • Diversiteit in diensten: Van privé zwangerschapscursussen tot begeleiding bij verschillende soorten bevallingen, Denise’s dienstenpakket is breed en divers.

Neem contact op met Denise via Facebook >>

Doula blog 2: Transformeer jouw reis met Pleunieteunis.nl – een Doula uit Utrecht

Ook Pleunieteunis.nl is een Doula blog dat zeker de moeite waard is om te bekeken. Je leert hier waarom continue begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling zo ontzettend belangrijk is. Het verhaal van Pleunie Teunis begint bij haar eigen bevalling: dit was nogal een gecompliceerde met een overvolle verloskundige praktijk bij nacht en zes uren aan storm weeën: geen bekende gezichten of geruststellende woorden en geen natuurlijke bevalling.

Reden genoeg voor haar om zich in het Doulaschap te verdiepen, een opleiding te volgen en een blog te beginnen. In het blog ontdek je onder andere hoe een Baarkruk precies werkt en krijg je tips voor een positieve baarervaring. Ook kom je een gastblog (vraag- en antwoord sessie) tegen met de eigenaar van bekend mamablog How About Mom. Je vindt bovendien tips voor de geboortepartner. Ook worden de voor- en nadelen van thuis bevallen voor je beschreven.

Nu we onze bewondering hebben uitgesproken, laten we de hoogtepunten delen:

 • Persoonlijke ervaring: Pleunie’s eigen bevallingsverhaal en haar transformatie tot doula geven haar cursussen een diepe, authentieke basis.
 • Compleet voorbereidingspakket: Haar online cursus biedt alles wat je nodig hebt: kennis, technieken, en tools om met vertrouwen te bevallen.
 • Empowerment: Pleunie streeft ernaar elke vrouw een krachtige en mooie bevallingservaring te bieden, waarin vertrouwen en liefde centraal staan.
 • Voorbereiding op complicaties: Naast de gebruikelijke voorbereidingen, bereidt Pleunie je ook voor op mogelijke complicaties, waardoor je nog sterker in je schoenen staat.
 • Diepgaande kennis en steun: De rijkdom aan kennis, gecombineerd met mentale en fysieke ondersteuning, maakt haar aanpak uniek.

Bekijk meer van Pleunie via Youtube >>

Doula blog 3: Juliaszalai.com – Engelstalig blog, in Nederland werkende Doula

Nog een blog die zeker de moeite waard is, is Juliaszalai.com. We moeten je echter wel waarschuwen: dit blog is Engelstalig. Julia Szalai is wel als Doula actief in Nederland en hier ook als Doula en yoga leraar in te schakelen. Zij gelooft in de kracht van vrouwen en van het maken van dingen met haar eigen twee handen. Julia woont in Amsterdam met haar gezin en werkt samen met Denise van Eeden onder de bedrijfsnaam 2Doulas – voor Doulasupport in Amsterdam.

Julia geeft onder meer privécursussen op het gebied van geboorte voorbereiding en zwangerschapsyoga. Ook ontdek je wat de voordleen zijn van zwangerschapsmassage. In haar blog krijg je updates over giftcards, maar ook over online workshops voor bepaalde yogaoefeningen. Je leert wat zwangerschapsyoga precies inhoudt en hoe een stuitgeboorte eruitziet.

Laten we de schijnwerpers richten op wat Juliaszalai.com zo uniek maakt:

 • Ervaring: Julia’s 8 jaar ervaring biedt een schat aan wijsheid en ondersteuning.
 • Persoonlijke begeleiding: Haar belofte van continue steun voelt als een betrouwbare rots in de branding.
 • Thuiscomfort: De mogelijkheid voor zwangerschaps- en postpartummassages bij jou thuis is puur goud.
 • Yogalessen: Julia’s prenatale en postnatale yogalessen bieden zowel online als fysiek een stevige basis voor lichaam en geest.
 • Kennis in overvloed: Haar studies getuigen van een diepe toewijding aan geboortezorg.

Neem contact op met Julia via Facebook >>

Doula blog 4: Een reis vol kracht en vertrouwen met Doula-lin.nl

Ook Doula-lin is een Doulablog die we je zeker niet willen ontzeggen. Dit is het blog van Linda, eind dertig, die 15 jaar ervaring heeft op het vlak van (vrouwen) hulpverlening. Bovendien heeft ze een grote passie en liefde voor alles wat met zwangerschap te maken heeft. Zij ging haar passie achterna en besloot Doula te worden om andere vrouwen te inspireren en te empoweren. Ze helpt vrouwen te bevallen op een manier die bij hén past.

In het blog ontdek je onder meer hoe het zit met het bewustzijn van je baby gedurende de conceptie, tijdens de zwangerschap en de geboorte. Je ontdekt hoe je het krijgen van een miskraam kunt verwerken en wat het rouwproces is van uit verwachting raken. Kortom: in het blog vind je veel verdiepende en motiverende posts die je helpen met het vinden van balans.

Dompel je onder in de positieve vibes van Doula Lin:

 • Persoonlijke Ervaring: Linda’s eigen reis van moederschap en verlies geeft haar een diep inzicht en empathie.
 • Empowerment: Ze zet zich volledig in om stellen te empoweren voor een bevalling die bij hen past.
 • Aandacht voor Rouw: Linda’s werk met ouders na verlies toont haar zachte en begripvolle benadering.
 • Flexibele Begeleiding: Of je nu een coaching sessie of een volledig voorbereidingspakket zoekt, Linda past zich aan jouw behoeften aan.
 • Innovatieve Technieken: Haar aanbod omvat hypnobirthing en het unieke koester ritueel voor een diepe verbinding met jezelf en je baby.

Neem contact op met Linda via Facebook >>

Doula blog 5: mamalogisch.nl

Mamalogisch.nl is het blog van Annelies, moeder van twee. Zij is een groot liefhebber van bevallen en vindt het, naar eigen zeggen, zelfs “fantastisch”. Het geeft haar een gevoel van oerkracht. Het is de missie van Annelies iedere vrouw de mooist bevalling mogelijk te bieden. Zij helpt vrouwen vertrouwen in zichzelf te vinden en het beste uit hen naar boven te halen. Het Doulaschap is meer dan het geven van informatie, het is een intensief coaching traject.

In het blog van Annelies ontdek je onder andere wat Elle Tens is (Transcutane Electro Neuro Stimulatie): zenuwbanden stimuleren met elektroden. Je ontdekt hoe de Doula samenwerkt met de gynaecoloog en hoe je je zwangerschap met je hart, in plaats van met je hoofd kunt ervaren. Je ontdekt 5 natuurlijke methoden voor pijnstilling tijdens de bevalling en leert hoe je met je angst kunt omgaan. Ook heeft Annelies een gastbezoek gebracht aan de podcast Podnataal.

Laten we de highlights van Mamalogisch.nl verkennen:

 • Persoonlijke Kracht: Annelies’ eigen bevallingsverhalen bieden herkenning en inspiratie.
 • Empowerment Centraal: Ze motiveert en coacht vanuit het hart, met een focus op jouw unieke kracht.
 • Aandacht voor Verlies: Haar begrip en ondersteuning bij verlies tonen diepe empathie en verbondenheid.
 • Uitgebreid Aanbod: Van bevalbaden tot Elle Tens en coachingsessies, Annelies biedt veelzijdige ondersteuning.
 • Vertrouwen en Regie: Ze leert je luisteren naar je intuïtie en eigen keuzes te maken, ongeacht de omstandigheden.

