Kun je het je nog herinneren dat je als kind in de winter ging schaatsen en dan een thermosfles met warme chocomel meekreeg om lekker warm te blijven? Soms verbrandde je je – met je handschoenen nog aan – aan de warmte van de chocomel nadat je het in het plastic bekertje had geschonken. Diezelfde warmte wil je bij babyvoeding ook bewaren, zodat je ook wanneer je onderweg bent nog warme voeding aan je kleintje kunt geven. Ontdek de handige thermosfles.

Zoeken naar de perfecte babythermosfles

Een goede babythermosfles houdt de inhoud voor een flink aantal uren warm. Dit betekent dat je bijvoorbeeld tijdens de vakantie met de auto op de heen- en terugweg gewoon warme voeding aan je baby kunt geven. Je hoeft de inhoud alleen maar over te gieten in de babyfles of het warme potje dat je opgewarmd had en in de thermoscontainer gedaan hebt met de lepel aan je kindje te geven. Een thermosfles kun je echter ook gebruiken om de inhoud juist lekker koel te houden.

Onze nummer één: dit is de beste thermosfles voor babyproducten

De Aquachic thermosfles komt goed uit de test en dat komt vooral door de manier waarop de fles lang zijn warmte behoudt. Door de speciale manier van vacuüm isoleren van de fles blijven verwarmde vloeistoffen tot wel 12 uur warm. Wat we verder nog handig vinden is de markering aan de zijkant, waarmee je kunt meten hoeveel vloeistof eruit gaat. Er gaat 500 milliliter in de thermosfles.

Snel overzicht: Deze flessen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze favoriete design babythermosflesTrixie Baby drinkfles Mrs. Elephant: Naast dat we helemaal weg zijn van het design, is het flesje ook nog uitstekend in gebruik.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste thermosfles voor op reisOutdoor thermische container: Dit product raden we aan voor wanneer je vaak met je kleine op pad gaat en je babyvoeding warm of koud wil houden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste set thermische voedselcontainersMaxso thermische voedselcontainer: Deze set biedt twee uitstekende thermische containers die je babyvoeding veilig houden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij thermosflessen?

Het gaat allemaal om de degelijkheid van de thermosfles en de goede sluiting. Degelijk betekent in deze zin dat de thermosfles doet wat hij moet doen en dat is vloeistoffen gedurende langere periode warm of koud houden. Om dit te kunnen bereiken, moet je een fles hebben die goed isolerend werkt. De isolatiemethode bepaalt uiteindelijk hoe lang de inhoud van je thermosfles werkelijk warm of koud blijft. Verder mag een dop of schenktuit niet lekken als deze goed gesloten is.

Je denkt misschien dat deze twee eisen niet zo moeilijk te realiseren zijn, maar toch vind je nog veel thermosflessen op de markt die niet naar behoren functioneren. Wat koud behoort te zijn, wordt te snel warm en wat warm moet blijven, koelt te snel af. Ook het afsluitmechanisme vertoont nogal eens mankementen. Daarom gaan we in deze review in op aan te bevelen modellen.

Waarom kritisch blijven bij een thermosfles voor de baby?

Zoals we al zeiden, lijkt het principe van een thermosfles helemaal niet zo ingewikkeld en blijkt het voor fabrikanten toch een product te zijn waar ze regelmatig de plank mis slaan. Je kunt wel een leuke kleur of grappig motiefje op de thermosfles afdrukken, of een veelzeggende spreuk afbeelden, maar dat zegt helemaal niks over de werkelijke kwaliteiten van de thermosfles. Bij babyvoeding is het warm of koud houden van de inhoud nog veel belangrijker om je baby’s gezondheid te garanderen.

Heb je een thermosfles nou wel echt nodig?

Wanneer je tot nu toe nog niet lang van huis geweest bent, ben je er niet van overtuigd dat zo’n thermosfles echt iets toevoegt aan je speciale babyspullen. Je keuken staat al vol genoeg met allemaal dingen voor de baby, daar hoeft – volgens jou – echt niet ook nog een thermosfles bij.

Je gaat een thermosfles voor je baby pas echt missen, als je onderweg merkt dat iets in een ander reservoir niet goed gekoeld heeft of warm gebleven is. Dan weet je zeker dat een thermosfles pas toegevoegde waarde heeft. Het kan dan alleen lastig zijn om er zo snel eentje te vinden en dus ga je toch overstag en breid je je keukenattributen uit met een thermosfles speciaal voor babyvoeding.

Wat beloven thermosflesfabrikanten meestal?

 • Fabrikanten zijn erg gul in het geven van de duur bij het koud of warm houden van de inhoud. Ga je testen? Dan blijkt dit meestal toch iets minder te zijn.
 • Ze besteden allemaal aandacht aan een passende sluiting, maar soms is dit geen garantie dat de fles onderweg niet lekt.
 • Sommige fabrikanten melden dat een thermosfles speciaal voor baby’s is, terwijl anderen een algemene thermosfles promoten waar je ook babyvoeding in kunt bewaren en vervoeren.

