Een baby box in je woonkamer neemt best wat plek in. Het kan dan ook even overleggen zijn met elkaar of je dat wel wilt. Zeker als je al weinig ruimte in huis hebt, kan zo’n box lastig te plaatsen zijn. Je moet er misschien wat meubels voor verschuiven of tijdelijk wat interieurelementen naar de zolder verplaatsen, als je die hebt natuurlijk. Hoe dan ook, een baby box kan wel superhandig zijn. Je weet dan namelijk dat je baby op een veilige plek ligt, waar het geen gevaar kan opzoeken.

Het zoeken naar de ideale baby box

Dat gevaar zit namelijk in huis maar in een klein hoekje. Denk maar eens aan een groot tafelkleed dat misschien niet een keer te ver over de tafel hangt. Je kleintje kruipt al aardig over de vloer, pakt van alles vast dat het te pakken krijgt en voor je het weet, ligt alles wat eerst op het tafelkleed lag nu op de vloer of bovenop je baby. Je moet er niet aan denken dat je er een pot hete thee hebt staan of scherpe messen hebt liggen. Een baby box blijkt dan ook ideaal als je in huis bent.

Onze #1: dit is de beste baby box

Het merk Prénatal heeft een babybox die voor wat betreft de prijs een beetje in het midden ligt van alle baby boxen op deze lijst. Het is niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Prénatal is ook al een bekend en betrouwbaar merkt voor babyproducten. De box is stevig door zijn houten constructie en je kunt de bodem zelf instellen op twee verschillende hoogten. Dit is in principe een compacte basis box en je kan hem zelf zo mooi maken met allerlei schattige kleedjes en knuffeltjes als je zelf wil.

Snel overzicht: Deze boxen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 simpele kinderboxPrénatal Basis Babybox: Wat ons zo aansprak aan deze babybox is dat het een simpel maar stevig design biedt.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste speelhuis/babyboxBopita baby box: Deze babybox biedt een extra dimensie door middel van het geraamte waardoor je creatiever kan zijn met je ruimte.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste babybox op wielenKidsriver Box Arike II: Als je een makkelijk te verplaatsen box zoekt, raden we je deze box aan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij baby boxen?

Wij hechten waarde aan een baby box in huis, omdat we zelf hebben ervaren wat de voordelen ervan zijn. Je kunt je als volwassene namelijk maar moeilijk verplaatsen in een baby en alles wat deze in huis interessant vindt. Je baby bevindt zich de eerste tijd op een heel andere hoogte en zo kunnen bijvoorbeeld stopcontacten of kabels die los liggen een uitdaging zijn om vast te pakken of in de mond te stoppen.

Planten die op de grond staan, lage tafeltjes waar het zich aan op wil trekken of prullenbakken die omgetrokken kunnen worden; het kan allemaal gevaar opleveren. Daarom is zeker het eerste jaar de box een onmisbaar element in huis. Die lievelingsfauteuil moet de komende maanden maar even plaats maken voor de box.

Waarom kritisch blijven bij het selecteren van een baby box?

Als de box veiligheid moet bieden voor je baby, dan moet de box zelf ook veilig zijn natuurlijk. Je hebt er niks aan als de spijlen te ver uit elkaar zitten, de bodem niet goed vast blijft zitten of de hele constructie wankel is. Het lijken misschien wat balkjes die je met schroeven vastzet, maar het moet ook wel echt goed in elkaar gezet worden de eerste keer. Liever nog check je elke maand of alle schroeven misschien nog een keer aangedraaid kunnen worden voor de veiligheid.

Heeft een baby box in huis wel echt toegevoegde waarde?

Je moet niet per se een baby box aanschaffen. Zoals we al zeiden neemt het ding wel een hoop plek in huis in. En als de lay-out van je benedenverdieping er gewoonweg geen mogelijkheid voor geeft om hem te plaatsen, dan houdt het al snel op. De meeste mensen gaan er in ieder geval niet voor verbouwen. Toch kan een eettafel dwars tegen de muur in plaats van in de lengte midden in de eetkamer zetten ineens een opening geven die groot genoeg is. Wij zouden dit direct doen.

Wat belooft de baby box fabrikant meestal?

 • Fabrikanten zeggen allemaal dat het materiaal van de baby box geschikt is voor jonge kinderen en dat er geen verf op zit die schadelijk kan zijn.
 • Merken beloven een veilige constructie als je de handleiding goed volgt.
 • Merken hebben soms extra attributen, zoals wieltjes of een lade onder de box, maar dit is zeker niet bij elke baby box het geval.

