Een babyfoon op de kamer van je baby of kindje geeft rust en schept een bepaald gevoel van veiligheid. Je kunt horen en zien wat er gebeurt. Als baby’tjes nog klein zijn, kun je zien of ze nog goed liggen en je hoort het direct als ze huilen. Maar ook als je kindje wat ouder wordt, kan het interessant zijn om een babyfoon met camera op de kamer te hebben. Je ziet op deze manier wat je peuter allemaal uitspookt als het nog niet kan slapen en uit het bedje klimt.

Inhoud van deze pagina:

Het vinden van de perfecte babyfoon met camera

In ons team zitten best wat collega’s met kinderen. En dat maakt deze review schrijven een stuk makkelijker, want een mening hebben over iets waar je totaal geen ervaring mee hebt, vinden wij niet eerlijk tegenover onze lezers. Zo blijkt ook dat er best wat verschillende babyfoons zijn. In dit artikel richten wij ons alleen op de babyfoons met camera, want we zijn het er allemaal over eens dat met de huidige technologie je jezelf tekort doet door alleen een babyfoon met geluid te kiezen.

Onze #1: dit is de beste babyfoon met camera van dit moment

Wij zijn razendenthousiast over de LS Tech babyfoon met camera en dat is vooral vanwege het nachtzicht en het feit dat je twee kanten op kunt communiceren. Wat wij overigens opvallend vinden, is dat veel duurdere babyfoons – er staan ook twee babyfoons van bijna 200 euro in deze top tien – niet per definitie beter presteren dan de LS Tech babyfoon, die een stuk minder kost.

Snel overzicht: Deze babyfoons raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste budget babyfoonTibaGoods Babyfoon: Deze babyfoon met camera vinden we uitstekend werken met behulp van de app!
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste middenklasse babyfoonLuvion Platinum 3: Uit de test kwam dit product als het meest complete pakket om je kids te monitoren tegen een betaalbare prijs.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste premium babyfoonLuvion Essential Limited Babyfoon: Dit vinden we het superieure product en dat valt terug te zien aan de prijs. We vinden het in dit geval het geld wel waard.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom lees je over babyfoons met camera’s in deze review?

Met alle mobiele telefoons en tablets in huis is het handig om te kunnen volgen wat zich in en rondom het huis afspeelt. Zelfs de deurbel heeft bij velen van ons al een camera om te kunnen zien wie er aanbelt of pakketjes aflevert. Dit soort gemakken zijn bijna verslavend. Je wilt gewoon weten dat alles in huis en tuin in orde is en datzelfde gevoel heb je bij de kinderkamer. Je kunt met een babyfoon met camera voorkomen dat er iets in dat kamertje gebeurt dat je had kunnen voorkomen.

Waarom kritisch blijven bij babyfoons met camera’s?

De basistechnologie is bij elke babyfoon (met camera) hetzelfde. Je hebt een kanaal met geluid en een kanaal dat voor beelden zorgt. Bij sommige fabrikanten gaan ze echter een stapje verder. Ze leveren aparte schermpjes die je op een vaste plek in huis kunt zetten. Zo hoef je niet altijd je eigen telefoon te gebruiken, al behoort dit ook tot de mogelijkheden als je bijvoorbeeld even naar de buren wilt gaan en wilt kunnen volgen wat er in de babykamer gebeurt.

Minder positieve ervaring waardoor we sceptisch zijn

We hebben al vaker met babyfoons te maken gehad en dat bleek lang niet altijd voor herhaling vatbaar te zijn. Het bereik is onvoldoende of de beelden zijn niet scherp genoeg om echt iets te kunnen zien op het schermpje. Het lijkt zo vanzelfsprekend om met de huidige technologie een fatsoenlijk werkend product te maken, maar toch zijn er exemplaren op de markt gebracht waarvan je je afvraagt hoe ze ooit door een interne keuring gekomen zijn.

Wat belooft de fabrikant van babyfoons vaak?

 • Ze zeggen dat een babyfoon compleet geleverd wordt met alle toebehoren, maar toch moet je soms nog een kabeltje bijkopen. Let daarom goed op de inhoud van het pakket.
 • Veel fabrikanten hameren op het gebruiksgemak bij de eerste ingebruikname van een babyfoon. Een handleiding is echter lang niet altijd duidelijk genoeg geschreven voor de lezer die nog niet bekend is met babyfoons. Soms ontbreken er zelfs stappen.
 • Ook al wordt er door fabrikanten getest met het volume van de babyfoon, dit kun je als gebruiker alleen maar aannemen. Het kan bij het gebruik wel enigszins tegenvallen.

Waar let je op bij de aanschaf van babyfoons met camera? De criteria bij deze review

De kwaliteit van een babyfoon hangt niet alleen van de technische prestaties af. Er zijn namelijk meer aspecten die een rol spelen. We noemen er hieronder een aantal:

 • Materiaal – kan de babyfoon tegen een stootje?
 • Techniek – hoe hard of zacht kan het geluid, hoe scherp kan het beeld, is er ook nachtzicht mogelijk, kun je inzoomen/uitzoomen, kan de babyfoon alleen bekabeld werken of ook tussentijds opgeladen worden en zonder kabel functioneren?
 • Bereik – hoe ver kan de babyfoon van de locatie verwijderd worden en nog steeds beeld en geluid ontvangen? Werkt de babyfoon alleen binnenshuis of ook in de tuin?