Waar op letten bij een thermosfles voor baby’s? Criteria in deze review

We hebben al flink wat criteria besproken, maar geven je hieronder nog een totaalplaatje van de eisen aan een thermosfles:

 • Sluiting – lekvrij
 • Materiaal – isoleert goed
 • Volume – verschillende mogelijkheden naar behoefte
 • Opening – een grote opening is ook geschikt voor warm gemaakte potjes met groente of yoghurt, terwijl een kleinere opening beter schenkt bij dunnere vloeistoffen, zoals moedermelk die koel bewaard moet worden.

Hoe zijn de thermosflessen getest? Onze bevindingen

Voor onze test hebben we geen baby’s laten spelen met gevulde thermosflessen. Gelukkig konden we deze test prima zelf afhandelen. De flessen zijn aangeschaft en daarna in twee fasen gebruikt. In de eerste fase hebben we koude vloeistoffen getest. Hierbij hebben we elk uur gemeten hoe koel de inhoud nog was. In de tweede fase hebben we warme inhoud in de fles gedaan en daarna gekeken hoe lang het duurde voordat de temperatuur onder de gewenste hoeveelheid kwam.

We hebben met deze gegevens een tweede test uitgevoerd om te kijken hoeveel het in temperatuur scheelde als we niet telkens tussentijds de fles zouden openen om de temperatuur op te meten. Dit scheelde in beide vallen wel een aantal graden. Als gebruiker benader je hiermee natuurlijk een veel realistischere werkelijkheid, aangezien je niet elke keer gaat voelen of het nog warm of koud is. Je pakt de thermosfles pas als je hem nodig hebt en laat de dop tot die tijd dicht.

De top 10 met beste babythermosflessen

1.     Aquachic Combi: 1 Liter Water Fles + 500 ml Thermosfles

In deze set krijg je twee thermosflessen: een literfles voor koude vloeistoffen en een fles van 500 milliliter voor warme inhoud.

Pluspunten:

 • De compacte flessen zijn straks vormgegeven. Je kunt deze flessen ook als volwassene gebruiken en er hoeft dus echt niet per se babyvoeding in. Na de babyfase heb je ook nog iets aan deze set.
 • Door de markering op de zijkant van de grotere fles zie je vanzelf of je baby in de ochtend en daarna in de middag voldoende vloeistof heeft binnengekregen. Wanneer je nog niet helemaal in het ritme zit, is dit een mooie reminder.

Minpunten:

 • De opening van de fles voor warme vloeistoffen is niet erg groot, waardoor we hier geen maaltijdhapjes of andere dikkere substanties in zouden doen. Dunnere drinkyoghurt zou wel weer kunnen.

2.     Trixie Baby drinkfles Mrs. Elephant

Dit is een grappige drinkfles in de kleur blauw en er gaat 0,35 liter in.

Pluspunten:

 • Het tuitje helpt de kleintjes om zelfstandig uit de fles te leren drinken.
 • Het materiaal dat voor deze fles gebruikt is, is BPA-vrij.

Minpunten:

 • Deze fles is alleen voor koude vloeistoffen bedoeld.

3.     Baby Jem – Babythermosfles – 350 ml

Deze vrolijke thermosfles houdt de inhoud tussen de 5 uur en 8 uur warm.

Pluspunten:

 • Er zit een aparte dop op deze thermosfles en deze kun je gebruiken als drinkbeker.
 • Wij vinden het fijn dat deze thermosfles gewoon in de afwasmachine kan. Je hebt hierdoor geen geknoei met het schoon proberen te krijgen van de binnenkant en bodem van de thermosfles.

Minpunten:

 • Er gaat 350 milliliter in dit thermosflesje en dat kan soms wat te weinig zijn.

4.     Outdoor Thermische Container 650 ml | Roestvrijstalen geïsoleerde container voor babyvoeding

De isolatie van deze verpakking zorgt ervoor dat warm voedsel tot 6 uur warm blijft en koude producten blijven tot 10 uur koud.

Pluspunten:

 • Er gaat 650 milliliter in deze container en dat betekent dat je een fatsoenlijke maaltijd mee kunt nemen of in fasen kunt voeden.
 • De dubbele wand doet echt zijn werking en houdt de inhoud op een prima temperatuur.
 • Ook deze container kan in de afwasmachine voor goede reiniging.

Minpunten:

 • Deze set komt met een opvouwbare lepel en die vinden we zelf niet handig voor kinderen of baby’s.

5.     Liewood RVS Dubbelwandige Set: Thermosfles en Voedselbewaarpot

Wie zijn helemaal weg van deze leuke set met vrolijke versieringen.

