Hoe leuk is het om een babyshower te geven – of cadeau te krijgen van je zus of beste vriendin – wanneer je zwanger bent. Je wordt even helemaal in de watten gelegd en alle ongemakken die je sinds de zwangerschap voelde, kun je even vergeten. Jij staat centraal en iedereen is blij voor je en overlaad je met presentjes. Er is iets lekkers te eten, er wordt een alcoholvrij drankje geschonken en er wordt flink getoost op de komst van de nieuwe spruit. Maar wat krijg je voor cadeaus?

Het vinden van het perfecte cadeautje voor de babyshower

Als je naar een babyshower gaat, klop je niet met lege handen aan. Je wilt iets geven waar je de aanstaande moeder blij mee maakt. Het kan een nuttig cadeau zijn, maar het kan ook gewoon iets zijn om samen hartelijk om te lachen. Soms is het handig om van te voren uit te zoeken of er een wensenlijstje is. Iets geven dat meteen in de prullenbak eindigt is immers niet de bedoeling. Je kunt dan met de andere gasten afspreken wie wat geeft en zo’n lijstje is vaak online samen te stellen.

Onze #1: dit is het beste cadeau voor de baby voor de babyshower

Een bijzonder cadeau dat goed scoort is de krasposter van Mini Miles. Het principe van de poster werkt hetzelfde als een kraskaart. Er staan 26 mijlpalen op de kaart en op het deel dat je weg kunt krassen staat telkens een mijlpaal vermeld. Zodra het moment zich voordoet, kras je de bovenlaag eraf en schrijf je de datum van dat moment erbij. Zo heb je een mooie verzameling van bijzondere momenten die anders misschien vergeet. Je kunt kiezen uit de typen: bergen, jungle en flamingo.

Snel overzicht: Deze cadeaus raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Onze #1 beste babyshower cadeauBaby Milestone KrasPoster: We vonden dit een leuke en unieke manier om de mijlpalen van een baby bij te houden.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste baby geschenk setLa Commence Babygeschenkset: We vinden dat deze set zorgvuldig en stijlvol is samengesteld.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Aller leukste babyboekjeMilestone Babyalbum: Met dit boekje kan de ontvanger het eerste babyjaar vastleggen in een super leuk babyboekje.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij cadeaus voor een babyshower?

Als er cadeaus getest worden, zijn wij er als de kippen bij. Het leuke is namelijk dat iedereen een cadeau anders ervaart. Het begint natuurlijk voor de ontvanger bij de verpakking. Daar kun je dan ook maar beter wat aandacht aan besteden. Als je nog niet weet of het een jongetje of meisje wordt, kun je met verschillende kleuren spelen.

Je hebt allerlei artikelen (gewoon in de supermarkt met snoepjes of bij de feestwinkel als het gaat om ballonnen of andere attributen) die het cadeautje laten stralen en de inhoud nog beter tot zijn recht laten komen. En dan is het bijzonder om het gezicht van de zwangere dame te zien als het cadeau opengemaakt wordt. Meestal worden alle cadeaus op een grote tafel verzameld en zo kun je lekker zien wat iedereen gegeven heeft.

Waarom kritisch blijven bij dit soort cadeaus?

Je geeft niet voor niks een cadeau. Je wilt dat de ontvanger het van harte accepteert. Zelfs als het doel (grappig of serieus, tijdelijk of voor langdurig gebruik, et cetera) heel divers kan zijn, hoop je toch dat wat jij meegenomen hebt aanslaat. Je geeft iets wat de baby nog niet heeft of waar je de ouders herinneringen in laat vastleggen. In het kort gezegd wil je dat je cadeau de emoties raakt, op welke manier dan ook.

Fabrikanten weten dit ook, maar letten bij de fabricage van een geschikt cadeau voor een babyshower niet altijd op de kwaliteit of afwerking. Zelfs bij een budgetwinkel kun je leuke cadeautjes kopen, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar fotolijstjes, dan is de verf niet netjes aangebracht of de er mankeert iets anders mee. Als je dus van plan bent een cadeau te gaan kopen, wil je wel zeker weten dat het heel is en kwalitatief in orde is.

Is er een grens bij wat je kunt geven tijdens de babyshower?

Hier is maar een antwoord mogelijk: ja. Je kunt niet zomaar alles geven. De band tussen twee zussen is anders dan de band tussen moeder en dochter. Een hartsvriendin kan zelfs nog dichterbij staan dan een broer. Wat je geeft, is meestal een afspiegeling van je connectie met iemand.

Als jullie vroeger samen veel ongein uitgehaald hebben, kan dat ook blijken uit een grappig cadeau. Als je juist een serieuze relatie met de zwangere dame hebt, geef je liever iets nuttigs of anders toepasselijks. De diepte van de gesprekken die je met elkaar hebt, geven meestal voldoende aanleiding tot ideeën.

Wat belooft de fabrikant van dit soort cadeaus meestal?