Neem contact op met Annelies via Facebook >>

Doula blog 6: HolisticDoula.nl – Waar Vrouwelijke Kracht en Holisme Samenkomen

Holistic Doula is het platform van Jessica. Zij heeft haar Doulapraktijk in Arnhem. Je kunt haar via haar website persoonlijk bereiken voor advies of een vraag aan haar stellen. Maar je kunt natuurlijk ook uitgebreid in haar blog rondkijken. Hier vind je tal van nuttige artikelen over alles dat met zwangerschap te maken heeft. Je leert onder andere wat de voordelen zijn van dadels (ja, echt) tijdens de zwangerschap zijn en hoe ze de kans op complicaties verkleinen.

Je ontdekt ook 10 helende eigenschappen van Shea Butter en waarom het element water symbool staat voor de vrouwelijke kracht. Is holisme jouw ding? Dan is deze blog zeker de moeite waard.

Laten we de kracht van HolisticDoula.nl onderzoeken:

 • Rijke Inhoud: Jessica deelt haar brede kennis over natuurlijke zwangerschaps- en bevallingszorg.
 • Empowerment: De site staat bol van empowerment, met als doel jouw innerlijke kracht te ontsluiten.
 • Focus op Natuurlijkheid: Van dadels tot shea butter, ontdek de kracht van de natuur in jouw zwangerschap.
 • Vrouwelijke Energie: Jessica belicht de unieke kracht en het belang van vrouwelijke energie.
 • Workshops en Advies: Zij biedt persoonlijk advies en workshops aan om jouw holistische reis te ondersteunen.

Neem contact op met Jessica via Facebook >>

Doula blog 7: Een hartverwarmende hulp naar ouderschap met Storiesofnewlife.nl

Stories of New Life is het platform van Sanne Ravensbergen. Zij is zowel fotograaf als Doula. Ze werkt als betrokken Doula en heeft een grote voorliefde voor pure, natuurlijke moeder. Ze is zelf moeder, dus ze weet wat bevallen is. Bovendien schrijft ze regelmatig gastartikelen voor het populaire mamablog How About Mom. Daarnaast is ze actief als Mentor bij de Doula opleiding van In Bloei. Ze is woonachtig in Bunnik en heeft een grote voorliefde voor yoga.

Sanne ondersteunt je tijdens, voor en na je bevalling en geeft je de middelen om positief op je bevalling terug te kunnen kijken. Ze wordt omschreven als rustig, positief en iemand die vertrouwen uitstraalt. In haar blog schrijft zij onder andere over de voordelen van het gebruik van affirmaties, over teamwork tussen moeder en kind tijdens de bevalling en over de ideale bevalpartner. Ook ontdek je hoe je tijdens het bevallen gebruik kunt maken van de zwaartekracht.

Nu, laat ons duiken in wat Stories of New Life zo bijzonder maakt:

 • Aspect 1: Persoonlijke benadering
  Sanne’s warme en persoonlijke benadering voelt alsof een vriendin je bijstaat. Dit maakt de hele ervaring zoveel rijker.
 • Aspect 2: Professionele expertise
  Haar professionaliteit als doula en fotograaf biedt niet alleen ondersteuning maar legt ook onvergetelijke momenten vast.
 • Aspect 3: Positieve uitstraling
  Sanne’s positiviteit is aanstekelijk en zorgt voor een optimistische kijk op zwangerschap en bevalling.
 • Aspect 4: Maatwerk in begeleiding
  De aanpak is altijd afgestemd op de persoonlijke behoeften en wensen, waardoor je je echt gehoord en gezien voelt.
 • Aspect 5: Uitgebreid aanbod
  Of het nu gaat om doula-diensten of fotografie, Sanne biedt een breed scala aan mogelijkheden om jouw reis naar het ouderschap te verrijken.

Neem contact op met Sanne via Facebook >>

Doula blog 8: Majansen.nl

Ma Jansen is niet de afkorting van Mama Jansen, maar van Marleen Annet (M.A.) Jansen. Zij werkt als zelfstandig Doula en zogenaamde “1000-dagen-coach”. Ma Jansen heeft haar eigen praktijk, genaamd Birth & Beyond. Hier coacht zij ouders, maar ook kleine kinderen en professionals bij alles wat met de geboorte samenhangt. Ervaring met coaches had Marleen al voor ze enkele jaren geleden begon als Doula: ze werkt als coachend leidinggevende en manager.

In haar blog schrijft ze over haar eigen ervaringen met het Doulaschap, maar ook over haar ervaringen met PTSD (Post Traumatische Stress Stoornis). Je ontdekt wat het verschil is tussen een Doula en een ander soort coach. Verder leer je hoe je je zwangerschap kunt zien als de spiegel van je onderbewustzijn. Ook krijg je tips voor een makkelijkere bevalling en een stuitligging.

Laten we eens kijken naar wat Majansen.nl zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Diepgaande connectie
  De focus op energetisch lichaamswerk biedt een unieke manier om dieper te verbinden met zowel het zelf als het ongeboren kind, wat een fundamenteel aspect van haar dienstverlening is.
 • Aspect 2: Persoonlijke transformatie
  Marleen’s persoonlijke reis en haar vermogen om deze ervaringen te vertalen in haar werk als therapeut en mentor, bieden een krachtig model voor transformatie en heling.
 • Aspect 3: Holistische benadering
  Het aanbod strekt zich uit van prenatale ondersteuning tot spiritueel ontwaken, waarbij een breed spectrum aan behoeften wordt gedekt.
 • Aspect 4: Educatieve waarde
  De workshops en opleidingen die aangeboden worden, zoals de opleiding tot energetisch somatische therapeut, bieden waardevolle leermogelijkheden voor iedereen die zich wil verdiepen in deze vakgebieden.
 • Aspect 5: Toegankelijkheid en inclusiviteit
  Marleen creëert een veilige en inclusieve ruimte voor iedereen, ongeacht waar men zich bevindt op hun persoonlijke of spirituele pad.

Neem contact op met Marleen via Linkedin >>

Doula blog 9: Doulamarlies.nl

Doulamarlies.nl is het platform van Marlies Phielix. Zij is moeder van drie en de 50 intussen al gepasseerd. Zij is begonnen als Doula en met haar blog omdat ze geraakt wordt door vrouwen die over de grenzen van hun lichaam, geest en hart stappen – vrouwen die meer presteren dan waar ze dachten toe in staat te zijn. Ze begeleidt vrouwen die in na de geboorte van hun kind terecht komen in een andere wereld en helpt hen hun vertrouwen te vergroten.

Voor Marlies is het Doulaschap en geboorte erg persoonlijk, aangezien ze zelf moeder is en in de eerste zeven jaar van haar leven flink ziek is geweest. Dit heeft haar blik op de wereld mede bepaald. Marlies heeft onder meer geschreven over hoe het Doulaschap er tijdens een pandemie (de Covid lockdowns) uitziet en wat het belang is van het vinden van een eigen ritme.

