Met een kinderwagen maak je het jezelf extra makkelijk wanneer je op pad gaat met je kind. De wagen staat ingeklapt – of als je genoeg ruimte in huis hebt ergens uitgeklapt – en je hoeft de kinderwagen dan maar te pakken, je kindje erin te leggen en je kunt de deur uit. Een kinderwagen is vaak een van de eerste dingen die je koopt voordat de baby geboren wordt en soms krijgen aanstaande ouders van hun eigen ouders een kinderwagen cadeau.

Zelf zoeken naar de ideale kinderwagen

Wanneer het inderdaad het geval is dat je de kinderwagen cadeau gaat krijgen, wil je wel dat deze voldoet aan jouw wensen en eisen. Iemand anders kan wel denken de perfecte kinderwagen te hebben gevonden, maar jij bent vooral diegene die met de kinderwagen gaat rijden en daarom zou jij ook moeten weten wat voor model en welke functionaliteiten het moet hebben. Je kunt dit niet aan een ander overlaten, hoe goed het ook bedoeld is. Daarom deze onafhankelijke review.

Onze #1: dit is de beste kinderwagen

De Bebies Optima 3 in 1 Kinderwagen is de grote winnaar van deze test. Waar je bij andere merken dit bedrag al betaalt voor alleen de kinderwagen, krijg je bij Bebies een set van drie, namelijk een buggy, reiswieg en autostoeltje. De set is neutraal en aantrekkelijk vormgegeven en ook de mand onder in de kinderwagen doet het fantastisch. Er is veel ruimte om spullen mee te nemen. De autostoel kan makkelijk worden vervoerd om je kind moeiteloos van de auto naar de wieg te verplaatsen.

Snel overzicht: Deze kinderwagens raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste kinderwagenBebies First Combi 3 in 1: Dit design is misschien niet het spannendst, maar we vinden dat deze kinderwagen alles biedt wat je nodig hebt op het gebied van functionaliteit.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste duo kinderwagenJoovy Qool Kinderwagen: Moet je twee van je baby’s kwijt? Dan raden we je deze kinderwagen aan!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Favoriet merk kinderwagensHauck: Dit merk biedt een ideale kinderwagen die betaalbaar is en alsnog voldoet aan al onze eisen.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij kinderwagens?

Wij testen graag zelf producten, omdat we persoonlijk willen ervaren hoe iets vanaf het eerste moment voelt. Bij een kinderwagen is het ook nog zo dat je die vaak zelf in elkaar moet zetten bij aflevering. Dan gaan ook zaken als een handleiding en voldoende onderdelen (en eventueel reserveonderdelen ter vervanging) een rol spelen. Ontbreekt er bij het in elkaar zetten iets? Dan is dat al de eerste irritatie die bij het gebruik van de wagen goedgemaakt moet worden.

Waarom kritisch blijven bij kinderwagens?

Over het algemeen is een fabrikant van kinderwagens niet een bedrijf dat de fabricage van dit soort typische producten voor baby’s of kinderen er zomaar eventjes bij doet. Je hebt te maken met ontwerpers die de doelgroep kennen – zowel de doelgroep die in de kinderwagen ligt als de mensen die de kinderwagen voortduwen – en die de klant willen verzekeren van een goed product. Pas dan is het ook mogelijk om de klant te overtuigen van de kwaliteit van je product en dezen te verkopen.

Toch hoor of lees je ook over misfabricage of ontwerpfouten en als het zo’n kinderwagen betreft, wil je daar niet in investeren. Door je eigen onderzoekje te doen naar de beste en veiligste vervoersmogelijkheden voor je kind, kom je uiteindelijk tot een shortlist die je helpt te kiezen.

Eerst nog wat voorzichtig van onze kant

Onze eigen eerdere ervaringen met kinderwagens betekenden dat we al een lichte voorkeur voor een bepaald merk hadden, maar voor deze test hebben we die oogkleppen af moeten zetten en ook andere merken een kans gegeven. Je kunt geen onafhankelijke test doen en alleen maar je eigen keuze opdringen en bejubelen. Zo zijn we gaan kijken naar een breder publiek en welke kinderwagens daar in de smaak vielen. Vooral de verbeterpunten en mankementen boeiden ons.

Wat belooft de fabrikant van kinderwagens meestal? Mogen ze dit zomaar beloven?

 • Alle fabrikanten staan achter hun eigen product, tenzij er echt grote gebreken zijn en er een terugroepactie volgt.
 • De ontwerpers zeggen eigen proefobjecten te realiseren en te testen, voordat ze deze daadwerkelijk in productie nemen en op de markt brengen. Je gaat er dus vanuit dat een fabrikant niet iets verkoopt dat niet eens door hun eigen research afdeling goedgekeurd is.

Waar op letten bij kinderwagens? Variabelen bij deze recensie

Niemand kan voor jou bepalen wat je goed of slecht vindt, omdat jij alleen weet wat je voor doel met een product hebt. Bij een kinderwagen is dit ook het geval. Een kinderwagen waar je alleen korte wandelingen mee naar de basisschool van je oudere kind doet, vraagt iets anders dan een kinderwagen die altijd en overal mee naartoe gaat. Er zijn echter een aantal basiselementen die in orde moeten zijn of waar je eens over na wilt denken.

