Je baby’tje is na negen maanden in de buik eindelijk geboren. Alles zit erop en eraan: tien vingertjes, tien teentjes, een mooi naveltje dat aan het helen is. Nu de baby je buik heeft verlaten en niet meer van die bescherming kan genieten, moet het verzorgd worden. Een van de belangrijkste onderdelen van deze verzorging is het wassen van je kindje. Hiervoor kun je heel handig een babybadje gebruiken, al zijn er wel veel modellen waar je uit kunt kiezen. Vandaar deze review over babybadjes.

Het vinden van het perfecte babybadje

Juist omdat er zoveel verschillende modellen zijn, doe je er goed aan om voor je aanschaf uit te zoeken wat jou het handigst lijkt. Je hebt badjes waarin je de baby neerlegt, maar je hebt ook exemplaren waarin de baby rechtop blijft zitten. Je krijgt babybadjes compleet met een standaard, maar ook losse badjes. En als laatste zijn er ook nog de opvouwbare badjes die je makkelijk opruimt na het badderen of handig met je mee kunt nemen tijdens vakanties of weekendjes bij opa en oma.

Onze winnaar: dit is het beste babybad

Het merk Puck heeft het multifunctionele badje waarin je baby rechtop kan laten zitten of kan laten liggen. Het badje heeft een opvouwsysteem waardeer je baby met het badje mee kan groeien en het badje makkelijk kan opruimen. Als het zitvlak erin zit worden de beentjes als het ware naar het diepere deel geleid. Zo Biedt het voldoende steun. De onderzijde van het badje wordt ondersteund door extra steunvlakken. Daardoor kan het niet omkiepen. Aan de bovenzijde zijn kan je het badje handig optillen.

Snel overzicht: Deze items raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 complete babybadsetLUMA Babycare Bad- en verzorgingsset: Deze uitgebreide set biedt alles wat je nodig zou hebben voor de verzorging van je kleine.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 simpel designBabyDan Babybadje: Dit babybadje is significant eenvoudiger dan het gemiddelde babybadje, maar soms is dat alles wat je nodig hebt.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Onze #1 traditionele baby ligbadBébé-jou Babybad: We vinden het design van dit bad prachtig en we zijn ontzettend tevreden over het ‘click systeem’ van de standaard.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij babybadjes?

Wanneer je tussen de 15 en bijna 100 euro kwijt kunt zijn aan een enkel babybadje, wil je er niet eerst een paar uitproberen voordat je het ideale badje voor jou en je baby hebt gevonden. Je wilt in een keer slagen en juist omdat het zo’n belangrijk onderdeel van de verzorging is, wil je ook kiezen wat praktisch en fijn is. Het badje gaat voor heel veel plezier zorgen als je een goed model in huis haalt. Maar daarvoor moet je dus wel weten wat voor type babybadje je prettig vindt.

Waarom kritisch blijven bij babybadjes?

Er is nogal wat kwaliteitsverschil bij badjes. De wandjes kunnen te dun zijn of de randen kunnen slecht afgewerkt zijn, waardoor je er met kleding aan blijft haken of je huid eraan schaaft. Ook zijn er babybadjes met allerlei extra’s, zoals een plek in het badje waar je zeep kunt neerleggen of elementen die je bij de allerkleinsten onderin het badje kunt leggen om extra veiligheid te garanderen. Niet iedere fabrikant maakt even goede babybadjes en dus selecteer je met zorg.

Zit er zoveel verschil tussen de typen babybadjes?

We hadden het al eerder over badjes waarin je baby ligt of badjes waarin het rechtop zit. Dit laatste badje bootst enigszins de foetushouding na, waardoor je baby zich in het warme water weer veilig voelt, ondanks dat het niet meer in de buik zit. De knietjes zijn dan wat meer opgetrokken en dicht bij het lichaam. Bij een ligbadje ligt je baby languit gestrekt, maar kun jij wel overal makkelijker bij tijdens het wassen. Je baby krijgt ook meer kans om te spetteren wanneer het de beentjes beweegt.

Wat belooft de fabrikant van babybadjes?

 • Ze vinden allemaal dat ze het ideale ontwerp babybadje gemaakt hebben, of het nu zittend of liggend is, of dat het eenvoudig van ontwerp is of meer details heeft.
 • Fabrikanten beweren dat hun babybadje zo degelijk gemaakt is, dat het tijdens het gebruik niet om kan vallen of kan wankelen.
 • Ze proberen een badje zo aantrekkelijk mogelijk te maken door kleuren en design, zodat het voor zowel de verzorger als baby een prettige ervaring wordt.