 • Niemand zal zeggen dat de kwaliteit niet goed is en helaas kom je daar bij online bestellingen vaak pas achter na levering. Was je laat met bestellen of heeft de levering vertraging opgelopen? Dan wordt de tijd krap om iets nieuws te vinden.
 • Bij maatwerk verwacht je altijd een betere kwaliteit (bijvoorbeeld bij het laten graveren van kinderbestek als je de naam al weet die het baby’tje gaat krijgen), terwijl dit ook niet gegarandeerd kan worden.

Waar op letten bij cadeaus voor de babyshower? Criteria in deze review

Om een zo breed mogelijk spectrum aan mogelijke cadeaus te reviewen, hebben we in deze top tien gekeken naar de volgende elementen:

 • Prijs – dit is niet het belangrijkste en geeft niet automatisch aan of een cadeau in de smaak valt, maar kan wel van invloed zijn
 • Originaliteit – hoe groot is de kans dat je iets bij je hebt dat andere gasten ook cadeau willen geven? Hoeveel rammelaars heeft een baby nou eenmaal nodig?
 • Type cadeau – is het stoer, lief, ontroerend, grappig, iets om te doen?

Hoe hebben we de cadeaus getest? Onze bevindingen

We hebben de doelgroep bewust opgezocht en geïnventariseerd welke gasten er zouden komen en wat de relatie tussen gasten en hoofdpersoon was. Op deze manier konden we achterhalen of er verbanden waren tussen het idee achter een cadeau en de waardering ervan.

De top 10 met beste babycadeaus voor de babyshower

1.     Mini Miles – Baby Milestone KrasPoster MOUNTAIN BLUE

Deze krasposter is verkrijgbaar in diverse varianten, zodat je kunt kiezen of je iets specifiek voor een jongen of meisje wilt geven of een neutrale poster.

Pluspunten:

 • Je verzamelt speciale momenten op een poster die je goed in het zicht kunt hangen. Is de poster vol, dan adviseren wij altijd een foto hiervan te maken en hem dan eventueel op te vouwen en in een plakboek te doen. Dit is in een wereld vol van digitale producten nog een lekker tastbaar cadeau.
 • De verpakking waarin de poster komt is al feestelijk.
 • De kwaliteit van de krasvakjes is goed.

Minpunten:

 • Let goed op bij het checken van het product, want een kraslaag kan gevoelig zijn en dan geef je een cadeau dat niet meer helemaal intact is.

2.      SleepyKids Professionele Doppler- Baby hartje monitor

Wij vinden dit cadeau hoog scoren op het punt originaliteit en het is ook iets informatiefs, al is het cadeau wel toepasselijker voor gasten die dichter bij de zwangere dame staat.

Pluspunten:

 • Dit pakket is compleet, want het komt met de bekende gel, batterijen, oordopjes om naar het hartje te luisteren en een fijne opbergmogelijkheid, zodat het langer meegaat en je regelmatig kunt blijven luisteren.
 • Je staat er als gever van het cadeau misschien niet bij stil, maar de doppler met hartmonitor kan enorm geruststellend werken als de moeder het idee heeft dat er iets mis is. Ze hoeft dan alleen maar het apparaatje aan te zetten en te luisteren. Dit voorkomt stress voor zowel moeder als baby.

Minpunten:

 • Het is een wat duurder cadeau en daarom niet voor iedereen betaalbaar.
 • Dit is geen minpunt, maar meer een tip: Als ontvanger moet je je niet laten verleiden om ter plekke je buik bloot te leggen. Dit soort momenten deel je liever eerst met je partner. Dat je het cadeau krijgt wil dus niet per definitie zeggen dat de gever ervan recht heeft op het luisteren naar het hartje van je baby.

bol.com/nl/nl/p/sleepykids-professionele-doppler-baby-hartje-monitor-inclusief-ultrasound-gel-batterijen-oordopjes-en-opbergetui-zwanger-cadeau-babyshower/9300000032518265/?bltgh=o9QiUKqvyrUpArESKFBEWg.2_16.20.ProductTitle

3.      La Commence – Babygeschenkset in lindegroen

Wat een leuk koffertje met lieve inhoud.

Pluspunten:

 • In het koffertje zit van alles: een slabbetje, een speenkoord, een badjasje, een badcape en een rompertje.
 • Ben je niet zo handig in cadeautjes inpakken? Dan ben je met dit cadeau snel klaar.

Minpunten:

 • Dit is het duurste cadeau in deze top tien, maar hier moet wel bij vermeld worden dat de kwaliteit wel dik in orde is.

4.     Sammies Giftboxes – Lief prinsesje

Deze cadeaubox is leuk voor de aanstaande ouders die een meisje verwachten.

Pluspunten:

 • In de cadeauset zit een knuffel, badcape, mutsje, slabbetje en knuffeldoekje voor de baby om vast te houden.
 • Ook de verpakking is bij deze set al verzorgd en hier heb je dus geen omkijken meer naar.

Minpunten:

 • Bij aankomst keek de gever van het cadeau na het uitpakken een beetje vreemd op, want zij had verwacht dat er een tekst op het capeje zou staan en dit was niet het geval.