We noemen de volgende aspecten:

 • Stevigheid – de basisconstructie van de kinderwagen moet goed en solide zijn.
 • Bevestiging – het zitgedeelte moet perfect vast zitten aan het onderstel van de kinderwagen.
 • Flexibiliteit – dit is niet het belangrijkste voor elke ouder, maar als je meerdere producten (bijvoorbeeld wieg en autostoeltje) in het onderstel wilt kunnen plaatsen, moet je hier bij de aanschaf op letten.
 • Compactheid – hoe groot is de kinderwagen als je deze in wilt klappen in verband met vervoer of ruimtegebrek in huis?
 • Gewicht – kun je de kinderwagen zelf optillen en achter in de auto zetten?
 • Materiaal en kleur – beide onderdelen hebben invloed op hoe vaak of makkelijk je het interieur van de kinderwagen kunt reinigen.

Hoe zijn de kinderwagens door ons getest? Onze bevindingen

Een deel van de kinderwagens in deze top tien hebben we zelf getest, een ander deel is door een panel van ouders uitgeprobeerd om de plus- en minpunten te kunnen achterhalen. Op deze manier hebben we twee vliegen in een klap geslagen. We kunnen een goede review voor aanstaande ouders schrijven en zelf weer eens nagaan wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van een nieuwe kinderwagen. De kinderwagens die we zelf getest hebben, waren niet ouder dan 6 maanden .

De top 10 met beste kinderwagens van dit moment

1.     Bebies First Combi 3 in 1 Kinderwagen Optima- Zwart – Inc. Reiswieg, Zitting & Autostoel

Zoals al eerder gezegd, is deze kinderwagen favoriet bij ons vanwege de degelijkheid van het design en de kleur.

Pluspunten:

 • De kleur is niet te donker en ook niet te licht, waardoor je niet bij elk vlekje met een doekje aan de slag wilt gaan. Als dat wel nodig is, is de stof makkelijk te reinigen.
 • Deze kinderwagen is met autostoeltje en ook nog een wieg zeer compleet, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt.

Minpunten:

 • De duwstand konden we niet in hoogte aanpassen en daar moet je toch opletten, zodat je wanneer je lang bent niet te krom gaat lopen en rugklachten krijgt. Bij ons was dit echter geen problem.
 • Het wisselen tussen autostoeltje, wieg en buggy vraag wel enige oefening met het veilig vastzetten van de onderdelen in het onderstel van de kinderwagen.

2.      Lioretti® Luxe Baby Buggy 3 in 1 | Baby Wagen | Kinderwagen met stoel en wieg

Ook dit is een set met drie producten, al is de set van Lioretti wel een stuk duurder dan de nummer een op onze lijst.

Pluspunten:

 • Bij Lioretti is de duwstang – in tegenstelling tot de duwstand bij Hauck – wel in hoogte verstelbaar. Je kunt deze dus makkelijker aan je eigen lengte aanpassen om prettiger met de wagen te kunnen wandelen.
 • Je hebt met de aankoop van deze set een compleet pakket aan manieren om je kind te vervoeren.

Minpunten:

 • Wij vonden de kinderwagen wel vrij zwaar om in je eentje achter in de auto te kunnen tillen. Dit werkt handiger met z’n tweetjes of je moet een zeer sterk persoon zijn.

3.      Magic® Luxe Baby Buggy 3 in 1 – Kinderwagen met stoel en wieg

Deze set is weer iets duurder dan de nummer een en twee in onze top tien, maar de neutrale kleuren en stevige constructie voldoen aan onze wensen en eisen.

Pluspunten:

 • Ook deze duwstang kun je hoger of lager instellen, waardoor je deze kunt aanpassen aan een niveau dat voor jou prettig loopt.
 • Vooral de vering in de constructie valt ons positief op en de grote wielen.

Minpunten:

 • De kleur is neutraal (donkerblauw), maar verder niet heel bijzonder. Als je een iets modernere kleur of innovatief materiaal wilt, is deze kinderwagen niet aan te bevelen.

4.      Joovy Qool Kinderwagen – Duo Kinderwagen

Dit is de eerste kinderwagen in de top tien die niet uit een set van drie bestaat, terwijl de prijs net onder de 500 euro is.

Pluspunten:

 • De duwstand kun je aanpassen in hoogte.
 • De wielen zijn volgens ons prima voor andere oppervlakken dan alleen stoep. Ze hebben aardig wat profiel en draaien goed mee in de richting die je de kinderwagen opduwt.
 • Het grootste pluspunt dat wij hebben ervaren is het losse bankzitje dat je erbij kunt kopen om je iets oudere kindje op te kunne laten zitten.

Minpunten:

 • De stevigheid van de constructie zie je meteen terug in het gewicht van deze kinderwagen. Het weegt bijna 14 kilo zonder de extra’s zoals het kinderbankje.
 • Voor alle extra’s moet je natuurlijk weer los betalen, terwijl de kinderwagen op zich al niet heel goedkoop is.