Laten we de schijnwerpers richten op wat Marlies’ werk zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Uitgebreide ervaring
  Marlies’ jarenlange ervaring sinds 2011 als doula biedt een diepgaand begrip van de geboortereis, van thuisbevallingen tot ziekenhuisgeboorten.
 • Aspect 2: Holistische benadering
  Haar visie omvat de hele mens – body, mind, en spirit, en verbindt dit met moderne kennis op een praktische manier.
 • Aspect 3: Spinning Babies expertise
  Als gecertificeerd Spinning Babies® Parent Educator en Instructor brengt ze een unieke skill set die de zwangerschap en geboorte positief beïnvloedt.
 • Aspect 4: Aandacht voor emotioneel welzijn
  Marlies biedt niet alleen praktische steun, maar ook diepe emotionele begeleiding, essentieel voor een positieve bevallingservaring.
 • Aspect 5: Diversiteit in diensten
  Van zwangerschapsmassages tot traumaverwerkingssessies, haar aanbod dekt een breed scala aan behoeften van aanstaande ouders.

Neem contact op met Marlies via Facebook >>

Doula blog 10: Bianca-gerittsen.nl

Ook Bianca Gerittsen heeft een Doula blog dat zeker de moeite waard is om te bekijken. Je leest hier onder andere over haar eigen reis als “moeder-to-be”. Inmiddels is Bianca zelf moeder. Haar eerste bevalling was moeilijker dan ze van tevoren had gehoopt en gedacht. Ze had ook niet het idee dat haar verloskundige zich echt realiseerde hoe ze zich voelde en wat ze dacht. Dat maakte haar erop gebrand andere vrouwen beter te begeleiden tijdens de bevalling.

In haar blog schrijft ze onder andere over haar boosheid op de hulpverleners, vanuit de vraag of die boosheid wel of niet terecht is – en of je iets aan boosheid hebt. Ook schrijft ze over hoe je relatie zich na een bevalling ontwikkelt en hoe je je het beste kunt voorbereiden op de kraamtijd. Ze beantwoordt de vraag of bevallen pijnlijk is en deelt hoe humor je helpt bij het bevallen.

Nu, de hoogtepunten uit Bianca’s blog:

 • Aspect 1: Persoonlijke ervaring
  Bianca’s eigen bevallingsverhaal legt een diepe laag van empathie en begrip in haar werk als doula.
 • Aspect 2: Kritische reflectie
  Ze schroomt niet om kritisch te reflecteren op de geboortezorg, wat haar blogs een waardevol perspectief geeft.
 • Aspect 3: Relatie en humor
  Bianca biedt unieke invalshoeken in haar begeleiding.
 • Aspect 4: Voorbereiding op de kraamtijd
  Praktische tips voor de voorbereiding op de kraamtijd bieden aanstaande ouders een houvast in onzekere tijden.
 • Aspect 5: Pijn en bevallen
  Bianca’s eerlijke benadering van de vraag of bevallen pijnlijk is, biedt een realistisch beeld en steun.

Neem contact op met Bianca via Facebook >>

Doula blog 11: Birthdouladebby.nl

Birth Doula Debby is het platform van Debby – ook zij is Doula. Ze is niet alleen Doula, maar ook moeder drie kinderen die al in de jaren negentig ter wereld zijn gekomen. Haar kinderen zijn op eigen houtje ter wereld gekomen: thuis en zonder het gebruik van synthetische middelen. Op haar website en in haar blog speelt Moeder Gaia een grote rol – voor zij die het niet weten, in de Griekse mythologie is Gaia de oermoeder van de aarde en van de natuur.

In het bloggedeelte van haar website vind je onder meer een artikel als “Liever overvloedige liefde dan synthetische drugs”. Je ontdekt wat een bezoek aan het consultatiebureau na de geboorte van je kind precies inhoudt en wat synthetische oxytocine precies is. Je leert hoe een bevalling met stress eruitziet en wat je kunt doen om je stress de kop in te drukken.

https://www.facebook.com/birthdouladebi

Doula blog 12: Beautifulbeginnings.nl

Beautiful Beginnings draait uiteraard om een prachtig begin. Dit is het blog van Bertine en zij ontdekte voor het eerst wat het wonder van zwangerschap en geboorte is toen ze haar kleine broertje vlak na de geboorte in haar armen mocht houden. Toen al ontstond voor haar de wens om binnen deze bijzondere reis een rol te spelen. Vandaag de dag uit die rol zich in haar Doulaschap. Na eerst zelf moeder te zijn geworden, waagde ze de sprong in het diepe.

In het blog van Bertine vind je veel van haar bevindingen over zwangerschap en het leven na de geboorte van je kind. Apart: haar blogartikelen beginnen elk met een andere letter van het alfabet – zo bouwt zij langzaam uit van A naar B, naar C en verder… misschien wel helemaal tot Z. Je leert onder andere wat het belang is van geluid maken tijdens een zwangerschap en hoe je fysiologie kunt inzetten. Ook leer je het belang van zaken als eten en drinken.

Doula blog 13: Moedersvoormoeders.nl

Moedersvoormoeders.nl is een platform dat, zoals de naam al aangeeft, bijgehouden wordt door moeders met andere moeders als doelgroep (het is zo ongeveer de volwassen tegenhanger van Kinderen voor Kinderen). Moeder voor Moeders maakt onderdeel uit van farmaceutisch bedrijf Aspen Oss B.V. Deze organisatie heeft een bijzondere insteek: streven is namelijk wensouders met vruchtbaarheidsproblemen de kinderwens toch in vervulling te laten gaan.

Is dit dan een echt Doulablog? Nee, niet direct. Maar je vindt hier wel van alles en nog wat over het moederschap en over zwangerschap en geboorte. Ook vind je er een blog genaamd “Dial-a-Doula!”. Dit is een initiatief van het Von Voightlander Women’s Hospital in Ann Arbor, Michigan.

https://www.facebook.com/moedersvoormoeders

Doula blog 14: Nova-vie.com

Ook Nova-vie is een blog dat absoluut de moeite waard is. Nova-Vie is opgericht op initiatief van Daphne. Het is haar grote passie om vrouwen zo goed mogelijk te begeleiden en kracht te geven tijdens en na de zwangerschap. Ze streeft ernaar vrouwen een zelfbewust leven te laten leiden. In haar blog deelt ze haar persoonlijke ervaringen als Doula en ontdek je waarom zij ervoor gekozen heeft geboortecoach te worden. Persoonlijk kennismaken met haar kan ook.

In haar blog lees je van alles en nog wat over gezondheid, zwangerschap en meer. Je ontdekt onder meer de meerwaarde van plantmedicijnen en leert een truffel ceremonie uit te voeren. Ook ontdek je wat de voordelen van een Yoni Strean kruidenstoom voor de vagina zijn. Je leert wat een bad bevalling precies is en of deze vorm van bevallen aansluit bij jouw wensen.

https://www.instagram.com/nova__vie/

Doula blog 15: Mamaplaats.nl

Wat is precies Mamaplaats? Mamaplaats.nl bevat alles op het gebied van zwangerschap en moederschap. Je ontdekt hier onder meer blogs over zwanger zijn, blogs over zwanger raken, maar ook verschillende persoonlijke bevallingsverhalen. Verder kom je van alles en nog wat tegen over en voor baby’s, peuters en kleuters. Je vindt blogs over gezondheid en over je relatie, maar ook blogs over goede voeding en over het verwerken van verlies.

Een artikel dat zeker de moeite waard is om even te bekijken “Een Doula bij je bevalling: wie, wat, waar, waarom?” In dit artikel vind je heel overzichtelijk wat nu ook alweer precies een Doula is en hoe een Doula jou kan helpen bij je bevalling. Ook leer je wat een Doula inhuren kost.

https://www.facebook.com/Mamaplaats/

Doula blog 16: Doula-li.nl

Doula-li is de naam van de praktijk van Tami. “Li” is een Hebreeuws woord en betekent “Van Mij”. In feite heeft Tami de praktijk dus “Van Mij” genoemd. In Nederland is het helaas bijna niet mogelijk om te kiezen bij welke verloskundige je bevalt. Dat moet anders. Een Doula kun je wel zelf kiezen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de traditionele verloskundige. Tami vindt het heel belangrijk jou de leiding te geven en je zoveel mogelijk je eigen ding te laten doen.