5.     Great Memories – Baby Memory Box

De derde cadeaubox is een hele bijzondere vinden wij.

Pluspunten:

 • Er zitten niet alleen kleine cadeautjes in de box, maar ook activiteiten om herinneringen te verzamelen. Zo zit er een klein flesje in om de eerste haarlok die afgeknipt wordt te bewaren. Dit is een geweldige doos om als ouder te overhandigen wanneer je kind 18 wordt of zelf zwanger is.
 • De memory boxen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en je kunt ook een compactere box kopen als je de prijs van deze te hoog vindt.

Minpunten:

 • We hebben van geen enkele kant negatief commentaar op deze herinneringendoos gehad.

6.     Huisje Boompje Gesprekje  – Dé gespreksstarter voor aanstaande of kersverse ouders

Dit is zo’n cadeautje dat je niet zomaar van iedereen kunt ontvangen en het dan kunt waarderen.

Pluspunten:

 • Wij vinden het leuk om te discussiëren en vinden het daarom een nuttig cadeau dat tot bijzondere gesprekken kan leiden. Je kind zal misschien voelen dat jullie meer op een lijn zitten tijdens de opvoeding. De vragen zetten je echt aan tot nadenken.
 • De afwerking en verpakking van de kaartjes met vragen is goed.

Minpunten:

 • Ben je er als gever van bewust dat dit cadeau ook tot confrontaties kan leiden. Wil je het dan nog steeds geven of sta je toch te ver van de aanstaande ouders af?

7.      Baby Yaya – kleiblik voor voetafdruk of handafdruk van de baby in roze

Dit is een lief, klein cadeautje dat altijd in goede aarde zal vallen.

Pluspunten:

 • Het gaat hier om klei en geen gips. De uitvoering verloopt dus beter dan bij de versies waar je wel met gips werkt.
 • Je kunt zelf kiezen of je een handje of voetje in de klei duwt.
 • Dit kleiblikje is ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Minpunten:

 • De klei blijft kneedbaar, waardoor je na de afdruk het blik goed af moet sluiten. Krijgt je kindje – of een broertje of zusje – het te pakken? Dan is de originele afdruk verdwenen.

8.      AWEMOZ® Mijlpaaldeken Maan

Deze mijlpaaldeken kun je oneindig vaak blijven gebruiken.

Pluspunten:

 • Je gebruikt de meegeleverde figuren om een datum te markeren en legt je baby dan op de deken. Vervolgens neem je een foto. Elke foto laat de groei en vooruitgang van je kindje zien.
 • Wij vinden dit een leuk doecadeau dat ook nog eens belangrijke herinneringen voor later mogelijk maakt.

Minpunten:

 • Het heet een deken, maar is eigenlijk meer een laken. Het effect blijft hetzelfde, maar je wilt misschien iets warms onder het laken leggen als je foto’s gaat maken op een koudere ondergrond.

9.      Donline – 4-in-een geschenksetje in de kleur Roze – bijtring, bijtkoord, speeltje en rammelaar

Een setje met speeltjes doet het altijd goed als cadeau.

Pluspunten:

 • Je krijgt dit setje in houtkleur waarbij roze klaren zitten, maar er is ook een variant met blauwe kralen.
 • De elementen die je ergens aan vast kunt klemmen zijn van goede kwaliteit.

Minpunten:

 • Ondanks dat dit cadeau goed ontvangen wordt, vinden wij het wel een wat onpersoonlijker cadeau. Het is niet echt origineel vergeleken met de andere cadeaus in deze top tien en de prijs is dan toch aan de hogere kant.

10.   Milestone – Babyalbum Mijn eerste jaar

Dit is een boek met chiquere omslag in donkergroen met gouden letters.

Pluspunten:

 • Maak je het boek open, dan is de binnenzijde gevuld met een vrolijke print.
 • De bladzijden geven voldoende ruimte voor foto’s en het toevoegen van teksten.

Minpunten:

 • Een deel van dit boek gaat nog over de periode van de zwangerschap, dus als je dit cadeau wilt geven, doe je er goed aan om dit in een zeer vroeg stadium te doen. Anders is het boek deels incompleet.

Beste uit de test

Alle cadeaus die herinneringen vastleggen, doen het goed in ons onderzoek. Je geeft echt iets dat toegevoegde waarde heeft en zelfs als je je als ouder hebt voorgenomen om veel momenten vast te leggen, is een deken of herinneringendoos een tastbaar cadeau waardoor je niet vergeet om die momenten ook werkelijk te fotograferen of noteren.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:

Samenvattend

De cadeaus in deze review kosten tussen de 12 en 70 euro. Dat wil echter niet zeggen dat het goedkoopste cadeau minder gewaardeerd wordt en het duurste cadeau altijd geslaagd is. Wij zouden toch vooral benadrukken iets te geven vanuit je hart en vanuit de relatie die je met iemand hebt. Je kunt anders voor ongemakkelijke momenten bij het uitpakken komen te staan.