5.      Kinderkraft Moov 3 in 1 Kinderwagen – Inclusief Autostoel

Deze set van Kinderkraft heeft wel weer een buggy, reiswieg en autostoeltje.

Pluspunten:

 • Het donkerblauw van de Moov ziet er aantrekkelijker uit dan het donkerblauw van de Magic kinderwagen die bij ons op nummer drie staat.
 • De duwstang kan aangepast worden aan je lengte.
 • Er zitten een hoop extra’s bij deze set, zoals een tas, muggennet en regenhoes.
 • Ingeklapt is dit een van de kleinste modellen kinderwagens.

Minpunten:

 • Je moet opletten wat je in het opbergvak onderin de kinderwagen legt, want door de doorzichtige stof zie je precies wat er ligt. Je kunt er dus beter geen waardevolle spullen in het zicht leggen.

6.      Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen

De tweede Hauck kinderwagen in onze top tien is wel een speciale. Hij is namelijk geschikt voor het vervoeren van twee kinderen.

Pluspunten:

 • De duwstang kan eenvoudig op maat ingesteld worden.
 • De wielen staan ver genoeg uit elkaar om de constructie met twee kinderen in de kinderwagen goed te ondersteunen. Het gewicht wordt goed verdeeld.

Minpunten:

 • Bij andere kinderwagens krijg je rubberen bandjes en deze bewegen iets soepeler tijdens het rijden.

7.     C&S Kinderwagen – Kinderwagen met autostoel en wieg

Deze kinderwagen – ook weer een set van drie – heeft een bijzondere kleur en motief en wij vinden deze vooral leuk voor meisjes.

Pluspunten:

 • De grote wielen maken deze kinderwagen niet alleen geschikt voor wandelingen over de stoep. Je kunt er ook makkelijk mee door zand rijden.
 • Ook deze duwstand kan omhoog of omlaag ingesteld worden.
 • Als set en in deze kleurstelling heeft het een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Minpunten:

 • De wielen aan de voorkant van de kinderwagen voldoen in principe, maar als we hadden mogen kiezen, hadden we die voor wat betreft de maat tussen de huidige maat en die van de grote wielen aan de achterkant willen hebben.

8.      Maxi-Cosi Adorra – kinderwagen

Dit is een van de kinderwagens van het bekende merk Maxi-Cosi.

Pluspunten:

 • Je kind kan lekker rechtop zitten en vooruit kijken, maar ook een dutje doen en platter liggen.
 • De wielen hebben goede grip op harde ondergrond.

Minpunten:

 • Dit is geen set van drie, terwijl je voor de prijs van de Maxi-Cosi Adorra dus ook een complete set kunt kopen.

9.      P’tit Chou Verona – Complete 3 in 1 Kinderwagen set – Buggy + Autostoel + Incl. Accessoires

Dit is de tweede kinderwagen die we waarderen vanwege het ontwerp en de kleursamenstelling.

Pluspunten:

 • Afhankelijk van het licht is deze kinderwagen lichtgrijs of lichtblauw.
 • De constructie van het onderstel is geschikt voor elk onderdeel dat je erop wilt plaatsen. Zowel de wieg, buggy als autostoel zitten stevig vast.
 • De voorwielen draaien makkelijk mee in elke richting die je opgaat.

Minpunten:

 • Voor deze kinderwagen met luxere uitstraling betaal je bijna vier keer zoveel als voor de nummer een in deze top tien. Je moet je afvragen of het je dat waard is.

10.   Quinny Moodd

Deze kinderwagen oogt modern en doet precies wat het moet doen.

Pluspunten:

 • De voorwielen zitten dichter bij elkaar dan bij de andere kinderwagens en dat maakt dat de wagen snel een richting op te duwen is.
 • Je kindje zit lekker rechtop in deze kinderwagen en kan droog zitten door de regenhoes die meegeleverd wordt.
 • Dit is een van de kinderwagens die je het makkelijkst in- en uitklapt.

Minpunten:

 • Bij de andere kinderwagens heb je meer opbergruimte onder de zitting. Je moet dus bij veel spullen extra tassen over je schouder of op je rug dragen, want dat past niet in het opbergvak.

Beste uit de test

De goedkoopste kinderwagen is net geen 200 euro en de duurste is meer dan 700 euro. Voor dat prijsverschil – en alle tussenliggende modellen – kun je eigenlijk niet zeggen dat er een ‘beste model’ is. Wat wel blijkt is dat er voor ieders budget een kinderwagen of zelfs set met wieg en autostoel te koop is.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Afsluiting

Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken en we weten ook niet of je de kinderwagen cadeau gaat krijgen van iemand. Ga je zelf in een goede kinderwagen investeren? Wij zouden altijd adviseren even te gaan voelen in een winkel hoe verschillende kinderwagens rijden en hoe makkelijk inklappen of autostoeltje vervangen voor wieg in zijn werk gaat. Pas dan weet je wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kun je daarop selecteren.