Wist je dat je op de website van Doula-li ook een eigen blog aantreft? Hier kun je van alles en nog wat op het gebied van zwangerschap ontdekken. Je leert onder meer alle ins and outs van een keizersnede. Ook leer je wat wel en niet veroorloofd is op het gebied van sport tijdens je zwangerschap. Je ontdekt ook de voordelen van muziek tijdens de bevalling.

https://www.linkedin.com/search/results/content/?keywords=doula-li&sid=JYp&update=urn%3Ali%3Afs_updateV2%3A(urn%3Ali%3Aactivity%3A6894586909138464769%2CBLENDED_SEARCH_FEED%2CEMPTY%2CDEFAULT%2Cfalse)

Doula blog 17: Mamaharten.nl

Mamaharten.nl is het blog van Vivienne Schenk. Zij is zelf moeder van drie kinderen en werkt als professioneel geboortewerker. Dat betekent dat ze aan de slag gaat als zwangerschaps-coach en Doula. Ook heeft Vivienne zich gespecialiseerd tot Hypnobirthing docenten. Het is haar grote passie en persoonlijke missie op verschillende aan geboortegeluk bij te dragen.

Op haar persoonlijke blog kun je heel wat verschillende leuke en informatie artikelen ontdekken. Je leest onder meer over haar persoonlijke ervaringen in het Doulaschap. Een artikel dat passie en liefde uitstraalt is “My Doula life is worth sharing”. Je leert wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zwangerschappen voor alleenstaanden en de ervaringsverhalen van ouders over hoe en waarom je voor een Doula zou moeten kiezen.

https://www.facebook.com/mamaharten/

Doula blog 18: Doula-app.com

Ook Doula-app is een fantastisch leuk platform voor alles over Doula’s. Dit is het platform van Marij. Zij werkt inmiddels al ruim acht jaar als verloskundige en heeft honderden verschillende bevallingen mogen begeleiden. Ze begeleidt zoals thuisbevallingen als bevallingen in het zieken. Op haar blog schrijft zij over haar eigen ervaringen met deze intieme en mooie gebeurtenissen en deelt zij haar praktijkkennis met wie er behoefte aan heeft.

In het blog ontdek je onder praktische tips voor tijdens de bevalling. Ook beschrijft ze welke impact angst kan hebben op de bevalling en hoe je kan leren hier beter mee om te gaan. Je leert wat het breken van de vliezen precies inhoudt en hoe je dit moet opvangen. Ook is er een artikel over de invloed van schadelijke stoffen als bisphenol A en pesticiden op de zwangerschap.

https://www.facebook.com/doulabevallingscoach

Doula blog 19: Praktijkfebe.nl

Praktijk Febe en de website met dezelfde naam zijn eigendom van Rianne Versteeg, een moeder van vier kinderen, christen en toegewijd christen. Bovendien heeft zij het boek “Zuiver Zwanger” op haar naam staan. Rianne is in haar element zodra zij zich bezig kan houden met geboorte, moederschap en zwangerschap. Zij helpt ouders in hun reis door de zwangerschap en het ouderschap; biedt een luisterend oor en ondersteuning waar nodig.

In haar blog ontdek je onder meer wat een watergeboorte precies inhoudt en vind je recensies van het boek Zuiver Zwangen. Je leert hoe je kunt bevallen op een manier die bij je past en een artikel over de vergelijking tussen het Drievoudig snoer uit de Bijbel en de navelstreng. Je leer hoe het is om een christelijke Doula te zijn en hoe het voelt voor de bevallingspartner als er plotseling een Doula in het spel komt – neemt die Doula jouw plek in?

https://www.facebook.com/zuiverzwanger

Doula blog 20: Marliesbons.nl

Ook Marlies Bons. Zij heeft een eigen website waarop ze laat zien welke diensten ze aanbiedt en wat haar expertises zijn. Ze heeft in eerste instantie een opleiding gevolgd tot Pedagogisch Wetenschapper, maar haar interesse voor zwangerschap en bevalling is altijd gebleven. Haar eerste eigen bevalling was pittig te noemen. Angst overheerste en zorgde voor paniek. De traumatische eerste bevalling is verwerkt door een tweede bevalling met Doula.

Op haar Doulablog vind je de persoonlijke bevindingen en inzichten van Marlies. Zij schrijft uiteraard over bevalling en zwangerschap, maar ook over wat zij zelf binnen haar beroep heeft meegemaakt en wat een Doula wel en niet doet. Je leert waar angst voor bevalling vandaan komt en hoe je die kunt beteugelen. Je leert hoe beter te bevallen na een nare seksuele ervaring en waarom vechten binnen de geboortezorg niet nodig is – ga het gesprek aan.

https://www.facebook.com/marliesbonsgeboortebegeleiding

Doula blog 21: ibunda.life

Nog een blog dat de moeite waard is, is Ibunda.life. Ibunda is het blog van Tiffany uit Roosendaal. Je leest hier met name over haar eigen ervaringen met bevallen en het moederschap. Zij had moeite met bevallen zoals zij dat wilde. Ze werkte aan haar zelfliefde en zelfvertrouwen en leerde op termijn haar negatieve gedachten weg te laten. Het is haar streven iedere moeder meer zelfvertrouwen meer te geven en een meer volledig leven te schenken.

Tiffany geeft je meer dan de meeste blogs in deze lijst een puur persoonlijke ervaring en neemt je mee op reis door haar en jouw eigen onderbewustzijn. Je ontdekt onder andere waarom het zo moeilijk is om uit je comfort zone te stappen en wat je hier toch aan kunt doen. Je leert over haar eerste bevalling en over de mogelijkheden van samen mediteren met je kind.

https://www.facebook.com/tiffanny.wijling

Doula blog 22: Ginkgotree.nl

Ook Ginkgo Tree is een blog dat je zeker eens moet lezen. Dit blog heeft een naam met een wel heel bijzondere oorsprong: het blog is vernoemd naar de Ginkgo boom, die vooral in Azië veel gevonden wordt. De auteurs van het blog hebben zelf vijftien jaar gewoond in Azië. De Ginkgo boom staat bekend om zijn mooie waaiervormige blaadjes met piepkleine naalden. In het najaar kleurt de Ginkgo geel. Voor de auteurs is de Ginkgo een drager van hoop.

De auteur werkt als professioneel begeleider van jonge ouders en wil net zoals de Ginkgo boom een hoede van nieuw leven zijn. Ginkgo Tree is een sterk christelijk geïnspireerd platform waar zwangerschap en geboorte nog als wonder worden gezien. Je ontdekt van alles over gezinsvorming en over het belang van moederliefde. Harmonie en balans staan centraal.

https://www.facebook.com/ellen.boogaard.98

Doula blog 23: Mamabirth.nl

Ben jij al bekend met Mamabirth.nl? Dit is het platform van Daisy Jansen-Janssen. Zij is inmiddels de 30 ruim gepasseerd en woont met haar samengesteld gezin in een gezellig klein Maasdorpje. Ze wordt omschreven als zorgzaam, betrokken, volhardend en nieuwsgierig. Daarnaast is ze open, eerlijk en enthousiast. Daisy is actief als Doula in Limburg. Op dit moment is haar blog nog wat karig, maar de verwachting is dat binnenkort flink wat invulling gaat krijgen.

https://www.facebook.com/mamabirth.nl

Doula blog 24: Doulafarola.nl

Doulafarola.nl is de website van Farola Dumont – een professionele Doula en moeder van drie kinderen. Zij woont met haar gezin net buiten Rotterdam. Ze wordt door vrienden omschreven als geduldig en worm. Haar grote passie is aanwezig zijn bij de geboorte van een kind en waar nodig ondersteuning bieden. Ze is van mening dat ieder kind en iedere ouder een goede start verdient. Ze heeft een opleiding tot dramatherapeut en coachte lange tijd gezinnen.