Waar op letten bij een baby box? Criteria bij deze recensie

Een aantal belangrijke criteria is al besproken, maar voor ons staan onderstaande elementen aan de top als het gaat om baby boxen:

 • Constructie – degelijk materiaal, goede verbindingsmiddelen en stevig
 • Ontwerp – aantrekkelijk en doelgericht
 • Extra’s – een uniek design, lade, wielen, opbergtas of inklapbaar model

Hoe is de baby box getest? Onze onderzoeksdata

Een baby box kan al gauw een paar honderd euro kosten en daarom hebben we er deze keer niet voor gekozen om zelf een test op te stellen. We hebben bij een aantal leveranciers gevraagd of we klanten die de afgelopen zes maanden een baby box gekocht hadden mochten benaderen en vaak is dit gecombineerd met een onderzoek door de leverancier zelf over de service die bij het product geleverd wordt.

De top 10 met beste baby boxen

1.     Prénatal Basis Babybox – In Hoogte Verstelbare Kinderbox

Deze babybox is 100 x 75 cm en vinden wij zeer stevig gebouwd.

Pluspunten:

 • De bodem kan op twee hoogten ingesteld worden en je kunt dus zelf kiezen – op basis van de leeftijd van je baby of je lengte – hoe diep je de bodem legt.
 • De witte variant is op het moment van schrijven significant goedkoper dan de donkerdere variant. Hier kan je dus veel op besparen!

Minpunten:

 • Wellicht vind je deze optie een beetje saai. We raden je aan om deze box te gebruiken als basis en de rest in te delen op je wensen als (aanstaande) ouders.

2.      Bopita baby box – model huisje in kleur wit

De baby box van Bopita ziet er leuk uit met het geraamte van een huis boven de box. Dit model is 81 bij 101 centimeter groot.

Pluspunten:

 • Het leuke van het geraamte is dat je er nog iets aan kunt hangen. Met de kerst hang je er lichtjes of je kunt er een mobiel of spiegeltje aan kwijt. De bovenbalk is overigens stevig genoeg voor meerdere versieringen.
 • De zijkant kan wanneer de baby oud genoeg is en niet meer gebruik maakt van de box verwijderd worden. Gaat wat van het huisje overblijft dan naar de kinderkamer, dan is het een leuke speelhoek. Je kind kan er met lakens hutten bouwen en vermaakt zich prima met wat vroeger zijn baby box was.

Minpunten:

 • Het in elkaar zetten van deze box vraagt wel iets maar dan bij een normale baby box, maar het effect mag er volgens ons dan ook zijn. Het is de extra moeite en inspanning waard.

3.      Quax Baby Box in kleurcombinatie Wit met Naturel

De box heeft een formaat van 95 bij 75 cm centimeter.

Pluspunten:

 • Wat wij vooral leuk vinden aan deze box is de kleurcombinatie van warm hout met wit. Het oogt gezellig in de woonkamer.
 • Ook bij deze box kun je de bodem op drie plekken bevestigen, waardoor je baby bij het groeien en beweeglijker worden verder naar beneden komt te liggen/zitten.

Minpunten:

 • Ook al vinden we de kleuren bij deze box leuker, de prijs is ook hoger dan een box in een kleur. Dat vindt misschien niet iedereen het waard.
 • Heb je een rustig interieur? Dan is een baby box in twee kleuren misschien te druk.

4.      Kidsriver Box Arike II in kleur Mat Naturel

De box is helemaal naturel en heeft de maat 72 bij 96 centimeter.

Pluspunten:

 • Ook deze baby box is voorzien van wieltjes en ze ondersteunen de box goed. Je kunt er makkelijk mee over gladde oppervlakken rijden naar de door jou gewenste plek.
 • De randen van deze box zijn netjes glad afgewerkt.

Minpunten:

 • Deze box heeft ook een verstelbare bodem, maar in tegenstelling tot de andere boxen die op drie niveaus vastgezet kunnen worden, kan dat bij deze box maar op twee niveaus.

5.      Cabino Box Finn in kleur Wit

De baby box van Cabino is 80 bij 100 centimeter en oogt stevig.

Pluspunten:

 • Die stevigheid zie je vooral aan de bredere spijlen en dikkere hoekpalen van de box.
 • De bodem van deze box kun je weer op drie plekken vastzetten.
 • Dit is een van de mooiste, strakste ontwerpen tussen alle baby boxen in deze top tien.

Minpunten:

 • Hij is maar een paar centimeter groter dan andere boxen, maar dit kan in huis net het verschil maken tussen makkelijk plaatsen of moeilijk een geschikte plek vinden.