Waar op letten bij babybadjes? Belangrijk bij deze recensie

Om de verschillen goed duidelijk te maken en je overwegingen voor een badje op een rijtje te kunnen zetten, hebben we onderstaande criteria gehanteerd bij de samenstelling van deze top tien:

 • Constructie – het badje moet altijd stevig op de bodem kunnen blijven staan, of dit nu de vloer, een tafel of het aanrecht is.
 • Veiligheid – je baby moet er in gewassen kunnen worden, maar moet vooral veilig blijven tijdens het wassen.
 • Extra’s – in het ontwerp kunnen allerlei extra’s verwerkt zijn die een optimale houding van je baby als gevolg hebben.

Hoe zijn de babybadjes getest? Onze onderzoeksdata

Voor deze test hebben we zelf een flink aantal badjes aangeschaft. Op deze manier konden we de verschillen zien en voelen. De eigen ervaring maakt het uiteindelijk een fluitje van een cent om een keuze te kunnen maken. Alle badjes zijn na levering op een rijtje gezet en daar heeft de eerste selectie plaatsgevonden. Babybadjes die naar onze mening te dun waren, hebben geen plek meer gekregen in de rest van de test.

De top 10 met beste babybadjes

1.     Puck – Babybadje – Inklapbaar bad – Met badkruk

Dit badje vinden wij ontzettend handig en eenvoudig in gebruik!

Pluspunten:

 • Het badje is in twee standen te gebruiken waardoor het extra lang mee kan voor als je baby uitgroeit tot kind! Het badje is te gebruiken van geboorte tot 6 jaar.
 • De eerste stand kan gebruikt worden als opbergstand en neemt zo weinig ruimte in.

Minpunten:

 • Van de baden is deze aan de duurdere kant, maar gaat direct langer mee door de vouwfunctie.

2.      BabyDan Babybadje – Roze

Dit babybadje is eenvoudiger van ontwerp dan de nummer een op deze lijst.

Pluspunten:

 • De randen lopen van achter naar voren af, zodat je tijdens het badje goed bij je baby kunt. De voorkant is dus het laagste deel en met een arm ondersteun je het lichaam van je baby.
 • Dit badje is wel al vanaf de geboorte te gebruiken, omdat het erin kan leunen en niet – zoals bij de vorige op deze lijst – al rechtop moet kunnen zitten.

Minpunten:

 • De bodem is smaller dan de bovenkant en dit betekent dat hij minder stevig staat dan de nummer een in deze top tien.

3.      Shnuggle babybadje | badje Wit / Grijs

Dit babybadje heeft een hoop extra’s die het badderen voor jou en je baby comfortabel maken.

Pluspunten:

 • In de rug is een zacht rubber verwerkt waardoor je baby niet onderuit kan zakken. Dit wordt ook sneller warm als het ruggetje ertegen leunt.
 • Bij de voetjes zit ook rubber en hierdoor kan je baby zich makkelijker afzetten tegen de rand om rechtop te blijven zitten.

Minpunten:

 • Volgens de handleiding hoeft er maar 2 liter warm water in om fatsoenlijk te kunnen badderen, maar dat vonden wij toch wat weinig en 2 liter werd ook veel te snel koud in dit badje.

4.      Onda slim babybadje grijs

Dit babybadje heeft een apart design en is behalve in het grijs ook in het roze en wit verkrijgbaar.

Pluspunten:

 • Je kunt dit babybadje inklappen, waardoor het fijn opgeborgen of meegenomen kan worden.
 • In het midden van het badje zit een verhoging waar de baby altijd met de beentje omheen zal zitten. Zo kan het niet onder water zakken.
 • Het onderstel kun je dus inklappen, maar als het uitgeklapt is, staat het ver genoeg uit elkaar, waardoor wij dit een zeer stabiele constructie vinden.

Minpunten:

 • Wij vragen ons bij een inklapbaar badje wel af hoe lang dit mooi en goed blijft. We weten niet zeker of telkens in- en uitklappen het materiaal sneller beschadigt.

5.      Bébé-jou bubble Babybadje – Transparant

In dit doorzichtige badje zie je alles wat er onder water gebeurt.

Pluspunten:

 • De rand aan de bovenkant is breed, waardoor je er ter ondersteuning van het lijfje op kunt leunen.
 • De vorm van het badje zorgt ervoor dat je baby rechtop blijft zitten.