Met de coaching vaardigheden en de psychosociale kennis die ze opdeed, is ze vervolgens aan de slag gegaan. Ze heeft een opleiding tot Geboorte Doula gevolgd en runt inmiddels haar eigen praktijk als gecertificeerde Doula. Op haar website vind je verschillende persoonlijke verhalen over de geboorten van kinderen en zijn verschillende Doula video’s te bekijken.

https://www.linkedin.com/in/farola-dumont-8b807b1b/

Doula blog 25: Doulalinde.org

Doualinde.org is de website van Linde Vercammen. Zij is naar eigen zeggen “Doula in hart en nieren.” Het was altijd al haar streven vroedvrouw te worden en hoewel ze in haar zoektocht enige omzwervingen heeft gekend, is het daar uiteindelijk ook (onvermijdelijk) toe gekomen. Tenminste: vroedvrouw? Nee, Doula. Het zorgen voor, helpen en ondersteunen van zwangere ouders is waar het haar allemaal om te doen is. Luisteren en meedenken vindt ze belangrijk.

Linde deelt in haar blog onder meer verschillende geboorteverhalen. Hierin laat zij zien wat het werk van een Doula in de praktijk inhoudt en hoe een Doula kan zorgen voor optimale ondersteuning voor ouders en kind. Je leest ook een artikel over de voordelen van Baby yoga en ontdekt onder meer wat Wereldwijde Douladag en Wereld Borstvoedingsweek eigenlijk inhouden.

https://www.facebook.com/doulalinde

Doula blog 26: Doulatessa.nl

Doula Tessa is een toegewijde Doula die zich toelegt op de ondersteuning van je zwangerschap, het baren zelf en de daaropvolgende kraamperiode. Ze is zich er maar al te goed van bewust dat deze zaken een ingrijpende transformatie in je leven teweegbrengen. Het is niet alleen het lichaam van de zwangere vrouw dat verandert, ook haar mentale gesteldheid wordt beïnvloed. Tessa streeft ernaar liefdevolle en vertrouwde begeleiding te bieden.

De praktijk van Tessa is in Nieuwegein. Woon je in de omgeving? Dan kun je haar natuurlijk persoonlijk benaderen. Je kunt haar onder meer ook inschakelen voor een zwangerschap- of postpartummassage. Verder kun je via haar een bevalbad huren. Ook heeft Tessa een kleine blogpagina. Hierin vind je enkele persoonlijke bevallingsverhalen, een artikel over de effecten van massage en aanraking en natuurlijk haar persoonlijke reis naar Doulaschap.

https://www.facebook.com/DoulaTessaAldewereld/

Doula blog 27: Op Motherly.nl ontdek je alles over goed moederen

Motherly is de website (en Instagram pagina) van Lotte Scalora. Ook Lotte is professioneel Doula. Haar reis is die van het gidsen van zwangere vrouwen naar meer vertrouwen in het eigen lichaam en een veilig gevoel bij de bevalling. Al sinds haar zesde is zij gefascineerd door zwangerschap en bevalling: de ontwikkeling van zoiets moois als een baby uit zoiets kleins als twee celletjes is een wonder op aarde. Haar enthousiasme werd altijd gespekt door haar moeder.

Hoewel Lotte altijd al geïnteresseerd was in zwangerschap, heeft ze in eerste instantie iets heel anders gestudeerd, namelijk Human Resources. Ze is gediplomeerd loopbaancoach en daarnaast ingewijd in de Reiki. Tot Doula is zij later pas opgeleid: aan de Doula Academie. Haar eigen website oogt frist en bevat leuke, toegankelijke blogs op Doula gebied. Je leert onder meer een geboorteplan opstellen en alles over ontsluiting. Ook leer je misselijkheid te verhelpen.

https://www.instagram.com/motherly.nl/

Doula blog 28: Leoniewinkel.com

Ken jij Leonie Winkel al? Zij is iemand die jonge (alleenstaande) ouders plus hun baby’s wil begeleiden “naar een ontspannen start”. Wat hierbij cruciaal is: wederzijds vertrouwen. Andere kernbegrippen voor Leonie zijn bewustheid, autonomie en liefde. Haar missie als geboortecoach is jou door een ontspannen en gezonde zwangerschap en bevalling te loodsen. Haar werk houdt niet op bij de bevalling: ook in de babytijd staat ze uitgebreid voor je klaar.

Wist je dat Leonie ervaring heeft als fysiotherapeut en docent hypnobirthing. Bovendien is ze actief als Doula en mindfulness docent. Ook heeft ze expertises op het gebied van baby- en kindermassage. Je kunt dus wel zeggen dat ze van veel markten thuis is. In haar blog lees je over verschillende bevallingsverhalen en de rol die zij hierin speelde. Je vindt ook enkele gastblogs en leert bijvoorbeeld wat de voordelen van ergonomisch dragen met draagdoek zijn.

https://www.linkedin.com/in/leonie-winkel-28ab5129/

Doula blog 29: Barenenzo.nl

Baren en zo is een verloskundigenpraktijk met een eigen website. Op deze website ontdek je alles over de kliniek, plus een eigen blog. De dienstverlening wordt zo goed mogelijk afgestemd op wat jouw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn. In het bloggedeelte van de website vind je verschillende persoonlijke bevallingsverhalen. Zo krijg je een goed beeld van hoe een bevalling precies in zijn werk gaat en wat de professionals tijdens de bevalling voor je betekenen.

Je vindt ook een artikel over gezond zwanger zijn en hoe dat precies in zijn werk gaat. Je ontdekt vijf tips om je tijdens je bevalling fitter en meer in balans te voelen. Ook ontdek je een artikel waarin beschreven wordt wat een lotusbevalling precies is (ontdek of het bij jou past).

https://www.facebook.com/barenenzo

Doula blog 30: Samen-zwanger.nl

Damen Zwanger is een website waarop je heel veel informatie vindt over verschillende onderwerpen. Je moet onder andere denken aan medische informatie, maar ook tips van beroepsverenigingen en tips. De naam “Samen-zwanger” is niet willekeurig gekozen: je vindt hier zowel tips en praktijk tools voor de toekomstige moeder als de toekomstige vader van het kind.

In het blog gedeelte vind je tal van tips over zwanger worden, over persoonlijke verzorging en gezondheid voor én na de bevalling, over complicaties bij zwanger woorden, over geboorte en de verzorging van je baby. Ook op medisch gebied kom je heel wat nuttige artikelen tegen. Je vindt bijvoorbeeld een artikel over wat typische bekkenklachten zijn die je tijdens een zwangerschap kunt ervaren, een artikel over de voordelen van borstvoeding en babymassage.

https://www.facebook.com/samenzwangermagazine/

Doula blog 31: Nouvelleviegeboortecoach.nl

Nouvelleviegeboortecoach.nl is het platform van Michelle Veldhoven, inmiddels de dertig ruim gepasseerd en gelukkig getrouwd. Zij is moeder van drie kinderen – één zoon en twee meisjes. In het dagelijks leven werkt zij als geboortecoach, of te wel: als Doula. Het is haar mening dat een geboortecoach voor elke zwangere vrouw ontzettend waardevol zou zijn. Zelf kan ze uitkomst bieden bij angst, het verwerken van een traumatische ervaring en veel meer.