Hoe zijn de babyfoons met camera getest? Onze bevindingen

Voor deze test hebben we gelukkig geen echte baby’tjes meer nodig, want hoe goed een babyfoon werkt, kan ook op andere manieren getest worden. Een simulatieruimte die goed de werkelijkheid nabootst, werkt perfect. We hebben dan ook diverse babyfoons aangeschaft en daarna zelf uitgetest. Hierbij hebben we gelet op bereik, beeld, geluid (bijvoorbeeld met omgevingsgeluid) en de installatie.

De extra’s en de prijs die je hiervoor betaalt, vallen bij de een in goede aarde en bij de ander voegen ze niks toe aan de basiservaring van de babyfoon. Je moet je dus afvragen – vinden wij – of de extra’s de hogere prijs ook wel werkelijk waard zijn. Dit begint bij nadenken over wat je van een babyfoon verwacht. Krijg je dat al voor een redelijke prijs en zie je de toegevoegde waarde van extra items of functionaliteiten niet in, dan zouden wij niet adviseren het duurste van het duurste te kopen.

De top 10 beste babyfoons met camera

1.     LS Tech – Babyfoon met Camera – Nachtzicht – Tweewegsaudio – Premium Baby Monitor

Dit is niet voor niks de nummer een op deze lijst, want voor net geen 100 euro krijg je een prima kwaliteit babyfoon met camera.

Pluspunten:

 • Je kunt op een aparte monitor volgen wat er in het kinderkamertje allemaal gebeurt en de camera zelf kan ook nog draaien.
 • Je hebt zelfs in je  tuin (wel maar tot 50 meter) bereik met deze babyfoon.
 • Als je kindje huilt gaat er een alarm af en wat wij vooral handig vinden, is dat je terug kunt spreken en je kleintje zo gerust kunt stellen.

Minpunten:

 • Gedurende de testperiode hebben wij geen negatieve ervaringen met deze babyfoon gehad.

2.      TibaGoods Babyfoon met camera – 1080P Smart Camera – HD Night Vision – Bewegingsdetectie – Spraakfunctie – Met App – Camera Beveiliging

De camera bij deze babyfoon is iets minder opvallend als die van nummer een en zet je dan ook makkelijker neer in de kinderkamer.

Pluspunten:

 • De app is superhandig, want je kunt op elke telefoon of tablet de app installeren en zo 24 uur per dag in het kamertje kijken.
 • Dat je voor deze prijs (minder dan 50 euro) ook ‘s nachts je baby’tje in de gaten kunt houden, vinden wij zeer prettig. De beelden zijn scherp en je ziet alle in de kamer precies.

Minpunten:

 • Wie liever een apart schermpje voor de babyfoon heeft, kan dit model beter niet kopen, want hij werkt alleen via de app. Je hebt dus altijd een eigen apparaat nodig voor beeld en geluid.

3.      Goods4all Ultra XL FullVison – Babyfoon Met Camera en App – Premium Baby Camera – HD WiFi Camera Beveiliging

In de prijsklasse tot 100 euro scoort deze babyfoon met camera ook heel hoog.

Pluspunten:

 • De camera kan niet alleen naar links en rechts draaien, maar je kunt het beeld ook omhoog en omlaag richten.
 • Het beeld dat je in het donker kunt zien, vinden wij bijzonder scherp.

Minpunten:

 • Deze camera is licht en niet te opvallend, waardoor je hem wel makkelijk kwijt raakt. Niet tijdens de testfase, maar bij thuisgebruik is de camera een keer tussen de knuffels verdwenen. Dat was even zoeken, maar natuurlijk geen reden om deze degelijke babyfoon niet aan te schaffen. Je moet wel met je partner blijven communiceren als je hem verzet.

4.      GoGoldPro® – Babyfoon – Babyfoon met Camera – Beveiligingscamera – Wifi – HD-Kwaliteit – App voor Smartphone – Geluid & Bewegingsdetectie – 4G/5G – Beveiligd

De witte camera heeft een zwarte voorkant en hierin zit de techniek van de camera verwerkt.

Pluspunten:

 • Er wordt een handige clip meegeleverd, waardoor je de babyfoon niet alleen neer kunt zetten, maar ook ergens aan vast kunt klemmen en op kunt hangen. Zeker in de eerste weken dat je baby thuis is, kan dit fijn zijn, omdat je je baby dan van dichter bij kunt zien.
 • De installatie van de babyfoon wordt goed in de handleiding uitgelegd, al zal iemand met wat meer ervaring de toelichting waarschijnlijk niet eens nodig hebben. Het wijst eigenlijk voor zich.

Minpunten:

 • Gedurende de testfase werkte de bewegingssensor niet helemaal naar behoren. Dit is later verholpen.