6.      Cabino Babybox – Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem – Met Wielen in kleur Beech

De tweede baby box van Cabino is iets langer, maar wel smaller, namelijk 76 bij 102 centimeter.

Pluspunten:

 • Het kan dus maar toevallig zo zijn dat je deze box vanwege de andere maat makkelijker kwijt kunt in je woonkamer of keuken.
 • Je kunt de box handig inklappen en tegen de muur zetten als hij eventjes niet nodig is. Dit is ideaal voor locaties waar de box niet de hele week opgezet hoeft te zijn, zoals bij iemand waar je baby een dag in de week verblijft.

Minpunten:

 • Na een tijdje kan de bodem geluid gaan maken en het is best lastig om daar iets tegen te verzinnen.

7.      Cabino Babybox – Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem – Met Wielen in kleur Grijs

Deze box – ook weer van Cabino – is nog een paar centimeter kleiner, namelijk 75 bij 99 centimeter.

Pluspunten:

 • Wat wij vooral leuk vinden aan deze baby box is de kleur. Hij is grijs met witte wielen.
 • Op de wielen zit een handige rem, zodat je de box vast op zijn plek kunt zetten.
 • Ook deze box klap je makkelijk in om aan de kant te zetten als hij niet nodig is.

Minpunten:

 • Dit merk maakt goedkopere boxen, maar blijkbaar – bij het kraken van de bodem – is dat ook wel terug te zien in de kwaliteit.

8.      Europe Baby Casper Box Met Lade in kleur Mat Wit

Dit is een van de kleinste baby boxen en de maat is 52 bij 88 centimeter.

Pluspunten:

 • Het handigst aan deze box vinden wij de opberglade. Je kunt er een extra dekentje in kwijt of wat klein speelgoed dat je bij het opruimen uit het zicht wilt hebben.
 • Ook de constructie bij deze box is stukken steviger dan bij sommige anderen. De vier hoeken zijn veel dikker en bieden veel draagkracht.

Minpunten:

 • Niet iedereen is even groot fan van MDF en sommigen hebben liever degelijk hout voor de constructie.

9.      Childhome Childwood Park 94 Beukenhouten baby box –in kleur Antraciet

De tweede box van het merk Childhome heeft een afmeting van 75 bij 95 centimeter.

Pluspunten:

 • De kleur is mooi donkergrijs, maar de fabrikant levert dit model in nog veel meer leuke kleuren. Je krijgt de box behalve in de standaardkleuren wit en zwart of naturel ook in blauw en groen.
 • De boxbodem kun je op drie niveaus plaatsen en zodra je baby ouder wordt, kan de bodem naar beneden geplaatst worden.

Minpunten:

 • We hebben wel verschillende verhalen gehoord over de kwaliteit na deze box een tijdje in gebruik te hebben. Het gaat dan vooral om de lak. Van een box met deze prijs (bijna 200 euro) mag je toch iets anders verwachten.

10.   Grapol Box Bart House in kleur White Wash

Dit is de tweede baby box met een iets aparter design, namelijk ook in huisjesvorm. De maat van deze box is 80 bij 100 centimeter.

Pluspunten:

 • De kleur vinden vele mensen fijn, omdat het niet zo spierwit is.
 • Het model wordt ook gewaardeerd vanwege de mogelijkheid tot versieren. Alles wat er boven je baby hangt (wel veilig bevestigen natuurlijk) trekt de aandacht, waardoor je kindje langer zoet is.

Minpunten:

 • Dit zelfde model maar dan van het merk Bopita vinden we er steviger uitzien. Die is echter ook wel bijna 100 euro duurder.

Beste uit de test

Een baby box kopen doe je niet zomaar, want voor de boxen in deze top tien ben je grofweg tussen de 100 en 300 euro kwijt. Het positiefst zijn ouders over het merk Childhome en dat komt door de stevigheid van de constructie, die dikte van de spijlen en de verstelbare boxbodem.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Conclusie

Kijk vooral niet alleen naar het design en de kleuren, want als je zou willen, kun je een box natuurlijk in elke gewenste kleur verven voordat je hem in elkaar zet. Wat we wel zouden willen aanbevelen, is het uitzoeken of de niveaus van de verstelbare bodem (twee of drie) voor jou veel uitmaakt. Kun je makkelijker diep buigen om je kindje neer te leggen? De diepte van elk van de niveaus staat altijd bij de beschrijving. Dus voel hoe dat voor jou uitpakt, voordat het bijvoorbeeld te laag is.