Pluspunten:

 • Je krijgt een thermosfles en voedselcontainer die beiden dubbelwandig zijn. Je kunt dus in allebei koude en warme producten bewaren.
 • De container kan tot 250 milliliter bevatten en de fles tot 350 milliliter. De container werkt prima bij warm gemaakte groentepotjes of klein gesneden fruit dat uit de koelkast komt en koel moet blijven.

Minpunten:

 • Het drinktuitje op de fles kan pas op latere leeftijd bij je kleintje gebruikt worden.

6.      Thermische voedselcontainer voor babyvoeding – set 500 ml en 700 ml

Ook deze set bevat een grotere en kleinere container voor diverse soorten voeding.

Pluspunten:

 • Het gaat hier om grotere maten dan bij de nummer vijf op deze lijst. De ene container kan tot 500 milliliter gevuld worden en de andere tot 700 milliliter.
 • De grootte van de opening betekent dat je ook grovere ingrediënten kunt opslaan en op temperatuur kunt houden. Je krijgt het makkelijk uit de container, ook al kun je de inhoud niet schenken.

Minpunten:

 • Uit onze ervaring blijkt dat het warm houden tot 12 uur wel iets lastiger is.

7.      Trixie Baby drinkfles Mrs. Mouse – 500 ml

De babythermosfles van Trixie heeft een vrolijke kleur en leuk plaatje. Het gaat in principe om dezelfde fles als de nummer twee op onze lijst, maar nu met een groter volume.

Pluspunten:

 • De fles is perfect voor gekoelde dranken of andere koude vloeistoffen, zoals drinkyoghurt of gewoon water.

Minpunten:

 • Vanwege de enkele wand is deze fles niet geschikt voor warme vloeistoffen. Hier zou je kindje zijn handen aan kunnen verbranden.

8.      Chilly’s  thermosfles Blush Baby pink – 500 ml

Deze fles valt in de smaak bij de mama’s, maar werkt ook prima bij het warm of koel houden van babyvoeding.

Pluspunten:

 • Behalve in het lichtroze krijg je deze thermosfles ook in het lichtblauw, lichtgroen en in een printje met vrolijke bloemetjes.
 • De wand is dubbel en goed geïsoleerd en hierdoor houdt het de warmte tot maximaal 12 uur vast en houdt het koude producten tot 24 uur koud.

Minpunten:

 • Wij hebben zelf geen vervelende ervaringen met deze thermosfles.

9.      Saro 3-delige Thermoskan Voor Babyvoeding – 820 ml

Behalve de traditionele thermosfles kun je ook overwegen een kan met meerdere delen te kopen. In meerder delen kun je verschillende soorten voeding meenemen.

Pluspunten:

 • Warm voedsel voor je baby blijft tot 6 uur warm en lekker.
 • Je hebt een compartiment dat 250 milliliter aankan en een groter compartiment waarin 570 milliliter kan.

Minpunten:

 • Het is wel even oefenen met openen en goed afsluiten van de compartimenten.

10.   Elemental Goods Thermal Bag Voor Babymelk Giraffe – 1,5 liter

Heb je al een enkelwandige fles en wil je niet weer een aparte thermosfles kopen? Dan kun je ook een thermische verpakking kopen en deze om je reeds aangeschafte fles doen.

Pluspunten:

 • Het grootste voordeel volgens ons is de inhoud. Je kunt tot 1,5 liter vloeistof meenemen en wanneer je kind bijvoorbeeld al mee eet met de ouders, kun je bijvoorbeeld soep warm houden als je gaat picknicken.
 • De rits sluit goed, waardoor er geen warmte uit een opening kan ontsnappen.
 • De thermoslaag aan de binnenzijde van de tas is lekker dek en doet goed zijn werk.

Minpunten:

 • De tas kan de inhoud goed warm houden, maar dat betekent ook dat de fles nog heet kan zijn bij het uit de tas pakken. Voor de vingers en handen is dit even opletten geblazen.

Beste uit de test

Hoewel onze nummer een goed uit de test kwam, zijn wij ook te spreken over de containers, zoals die van het merk Outdoor. Je kunt deze thermische container namelijk voor veel meer dan alleen babyvoeding gebruiken. Bij een prijs van rond de vijftig euro betekent dit dat je voor langere tijd en voor meerdere toepassingen een geweldige geïsoleerde verpakking hebt voor koele of warme producten.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Kortom

Je kunt warme of koude voeding voor je baby handig in een fles gieten, maar je kunt ook kijken naar andere mogelijkheden, zoals de container. In deze review liggen de prijzen van producten tussen de 15 en 80 euro en dat lijkt een groot prijsverschil, maar dat komt ook omdat sommige een set met twee producten zijn. Wij zouden vooral adviseren te kijken naar hoe lang een verpakking iets warm of koud houdt en welke het beste sluiten en de temperatuur zo lang mogelijk goed houden.