Het blog van Michella is nog wat aan de magere kant. Je vindt hier praktische informatie over waarom je voor een geboortecoach zou kiezen, maar nog niet echt veel verdiepende blogs. Wel wordt op haar pagina beloofd dat ze over verschillende onderwerpen gaat schrijven, zoals hormonen tijdens de bevruchting, borstvoeding, de bevalling en de zwangerschap.

https://www.facebook.com/michella.veldhovengaag

Doula blog 32: Sisugeboortepraktijk.nl

Sisu Geboortepraktijk is de geboortepraktijk van Maddy Houkes. Zij is actief als Doula in Utrecht en tot een uur reizen daar rondom (regio Midden-Nederland). Sinds 2015 is ze zelf moeder. De geboorte van haar kind was haar voornaamste drijfveer om ook voor andere zwangere vrouwen ondersteuning te bieden. Sinds 2017 is Maddy actief als Doula aan de slag en heeft ze veel ervaring opgedaan met bevallingen thuis en in ziekenhuid, medisch of niet.

Eerder was Maddy actief als begeleider in de kinderopvang, leerkracht in het basisonderwijs en als pedagogisch professional. Ze heeft veel ervaring over de omgang van kinderen en dat helpt haar in haar werk als Doula natuurlijk enorm. In haar blog lees je tal van persoonlijke bevallingsverhalen en haar rol hierin. Ook leer je hoe je de juiste draagzak kunt kiezen.

https://www.facebook.com/SisuGeboortepraktijk

Doula blog 33: Praktijkbijzonder.nl haalt het bijzondere in jou naar boven

Praktijk Bijzonder is de praktijk en website van Suzan van Velthoven. Zij is zelf getrouwd en moeder van twee kinderen. Voor haar zwangerschappen werkte zij als accountmanager in een bank. Haar interesse in het Doulaschap en geboorte coaching is pas tijdens haar eigen zwangerschap ontstaan. Ze heeft de tweejarige opleiding Samen Bevallen gevolgd en later specialisaties voor baby- en peutermassage en een opleiding tot officiële Babycoach.

Ze werkt vanuit huis in Dussen en bij cliënten thuis in Breda en Woudrichem. Op haar blog deelt ze met name artikelen met verschillende onderwerpen. Denk onder meer aan een artikel over wat jonge ouders precies nodig hebben, een artikel over de kracht van een geboorteplan en over empathisch vermogen. Ook over perfectionistische mama’s vind je het één en ander. Je leert het belang van borstvoeding en van huid-op-huid content met je kindje.

https://www.facebook.com/praktijkbijzonder/?fref=ts

Doula blog 34: Babyenco.nl

Wat Baby & Co precies is? Dit is een platform dat cursussen aanbiedt op het gebied van bevalling en de kraamperiode. Je kunt hier volledige cursussen, maar ook weekendcursussen volgen. Een webinar of bevalbad nodig? Ook die kun je hier vinden. Het gezicht achter Baby & Co is Olga ter Hart. Zij heeft zelf drie zonen en is geïnspireerd geraakt andere ouders te inspireren en ondersteunen in de intensieve periode voor, tijdens en na de zwangerschap.

Wist je dat Olga ook als gecertificeerd Doula actief is? In het blog gedeelte van Baby & Co vind je artikelen over het voorbereiden van je bevalling, over de rol van je partners bij de bevalling en over natuurlijke middelen voor pijnbestrijding. Je leert hoe bevallen in bad precies werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Bekijk ook het voorstelblog waarin Olga zich voorstelt.

https://www.facebook.com/babyenco.nl/

Doula blog 35: Mybabywatcher.com

Wat is dan My Baby Watcher? Een platform met alles op het gebied van ouderschap en baby’s natuurlijk. Je vindt hier met grote regelmaat nieuw babynieuws. Als je je voor de nieuwsbrief inschrijft, krijg je elke week een mail met persoonlijke verhalen, nieuws en beste tips en trucs. Je vindt onder meer artikelen over de beste verzorgingsproducten voor baby’s en over het verschil tussen kunstvoeding en borstvoeding. Ook leer je hoe met babybump te daten.

Zeker leuk om eens te bekijken is het Dagboek van een zwangere, waarin je wekelijks nieuwe updates vindt. Je leest hier persoonlijke ervaringen waarin je jezelf ongetwijfeld zult herkennen en waaraan je je kunt spiegelen. Leer verder wat de beste methodes zijn om een zwangerschapsmasker te voorkomen en wat de meest irritante opmerkingen zijn als je zwanger bent.

https://www.facebook.com/MyBabywatcher

Doula blog 36: Hypnobirthingnederland.nl

Misschien heb je weleens gehoord van Hypno Birthing. Misschien ook niet. In feite is Hypno Birthing een geheel van technieken waarmee je je ontspannen kunt voorbereiden op de geboorte van je kind. Het heeft dus vooral ook te maken met het mentale aspect van de zwangerschap. Hypnobirthingnederland.nl is de website van Linda, moeder van twee, die in regio Alkmaar actief is als geboortecoach. Zij helpt je onder meer in de vorm van Hypno cursussen.

Hypno Birthing helpt je de regie te houden over je bevalling. Je leert in je eigen kracht te staan en put vertrouwen uit je eigen lichaam. Je leert als het ware controle los te laten en alle bemoeilijkende gedachten op te laten gaan in de wind. Het streven is complete ontspanning. Linda kun je ook vinden op haar eigen website www.lindatolk.nl of op Instagram.

https://www.facebook.com/HypnoBirthingNederland

Doula blog 37: Mamaglow.nl

Mama Glow is opgericht door Gwen Peeters, veertiger en trotse moeder van twee kinderen. Zij en haar gezin wonen in het altijd gezellige Breda. Gwen heeft veel expertises: ze is niet alleen yogadocente, maar ook nog eens hypno birthing en mindfulness trainer. Verder is ze actief als stresscoach. Al deze andere expertises komen natuurlijk ontzettend van pas in haar rol als Doula. Gwen helpt aanstaande moeders onder andere met yogalessen en online lessen.

Ook biedt Mama Glow workshops op het gebeid van babymassage aan. Op de website vind je zeker ook een aantal nuttige blogs, zoals interviews met zwangere moeders en een overzicht met voor- en nadelen van bad bevallingen. Je ontdekt hoe je als moeder van jonge kinderen minder last ervaart van stress en hoe je omgaat met zwangerschapsdiscriminatie op het werk.

https://www.facebook.com/mamaglownl

Doula blog 38: Mariskavandoren.com

Ook Mariska van Doren heeft een platform dat je zeker een keer moet bewonderen. Wie Mariska is? Zij is gecertificeerd Droomritmecoach voor kleine kinderen tot 4 jaar. Ook is ze een gecertificeerd Draagconsulent en volgt ze de Doula opleiding. Ze is woonachtig in Ospel, Limburg, als moeder van drie kinderen. De Droomritmemethode helpt kinderen met beter slapen. Haar streven als Doula is ouders een vast aansprekingspunt geven voor geboorte en zwangerschap.