5.      Loflie Premium Babyfoon – Met IOS/Android/Windows app – 1080P HD Wifi camera – camerabeveiliging – Inclusief Nederlandstalige handleiding – Wit

De Loflie babyfoon heeft een slim alarm en dat kan voor bezorgde ouders extra handig zijn.

Pluspunten:

 • Je kunt de babyfoon vanaf de app op je telefoon of tablet besturen.
 • Deze babyfoon kan niet alleen staand geplaatst worden, maar je kunt hem zelfs aan het plafond of horizontaal aan de wand hangen.

Minpunten:

 • Wij hebben best wat ervaring met gadgets, maar toch vonden we de installatie ingewikkelder dan verwacht.

6.      Luvion Easy Babyphone – Babyfoon met camera – Premium Baby Monitor

De Luvion babyfoon bestaat uit twee delen: de camera met microfoon plaats je in de babykamer en de luidspreker met scherm neem je met je mee.

Pluspunten:

 • Wie geen 200 euro wil uitgeven aan een babyfoon met camera, kan met dit exemplaar uit de voeten. Het beeld is scherp en het geluid is helder.
 • Het is ook niet zo’n grote babyfoon of camera, waardoor hij makkelijk te plaatsen is.

Minpunten:

 • De microfoon is wat minder gevoelig. De een vond dit fijn, terwijl de ander echt te allen tijde wilde weten als er iets in de kinderkamer geluid maakte.

7.      Luvion Platinum 3 Babyfoon met Camera – Premium Baby Monitor

De tweede Luvion babyfoon in deze top tien is bijna twee keer zo duur als de nummer zes.

Pluspunten:

 • Het grootste pluspunt ten opzichte van de andere Luvion babyfoon is het formaat van het bijgeleverde scherm.
 • De overige positieve aspecten zijn hetzelfde bij dit merk: goed beeld, fijn geluid en niet te gevoelig voor kleine geluidjes die niets betekenen.

Minpunten:

 • Niet iedereen vindt de aansluiting via mini USB geweldig.

8.      Alecto DVM-200 – Babyfoon met camera – Kleurenscherm – Wit

In de duurdere prijsklasse – 100 tot 200 euro – komt deze babyfoon van Alecto goed uit de test.

Pluspunten:

 • Dit scherm is nog groter dan het scherm bij beide Luvion babyfoons, namelijk 4,3 inch.
 • Deze babyfoon heeft slaapliedjes die je op afstand kunt laten afspelen. Zie je dat je kindje wakker aan het worden is en is het nog te vroeg om uit bed te komen? Dan kun je kijken of het muziekje je kleintje terug in slaap helpt.

Minpunten:

 • Tijdens de testfase haperde de babyfoon soms, waardoor we niet zeker wisten of hij het wel altijd goed deed.

9.      ELRO BC3000 Babyfoon Royale – met 12,7 cm Touchscreen Monitor HD- & App

Dit is de duurste babyfoon met camera in deze top tien.

Pluspunten:

 • Je hebt met dit scherm heel scherp beeld en het scherm is de grootste van alle babyfoons die we hier reviewen.
 • De app en installatie van babyfoon om beeld op je telefoon of tablet te krijgen werken perfect.
 • Als extraatje kun je met deze babyfoon de temperatuur in het kinderkamertje in de gaten houden. Bij extreme temperatuurschommelingen is dit fijn.

Minpunten:

 • Als de babyfoon aanstaat, missen we soms de notificaties die het zou sturen. We hebben nog niet kunnen ontdekken waar dit aan ligt en of het apparaat dus gewoon defect is – terwijl de rest het wel doet – of dat er in de verbinding iets mis gaat.

10.   Luvion Essential Limited Babyfoon met camera

Dit is de enige babyfoon die iets bijzonders met het design gedaan heeft. De houten rand is warm van kleur en hierdoor valt de babyfoon wat minder op in je interieur.

Pluspunten:

 • Deze babyfoon heeft ook een groter scherm, maar dit is niet zo groot als het scherm van de ELRO babyfoon.
 • Het nachtzicht werkt prima en voegt zeker iets toe aan de functies van de babyfoon.

Minpunten:

 • Het lampje aan de achterzijde van de camera hebben we afgeplakt, nadat bleek dat dit te fel op de muur scheen.

Beste uit de test

De nummer een in onze top tien heeft een apart schermpje en scoort hoog, maar wil je liever geen extra schermpje in huis, maar gewoon op je telefoon of tablet beeld en geluid ontvangen? Dan zouden wij de babyfoon van TibaGoods (de nummer twee op deze lijst) aanbevelen. Het praktische gemak van dit soort babyfoons is prima in balans met de prijs die je ervoor betaalt. Heb je meer te besteden of wil je meer snufjes? Dan is de ELRO een aanrader.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Afsluiting

Een babyfoon met camera uitkiezen doe je hopelijk maar een keer. De goedkoopste is niet automatisch slecht en de duurste is niet automatisch goed. Kijk daarom naar je eisen en wensen en welke babyfoon hieraan voldoet. Dan kun je daarna kijken of er eentje binnen je budget te krijgen is, of dat je je budget iets wilt ophogen vanwege de vele extra’s die je toch handig lijken.