Minpunten:

 • Bij dit badje vinden we de onderkant weer wat smal.

6.      Happy Baby Shantala Badje – 0-2 jaar – Mint

Dit bad lijkt op de nummer vijf op deze lijst, maar heeft een iets schuinere bovenrand. Het is ook nog in andere kleuren verkrijgbaar, zoals doorzichtig en bruin.

Pluspunten:

 • Door de schuinere bovenrand kun je makkelijker bij het lichaampje van je baby als het in het badje zit.
 • Dit badje kun je al vanaf 0 maanden gebruiken.

Minpunten:

 • Dit badje is niet in te klappen, waardoor je het wel ergens een handige plek moet geven. Het heeft het formaat van een flinke emmer, maar je moet je zeker niet vergissen en er chemische middeltjes in doen.

7.      Titaniumbaby Opvouwbaar babybadje – Wave Pink

Dit is het tweede opvouwbare badje in deze top tien en het is ook in het grijs en blauw te krijgen.

Pluspunten:

 • Dit badje heeft een hoop extra’s: er zijn twee plekken waar je attributen neer kunt leggen, er zit een handvat aan om het na het inklappen aan de muur te hangen en er zit een stop onderin, zodat je niet het hele badje gevuld met water op hoeft te tillen om leeg te maken.
 • Ook bij dit in te klappen onderstel is het badje – wanneer het onderstel uitgeklapt is – lekker stevig. Het wiebelt niet.

Minpunten:

 • Er zit niks in het midden van de bodem om onderuit glijden te voorkomen.

8.      Munchkin opblaasbaar Babybadje – Geel

Het badje van Munchkin is toch wel het vrolijkste badje in deze top tien.

Pluspunten:

 • Je kunt het opblazen en weer leeglaten, waardoor het makkelijk opbergt en mee te nemen is.
 • Dit badje zal een lach op het gezicht van je baby toveren en nodigt uit tot spelen. Baby’tjes die het badje nog niet zo’n leuke ervaring vinden, worden wellicht op een positieve manier afgeleid door de vorm en kleur van dit badje.

Minpunten:

 • Dit is vooral een leuk badje en voor de veiligheid moet je dan ook zelf zorgen. Je kunt het pas gebruiken als je baby wat ouder is.

9.      LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset – Dark Grey

Dit is een uitgebreide set met onder andere het badje, een thermometer en nagelknipschaartje.

Pluspunten:

 • Met deze set ben je echt in een keer klaar. Er zit zelfs een luieremmer en een extra hulpstuk voor in bad bij. Dit voorkomt dat je baby onderuit zakt.
 • Wanneer je al een luieremmer hebt, kun je dit item in de set ook als badje gebruiken.

Minpunten:

 • De poten staan wat verder uit elkaar om stevigheid aan het badje te bieden, maar je moet er niet over struikelen.

10.   Bébé-jou Babybad – Ollie

Dit is een eenvoudig en traditioneel babybadje zonder poespas. Je krijgt het in ontzettend veel leuke kleuren, waardoor het altijd bij je babykamer zal passen.

Pluspunten:

 • Het materiaal is makkelijk te onderhouden.
 • Met een aparte slang laat je het water er weer uitlopen, zodat je niet het hele badje op hoeft te tillen en leeg hoeft te kiepen in de wasbak.

Minpunten:

 • Je kunt er een standaard bijkopen, maar daarvoor moet je dus wel weer extra betalen.

Beste uit de test

Het Shnuggle babybadje komt naast onze eigen nummer een ook goed uit de test. Je baby kan hier half in zitten en half in liggen, wat een veilig idee geeft. Vooral de rubberen elementen zorgen voor een prettige badervaring. De vorm in de bodem maakt het makkelijk om met beide handen je baby te kunnen wassen. Je hebt dan alle tijd voor het badderen van je baby en maakt je niet constant druk dat het onder water kan zakken.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

Met zoveel keuze kan het lastig zijn om te bepalen wat je het fijnst en veiligst vindt. Wij bevelen dan ook aan om – indien je iemand in je omgeving kent die een babybadje heeft – eens te vragen naar hen ervaring en aan te geven waar je tussen twijfelt. Dit hoeft niet jouw ervaring te bepalen, maar kan je wel helpen kiezen. Een badje geven moet immers leuk en goed zijn voor ouder en kind.