In Mariska’s blog lees je onder meer over flesvoeding als alternatief voor borstvoeding. Je leert over de voordelen van een bedtijdritueel voor kleine kinderen en meer. Het blog is helaas nog wat klein, maar zit al wel vol nuttige informatie. We hopen dat het nog wat wordt uitgebreid.

https://m.facebook.com/Mariska-van-Doren-106718868232106/?_tn_=C-R

Doula blog 39: Nourbirth.nl

NOUR is een platform dat iedere geboorte ziet als het startpunt van een mooiere, betere wereld. De filosofie is dat positieve ervaringen de beste manier vormen om een nieuw leven te starten. Nourbirth.nl is het platform van Anne Sophie van Grondelle en is de afkorting van het Engelse werkwoord nourish, of te wel: “voeden”. Met voeden wordt ook verzorgen en koesteren bedoeld. Wat Anne Sophie biedt? Een hele hoop liefde, aandacht, kunde en ondersteuning.

Anne Sophie woont in Wageningen en is al gefascineerd door geboorte en zwangerschap zolang ze zich kan herinneren. Zij houdt ook een eigen blog bij waarin zij met enige regelmaat nieuwe artikelen post, bijvoorbeeld over het belang van hechting voor en na de geboorte van je kind (hoe kun je hechting bevorderen?). Je leert wat een Doula is en hoe het werk van een Doula eruitziet. Ook heb je de mogelijkheid de Podcast Moederliefde te beluisteren.

https://www.instagram.com/nourbirth/

Doula blog 40: Doularotterdam.nl

Doularotterdam.nl is het platform van Christel van der Kaaden. Zij is gespecialiseerd in zwangerschapsbegeleiding en haptotherapie. Ook op het gebied van EMDR staat zij haar mannetje. Zoals verwacht, woont Christel in Rotterdam. Haar voornaamste interesse gaat uit naar alternatieve zorg. Christel is van vele markten thuis en onder meer een expert op het gebied van massagetherapie en homeopathie. Verder heeft ze verstand van reflex integratie, en hypnotherapie.

Je kunt bij Christel voor heel wat kwesties terecht. Haar blog is helaas nog wat beperkt, maar laat wel duidelijk zien hoeveel wetenschappelijke kennis ze heeft opgebouwd. Je vindt hier onder andere een artikel over de Bengkung Belly Binding methode. Verder ontdek je hoe je een beval- of geboortetrauma kunt verwerken als dit de overhand begint te krijgen.

https://www.facebook.com/praktijkdekern

Doula blog 41: Naturalwaves.nl

Natural Waves is een prettig en fris uitziend blog. Het staat op naam van Marise en zij is gespecialiseerd op het gebied van zwangerschap, moederschap en natuurlijk geboorte. Zij bezit een grote vakkennis op paramedisch gebied en heeft verschillende methodes om moeders en toekomstige moeders te ondersteunen. Dat doet ze onder andere ook via haar blogs. Je leert van haar van alles over slapeloosheid, spijsvertering, stress- en burn-out, plus de overgang.

Op haar blog vind je onder andere haar ervaringsverhalen, maar natuurlijk heel wat meer. Je ontdekt hoe Hypno birthing je kan helpen om je bevalling in kan leiden en hoe je een online zwangerschapscursus vindt die bij je past. Ontdek vijf dingen die je nog niet wist van Hypno birthing.

https://www.facebook.com/naturalwaveshypnobirthing

Doula blog 42: Theavantuyl.nl

Thea van Tuyl werkt sinds 1987 als zwangerschapsdocente. Sinds die tijd is het aantal medische en technologische hulpmiddelen voor de bevalling enorm toegenomen. Het resultaat is dat veel zwangere voor hun bevalling in het ziekenhuis terechtkomen, terwijl dat niet altijd nodig is. Een Doula kan je emotionele ondersteuning bieden bij je bevalling en op verantwoorde wijze in veel gevallen ook een thuisbevalling geheel naar jouw wens voor je inrichten.

Thea van Tuyl is medeauteur (samen met Saskia Bruyn) van het boek De Doula: Emotionele Steun bij je Bevalling. Op haar website lees je meer over het boek en natuurlijk over haar achtergrond.

https://www.linkedin.com/in/thea-van-tuyl-6ab01b2b/

Doula blog 43: de artikelen van Just Eekhof op Henw.org zijn zeker de moeite waard.

Just Eekhof is auteur van onder meer het boek Kleine Kwalen en Alledaagse Klachten bij Zwangeren. Dit boek is in 2019 verschenen. Op Henw.org staan verschillende van zijn artikelen op basis van zijn ervaringen in de praktijk. Je leert hier onder andere over de verschillende huidafwijkingen die tijdens zwangerschap kunnen opspelen. Ook leer je alles over hoofdbonken bij kinderen en gemeenschap tijdens de zwangerschap en meer.

Je vindt bijvoorbeeld ook een artikel over welke vitamines in supplementvorm tijdens de zwangerschap van pas kunnen komen. En ben je al bekend met Diabetes gravidarum? Dit is de wetenschappelijke naam voor wat in de volksmond Zwangerschapsdiabetes wordt genoemd. Deze stoornis in de koolhydraatstofwisseling kan tijdens de zwangerschap ontstaan.

https://www.linkedin.com/company/huisarts-wetenschap/

Doula blog 44: Verloskundigendesingel.nl

Wat mag je verwachten van platform Verloskundigen De Singel? Dit is het platform van Mirjam en Rianne. Samen vormen zij al enige jaren tijd een hecht team in Dordrecht (aanvankelijk op de oude Singel). Je kunt het blog bekijken waarin zij van alles wat met bevallingen en het werk als verloskundigen te maken heeft, delen. Je leest onder meer het artikel over de thuisbevalling: wanneer biedt een thuisbevalling uitkomst en wanneer juist niet?

Wat kun je van het platform van Mirjam en Rianne verwachten? Je leest onder meer welke impact het op je heeft als je na een miskraam opnieuw zwanger raakt. Je ontdekt hoe een spiraaltje inbrengen werkt. Verder ontdek je wanneer het verstandig is om de eerste echo te laten maken en hoe je een geboorteplan opstelt. O ja, hoe zit het precies met de vruchtbare dagen?

https://www.facebook.com/VerloskundigenPraktijkDeSingel/

Doula blog 45: Phanpy.nl

De missie van phanpy is om jou waar nodig en mogelijk te ontzorgen en je leven als ouder zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het wegnemen van stress bestaat voor een groot gedeelte uit het leveren van de juiste informatie. Met de juiste informatie ben jij in staat je kond de zorg, liefde en aandacht te bieden die het verdient. Welke kernwaarden hanteert Phanpy precies? Vrijheid, betrouwbaarheid en comfort. Benieuwd naar wat de organisatie voor jou kan betekenen?

Dan raden wij het blog aan. In het blog kun je onder andere lezen hoe je handsfree van een borstkolf gebruik kunt maken. Dit wordt ook wel het “kolven van de toekomst” genoemd. Je leert wat je tegen lekkende borsten kan doen en wat hoofdpijn tijdens de zwangerschap kan betekenen. Leer hoe je je baby met de fles geeft en wat een Doula voor jou kan betekenen.

Doula blog 46: Prachtigbevallen.nl

Het bedrijf Prachtig Bevallen en de bijbehorende website zijn eigendom van Jackelien Karel-Stoop. Zij woont in Bergen op Zoom, heeft een eigen website ingericht waarop ze laat zien wie ze is en wat ze voor je kan betekenen, plus ze heeft een aantal nuttige blogartikelen op het gebied van zwangerschap en zwangerschap coaching online staat. De moeite waard om eens te kijken.

Je vindt onder meer een artikel met redenen waarom (toekomstige) moeders kiezen voor bevallen zonder pijnbestrijding en een artikel met hoe het is om zwanger te zijn en hier voortdurend op aangesproken te worden. Je ontdekt wat Moxatherapie is, hoe het een keizersnede kan vervangen en hoe papa een rol kan spelen binnen de zwangerschap en bevalling.

https://www.facebook.com/prachtigbevallen

Doula blog 47: Geboortemetmijke.nl

Mijke is een enthousiaste, gepassioneerde zwangerschapscoach voor wie elke geboorte magisch is. Zij leert vrouwen zelfvertrouwen te putten uit de geboorte, hoe deze ook verloopt. Je leert in je eigen kracht te geloven. Mijke is Doula en actief in het hoge Noorden (regio Groningen-stad en Zuidhorn). Naar eigen zeggen betekent haar persoonlijke en vakkundige begeleiding “het verschil tussen een bevalling óverleven en een bevalling béleven”.

Benieuwd naar de blogs die Mijke heeft geschreven? Je zult zien dat je er enthousiast van wordt. Maar om ze te bekijken, moet je je wel eerst even aanmelden. Gelukkig is registreren zo gedaan.

https://www.linkedin.com/in/mijke-stallinga-a8b01b55/

Doula blog 48: Geboorte-event.nl

Contactpersoon van Geboorte-event.nl is Rieneke de Kroon. Rieneke heeft zich als Doula gespecialiseerd in vrouwen die erg tegen een vervelende bevalling opkijken, bijvoorbeeld omdat ze nare eerdere ervaringen hebben gehad. Zo geeft ze de cursus Relaxed Bevallen om het zelfvertrouwen te vergroten. Hierin vind je een combinatie van zowel mindfulness en Hypnobirthing.

Rieneke is daarnaast ook geboortetrauma consult en helpt vrouwen hun trauma’s van de zwangerschap, de geboorte en de kraamperiode te verwerken. Op de website kun je zowel een podcast beluisteren als verschillende blogs lezen. Je komt onder meer te weten hoe realistisch het beeld van bevallen is. In de blogs lees je alles over zwangerschap, geboorte, kraamtijd en meer. Je leert waarom je baby huilt en wat de relatie is tussen hormonen en ontspanning.

https://www.linkedin.com/company/geboorte-event/

Doula blog 49: Paparounas.nl

We zijn alweer aangekomen bij het één na laatste Doula- en zwangerschapsblog in deze lijst. Het blog in kwestie is Paparounas.nl. Dit blog is geschreven door Iris van Schaik Zillesen. Zij is een echte Eindhovense (vlak naast het PSV-stadion geboren). Inmiddels woont ze in Someren en is ze moeder van drie. Ze heeft een gelukkige relatie en heeft 20 jaar met veel plezier als verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis. Na een studie en een burn-out volgde het Doula leven.

Het Doulaschap gaf Iris haar passie in het begeleiden en ondersteunen van ouders terug. Je kunt merken dat zij haar blog met veel liefde en passie heeft ingericht. Je vindt veel artikelen over haar persoonlijke bevindingen en ervaringen. Paparounas is eerst en vooral een heel persoonlijk blog over de meevallers en grote tegenslagen in het leven. Verder leer je van alles over Iris’ werk als geboorte coach – kennis waar je als moeder (in spe) veel aan zult hebben.

https://www.linkedin.com/in/iris-van-schaick-zillesen-8a091444/?originalSubdomain=nl

Doula blog 50: Moederhart.nu

Het laatste Doula blog in deze lijst is Moederhart. De geboorte van je kind is altijd een grote en ingrijpende gebeurtenissen. Dat geldt voor vaders, maar natuurlijk vooral voor moeders: die het kind in zich hebben voelen groeien en gebaard hebben. Moederhart ondersteunt ouders en ondersteunt baby’s. Hier leer je als ouders de signalen van je baby beter te begrijpen. Je leert hoe je goed voorbereid richting bevalling gaat en hoe de kraamzorg eruitziet.

De artikelen richten zich onder andere op de beste start voor jou en voor je kleintje. Ze zijn geschreven vanuit de eigen ervaring als geboortecoach en kraamverzorger. Je leert in het blog hoe je kunt coachen vanuit je geboortepatronen en dat gedrag altijd te verklaren is. Verder – let op vaders! – ontdek je welke dingen je als man tijdens de bevalling niet moet zeggen.

https://www.facebook.com/moederhart?fref=ts

De beste zwangerschapscursussen volgens de Consumentenbond

Organisaties als de Consumentenbond, Kassa en Radar zijn zeer geïnteresseerd in wat de beste zwangerschapscursussen zijn en doen uitgebreid onderzoek. Helaas hebben ze niet geschreven over wat de beste Doula blogs zijn, maar ze verdiepen zich wel in cursussen. Waar je in ieder geval op moet letten is dat zwangerschapscursussen niet vanuit de basisverzekeringen worden vergoed. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden ze echter wel.

 • De Consumentenbond raadt onder meer zwangerschapsgym aan
 • Ook zwangerschapsyoga wordt aangeraden
 • Hetzelfde geldt voor mindfulness
 • Iets om ook te overwegen is het zogenaamde “zwangerschapszwemmen”
 • Mensendieck is een therapie die je leert op de juiste manier te lopen, zitten en tillen. Door de zwangerschap zal het zwaartepunt van je lichaam komen te veranderen en kan dergelijke therapie zeker nuttig zijn. Je oefent ook ademhalingsoefeningen en perstechnieken.
 • Hypnobirthing is een therapie die je leert om heel diep te ontspannen. Het gevolg is dat weeën minder pijn zullen doen. Je leert verder wat je lichaam tijdens de bevalling precies doet en uit welke fases een bevalling bestaat. Zo ben je optimaal voorbereid.

Jouw Doula Vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke doula’s tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze doula’s kunnen we van harte aanbevelen. Welke ondersteuning je ook mag zoeken tijdens je zwangerschap, bevalling, of kraamtijd: ze zullen er voor je zijn en zorgen voor een vertrouwde en kalme ervaring. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf in zee wilt gaan met een doula. Dus waar wacht je nog op? Jouw ondersteuning ligt binnen handbereik. Kies vandaag nog een doula uit.

Gebruikte bron voor dit artikel over Doula’s online

De volgende bron is ter inspiratie gebruikt voor het schrijven van dit artikel over Doula’s en zwangerschap:

Bekijk ook dit videomateriaal over wat een Doula is!

De nummer 2 uit deze lijst, Pleunie Teunis, heeft op een prettige manier een video gemaakt over wat een Doula voor jou kan betekenen. Bekijk deze video hieronder!

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

De beste online Doula’s: in conclusie

In dit artikel hebben we maar liefst 50 verschillende beste geboorte coaching en Doula blogs met je gedeeld. Elk van deze blogs heeft weer iets nieuws te bieden. Wat opvalt, is dat ze allemaal zijn geschreven door gepassioneerde professionals in het vakgebied die écht weten waar ze het over hebben. Dus: waar wacht je op? Kies een blog die je leuk lijkt en lees wat je lezen wil.

Heel veel plezier en succes!